Subscribe Twitter

Tuesday, September 27, 2011

Raya with Geng Mingle

Raya tahun ni tak cukup team lar pulak..sbb one of the GBS ni pegnent...
so, all the event dia tak dapat joint..but we still enjoy jgk lar..dlm geng GBS ni..aku lar yang paling muda belia..yg lain level2 datin..hope one day jadi datin jugak..eheheh




Yang baju kelabu tu..belum dapat title datin lagi..but future datin jgk lar..lalalalalala


Cantik umah datin hani ni..i likee..so kena lar pose lebih sikit..




Tak berseri lar photo ni kalau takde muka akukan..hahahha..so every sudut aku interpremm
Anyway thanks lar invite yer..



Wednesday, September 21, 2011

PeNat LeLaH TeRbaLaS JgK..

Last weekend masa cuti 1 Malaysia..we all ada staff day kat PD..
at selesa beach resort..( Tak SELESA punnn)
Bab yg tak selesa tu tolak tepi dulu..bcoz ada something yg special we get..
Penat lelah bekerja terbalas rasanya..
kerja sampai tak ingat rumah..balik lewat malam!!..Stresssss
Apa yg special sgtt..SURPRISE...
Yeahh..dapat bonus letter !!..huhuhu
Brapa bulan? teka larr
5 bukan..mmmmmmmmmmm..7pun bukan, unexpected !!
Mood : HAPPY GILER




Other Surprise..i likeeeee


Test drive Santa Fe..
Ada mcm2 xtiviti yg dorang buat..thumb up to event management & committee..






Monday, September 19, 2011

Kakak Nak SeKoLaH dah..



 Cepatnya masa berlalu..next year melin dah 5 year..
ingatkan aku ni terlalu awal lar sibuk2 nak cari tadika yg sesuai utk si kakak ni..rupa2nya aku yg terlambat..
since last year lagi dah servey2 tadika yg sesuai utk melin..google2..tanya sana sini..finally aku & mr husband bersetuju memilih GENIUS AULAD 


Ni lar pengasas 'Early Islamic Enrichment Centre'

Tadi aku call lar genius aulad nak tanya pasal registration..sekali dia ckp dah penuh..tinggal yg sesi petang jer..
Hah kan!!..mak aiii cepatnya dah full..ok..takpe register dulu..waiting list larr jawabnya

DONE !!


Settle..
Registration Fees 1 year - RM700++
Montly Fees - RM200++
Transportation - RM70
Uniform bla..bla..


Genius Aulad Talents & Raihan - We're Brothers and Sisters
SUBBAHANAALLAH...this song is so beautiful....
to all muslim let be together

Selamat Belajar Sayang

Sunday, September 18, 2011

RaYa LaGi..With BFF

Raya minggu ke-3..byknya open house..sana sini..ptg tadi beraya umah sorang lagi BFF zaman itm dulu..
OMG..best2..melihat anak kawan2..dah besar2..dah nk sekolahpun ada

Bila lama tak jumpa..biasa lar..bersembang tak ingat dunia..



Hah kan..gelak sakan..lupa dah anak2..masing2 buat hal sendiri
if Mila ada sure best ni..complete lar 4 of us


Haahhahah..lawak masa ni..encik2 suami komplen..
org pompuan kalo berjumpa asyik nk bergambar jer..dari dalam..sampai kat luar..sampai masuk dlm kereta..hahahha
nasib camera digital..kalau tak bergulung2 kodak kena beli..lawak sungguh!!


Ni lar tuan rumah..sedap mee kari puan zila ni..heheh..
masa ramai org segan2 nk mkn..bila orang dah balik..mmm..kitaorg pun melantak sakan lar..ahahaha

Korang jemput datang umah aku pulak

SeDih Tak TerKata

Last week dapat satu email title '  She's critical.......Alfatihah Buat Adik Dania Emelda '
Terus baca..mengalir laju airmata ni..bertambah sedih melihat picture2 adik nia..

