Subscribe Twitter

Sunday, January 29, 2012

Tolong lar jgn mkn Fast Food!


Weekend jer bebudak ngajak ker Mcd, A&W, KFC, Nando's, Pizza Hut, Dominos..burger king..subway.. uweekkk..uweekkkk..adooiii aiii..ummi udah nk muntah makan fastfood ni..blh tak weekend kita makan nasi kat umah jer..bukannya apa, sbb kat opis tu blh dikatakan kerap sesangat dah mkn menda2 segera ni..bila stay late nite time closing tu..ni lar benda2 yg we order hari2..isnin makan nandos, selasa makan Mcd, rabu makan Burger King, Khamis Subway...dah seterusnya..sampai dah lupa mcmana rupa ikan..eheheh
Tapi kesian pulak..diterbalikkan citer ni..anak2 pulak yg hari2 mengadap nasi..weekend lar time dorang nk makan benda2 ni..dahkan mak pak bussy mengalahkan YB..hari2 balik lambat..so, weekend jer yg ada..
We decide..kita gi umah Pakcik Kenny jer lar.. 


Kenapa takde org..bcoz this space hanya utk kitaorg sefamily jer..tu yg suke pergi Kenny Rogers The Curve..CLOSE for other customer..tapi yg kat depan tu ramai larr..


'warm choc oasis '..best cake ever!! 
Yang atas tu aiskrim..bawah tu warm choc kek..kek suam2 kuku..deliciousness..yummyliciouss..




Ini saja yg aku blh telan..if pergi KR wajib order ni..sedap sesangat & sesuai utk korang yg nk naikkan berat badan..1..2..kilo lagi..hancus diet! hahahah


 Si Kakak kemana2 pergi mesti order spaghetti..sampaikan kat kedai tomyam pun dia mintak spaghetti..padahal kat umah tu blh dikatakan seminggu sekali masak spaghetti..mmg tekak itali betul lar budak gergurl ni..



Sampai jer set quarter chicken ni..kembang tekak aku weyyy bila tgk ayam tu..
bukan sebab tak sedap, tapi sebab dah tak blh nk masuk..jemu tahap garu2 kepala yg tak gatal ni..
eeeeeeee ayam lagi..ikan takde??
Settle jer dorang makan..jom lar kita cari nasi..sambal belacan..ikan goreng..telur mata..letak kicap sikit..terangkat ko!! Peace...

Dalam Hati : Mcmana lar aku nk kurus ni..nasi dan aku umpama irama dan lagu..tak dapat dipisahkan..Speechless!


Wednesday, January 25, 2012

Ombak Rindu diTeluk Senangin

Sempena cuti tahun Naga baru ni..semua org holiday sakan..GF pun sama lar jgk..dah alang2 balik kg mak kat perak tu..lajakkan ker Teluk Batik mulanya..aleh2 patah balik..jem tahap babun patah kaki bila nk masuk ker simpang Teluk Batik tu..tak tahu lar nampak ker tidak pantai tu kalau dah camni rupe jemnya..
cancelll jer lar..tukar ke Plan B..
Korang pernah dengar Teluk Senangin tak..??? Google2..


Walaupun pantai ni terceruk kat pendalaman tu..tetapppp ramai jgk manusia..tp still blh dimahapkan lagi..
yang tak bestnya, tempat ni mcm tak dijaga..takde tempat nk bilas air putih..tak mesra pengguna..Kotor seyy kat darat tu..tapi pantai dia bersih..suci murni..


Walaupun tak panas...aku tetap tak turun..kat gigi2 pantai jerrr..bukannya apa, bila tgk takde kemudahan awam kat sini..terbantut hasrat aku nk tunjuk skill kuak lentang..kuak kupu2..kuak dada..hahahaha
Budak2 kecik ni senang jer nk salin baju..bogel jer kat situ..ni mak budak apa kess???Aksi terlampau pulak nanti..!!



Tgk lar si adik, anak bujang manja sorang ni..bukanya dia berani nk turun kelaut tu..duk keras kat gigi2 pantai tu jer..



Sudahnya si adik kena paksa jgk..berani2 takut..
Uihhh dasat betul ombak kat sini..bukan ombak rindu lagi dah..ni tahap Ong Bak dah..
 yg extra 2 org tu..anak abg long aku..normally kalau balik kg..kemana pergi mesti hangkut dorang ber2 ni...



