Subscribe Twitter

Sunday, July 31, 2011

Hari Hari Mau vs Singa Pura Pura

Opppss..ada yg tersentap dgn title entry ni
Anyway congrate to Malaysia team..walaupun tak menang GF tetap bangga dgn dorang..
aku tetap sokong malaysia..sbb aku anak malaysia ( wahh patriotik pulak )
Hari khamis tu GF MC..sakit peyuutttt, so dpt lar menontonnya dirumah..yg geramnya mr husband ni emosi sgt..adoooiiii tersentap2 GF


Adik ipar gi stadium..anaknya siTaqeef tinggal ngn GF, tak rela GF nk lepaskan si kecik tu ker stadium


  Ni bukan harimau malaya..ni dah mcm harimau jadiannn




Wednesday, July 27, 2011

BeLanGa..Oh BeLaNgA


Belanga Cafe at Empire
Puase hujung2 ni mmg menguji kesabaran betull..so tadi teringin nk mkn masakan pantai timur ni..
In my mind terlintas lar restoren belanga ni.


Apa nk makan ni ??..mmmmm..


Nampak tak menu ni..price dia standard2 shopping mall lar


Aku nk snap lampu2 kat atas tu..tp termasuk plk Yan MJ ni..hahahha..


Asam Laksa..wahh besow giler mangkuk dia..
Reganya RM9.90


Ni air apa tahh..lupa dah..rasanya Banana Choco Milk Shakes order by zamal..taste dia ni mmg blh caya..kalu sedap mmg betul2 sedap.
Credit to zamal

RM7.90


Laksam..sedappp aku suka jgk, harga dia RM9.90


Nasi Dagang Beef Rendang, ala2 jer lar, nk kata sedap gilerr tu tak arr..boleh lar dah lapar

Price RM13.90


Roti Jala Curry Chicken RM5.90..order by reen..mmm lupa plk nk rasa, excited melantak nasi dagang


Oh Lompat Tikam..mmg lazzzaatt..i like 
Murah jer RM3.90


But ada jugak yg tak sedap..Soya Bean Black Jelly dia rasa mcm takde perasaan jer..and then my friend punya air pun sama Lime Juice..rasa sabun..kakakak..eeerrrhhh..plsss..plssss


Ni lar owner dia..Puan Zainab

For 6 person around RM120.00..ok lar tu yer dakk, tempatpun best !!
Selamat Merasa

Sunday, July 24, 2011

StocK RaYe Wehh!!

OMG..OMG..Penatnya mencari stock utk hari raya ni, GF ngn My sis kena cari stock2 baru sblm ramadhan..trend baru skrg ni selendang chiffon..baru nk mencari material..so this week & next week bertungkus lumus lar we all ber2..


Tgh match2 kan..i like this colour..


Ni GF punya..tema raya taun ni..'Black Red' ---> not for sales...dah booking dulu..heheh



Korang tema apa tahun ni?? 
Mmmm..selendang ni belum siap lagi kay..so, tak blh nk promosi lagi..anyway blh datang bawak baju ke gallery dunia tudung..GF kasi discount terbaik tuk korang.

JUBAH Anak2

Ni pulak kisah jubah budak2 yg mmg dh lama GF cari tp tak jumpa2..masa pergi vietnam tu jumpa jubah2 dewasa jer, Jubah ni dari kain Lycra..( Kain Tudung tu ).
So terpaksa lar tempah kat tailor from vietnam tu..last week tailor tu datang sini untuk hantar jubah2 ni.

Si Melin lar mula2 merasmikan jubah2 ni




Cantikkan..comel jer


Camera GF ni kelabu asap..camera murah




Ada Saiz 2 hingga 12..( saiz 2 tu umur arrange 3-4 tahun, mcm yg melin pakai tu )
RM60 - Saiz 2-4
RM70 - Saiz 6-8
RM85 - Saiz 10-12

Cayo lar ckp den..laris mcm goreng pisang panas...

BeRrY PavLoVa..YuMmyy

Giler sedappp..Pavlova at Serai
Location : Empire


Home baked. You can taste the lovee.. 
 1st time makan ni dgn geng office lar..wow mantappp..lepas tu teringat2 hingga ker hari ni.


Yang ni tak cuba lagi..


Yummy..Yummy


1 slide RM14.80 


Cuba jgn tak cuba yaaa

Saturday, July 23, 2011

AcTiViti wo EnCiK SuAmi

Encik Suami pegi mana??
Dia pergi memancing kat Kelong..2 day 1 nite trip. So, panjang lar kaki aku 2 hari ni, tp panjang2 pun area shah alam ngn subang jer yg aku lepas..yg lain ke laut lar jawabnya

10.00am - Membawa anak2 bfast kat Lontong sek.7, terpaksa lar hangkut bibik skali memandangkan aku sorang tak terhandle nanti. Tekak mak dia jer yg blh masuk lontong ni..anak2 mencebik jer!!


