Subscribe Twitter

Monday, November 28, 2011

Segelintir penyokong Harimau Malaya tak professional!!

Sorry to say lar..sure ada yg sakit hati baca title entry ni..
Akupun penyokong skuad harimau malaya jgk..tapi tak lar sampai hilang kewarasan apabila tewas disaat akhir menentang Bahrain semalam. 3-2
SI kata..sama lar mcm bila aku tgk drama korean berjam2..sampai blh nangis2, tu kira hilang kewarasan jgk..hahahahah..


Actually ni 1st time pergi ke stadium tgk bola..pergipun sbb SI nak bawak si adik ngn si kakak..so maknye ni rasa tak confident jer nk melepas kan tiga beranak ni kestadium bukit jalil tu..bukannya apa, takut anak kemana..SI pulak entah kemana..tobattt!!
1st impression..uishh happeningnya..memacam org jual..apa tak ckp awal2..kalau tahu datang awal sikit blh lar cuci2 mata.






 Belum apa2 dah damage..bebudak ni kemain suke..nk itu..nak ini..tgk org tampal bendera kat pipi dorangpun nk jugak..beli topi...beli rambut..beli terompettt sampai bernanah telinga aku mendengarnya..
Nasihat GF..korang jgn lar bawak baby2 kecik..kang rosak gegendang telinga budak tu..entah apa lar yg bestnya bunyi peeettt...peetttt...pooottttt..ggggrrrrrr




We all masuk stadium around 8.20..masa tu tak ramai org lagi..skuad malaysia tgh panas2 badan..nampak lar anak che mat yg tgh kontrovesi skrg ni..dah pesan awal2 kat SI nk duk kat grandstand..tak kisah lar berapa hengget tiket tu..RM40 jer rupanya.




Tepat jer 8.45..tgk kiri kanan..makk aaiii dah mcm semut org masuk..pasukan sorak yg paling happening..tuuu kat sebelah sana..dasaatt gilerr ULTRAS MALAYA..kata SI dorang ni skuad sorak for any game yg melibatkan malaysia..sesapa nk jointpun blh..bagus2..semangat berkobar2..siap menari2..menang kalah tetap sorak..



 Terkejut tgk budak kenit 2 org ni mcm paham jer..sorak sakan dorang..
Serius ckp..aku mmg tak tgkpun bola tu..kesana kemari menjaga anak2, nk kencing lar, nk makan lar..lari main kat tangga lar..sambil2 tu aku tgk gelagat penyokong tiger malaya ni..
tetiba jer satu stadium jeritt wuuhhuuuuu GOLLLLLLLLL...
bersorak mcm kena histeria..dan yg paling buat aku sakit jantung..SI blh lambung si Isyraff..Ya Allah..anak aku..bawak2 mengucappp..sudah2 bak sini anak tu..
Mungkin bagi peminat2 fanatik bola sepak..GOLL tu satu kepuasan bagi dorang..tak lama lepas tu gol lagi..2-0..oh happynya warga malaysia..senyum sampai ketelinga.




tapi..rupanya panas tak sampai ke petang..2nd half masa Bahrain menjaringkan gol pertama..senyap sunyi jer satu bukit jalil..cuma ada 4 org warga Bahrain ditengah2 penyokong Malaysia tu menjerit sorak..tak lama lepas tu..Bahrain goll lagi..4 org ni lagi kuat bersorak..sambil mengangkat bendera bahrain..pastu yg buat aku terkejutnya..tetiba 3..4 org penyokong malaysia yg duk berhampiran dorang tu bangun buat 'F' word kat depan dorang ni..sambil booooooo..penyokong bahrain ni duduk lar balik..diam membisu..
Aku mcm tergamam jap..apa ker halnya?
tak berdosapun dorang 4 ketoi tu kita nk layan mcm tu.
Keadaan jadi reda jap..and then bila bahrain menjaringkan gol ke-3 ( gol kemenangan )..
lagi sakan lar dorang menjerit....dannn..tetiba mangkok2 yg beberapa kerat ni..tak semena2 menyerang dorang..tolak2 bahu..nak cari gaduh..nasib ada sekumpulan penyokong malaysia yg laini cuba menghalang mamat2 ni..depan mata aku ni..MasyaAllah..camni ni ker penyokong harimau malaya?? Disebabkan marah tewas 3-2..dilepaskan kemarahan tu pada penyokong bahrain.
Ehmmm..tu lar balasannya..kan dah kalah..dolattt..





