Subscribe Twitter

Saturday, April 23, 2011

Skin Care..setia ku korbankan

 Nak jugak cantik nokk
Rasanya dah lama sgt aku pakai skin care felisa ni..rasa nk bertukar angin pulak..


 nk bertukar kepada produck yg sesuai utk usia 30-an..ohhh..tidakk..still sweet 20an




Gentle Foaming Cleanser

As gentle as cleansing milk and as effective as soap, Clarins Gentle Foaming Cleanser has been created to meet the needs of combination or oily skin. Its lightweight lather rinses easily and protects skin from the drying effects of hard water.

asal pergi salon..tanya dorang produck apa yg sesuai..jawapannya
Ni sesuai utk kulit u..diusia 30an ni..
ramai org beli ni..customer i semua suka
 try lar..produck 'cahaya something2'
arrkkk..produck apa ni? tak pernah dengarpun..


clearing skin wash/8.4 oz - RM 33.00
A naturally-foaming cleanser that is the perfect start to aroundthe- clock control of breakouts, comedones and excess surface oils. Contains no artificial fragrance or color.

Thursday, April 21, 2011

si gigi berterabur..si jantung hati

Ni lar video yg ditunggu2 utk entry HCM ni

Nasib buaya2 tak timbul


dorang ni akan buat yg terbaik utk pelancong2 disungai mekong ni..

Kesian dia..non stop bercakap..so at the end kitaorg bagi lar tip kat dia..beriya2 dia entertain kitaorg..

Good Jobb!!

Saturday, April 16, 2011

Life..Vietnam Song

This song is dedicated to Datin

or

Bài hát này là dành riêng cho Datin

bla..bla..blaaaaaa..blaaaaa...


Sorry lar video ni terbalik..teleng2 lar korang tgk ni..kah..kah
aku tak reti nk rotatekan



Baju tradisional vietnam..tak paham kenapa nk pakai bra putih..kah..kah..
 

Live Band at Hard Rock

HCM again..bila lar nk habis entry pasal HCM trip ni..
that day tak blh nk upload video..


so funny..takde org kay..
12.00pm close, night life dia mmg tak berapa nk happening!


kiranya dorang nyanyi ni utk kitaorg jer arrr..
clappss2..bravooooo

Video at sungai mekong..ahakkss

Ingat lagi tak entry aku pasal 'sungai mekong'..if korang tgk kat astro 'RASA HALAL VIETNAM' yg farra AF naik sampan tu..ni lar tempatnya..



bestkan..teringat zaman dolu2



Wednesday, April 13, 2011

Duitpun tinggal 6 hengget - Lastday at HCM

Free & Easy, Packing !!

sampai jer kat hotel dari sungai mekong tu..terus check if any parcel for us tak..confirm ada..
ta..taraaa...
baju yg tempah semalam tu dah siap


naik atas..terus sarung..aiii besow sikitt..so we send back to tailor
malam tu jgk dia hantar balik ker hotel..


lastday at HCM..cash moneypun dah habis..so kita window shopping jer lar!! hehe
kemain posing..bila tgk kasut..hancusss

we go to PARKSON..lunch


Masakan Melayu Vietnam..org malaysia!!
 Kedai ni kat food court parkson 


sempat lagi ke Ben tand market..freshhh


Tak seindah rupa..tak manispun


depan hotel jer dorang menjaja

madammm..mangoo madamm..

SPA - Royal Club


lepas packing..kitaorg turun ke spa pulak..our flight 9.00pm..so sempat lar lagi
1st dia urut kaki..pastu tangan & bahu..
uiisshhh sedap norr bila time dia urut tapak kaki tu..pastu letak batu panas..


actually bilik ni gelap..samar2 gitu..aiii terlelap jgk lar


8.00pm check in


giler berat..more than 120kg..
ku carry racket tennis ni dah mcm nicole david lakk..

mana kitaorg??? depan skali..


sampai jer kat airport..perut aku tetiba memberontak..dah 4 hari tak memprosses..
bila masuk toilet dia..tgk takde paip..terbantot hanjat aku..
kekekekekek


ready to fly

dalam flight..pot..pet..pot..pet bergosip..sedar2 dah sampai KL
banyak tempat yg tak sempat nk pergi..CUCHI TUNNEL, MUZIUM..etc..
- Goodbye Ho Chi Minh City -
Tạm biệt Ho Chi Minh City

Tuesday, April 12, 2011

Mekong Delta Tour, HCM - Day 3

Mekong Delta Tour

Welcome to southern Vietnam's Mekong Delta, a lush, watery landscape filled with rice paddies, orchards, quiet villages and the wide, slow-moving Mekong River.
1 day private trip...Kitaorg bayar USD35 for this trip..suggest by kak Zaidah. Okey lar dia pun dah byk tolong wealls kat sana..businees ni adik dia punya..so kita support lar..


