Subscribe Twitter

Friday, October 24, 2014

Bestnya Mom & Baby Expo 2014

Salam Jumaat muslimin muslimat

1st nk citer pasal check up for 32 week last sabtu hari tu..baru naik 7 kg jer..tp berat baby dh hampir 2kg..so kira berat badan aku tk byk naik lar..urut dada lega..kalau tk hazabedah lar nk turunkan berat badan lepas deliver nanti..padahal aku kuat mkn kot..yg sgt ketara perut dan vontot ai jer..mcm dipam2..sblm tu aku MC 3 hari sakit pinggang..nk jalan ngn dudukpun sakit..mampu baring jer..tak tahan punya pasal aku call makcik urut bersalin tu..mintk dia picit2 manja kat belakang..lain mcm cara urutnya wey, tp mmg sedap..posisi kita mcm merangkak tu..then dia urut2 vontot..turun ke kaki..bahu pulak..kepala..tangan..perghhh mmg best..#perut tak sentuh yer# next daynya baru blh gerak as usual..kalau tak aku rasa mcm suster ngesott jer..


Kebetulan kat DEMC ada excibition pagi tu..ada lar mcm2 booth..ada Dr bunny ni..laki aku ckp..
u dgn bunny ni mcm tkde beza jer i tgk...dusshhhhhh..hampeh u bie..tkpe2 bila i dh kurus mcm nelopa nanti..u jgn nk kejar2 i...HAHAHA..


Muka ai dh sembab2....hoi! Minum ais pagi2?

Sementara nk tunggu no. We lepak2 dulu kat 'Teh Tarik' cafe ni..akupun lapar belum bfast..selalu anak2 ikut kalau gi check up..but tadi dorang masih lagi membongkang..so biar lar..weekendkannn..



Aloolooloo...abg ngah yg tk sabar nk tunggu baby keluar..Dia lar yg rajin picit2 aku kalau balik dari kerja tu..

Habis check up dlm pukul 11.3pg..balik rumah ambik anak2 dgn bibik..Aku jarang lar nk tinggalkan maid kat umah sorang2..selalu mmg bawak. Dia pun laju jer bersiap..sblm siap dia akan sibuk2 tanya aku dulu..saya pakai ini sesuai tak ibu? Cocok ngak sama tudung ini..
Sebab aku selalu complain fesyen dia..kadang2 mcm badut..tudung biru baju hijau seluar kuning..HAHAHA..Emilyn kata..bibik mcm rainbow lar..cantikkk sgttt!! pastu dia letak tangan kat bahu mata keatas..ko raseeee nk cubit tak..saja nk bagi bibik tu perasan cunn..Kohkohkoh..



Antara barang2 yang aku borong kat exspo tu..mmg murah lar dari harga luar..

Daripada warna bedding set tu dh blh tahu aku dpt baby apa..HAHAHA..baby BOY in the house..;))
Pergi lar korang..next week ada kat shah alam pulak..aku tgk org borong pampers..mcm nk pakai satu family, mmg murah. Minggu depan ni baru aku nk beli pampers..pastu nk beli pillowcase baby tu skali..nk tukar2 bila basuh nanti senang.
Macam3 branded items yg ada..dari sekecik2 puting sampai lar sebesar2 katil..semua adooo

Tapiiii yang tak dayanya sesak lar oittt..coz ramai sgt org, sampai perut berlaga perut..hahaha
..maklumlar yg dtgnya semua memboyotkann..


31/10 ~ 2/11 di IDCC shah alam..jom jom menginvest

Thursday, October 16, 2014

McDonald Section 3, Shah Alam


Let the pictures tell the story..

Malas nk citer panjang2..sbb sendiri yg degil..aku dah lama tak makan Mcdonald ni..kalau lalu jer depan Mcd ni anak2 siap ckp..eee Israel..Israel...padahal sebelum ni pantang nampak Mcd..mesti nk singgah beli..aiskrim pun jadilarr..tp sejak Mcd ni diboikot hari tu..bebudakpun pandai jgk..mana lar dorang tahu ni..#zaman serba tahu

Pagi tu teringin sgt nk mkn set breakfast mcd, so singgah lar jgkkan..sunyi sepi jer mcd skrg..anak2 tak ikut, aku ngn somi jer..sblm tu somi dh tanya..betul ker nk mkn mcd ni??
Betul...teringin sgt..;(

v

v

v

v

v


Dah nk habis masuk perut..tetiba tergigit something..selak2 burger tu..then nampk ni..omgeeee..tui..tui..uweekkk..yerkkk
Terus stop mkn..rasa nk terkeluar balik..Kalau sikit tkpe..ni byk kot..tkkan dorang tk perasan?..ke sengaja?..Allahualam...ataupun resepi baru SauEggMuff bersama kulit telur? Haha..#tak kelakor hokey#
terus rasa berdosa..degilkan..org dh kata boikot..ko nk mkn jgk..huhu..pastu salahkan baby dlm perut yg nk mkn..haha..T___T..motipp sgt!


