Subscribe Twitter

Wednesday, September 24, 2014

KOSMO ~ Reunion keluarga waris Alang Rabu



Hari tu kite masuk newpaper wakk. Mihahahaha..poyo sgt kann..

Alang Rabu tu Atok kepada arwah opah aku..pahamm ker..tk paham tkpe sbb aku sendiripun tak paham salahsilah waris Alang Rabu ni..T____T.
Ni side mak aku..mak jer yg kenal ramai..kitaorg semak2 jer kat situ, memeriahkan majlis..hahaha..ramai giler sedara mara yg datang..nk dekat 600 org..dah mcm kenduri kawin.
Dorang buat kat area umah mak aku..pasang khemah..masak gotong royong. Memang havoc lar sampai wartawanpun datang..nasib tk masuk tv jer..kalau tak famoss iolls :○


KOSMO ~ 29 Aug 2014 


Yang bergambar tu separuh jer..tu semua giler glamour..haha..yg tua2 semua duk bawah khemah tk kosa nk bergambo..sembang lagi baguih..ni cucu..ni anak menantu..tu cicit..
bila dah habis event tu mak aku citer, ada sedara nk berbesan ngn mak aku..duk berkenan ngn adik aku yg kat uitm tu..hehe..
Adik aku...eeeeeeeee..tak nakkkk..tak nak makk..kahkahkah

ok tu jer nk citer..


Sunday, September 21, 2014

Kisah Kehamilan ke-3


Ketidakselesaan Semasa Kehamilan

1 - 3 month
Korang mungkin juga mengalami pelbagai ketidakselesaan semasa hamilkan...lain org lain simptomnya..lain kerenahnya. Kebanyakkannya disebabkan oleh perubahan hormon atau badan kita mengalami lebih tekanan daripada biasa semasa hamil...pregnant kali ni diusia 3 series agak sedikit mencabar emosi aku..mungkin faktor usia kot..selepas berehat selama 6 tahun..tiba2 nk kena muntah2..loya2 balik..lap peluh makhencik..tp takpe ni semua part of rezeki..Allah bagi rezeki zuriat pastu tarik sikit kesihatan aku..


1st mth pregnant aku okey jer..husbnd yg demam teruk..fuhh masa tu rasa lega sgt..mungkin pregnant kali ni tkde morning sickness kot..masuk 2nd mthpun steady jer lagi..chaiyokk lar baby bam..tapi bak kata pepatah melayu..Air yg tenang jgn disangka tiada buaya..#eh mcm tk kena jer pepatah ni..miahahahaah..
bermula lar episod loya2..muntah hijau pahit..tak blh nk masuk apa2 makananpun, semua keluar balik..bukan tu ajer kena pulak sembelit yg kronik sampai jadi buasir..nk dudukpun tk boleh..emosi weh! Tkde mood nk bercakap..nk jumpa org..mental2..nangis2 ckp kat laki..ni semua sebab you!!  LOL...
4 hari kat hospital Isyraf yg setia meneman aku..sampai ponteng sekolah..dia kan hati tisu, mana blh tgk maknya cenggitu..menangis kalau suruh balik rumah, so berkampung lar kami berdua kat hospital tu..then doctr bagi 3 minggu MC rehat kat umah..kira hospitalisation lar :))

4 month


Yeah..alhamdulillah..dah boleh makan sikit..cuma loya bau2 jer..muntah dah kurang..syukur2..nk makan heavy2 tu tak lar..makan buah2..roti..air soya..then kalau ada rasa loya tu cepat2 makan asam tkpun cium jer bau limau purut..hahaha..dah standby dlm keta..dlm handbag..

5 month

Perancangan Allah untuk kita mmg yg terbaik. Allah tarik yg ni Allah beri yg lain. Kita jer kadang2 terlepas pandang semua tu.


