Subscribe Twitter

Sunday, July 22, 2012

S.U.P.E.R.M.O.D.E.L


Kalau entry berposing ni..aku tak tahu nk citer apa..speechless..layan jer picture2 ni..







 

 Eh..eh..bapak korangpun skli berposing..hhahahahah (Actually mentry baju raya..)


 

Yang dibawah ni pulak..masa nk gi terawih semalam..malam ni langsung tak mo ikut dah..kakak kata lama sgt ummi solat..kakak sakit perut..pening..eh mcm2 alasan ko gergurl!



 Pak arab kat bawah ni pulak..memula comey jer..lelama serban entah kemana..yg tinggal tali tu ajer kat kepala..ahhahahahah


Saturday, July 21, 2012

Jom check gigi anak2...


DENTIST...eerrhhh scary youuuu...ummi larr
tapi anak2 ummi steady jer gi dentist..cayalahhh...ni festime dorang pergi dentist, ingatkan confirm melalak menangis tak henggatt..rupanya cool jer 2 badik ni..Klinik ni mmg we all selalu pergi anak beranak..namanyapun 'Klinik Pergigian Family'..yg selalu service gigi ni bapak dorang..for this year punya dental claim tak utilise lagi..mak..pak..anak2..RM1k sorang..so, utk anak2 ni brapa lar sangat..selalunya portion utk dorang burn cam tu jer..rugikan..



Mula2 sikakak dulu..check semua gigi..then doctor kata..ada 2 lubang kecik..sama ada nk tampal atau tak...ooo patutlar sikakak selalu ckp ada benda lekat dlm gigi..So, we decide tampal jer sebelum lubang tu jadi besow.



Masa ni doctor nk cuci lubang tu then tampal..alaaa..mak jemah seram tull bunyi srllllliiingggggggg...remang2 bulu rome..Nampak lar muka sikakak menahan sakit kot..sampai terjongkit ibu jari kakinya..kesian anak ummi..tapi still cool. Selesainya sikakak, adik pulak...mungkin bila tgk kakak tak nangis..adikpun cool lar jgk..





Gigi adik ok sikit..cuma gigi depan tu jer ronggak..gigi tu tak blh nk buat apa2..kata doctor nk tampalpun tak blh, biarkan gigi tu patah sendiri dan tumbuh baru..mmmm..kesian ko dik, senyum jer nampak gigi ronggak depan tu.

Teringat zaman sekolah rendah dulu..bila ada org dtg sekolah nak check gigi..ya ampun takutnya..rasa nk lari balik rumah..pastu ajar cara2 nk memberus gigi..ahhahaha

Saturday, July 14, 2012

Gold Coast Water Theme Park


GOLD COAST Queensland, Australia eh..salah Morib, Malaysia jer ;p

Sila lar bermimpi kalau nk ker gold coast australia tu..Morib jer ummi ko mampu..hahahhaha
itupun ditaja sepenuhnya oleh company sempena family day last 2 week. Nak kata best giler meletop2 takde lar..but ok lar..sesuai utk seisi family..cuma makanan dia agak mengecewakan sikit..tapi dah namanya nk berjimba2kan..kira okeylar..anak2pun dah sampai lupa nk mkn..excited bermain, nk makan sedap2 ko gi buffet hotel jer nokk!


sikakak hitam pekat melikat coz sunburn..bebudak bukan kira panas ker apa ker..kalau dah start main tu..takde dikisahnya..



Jaga2..mak jemah nk merempit ni..





Giler gonjeng best naik benda ni..apatah namanya..motor lar kot..bayar RM30 ko leh pusing 20min..ate meh ler kite gilir2 membonceng..bebudak naik ngn abbie korang..ummi yg kertu ni membonceng budak darjah 3  ni..hahhaha...anak my sis ni kuhangkut skli coz mak paknya berhoneymoon diBali..tak patut..tak patut..
Bawak lar korang ker tengah laut tu sementara air surut..kalau air dah pasang..gigi2 pantai ni jer lahh..
Syok2 merempit..baru sedar lumpur tu mercik ke baju mak jemah ni..aduhh aii hilang dah gojes mak korang..




