Subscribe Twitter

Tuesday, April 8, 2014

Klana Beach Resort Port Dickson


End of school holiday last week aku bawak budak2 gi PD, takde planpun..ni semua husband yg arrange, ikutkan aku mmg takde mood nk gi holiday, penat kerja last week tak hilang lagi, hari2 balik 1..2 pagi!! nak qado tido!..tp kesian pulak kat anak2 cuti sekolah tkde kemanapun....so, akupun angguk jer lar..campak baju dua tiga helai dalam beg, terus gerak ke Klana Beach Resort, Teluk Kemang..Masa nk pergi tu aku baru tahu nama hotel tu, otw kePD aku membuta jer dlm keta..sedar2 dah sampai..
datin bangun, dah sampai datin..baik punya perlikannn!!! 


wahhhh cantiknya vieww..hilang stress, Hotel ni hujungggggg sekali..kawasan bukit..privacy sangat..rasa mcm bukan kat PD pulak! Pandai jugak you bie, I ingat u book hotel cap ayam jer..hahaha.
tapi beachnya agak jauh kebawah..semput jugak lar nak turun naik tangga tu..



Gambar tuan blog harus lar tempek dulu..gaya kena ada beb! kataaa datinnnn..so, datin kena lar duduk jer takyah nk uruskan check-in bagai..bengang jer laki aku! kuikuikui..


Nak jugakkk..


Ini sorang lagi tak boleh nak kalah..please don't grow up to fast kakak..pening ummi..kasut nk memilih..handbag..accessories..semua nk tiru aku..hahaha..sampai style posing pun sama..parah!!


Ni lar bilik kitaorg..ok lar selesa jgk..beach view! toiletpun besar..


Settle check-in, budak2 dah excited nk pegi beach..dorang turun dulu..aku turun kemudian..sambung tidooo..miahahaha..pastu tetiba sedar dah pukul 6.40, melompat aku bangun dari katil, lari2 turun ke beach cari dorang..
Sekali tgk dorang bukannya mandi manda..tapi tgh main guling2 kat pasir..apa nk dikata, jeling jer larr..
Emilyn cakap 'ummi, kenapa ummi turun, tido lar sampai malam..ummi kan penat'
Hamboii..tak tahu ni ikhlas ataupun perli ummi?




Dalam pukul 7 tu, ombak semakin ganass!! ganas ko..hahaha 
aku dah bising ajak dorang naik.lagipun dah nk magribkan..Melin ngn Isyraf sampai kecut2 jari..pastu baru terasa lapar..


Lepas solat, gerak keluar cari dinner..tak tahu nk makan apa..aku memang dah tk blh nk fikir masa tu, menguap jer lebih 40 kali..hahaha..padahal baru pukul 8.30..giler punya penat weyyy..nk cover 5 hari punya tido..officemate cuti bersalin..
Malam tu ada Menteri Besar N9 lepak2 minum kat cafe hotel tu..something hotel ni, ramai pulak VVIP yg datang situ..maybe sbb hotel ni privacy kott..


Next day..lepas breakfast aku ikut dorang turun ke beach, pagi tu air surut..so, nk mandi pun tak best..jadinya buat aktiviti lain pulak..tangkap ketam and main pasir..



 

Picture ni mcm kat oversea pulak..mana datang mat salleh dua orang tu..tetiba sesat kat PD ni..


See..hasil tangan ummi, omputihh sangattkannn..kelass!!


Aku ni fanatik dgn brand H&M, for kiddos lar..mmg suka sgt..hargapun berpatutan..stylish!


Masa nk check out..isyraf buat muka sedih..pesal dik?
Adik tak nak balikkkkkk.. arrhhh sudah jgn buat hal!! jom2..kita naik kuda pulak..
ok later sambung kalau terdaya..hohoho..

Thursday, April 3, 2014

ZAWARA in the house!

Assalamualaikum..
Uolls pernah dengar Zawara tak? haa tak pernahh? meh nak citer..aku kenal Zawara dari Instagram, pastu cuci mata kat http://www.zawara.com/.. tapi napsu nak membeli tu tak datang lagi..sampai lar one day tu..adik aku kat Uitm shah alam tu sibuk mengajak shopping shawl kat calaqisha..pastu sebaris dgn butik tu..aku nampak signboard ZAWARA..
ehh..zawara larr.tergedik2 aku masuk butik tu..excited..

pastu ambik..2..3.helai try..eeeee bestnyaa..suka sgt dgn design and cutting baju2 zawara ni..pilih punya pilih warna pink ni yang aku berkenan..ala2 remaja gitewkan..miahahah..pastu yg sengalnya dua2 aku ambik colour pink..tak fun langsung taste akukann!!