Keluar jer dari stadium tu..hujanpun turun dengan lebatnya..menangisi kekalahan skuad kita..
so, bila dah hujan tu..jam melekat2 tak hengattt..padan muka kitaorg!!
Anyway sedih jgk..sbb ni 1st time tgk bola..kalah pulak..

Wednesday, November 23, 2011

Apa bestnya balik kampung???

Entry ni utk org yg ada kg..hik..hik..hikk..yg takde kg..jom lar tumpang kg GF ni hah..
  Apa best balik kg..selain jumpa mak pak tercinta??
Ingat lagi masa kecik2 dulu..selalu tanya mak..

Mak ni pokok apa? tu pokok apa?
Mak jawab ni pokok durian..ni rambutan..ni cempedak..pelam..
bila nk berbuahnya mak??
Nanti bila mak dah tua..korang dah besar2..cucu2 mak yg akan merasanya buah2nya..
bukannya makk..mak entah ada lagi entah tidak..
Betul ckp makkk...tp Alhamdullillah mak merasa..anak2 mak merasa..cucu2 makpun merasa..


Ni lar raja segala buah kat umah mak tu..yg menjadi pujaan ramai..hik..hikk
Blh cuit2 jer wey durian tu....budak kenit 2 org tu pun sampai..
Pokok durian mak ni bukannya kat dusun ceruk pelusuk..kat depan umah mak jer..silap2 org yg lalu lalang tu blh kena timpa buah duriannn..



Durian ni..nak habaq maiii..lebih sedap dari musang king..ni kira 'musang king kong'



Cempedak ni lagi hebatt...tergolek2 kat tanah jerr..aiii merangkak jer wey nk petik ni..


Hah ni ngaper pulak? Si kakak menangis nk boktan..dia mmg hantu rambutan..
'' ummi..kakak nk buah yg ada rambut2 tu..''


Tapi rambutan ni belum masak habis lagi..baru nk kuning2 gitu..kalau dah masak..terliur tgkk...dari jauh nampak merah ranum jerrr..


Ni pulak tahu tak buah apa? Ni bau dia sampai ke otakkk..buah kuinin ( eh tak sure spellingnya )
Adik beradik ngn buah pelam jgk..Pokok tinggi kelangit..kalah pokok deroyann..memang tunggu dia jatuh kebumi jer..sbb takde sapa nk mengaitnya..


Ohhhh my luv cik ciku..
buah ni yg palingg GF sukeeee..buah cikuuu..ni kat belakang umah mak jer..besow2 buahnya..ciku ni tak bermusim..asyik ada jer buahnya..


Jambu ni kecik2 dulu suka makan..tp sekarang pandangpun tidak..


Kalau balik kg tak teringinpun nk makan betik ni..tapi bila balik sini siap beli sepotong sehinggit..
Makpun mmg tak mkn larr..kesian ko betikk..jatuh tersembam kebumi..pastu beranak pinak..

Untuk uolls yg ada kg tapi takde buah2an..jom lar ke kg GF..selain dari buah2 ni..ada kelapa muda..kelapa tua..kelapa sawitpun ada..hik..hikk..yg ni confirm sentiasa ada..tak bermusim..

Saturday, November 19, 2011

Bayview Hotel Langkawi, thumbs up!!

Great Place Great Taste
Tertinggal pulak entry pasal hotel bayview ni..weekend yg aku pergi tu mungkin takde org kot..bcz cuti sekolah belum start lagi..swimming pool kosong jer..spa..sauna..gym..sepi jer..we all anak beranak jer yg meriuhkannya.