Actually adik aku ikut skali..bibik pulak aku tinggalkan kat umah mak..blh lar dia mengemas apa yg patut..kononnya si faten ni nk ler tolong2 monitor kan bebudak ni..haramm tak..sibuk lar bergambo..post FB..snap gambar..post kat FB..geram kott..


Hasil dari jurugambar tangkap muat...
Pose special frm SI & Si Kakak..tak tahu apa motip??



Bila aku type entry ni..teringat peristiwa 10 tahun yg lalu..dilokasi yg sama..Teluk Senangin..
4 orang sahabat yg gojess ..Aku, Mila, Zila & Cma...berjimba2..bergelak ketawa..bermandi manda..tanpa bersesak2 dgn org lain..hanya we all jer..umpama pantai ni kitaorg yg punya...dasatkann..

Tetiba...?????
Datang seorang tentera darat..berseragam lengkap..sound tepatt jer...
Adik2..kat sini tak blh mandi! Ni tempat pendatang haram keluar masuk..!
Tu nampak kitaorg kat sana.. 
( sambil menunjuk sekumpulan askar yg sedang mengendap lengkap dgn senjata kat semak2 tu )
TERLOPONGGG kitaorg jap..tak tahu nk cakap apa..patutlar takde org..
Otw balik tu..we all terpikir..eh masa kita salin baju..salin seluar tadi..abang2 askar tu nampk tak??..arrrrhhhhhhhggggg...tidakkkkkkkk..kijam..kijam...

Rindunya zaman Uitm dulu...xspecially my BFF..
walaupun 10 tahun sudah berlalu..tetap segar diingatan aku..

Hong Bao Na Lai

Gong Xi Fa Cai to all the leng cai2 outside..Mo man taiii...
Gong Xi Fa Cai means wishing you to be prosperous in the coming year...
hah mcm kita lar selamat hari raya maaf zahir batin..

Lagi banyak festival cam ni..lagi banyak lar public holiday yer dok..Giler tak suka public holiday..tambah2 kerja cam aku ni..harapkan public holiday ni lar nk cuti lama pun...disebabkan hyper bussy this few week, tak sempat aku nk gi visit mall2 tgk CNY decoration...yg sempatnya pergi ke Pavillion ni jer.. 


cantikkan..dah mcm kat negara china jer..masa ni ada 'dong..dong..cheng' show kat bawah tu..si adik lari lintang pukang ketakutan..dia kan fobia benda2 cam ni..ahahaha


 Year of the DRAGON..tergeliat kepala nk tgk naga merah ni..Awesome!



Bila korang wish Gong Xi Fa Cai tu..
jgn lupa cakap ni skali --> Hong Bao Na Lai  "Red envelope please!" hehehe
Kalau tak dapat angpow..dapat penapoww...

Sunday, January 15, 2012

1st day emilyn @ Genius Aulad

Entry baru keluar peti ais ni..simpan bekukan masa blog 'missing in action'..ni baru nk panaskan balik..heheh
Actually si kakak dah sekolah seminggupun..baru ni sempat nk share kisah 1st day dia start kindergarden..
Excited giler aku nk hantar sikakak kesekolah..mcmana lar aksi anak ummi ni..mlm tu siap2 dah beg sekolah, baju sekolah..selalunya susah nk tido awal..kali ni tanpa disuruh dah zzzzzzzzzzz..


All barbie...obsess pink anak dara GF ni..ummi dah siap tag nama kat stationery sikakak..overkan mak dia..hehehe


 Sampai jer kat GA..terus masuk kelas..belum apa2 dorang dah bergosip kot..ahahah
Emilyn dah jumpa kawan tak pedulikan ummi kat luar tu..rasa mcm tak percaya anak ummi dah sekolah..sebak rasanya..sob..sob..sob..




 until 9am jer parent blh tunggu..so, dipersilakan turun yer..masa ni teacher dah start mengajar..
Nampak sempit sikit kelas ni..or student ramai sgt??