Ni kerja emilyn..nampak kaki jerr..masa ni panas terik, dia malas nk layan aku suh ambik gambar..
so dia main snap jer..bila aku tgk balik picture tu..ehhh, kakakkkkkkkkkk!! grrrhhhh!!


EMMY PINK

Wedding Roy & Husband ( BFF Veteran )



Ini lar pengantin yg comell tu..


Controll cun plsss...

Kahkahkahkah..
Ini yg betulnya..kat atas tu hipokrik jer..
ni geng veteran aku..hahahha..semua senior dari aku..atau dengan bahasa kasarnya..semua tua2 dari aku..kahkahkah..kalau dorang baca ni, sure aku kena sumpah 7 keturunan tak habis!
dorang brutal habis..dah lama kitaorg kawan dari zaman aku bujang lagi sampai lar sekarang..kitaorg kalau jumpa dah tk peduli orang kiri kanan..gelak terbahak2..siap main tunjal2 kepala lagi..cakap ikut sedap mulut jer..pastu mengumpat pasal bibik, dari bibik yg 1st sampai lar bibik yg terakhir..hahahhahaha..


ALICIA DRESS

Wedding Mila & Awie, Bff uitm


Hamboiii awie..senyum lain macam jer..hahah..ko jaga2 beb!



Lepas habis wedding Mila tu..kitaorg saja lar singgah Segari, Lumut..pergi tgk penyu..tak sangka ada penyu kat perak ni..



Aku tahu gambar ni agak poyoosss..hahaha..jgn muntah plsss..
aku saja lar nk tunjuk dress ni cantik bila ditiup angin..hahhaha..tak rugi korang beli..hargapun berpatutan..

Sila lar visit ZAWARA yg berhampiran yer..
eh korang jgn ingat aku promote lebih2 ni aku ada dpt commission plk..aku ikhlass nk share sbb aku suka design and material dorang..tu jer..

STYLISH -  MODEST - ELEGANT

Tuesday, April 1, 2014

LEGOLAND Malaysia Best!!


Haloo..halooo..halooo..i am back uolls..air takde uollss takyah mop rumah..takyah masak..kerja rumahpun mcm berkurang sikit..so, bolehlar update blog..keji sgt perangaikann!! Alasan!!
Nak citer pasal pergi Legoland hari tu..eh bukan hari tu..hari..hari..harii..tuuuuuuuu..hahaha..ni kira mcm flashback lar..lebih kurang! Kat FB post gambar Port Dickson..kat blog citer pasal Legoland..tk synchronize langsung..lantak situ, hahaha..

Legoland bagi aku kategori BEST!...boleh datang lagi..berbaloi lar jgk..budak2 puas main..tapi dengan syarat korang kena stay dari pagi sampai lar kemalam kat situ..jangan datang time cuti sekolah nanti bertabah nk kena Q utk main benda2 dlm tu..below 4 year mcm tak fun sgt lar..yg best besar2 anak aku ni haa..6..7 tahun ke atas..happy sangat budak2 tu sampai hari ni tk habis citer legoland.
Pergi time musim hujan..so kami pasrah dan berserahh...hamboi mcm izah dlm ombak rindu plk..miahaha..
Gerak dari rumah pukul 6.30 pagi..sampai ngam2 legoland baru nak buka...mmg tercapai lar niat aku nk jadi org 1st yg sampai. Operating hours dari 10 am until 6 pm. Longer opening hours apply on weekends, during school and public holidays..lajak ker pukul 7.


Masa ni pukul 10 lebih..cuaca sangat2 baik..excited sgt dah budak2 ni..sampai tak nk breakfast..aku paksa2 jgk makan takut nanti sakit perut lapar pulak..dah terganggu mood nk main tu.



