Subscribe Twitter

Monday, December 26, 2011

Mencari santa claus tak jumpa2..

Kesiannya anak dara GF ni hah..merata tempat cari Santa Claus sudahnya tak jumpa jugak!
last nite..bersesak2..berjem2..kesunway pyramid tu semata2 nk mencari pokcik santa...
haram tak jumpa...nasib baik mood dorang terubat dgn lampu lip lap..lip lap kat sunway tu..
mmg awesome lar dorang countdown Christmas malam tadi..great decoration!
yang menyampahnya..jem melekatt tahap siput jalan pakai tongkat!!



Tgk lar bertapa ramainya umat manusia..tak mengira bangsa..mula2 we plan tak nk turun..bcoz takut lar sesak2 ni bawak budak kecik pulak tu..tapi bila dah masuk kedalam..
Eh ramai pulak family2 yg bawak anak2 rupanya..ooooo..so takde lar pesta mabuk2 tu yerk..ahhahahaha
so blh turun..selamat utk seisi family
senyum ketelinga lar budak kenit 2 org ni..actually maknyapun excited jgk nk tgk lelampu nion ni..



Cantik Mantikk sungguh larr..
Ada pulak org jual lampu lip lap2 ni..topi lar..snow lar..aaiihhh pandai jer korang nk cari duit..terjebak lar jugak anak2 aku ni skali..




Si adik ni penakut sikit kalau sesak2 cam gini...
dalam hati tu suke tapi tak berani nk jauh2 dari umminya..
tapi si kakak pulak jgn citer larr..zaaass kesana..zaaass kesini..nasib baik aku bawak bibik..
so, bibik monitor si melin sorang jer..sbb tu photo sikakak takde..manjang jer hilang!



 Greatttttttttttt...brapa lar cost dorang berabis tuk deco2 ni??
rasa nk tebang jer sepokok bawak balik letak depan umahh..


Finally..dapat jgk tangkap sikakak...itupun dgn aksi2 dia..
iiishhh picture ni nampak SI ni tinggi sesangattt..bukan aku yg rendah OKAY!!..kui..kui..kui... 

for who celebrate xmas..
May joy and happiness snow on you, may the bells jingle for you and may Santa be extra good to you! Happy Holiday Season and a New Year filled with peace and prosperity
Merry Christmas!!

Wednesday, December 21, 2011

New hair style si adik!

 Stress kott tgk rambut anak bujang aku jadi comell cam gini..dah tak blh nk pacak2..hilang kemachoaannya!
Ni semua angkara si bapaknya..balik jer dari kedai tgk2 dah transform jadi comel gini..
Aduhhhh...we mmg selalu bertekak bab2 nk menstylekan fesyen anak2 ni..hahahah..gaduh2 manja gitu
bapak punya citarasa camni..mak punya citarasa ala2 Adi Putra gitu..Awal Ashari..Aoran Ajis gitu!
Kalau siadik buat rambut pacak..nampak kacak bergaya..smart jer..
Ni dah jadi rambut tempurung kelapa..seterettt jer..tak blh nk buat style lainn...
PROTEST ! PROTEST !





Korang rasa sesuai ker siadik ni rambut cam gini..???
Kesian ko dik ooiiiii... takper..biar dulu..nanti ummi kasi adjust sikit..
tapiiikan..lama2 ummi tgk..comey gakkk..ahhaha

Dalam Hati : Cer kalau bapaknya buat style cam ni..comey kot??? comey ker???

Monday, December 19, 2011

Muntah2 kalau dengar lagu 'My Heart' !


Sumpah!!..ia bukannya lakonan ataupun mengada2..tapi benar2 terjadi..
Tetiba teringat kisah aku pregnantkan si kakak dulu..kenapa tetiba GF teringat?? GF pregnant ker??
Oh takkkk..belum lagi..ehehhehe..tunggu anak dara ngn anak bujang ni besow dulu..
Teringat sbb tadi borak2 kat opis pasal pegnant2 ni..

Morning sickness?? Mengidam?? Perangai Pelik2 ??
korang ingat ni suka2 buat..sesungguhnya hanya Allah saja yg tahu kebenarannya dan apa yg dirasa oleh ibu2 yg pegnant tu..betul tak ibu2??
Teringat pulak masa GF pregnantkan si kakak dulu..
Teruk sesangat morning sicknessnya..lembik tak bermaya..
masuk wad..masuk air 11 botol..tak blh tgk cahaya matahari..dan yg paling tak masuk akal....Aku tak blh dengar lagu My Heart..Irwan & Archa..
Masa ni tgh famoss lagu ni..kat TV..radio..ring tone..aiiihh semua lagu ni larr..