 Habis jer kelas 10.30, masuk keta emilyn terus tunjuk 1st task dia..wahhhhhhh..seni sungguh..
pastu....
'Ummi..ummi..esok kakak nk pakai tudungg..kakak malu lar..kawan kakak semua pakai tudung..'
OMG terkesima jap aku..sambil telan airliur..glurppppp
Alhamdullillah..kecik2 dah tahu malu..(dlm hati )



2nd day orientation..pagi2 lagi dah tanya mana tudung kakak..so, senang dah ringkas pakai jer tudung jenis syria ni..arr comel jerrkan...yang tak sedap didengar..si kakak nk bawak botol susu kesekolah..
arrr sudah..penat jgk lar memujuknyaa...akhirnya termakan pujuk jgk...
Masa ni van GA dah sampai..emilyn siap suh tunggu sbb dia nk habiskan susu dulu..hahahahah..
Pokcik tu dah hon....3..4 kali..'kejap lar kakak nk habiskan susu dulu' nk gelak ummi..slumber jer ko nak oiii..keh..keh..keh..

Now dh seminggu emilyn di GA..tiap2 pagi ummi akan tanya..semalam teacher ajar apa??
Kenapa pagi baru aku nk tanya? sbb aku balik kerja tak mcm org lain balik kerja..bila balik kakak dah tidur..sedih sungguh larr...


Saturday, January 14, 2012

Hyper stress dowhhh!

Ya amppunnn bussynya..baru dapat nk menjengah blog yg dah nk bersawang ni..this week giler kentang punya stress..hari2 balik lambat nk menyiapkan budget 2012..ada brani hari2 balik kui11mlm..kui 12mlm..
penat dowwhhhhh..mcm nk tercabut ginjal..paru2..usus..hempedu..aku ni!!! Rasa nk pindah kantil..tilam..bantal..keopis rasanya..
Bila bos stress..habis semua org stress..mcm guruh berdetam detum..petir sambar menyambar..sudahnya thusnami. ( dasat kott ayat aku ni haa..hehe ) 
Apalar nasib...org lainpun kerja cam aku ni ker???? sampai bila lar nk mcmni????
Bila balik anak2 semua dah tidur..sebak tgk muka dorang yg lena tanpa ummi disisi..sob..sob..sob..


Sunday, January 8, 2012

OMG..dapat balik blog ni dgn selamat

Suspend..panik..sebak..aiiii..mcm2 aku feel..
siap dah create blog baru lagi..ehehhehe..dah ada entry pun blog tu..
tetapi tetiba dipagi yang hening di hari yg bersejarah 8 Jan 2012..
aku try2 click http://use-goldfinger.blogspot.com/ tataraaaaaaaaa..
aaaarrrhhhhhggggggg...---> jerit mcm nampk aoran ajisss 

happynya rasa nk lompat bintang...toing..toing...lari2 cari encit suami...
' blog dah ada balikkk..blog dh ok...tak hilang..arrrghhhh...happynyaaaa..happynyaaa'
SI garu2 kepala..apa ker hal bini aku meroyan pagi2 ni..????
bibik pulak berlari2 itik dari dapur ' kenapa buu..kenapa ibu jerittt..jeriittt kok???'

Hampir 2 minggu blog ni 'missing in action'
bila clik jer..dia akan keluar ni


'Sorry the blog has been removed'
masa tu tk tahu nk cakap mcmana dah..all entry..follower..has been removed by google...
tak tahu lar sapa punya angkara mengHACK blog aku yg tak seberapa ni..bukannya entry politikpun..entry 18sx pun tak jugak..entry gosip2pun bukan..nk kata blog ni ada income riban2 dari nuffnangpun tak jgk..blog GF ni hanya lar sekadar diary harian GF, Encit hubby with our lovely kids..apa ker yg nk didengkikan..bukan aku jer yg sedih..laki den pun ikut sedih..reader2 yg sejemputt tupun ikut sedih jgk..

if happen kat korang follow jer instruction from google tu..tunggu lar 2 week..dapat lar balik..
so, kesimpulannya....pls import your blog as backup if anything happen..so entry2 yg dah bertahun2 kita type tu akan selamat..if kena hack blh export balik entry2 tu kat blog baru..