Excited abg isyraf nak dapat adik..kalau nmpk jer baby yg comel2 tu..mula lar dia..Isyraf nak baby mcm tu..sama mcm tu.
#dia ingat mcm buat kek kot#


Pernah tak dengar rezeki anak..rezeki mengandung..percayalar setiap anak tu ada rezekinya masing2. Macam tu jgk aku, syukur alhamdulillah tk disangka2 dapat promotion + base salary review..#berbunga2 hati# tak tahu nk gambarkan perasaan masa tu..amin..amin..Alhamdulillah. Actually dah tahu awal pasal kenaikan pangkat ni..masa tgh mabuk2 laut tu..haha..coz kena interview dgn top2 management dulu..ppfftttttt lap peloh tgk new JD. Aku citer ni bukan sbb apa..nanti korang ingat aku saja nk riak pulak..tak okey..cuma nk ckp rezeki Allah tu tk pernah putus utk kita. Kadang2 terfikir cukup ker gaji ni? Anak bertambah expensespun bertambah..termenung laki bini, tapi percayalar rezeki Allah itu luas..pasti ada bahagian kita..SubhanaAllah.

Selera makanpun jadi normal balik..lebih normal dari biasa..miahaha..kalau nk citer rezeki bab2 makan ni pulak mmg panjang..boleh dikatakan setiap hari ada jer makanan free kat atas meja aku tu..kek lar..nasi lemak larr..cookies..kuih lar..tk pernah putus..
saja tau nak bagi ai gemukksss!
#tqvm bos, office mate, jiran2..dan sapa2 lar yg suka bagi i makan tu#

6 mth


#Ni bibik yg terlebih rajin..sblm tido jer sediakan air suam utk rendam kaki..sbb aku selalu kena kejang otot..
#yg berbalut tuala tu laki den punya kerja..motif?
#hari tu kena ambik darah sbb mcm nk demam tp tk demam..haha..

Simptom normal everytime aku pregnant dtg balik..kali ni cepat pulak..pasrah jer. Bengkak kat bawah ketiak, org kata kelenjar aka breast accesories..mcm2 nama simptom ni. Jarang org kena sakit ni..aku punya bengkak tu bukan kecik..besar mcm telur ayam tu..kiri kanan ada..tk lar sakit tp tk selesa..kadang2 bedenyut jgk..tetiba mcm rasa nk demam..rasa tak sihat..Bengkak ni akan hilang bila aku dh deliver nanti.


Korang yg pregnant tu blh lar amalkan surah2 dibawah ni..lagi bagus kalau baca Quran. Aku baca via HP jer..download jer apps ni. Mcm Quran digital tu..kalau tk larat baca..pasang jer bagi baby dengar.

    * Surah Yusuf - untuk anak yang cantik rupa dan akhlak
    * Surah Luqman – untuk anak yang cerdik
    * Surah Yaasin – untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat
    * Surah Maryam – untuk memudahkan bersalin
    * Surah al-Hujurat – untuk membanyakkan susu ibu

#harap2 bibik baru aku ni okey lar..dapat bibik yg baguspun kira part of rezeki jgk uollss..aminnnn

Saturday, September 13, 2014

Birthday 2014 - Ms & Mr GF

Sebelum citer ni basi sampai 2..3 bulan..cepat2 nk citer kat sini..

Honestly..dah tua2 ni malas pulak nk gi celebrate besday ker anniversary ker..tambah pulak tgh memboyottt ni..tp kalau org nk celebrate jgk..ai is redhooooo jer..
14 Aug hari tu..pagi2 lagi aku dah dapat call dari tah sapa2 tah tanya direction nk gi opis aku..
aku tanya ni sapa? nk buat apa? ooo saya nak hantar bunga..tp tak tahu alamat ni kat mana? Motif sangatkannn..3..4 kali call sesat tk jumpa..rasa nk lempang lempang jer!!
Aku terus call husband..u ada hantar bunga ker? u suruh lar dia balik takyah hantar !! 3..4 kali dah call i tanya jalan..ape ker teruk sgt service kedai florist ni!! T___T off phone terusss...
Hahhaha..Sentap! Emo gilerr..nk pulak time2 preggy ni..hormon tk berapa nk stabilkannn..
Sampai skrg aku tak usikpun coklat tu..merajuk ker apa akupun tak paham ngn diri aku sendiri..ckp tima kasih kat husbandpun tidak..miahahahaha..abaikannn ibu mengandung ini..;)
♡ Thank you so much bie ♡




Seperti biasa kalau besday jatuh hari kerja..lunch time mesti ada org nk belanja..auuwww..sayang uolls ketat2..yg specialnya boleh pilih nk lunch kat mana..nk makan apa..
Cake ni sedap sangattt..sila lar order kalau gi makan kat bubba gam.
♡ thank u sofi n wai kuan ♡


ni lagi satu vonggokkk kay..kek tu baru makan suku jer..pastu nk tapau lar..tgk lar caner dorang bungkus..mcm bungkus roti canai..habis hancur kek tu..kot yer pun tk nak bagi cair tk perlu lar ko benam2kan kek tu..letak lar dlm bekas pastu luar bekas tu letak ais..mcm baskin robin tu.
Patah hati kak ton dari pagi lagi!!



