Subscribe Twitter

Wednesday, February 27, 2013

LAS VACAS Meat & Steak Shop, Kelana Jaya

Las Vacas Meat & Steak Shop @ SS5, Kelana Jaya

Lupakan kisah bibik seketika..moh kita jamu tekak..korang jamu mata yerk..nama kedainya Las Vacas, dah mcm Las Vegas pulokk....bolehhlarrr nak feeling2 obersea..Kisahnya, group WhatsApp ' JALAN2 CARI MAKAN' aka geng ' MAID LARI '..miahahahah..mengidam nk makan steak..3 family..campur bebudak 8 org..dah macam nursery pulak time makan tu..lantakkann..janji happy..:p

  90% are beef sections..check it out apa yg kitaorg makan..sebelum datang tu dah siap2 call booking table dulu..maklum ler 14 orang nk dtg terjah..Aku org 1st sampai..hoverkann..biasaler kalau bab2 makan ni aku mmg pantas..cergass..cuba bab masak..terus demam kekura..kuikuikui..mana pernah buat entry masak2..kalau aku buat sure ada org gelak guling2..hisshh..malang sungguh laki aku dapat bini camgini rupa..hahaha

 Ni lar kedainya..mcm dlm kawasan perumahan..*kedai tak padan ngn harge*

 Ini tak tahu somi sapa yg peyut moncit ni..>>> pangggg sedasss...


 Beef Wrape > RM18 for 6 ketui..
sbb ini paling ohsem aku besarkan picture ni..kasi korang terliur..ni sumpah sedap giler..must try!!



 Anak2 makan fries jer..dorang dah excited berjumpa..gosip kalah mak pak..
 

 Ini so..so..jer lar..soup of the day > RM5.50


 Caesar Salad > RM15.00


 Rump Grs > RM33.10


 Chicken Hotdog > RM18.00


 Beef Burger > RM17.00


 Ribeye > RM52.90


Korang pilih lar daging ni..then dorang masak..aku nk bagi TIPS sikit..supaya korang tak terkeliru..

Harga dekat menu tu..untuk 100gm saja..contoh, we all order Wghu Ribeye, harga kat menu RM60/100gm..so jgn ingat RM60 tu korang kena bayar..bukan hokeyy!! dia ada tulis kecik jer brapa gram MINIMUM kena order..for this minimum 250gm..so korang kalikan larr..RM60x250 = RM150 + RM29 ( cost masak) > total RM179.00 sepinggan..harap maklum..tanjat gurgirlssss..

 

 selesai kitaorg porak perandakan kedai tu...tukar lokasi pulak ke kedai Mamak, sambung sembang..miaahahha..dasar kiah propa betul!!

 

 Nah ambik..total invest RM530.50..glurpp!! takpe lar sekali sekala..takpe lar ramai tu yg makan..takpe lar sedap kott..takpe lar tu kan daging mahal..takpe lar nak sedapkan hati..miahahaha..

' Anak2...mulai esok kita start puasa yerk...' ;p

So if you're fan of beef, you might want to drop by here to check out at the restaurant for lovely beef meat..

 Las Vacas Meat Shop (Halal)
Kelana Jaya (near Wisma FAM)
No 23, Jalan SS5A/11, Kelana Jaya 47301
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
GPS Coordinates: N3 05.739 E101 36.313
Tel: +603 7874 0711

Saturday, February 23, 2013

Please be carefull with this two maid!!

Assalamualaikum uollss..sebelum aku teruskannn entry ni..harap maklum that this entry adalar suara hati aku hokeyyyy...apa yg aku alami..aku suarakann..khamis lepas Maid aku yg BONGOK tu dah lari tinggalkan anak2 aku kat sekolah..kering dah airmata aku dengan kerenah Maid yg mcm !@#$^^&*&}{?>#%..sorry lar kalau ada yg terasa..tapi aku mmg dah tak blh nk cakap baik2 lagi..lantak lar org nk cakap apapun...entry sblm ni aku cakap tak semua maid dari seberang ni jahatkan..tapi skrg aku believed that SEMUA dorang ni sama jer..tak sedar diuntung!! Last two week sebelum maid aku lari..Maid kawan akupun lari jgk. Itu lagi KUANG AJOR..tinggalkan anak kawan aku yg berusia dua tahun kat rumah, sampai trauma kawan aku tu..tak boleh nak bayangkan kalau apa2 jadi kat anak2 kami...hissshh..mengalir airmata aku sambil taip entry ni..korang tak rasa apa yg kami rasa..dah lar lari tinggalkan anak2 mcm tu jer..curi duit pulak lagi!! mmg BRENGSET kan..Kadang2 aku terfikir, macamana lagi cara kita nak layan dorang ni..layan baik lari..layan jahatpun lari..bagi pakai handphone lari..tak bagi pakai handphone pun lari jgk..pasang CCTVpun lari jgk..Aku ingat dorang ni nk kena ikat dgn rantai besi kot..tp nanti kata majikan layan maid macam anjing pulak!! ataupun mmg itu jer caranya nk layan dorang ni!