Sungguh berat dugaan buat ibu nia & keluarga..
Takziah & Al-Fatihah
Jom visit blog ibu nia..bertambah sedih bila aku baca entry2 ibu nia..

Thursday, September 15, 2011

Baju Pokodot..PoKodot!!

Ini kain buat baju tidur ker baju raya???
Ada ke patut Mr Husband gi tanya mcm tu..tak patut..tak patut..
Ni pesen skrg lar, dot..dot
Last weekend gi lar beraya kat umah best friend lama..aka BFF..
setahun sekali jer jumpa, itupun sebab ada raya..kalau tak mmg tak jumpa lar sampai ke sudahnya..padahal rumah we all tak jauh manapun.
 Dari jauh dah nampak..
alamakkk!!
cma pun pakai baju pokodot jgkkk...bila tgk dekat, oooo nasib lar dot2 dia kala oren..aku kala pink..

Eh meh kita ambik gambar..bagi zila n mila jelesss..


Arr samakan..hahahahaha..lawak mr bean betul lar..mmg lar kita ni sehati sejiwa..secawan sekopi..



Eh..mcmana nk pose bagi nampak kurus ni..hahaaa
mmmm..redha lar yg kita dah semakin comelzzzz


Rindu giler moment2 kat itm manjung dulu..xspecially dgn all the BFF



Muahhh utk korang yg aku sayang

Sunday, September 11, 2011

DoRa GeDiK !!

Melin kat Kg ni..aaiii tak blh tgk camera..ada jer pose gedik bila kita nk snap..




Habis bunga2 kat kg..ni lar kerja dia..nak jadi princess..kejap dora..layannn

Friday, September 9, 2011

GraNd DoRsett WiTh GeNg MinGLe!!

Every year tak miss agenda berbuka puasa dgn geng mingle2..tapi this year tak cukup korum lar pulak..
Aku, datin & roy jer ----> and khir toyo..aahhahaha ( asal lar asyik jumpa dia jer..)
Belajar dari pengalaman tahun lepas..dah serik nk gi hotel2 cap ayam ni..last year terkena kat hotel de palma!!
This year aku yg choose..Grand Dorsett Subang..agree!!
Terazza Brasserie
Ramadan buffet: RM98++ per person


Tapi kalau nak diikutkan..aku makan tak lar sampai 98 hengget..anak2 about RM50 camtu..apa lar sgt yg dorang makan..rugi jgk larkan..tp mmg berpadanan dgn harga lar, food dia ada over 100 home-cooked dishes, from roast lamb and ikan tenggiri asam pedas to ayam kalasan and daging rendang..bla..bla..


Ni lar sup gear box dia..mmg sedap, 3..4 kali menambah..

Isyraff & Melin free tak kena bayar..apalar sgt yg dorang makan..aiskrim jer byk
tu tgk dlm pinggan nasi putih + biskut kering jer..aahhahaha



Mmmm..sedapkan, kitaorg lepak sampai kui 10 rasanya..dorang dah kemas2 meja baru lar we all blahh


Budak2 ni kisahkan gajet2 ni..game tak habis2, datin pulak bawak Samsung Galaxy Tab..layannnn



Anyway thanks to someone for the gift..
boleh datang lagi ni tahun depan..
 

Sunday, September 4, 2011

1 HaRi Di HaRi Raye

Aiiiii..kejap jer dah seminggu..tup..tup dah nk masuk kerja balik..cissss
Si Melin tadi nangis tak nak balik..nk duk ngn opah kat kampung..budak2 pun pandai..
si adik pulak nangis bila bukak mata dia dah kat umah shah alam..

sebulan posa turun lar 2kg..tapiiiiii seminggu raya naik 4kg..adooiiiii..makan ker melantak ni..
baju raya dah rasa ketat pulakk..kena cegah sebelum parah ni..
Tahun ni giliran umah mama @ MIL..pastu raya ke2 balik umah mak pulak..dua2 rumah aku suka..
tp umah mak penat sikit..mana nk layan org datang..mana nk layan org kat kedai..asal org dtg kedai jer, ayah ajak masuk..bila dah masuk kena lar layankan..tp namapun raya..tak sah lar kalau tak penattt!