21 Aug besday my sleeping partner pulak, keluar dinner jer mlm tu..gi makan makanan paveret dia..layan jer
This year aku dah siap beli hadiah awal2 lagi..macam kena jer timing jam lamanya tu rosak..sengaja nk pekena ai time2 raya ni..kalau aku tk belipun sure dia beli sendiri sbb ni spesis tk blh hidup kalau tk pakai jam..so belum sampai hari besday dah rasmi jam ni masa raya..sukahati larr..


Comey jer kakak lukis..card tu mcm biasalar aku beli on behalf anak2..
Ummi...comel tak baby?
Yang mana baby?
Yang hijau ni...
hahhahahaha..comel sangatt..



Ini pulak another besday party..buat kat opis, tak habis2 lagi..hehe..malunya ai dh tua2 nk tiopp lilin..pastu ramai2 nyanyi lagu happy besday..ko adooo? Hahhahaahha

Anyway thank you so much sapa yg wish besday kat facebook..whatapp..msg..call..
sayang uolls banyak2《♡》


Monday, September 8, 2014

Alor Setar & Penang - Wedding punya hal


Merdeka ! Merdeka ! Disini lahirnya sebuah cinta :) Happy Merdeka uollss..

Banyaknya wedding weyy sempena cuti merdeka hari tu..sampai tak tahu nk gi yg mana satu..since mak boyot ni nk sangat makan nasi kandar..so kita gagahkan diri meredah jem pergi wedding fida and aidel kat alor setaq kedah nunnn hujung dunia. Nak patah pinggang cek duk dlm keta berjam2..Fida and Aidel my office mate yg bercinta senyap2..tup tup dapat kad walimatulurus jer..tanjat gergirl tau! # sampai hati ko kak cik, rahsia2 dari aku..sob..sob..bencik2 #
Walaupun sentappp..nak pergi jgk..hahahaha



Tu semua member opis..aku lar yg paling bolattt..sabar2 lagi 4 bulan jer nk slim balik..slim ker?



Amboiii..flawlessnya gambar ni..menipu sangattt..



Terlalu banyak sangat camera..pengantin tgk tempat lain..we all tgk tempat lain..

Aku gerak dari shah alam with another 2 family. Pukul 6.00 pagi dah bertolak..berhenti kat RnR rawang, breakfast dulu..bagi anak2 makan kenyang dulu then blh tido. Otw nk pergi ni jalan clear jer..so kemain pecut sampai 160km/j..sudahnya kat area mana tah..kena speed trap..waaaaaaa padan muka kita..



Ada yg tanya baju ni beli kat mana? mmg utk preggy mommy ker?
Eh bukan2..baju n kain ni bukan untuk mommy2 to be..ni beli kat Empire Mall Subang..or kat Subang Parade pun ada butik tu..namanya 'Mitra by Bhaju'...butik ni byk jual baju chiffon, batik..and baju saiz longgar2 giteww..boleh lar kalau mommy2 nak cari baju utk gi wedding..or any event, selain dari caftan or jubah. ;))


Lepas kenyang makan nasi kenduri..kitaorg gerak makan cendul dgn rojak pulak..anak2 dah sibuk tanya bila nk sampai hotel ni..bila? lama lagi ker? Si kakak siap cakap..kenapa kita kena buang masa makan cendol kat sini ni??..hahhahaah..sabo jerrr..geram jer mak ko ni haaa...budak2 mana lar suka nk minum cendol rojak bagai ni..kat kepala dorang dah terbayang swimming pool jer..muka memasing kelat jer kena paksa turun..nk bagi ceria senang jer..bagi jer ipad..handphone..gadget2 ni..senyap lar dorang. Dah alang2 sampai kedah ni..kitaorgpun plan lar nk masuk free duty kat bukit kayu hitam tu..halfway que nk masuk tu baru teringat yg bibik2 ni takde pasport..pasport semua tinggal kat umah..miahahaha...cepat2 turn balik..kussss semangatt!! turn balik bukan bermakna tk jadi pergi....tp nak tinggalkan bibik2 ni dlm satu kereta..miahahahah..pergi tetap pergiii uollss...