Swimming Pool, level 4..nice view..
mmg cantik..bebudak yg amat suka, dah lar takde org..sampai tak sempat nk ke pantaipun. Beremdan sampai merah2 mata si adik ngn kakak..


Selalunya Mak joint..tapi kali ni maknye ada urusan penting kat haji semail..so korang berkubang lar sampai kecut..bapaknya ikut berendam jgk..mak menginvest jap


view ni aku tak suka..tapi view yg bawah ni aku sukeeeee sgtttt


Apa yg bestnya deretan kedai2 tu??? 
utk uolls yg tak tahu..kat sini lar tempat kita 'menginvest' perkakas dapur


Dalam best2 tu ada jgk cacat celanaya..breakfastnya tak berapa sodapp..
anak2 blh masuk cococrunch jer...ngn fruits, yg lain mencebik jer
Ada puding roti yg aku suka tu..tp takde susu@kuah dia..mkn puding roti tu kering2 cam gitu jer..lerrrrr
Ada mee sup..tapi mcm mkn mee + air kosong jer..ohh Master Cheff takde deria rasa ker??



Sauna & Steam ni tak sempat pergi..lalu cam gitu jer..tp nampak menarik
 Kalau cukup masa dah lama dah aku dok bertapa dalam ni


Yang ni pun try2 jer..since brother yg jaga gym tu suh masuk..kang kecik hati pulak kalau tak masuk.
tapi all the mesin2 ni terbaik...memacam ada



mengphoto si adik diswimming pool



Bayview Hotel Langkawi is located in the heart of the commercial district of downtown Kuah, which is a mere 5 minutes from the jetty where ferry boats ply to and from the mainland, and only 25 minutes from the airport and 2..3 tapak jer nk ker Haji Semail..
Apalagi jom booking kat SINI

tapi atas advise SI kat FB dia...jgn duk hotel yg dekat ngn pekan kuah..duk pulau jauh2 sikit..hik..hik
and make sure bawak buku saving tabung haji or ASB skli kalu takde credit card..wkakakaka



Monday, November 28, 2011

Segelintir penyokong Harimau Malaya tak professional!!

Posted by GOLD FINGER at Monday, November 28, 2011 7 comments Links to this post
Sorry to say lar..sure ada yg sakit hati baca title entry ni..
Akupun penyokong skuad harimau malaya jgk..tapi tak lar sampai hilang kewarasan apabila tewas disaat akhir menentang Bahrain semalam. 3-2
SI kata..sama lar mcm bila aku tgk drama korean berjam2..sampai blh nangis2, tu kira hilang kewarasan jgk..hahahahah..


Actually ni 1st time pergi ke stadium tgk bola..pergipun sbb SI nak bawak si adik ngn si kakak..so maknye ni rasa tak confident jer nk melepas kan tiga beranak ni kestadium bukit jalil tu..bukannya apa, takut anak kemana..SI pulak entah kemana..tobattt!!
1st impression..uishh happeningnya..memacam org jual..apa tak ckp awal2..kalau tahu datang awal sikit blh lar cuci2 mata.






 Belum apa2 dah damage..bebudak ni kemain suke..nk itu..nak ini..tgk org tampal bendera kat pipi dorangpun nk jugak..beli topi...beli rambut..beli terompettt sampai bernanah telinga aku mendengarnya..
Nasihat GF..korang jgn lar bawak baby2 kecik..kang rosak gegendang telinga budak tu..entah apa lar yg bestnya bunyi peeettt...peetttt...pooottttt..ggggrrrrrr




We all masuk stadium around 8.20..masa tu tak ramai org lagi..skuad malaysia tgh panas2 badan..nampak lar anak che mat yg tgh kontrovesi skrg ni..dah pesan awal2 kat SI nk duk kat grandstand..tak kisah lar berapa hengget tiket tu..RM40 jer rupanya.




Tepat jer 8.45..tgk kiri kanan..makk aaiii dah mcm semut org masuk..pasukan sorak yg paling happening..tuuu kat sebelah sana..dasaatt gilerr ULTRAS MALAYA..kata SI dorang ni skuad sorak for any game yg melibatkan malaysia..sesapa nk jointpun blh..bagus2..semangat berkobar2..siap menari2..menang kalah tetap sorak..