A few game n activity yg ada masa tu..utk mak pak pun sesuai jgk..anak2 sgt lar happynya..
but all the game below..special for family day event ni jer..hari2 biasa korang datang..ngann adoooo..sila lar maklum yer..



Magic man pun ado..clown adoo..angry bird ado..
si adik yg nampak mcm terror kesana kemari..akhirnya tewas jugak dgn badut ni..hahahah
Ya ampunn..budak boy takut badut!!!!!!!..bikin malu abbie kau yg muka ganas brutal tu..




Dancing ado..telematch ado..ko ado?? kata azwan ali lar...


Colour2 pasir ni pun ado..tapi yg aku konpiusnya, budak2 yg kategori kertu ni pulak yg lelebih main buat benda ni..ahahaha




Ada lar memacam game yg buat bebudak happy sesangat..nk aku listkan satu2 pun tak tahu apa menda game tu..layan jer lar picture2 ni..





Water theme park ni last sekali baru kitaorg masuk..ada lar lebih kurang 3..4 jam berendam dalam tu..kecut2 lar jari jemari..gambo tak ada coz aku dh membasah sekali dalam tu..nak harap bibik ambik gambo..kelaut perginya..
tapi water theme park ni mmg fun..sesuai utk anak2 dgn mak pak skali..




Tuesday, July 10, 2012

Spider-man Junior..


The Amazing of Isyraf yg obses spiderman..dulu transformers..now spiderman pulak..botak abbie ko dik....harge mak aii ampunnn..tercekik ummi! Kalau baju2 t-shirt tu berbaloi lar jgk..50..60 hengget..ni toys yg tahan 2..3 minggu jer..pastu masuk store. Tapii dah abbienya pun melayan jer..lompat bintang kamu yerk!





 muka proud giler pakai baju spiderman..cam konon2 jadi spiderman lar tuu..
asal nk keluar jer pakai baju ni..dah mcm takde baju lain dik oiiii..


 A week be4 show spiderman tu..pegi sana sini semua jual barang2 spiderman..sampai dh tak blh nak avoid!
Nak tak nk terpaksa singgah jgk..tapi dah promise awal2 blh beli satu benda jer..tapiiiiii..yg satu tu lar yg paling mahal ko pilih dik..keta control spiderman..halaaaaa berpeluh2 ummi nk bayar..ambik lar sticker spiderman ni ker..buku ni ker..baru RM2.50 jer..
kenapa ummi bayar? sbb ummi yg suh promise! oooo..bak kata lagu Yuna tu..
 * ini tidak adil..tidak adil..bagi ku..*



Thennn..hari yg ditunggu2 telah tiba..'The Amazing of Spider-Man"..show time 11.30am..yg terawal sekali abbie ko booking..Obsesnya si adik ni sampai tak kedip2 mata tgk spiderman ni, siap berdukung bagai lar masa nk mengajak balik..kalu tak dok ternganga telan2 air liur mengadap picture spiderman kat GSC tu..nasib pulak kat situ tu ada jgk jual barang2 spiderman..beli lar mug ni utk memujuk balik..sib baik yg ni murah..hahahahah



Ni baju tido spiderman yg dah hampir lusuh..hari2 pakai tido..baju ni siap dgn topeng skali..dgn topeng2 skali ko pakai tido dikk..apakah???


ni lar antara koleksi spiderman as of today..future tak tahu apa lagi abbie korang belikan..
dan kesimpulannya dari pemerhatian dan kaji selidik selama 2 minggu ni....
" akurasabapakdiayglebih2ni "
Sekian

Sunday, July 22, 2012

S.U.P.E.R.M.O.D.E.L

Posted by GOLD FINGER at Sunday, July 22, 2012 2 comments Links to this post

Kalau entry berposing ni..aku tak tahu nk citer apa..speechless..layan jer picture2 ni..