This area aku suka..yg lain semua mengerikann..yg tinggi2 tu satu pun aku tak naik..kecut perut..
yg nipun aku dah rasa mcm nk lemas..hahahaha..laki aku ckp drama betul you ni..siot jerr


As advise by the Legoland staff..dia kata main kat water park dulu..sbb cuaca tengah okey..kalau hujan water park ni dorang akan tutup..so, rugi larkan..pukul 2 ptg hujan turun siap package dgn kilat sambar menyambar lagi..time ni kita org lepak2 kat tepi tu sambil suap anak2 makan..Legoland punya security,safety, memang terbaik..harga makananpun terbaik..puashati kak kiah!




 masa ni hujan renyai2 but angin kemain kuat lagi, emilyn mengigil2 sejuk..motif sgt nk pakai raincoat padahal mmg tgh basahpun....aku biarkan jer..takpe2 ummi bagi change kali ni..saja jer diri kat tgh2 hujan tu kann..



Part ni aku paling tk boleh lupaa..dorang main roller coaster kat belakang tu..aku siap pujuk kakak ngn adik supaya jangan naik..tp dua2 tak makan saman..sudahnya mak mengalah, duk berdiri kat tepi sambil berdoa dlm hati..habis pusing 3 round..kakak turun muka sedih mcm nk nangis.....
Kenapa kakak?
Kepala kakak terhantuk byk kali..sakitt..
air mata dah bergenang2..nak nangis takut, nanti sia2 kena marah sbb tk nak dengar ckp ummi tadikan..
bukan tu jer, sampai tercabut tapak kasut tu..
Kesimpulannya..jangan naik uollsss...scary sangat utk anak2 kita!



Activity santai mcm ni lar yang aku suka..hahaha..takyah nk berlari2 kejar anak2, tk payah nk berdebar2..kecut perut..ketar2 lutut..duduk jer diam2 kat situ..



Ini tak aku tak paham..emilyn sampai merajuk nk suh buat kan driving license tu..ingatkan free..
rupanya RM30 utk license cam gitu..pasrah jer..*tangandibahumatakeatas*






we uolls keluar dari legoland ni dlm pukul 7.30 mlm camtu..terus check in Grand Paragon JB...penat tak terkata, melekit2 badan aku..syok dapat mandi cuci rambut kat hotel..tapau KFC jer makan kat bilik..
Thanks kat Yan sbb dapatkan 50% off for the legoland ticket..next time kita datang lagi..blh lar tumpang 50% off tu lagi..miahahaha..


Tuesday, April 8, 2014

Klana Beach Resort Port Dickson

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 08, 2014 3 comments Links to this post

End of school holiday last week aku bawak budak2 gi PD, takde planpun..ni semua husband yg arrange, ikutkan aku mmg takde mood nk gi holiday, penat kerja last week tak hilang lagi, hari2 balik 1..2 pagi!! nak qado tido!..tp kesian pulak kat anak2 cuti sekolah tkde kemanapun....so, akupun angguk jer lar..campak baju dua tiga helai dalam beg, terus gerak ke Klana Beach Resort, Teluk Kemang..Masa nk pergi tu aku baru tahu nama hotel tu, otw kePD aku membuta jer dlm keta..sedar2 dah sampai..
datin bangun, dah sampai datin..baik punya perlikannn!!! 


wahhhh cantiknya vieww..hilang stress, Hotel ni hujungggggg sekali..kawasan bukit..privacy sangat..rasa mcm bukan kat PD pulak! Pandai jugak you bie, I ingat u book hotel cap ayam jer..hahaha.
tapi beachnya agak jauh kebawah..semput jugak lar nak turun naik tangga tu..



Gambar tuan blog harus lar tempek dulu..gaya kena ada beb! kataaa datinnnn..so, datin kena lar duduk jer takyah nk uruskan check-in bagai..bengang jer laki aku! kuikuikui..


Nak jugakkk..


Ini sorang lagi tak boleh nak kalah..please don't grow up to fast kakak..pening ummi..kasut nk memilih..handbag..accessories..semua nk tiru aku..hahaha..sampai style posing pun sama..parah!!


Ni lar bilik kitaorg..ok lar selesa jgk..beach view! toiletpun besar..


Settle check-in, budak2 dah excited nk pegi beach..dorang turun dulu..aku turun kemudian..sambung tidooo..miahahaha..pastu tetiba sedar dah pukul 6.40, melompat aku bangun dari katil, lari2 turun ke beach cari dorang..
Sekali tgk dorang bukannya mandi manda..tapi tgh main guling2 kat pasir..apa nk dikata, jeling jer larr..
Emilyn cakap 'ummi, kenapa ummi turun, tido lar sampai malam..ummi kan penat'
Hamboii..tak tahu ni ikhlas ataupun perli ummi?