 Tahun ni temanya ' Sumpah Semerah Padi' ahahhahah..ataupun encik suami ckp..ni tema MU..
Si Melin pakai beg sandang tu nk collect duit raya..bukan kata nk bawak beg kecik2..mcm beg sekolah dihangkutnya




Ini kat umah MIL kat bt gajah..pagi2 raya lepas salam2..tersedu sedan..
kita gi umah mak sedara pulak..umah we & kak ain



Dari kubur gerak terus ke Tanjung Tualang pulak..panas terik matahari terpacak..
masa ni terfikir habis lar mati pokok buluh aku kat umah ni..tak bersiramm..



 Si boy ni dia bukan kesahh..org nk raya ker..main2 ker..bising2 ker..
bila dia dah mengantukk..mana2pun dia blh zzzzzzzzzzz



Uisshhh bila tgk ikan ni..meleleh air liur..raya2 jumpa ikan bakar..
mmg menyentap selera aku lar..
ni lar punca naik 4kg ni..terbaik dari kolam lar ikan ni



Lepas makan nasi..makan pulak laksa..fuuuhhhhh hebat!! kesian perut..


Baru satu hari raya..belum 2 hari raya lagi..aiii mmg makan jer lar entry raya kali ni..
Anyway selamat hari raya utk u all semua..from red family..bukan redmummy yer..

Tuesday, September 27, 2011

Raya with Geng Mingle

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, September 27, 2011 1 comments Links to this post
Raya tahun ni tak cukup team lar pulak..sbb one of the GBS ni pegnent...
so, all the event dia tak dapat joint..but we still enjoy jgk lar..dlm geng GBS ni..aku lar yang paling muda belia..yg lain level2 datin..hope one day jadi datin jugak..eheheh




Yang baju kelabu tu..belum dapat title datin lagi..but future datin jgk lar..lalalalalala


Cantik umah datin hani ni..i likee..so kena lar pose lebih sikit..




Tak berseri lar photo ni kalau takde muka akukan..hahahha..so every sudut aku interpremm
Anyway thanks lar invite yer..



Wednesday, September 21, 2011

PeNat LeLaH TeRbaLaS JgK..

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, September 21, 2011 0 comments Links to this post
Last weekend masa cuti 1 Malaysia..we all ada staff day kat PD..
at selesa beach resort..( Tak SELESA punnn)
Bab yg tak selesa tu tolak tepi dulu..bcoz ada something yg special we get..
Penat lelah bekerja terbalas rasanya..
kerja sampai tak ingat rumah..balik lewat malam!!..Stresssss
Apa yg special sgtt..SURPRISE...
Yeahh..dapat bonus letter !!..huhuhu
Brapa bulan? teka larr
5 bukan..mmmmmmmmmmm..7pun bukan, unexpected !!
Mood : HAPPY GILER




Other Surprise..i likeeeee


Test drive Santa Fe..
Ada mcm2 xtiviti yg dorang buat..thumb up to event management & committee..






Monday, September 19, 2011

Kakak Nak SeKoLaH dah..

Posted by GOLD FINGER at Monday, September 19, 2011 0 comments Links to this post


 Cepatnya masa berlalu..next year melin dah 5 year..
ingatkan aku ni terlalu awal lar sibuk2 nak cari tadika yg sesuai utk si kakak ni..rupa2nya aku yg terlambat..
since last year lagi dah servey2 tadika yg sesuai utk melin..google2..tanya sana sini..finally aku & mr husband bersetuju memilih GENIUS AULAD 


Ni lar pengasas 'Early Islamic Enrichment Centre'

Tadi aku call lar genius aulad nak tanya pasal registration..sekali dia ckp dah penuh..tinggal yg sesi petang jer..
Hah kan!!..mak aiii cepatnya dah full..ok..takpe register dulu..waiting list larr jawabnya

DONE !!