 Left ( Maid aku ) : Nemalasari, Age 30+
Right ( Maid kawan aku ) : Sutilah, Age 30+
Both from Jember, Indonesia. Baru bekerja dalam dua bulan.
Passport dorang ni masih ada dengan kami..Aku rasa dorang ni mmg tak heranpun duduk diMalaysia ni tanpa passport & permit..boleh jer dorang hidup dengan aman dan damai...sebab tu aku nk korang sharekan picture ni supaya dorang tak bebas kat luar sana.



Salinan Polis report ni diperlukan untuk membatalkan nama dia di Imegresen...kena denda lagii...gggrrhhhh berasap2 kepala aku ni menahan sakit hati..istifar2 wahai hati..

Polis ni siap cakap, muka dia nampak baik puan...puiiiii..aku jawab..tu lar encik susah nk cakap, muka tak dapat nk mengambarkan hati seseorang tu. Aku tanya kat encik polis tu..Apa polis akan buat untuk kes Maid lari ni yer? Ooo..kalau kita jumpa Maid ni kita tangkap lar puan..then kalau tak jumpa maka polis tak cari larkan..Somi aku menyampuk..banyak lagi kerja polis tu dari nak cari bibik u yg tak guna tu..Aceehhhhh main kasar somi aku ni..
aku jawab, ker nak tunggu mcm kes baby kena lambung tu baru nak bertindak...maid tu tinggalkan anak2 yg berumur..2 tahun..4 tahun..5 tahun..apalar yg dorang tahu, kalau jadi apa2 mcmana? Kali ni syukur alhamdullillah anak2 kita selamat..tak jadi apa2..tapi mcmana kalau dia buat lagi kat Majikan lain pulak..anak2 org lain pulak..takkan nak biar jer...plssss larrr do something!!

Kata encik polis ni, last week dorang buat satu serbuan diKlang, dorang jumpa 6 org wanita warga Indonesia dikurung didalam bilik tanpa diberi makan dan minum. Mungkin maid2 yg lari ni ditipu oleh satu sendikit yg memperdagangkan wanita asing, dalam hati aku PADAN MUKA korang..MATI lagi bagus..dah elok2 kerja jadi maid, makan tanggung berak cangkung..sibuk nak lari..itu lar balasannya..CASH Allah bagi..

 Korang yg baca entry ni..tolong lar war2kan muka MAID dua ekor ni..Aku mmg dah tak nak tahu dan tak nk jumpa babun2 ni lagi..cumanya aku takut ada yg tertipu mcm kami ni..mana lar tahu dorang pakai passport palsu ker..konon2 baru sampai dari Indon..nak jadi maid.. kerja kat kedai makan ker..tak mustahilkan!! Next entry nanti aku akan citer dengan detail macamana dia lari...Sekarang ni aku tengah serabut pikir sapa nak jaga anak2 aku ni sementara nk dapat replacement maid..Ya Allah moga kau permudahkan segala urusan ku..