Panggil manager on duty..tunjuk kat dia..dia pun mcm tkde perasaan jer..tkde lar nk terkejot ker apa..muka releks jer..dlm hati gamaknya..#padan muka sapa suh mkn kat mcd# haha
sorry encik..kita ganti yg lain yer..
Tu jerr??
Diapun ambik sisa burger tu..bawak dapur..3 min lepas tu dtg balik bawak yg baru..

ko raseee..? #$/&£^%×¥ whatthefish!


Monday, October 13, 2014

Sime Darby LPGA Malaysia 2014 Charity GALA DINNER


- A Night to Remember -
to celebrate WOMEN WITH DRIVE


Last week dpt invitation fr Gala Dinner at Grand Ballroom, Sime Darby Convention Centre..actually ni majlis amal every year dihostkan oleh Sime Darby..this time donate to CARIF..
Memula dpt mcm tk nk pergi..boyot2 ni jadi anti sosial pulak rasanya..lagipun pening pikir nk pakai baju apa? Limited sikit fesyen2 utk preggy mommy ni..Dress code is evening enttire with touch of pink, tp last minit dpt email dari organiser inform that Queen pun akan hadir jgk..sooo

Please note that the Raja Permaisuri Agong will be attending the dinner. The organiser has requested the male attendees to wear lounge suit (suit will be adequate) and evening dress (below knee length) or baju kurung or kebaya for female attendees (nothing revealing).
so, pakaian harus lar sopan santun gitew..ok fine aku repeat jer baju gi wedding hari tu.

Event start 7.30..DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah is our special guest mlm tu. Queen sampai 8.00pm..so sila sampai sebelum Queen sampai yer..we from shah alam nk ker damansara tu time2 peak hour tu..hazabedah sungguh..neves giler takut tk sampai before 8pm..nasib reen tahu jalan short cut..ikut jln dlm lalu ara damansara..fuhhhhhh lega..


Dress merah tu..Daphne Iking ;)

Register 1st then ada minum2 dulu before masuk dlm tu..wahh ramainya retisss..teruja ai..ada jer kot tetamu yg pakai seksi2..dh international eventkann..camner nk suh follow protokol..sbb tu guest kena sampai b4 Queen..so blh sorok2 sikit seksi tu..


Daulat Tuanku
DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah

8.30 Queen sampai..semua kena bangun..mohon sembah duli..cantik Queen serba pink mlm tu. Masa ni baby dlm perut dh main sepak raga kelaparan..bertabah lar nakkk, mak minum sky jus jer dulu buat lapik perut..1st speech by YAB Tun Musa Hitam ( Chairman of Yayasan Sime Darby)..bla..bla..all related to this charity..and CARIF ( Cancer Research Initiatives Foundation )

 

Amboii..bulatnya muka ai..tu baru muka..xoxoxo





Our table no.48, aku bayang jauh kedaung ke belakang..rupanya depan sebelah stage jer..dekat dgn emcee..oiit Elaine Daly lar MC nya..fuhh body diaa kemain lentikk..tgh practice 'daulat tuanku' 3..4 kali..fyi satu table utk 10 org about RM15k, tp satu seat kena reserve utk player golf..so kami dtg 9 org jer..ko rasa last minit kalau aku tk dtg mahunya bos mengamuk..dekat RM2k per person hokey.


Gourmet Dinner created by Dr Ezani Monoto, The 1st Winner of Masterchef Malaysia. Dia duk belakang table aku jer..simple orangnyaa..




1st Performance by Harith Iskandar..
Menyembah duli dulu..then mintak permission utk berbahasa english..joke Harith Iskandar ni mcm aku dh pernah dgr..tp tk ingat kat mana..mmg kelakor..》》 yang chinese2 nipun suka jgk kat dia..

Fashion and Music Extravaganza Featuring the Malaysia Divas, Presented by ELLE Malaysia






2nd performance by Sheila Majid...dia nyanyi 2 lagu..tk nampak tua dia ni, suara sedap maintain jer dulu kini dan selamanya..