Sunday, January 29, 2012

Tolong lar jgn mkn Fast Food!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 29, 2012 4 comments Links to this post

Weekend jer bebudak ngajak ker Mcd, A&W, KFC, Nando's, Pizza Hut, Dominos..burger king..subway.. uweekkk..uweekkkk..adooiii aiii..ummi udah nk muntah makan fastfood ni..blh tak weekend kita makan nasi kat umah jer..bukannya apa, sbb kat opis tu blh dikatakan kerap sesangat dah mkn menda2 segera ni..bila stay late nite time closing tu..ni lar benda2 yg we order hari2..isnin makan nandos, selasa makan Mcd, rabu makan Burger King, Khamis Subway...dah seterusnya..sampai dah lupa mcmana rupa ikan..eheheh
Tapi kesian pulak..diterbalikkan citer ni..anak2 pulak yg hari2 mengadap nasi..weekend lar time dorang nk makan benda2 ni..dahkan mak pak bussy mengalahkan YB..hari2 balik lambat..so, weekend jer yg ada..
We decide..kita gi umah Pakcik Kenny jer lar.. 


Kenapa takde org..bcoz this space hanya utk kitaorg sefamily jer..tu yg suke pergi Kenny Rogers The Curve..CLOSE for other customer..tapi yg kat depan tu ramai larr..


'warm choc oasis '..best cake ever!! 
Yang atas tu aiskrim..bawah tu warm choc kek..kek suam2 kuku..deliciousness..yummyliciouss..




Ini saja yg aku blh telan..if pergi KR wajib order ni..sedap sesangat & sesuai utk korang yg nk naikkan berat badan..1..2..kilo lagi..hancus diet! hahahah


 Si Kakak kemana2 pergi mesti order spaghetti..sampaikan kat kedai tomyam pun dia mintak spaghetti..padahal kat umah tu blh dikatakan seminggu sekali masak spaghetti..mmg tekak itali betul lar budak gergurl ni..



Sampai jer set quarter chicken ni..kembang tekak aku weyyy bila tgk ayam tu..
bukan sebab tak sedap, tapi sebab dah tak blh nk masuk..jemu tahap garu2 kepala yg tak gatal ni..
eeeeeeee ayam lagi..ikan takde??
Settle jer dorang makan..jom lar kita cari nasi..sambal belacan..ikan goreng..telur mata..letak kicap sikit..terangkat ko!! Peace...

Dalam Hati : Mcmana lar aku nk kurus ni..nasi dan aku umpama irama dan lagu..tak dapat dipisahkan..Speechless!


Wednesday, January 25, 2012

Ombak Rindu diTeluk Senangin

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, January 25, 2012 6 comments Links to this post
Sempena cuti tahun Naga baru ni..semua org holiday sakan..GF pun sama lar jgk..dah alang2 balik kg mak kat perak tu..lajakkan ker Teluk Batik mulanya..aleh2 patah balik..jem tahap babun patah kaki bila nk masuk ker simpang Teluk Batik tu..tak tahu lar nampak ker tidak pantai tu kalau dah camni rupe jemnya..
cancelll jer lar..tukar ke Plan B..
Korang pernah dengar Teluk Senangin tak..??? Google2..


Walaupun pantai ni terceruk kat pendalaman tu..tetapppp ramai jgk manusia..tp still blh dimahapkan lagi..
yang tak bestnya, tempat ni mcm tak dijaga..takde tempat nk bilas air putih..tak mesra pengguna..Kotor seyy kat darat tu..tapi pantai dia bersih..suci murni..


Walaupun tak panas...aku tetap tak turun..kat gigi2 pantai jerrr..bukannya apa, bila tgk takde kemudahan awam kat sini..terbantut hasrat aku nk tunjuk skill kuak lentang..kuak kupu2..kuak dada..hahahaha
Budak2 kecik ni senang jer nk salin baju..bogel jer kat situ..ni mak budak apa kess???Aksi terlampau pulak nanti..!!



Tgk lar si adik, anak bujang manja sorang ni..bukanya dia berani nk turun kelaut tu..duk keras kat gigi2 pantai tu jer..



Sudahnya si adik kena paksa jgk..berani2 takut..
Uihhh dasat betul ombak kat sini..bukan ombak rindu lagi dah..ni tahap Ong Bak dah..
 yg extra 2 org tu..anak abg long aku..normally kalau balik kg..kemana pergi mesti hangkut dorang ber2 ni...



