Subscribe Twitter

Monday, November 26, 2012

Event: Photoshoot geng-geng blogger

Event: Photoshoot geng-geng blogger.
Tarikh: 24 November 2012, Sabtu
Masa: 12 tengahhari sehingga 5 petang.
Tempat: Dak Teropong Studio, Shah Alam

Event terkejot oleh blogger ameris...sesubuh lagi dah call aku..belum sempat aku sampai opis, tgh driving..dia call lagi..urgent2 katanya..bunyi sumpah mcm urgent sesangat!! Nebess pulak aku..apasal mokcik ni..

haa..kak amy..ngaper2? lu kenapa? pregnant ker?
hahhaha..ooooo tak lar..gua nak ajak lu photoshoot geng2 blogger..
hahhhhh!! tu ker yg urgentnya..aceehhh..ingat menda tadi....lu nieee..buat gua suspender suspen jer
bla..bla..bla....eh boleh lar jgk..
Wahahahaha!! Goldfinger terpsycho jgk dgn ameris ni..

( Weolls mmg bahasa GUA..LU..GUA LU jer..agak ganas bunyinya..tak bersesuaian langsung dgn watak UMMI..uhuk..uhukk )

 shy shy cat pulak rasanya nk berphoto ni..kasi anak2 posing dulu..



 

comey budak kecik ni..anak sapa lar..*mata ke atas*



Lupa nk pakaikan emilyn kasut..huhu



Shamee'ul Isyraf Bin Saiful Indra
For more info pls contact Goldfinger >> harga boleh runding..tiba2..hahahaha










Ada drama sikit masa photoshoot ni..Agak huru hara studio dek perangai anak2 GF & Ameris..hahhaha..ampunnn yer tuan punya studio dan juga adik2 blogger yg lain..sure dorang pening lalat dgn kerenah bebudak ni..dah mcm nursery plk..hahaha



vavavava..feeling diva nampak!!

Baju disponsor oleh gobok sendiri..Kat FB ada yg tanya mana aku beli baju ni..cantik meletop..ulang sekali lagi..baju yg cantik meletop okey..bukan orgnya..

Baju GF: Sungei Wang..RM29.90..ada mcm2 colour..tapi kain dia jarang sikit..
Baju Somi GF : Sehelai baju bapak korang tu blh beli 10 helai baju mak ko ni..ada unsur hasat dengki disini!!




1st time jumpa..blogger senyumangadisgerimis blogger msieda blogger milaahmad
 dan ramai lagi...Bila ada event camni..dapat lar mengeratkan lagi hubungan alam maya ni..walaupun 1st time jumpa..tetap mesra mcm dah lama kenal..



Make-up ditaja sepenuhnya oleh lili ( tengah) yg keyut meyut ni..cik nurse kita..
korang yg rasa nk jelita mcm weolls ni blh lar roger2 lili ni..takyah dah nk pakai camera 360 yg magic skin tu lagi..ni betul2 jelita mcm retis..giler statement berlagak kembang2 idung..hahahaha

Facebook Lili
Nurazlili Aziz - Makeup Artist - 012-9113661
Collaborate with : memestudio


 dannnnnnnnnn..org penting dlm yg event ni..is nadiafarahida..blogger otai ni (tudung hijau)..kecik molek jer orgnya..sangaaattt lar baik hati..billions thanks to Nadia yg menganjurkan event ni..siap bagi makan2 lagi..next time kalau ada event jgk lupa invite akak kertu ni lagi yer...

( ___________________________ )

Studio pulak blh roger2 kat bawah ni..
  
Facebook: Dak-Teropong-Studio
 Contact : 019-311 3575
Email : dak.teropong@gmail.com 
Address : NO : 62-3B, 3RD FLOOR, JALAN PAHAT G 15/G, SEKSYEN 15,, 40300 Shah Alam, Malaysia  

Saturday, November 17, 2012

Bibik saya meninggal..Al-Fatihah


Sebelum korang sedekahkan Al-Fatihah..sila lar baca entry ni sampai habis dulu..citer sedih yg memerlukan sekotak tisu disisi..bersama secawan kopi + biskut kering..sadissss sangatt..sob..sob..sob..

Bismillahirrahmanirrahim...tarik nafas dulu...sbb entry ni sgt beremosi!