 The Royale Bintang Penang


Rate > RM230 ++ with 2 breakfast


Sampai penang..check in bagai..kui 10 baru dapat masuk bilik..wahhhh..cantik bilik..harus lar datin maimon posing2 dulu..almaklum lar saka camera dah datang balik..
Emilyn n Isyraf muka seposen jer..sbb sampai dah malam..tk blh nk swimming..kuikuikuikui..dicampur pulak dgn penat + lapar..menjadi2 lar meragamnya..paksa dorang mandi pastu gerak keluar makan..bila jumpa geng2 moodpun okey balik..lari sana sini rasa nk cobittt jer..







Pepagi aku dah kejut dorang..sebut jer swimming melompat turun katil..hahaha..
OK fine...mandi lar korang puas2..sampai kecut..mata merah..kebetulan tk ramai org..Aku jadi mak guard kat tepi tu..bukan tgkkan budak2 jer..dgn bibik2 skli aku perhatikan, sbbnya bibik yg lebih excited dari budak2 ni..ada pulak yg lemas ni..ggrrhhh

Check out kui 12.30..terus cari nasi kandar hameediah penang..ai is lama dah mengidam nasi kandar ni..order kari kepala ikan..kari kambing..pastu kuah campur banjir..makan jgn pakai sudu..baru lar bau kat jari tu melekat sampai ke shah alam..agak2 kalau laki tu ngantuk tgh driving..hulur jer jari kita kat hidung dia..confirm segar balik..kuikuikuikui..

Sekian..adiosss...



Wednesday, September 24, 2014

KOSMO ~ Reunion keluarga waris Alang Rabu

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, September 24, 2014 1 comments Links to this post


Hari tu kite masuk newpaper wakk. Mihahahaha..poyo sgt kann..

Alang Rabu tu Atok kepada arwah opah aku..pahamm ker..tk paham tkpe sbb aku sendiripun tak paham salahsilah waris Alang Rabu ni..T____T.
Ni side mak aku..mak jer yg kenal ramai..kitaorg semak2 jer kat situ, memeriahkan majlis..hahaha..ramai giler sedara mara yg datang..nk dekat 600 org..dah mcm kenduri kawin.
Dorang buat kat area umah mak aku..pasang khemah..masak gotong royong. Memang havoc lar sampai wartawanpun datang..nasib tk masuk tv jer..kalau tak famoss iolls :○


KOSMO ~ 29 Aug 2014 


Yang bergambar tu separuh jer..tu semua giler glamour..haha..yg tua2 semua duk bawah khemah tk kosa nk bergambo..sembang lagi baguih..ni cucu..ni anak menantu..tu cicit..
bila dah habis event tu mak aku citer, ada sedara nk berbesan ngn mak aku..duk berkenan ngn adik aku yg kat uitm tu..hehe..
Adik aku...eeeeeeeee..tak nakkkk..tak nak makk..kahkahkah

ok tu jer nk citer..


Sunday, September 21, 2014

Kisah Kehamilan ke-3

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 21, 2014 6 comments Links to this post

Ketidakselesaan Semasa Kehamilan

1 - 3 month
Korang mungkin juga mengalami pelbagai ketidakselesaan semasa hamilkan...lain org lain simptomnya..lain kerenahnya. Kebanyakkannya disebabkan oleh perubahan hormon atau badan kita mengalami lebih tekanan daripada biasa semasa hamil...pregnant kali ni diusia 3 series agak sedikit mencabar emosi aku..mungkin faktor usia kot..selepas berehat selama 6 tahun..tiba2 nk kena muntah2..loya2 balik..lap peluh makhencik..tp takpe ni semua part of rezeki..Allah bagi rezeki zuriat pastu tarik sikit kesihatan aku..