Ning Baizura the 3rd one..kawan aku yg chinese ni tanya..who is this girl??u dun know arrr?
Akupun google2 lar kat HP...nk tunjuk images yg lebih clear..tp tetap tk kenal jgk, hohoho..whatever lahhh..





Bila Jaclyn Victor keluar semua sorak..mungkin ramai yg kenal dia ni..dia nyanyi semua lagu english. Cantik betul body Jac ni..aku yg pompuan ni pun teruja tgk tk kedip2 mata..mmg mantapp larr..




Kak Dibah punya performance last sekali..mmg aku tunggu2..aku suka dia..dia ada aura humor..pandai entertain org..ceria jer..voice dia jgn ckp larrr..mmg lemak berkrim disukai ramai..nyanyi pulak lagu I will survive..fuhhh yummy...


Resepi by Dr Ezani..semua sedap..tp ciput2 jer portionnya..presentation mmg debom..dorang serve sorang2..yg bestnya dorang hantar makanan tu kat aku dulu..siap ckp 'maaf yg lain sebentar ya'
..ko rasee..touching tak? Office mate aku tu dengki..dia kata tu mmg protocol nk serve makanan..dlm satu table tu kalau ada pompuan..dia akan bagi pompuan dulu..then kalau pompuan ada ramai dia akan serve pompuan yg TUA dulu..kuang ajor sgtkan statement tu, nk ckp aku nmpk tua larkan...hahaha..ckp lar aku pregnant sbb tu dia serve dulu. Sedap sikit telinga dgr..haha...ggrrhhhhh

We olls keluar awal sikit..masa tu 4 org artis ni tgh perform together2..kita takut jem..punya lar azabnya aku nk mintk lalu keluar dari ballroom tu..coz meja rapat2..asyik 'sorry excuse me..sorry excuse me'..grrhhh..yg si reen n wai kuan laju jer jln selit2 tinggalkan aku terhegeh2 kat belakang..ai kan boyot..tk lepas perut nk lalu kat celah2 kosi n table tu..malu jgk lar ;\○
Overall performance mmg best..puashati *** cuma makanan jer tak cukup utk aku yg pregnant ni..kohkohkoh..balik tu singgah beli burger pulak..baru lar betul2 kenyang..hehe

With Love - Mommy Boyot

Saturday, October 4, 2014

Dating berdua ;)

Dah lama tak dating berdua ngn husband..jalan2 pegang tangan..makan suap2..hahahaha..
Kalau anak2 ikut sure pegang tangan dorang sorang satu..Aku selalu pegang tangan adik..Kakak pulak memang kepit tangan bapak dia jer lar..since dah ada bibik baru ni..alhamdulillah...dapat lar nak anje2 balik ngn somi ai..auuwwww...keluar shopping berdua..lepak2..minum2..borak2 hal org tua dengan aman dan damai..hahaha..
# eh sebenarnya bertiga..termasuk baby dlm perut..hehe..
biasalarkan dah lama tk keluar berdua..anak2 sure question mcm polis pencen..exspecially kakak..
ummi siap2 ni nk pergi mana? kenapa ummi makeup2 ni ? ikut jer vontot mak dia selagi tak jawab..ummi ngn abbie ada hal sikit..
hal apa??
Nk jumpa kawan jap..
kawan yg mana...kenapa nk jumpa??
haa gitew ler lebih kurang kena soal siasat..hahaha..end up bapak dia akan bersuara..duduk jer rumah buat homework..baca buku..#buat suara garang sikit# terus diam..hahahaha..Aku pulak bisik2 kat kakak..nanti ummi belikan buku yer..buku frozen..terus senyum..ok boleh pergi dgn hati yg tenang..hehehe..anak anakkk...

Weekend tu teringin nk makan kat Madam Kwan..nk minum ABC..ok lar aku decide makan kat Empire Mall Subang jer..eh skli husband kata..tk jemu ker asyik pergi area subang jer..kerja kat subang..makan kat subang..hahaha..google2 kat mana ada lagi Madam Kwan. oooo..banyak rupanya branch Madam Kwan ni..ada kat Mid Valley, KLCC, OU, Pavillion...etc. so, pikir punya pikir..jom kita pi makan yg kat Pavillion tu..baru lar rasa org kaya sikit..kakakak..motif sangatkan pergi Pavillion semata2 nak makan ABC Madam Kwan..Tghari tu dah siap2 lunch kat umah ngan anak2..keluar dlm pukul 3 so perutpun masih kenyang lagi, order yg ringan2 jer..Aku order rojak buah & ABC..somi plk order noodle paveret dia..