Hari ni genap sebulan bibik MENINGGALKAN dunia kami..sapa bibik?? oh lupa plk..bibik a.k.a Maid..ataupun PRA = Pembantu Rumah Asing..yg telah berkhidmat hampir 5 tahun dengan aku..since Isyraff berusia 3 hari lagi..lamakannn...daripada dia kurus kering mcm tak cukup zat sampai lar dah jadi berisi mcm terlebih dos..daripada rupa asal yg sgt gonjeng masa mula2 dtg tu..sampai lar skrg dah jadi rupa Luna Maya..pffttt...over pulakkk!!!
Selama 5 tahun bekerja..dah 3 kali balik ke Indonesia..dari takde apa2 sampailar dah mampu beli rumah..tanah..kebun..motor..handphone..komputer..silap2 dah beli pesawat sebijik kott!! haaaa..ko mampu?? hahahaha..
So, dipendekkan cerita..sehari sebelum flight bibik balik kesini sebulan yg lalu..akupun siap2 lar call dia mcm biasa..tapi yg jawab call aku kali ni suami dia..kata suaminya :
Maaf Ibuuu..Mar lagi sakit, tak bisa pulang..saya enggak benarkan dia pulang (Sila baca dlm bahasa Indonesia)
Haaa..Sakit apa? bagi saya bercakap dgn dia..(sila baca dlm bahasa Malaysia)
Maaf Ibuu..Mar lagi dirawat..tak bisa bicara..
Bla..bla..bla..bla...
Bla..bla..bla..
Dia kona kanan..dia kona kira citer tu...mcm dlm drama sinetron tu..
OK..FINE!!!  still tak dpt ckp dgn bibik ( merembes peluh ketiak aku jap )

After beberapa jam..try call lagi..tak angkat..try sms pulak....masa ni aku kat opis..huru hara jap..sakit hati punya pasal sampai mengalir air mata aku..hisss dlm hati (kalau lar membunuh tu tak salah..dah lama aku gi cekik2 dia...) siap2 call somi..mama mertua..dgn mak aku..semua tanjat!!! Giiler tak terkejut..bibik aku ni adalar pujaan hati Mak ngn MIL aku..puji melambung2 kelangit..belikan itu ini..sayangg dah mcm ahli keluarga sendiri..sudahnyaaa...ado dia kesahh..berambus mcm tu jer..hisss dasar tak sedar diri kann!!! 

Aku try sms lagi..punya lar mcm2 aku type..pujuk lar dia suh balik jgk atau sambung cuti...tapi last2nya satu sms jer dia balas..


Aku buat screenshoot apa yg dia reply..

Apa binatang 'puskesmas' tu? klinik kott...lantak larr..
 
Amboi2..senangnya hidup ko kan..jawab mcm tu jer!!  Lupa dah tiket flight pergi balik yg aku beli tu RM390..pastu tertinggal flight plk..beli tiket baru..tambah RM450 lagi.. HP aku yg ko bawak balik tu..(aku yg bagi pinjam..padan muka aku)..barang2 yg aku bagi..baju2 yg aku bagi..habis semua aku ungkit..walaupun niat asalnya nk bersedekah..tapi bila dah jadi mcm ni..segala benda aku kira!! daannnn yg paling sakit hati...mana janji2 manis yg kononnya "pasti saya pulang selagi ibu perlukan saya" Aku ni dah siap renew permit n visa bibik tu utk setahun..pastu bila dh jadi mcm ni..kena denda plk lagi dgn Imigresen sbb nak batalkan nama bibik tu...puuiiiiii..brengsetttttt sungguh!! Pulak tu..gaji bibik kali ni aku tak potong sesen pun..bagi habis semua kat dia (ada sedikit kesengalan aku disini )..maklumlar dah kerja lama..trust punya pasal..Walaupun aku ni mcm majikan tiri..macam larr..tetapi dalam hati ni tetap ada taman..kalau tak, takkan lar dia bertahan dengan aku sampai 5 tahunkannnnn....


Tiket bertarikh 17 Oct 2012..Genap sebulan..
Buduss punya Airasia..sedap2 jer ko cancel..ingat tiket ni RM3.40 jer ke..ada story jgk bibik tertinggal flight ni..tapi malas aku nk citer..coz benda ni akan menambahkan sakit hati aku lagi..nasib citer ni tak keluar kat Utusan ker..Kosmo ker...hahaha..gone!!
gamaknya ni hin2 nk bagitahu bibik tak balik sini dah kot..

Next Day..
Aku try call lagi..MIL akupun try call jgk..SMS sekali...
dannn akhirnya dia reply..


v

v



Innalillahiwainnailaihirojiun.dari Allah kita datang kepada DIA,kita kembali..maka berlenang lar airmata mak & mama aku..
Aku?? relekssss...control cunnn...