Umi..order lar koko crunch..kakak tak nk ni..
Hehhh.. mana ada koko crunch kat sini
Makan ni..kakak suka tempe ni..


Melin vs Tempe..ahakkss

Lepas ni nk bawak si Isyraf pg gunting rambut..kat mamak area rumah ni jer..takde maknenye nk ke salon2..mmg ni lar tempat bapak ngn anak gunting rambut dulu..kini..dan selamanya..

Umi ngn Melin jer yg ke salon * Kecantikan adalah hak milik gegirl jer *


Gunting biasa..rambut kasi pacak mamak..


Good boy..

Selasailah xtivi bersama anak2..hantar dorang balik pastu ambik my sis plk..
kita terus gerak ke Empire


charles & keith ada big sales..mmg ditunggu2..layannn


not bad lar…compare to nose or vincci..nice shoes and bags..
for those love their shoes and design, good bargain then…
OMG !!..my size not available pulakkk





Friday, July 22, 2011

Zee Avi 'Bitter Heart'



Bitter Heart
Sun rays come down as seen when they hit the ground,
Children spinning around till they fall down down down.
I wait for you, it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold.
I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin’ just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.

And then you come and tell me the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name
Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da dum dum, da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum.
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine

Thursday, July 21, 2011

HaLfDay yaNg InDahhh..

Hari ni GF halfday..ada urusan sri paduka baginda kat bank islam tadi..Nk puji sikit staff2 bank islam ni..suka GF berurusan dgn dorang ni..mesra rakyat!! Sopan jer bila bercakap..friendlyyy

En. X : Puan, bagi IC..ok..letakkan ibu jari kaki kanan kat sini..(muka tak berdosa jer)
GF : Hah..ibu jari kaki !!!!!!!!
En. X : Ha ah ibu jari kaki..
GF : Kaki saya ker kaki awak?
( Hahahah..sama2 gelak )
Dalam hati ' ingat ko sorang jer blh buat lawak..akupun boleh jgk'

Actually bukan nk citer pasal bank islam..tp nk citer lepas pergi bank islam..ambik my sister, kita org berpeleseran larr..oh indahnya

Mempasar di kedai Carpet


Tak sempat nk tukar baju


My sis with Mia ( Hanya we all jer dlm ni )


Mat bangla ni sibuk2 angkat Mia duk atas ni..


Dari Kedai Carpet..lari ker Jakel..dari Jakel lari ker Euro Moda..


Baru nk mencari kain utk hari raya..


Oittt penat lar..jom lepak minum2 dulu


Sedap giler Teh Ais ni..fuuhhhh betull2 ho liyoww


Indahnya petang2 dpt melepak2 mcm ni..
 Kalu melepak ngn my sister ni takde lar citer lain..citer pasal beli langsir mak + baju mak..ko tema apa tahun ni?  bila bonuss ? pastu mengumpat bibik masing2..pot..pet..pot..pett...bla..blaa..


Dah2 jom balikk..dah kopak ni..


Tuesday, July 19, 2011

Oooo..Nie KerJA 2 BuDak KeciK

This week dapat balik awal sikit..Awal tu bukannya sharp2 5.30ptg..awal org finance ni 7pm above
So bila dapat balik awal ni..dapat lar mengajar budak2 kecik ni mengaji
Tp, seriusss lar..mak ko tak blh nk mengajornya..darah tinggi dibuatnya..plan nk hantar si girl ni mengaji next year. Mula2 mengaji ok..bagus..duk diam jer..bila dah 20 min tu..dia garu2 kepala..main usik2..cuit sana..cuit sini..



Bila dah habis mengaji..umi terus solat isyak..ingat anak2 follow lar kat belakang..
rupa..rupanyaaaaa !!!!!!!! ggrrrhhhhhhhh

?

?
?
 ?

?


Dia dapat gunting..dia gunting bulu2 kat sejadah tu..
( picture by Encik SI )

Lagi sorang buat apa???

Dia ambik pen..tunjuk bakat seni kat muqadam tu..

KAKAKKKKKKKK !!

ADIKKKKKKKKKK!!