1st mth pregnant aku okey jer..husbnd yg demam teruk..fuhh masa tu rasa lega sgt..mungkin pregnant kali ni tkde morning sickness kot..masuk 2nd mthpun steady jer lagi..chaiyokk lar baby bam..tapi bak kata pepatah melayu..Air yg tenang jgn disangka tiada buaya..#eh mcm tk kena jer pepatah ni..miahahahaah..
bermula lar episod loya2..muntah hijau pahit..tak blh nk masuk apa2 makananpun, semua keluar balik..bukan tu ajer kena pulak sembelit yg kronik sampai jadi buasir..nk dudukpun tk boleh..emosi weh! Tkde mood nk bercakap..nk jumpa org..mental2..nangis2 ckp kat laki..ni semua sebab you!!  LOL...
4 hari kat hospital Isyraf yg setia meneman aku..sampai ponteng sekolah..dia kan hati tisu, mana blh tgk maknya cenggitu..menangis kalau suruh balik rumah, so berkampung lar kami berdua kat hospital tu..then doctr bagi 3 minggu MC rehat kat umah..kira hospitalisation lar :))

4 month


Yeah..alhamdulillah..dah boleh makan sikit..cuma loya bau2 jer..muntah dah kurang..syukur2..nk makan heavy2 tu tak lar..makan buah2..roti..air soya..then kalau ada rasa loya tu cepat2 makan asam tkpun cium jer bau limau purut..hahaha..dah standby dlm keta..dlm handbag..

5 month

Perancangan Allah untuk kita mmg yg terbaik. Allah tarik yg ni Allah beri yg lain. Kita jer kadang2 terlepas pandang semua tu.


Excited abg isyraf nak dapat adik..kalau nmpk jer baby yg comel2 tu..mula lar dia..Isyraf nak baby mcm tu..sama mcm tu.
#dia ingat mcm buat kek kot#


Pernah tak dengar rezeki anak..rezeki mengandung..percayalar setiap anak tu ada rezekinya masing2. Macam tu jgk aku, syukur alhamdulillah tk disangka2 dapat promotion + base salary review..#berbunga2 hati# tak tahu nk gambarkan perasaan masa tu..amin..amin..Alhamdulillah. Actually dah tahu awal pasal kenaikan pangkat ni..masa tgh mabuk2 laut tu..haha..coz kena interview dgn top2 management dulu..ppfftttttt lap peloh tgk new JD. Aku citer ni bukan sbb apa..nanti korang ingat aku saja nk riak pulak..tak okey..cuma nk ckp rezeki Allah tu tk pernah putus utk kita. Kadang2 terfikir cukup ker gaji ni? Anak bertambah expensespun bertambah..termenung laki bini, tapi percayalar rezeki Allah itu luas..pasti ada bahagian kita..SubhanaAllah.

Selera makanpun jadi normal balik..lebih normal dari biasa..miahaha..kalau nk citer rezeki bab2 makan ni pulak mmg panjang..boleh dikatakan setiap hari ada jer makanan free kat atas meja aku tu..kek lar..nasi lemak larr..cookies..kuih lar..tk pernah putus..
saja tau nak bagi ai gemukksss!
#tqvm bos, office mate, jiran2..dan sapa2 lar yg suka bagi i makan tu#

6 mth


#Ni bibik yg terlebih rajin..sblm tido jer sediakan air suam utk rendam kaki..sbb aku selalu kena kejang otot..
#yg berbalut tuala tu laki den punya kerja..motif?
#hari tu kena ambik darah sbb mcm nk demam tp tk demam..haha..

Simptom normal everytime aku pregnant dtg balik..kali ni cepat pulak..pasrah jer. Bengkak kat bawah ketiak, org kata kelenjar aka breast accesories..mcm2 nama simptom ni. Jarang org kena sakit ni..aku punya bengkak tu bukan kecik..besar mcm telur ayam tu..kiri kanan ada..tk lar sakit tp tk selesa..kadang2 bedenyut jgk..tetiba mcm rasa nk demam..rasa tak sihat..Bengkak ni akan hilang bila aku dh deliver nanti.


Korang yg pregnant tu blh lar amalkan surah2 dibawah ni..lagi bagus kalau baca Quran. Aku baca via HP jer..download jer apps ni. Mcm Quran digital tu..kalau tk larat baca..pasang jer bagi baby dengar.