Dalam pukul 7 tu, ombak semakin ganass!! ganas ko..hahaha 
aku dah bising ajak dorang naik.lagipun dah nk magribkan..Melin ngn Isyraf sampai kecut2 jari..pastu baru terasa lapar..


Lepas solat, gerak keluar cari dinner..tak tahu nk makan apa..aku memang dah tk blh nk fikir masa tu, menguap jer lebih 40 kali..hahaha..padahal baru pukul 8.30..giler punya penat weyyy..nk cover 5 hari punya tido..officemate cuti bersalin..
Malam tu ada Menteri Besar N9 lepak2 minum kat cafe hotel tu..something hotel ni, ramai pulak VVIP yg datang situ..maybe sbb hotel ni privacy kott..


Next day..lepas breakfast aku ikut dorang turun ke beach, pagi tu air surut..so, nk mandi pun tak best..jadinya buat aktiviti lain pulak..tangkap ketam and main pasir..



 

Picture ni mcm kat oversea pulak..mana datang mat salleh dua orang tu..tetiba sesat kat PD ni..


See..hasil tangan ummi, omputihh sangattkannn..kelass!!


Aku ni fanatik dgn brand H&M, for kiddos lar..mmg suka sgt..hargapun berpatutan..stylish!


Masa nk check out..isyraf buat muka sedih..pesal dik?
Adik tak nak balikkkkkk.. arrhhh sudah jgn buat hal!! jom2..kita naik kuda pulak..
ok later sambung kalau terdaya..hohoho..

Thursday, April 3, 2014

ZAWARA in the house!

Posted by GOLD FINGER at Thursday, April 03, 2014 2 comments Links to this post
Assalamualaikum..
Uolls pernah dengar Zawara tak? haa tak pernahh? meh nak citer..aku kenal Zawara dari Instagram, pastu cuci mata kat http://www.zawara.com/.. tapi napsu nak membeli tu tak datang lagi..sampai lar one day tu..adik aku kat Uitm shah alam tu sibuk mengajak shopping shawl kat calaqisha..pastu sebaris dgn butik tu..aku nampak signboard ZAWARA..
ehh..zawara larr.tergedik2 aku masuk butik tu..excited..

pastu ambik..2..3.helai try..eeeee bestnyaa..suka sgt dgn design and cutting baju2 zawara ni..pilih punya pilih warna pink ni yang aku berkenan..ala2 remaja gitewkan..miahahah..pastu yg sengalnya dua2 aku ambik colour pink..tak fun langsung taste akukann!!




Ni kerja emilyn..nampak kaki jerr..masa ni panas terik, dia malas nk layan aku suh ambik gambar..
so dia main snap jer..bila aku tgk balik picture tu..ehhh, kakakkkkkkkkkk!! grrrhhhh!!


EMMY PINK

Wedding Roy & Husband ( BFF Veteran )



Ini lar pengantin yg comell tu..


Controll cun plsss...

Kahkahkahkah..
Ini yg betulnya..kat atas tu hipokrik jer..
ni geng veteran aku..hahahha..semua senior dari aku..atau dengan bahasa kasarnya..semua tua2 dari aku..kahkahkah..kalau dorang baca ni, sure aku kena sumpah 7 keturunan tak habis!
dorang brutal habis..dah lama kitaorg kawan dari zaman aku bujang lagi sampai lar sekarang..kitaorg kalau jumpa dah tk peduli orang kiri kanan..gelak terbahak2..siap main tunjal2 kepala lagi..cakap ikut sedap mulut jer..pastu mengumpat pasal bibik, dari bibik yg 1st sampai lar bibik yg terakhir..hahahhahaha..


ALICIA DRESS

Wedding Mila & Awie, Bff uitm


Hamboiii awie..senyum lain macam jer..hahah..ko jaga2 beb!



Lepas habis wedding Mila tu..kitaorg saja lar singgah Segari, Lumut..pergi tgk penyu..tak sangka ada penyu kat perak ni..



Aku tahu gambar ni agak poyoosss..hahaha..jgn muntah plsss..
aku saja lar nk tunjuk dress ni cantik bila ditiup angin..hahhaha..tak rugi korang beli..hargapun berpatutan..

Sila lar visit ZAWARA yg berhampiran yer..
eh korang jgn ingat aku promote lebih2 ni aku ada dpt commission plk..aku ikhlass nk share sbb aku suka design and material dorang..tu jer..