Nak bak hangggg...sedap nk mampuihhh rojak buah ni....fresh jer..besar portion ni..RM14 kalau tk silap..sebab sedap tu aku tempet 2 gambar skli..bagi korang terliur..isshhh aku plk yg terliur balik \○


 Sang Ha Noodles
Harga ikut saiz udang..yg ni RM40.90..haa ambik kau..sedap jugak..puashati pakhencik ;)


My favorite foreverrrr...reverrr..

Habis makan..jalan2 kat dlm Pavi tu..dah mcm doremon jer aku tgk diri sendiri..nangis dalam hati..;( sabar2 lagi 2 bulan jer..tetiba nampak Butik Michael Kors. Omgeee..kat sini ada jgk, ingat kat Garden MV jer.
selain dari ABC..MK pun paveret aku jgk..boleh gitew..mcm takde related jer kan...kahkahkah..jauh betul menyimpangg..Ok lar kita masuk tgk2 jer..walaupun aku baru dapat bonus..$$$..alhamdulillah... tp kena saving utk deliver baby nanti...Kot2 lar kena ceaser ke, 10k tu mmg dh confirm punya. Pastu aku simpan sikit2 nk beli satu handbag ni, dah lama aku aim bag tu..telan2 air liur tgk gambar jer..sabar3 lepas deliver nanti cukup ler saving tu..saiko kann..hahahhaha..sanggup berjimat nk beli handbag 》》fuhhhh lap peluhh..



Aku mmg nk tukar purse dari hari tu lagi..so nmpk design ni mcm best jer..blh letak hp skli dlm tu..ada byk color, tp 3 color ni jer yg aku berkenan..memula nk ambik yg biru tu..tp somi kata merah tu lagi cantik..new color! Ok lar..
Pastu aku try2 lar handbag skli..tak disangka2 somi bersuara..
Nak ker? Kalau nak ambik lar i bayar..kira hadiah besday hari tu..
ye kerr?? betul? 
iye..
auuwwww..terus rasa syg byk2 kat u bie ♡♡♡♡♡..hari tu masa besday i bila u ckp bibik tu sebagai hadiah besday i..remok hati i tau..kakakakakak

So, apalagi cepat2 aku pilih sebelum somi tukar fikiran...bukan senang dia nk offer aku time hari2 biasa ni..lain lar kalau time besday ker..anniversary ker..itu wajibulngunahh..
Kita ni yg jenis husband and wife sesama kerja..sesama ada gaji..kena lar saling bantu membantu, jangan ler duit i kerja utk i jer..kena lar hulur2 jgk..aku paham lar hari tu somi dh bayar cost ambik bibik dekat 8k jgk..sepatutnya aku yg bayar sbb bibik tu tolong buat kerja aku..kerja2 rumah..tp masa bibik tu sampai aku belum bonus lagi..kuikuikui..so, cost nk deliver baby ni aku plk yg hulur kat dia..gitew ler kita kena saling memahami..jgn ler ckp ko suami ko kena tanggung semua! sian pulakkan..lainlar kita tk kerja fulltime housewife..memasing pendapat lar kannn..


Saffiano Leather Large Phone Wristlet
&
 Jet Set Top-Zip Saffiano Leather Tote

Eh sambung balik..settle semua hatipun kembang kempis..berbunga2..jom kita balik, sampai umah dh malam..emilyn dh siap tunggu depan pintu..
mana buku frozen kakak?
Allahuakhbar..ummi lupeeee kakak..
jom2 kita gi kedai..sempat lagi ni..

Nasib baik kedai buku tu bukak lagi..kalau tk mak enon ni sure merajuk sambil membebel 3 hari 3 mlm..
masa nk tidur tu..kakak tetiba bersuara..
ummi beli handbag lagi yer?
Aku diam jer pura2 tido tk dengar
habis duit abie kakak..nanti kakak nk sekolah tkde duit dah..
Lol..saboorr jerr lar aku..mcm rasa kena panah petir jer ayat tu, mcm lar abie dia jer ada duit..ummi tkde..eeee geram2..hahahahaha..