    * Surah Yusuf - untuk anak yang cantik rupa dan akhlak
    * Surah Luqman – untuk anak yang cerdik
    * Surah Yaasin – untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat
    * Surah Maryam – untuk memudahkan bersalin
    * Surah al-Hujurat – untuk membanyakkan susu ibu

#harap2 bibik baru aku ni okey lar..dapat bibik yg baguspun kira part of rezeki jgk uollss..aminnnn

Saturday, September 13, 2014

Birthday 2014 - Ms & Mr GF

Posted by GOLD FINGER at Saturday, September 13, 2014 10 comments Links to this post
Sebelum citer ni basi sampai 2..3 bulan..cepat2 nk citer kat sini..

Honestly..dah tua2 ni malas pulak nk gi celebrate besday ker anniversary ker..tambah pulak tgh memboyottt ni..tp kalau org nk celebrate jgk..ai is redhooooo jer..
14 Aug hari tu..pagi2 lagi aku dah dapat call dari tah sapa2 tah tanya direction nk gi opis aku..
aku tanya ni sapa? nk buat apa? ooo saya nak hantar bunga..tp tak tahu alamat ni kat mana? Motif sangatkannn..3..4 kali call sesat tk jumpa..rasa nk lempang lempang jer!!
Aku terus call husband..u ada hantar bunga ker? u suruh lar dia balik takyah hantar !! 3..4 kali dah call i tanya jalan..ape ker teruk sgt service kedai florist ni!! T___T off phone terusss...
Hahhaha..Sentap! Emo gilerr..nk pulak time2 preggy ni..hormon tk berapa nk stabilkannn..
Sampai skrg aku tak usikpun coklat tu..merajuk ker apa akupun tak paham ngn diri aku sendiri..ckp tima kasih kat husbandpun tidak..miahahahaha..abaikannn ibu mengandung ini..;)
♡ Thank you so much bie ♡




Seperti biasa kalau besday jatuh hari kerja..lunch time mesti ada org nk belanja..auuwww..sayang uolls ketat2..yg specialnya boleh pilih nk lunch kat mana..nk makan apa..
Cake ni sedap sangattt..sila lar order kalau gi makan kat bubba gam.
♡ thank u sofi n wai kuan ♡


ni lagi satu vonggokkk kay..kek tu baru makan suku jer..pastu nk tapau lar..tgk lar caner dorang bungkus..mcm bungkus roti canai..habis hancur kek tu..kot yer pun tk nak bagi cair tk perlu lar ko benam2kan kek tu..letak lar dlm bekas pastu luar bekas tu letak ais..mcm baskin robin tu.
Patah hati kak ton dari pagi lagi!!



21 Aug besday my sleeping partner pulak, keluar dinner jer mlm tu..gi makan makanan paveret dia..layan jer
This year aku dah siap beli hadiah awal2 lagi..macam kena jer timing jam lamanya tu rosak..sengaja nk pekena ai time2 raya ni..kalau aku tk belipun sure dia beli sendiri sbb ni spesis tk blh hidup kalau tk pakai jam..so belum sampai hari besday dah rasmi jam ni masa raya..sukahati larr..


Comey jer kakak lukis..card tu mcm biasalar aku beli on behalf anak2..
Ummi...comel tak baby?
Yang mana baby?
Yang hijau ni...
hahhahahaha..comel sangatt..



Ini pulak another besday party..buat kat opis, tak habis2 lagi..hehe..malunya ai dh tua2 nk tiopp lilin..pastu ramai2 nyanyi lagu happy besday..ko adooo? Hahhahaahha

Anyway thank you so much sapa yg wish besday kat facebook..whatapp..msg..call..
sayang uolls banyak2《♡》


Monday, September 8, 2014

Alor Setar & Penang - Wedding punya hal

Posted by GOLD FINGER at Monday, September 08, 2014 7 comments Links to this post

Merdeka ! Merdeka ! Disini lahirnya sebuah cinta :) Happy Merdeka uollss..