Actually adik aku ikut skali..bibik pulak aku tinggalkan kat umah mak..blh lar dia mengemas apa yg patut..kononnya si faten ni nk ler tolong2 monitor kan bebudak ni..haramm tak..sibuk lar bergambo..post FB..snap gambar..post kat FB..geram kott..


Hasil dari jurugambar tangkap muat...
Pose special frm SI & Si Kakak..tak tahu apa motip??



Bila aku type entry ni..teringat peristiwa 10 tahun yg lalu..dilokasi yg sama..Teluk Senangin..
4 orang sahabat yg gojess ..Aku, Mila, Zila & Cma...berjimba2..bergelak ketawa..bermandi manda..tanpa bersesak2 dgn org lain..hanya we all jer..umpama pantai ni kitaorg yg punya...dasatkann..

Tetiba...?????
Datang seorang tentera darat..berseragam lengkap..sound tepatt jer...
Adik2..kat sini tak blh mandi! Ni tempat pendatang haram keluar masuk..!
Tu nampak kitaorg kat sana.. 
( sambil menunjuk sekumpulan askar yg sedang mengendap lengkap dgn senjata kat semak2 tu )
TERLOPONGGG kitaorg jap..tak tahu nk cakap apa..patutlar takde org..
Otw balik tu..we all terpikir..eh masa kita salin baju..salin seluar tadi..abang2 askar tu nampk tak??..arrrrhhhhhhhggggg...tidakkkkkkkk..kijam..kijam...

Rindunya zaman Uitm dulu...xspecially my BFF..
walaupun 10 tahun sudah berlalu..tetap segar diingatan aku..

Hong Bao Na Lai

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, January 25, 2012 2 comments Links to this post
Gong Xi Fa Cai to all the leng cai2 outside..Mo man taiii...
Gong Xi Fa Cai means wishing you to be prosperous in the coming year...
hah mcm kita lar selamat hari raya maaf zahir batin..

Lagi banyak festival cam ni..lagi banyak lar public holiday yer dok..Giler tak suka public holiday..tambah2 kerja cam aku ni..harapkan public holiday ni lar nk cuti lama pun...disebabkan hyper bussy this few week, tak sempat aku nk gi visit mall2 tgk CNY decoration...yg sempatnya pergi ke Pavillion ni jer.. 


cantikkan..dah mcm kat negara china jer..masa ni ada 'dong..dong..cheng' show kat bawah tu..si adik lari lintang pukang ketakutan..dia kan fobia benda2 cam ni..ahahaha


 Year of the DRAGON..tergeliat kepala nk tgk naga merah ni..Awesome!



Bila korang wish Gong Xi Fa Cai tu..
jgn lupa cakap ni skali --> Hong Bao Na Lai  "Red envelope please!" hehehe
Kalau tak dapat angpow..dapat penapoww...

Sunday, January 15, 2012

1st day emilyn @ Genius Aulad

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 15, 2012 2 comments Links to this post
Entry baru keluar peti ais ni..simpan bekukan masa blog 'missing in action'..ni baru nk panaskan balik..heheh
Actually si kakak dah sekolah seminggupun..baru ni sempat nk share kisah 1st day dia start kindergarden..
Excited giler aku nk hantar sikakak kesekolah..mcmana lar aksi anak ummi ni..mlm tu siap2 dah beg sekolah, baju sekolah..selalunya susah nk tido awal..kali ni tanpa disuruh dah zzzzzzzzzzz..


All barbie...obsess pink anak dara GF ni..ummi dah siap tag nama kat stationery sikakak..overkan mak dia..hehehe


 Sampai jer kat GA..terus masuk kelas..belum apa2 dorang dah bergosip kot..ahahah
Emilyn dah jumpa kawan tak pedulikan ummi kat luar tu..rasa mcm tak percaya anak ummi dah sekolah..sebak rasanya..sob..sob..sob..




 until 9am jer parent blh tunggu..so, dipersilakan turun yer..masa ni teacher dah start mengajar..
Nampak sempit sikit kelas ni..or student ramai sgt??