Pesanan Ringkas : Kalau korang terjumpa Monyet2 ni..korang tolong lempangkan duapuluhkali utk aku dgn kawan aku..tarik2 rambut dorang tu..eeee...geramnyaaa...teringat plk kat bibik aku yg 5 tahun dulu tu..sob..sob..

bibik oh bibik
bibik-saya-meninggalal-fatihah
procedure-sekiranya-maid-lari
calon-maidbukan-calon-madu
my-new-maid


Wednesday, February 27, 2013

LAS VACAS Meat & Steak Shop, Kelana Jaya

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, February 27, 2013 8 comments Links to this post

Las Vacas Meat & Steak Shop @ SS5, Kelana Jaya

Lupakan kisah bibik seketika..moh kita jamu tekak..korang jamu mata yerk..nama kedainya Las Vacas, dah mcm Las Vegas pulokk....bolehhlarrr nak feeling2 obersea..Kisahnya, group WhatsApp ' JALAN2 CARI MAKAN' aka geng ' MAID LARI '..miahahahah..mengidam nk makan steak..3 family..campur bebudak 8 org..dah macam nursery pulak time makan tu..lantakkann..janji happy..:p

  90% are beef sections..check it out apa yg kitaorg makan..sebelum datang tu dah siap2 call booking table dulu..maklum ler 14 orang nk dtg terjah..Aku org 1st sampai..hoverkann..biasaler kalau bab2 makan ni aku mmg pantas..cergass..cuba bab masak..terus demam kekura..kuikuikui..mana pernah buat entry masak2..kalau aku buat sure ada org gelak guling2..hisshh..malang sungguh laki aku dapat bini camgini rupa..hahaha

 Ni lar kedainya..mcm dlm kawasan perumahan..*kedai tak padan ngn harge*

 Ini tak tahu somi sapa yg peyut moncit ni..>>> pangggg sedasss...


 Beef Wrape > RM18 for 6 ketui..
sbb ini paling ohsem aku besarkan picture ni..kasi korang terliur..ni sumpah sedap giler..must try!!



 Anak2 makan fries jer..dorang dah excited berjumpa..gosip kalah mak pak..
 

 Ini so..so..jer lar..soup of the day > RM5.50


 Caesar Salad > RM15.00


 Rump Grs > RM33.10


 Chicken Hotdog > RM18.00


 Beef Burger > RM17.00


 Ribeye > RM52.90


Korang pilih lar daging ni..then dorang masak..aku nk bagi TIPS sikit..supaya korang tak terkeliru..

Harga dekat menu tu..untuk 100gm saja..contoh, we all order Wghu Ribeye, harga kat menu RM60/100gm..so jgn ingat RM60 tu korang kena bayar..bukan hokeyy!! dia ada tulis kecik jer brapa gram MINIMUM kena order..for this minimum 250gm..so korang kalikan larr..RM60x250 = RM150 + RM29 ( cost masak) > total RM179.00 sepinggan..harap maklum..tanjat gurgirlssss..

 

 selesai kitaorg porak perandakan kedai tu...tukar lokasi pulak ke kedai Mamak, sambung sembang..miaahahha..dasar kiah propa betul!!

 

 Nah ambik..total invest RM530.50..glurpp!! takpe lar sekali sekala..takpe lar ramai tu yg makan..takpe lar sedap kott..takpe lar tu kan daging mahal..takpe lar nak sedapkan hati..miahahaha..

' Anak2...mulai esok kita start puasa yerk...' ;p

So if you're fan of beef, you might want to drop by here to check out at the restaurant for lovely beef meat..

 Las Vacas Meat Shop (Halal)
Kelana Jaya (near Wisma FAM)
No 23, Jalan SS5A/11, Kelana Jaya 47301
Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
GPS Coordinates: N3 05.739 E101 36.313
Tel: +603 7874 0711

Saturday, February 23, 2013

Please be carefull with this two maid!!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 23, 2013 14 comments Links to this post
Assalamualaikum uollss..sebelum aku teruskannn entry ni..harap maklum that this entry adalar suara hati aku hokeyyyy...apa yg aku alami..aku suarakann..khamis lepas Maid aku yg BONGOK tu dah lari tinggalkan anak2 aku kat sekolah..kering dah airmata aku dengan kerenah Maid yg mcm !@#$^^&*&}{?>#%..sorry lar kalau ada yg terasa..tapi aku mmg dah tak blh nk cakap baik2 lagi..lantak lar org nk cakap apapun...entry sblm ni aku cakap tak semua maid dari seberang ni jahatkan..tapi skrg aku believed that SEMUA dorang ni sama jer..tak sedar diuntung!! Last two week sebelum maid aku lari..Maid kawan akupun lari jgk. Itu lagi KUANG AJOR..tinggalkan anak kawan aku yg berusia dua tahun kat rumah, sampai trauma kawan aku tu..tak boleh nak bayangkan kalau apa2 jadi kat anak2 kami...hissshh..mengalir airmata aku sambil taip entry ni..korang tak rasa apa yg kami rasa..dah lar lari tinggalkan anak2 mcm tu jer..curi duit pulak lagi!! mmg BRENGSET kan..Kadang2 aku terfikir, macamana lagi cara kita nak layan dorang ni..layan baik lari..layan jahatpun lari..bagi pakai handphone lari..tak bagi pakai handphone pun lari jgk..pasang CCTVpun lari jgk..Aku ingat dorang ni nk kena ikat dgn rantai besi kot..tp nanti kata majikan layan maid macam anjing pulak!! ataupun mmg itu jer caranya nk layan dorang ni!