Harus lar pakai t-shirt + selipar pink jer..katanya adventure..we go 8.30am.


Otw..2 jam perjalanan..bfast roti sandwich yg dibawa oleh tour guide..
Tina nama dia..muslim..dia pandai ckp melayu..ada slang2 kelantan sikit..


ni lar jetty dia


namapun private tour kayy..so tak share bot ni ngn org lain..ada sorang lagi tour guide will follow us..

 we call her ' si gigi berterabur ' kah..kah..


safety first !! yg bawak bot tu perempuan tua..cayo lar makcik ooiii


1st destination..


sungguh kejam..dipaksanya kita letak jari kat situ..nak suh rasa madu asli, steady!!


dia suh kita duduk minum madu pulak..harusskah??


Royal Honey..siap suap lagi kay..katanya muka akan kelihatan jelita + anggun + menawan..siot jerr

2nd Destination


Hah kali ni aku suka..makan buah2 yer..sedap ko..buah ciku dia nyum..nyumm!!


Terbaik dari ladang


sambil makan dorang menyanyi utk kitaorg..3..4 org bergilir2 nyanyi..

nanti ku uploadkan video clipnye!!


seksi bangett..tp kulit dorang excellent..mantoppp


dalam bunga tu kita letak lar tipss..duit..duit..tiền..tiền
 terkekeke kitaorg gelak..bila lar dorang nk habis nyanyi ni, syadu sungguh!!


Hah pulak !!
part ni aku paling seram..ape ker hey nye kena naik sampan pulak ni..adooiiii..
punya lar banyak sampan kat sini.merebut2 dorang nk ambik org..




masa ni aku ngn my friend ni terkujat2 dlm sampan ni..kata si Tina tu..dorang ni org miskin, gomen dorang provide sampan ni utk org2 miskin ni cari rezeki..kesian dorang..semua org2 tua!!
 upah dorang ni tak sampai USD1..meaning tak sampai RM3..




kawan aku ni mulut takde insurans..boleh dia tanya..


Tina..ada buaya tak tina?

uisshhh..choi..choi..giler per ko tanya soalan tu..agak2 lar!!

dalam takut2 tu aku ni nk gelakpun ada dgn soalan2 cepumas kak ct ni..


Tina, brapa dlm sungai ni? 
Tina, berapa panjang sungai ni ?
yang paling lucu..Tina, org tua yg bwk sampan ni suami isteri ker?

kah..kah..tp Tina tetap sabar menjawab soalan geography & sejarah tu..

3rd Destination


Lepas naik sampan kitaorg menapak dlm kebun2 ni..
pastu kena naik kuda pulak..hadooii..adventure sungguh lar..matahari terpacak masa ni!!




Dorang tu tgh buat gula2 kepala..kelapa..mcm dodol tu..




original kulit buaya !!



harus lar soalan kak ct tadi tu jawapannya YER..confirm kulit2 buaya ni dari sungai tadi..




Finally..jumpa balik bot tadi..we r going back to hotel..yahoo..


bantainya..'si gigi berterabur' ni menyanyi sepanjang dlm bot ni..sambil menikmati air kelapa muda..
nanti aku upload video dia menyanyi..gelakk guling korang dgr..
lagu melayu ko..


badan ku kurus bukanya..kurang makan..bla..bla..bla.
sijantung hati..hoi..sijantung hati..
  
Dari kui 8am sampai lar kui 3pm..basah2 ketiak weyy..dah mcm amazing race pulak!!




Otw to kedai makan kak zaidah..laparrr..
dalam keta ni kitaorg bantai ketawa berdekah2 mengingatkan tragedi sungai mekong ni..


Anyway thanks to Tina & 'Si gigi berterabur'









Monday, April 11, 2011

Hard Rock, night life HCM - Day 2

Hard Rock close at 12am..so early!!

about 15min frm the hotel to here


 no body..no body 


Sibuk staff hard rock tu suh ambik picture lapik kaki ni..


 apa nk beli ni..ada ker duit lagi ???


cute


hairan..takde org kat dlm ni..kosong jer..

' we represent the new artist for tonight '

**

**

**
 **


kah..kah..kah..sibuk dorang suh ambik gambar..


Cayekan..takde org..meja kosong..anti sosial dorang ni..


not bad!!

 



we chow 1st..very the bosannn

esok nk kena bangun awal..boat trip to Sungai Mekong..