Sunday, July 31, 2011

Hari Hari Mau vs Singa Pura Pura

Posted by GOLD FINGER at Sunday, July 31, 2011 0 comments Links to this post
Opppss..ada yg tersentap dgn title entry ni
Anyway congrate to Malaysia team..walaupun tak menang GF tetap bangga dgn dorang..
aku tetap sokong malaysia..sbb aku anak malaysia ( wahh patriotik pulak )
Hari khamis tu GF MC..sakit peyuutttt, so dpt lar menontonnya dirumah..yg geramnya mr husband ni emosi sgt..adoooiiii tersentap2 GF


Adik ipar gi stadium..anaknya siTaqeef tinggal ngn GF, tak rela GF nk lepaskan si kecik tu ker stadium


  Ni bukan harimau malaya..ni dah mcm harimau jadiannn




Wednesday, July 27, 2011

BeLanGa..Oh BeLaNgA

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, July 27, 2011 0 comments Links to this post

Belanga Cafe at Empire
Puase hujung2 ni mmg menguji kesabaran betull..so tadi teringin nk mkn masakan pantai timur ni..
In my mind terlintas lar restoren belanga ni.


Apa nk makan ni ??..mmmmm..


Nampak tak menu ni..price dia standard2 shopping mall lar


Aku nk snap lampu2 kat atas tu..tp termasuk plk Yan MJ ni..hahahha..


Asam Laksa..wahh besow giler mangkuk dia..
Reganya RM9.90


Ni air apa tahh..lupa dah..rasanya Banana Choco Milk Shakes order by zamal..taste dia ni mmg blh caya..kalu sedap mmg betul2 sedap.
Credit to zamal

RM7.90


Laksam..sedappp aku suka jgk, harga dia RM9.90


Nasi Dagang Beef Rendang, ala2 jer lar, nk kata sedap gilerr tu tak arr..boleh lar dah lapar

Price RM13.90


Roti Jala Curry Chicken RM5.90..order by reen..mmm lupa plk nk rasa, excited melantak nasi dagang


Oh Lompat Tikam..mmg lazzzaatt..i like 
Murah jer RM3.90


But ada jugak yg tak sedap..Soya Bean Black Jelly dia rasa mcm takde perasaan jer..and then my friend punya air pun sama Lime Juice..rasa sabun..kakakak..eeerrrhhh..plsss..plssss


Ni lar owner dia..Puan Zainab

For 6 person around RM120.00..ok lar tu yer dakk, tempatpun best !!
Selamat Merasa

Sunday, July 24, 2011

StocK RaYe Wehh!!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, July 24, 2011 0 comments Links to this post
OMG..OMG..Penatnya mencari stock utk hari raya ni, GF ngn My sis kena cari stock2 baru sblm ramadhan..trend baru skrg ni selendang chiffon..baru nk mencari material..so this week & next week bertungkus lumus lar we all ber2..


Tgh match2 kan..i like this colour..


Ni GF punya..tema raya taun ni..'Black Red' ---> not for sales...dah booking dulu..heheh



Korang tema apa tahun ni?? 
Mmmm..selendang ni belum siap lagi kay..so, tak blh nk promosi lagi..anyway blh datang bawak baju ke gallery dunia tudung..GF kasi discount terbaik tuk korang.

JUBAH Anak2

Ni pulak kisah jubah budak2 yg mmg dh lama GF cari tp tak jumpa2..masa pergi vietnam tu jumpa jubah2 dewasa jer, Jubah ni dari kain Lycra..( Kain Tudung tu ).
So terpaksa lar tempah kat tailor from vietnam tu..last week tailor tu datang sini untuk hantar jubah2 ni.

Si Melin lar mula2 merasmikan jubah2 ni




Cantikkan..comel jer


Camera GF ni kelabu asap..camera murah




Ada Saiz 2 hingga 12..( saiz 2 tu umur arrange 3-4 tahun, mcm yg melin pakai tu )
RM60 - Saiz 2-4
RM70 - Saiz 6-8
RM85 - Saiz 10-12

Cayo lar ckp den..laris mcm goreng pisang panas...

BeRrY PavLoVa..YuMmyy

Posted by GOLD FINGER at Sunday, July 24, 2011 0 comments Links to this post
Giler sedappp..Pavlova at Serai
Location : Empire


Home baked. You can taste the lovee.. 
 1st time makan ni dgn geng office lar..wow mantappp..lepas tu teringat2 hingga ker hari ni.


Yang ni tak cuba lagi..


Yummy..Yummy


1 slide RM14.80 


Cuba jgn tak cuba yaaa

Saturday, July 23, 2011

AcTiViti wo EnCiK SuAmi

Posted by GOLD FINGER at Saturday, July 23, 2011 0 comments Links to this post
Encik Suami pegi mana??
Dia pergi memancing kat Kelong..2 day 1 nite trip. So, panjang lar kaki aku 2 hari ni, tp panjang2 pun area shah alam ngn subang jer yg aku lepas..yg lain ke laut lar jawabnya

10.00am - Membawa anak2 bfast kat Lontong sek.7, terpaksa lar hangkut bibik skali memandangkan aku sorang tak terhandle nanti. Tekak mak dia jer yg blh masuk lontong ni..anak2 mencebik jer!!