 Habis jer kelas 10.30, masuk keta emilyn terus tunjuk 1st task dia..wahhhhhhh..seni sungguh..
pastu....
'Ummi..ummi..esok kakak nk pakai tudungg..kakak malu lar..kawan kakak semua pakai tudung..'
OMG terkesima jap aku..sambil telan airliur..glurppppp
Alhamdullillah..kecik2 dah tahu malu..(dlm hati )



2nd day orientation..pagi2 lagi dah tanya mana tudung kakak..so, senang dah ringkas pakai jer tudung jenis syria ni..arr comel jerrkan...yang tak sedap didengar..si kakak nk bawak botol susu kesekolah..
arrr sudah..penat jgk lar memujuknyaa...akhirnya termakan pujuk jgk...
Masa ni van GA dah sampai..emilyn siap suh tunggu sbb dia nk habiskan susu dulu..hahahahah..
Pokcik tu dah hon....3..4 kali..'kejap lar kakak nk habiskan susu dulu' nk gelak ummi..slumber jer ko nak oiii..keh..keh..keh..

Now dh seminggu emilyn di GA..tiap2 pagi ummi akan tanya..semalam teacher ajar apa??
Kenapa pagi baru aku nk tanya? sbb aku balik kerja tak mcm org lain balik kerja..bila balik kakak dah tidur..sedih sungguh larr...


Saturday, January 14, 2012

Hyper stress dowhhh!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, January 14, 2012 4 comments Links to this post
Ya amppunnn bussynya..baru dapat nk menjengah blog yg dah nk bersawang ni..this week giler kentang punya stress..hari2 balik lambat nk menyiapkan budget 2012..ada brani hari2 balik kui11mlm..kui 12mlm..
penat dowwhhhhh..mcm nk tercabut ginjal..paru2..usus..hempedu..aku ni!!! Rasa nk pindah kantil..tilam..bantal..keopis rasanya..
Bila bos stress..habis semua org stress..mcm guruh berdetam detum..petir sambar menyambar..sudahnya thusnami. ( dasat kott ayat aku ni haa..hehe ) 
Apalar nasib...org lainpun kerja cam aku ni ker???? sampai bila lar nk mcmni????
Bila balik anak2 semua dah tidur..sebak tgk muka dorang yg lena tanpa ummi disisi..sob..sob..sob..


Sunday, January 8, 2012

OMG..dapat balik blog ni dgn selamat

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 08, 2012 6 comments Links to this post
Suspend..panik..sebak..aiiii..mcm2 aku feel..
siap dah create blog baru lagi..ehehhehe..dah ada entry pun blog tu..
tetapi tetiba dipagi yang hening di hari yg bersejarah 8 Jan 2012..
aku try2 click http://use-goldfinger.blogspot.com/ tataraaaaaaaaa..
aaaarrrhhhhhggggggg...---> jerit mcm nampk aoran ajisss 

happynya rasa nk lompat bintang...toing..toing...lari2 cari encit suami...
' blog dah ada balikkk..blog dh ok...tak hilang..arrrghhhh...happynyaaaa..happynyaaa'
SI garu2 kepala..apa ker hal bini aku meroyan pagi2 ni..????
bibik pulak berlari2 itik dari dapur ' kenapa buu..kenapa ibu jerittt..jeriittt kok???'

Hampir 2 minggu blog ni 'missing in action'
bila clik jer..dia akan keluar ni


'Sorry the blog has been removed'
masa tu tk tahu nk cakap mcmana dah..all entry..follower..has been removed by google...
tak tahu lar sapa punya angkara mengHACK blog aku yg tak seberapa ni..bukannya entry politikpun..entry 18sx pun tak jugak..entry gosip2pun bukan..nk kata blog ni ada income riban2 dari nuffnangpun tak jgk..blog GF ni hanya lar sekadar diary harian GF, Encit hubby with our lovely kids..apa ker yg nk didengkikan..bukan aku jer yg sedih..laki den pun ikut sedih..reader2 yg sejemputt tupun ikut sedih jgk..

if happen kat korang follow jer instruction from google tu..tunggu lar 2 week..dapat lar balik..
so, kesimpulannya....pls import your blog as backup if anything happen..so entry2 yg dah bertahun2 kita type tu akan selamat..if kena hack blh export balik entry2 tu kat blog baru..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...