Nak tahu apa jadi kat aku bila dengar lagu ni???
cer korang dengar..ada rasa apa??


Dgr jer intro lagu ni air mata aku akan bergenang dan mengalir berjurai2..sebak satu macam..non stopp..bila dengar lagi lama akan rasa loya2..mual2..dan terus jer muntah selambak ..hebat tak penangan lagu ni..
Mcm tak masuk akalkan..tp ni lar kenyataannya..all my kelik..family member..semua tahu lar perangai pelik aku ni..ahahahhahaha..
Pernah one time tu..we all gi staff day @ bukit cerakah..DJ event tu..gi pasang lagu ni sekuat alam..Aku masa ni rasa macam nk pitam..lari kebelakang..menangis tersedu2..muntah terus segala isi peyutt kat situ..tak dpt nk digambarkan apa yg aku rasa masa tu..giler tulll


 4 year ago...kat sini lar aku muntah masa company event kat bukit cerakah tu..
Walaupun pegnant..masih gojess lagi..ahhahaha
 
Jgn tak tahu yer..aku pernah jgk muntah hijau dalam keta..bcoz encit hubby tu konon2nya suh aku dgr jgk lagu ni dlm keta..suh aku tahan..tahan..cuba lawan perasaan tu..Hah sudahnya uwekkk..tersebur kat dashboard..ambik kauu..tu larr suh tahan2 lagi..
Sejak tu..encit hubby..kelik2..adik beradik..tobat tak nk bagi aku dgr lagu tu..baru jer setat muzik intro..naanaanaaaaa..terus tutup..hik..hikk..hikk..aarr tahu takut!!
Sorry lar sesangat to Irwan & Archa tu..bukannya suara korang tak sedap sampai aku muntah2..tapi aku sendiri tak tahu kenapa..bila deliver jer..terus ok..takde rasa apa2pun..

Dalam Hati : Nasib baik lar lagu ni jer..if semua lagu..tak tahu lar apa jadi kat aku..


Sunday, December 18, 2011

Christmas decoration 2011 @ Shopping Mall

Dah takde kerja ker?? 
bukan takde kerja..tapi ni mmg hobi we laki bini jalan2 tgk decoration kat shopping mall area lembah klang ni..tapi takde lar hobi tu sampai nk ke mall kat johor ker..penang ker..tu dah giler sawan kot!!
bukan lar Christmas jer..apa2 festivalpun mmg we suke bawak kekids tgk deco2 ni..
so far yg paling happening is christmas larr..
for the moment lar kan..GF dah pergi tgk the curve, mid valley, KLCC..Empire..



@ Mid Valley..dah mcm taman diraja jer..mmg smartt lar dorang buat..
budak kenit 2 org ni actually mencari pakcik santa..dah byk tempat pergi..
tapi satu santa claus pun tak jumpa..
suh jer lar bapak korang tu jadi santa claus..
nanti rupa santa claus kena sunburn..eheheh ( Matikk kalau SI baca ni )



@ Mid Valley kan ada south lar north lar..so, decoration dia berbeza2...cantik2..
Anak2 tu dah tentu lar suke sesangat..maknye pun tumpang sekaki lar..
kalau dah ada festival2 cam ni..tentu lar ada SALES..discount sana sini weyy!



@ The curve damansara..masa ni hujan lebat!
so, tak blh nk posing2 kat christmas three kat luar tu...tingggiiii ke langittt pokoknya..
tapi indoor pun dah mmg cantik..the curve ni mmg happening bab2 deco ni..1st mall yg we must visit sini lar.

Suria KLCC..aku gi ngn kengkawan opis..so..so..lar..
Empire pun suam2 jer decorationnya..
dlm waiting list aku skrg ni is Sunway Pyramid & 1 Utama..harap2 dapat lar jumpa pokcik santa yerr..
Si kakak ngn adik ni dok berzikir2 kat telinga mak pak..tanya mana santa claus tak muncul2..


Ummi : Kenapa kakak nk jumpa santa claus???
Kakak : Oooo..sbb nanti santa claus tu nk bagi kakak presents..mcm citer mr.bean tu.. 
mmmmmm..

Dalam hati : tak jumpa santa claus kita pergi santa barbara jer lar..mmmm umpama mimpi dlm mimpi jer lar

Saturday, December 17, 2011

Gathering buffet @ Mosaic, Mandarin Oriental..yummylicious!