Settle..
Registration Fees 1 year - RM700++
Montly Fees - RM200++
Transportation - RM70
Uniform bla..bla..


Genius Aulad Talents & Raihan - We're Brothers and Sisters
SUBBAHANAALLAH...this song is so beautiful....
to all muslim let be together

Selamat Belajar Sayang

Sunday, September 18, 2011

RaYa LaGi..With BFF

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 18, 2011 0 comments Links to this post
Raya minggu ke-3..byknya open house..sana sini..ptg tadi beraya umah sorang lagi BFF zaman itm dulu..
OMG..best2..melihat anak kawan2..dah besar2..dah nk sekolahpun ada

Bila lama tak jumpa..biasa lar..bersembang tak ingat dunia..



Hah kan..gelak sakan..lupa dah anak2..masing2 buat hal sendiri
if Mila ada sure best ni..complete lar 4 of us


Haahhahah..lawak masa ni..encik2 suami komplen..
org pompuan kalo berjumpa asyik nk bergambar jer..dari dalam..sampai kat luar..sampai masuk dlm kereta..hahahha
nasib camera digital..kalau tak bergulung2 kodak kena beli..lawak sungguh!!


Ni lar tuan rumah..sedap mee kari puan zila ni..heheh..
masa ramai org segan2 nk mkn..bila orang dah balik..mmm..kitaorg pun melantak sakan lar..ahahaha

Korang jemput datang umah aku pulak

SeDih Tak TerKata

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 18, 2011 0 comments Links to this post
Last week dapat satu email title '  She's critical.......Alfatihah Buat Adik Dania Emelda '
Terus baca..mengalir laju airmata ni..bertambah sedih melihat picture2 adik nia..

Sungguh berat dugaan buat ibu nia & keluarga..
Takziah & Al-Fatihah
Jom visit blog ibu nia..bertambah sedih bila aku baca entry2 ibu nia..

Thursday, September 15, 2011

Baju Pokodot..PoKodot!!

Posted by GOLD FINGER at Thursday, September 15, 2011 0 comments Links to this post
Ini kain buat baju tidur ker baju raya???
Ada ke patut Mr Husband gi tanya mcm tu..tak patut..tak patut..
Ni pesen skrg lar, dot..dot
Last weekend gi lar beraya kat umah best friend lama..aka BFF..
setahun sekali jer jumpa, itupun sebab ada raya..kalau tak mmg tak jumpa lar sampai ke sudahnya..padahal rumah we all tak jauh manapun.
 Dari jauh dah nampak..
alamakkk!!
cma pun pakai baju pokodot jgkkk...bila tgk dekat, oooo nasib lar dot2 dia kala oren..aku kala pink..

Eh meh kita ambik gambar..bagi zila n mila jelesss..


Arr samakan..hahahahaha..lawak mr bean betul lar..mmg lar kita ni sehati sejiwa..secawan sekopi..



Eh..mcmana nk pose bagi nampak kurus ni..hahaaa
mmmm..redha lar yg kita dah semakin comelzzzz


Rindu giler moment2 kat itm manjung dulu..xspecially dgn all the BFF



Muahhh utk korang yg aku sayang

Sunday, September 11, 2011

DoRa GeDiK !!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 11, 2011 0 comments Links to this post
Melin kat Kg ni..aaiii tak blh tgk camera..ada jer pose gedik bila kita nk snap..




Habis bunga2 kat kg..ni lar kerja dia..nak jadi princess..kejap dora..layannn

Friday, September 9, 2011

GraNd DoRsett WiTh GeNg MinGLe!!