 Terkejut tgk budak kenit 2 org ni mcm paham jer..sorak sakan dorang..
Serius ckp..aku mmg tak tgkpun bola tu..kesana kemari menjaga anak2, nk kencing lar, nk makan lar..lari main kat tangga lar..sambil2 tu aku tgk gelagat penyokong tiger malaya ni..
tetiba jer satu stadium jeritt wuuhhuuuuu GOLLLLLLLLL...
bersorak mcm kena histeria..dan yg paling buat aku sakit jantung..SI blh lambung si Isyraff..Ya Allah..anak aku..bawak2 mengucappp..sudah2 bak sini anak tu..
Mungkin bagi peminat2 fanatik bola sepak..GOLL tu satu kepuasan bagi dorang..tak lama lepas tu gol lagi..2-0..oh happynya warga malaysia..senyum sampai ketelinga.




tapi..rupanya panas tak sampai ke petang..2nd half masa Bahrain menjaringkan gol pertama..senyap sunyi jer satu bukit jalil..cuma ada 4 org warga Bahrain ditengah2 penyokong Malaysia tu menjerit sorak..tak lama lepas tu..Bahrain goll lagi..4 org ni lagi kuat bersorak..sambil mengangkat bendera bahrain..pastu yg buat aku terkejutnya..tetiba 3..4 org penyokong malaysia yg duk berhampiran dorang tu bangun buat 'F' word kat depan dorang ni..sambil booooooo..penyokong bahrain ni duduk lar balik..diam membisu..
Aku mcm tergamam jap..apa ker halnya?
tak berdosapun dorang 4 ketoi tu kita nk layan mcm tu.
Keadaan jadi reda jap..and then bila bahrain menjaringkan gol ke-3 ( gol kemenangan )..
lagi sakan lar dorang menjerit....dannn..tetiba mangkok2 yg beberapa kerat ni..tak semena2 menyerang dorang..tolak2 bahu..nak cari gaduh..nasib ada sekumpulan penyokong malaysia yg laini cuba menghalang mamat2 ni..depan mata aku ni..MasyaAllah..camni ni ker penyokong harimau malaya?? Disebabkan marah tewas 3-2..dilepaskan kemarahan tu pada penyokong bahrain.
Ehmmm..tu lar balasannya..kan dah kalah..dolattt..





Keluar jer dari stadium tu..hujanpun turun dengan lebatnya..menangisi kekalahan skuad kita..
so, bila dah hujan tu..jam melekat2 tak hengattt..padan muka kitaorg!!
Anyway sedih jgk..sbb ni 1st time tgk bola..kalah pulak..

Wednesday, November 23, 2011

Apa bestnya balik kampung???

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 23, 2011 2 comments Links to this post
Entry ni utk org yg ada kg..hik..hik..hikk..yg takde kg..jom lar tumpang kg GF ni hah..
  Apa best balik kg..selain jumpa mak pak tercinta??
Ingat lagi masa kecik2 dulu..selalu tanya mak..

Mak ni pokok apa? tu pokok apa?
Mak jawab ni pokok durian..ni rambutan..ni cempedak..pelam..
bila nk berbuahnya mak??
Nanti bila mak dah tua..korang dah besar2..cucu2 mak yg akan merasanya buah2nya..
bukannya makk..mak entah ada lagi entah tidak..
Betul ckp makkk...tp Alhamdullillah mak merasa..anak2 mak merasa..cucu2 makpun merasa..


Ni lar raja segala buah kat umah mak tu..yg menjadi pujaan ramai..hik..hikk
Blh cuit2 jer wey durian tu....budak kenit 2 org tu pun sampai..
Pokok durian mak ni bukannya kat dusun ceruk pelusuk..kat depan umah mak jer..silap2 org yg lalu lalang tu blh kena timpa buah duriannn..



Durian ni..nak habaq maiii..lebih sedap dari musang king..ni kira 'musang king kong'



Cempedak ni lagi hebatt...tergolek2 kat tanah jerr..aiii merangkak jer wey nk petik ni..