Mama try call lagi..tapi tak angkat..dia reply via sms jer


Bertambah2 lar sedih org tua tu bila dapat msg mcm ni...bab2 ajal maut ni takkan lar bibik tu nk buat main2..lagipun tak mungkin dia sanggup buat kita mcm ni nakk..Kata mak aku..

Ok takpe..biar aku investigate dulu..mcmana? check2 hp lama..ooo ada no hp jiran & sedara bibik di Indonesia..dulu masa laki dia takde HP..dia call HP jiran dia ni..try n error jer ni..
call2 dapatt...ko ingat ko jer pandai berlakon sinetron..aku pun pandai jgk berlakon cerekarama tau..

Aku : Saya Majikannya bibik Marsiyah..saya cuba hubungi bibik Mar tapi tak dapat..bibik Mar sakit ker?
Jiran : oooo..ibu..mahu bicara sama Mar ker?..Mar nya lagi sihat ada dirumah..
TeeeeetTTTTTTTTTT!!! !@#%&((*()?><{}&%$# habis semua keluar...

Call mama..

Aku: Mama..bibik dah hidup balik..tak jadi mati..
Mama : SubhanAllah..

 Call Mak..
Aku : Mak..membazir jer airmata mak tu..
Mak:Ngaper?
Aku :Bibik tu tak mati mak..sihat jer kat Indon tu..
Mak : Allahuakbar..mak dah nk baca yassin ni..

SEKIAN!!

Kes bibik ni jadi hot topic kat FB aku..antara comment2 sengal yg buat aku nk meninggal jgk..




Lupa nk type kat atas..extra luggage pun aku bayarkan..baik hatinya majikan ni..pffttt






Ni sumpah lawak mkn penampar aku..huahuahua..aku citer bibik yg mati..tetiba jadi suami bibik plk yg mati..



Ni sgt kejamm..Maid ker Madu??

 




Mengapakah kawan2 aku begini rupaa....hahaha 

 Nak gelak ker? nak sedih ker? nanti aku continue lagi..entry ni punya pasal sampai sakit medulla oblongata aku ni ( migrain lar)..emosi terlebih....redha2, kata mak aku..

(Kalau korang kat tempat aku..korang redha tak????)


Monday, November 26, 2012

Event: Photoshoot geng-geng blogger

Posted by GOLD FINGER at Monday, November 26, 2012 10 comments Links to this post
Event: Photoshoot geng-geng blogger.
Tarikh: 24 November 2012, Sabtu
Masa: 12 tengahhari sehingga 5 petang.
Tempat: Dak Teropong Studio, Shah Alam

Event terkejot oleh blogger ameris...sesubuh lagi dah call aku..belum sempat aku sampai opis, tgh driving..dia call lagi..urgent2 katanya..bunyi sumpah mcm urgent sesangat!! Nebess pulak aku..apasal mokcik ni..

haa..kak amy..ngaper2? lu kenapa? pregnant ker?
hahhaha..ooooo tak lar..gua nak ajak lu photoshoot geng2 blogger..
hahhhhh!! tu ker yg urgentnya..aceehhh..ingat menda tadi....lu nieee..buat gua suspender suspen jer
bla..bla..bla....eh boleh lar jgk..
Wahahahaha!! Goldfinger terpsycho jgk dgn ameris ni..

( Weolls mmg bahasa GUA..LU..GUA LU jer..agak ganas bunyinya..tak bersesuaian langsung dgn watak UMMI..uhuk..uhukk )

 shy shy cat pulak rasanya nk berphoto ni..kasi anak2 posing dulu..



 

comey budak kecik ni..anak sapa lar..*mata ke atas*



Lupa nk pakaikan emilyn kasut..huhu



Shamee'ul Isyraf Bin Saiful Indra
For more info pls contact Goldfinger >> harga boleh runding..tiba2..hahahaha










Ada drama sikit masa photoshoot ni..Agak huru hara studio dek perangai anak2 GF & Ameris..hahhaha..ampunnn yer tuan punya studio dan juga adik2 blogger yg lain..sure dorang pening lalat dgn kerenah bebudak ni..dah mcm nursery plk..hahaha



vavavava..feeling diva nampak!!

Baju disponsor oleh gobok sendiri..Kat FB ada yg tanya mana aku beli baju ni..cantik meletop..ulang sekali lagi..baju yg cantik meletop okey..bukan orgnya..

Baju GF: Sungei Wang..RM29.90..ada mcm2 colour..tapi kain dia jarang sikit..
Baju Somi GF : Sehelai baju bapak korang tu blh beli 10 helai baju mak ko ni..ada unsur hasat dengki disini!!