 

 Eh..eh..bapak korangpun skli berposing..hhahahahah (Actually mentry baju raya..)


 

Yang dibawah ni pulak..masa nk gi terawih semalam..malam ni langsung tak mo ikut dah..kakak kata lama sgt ummi solat..kakak sakit perut..pening..eh mcm2 alasan ko gergurl!



 Pak arab kat bawah ni pulak..memula comey jer..lelama serban entah kemana..yg tinggal tali tu ajer kat kepala..ahhahahahah


Saturday, July 21, 2012

Jom check gigi anak2...

Posted by GOLD FINGER at Saturday, July 21, 2012 0 comments Links to this post

DENTIST...eerrhhh scary youuuu...ummi larr
tapi anak2 ummi steady jer gi dentist..cayalahhh...ni festime dorang pergi dentist, ingatkan confirm melalak menangis tak henggatt..rupanya cool jer 2 badik ni..Klinik ni mmg we all selalu pergi anak beranak..namanyapun 'Klinik Pergigian Family'..yg selalu service gigi ni bapak dorang..for this year punya dental claim tak utilise lagi..mak..pak..anak2..RM1k sorang..so, utk anak2 ni brapa lar sangat..selalunya portion utk dorang burn cam tu jer..rugikan..



Mula2 sikakak dulu..check semua gigi..then doctor kata..ada 2 lubang kecik..sama ada nk tampal atau tak...ooo patutlar sikakak selalu ckp ada benda lekat dlm gigi..So, we decide tampal jer sebelum lubang tu jadi besow.



Masa ni doctor nk cuci lubang tu then tampal..alaaa..mak jemah seram tull bunyi srllllliiingggggggg...remang2 bulu rome..Nampak lar muka sikakak menahan sakit kot..sampai terjongkit ibu jari kakinya..kesian anak ummi..tapi still cool. Selesainya sikakak, adik pulak...mungkin bila tgk kakak tak nangis..adikpun cool lar jgk..





Gigi adik ok sikit..cuma gigi depan tu jer ronggak..gigi tu tak blh nk buat apa2..kata doctor nk tampalpun tak blh, biarkan gigi tu patah sendiri dan tumbuh baru..mmmm..kesian ko dik, senyum jer nampak gigi ronggak depan tu.

Teringat zaman sekolah rendah dulu..bila ada org dtg sekolah nak check gigi..ya ampun takutnya..rasa nk lari balik rumah..pastu ajar cara2 nk memberus gigi..ahhahaha

Saturday, July 14, 2012

Gold Coast Water Theme Park

Posted by GOLD FINGER at Saturday, July 14, 2012 4 comments Links to this post

GOLD COAST Queensland, Australia eh..salah Morib, Malaysia jer ;p

Sila lar bermimpi kalau nk ker gold coast australia tu..Morib jer ummi ko mampu..hahahhaha
itupun ditaja sepenuhnya oleh company sempena family day last 2 week. Nak kata best giler meletop2 takde lar..but ok lar..sesuai utk seisi family..cuma makanan dia agak mengecewakan sikit..tapi dah namanya nk berjimba2kan..kira okeylar..anak2pun dah sampai lupa nk mkn..excited bermain, nk makan sedap2 ko gi buffet hotel jer nokk!


sikakak hitam pekat melikat coz sunburn..bebudak bukan kira panas ker apa ker..kalau dah start main tu..takde dikisahnya..



Jaga2..mak jemah nk merempit ni..





Giler gonjeng best naik benda ni..apatah namanya..motor lar kot..bayar RM30 ko leh pusing 20min..ate meh ler kite gilir2 membonceng..bebudak naik ngn abbie korang..ummi yg kertu ni membonceng budak darjah 3  ni..hahhaha...anak my sis ni kuhangkut skli coz mak paknya berhoneymoon diBali..tak patut..tak patut..
Bawak lar korang ker tengah laut tu sementara air surut..kalau air dah pasang..gigi2 pantai ni jer lahh..
Syok2 merempit..baru sedar lumpur tu mercik ke baju mak jemah ni..aduhh aii hilang dah gojes mak korang..