Friday, October 24, 2014

Bestnya Mom & Baby Expo 2014

Posted by GOLD FINGER at Friday, October 24, 2014 5 comments Links to this post
Salam Jumaat muslimin muslimat

1st nk citer pasal check up for 32 week last sabtu hari tu..baru naik 7 kg jer..tp berat baby dh hampir 2kg..so kira berat badan aku tk byk naik lar..urut dada lega..kalau tk hazabedah lar nk turunkan berat badan lepas deliver nanti..padahal aku kuat mkn kot..yg sgt ketara perut dan vontot ai jer..mcm dipam2..sblm tu aku MC 3 hari sakit pinggang..nk jalan ngn dudukpun sakit..mampu baring jer..tak tahan punya pasal aku call makcik urut bersalin tu..mintk dia picit2 manja kat belakang..lain mcm cara urutnya wey, tp mmg sedap..posisi kita mcm merangkak tu..then dia urut2 vontot..turun ke kaki..bahu pulak..kepala..tangan..perghhh mmg best..#perut tak sentuh yer# next daynya baru blh gerak as usual..kalau tak aku rasa mcm suster ngesott jer..


Kebetulan kat DEMC ada excibition pagi tu..ada lar mcm2 booth..ada Dr bunny ni..laki aku ckp..
u dgn bunny ni mcm tkde beza jer i tgk...dusshhhhhh..hampeh u bie..tkpe2 bila i dh kurus mcm nelopa nanti..u jgn nk kejar2 i...HAHAHA..


Muka ai dh sembab2....hoi! Minum ais pagi2?

Sementara nk tunggu no. We lepak2 dulu kat 'Teh Tarik' cafe ni..akupun lapar belum bfast..selalu anak2 ikut kalau gi check up..but tadi dorang masih lagi membongkang..so biar lar..weekendkannn..



Aloolooloo...abg ngah yg tk sabar nk tunggu baby keluar..Dia lar yg rajin picit2 aku kalau balik dari kerja tu..

Habis check up dlm pukul 11.3pg..balik rumah ambik anak2 dgn bibik..Aku jarang lar nk tinggalkan maid kat umah sorang2..selalu mmg bawak. Dia pun laju jer bersiap..sblm siap dia akan sibuk2 tanya aku dulu..saya pakai ini sesuai tak ibu? Cocok ngak sama tudung ini..
Sebab aku selalu complain fesyen dia..kadang2 mcm badut..tudung biru baju hijau seluar kuning..HAHAHA..Emilyn kata..bibik mcm rainbow lar..cantikkk sgttt!! pastu dia letak tangan kat bahu mata keatas..ko raseeee nk cubit tak..saja nk bagi bibik tu perasan cunn..Kohkohkoh..



Antara barang2 yang aku borong kat exspo tu..mmg murah lar dari harga luar..

Daripada warna bedding set tu dh blh tahu aku dpt baby apa..HAHAHA..baby BOY in the house..;))
Pergi lar korang..next week ada kat shah alam pulak..aku tgk org borong pampers..mcm nk pakai satu family, mmg murah. Minggu depan ni baru aku nk beli pampers..pastu nk beli pillowcase baby tu skali..nk tukar2 bila basuh nanti senang.
Macam3 branded items yg ada..dari sekecik2 puting sampai lar sebesar2 katil..semua adooo

Tapiiii yang tak dayanya sesak lar oittt..coz ramai sgt org, sampai perut berlaga perut..hahaha
..maklumlar yg dtgnya semua memboyotkann..


31/10 ~ 2/11 di IDCC shah alam..jom jom menginvest

Thursday, October 16, 2014

McDonald Section 3, Shah Alam

Posted by GOLD FINGER at Thursday, October 16, 2014 3 comments Links to this post

Let the pictures tell the story..

Malas nk citer panjang2..sbb sendiri yg degil..aku dah lama tak makan Mcdonald ni..kalau lalu jer depan Mcd ni anak2 siap ckp..eee Israel..Israel...padahal sebelum ni pantang nampak Mcd..mesti nk singgah beli..aiskrim pun jadilarr..tp sejak Mcd ni diboikot hari tu..bebudakpun pandai jgk..mana lar dorang tahu ni..#zaman serba tahu

Pagi tu teringin sgt nk mkn set breakfast mcd, so singgah lar jgkkan..sunyi sepi jer mcd skrg..anak2 tak ikut, aku ngn somi jer..sblm tu somi dh tanya..betul ker nk mkn mcd ni??
Betul...teringin sgt..;(

v

v

v

v

v


Dah nk habis masuk perut..tetiba tergigit something..selak2 burger tu..then nampk ni..omgeeee..tui..tui..uweekkk..yerkkk
Terus stop mkn..rasa nk terkeluar balik..Kalau sikit tkpe..ni byk kot..tkkan dorang tk perasan?..ke sengaja?..Allahualam...ataupun resepi baru SauEggMuff bersama kulit telur? Haha..#tak kelakor hokey#
terus rasa berdosa..degilkan..org dh kata boikot..ko nk mkn jgk..huhu..pastu salahkan baby dlm perut yg nk mkn..haha..T___T..motipp sgt!