Uisshh Entry makan lagi..mana lar aku ni tak semakin comel n montel..
hilang gojessss..wink..winkk pengsan!!
Last minute decide..we choose the five-star Mandarin Oriental Hotel at KL..
time2 org balik kerja ni sure jam melekat2..ditambah pulak ngn hujan renyai2 ni..
nasib baik my kelik nk drive..tumpang sepunggung yer Cik Reen..hikhik..
entah kat manapun aku tak tahu..sedar2 jer dh sampai..
ooooo..rupanya jiran sebelah KLCC...anyways thanks to PAPAGO + T&GO + Reen GO..GOjess!
Kalau aku yg drive..esok kot baru dapat makan..hahaha

Buffet Dinner @ RM108++ per person (Mondays-Thursdays)
Buffet Dinner @ RM128++ per person (Fridays-Sundays)
Buffet Lunch @ RM88++ per person (Mondays-Sundays)

Price ni aku rasa mahal jgk utk peyut aku yg keyutt ni..tp menda dah free..kita layan jer 



Step in to Mosaic..you feel like you have stepped into a luxurious Restaurant & classic..Awesome!

Berpinar2 biji mata tgk variety food dia...mmmm..hancus lagi diet aku!!
Memacam ada..tekak melayu ada..tekak jepun ada..tekak omputihpun ada..
cold cuts, cheeses, fresh oysters, sushi, and freshly poached prawns, mussels, mamak2, rumput2, dezzett..etc




( Credit to Cik Fida yg rajin sesangat snap all picture2 ni )

 My peberett at this buffet is surely their grilled meats...sodapppp hingga tak toleh kiri kanan...Fokusss!
Prawn Tempura sedap...sushipun sedap jgk..oysters dia fresh..lazaattt.



Dessert lovers would go crazy with the fine selection here at the desserts bar..giler kentang!

Yang buat aku sampai hilang akal sekejap..bila 'delicious in house ice cream' ni sampai ke anak tekakk..
punya lar sedap aiskrim ni..tak pernah ku rasa sblm ni, if aku sorang jer ckp sedap mungkin lar korang tak cayakan..tekak org kampung lar katakan, but majority semua ckp sedap !!



 Mak dara bersama Anak2 dara yg vogue da vas..

2..3..kali mengulang ke tempat dezzett..yummyliciousssss!!
sampai dah rasa senak perut..kenyang sampai ke otak..
around 8.50pm we stop makan..pastu tergedik2 ke KLCC pulak..
yg anak2 dara ni ok lagi lar..tapi yg mak dara sorang ni mcm lupa diri ada laki kat umah..hehe



Christmas decoration @ KLCC

Overall..5 point for all the dessert..noodle & mamak corner tu tak berapa nk point sgt..hehehe
grilled corner i give 4 point..congrats to Masterchef!   

FYI, Mosaic ni bukak 24 hrs 
and serves buffet breakfast from 6.00am to 10.30am, lunch from 12pm to 2.30pm and dinner between 6.30pm to 10.30pm. The restaurant seats up to 148 diners.

For reservations, call 03-2179-8881 or
email: mokul-mosaic@mohg.com

Dalam Hati : Tengah sihat ni makan jer yer dak..nanti sakit dah tak blh nk makan mcm2..
(nk sedapkan hati jer)

Wednesday, December 14, 2011

Mee Cik Timah berhantu?

Ini bukan entry seram ataupun mistik..
ni entry melantak mee sampai 2..3..pinggan dah mcm hantu raya..hahaha
 Nak buat entry masak2..GF bukannya pandai masak, kang ajaran sesat pulak..
so kita buat entry jalan2 cari makan jer yer..

Mee Timah Batu Gajah..mmmm..kalau korang cari mmg tak jumpa..sbb namanya ni we all yg bagi sendiri
kedai ni takde bernama..ber bin..or binti pun takde..
kedai ni nunnnn ceruk peruk dlm kampung....ciput jer kedainya..mcm pondok2 jer..
Kedai ni kalau org yg tak berapa nk sabar tu..mmg tak datang lagi dahh..
tapi memandangkan sedap lazat tak terkata..GF ngn SI ni jadi penyabar pulak..hahah



 caya tak caya..aku ngn SI mesti makan 2 pinggan sorang..tu yg ckp mee ni berhantu..
takpun we all ni yg jadi hantu bila jumpa mee ni..ggrrrrrrr
Mee Kicap..Mee Bandung..Mee Rebus..Mee Sup..Mee Goreng..RM2.50 - RM3.00 jer!!
mmg never ever forever tak jumpa kat tempat lain!