A few game n activity yg ada masa tu..utk mak pak pun sesuai jgk..anak2 sgt lar happynya..
but all the game below..special for family day event ni jer..hari2 biasa korang datang..ngann adoooo..sila lar maklum yer..



Magic man pun ado..clown adoo..angry bird ado..
si adik yg nampak mcm terror kesana kemari..akhirnya tewas jugak dgn badut ni..hahahah
Ya ampunn..budak boy takut badut!!!!!!!..bikin malu abbie kau yg muka ganas brutal tu..




Dancing ado..telematch ado..ko ado?? kata azwan ali lar...


Colour2 pasir ni pun ado..tapi yg aku konpiusnya, budak2 yg kategori kertu ni pulak yg lelebih main buat benda ni..ahahaha




Ada lar memacam game yg buat bebudak happy sesangat..nk aku listkan satu2 pun tak tahu apa menda game tu..layan jer lar picture2 ni..





Water theme park ni last sekali baru kitaorg masuk..ada lar lebih kurang 3..4 jam berendam dalam tu..kecut2 lar jari jemari..gambo tak ada coz aku dh membasah sekali dalam tu..nak harap bibik ambik gambo..kelaut perginya..
tapi water theme park ni mmg fun..sesuai utk anak2 dgn mak pak skali..




Tuesday, July 10, 2012

Spider-man Junior..

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, July 10, 2012 3 comments Links to this post

The Amazing of Isyraf yg obses spiderman..dulu transformers..now spiderman pulak..botak abbie ko dik....harge mak aii ampunnn..tercekik ummi! Kalau baju2 t-shirt tu berbaloi lar jgk..50..60 hengget..ni toys yg tahan 2..3 minggu jer..pastu masuk store. Tapii dah abbienya pun melayan jer..lompat bintang kamu yerk!





 muka proud giler pakai baju spiderman..cam konon2 jadi spiderman lar tuu..
asal nk keluar jer pakai baju ni..dah mcm takde baju lain dik oiiii..


 A week be4 show spiderman tu..pegi sana sini semua jual barang2 spiderman..sampai dh tak blh nak avoid!
Nak tak nk terpaksa singgah jgk..tapi dah promise awal2 blh beli satu benda jer..tapiiiiii..yg satu tu lar yg paling mahal ko pilih dik..keta control spiderman..halaaaaa berpeluh2 ummi nk bayar..ambik lar sticker spiderman ni ker..buku ni ker..baru RM2.50 jer..
kenapa ummi bayar? sbb ummi yg suh promise! oooo..bak kata lagu Yuna tu..
 * ini tidak adil..tidak adil..bagi ku..*



Thennn..hari yg ditunggu2 telah tiba..'The Amazing of Spider-Man"..show time 11.30am..yg terawal sekali abbie ko booking..Obsesnya si adik ni sampai tak kedip2 mata tgk spiderman ni, siap berdukung bagai lar masa nk mengajak balik..kalu tak dok ternganga telan2 air liur mengadap picture spiderman kat GSC tu..nasib pulak kat situ tu ada jgk jual barang2 spiderman..beli lar mug ni utk memujuk balik..sib baik yg ni murah..hahahahah



Ni baju tido spiderman yg dah hampir lusuh..hari2 pakai tido..baju ni siap dgn topeng skali..dgn topeng2 skali ko pakai tido dikk..apakah???


ni lar antara koleksi spiderman as of today..future tak tahu apa lagi abbie korang belikan..
dan kesimpulannya dari pemerhatian dan kaji selidik selama 2 minggu ni....
" akurasabapakdiayglebih2ni "
Sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...