1st time jumpa..blogger senyumangadisgerimis blogger msieda blogger milaahmad
 dan ramai lagi...Bila ada event camni..dapat lar mengeratkan lagi hubungan alam maya ni..walaupun 1st time jumpa..tetap mesra mcm dah lama kenal..



Make-up ditaja sepenuhnya oleh lili ( tengah) yg keyut meyut ni..cik nurse kita..
korang yg rasa nk jelita mcm weolls ni blh lar roger2 lili ni..takyah dah nk pakai camera 360 yg magic skin tu lagi..ni betul2 jelita mcm retis..giler statement berlagak kembang2 idung..hahahaha

Facebook Lili
Nurazlili Aziz - Makeup Artist - 012-9113661
Collaborate with : memestudio


 dannnnnnnnnn..org penting dlm yg event ni..is nadiafarahida..blogger otai ni (tudung hijau)..kecik molek jer orgnya..sangaaattt lar baik hati..billions thanks to Nadia yg menganjurkan event ni..siap bagi makan2 lagi..next time kalau ada event jgk lupa invite akak kertu ni lagi yer...

( ___________________________ )

Studio pulak blh roger2 kat bawah ni..
  
Facebook: Dak-Teropong-Studio
 Contact : 019-311 3575
Email : dak.teropong@gmail.com 
Address : NO : 62-3B, 3RD FLOOR, JALAN PAHAT G 15/G, SEKSYEN 15,, 40300 Shah Alam, Malaysia  

Saturday, November 17, 2012

Bibik saya meninggal..Al-Fatihah

Posted by GOLD FINGER at Saturday, November 17, 2012 15 comments Links to this post

Sebelum korang sedekahkan Al-Fatihah..sila lar baca entry ni sampai habis dulu..citer sedih yg memerlukan sekotak tisu disisi..bersama secawan kopi + biskut kering..sadissss sangatt..sob..sob..sob..

Bismillahirrahmanirrahim...tarik nafas dulu...sbb entry ni sgt beremosi!

Hari ni genap sebulan bibik MENINGGALKAN dunia kami..sapa bibik?? oh lupa plk..bibik a.k.a Maid..ataupun PRA = Pembantu Rumah Asing..yg telah berkhidmat hampir 5 tahun dengan aku..since Isyraff berusia 3 hari lagi..lamakannn...daripada dia kurus kering mcm tak cukup zat sampai lar dah jadi berisi mcm terlebih dos..daripada rupa asal yg sgt gonjeng masa mula2 dtg tu..sampai lar skrg dah jadi rupa Luna Maya..pffttt...over pulakkk!!!
Selama 5 tahun bekerja..dah 3 kali balik ke Indonesia..dari takde apa2 sampailar dah mampu beli rumah..tanah..kebun..motor..handphone..komputer..silap2 dah beli pesawat sebijik kott!! haaaa..ko mampu?? hahahaha..
So, dipendekkan cerita..sehari sebelum flight bibik balik kesini sebulan yg lalu..akupun siap2 lar call dia mcm biasa..tapi yg jawab call aku kali ni suami dia..kata suaminya :
Maaf Ibuuu..Mar lagi sakit, tak bisa pulang..saya enggak benarkan dia pulang (Sila baca dlm bahasa Indonesia)
Haaa..Sakit apa? bagi saya bercakap dgn dia..(sila baca dlm bahasa Malaysia)
Maaf Ibuu..Mar lagi dirawat..tak bisa bicara..
Bla..bla..bla..bla...
Bla..bla..bla..
Dia kona kanan..dia kona kira citer tu...mcm dlm drama sinetron tu..
OK..FINE!!!  still tak dpt ckp dgn bibik ( merembes peluh ketiak aku jap )

After beberapa jam..try call lagi..tak angkat..try sms pulak....masa ni aku kat opis..huru hara jap..sakit hati punya pasal sampai mengalir air mata aku..hisss dlm hati (kalau lar membunuh tu tak salah..dah lama aku gi cekik2 dia...) siap2 call somi..mama mertua..dgn mak aku..semua tanjat!!! Giiler tak terkejut..bibik aku ni adalar pujaan hati Mak ngn MIL aku..puji melambung2 kelangit..belikan itu ini..sayangg dah mcm ahli keluarga sendiri..sudahnyaaa...ado dia kesahh..berambus mcm tu jer..hisss dasar tak sedar diri kann!!! 