STYLISH -  MODEST - ELEGANT

Tuesday, April 1, 2014

LEGOLAND Malaysia Best!!

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 01, 2014 2 comments Links to this post

Haloo..halooo..halooo..i am back uolls..air takde uollss takyah mop rumah..takyah masak..kerja rumahpun mcm berkurang sikit..so, bolehlar update blog..keji sgt perangaikann!! Alasan!!
Nak citer pasal pergi Legoland hari tu..eh bukan hari tu..hari..hari..harii..tuuuuuuuu..hahaha..ni kira mcm flashback lar..lebih kurang! Kat FB post gambar Port Dickson..kat blog citer pasal Legoland..tk synchronize langsung..lantak situ, hahaha..

Legoland bagi aku kategori BEST!...boleh datang lagi..berbaloi lar jgk..budak2 puas main..tapi dengan syarat korang kena stay dari pagi sampai lar kemalam kat situ..jangan datang time cuti sekolah nanti bertabah nk kena Q utk main benda2 dlm tu..below 4 year mcm tak fun sgt lar..yg best besar2 anak aku ni haa..6..7 tahun ke atas..happy sangat budak2 tu sampai hari ni tk habis citer legoland.
Pergi time musim hujan..so kami pasrah dan berserahh...hamboi mcm izah dlm ombak rindu plk..miahaha..
Gerak dari rumah pukul 6.30 pagi..sampai ngam2 legoland baru nak buka...mmg tercapai lar niat aku nk jadi org 1st yg sampai. Operating hours dari 10 am until 6 pm. Longer opening hours apply on weekends, during school and public holidays..lajak ker pukul 7.


Masa ni pukul 10 lebih..cuaca sangat2 baik..excited sgt dah budak2 ni..sampai tak nk breakfast..aku paksa2 jgk makan takut nanti sakit perut lapar pulak..dah terganggu mood nk main tu.



This area aku suka..yg lain semua mengerikann..yg tinggi2 tu satu pun aku tak naik..kecut perut..
yg nipun aku dah rasa mcm nk lemas..hahahaha..laki aku ckp drama betul you ni..siot jerr


As advise by the Legoland staff..dia kata main kat water park dulu..sbb cuaca tengah okey..kalau hujan water park ni dorang akan tutup..so, rugi larkan..pukul 2 ptg hujan turun siap package dgn kilat sambar menyambar lagi..time ni kita org lepak2 kat tepi tu sambil suap anak2 makan..Legoland punya security,safety, memang terbaik..harga makananpun terbaik..puashati kak kiah!




 masa ni hujan renyai2 but angin kemain kuat lagi, emilyn mengigil2 sejuk..motif sgt nk pakai raincoat padahal mmg tgh basahpun....aku biarkan jer..takpe2 ummi bagi change kali ni..saja jer diri kat tgh2 hujan tu kann..



Part ni aku paling tk boleh lupaa..dorang main roller coaster kat belakang tu..aku siap pujuk kakak ngn adik supaya jangan naik..tp dua2 tak makan saman..sudahnya mak mengalah, duk berdiri kat tepi sambil berdoa dlm hati..habis pusing 3 round..kakak turun muka sedih mcm nk nangis.....
Kenapa kakak?
Kepala kakak terhantuk byk kali..sakitt..
air mata dah bergenang2..nak nangis takut, nanti sia2 kena marah sbb tk nak dengar ckp ummi tadikan..
bukan tu jer, sampai tercabut tapak kasut tu..
Kesimpulannya..jangan naik uollsss...scary sangat utk anak2 kita!



Activity santai mcm ni lar yang aku suka..hahaha..takyah nk berlari2 kejar anak2, tk payah nk berdebar2..kecut perut..ketar2 lutut..duduk jer diam2 kat situ..



Ini tak aku tak paham..emilyn sampai merajuk nk suh buat kan driving license tu..ingatkan free..
rupanya RM30 utk license cam gitu..pasrah jer..*tangandibahumatakeatas*






we uolls keluar dari legoland ni dlm pukul 7.30 mlm camtu..terus check in Grand Paragon JB...penat tak terkata, melekit2 badan aku..syok dapat mandi cuci rambut kat hotel..tapau KFC jer makan kat bilik..
Thanks kat Yan sbb dapatkan 50% off for the legoland ticket..next time kita datang lagi..blh lar tumpang 50% off tu lagi..miahahaha..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...