Banyaknya wedding weyy sempena cuti merdeka hari tu..sampai tak tahu nk gi yg mana satu..since mak boyot ni nk sangat makan nasi kandar..so kita gagahkan diri meredah jem pergi wedding fida and aidel kat alor setaq kedah nunnn hujung dunia. Nak patah pinggang cek duk dlm keta berjam2..Fida and Aidel my office mate yg bercinta senyap2..tup tup dapat kad walimatulurus jer..tanjat gergirl tau! # sampai hati ko kak cik, rahsia2 dari aku..sob..sob..bencik2 #
Walaupun sentappp..nak pergi jgk..hahahaha



Tu semua member opis..aku lar yg paling bolattt..sabar2 lagi 4 bulan jer nk slim balik..slim ker?



Amboiii..flawlessnya gambar ni..menipu sangattt..



Terlalu banyak sangat camera..pengantin tgk tempat lain..we all tgk tempat lain..

Aku gerak dari shah alam with another 2 family. Pukul 6.00 pagi dah bertolak..berhenti kat RnR rawang, breakfast dulu..bagi anak2 makan kenyang dulu then blh tido. Otw nk pergi ni jalan clear jer..so kemain pecut sampai 160km/j..sudahnya kat area mana tah..kena speed trap..waaaaaaa padan muka kita..



Ada yg tanya baju ni beli kat mana? mmg utk preggy mommy ker?
Eh bukan2..baju n kain ni bukan untuk mommy2 to be..ni beli kat Empire Mall Subang..or kat Subang Parade pun ada butik tu..namanya 'Mitra by Bhaju'...butik ni byk jual baju chiffon, batik..and baju saiz longgar2 giteww..boleh lar kalau mommy2 nak cari baju utk gi wedding..or any event, selain dari caftan or jubah. ;))


Lepas kenyang makan nasi kenduri..kitaorg gerak makan cendul dgn rojak pulak..anak2 dah sibuk tanya bila nk sampai hotel ni..bila? lama lagi ker? Si kakak siap cakap..kenapa kita kena buang masa makan cendol kat sini ni??..hahhahaah..sabo jerrr..geram jer mak ko ni haaa...budak2 mana lar suka nk minum cendol rojak bagai ni..kat kepala dorang dah terbayang swimming pool jer..muka memasing kelat jer kena paksa turun..nk bagi ceria senang jer..bagi jer ipad..handphone..gadget2 ni..senyap lar dorang. Dah alang2 sampai kedah ni..kitaorgpun plan lar nk masuk free duty kat bukit kayu hitam tu..halfway que nk masuk tu baru teringat yg bibik2 ni takde pasport..pasport semua tinggal kat umah..miahahaha...cepat2 turn balik..kussss semangatt!! turn balik bukan bermakna tk jadi pergi....tp nak tinggalkan bibik2 ni dlm satu kereta..miahahahah..pergi tetap pergiii uollss...


 The Royale Bintang Penang


Rate > RM230 ++ with 2 breakfast


Sampai penang..check in bagai..kui 10 baru dapat masuk bilik..wahhhh..cantik bilik..harus lar datin maimon posing2 dulu..almaklum lar saka camera dah datang balik..
Emilyn n Isyraf muka seposen jer..sbb sampai dah malam..tk blh nk swimming..kuikuikuikui..dicampur pulak dgn penat + lapar..menjadi2 lar meragamnya..paksa dorang mandi pastu gerak keluar makan..bila jumpa geng2 moodpun okey balik..lari sana sini rasa nk cobittt jer..







Pepagi aku dah kejut dorang..sebut jer swimming melompat turun katil..hahaha..
OK fine...mandi lar korang puas2..sampai kecut..mata merah..kebetulan tk ramai org..Aku jadi mak guard kat tepi tu..bukan tgkkan budak2 jer..dgn bibik2 skli aku perhatikan, sbbnya bibik yg lebih excited dari budak2 ni..ada pulak yg lemas ni..ggrrhhh

Check out kui 12.30..terus cari nasi kandar hameediah penang..ai is lama dah mengidam nasi kandar ni..order kari kepala ikan..kari kambing..pastu kuah campur banjir..makan jgn pakai sudu..baru lar bau kat jari tu melekat sampai ke shah alam..agak2 kalau laki tu ngantuk tgh driving..hulur jer jari kita kat hidung dia..confirm segar balik..kuikuikuikui..

Sekian..adiosss...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...