Panggil manager on duty..tunjuk kat dia..dia pun mcm tkde perasaan jer..tkde lar nk terkejot ker apa..muka releks jer..dlm hati gamaknya..#padan muka sapa suh mkn kat mcd# haha
sorry encik..kita ganti yg lain yer..
Tu jerr??
Diapun ambik sisa burger tu..bawak dapur..3 min lepas tu dtg balik bawak yg baru..

ko raseee..? #$/&£^%×¥ whatthefish!


Monday, October 13, 2014

Sime Darby LPGA Malaysia 2014 Charity GALA DINNER

Posted by GOLD FINGER at Monday, October 13, 2014 5 comments Links to this post

- A Night to Remember -
to celebrate WOMEN WITH DRIVE


Last week dpt invitation fr Gala Dinner at Grand Ballroom, Sime Darby Convention Centre..actually ni majlis amal every year dihostkan oleh Sime Darby..this time donate to CARIF..
Memula dpt mcm tk nk pergi..boyot2 ni jadi anti sosial pulak rasanya..lagipun pening pikir nk pakai baju apa? Limited sikit fesyen2 utk preggy mommy ni..Dress code is evening enttire with touch of pink, tp last minit dpt email dari organiser inform that Queen pun akan hadir jgk..sooo

Please note that the Raja Permaisuri Agong will be attending the dinner. The organiser has requested the male attendees to wear lounge suit (suit will be adequate) and evening dress (below knee length) or baju kurung or kebaya for female attendees (nothing revealing).
so, pakaian harus lar sopan santun gitew..ok fine aku repeat jer baju gi wedding hari tu.

Event start 7.30..DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah is our special guest mlm tu. Queen sampai 8.00pm..so sila sampai sebelum Queen sampai yer..we from shah alam nk ker damansara tu time2 peak hour tu..hazabedah sungguh..neves giler takut tk sampai before 8pm..nasib reen tahu jalan short cut..ikut jln dlm lalu ara damansara..fuhhhhhh lega..


Dress merah tu..Daphne Iking ;)

Register 1st then ada minum2 dulu before masuk dlm tu..wahh ramainya retisss..teruja ai..ada jer kot tetamu yg pakai seksi2..dh international eventkann..camner nk suh follow protokol..sbb tu guest kena sampai b4 Queen..so blh sorok2 sikit seksi tu..


Daulat Tuanku
DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah

8.30 Queen sampai..semua kena bangun..mohon sembah duli..cantik Queen serba pink mlm tu. Masa ni baby dlm perut dh main sepak raga kelaparan..bertabah lar nakkk, mak minum sky jus jer dulu buat lapik perut..1st speech by YAB Tun Musa Hitam ( Chairman of Yayasan Sime Darby)..bla..bla..all related to this charity..and CARIF ( Cancer Research Initiatives Foundation )

 

Amboii..bulatnya muka ai..tu baru muka..xoxoxo





Our table no.48, aku bayang jauh kedaung ke belakang..rupanya depan sebelah stage jer..dekat dgn emcee..oiit Elaine Daly lar MC nya..fuhh body diaa kemain lentikk..tgh practice 'daulat tuanku' 3..4 kali..fyi satu table utk 10 org about RM15k, tp satu seat kena reserve utk player golf..so kami dtg 9 org jer..ko rasa last minit kalau aku tk dtg mahunya bos mengamuk..dekat RM2k per person hokey.


Gourmet Dinner created by Dr Ezani Monoto, The 1st Winner of Masterchef Malaysia. Dia duk belakang table aku jer..simple orangnyaa..




1st Performance by Harith Iskandar..
Menyembah duli dulu..then mintak permission utk berbahasa english..joke Harith Iskandar ni mcm aku dh pernah dgr..tp tk ingat kat mana..mmg kelakor..》》 yang chinese2 nipun suka jgk kat dia..