Bebudak kenit nipun yg amat suka..if balik kg umah atok papa..mesti dah sebut2 pasal 'mee cik timah' ni..
Mak Pak apatah lagi..mengigau2 nk makan mee timah ni..


See..licinnn bersihh..yg datang mkn 5 org..tapi pinggan ada 7? 
sapa lar yg makan 2 pinggan tu?..mmg hantu pelahappp..hik..hikk



Kedai ni sebelah jer ngn jalan ketapi..so sambil2 mkn tu..blh lar tgk ketapi lalu lalang yer..sweettt
Ingat nk suggest kat cik timah ni suh buat drive thru..berdesupp aku naik ketapi dari KL..lalu depan kedai dia ni..jerit jerrr..

' Cik Timahhhh..Mee Rebus 3 bungkus'..zaassssss...

Saturday, December 10, 2011

Finally..'Ombak Rindu' bersama geng office!

Finallyyyyyyy!! berjaya jgk GF menonton Ombak Rindu..
 Setelah diperkenankan oleh encit suami akhirnya terkinja2 aku ngn bebudak opis gi membeli tiket..
Happynya rasa mcm nk lompat bintang 3..4..kali..
Bukan senang SI nk lepaskan aku berpoya2 cam gini..uisshhh Makasihh Pak!!



 Walaupun gosip2 mengatakan filem ni tak sehebat novel asal..i dun care..sbb aku nk gi tgk aoran aziz jerr..
Pengsann tgk airmata Haris..fuhhh..meruntun2 jiwa!!
( ini lar punca SI tak suka gi tgk citer melayu, bini jadi lupa diri..hahahah )

Feel aku ni terganggu sikit ngn tudung si Izzah tu hah..walaupun org kampong..pakai lar betul2!!
 Maid GF pakai tudung lagi ok kott

Part mana yg uollss..sob..sob??
Actually aku tak nangispun..sebak2 jer..heheh..
  Part masa Izzah kena marah ngn Haris, pastu Izzah kejar dia tu...
and then part Haris & Izzah nangis sob..sob..dlm bilik masa kenduri tu..
dan yg paling menyentuh hati..adalah lagu Ombak Rindu tu sendiri..berhantu lagu ni!




Lepas habis jer movie tu..koranggg mengkritik kalah juri professional!!
Maya Karin tu tak sesuai jadi org kg larr..Lisa mcm terover larr..
Tiz Zaqiah sesuai jadi Izzah kot..Mila tu bagi fasha Sanda..mcm2!
Kenapa maya mesti berkemban masa jemur kain tu? itupun dipersoalkan..wakakakaka...



tacingg..tacing tgk picture ni..
Awesome to HARIS!!

Dalam Hati : Citer ni kalau buat drama mesti best..teringat Seith Tan dalam Nora Elena..
Fuhh!! romantika de amor

Thursday, December 8, 2011

Puss in Boot vs Happy Feet 2 mana best?

Entry basi..last weekend membawak bebudak kecik 2 org ni gi tgk wayang..
dah asyik berzikir siang malam nk tgk citer mioww & citer penguin!
sudahnya hari sabtu tgk happy feet2 kat summit USJ
and then sunday pulak tgk Puss in Boot kat Cinelaisure the curve.

Ummi ko ni hah kempunan nk tgk Ombak Rindu, takde sapa nk layan..
anak ngn bapak pakat2 mencebik..sob..sob..
lagi sedih bila baca entry MAK pasal filem OR..adusss rasa nk hentak2 kaki nangis.
SI ckp..kalau filem Ong Bak dia nak lar gi tgk..sabow jer!!
Laki aku ni mmg spesis tak tgk citer melayu..
hajeeerr ler geram meronta2 jiwa & raga



See..siap peluk cium kucing oren ni..
bila citer ni habis jer..siap jerit dlm panggung..ummi nak lagi..nak lagiii..aii sudah2 ler tu!
between PIB & HF2 budak2 suke PIB..mak pakpun suka PIB jgkk..hehhee
Lawak si Puss ni..


Nampak si chipmunks ni..merengek2 nk tgk citer ni pulak..oohhh tidakk.. 



The Curve mmg terbaik bab2 decoration for any festival..siap ada Encik Santa lagi.


Bapak tgh menyekolahkan anak2..sebabnya menangis nk tgk Puss in boot lagi!!
SI : Wayang blh tgk sekali jer!
tak blh tgk byk kali ..nanti telinga rosak..mata rosak..hahahahha
Kecik2 ni blh ler bg reason cam gitu..tunggu lar sikit lagiiii



Nasib lar ada menatang2 ni..dorangpun lupa lar pasal wayang tadi..main sampai puas 3..4..round!