Saturday, April 23, 2011

Skin Care..setia ku korbankan

Posted by GOLD FINGER at Saturday, April 23, 2011 1 comments Links to this post
 Nak jugak cantik nokk
Rasanya dah lama sgt aku pakai skin care felisa ni..rasa nk bertukar angin pulak..


 nk bertukar kepada produck yg sesuai utk usia 30-an..ohhh..tidakk..still sweet 20an




Gentle Foaming Cleanser

As gentle as cleansing milk and as effective as soap, Clarins Gentle Foaming Cleanser has been created to meet the needs of combination or oily skin. Its lightweight lather rinses easily and protects skin from the drying effects of hard water.

asal pergi salon..tanya dorang produck apa yg sesuai..jawapannya
Ni sesuai utk kulit u..diusia 30an ni..
ramai org beli ni..customer i semua suka
 try lar..produck 'cahaya something2'
arrkkk..produck apa ni? tak pernah dengarpun..


clearing skin wash/8.4 oz - RM 33.00
A naturally-foaming cleanser that is the perfect start to aroundthe- clock control of breakouts, comedones and excess surface oils. Contains no artificial fragrance or color.

Thursday, April 21, 2011

si gigi berterabur..si jantung hati

Posted by GOLD FINGER at Thursday, April 21, 2011 0 comments Links to this post
Ni lar video yg ditunggu2 utk entry HCM ni

Nasib buaya2 tak timbul


dorang ni akan buat yg terbaik utk pelancong2 disungai mekong ni..

Kesian dia..non stop bercakap..so at the end kitaorg bagi lar tip kat dia..beriya2 dia entertain kitaorg..

Good Jobb!!

Saturday, April 16, 2011

Life..Vietnam Song

Posted by GOLD FINGER at Saturday, April 16, 2011 0 comments Links to this post
This song is dedicated to Datin

or

Bài hát này là dành riêng cho Datin

bla..bla..blaaaaaa..blaaaaa...


Sorry lar video ni terbalik..teleng2 lar korang tgk ni..kah..kah
aku tak reti nk rotatekan



Baju tradisional vietnam..tak paham kenapa nk pakai bra putih..kah..kah..
 

Live Band at Hard Rock

Posted by GOLD FINGER at Saturday, April 16, 2011 0 comments Links to this post
HCM again..bila lar nk habis entry pasal HCM trip ni..
that day tak blh nk upload video..


so funny..takde org kay..
12.00pm close, night life dia mmg tak berapa nk happening!


kiranya dorang nyanyi ni utk kitaorg jer arrr..
clappss2..bravooooo

Video at sungai mekong..ahakkss

Posted by GOLD FINGER at Saturday, April 16, 2011 0 comments Links to this post
Ingat lagi tak entry aku pasal 'sungai mekong'..if korang tgk kat astro 'RASA HALAL VIETNAM' yg farra AF naik sampan tu..ni lar tempatnya..



bestkan..teringat zaman dolu2



Wednesday, April 13, 2011

Duitpun tinggal 6 hengget - Lastday at HCM

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, April 13, 2011 0 comments Links to this post
Free & Easy, Packing !!

sampai jer kat hotel dari sungai mekong tu..terus check if any parcel for us tak..confirm ada..
ta..taraaa...
baju yg tempah semalam tu dah siap


naik atas..terus sarung..aiii besow sikitt..so we send back to tailor
malam tu jgk dia hantar balik ker hotel..


lastday at HCM..cash moneypun dah habis..so kita window shopping jer lar!! hehe
kemain posing..bila tgk kasut..hancusss

we go to PARKSON..lunch


Masakan Melayu Vietnam..org malaysia!!
 Kedai ni kat food court parkson 


sempat lagi ke Ben tand market..freshhh


Tak seindah rupa..tak manispun


depan hotel jer dorang menjaja

madammm..mangoo madamm..

SPA - Royal Club


lepas packing..kitaorg turun ke spa pulak..our flight 9.00pm..so sempat lar lagi
1st dia urut kaki..pastu tangan & bahu..
uiisshhh sedap norr bila time dia urut tapak kaki tu..pastu letak batu panas..


actually bilik ni gelap..samar2 gitu..aiii terlelap jgk lar


8.00pm check in


giler berat..more than 120kg..
ku carry racket tennis ni dah mcm nicole david lakk..

mana kitaorg??? depan skali..


sampai jer kat airport..perut aku tetiba memberontak..dah 4 hari tak memprosses..
bila masuk toilet dia..tgk takde paip..terbantot hanjat aku..
kekekekekek


ready to fly

dalam flight..pot..pet..pot..pet bergosip..sedar2 dah sampai KL
banyak tempat yg tak sempat nk pergi..CUCHI TUNNEL, MUZIUM..etc..
- Goodbye Ho Chi Minh City -
Tạm biệt Ho Chi Minh City

Tuesday, April 12, 2011

Mekong Delta Tour, HCM - Day 3

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 12, 2011 0 comments Links to this post
Mekong Delta Tour

Welcome to southern Vietnam's Mekong Delta, a lush, watery landscape filled with rice paddies, orchards, quiet villages and the wide, slow-moving Mekong River.
1 day private trip...Kitaorg bayar USD35 for this trip..suggest by kak Zaidah. Okey lar dia pun dah byk tolong wealls kat sana..businees ni adik dia punya..so kita support lar..