Fashion and Music Extravaganza Featuring the Malaysia Divas, Presented by ELLE Malaysia






2nd performance by Sheila Majid...dia nyanyi 2 lagu..tk nampak tua dia ni, suara sedap maintain jer dulu kini dan selamanya..




Ning Baizura the 3rd one..kawan aku yg chinese ni tanya..who is this girl??u dun know arrr?
Akupun google2 lar kat HP...nk tunjuk images yg lebih clear..tp tetap tk kenal jgk, hohoho..whatever lahhh..





Bila Jaclyn Victor keluar semua sorak..mungkin ramai yg kenal dia ni..dia nyanyi semua lagu english. Cantik betul body Jac ni..aku yg pompuan ni pun teruja tgk tk kedip2 mata..mmg mantapp larr..




Kak Dibah punya performance last sekali..mmg aku tunggu2..aku suka dia..dia ada aura humor..pandai entertain org..ceria jer..voice dia jgn ckp larrr..mmg lemak berkrim disukai ramai..nyanyi pulak lagu I will survive..fuhhh yummy...


Resepi by Dr Ezani..semua sedap..tp ciput2 jer portionnya..presentation mmg debom..dorang serve sorang2..yg bestnya dorang hantar makanan tu kat aku dulu..siap ckp 'maaf yg lain sebentar ya'
..ko rasee..touching tak? Office mate aku tu dengki..dia kata tu mmg protocol nk serve makanan..dlm satu table tu kalau ada pompuan..dia akan bagi pompuan dulu..then kalau pompuan ada ramai dia akan serve pompuan yg TUA dulu..kuang ajor sgtkan statement tu, nk ckp aku nmpk tua larkan...hahaha..ckp lar aku pregnant sbb tu dia serve dulu. Sedap sikit telinga dgr..haha...ggrrhhhhh

We olls keluar awal sikit..masa tu 4 org artis ni tgh perform together2..kita takut jem..punya lar azabnya aku nk mintk lalu keluar dari ballroom tu..coz meja rapat2..asyik 'sorry excuse me..sorry excuse me'..grrhhh..yg si reen n wai kuan laju jer jln selit2 tinggalkan aku terhegeh2 kat belakang..ai kan boyot..tk lepas perut nk lalu kat celah2 kosi n table tu..malu jgk lar ;\○
Overall performance mmg best..puashati *** cuma makanan jer tak cukup utk aku yg pregnant ni..kohkohkoh..balik tu singgah beli burger pulak..baru lar betul2 kenyang..hehe

With Love - Mommy Boyot

Saturday, October 4, 2014

Dating berdua ;)

Posted by GOLD FINGER at Saturday, October 04, 2014 5 comments Links to this post
Dah lama tak dating berdua ngn husband..jalan2 pegang tangan..makan suap2..hahahaha..
Kalau anak2 ikut sure pegang tangan dorang sorang satu..Aku selalu pegang tangan adik..Kakak pulak memang kepit tangan bapak dia jer lar..since dah ada bibik baru ni..alhamdulillah...dapat lar nak anje2 balik ngn somi ai..auuwwww...keluar shopping berdua..lepak2..minum2..borak2 hal org tua dengan aman dan damai..hahaha..
# eh sebenarnya bertiga..termasuk baby dlm perut..hehe..
biasalarkan dah lama tk keluar berdua..anak2 sure question mcm polis pencen..exspecially kakak..
ummi siap2 ni nk pergi mana? kenapa ummi makeup2 ni ? ikut jer vontot mak dia selagi tak jawab..ummi ngn abbie ada hal sikit..
hal apa??
Nk jumpa kawan jap..
kawan yg mana...kenapa nk jumpa??
haa gitew ler lebih kurang kena soal siasat..hahaha..end up bapak dia akan bersuara..duduk jer rumah buat homework..baca buku..#buat suara garang sikit# terus diam..hahahaha..Aku pulak bisik2 kat kakak..nanti ummi belikan buku yer..buku frozen..terus senyum..ok boleh pergi dgn hati yg tenang..hehehe..anak anakkk...

Weekend tu teringin nk makan kat Madam Kwan..nk minum ABC..ok lar aku decide makan kat Empire Mall Subang jer..eh skli husband kata..tk jemu ker asyik pergi area subang jer..kerja kat subang..makan kat subang..hahaha..google2 kat mana ada lagi Madam Kwan. oooo..banyak rupanya branch Madam Kwan ni..ada kat Mid Valley, KLCC, OU, Pavillion...etc. so, pikir punya pikir..jom kita pi makan yg kat Pavillion tu..baru lar rasa org kaya sikit..kakakak..motif sangatkan pergi Pavillion semata2 nak makan ABC Madam Kwan..Tghari tu dah siap2 lunch kat umah ngan anak2..keluar dlm pukul 3 so perutpun masih kenyang lagi, order yg ringan2 jer..Aku order rojak buah & ABC..somi plk order noodle paveret dia..