 Left ( Maid aku ) : Nemalasari, Age 30+
Right ( Maid kawan aku ) : Sutilah, Age 30+
Both from Jember, Indonesia. Baru bekerja dalam dua bulan.
Passport dorang ni masih ada dengan kami..Aku rasa dorang ni mmg tak heranpun duduk diMalaysia ni tanpa passport & permit..boleh jer dorang hidup dengan aman dan damai...sebab tu aku nk korang sharekan picture ni supaya dorang tak bebas kat luar sana.



Salinan Polis report ni diperlukan untuk membatalkan nama dia di Imegresen...kena denda lagii...gggrrhhhh berasap2 kepala aku ni menahan sakit hati..istifar2 wahai hati..

Polis ni siap cakap, muka dia nampak baik puan...puiiiii..aku jawab..tu lar encik susah nk cakap, muka tak dapat nk mengambarkan hati seseorang tu. Aku tanya kat encik polis tu..Apa polis akan buat untuk kes Maid lari ni yer? Ooo..kalau kita jumpa Maid ni kita tangkap lar puan..then kalau tak jumpa maka polis tak cari larkan..Somi aku menyampuk..banyak lagi kerja polis tu dari nak cari bibik u yg tak guna tu..Aceehhhhh main kasar somi aku ni..
aku jawab, ker nak tunggu mcm kes baby kena lambung tu baru nak bertindak...maid tu tinggalkan anak2 yg berumur..2 tahun..4 tahun..5 tahun..apalar yg dorang tahu, kalau jadi apa2 mcmana? Kali ni syukur alhamdullillah anak2 kita selamat..tak jadi apa2..tapi mcmana kalau dia buat lagi kat Majikan lain pulak..anak2 org lain pulak..takkan nak biar jer...plssss larrr do something!!

Kata encik polis ni, last week dorang buat satu serbuan diKlang, dorang jumpa 6 org wanita warga Indonesia dikurung didalam bilik tanpa diberi makan dan minum. Mungkin maid2 yg lari ni ditipu oleh satu sendikit yg memperdagangkan wanita asing, dalam hati aku PADAN MUKA korang..MATI lagi bagus..dah elok2 kerja jadi maid, makan tanggung berak cangkung..sibuk nak lari..itu lar balasannya..CASH Allah bagi..

 Korang yg baca entry ni..tolong lar war2kan muka MAID dua ekor ni..Aku mmg dah tak nak tahu dan tak nk jumpa babun2 ni lagi..cumanya aku takut ada yg tertipu mcm kami ni..mana lar tahu dorang pakai passport palsu ker..konon2 baru sampai dari Indon..nak jadi maid.. kerja kat kedai makan ker..tak mustahilkan!! Next entry nanti aku akan citer dengan detail macamana dia lari...Sekarang ni aku tengah serabut pikir sapa nak jaga anak2 aku ni sementara nk dapat replacement maid..Ya Allah moga kau permudahkan segala urusan ku..

Pesanan Ringkas : Kalau korang terjumpa Monyet2 ni..korang tolong lempangkan duapuluhkali utk aku dgn kawan aku..tarik2 rambut dorang tu..eeee...geramnyaaa...teringat plk kat bibik aku yg 5 tahun dulu tu..sob..sob..

bibik oh bibik
bibik-saya-meninggalal-fatihah
procedure-sekiranya-maid-lari
calon-maidbukan-calon-madu
my-new-maid


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...