Harus lar pakai t-shirt + selipar pink jer..katanya adventure..we go 8.30am.


Otw..2 jam perjalanan..bfast roti sandwich yg dibawa oleh tour guide..
Tina nama dia..muslim..dia pandai ckp melayu..ada slang2 kelantan sikit..


ni lar jetty dia


namapun private tour kayy..so tak share bot ni ngn org lain..ada sorang lagi tour guide will follow us..

 we call her ' si gigi berterabur ' kah..kah..


safety first !! yg bawak bot tu perempuan tua..cayo lar makcik ooiii


1st destination..


sungguh kejam..dipaksanya kita letak jari kat situ..nak suh rasa madu asli, steady!!


dia suh kita duduk minum madu pulak..harusskah??


Royal Honey..siap suap lagi kay..katanya muka akan kelihatan jelita + anggun + menawan..siot jerr

2nd Destination


Hah kali ni aku suka..makan buah2 yer..sedap ko..buah ciku dia nyum..nyumm!!


Terbaik dari ladang


sambil makan dorang menyanyi utk kitaorg..3..4 org bergilir2 nyanyi..

nanti ku uploadkan video clipnye!!


seksi bangett..tp kulit dorang excellent..mantoppp


dalam bunga tu kita letak lar tipss..duit..duit..tiền..tiền
 terkekeke kitaorg gelak..bila lar dorang nk habis nyanyi ni, syadu sungguh!!


Hah pulak !!
part ni aku paling seram..ape ker hey nye kena naik sampan pulak ni..adooiiii..
punya lar banyak sampan kat sini.merebut2 dorang nk ambik org..




masa ni aku ngn my friend ni terkujat2 dlm sampan ni..kata si Tina tu..dorang ni org miskin, gomen dorang provide sampan ni utk org2 miskin ni cari rezeki..kesian dorang..semua org2 tua!!
 upah dorang ni tak sampai USD1..meaning tak sampai RM3..




kawan aku ni mulut takde insurans..boleh dia tanya..


Tina..ada buaya tak tina?

uisshhh..choi..choi..giler per ko tanya soalan tu..agak2 lar!!

dalam takut2 tu aku ni nk gelakpun ada dgn soalan2 cepumas kak ct ni..


Tina, brapa dlm sungai ni? 
Tina, berapa panjang sungai ni ?
yang paling lucu..Tina, org tua yg bwk sampan ni suami isteri ker?

kah..kah..tp Tina tetap sabar menjawab soalan geography & sejarah tu..

3rd Destination


Lepas naik sampan kitaorg menapak dlm kebun2 ni..
pastu kena naik kuda pulak..hadooii..adventure sungguh lar..matahari terpacak masa ni!!




Dorang tu tgh buat gula2 kepala..kelapa..mcm dodol tu..




original kulit buaya !!



harus lar soalan kak ct tadi tu jawapannya YER..confirm kulit2 buaya ni dari sungai tadi..




Finally..jumpa balik bot tadi..we r going back to hotel..yahoo..


bantainya..'si gigi berterabur' ni menyanyi sepanjang dlm bot ni..sambil menikmati air kelapa muda..
nanti aku upload video dia menyanyi..gelakk guling korang dgr..
lagu melayu ko..


badan ku kurus bukanya..kurang makan..bla..bla..bla.
sijantung hati..hoi..sijantung hati..
  
Dari kui 8am sampai lar kui 3pm..basah2 ketiak weyy..dah mcm amazing race pulak!!




Otw to kedai makan kak zaidah..laparrr..
dalam keta ni kitaorg bantai ketawa berdekah2 mengingatkan tragedi sungai mekong ni..


Anyway thanks to Tina & 'Si gigi berterabur'









Monday, April 11, 2011

Hard Rock, night life HCM - Day 2

Posted by GOLD FINGER at Monday, April 11, 2011 0 comments Links to this post
Hard Rock close at 12am..so early!!

about 15min frm the hotel to here


 no body..no body 


Sibuk staff hard rock tu suh ambik picture lapik kaki ni..


 apa nk beli ni..ada ker duit lagi ???


cute


hairan..takde org kat dlm ni..kosong jer..

' we represent the new artist for tonight '

**

**

**
 **


kah..kah..kah..sibuk dorang suh ambik gambar..


Cayekan..takde org..meja kosong..anti sosial dorang ni..


not bad!!

 



we chow 1st..very the bosannn

esok nk kena bangun awal..boat trip to Sungai Mekong..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...