Umi..order lar koko crunch..kakak tak nk ni..
Hehhh.. mana ada koko crunch kat sini
Makan ni..kakak suka tempe ni..


Melin vs Tempe..ahakkss

Lepas ni nk bawak si Isyraf pg gunting rambut..kat mamak area rumah ni jer..takde maknenye nk ke salon2..mmg ni lar tempat bapak ngn anak gunting rambut dulu..kini..dan selamanya..

Umi ngn Melin jer yg ke salon * Kecantikan adalah hak milik gegirl jer *


Gunting biasa..rambut kasi pacak mamak..


Good boy..

Selasailah xtivi bersama anak2..hantar dorang balik pastu ambik my sis plk..
kita terus gerak ke Empire


charles & keith ada big sales..mmg ditunggu2..layannn


not bad lar…compare to nose or vincci..nice shoes and bags..
for those love their shoes and design, good bargain then…
OMG !!..my size not available pulakkk





Friday, July 22, 2011

Zee Avi 'Bitter Heart'

Posted by GOLD FINGER at Friday, July 22, 2011 0 comments Links to this post


Bitter Heart
Sun rays come down as seen when they hit the ground,
Children spinning around till they fall down down down.
I wait for you, it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold.
I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin’ just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.

And then you come and tell me the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name
Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da dum dum, da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum.
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine

Thursday, July 21, 2011

HaLfDay yaNg InDahhh..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, July 21, 2011 0 comments Links to this post
Hari ni GF halfday..ada urusan sri paduka baginda kat bank islam tadi..Nk puji sikit staff2 bank islam ni..suka GF berurusan dgn dorang ni..mesra rakyat!! Sopan jer bila bercakap..friendlyyy

En. X : Puan, bagi IC..ok..letakkan ibu jari kaki kanan kat sini..(muka tak berdosa jer)
GF : Hah..ibu jari kaki !!!!!!!!
En. X : Ha ah ibu jari kaki..
GF : Kaki saya ker kaki awak?
( Hahahah..sama2 gelak )
Dalam hati ' ingat ko sorang jer blh buat lawak..akupun boleh jgk'

Actually bukan nk citer pasal bank islam..tp nk citer lepas pergi bank islam..ambik my sister, kita org berpeleseran larr..oh indahnya

Mempasar di kedai Carpet


Tak sempat nk tukar baju


My sis with Mia ( Hanya we all jer dlm ni )


Mat bangla ni sibuk2 angkat Mia duk atas ni..


Dari Kedai Carpet..lari ker Jakel..dari Jakel lari ker Euro Moda..


Baru nk mencari kain utk hari raya..


Oittt penat lar..jom lepak minum2 dulu


Sedap giler Teh Ais ni..fuuhhhh betull2 ho liyoww


Indahnya petang2 dpt melepak2 mcm ni..
 Kalu melepak ngn my sister ni takde lar citer lain..citer pasal beli langsir mak + baju mak..ko tema apa tahun ni?  bila bonuss ? pastu mengumpat bibik masing2..pot..pet..pot..pett...bla..blaa..


Dah2 jom balikk..dah kopak ni..


Tuesday, July 19, 2011

Oooo..Nie KerJA 2 BuDak KeciK

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, July 19, 2011 0 comments Links to this post
This week dapat balik awal sikit..Awal tu bukannya sharp2 5.30ptg..awal org finance ni 7pm above
So bila dapat balik awal ni..dapat lar mengajar budak2 kecik ni mengaji
Tp, seriusss lar..mak ko tak blh nk mengajornya..darah tinggi dibuatnya..plan nk hantar si girl ni mengaji next year. Mula2 mengaji ok..bagus..duk diam jer..bila dah 20 min tu..dia garu2 kepala..main usik2..cuit sana..cuit sini..



Bila dah habis mengaji..umi terus solat isyak..ingat anak2 follow lar kat belakang..
rupa..rupanyaaaaa !!!!!!!! ggrrrhhhhhhhh

?

?
?
 ?

?


Dia dapat gunting..dia gunting bulu2 kat sejadah tu..
( picture by Encik SI )

Lagi sorang buat apa???

Dia ambik pen..tunjuk bakat seni kat muqadam tu..

KAKAKKKKKKKK !!

ADIKKKKKKKKKK!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...