Nak bak hangggg...sedap nk mampuihhh rojak buah ni....fresh jer..besar portion ni..RM14 kalau tk silap..sebab sedap tu aku tempet 2 gambar skli..bagi korang terliur..isshhh aku plk yg terliur balik \○


 Sang Ha Noodles
Harga ikut saiz udang..yg ni RM40.90..haa ambik kau..sedap jugak..puashati pakhencik ;)


My favorite foreverrrr...reverrr..

Habis makan..jalan2 kat dlm Pavi tu..dah mcm doremon jer aku tgk diri sendiri..nangis dalam hati..;( sabar2 lagi 2 bulan jer..tetiba nampak Butik Michael Kors. Omgeee..kat sini ada jgk, ingat kat Garden MV jer.
selain dari ABC..MK pun paveret aku jgk..boleh gitew..mcm takde related jer kan...kahkahkah..jauh betul menyimpangg..Ok lar kita masuk tgk2 jer..walaupun aku baru dapat bonus..$$$..alhamdulillah... tp kena saving utk deliver baby nanti...Kot2 lar kena ceaser ke, 10k tu mmg dh confirm punya. Pastu aku simpan sikit2 nk beli satu handbag ni, dah lama aku aim bag tu..telan2 air liur tgk gambar jer..sabar3 lepas deliver nanti cukup ler saving tu..saiko kann..hahahhaha..sanggup berjimat nk beli handbag 》》fuhhhh lap peluhh..



Aku mmg nk tukar purse dari hari tu lagi..so nmpk design ni mcm best jer..blh letak hp skli dlm tu..ada byk color, tp 3 color ni jer yg aku berkenan..memula nk ambik yg biru tu..tp somi kata merah tu lagi cantik..new color! Ok lar..
Pastu aku try2 lar handbag skli..tak disangka2 somi bersuara..
Nak ker? Kalau nak ambik lar i bayar..kira hadiah besday hari tu..
ye kerr?? betul? 
iye..
auuwwww..terus rasa syg byk2 kat u bie ♡♡♡♡♡..hari tu masa besday i bila u ckp bibik tu sebagai hadiah besday i..remok hati i tau..kakakakakak

So, apalagi cepat2 aku pilih sebelum somi tukar fikiran...bukan senang dia nk offer aku time hari2 biasa ni..lain lar kalau time besday ker..anniversary ker..itu wajibulngunahh..
Kita ni yg jenis husband and wife sesama kerja..sesama ada gaji..kena lar saling bantu membantu, jangan ler duit i kerja utk i jer..kena lar hulur2 jgk..aku paham lar hari tu somi dh bayar cost ambik bibik dekat 8k jgk..sepatutnya aku yg bayar sbb bibik tu tolong buat kerja aku..kerja2 rumah..tp masa bibik tu sampai aku belum bonus lagi..kuikuikui..so, cost nk deliver baby ni aku plk yg hulur kat dia..gitew ler kita kena saling memahami..jgn ler ckp ko suami ko kena tanggung semua! sian pulakkan..lainlar kita tk kerja fulltime housewife..memasing pendapat lar kannn..


Saffiano Leather Large Phone Wristlet
&
 Jet Set Top-Zip Saffiano Leather Tote

Eh sambung balik..settle semua hatipun kembang kempis..berbunga2..jom kita balik, sampai umah dh malam..emilyn dh siap tunggu depan pintu..
mana buku frozen kakak?
Allahuakhbar..ummi lupeeee kakak..
jom2 kita gi kedai..sempat lagi ni..

Nasib baik kedai buku tu bukak lagi..kalau tk mak enon ni sure merajuk sambil membebel 3 hari 3 mlm..
masa nk tidur tu..kakak tetiba bersuara..
ummi beli handbag lagi yer?
Aku diam jer pura2 tido tk dengar
habis duit abie kakak..nanti kakak nk sekolah tkde duit dah..
Lol..saboorr jerr lar aku..mcm rasa kena panah petir jer ayat tu, mcm lar abie dia jer ada duit..ummi tkde..eeee geram2..hahahahaha..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...