Posted by GOLD FINGER at Friday, September 09, 2011 0 comments Links to this post
Every year tak miss agenda berbuka puasa dgn geng mingle2..tapi this year tak cukup korum lar pulak..
Aku, datin & roy jer ----> and khir toyo..aahhahaha ( asal lar asyik jumpa dia jer..)
Belajar dari pengalaman tahun lepas..dah serik nk gi hotel2 cap ayam ni..last year terkena kat hotel de palma!!
This year aku yg choose..Grand Dorsett Subang..agree!!
Terazza Brasserie
Ramadan buffet: RM98++ per person


Tapi kalau nak diikutkan..aku makan tak lar sampai 98 hengget..anak2 about RM50 camtu..apa lar sgt yg dorang makan..rugi jgk larkan..tp mmg berpadanan dgn harga lar, food dia ada over 100 home-cooked dishes, from roast lamb and ikan tenggiri asam pedas to ayam kalasan and daging rendang..bla..bla..


Ni lar sup gear box dia..mmg sedap, 3..4 kali menambah..

Isyraff & Melin free tak kena bayar..apalar sgt yg dorang makan..aiskrim jer byk
tu tgk dlm pinggan nasi putih + biskut kering jer..aahhahaha



Mmmm..sedapkan, kitaorg lepak sampai kui 10 rasanya..dorang dah kemas2 meja baru lar we all blahh


Budak2 ni kisahkan gajet2 ni..game tak habis2, datin pulak bawak Samsung Galaxy Tab..layannnn



Anyway thanks to someone for the gift..
boleh datang lagi ni tahun depan..
 

Sunday, September 4, 2011

1 HaRi Di HaRi Raye

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 04, 2011 0 comments Links to this post
Aiiiii..kejap jer dah seminggu..tup..tup dah nk masuk kerja balik..cissss
Si Melin tadi nangis tak nak balik..nk duk ngn opah kat kampung..budak2 pun pandai..
si adik pulak nangis bila bukak mata dia dah kat umah shah alam..

sebulan posa turun lar 2kg..tapiiiiii seminggu raya naik 4kg..adooiiiii..makan ker melantak ni..
baju raya dah rasa ketat pulakk..kena cegah sebelum parah ni..
Tahun ni giliran umah mama @ MIL..pastu raya ke2 balik umah mak pulak..dua2 rumah aku suka..
tp umah mak penat sikit..mana nk layan org datang..mana nk layan org kat kedai..asal org dtg kedai jer, ayah ajak masuk..bila dah masuk kena lar layankan..tp namapun raya..tak sah lar kalau tak penattt!


 Tahun ni temanya ' Sumpah Semerah Padi' ahahhahah..ataupun encik suami ckp..ni tema MU..
Si Melin pakai beg sandang tu nk collect duit raya..bukan kata nk bawak beg kecik2..mcm beg sekolah dihangkutnya




Ini kat umah MIL kat bt gajah..pagi2 raya lepas salam2..tersedu sedan..
kita gi umah mak sedara pulak..umah we & kak ain



Dari kubur gerak terus ke Tanjung Tualang pulak..panas terik matahari terpacak..
masa ni terfikir habis lar mati pokok buluh aku kat umah ni..tak bersiramm..



 Si boy ni dia bukan kesahh..org nk raya ker..main2 ker..bising2 ker..
bila dia dah mengantukk..mana2pun dia blh zzzzzzzzzzz



Uisshhh bila tgk ikan ni..meleleh air liur..raya2 jumpa ikan bakar..
mmg menyentap selera aku lar..
ni lar punca naik 4kg ni..terbaik dari kolam lar ikan ni



Lepas makan nasi..makan pulak laksa..fuuuhhhhh hebat!! kesian perut..


Baru satu hari raya..belum 2 hari raya lagi..aiii mmg makan jer lar entry raya kali ni..
Anyway selamat hari raya utk u all semua..from red family..bukan redmummy yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...