Aku try sms lagi..punya lar mcm2 aku type..pujuk lar dia suh balik jgk atau sambung cuti...tapi last2nya satu sms jer dia balas..


Aku buat screenshoot apa yg dia reply..

Apa binatang 'puskesmas' tu? klinik kott...lantak larr..
 
Amboi2..senangnya hidup ko kan..jawab mcm tu jer!!  Lupa dah tiket flight pergi balik yg aku beli tu RM390..pastu tertinggal flight plk..beli tiket baru..tambah RM450 lagi.. HP aku yg ko bawak balik tu..(aku yg bagi pinjam..padan muka aku)..barang2 yg aku bagi..baju2 yg aku bagi..habis semua aku ungkit..walaupun niat asalnya nk bersedekah..tapi bila dah jadi mcm ni..segala benda aku kira!! daannnn yg paling sakit hati...mana janji2 manis yg kononnya "pasti saya pulang selagi ibu perlukan saya" Aku ni dah siap renew permit n visa bibik tu utk setahun..pastu bila dh jadi mcm ni..kena denda plk lagi dgn Imigresen sbb nak batalkan nama bibik tu...puuiiiiii..brengsetttttt sungguh!! Pulak tu..gaji bibik kali ni aku tak potong sesen pun..bagi habis semua kat dia (ada sedikit kesengalan aku disini )..maklumlar dah kerja lama..trust punya pasal..Walaupun aku ni mcm majikan tiri..macam larr..tetapi dalam hati ni tetap ada taman..kalau tak, takkan lar dia bertahan dengan aku sampai 5 tahunkannnnn....


Tiket bertarikh 17 Oct 2012..Genap sebulan..
Buduss punya Airasia..sedap2 jer ko cancel..ingat tiket ni RM3.40 jer ke..ada story jgk bibik tertinggal flight ni..tapi malas aku nk citer..coz benda ni akan menambahkan sakit hati aku lagi..nasib citer ni tak keluar kat Utusan ker..Kosmo ker...hahaha..gone!!
gamaknya ni hin2 nk bagitahu bibik tak balik sini dah kot..

Next Day..
Aku try call lagi..MIL akupun try call jgk..SMS sekali...
dannn akhirnya dia reply..


v

v



Innalillahiwainnailaihirojiun.dari Allah kita datang kepada DIA,kita kembali..maka berlenang lar airmata mak & mama aku..
Aku?? relekssss...control cunnn...

Mama try call lagi..tapi tak angkat..dia reply via sms jer


Bertambah2 lar sedih org tua tu bila dapat msg mcm ni...bab2 ajal maut ni takkan lar bibik tu nk buat main2..lagipun tak mungkin dia sanggup buat kita mcm ni nakk..Kata mak aku..

Ok takpe..biar aku investigate dulu..mcmana? check2 hp lama..ooo ada no hp jiran & sedara bibik di Indonesia..dulu masa laki dia takde HP..dia call HP jiran dia ni..try n error jer ni..
call2 dapatt...ko ingat ko jer pandai berlakon sinetron..aku pun pandai jgk berlakon cerekarama tau..

Aku : Saya Majikannya bibik Marsiyah..saya cuba hubungi bibik Mar tapi tak dapat..bibik Mar sakit ker?
Jiran : oooo..ibu..mahu bicara sama Mar ker?..Mar nya lagi sihat ada dirumah..
TeeeeetTTTTTTTTTT!!! !@#%&((*()?><{}&%$# habis semua keluar...

Call mama..

Aku: Mama..bibik dah hidup balik..tak jadi mati..
Mama : SubhanAllah..

 Call Mak..
Aku : Mak..membazir jer airmata mak tu..
Mak:Ngaper?
Aku :Bibik tu tak mati mak..sihat jer kat Indon tu..
Mak : Allahuakbar..mak dah nk baca yassin ni..

SEKIAN!!

Kes bibik ni jadi hot topic kat FB aku..antara comment2 sengal yg buat aku nk meninggal jgk..




Lupa nk type kat atas..extra luggage pun aku bayarkan..baik hatinya majikan ni..pffttt






Ni sumpah lawak mkn penampar aku..huahuahua..aku citer bibik yg mati..tetiba jadi suami bibik plk yg mati..



Ni sgt kejamm..Maid ker Madu??

 




Mengapakah kawan2 aku begini rupaa....hahaha 

 Nak gelak ker? nak sedih ker? nanti aku continue lagi..entry ni punya pasal sampai sakit medulla oblongata aku ni ( migrain lar)..emosi terlebih....redha2, kata mak aku..

(Kalau korang kat tempat aku..korang redha tak????)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...