Hah ni ngaper pulak? Si kakak menangis nk boktan..dia mmg hantu rambutan..
'' ummi..kakak nk buah yg ada rambut2 tu..''


Tapi rambutan ni belum masak habis lagi..baru nk kuning2 gitu..kalau dah masak..terliur tgkk...dari jauh nampak merah ranum jerrr..


Ni pulak tahu tak buah apa? Ni bau dia sampai ke otakkk..buah kuinin ( eh tak sure spellingnya )
Adik beradik ngn buah pelam jgk..Pokok tinggi kelangit..kalah pokok deroyann..memang tunggu dia jatuh kebumi jer..sbb takde sapa nk mengaitnya..


Ohhhh my luv cik ciku..
buah ni yg palingg GF sukeeee..buah cikuuu..ni kat belakang umah mak jer..besow2 buahnya..ciku ni tak bermusim..asyik ada jer buahnya..


Jambu ni kecik2 dulu suka makan..tp sekarang pandangpun tidak..


Kalau balik kg tak teringinpun nk makan betik ni..tapi bila balik sini siap beli sepotong sehinggit..
Makpun mmg tak mkn larr..kesian ko betikk..jatuh tersembam kebumi..pastu beranak pinak..

Untuk uolls yg ada kg tapi takde buah2an..jom lar ke kg GF..selain dari buah2 ni..ada kelapa muda..kelapa tua..kelapa sawitpun ada..hik..hikk..yg ni confirm sentiasa ada..tak bermusim..

Saturday, November 19, 2011

Bayview Hotel Langkawi, thumbs up!!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, November 19, 2011 4 comments Links to this post
Great Place Great Taste
Tertinggal pulak entry pasal hotel bayview ni..weekend yg aku pergi tu mungkin takde org kot..bcz cuti sekolah belum start lagi..swimming pool kosong jer..spa..sauna..gym..sepi jer..we all anak beranak jer yg meriuhkannya.





Swimming Pool, level 4..nice view..
mmg cantik..bebudak yg amat suka, dah lar takde org..sampai tak sempat nk ke pantaipun. Beremdan sampai merah2 mata si adik ngn kakak..


Selalunya Mak joint..tapi kali ni maknye ada urusan penting kat haji semail..so korang berkubang lar sampai kecut..bapaknya ikut berendam jgk..mak menginvest jap


view ni aku tak suka..tapi view yg bawah ni aku sukeeeee sgtttt


Apa yg bestnya deretan kedai2 tu??? 
utk uolls yg tak tahu..kat sini lar tempat kita 'menginvest' perkakas dapur


Dalam best2 tu ada jgk cacat celanaya..breakfastnya tak berapa sodapp..
anak2 blh masuk cococrunch jer...ngn fruits, yg lain mencebik jer
Ada puding roti yg aku suka tu..tp takde susu@kuah dia..mkn puding roti tu kering2 cam gitu jer..lerrrrr
Ada mee sup..tapi mcm mkn mee + air kosong jer..ohh Master Cheff takde deria rasa ker??



Sauna & Steam ni tak sempat pergi..lalu cam gitu jer..tp nampak menarik
 Kalau cukup masa dah lama dah aku dok bertapa dalam ni


Yang ni pun try2 jer..since brother yg jaga gym tu suh masuk..kang kecik hati pulak kalau tak masuk.
tapi all the mesin2 ni terbaik...memacam ada



mengphoto si adik diswimming pool



Bayview Hotel Langkawi is located in the heart of the commercial district of downtown Kuah, which is a mere 5 minutes from the jetty where ferry boats ply to and from the mainland, and only 25 minutes from the airport and 2..3 tapak jer nk ker Haji Semail..
Apalagi jom booking kat SINI

tapi atas advise SI kat FB dia...jgn duk hotel yg dekat ngn pekan kuah..duk pulau jauh2 sikit..hik..hik
and make sure bawak buku saving tabung haji or ASB skli kalu takde credit card..wkakakaka



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...