Bab melayan mood anak2 ni..SI mmg terunggul lar..tabik spring..toing..toingg kat dia.
yang si ummi pulak alergic datang shopping mall ni..nak2 year end..yer dak!
pantang nampak 50%..70%..eerrgghhh juling2 biji mata!!

Dalam Hati : tetap sedih tak dapat tgk aoran aziz..akan ku usahakan jgk sampai berjaya..chai yokk!!

Monday, December 26, 2011

Mencari santa claus tak jumpa2..

Posted by GOLD FINGER at Monday, December 26, 2011 1 comments Links to this post
Kesiannya anak dara GF ni hah..merata tempat cari Santa Claus sudahnya tak jumpa jugak!
last nite..bersesak2..berjem2..kesunway pyramid tu semata2 nk mencari pokcik santa...
haram tak jumpa...nasib baik mood dorang terubat dgn lampu lip lap..lip lap kat sunway tu..
mmg awesome lar dorang countdown Christmas malam tadi..great decoration!
yang menyampahnya..jem melekatt tahap siput jalan pakai tongkat!!



Tgk lar bertapa ramainya umat manusia..tak mengira bangsa..mula2 we plan tak nk turun..bcoz takut lar sesak2 ni bawak budak kecik pulak tu..tapi bila dah masuk kedalam..
Eh ramai pulak family2 yg bawak anak2 rupanya..ooooo..so takde lar pesta mabuk2 tu yerk..ahhahahaha
so blh turun..selamat utk seisi family
senyum ketelinga lar budak kenit 2 org ni..actually maknyapun excited jgk nk tgk lelampu nion ni..



Cantik Mantikk sungguh larr..
Ada pulak org jual lampu lip lap2 ni..topi lar..snow lar..aaiihhh pandai jer korang nk cari duit..terjebak lar jugak anak2 aku ni skali..




Si adik ni penakut sikit kalau sesak2 cam gini...
dalam hati tu suke tapi tak berani nk jauh2 dari umminya..
tapi si kakak pulak jgn citer larr..zaaass kesana..zaaass kesini..nasib baik aku bawak bibik..
so, bibik monitor si melin sorang jer..sbb tu photo sikakak takde..manjang jer hilang!



 Greatttttttttttt...brapa lar cost dorang berabis tuk deco2 ni??
rasa nk tebang jer sepokok bawak balik letak depan umahh..


Finally..dapat jgk tangkap sikakak...itupun dgn aksi2 dia..
iiishhh picture ni nampak SI ni tinggi sesangattt..bukan aku yg rendah OKAY!!..kui..kui..kui... 

for who celebrate xmas..
May joy and happiness snow on you, may the bells jingle for you and may Santa be extra good to you! Happy Holiday Season and a New Year filled with peace and prosperity
Merry Christmas!!

Wednesday, December 21, 2011

New hair style si adik!

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, December 21, 2011 6 comments Links to this post
 Stress kott tgk rambut anak bujang aku jadi comell cam gini..dah tak blh nk pacak2..hilang kemachoaannya!
Ni semua angkara si bapaknya..balik jer dari kedai tgk2 dah transform jadi comel gini..
Aduhhhh...we mmg selalu bertekak bab2 nk menstylekan fesyen anak2 ni..hahahah..gaduh2 manja gitu
bapak punya citarasa camni..mak punya citarasa ala2 Adi Putra gitu..Awal Ashari..Aoran Ajis gitu!
Kalau siadik buat rambut pacak..nampak kacak bergaya..smart jer..
Ni dah jadi rambut tempurung kelapa..seterettt jer..tak blh nk buat style lainn...
PROTEST ! PROTEST !





Korang rasa sesuai ker siadik ni rambut cam gini..???
Kesian ko dik ooiiiii... takper..biar dulu..nanti ummi kasi adjust sikit..
tapiiikan..lama2 ummi tgk..comey gakkk..ahhaha

Dalam Hati : Cer kalau bapaknya buat style cam ni..comey kot??? comey ker???

Monday, December 19, 2011

Muntah2 kalau dengar lagu 'My Heart' !

Posted by GOLD FINGER at Monday, December 19, 2011 1 comments Links to this post

Sumpah!!..ia bukannya lakonan ataupun mengada2..tapi benar2 terjadi..
Tetiba teringat kisah aku pregnantkan si kakak dulu..kenapa tetiba GF teringat?? GF pregnant ker??
Oh takkkk..belum lagi..ehehhehe..tunggu anak dara ngn anak bujang ni besow dulu..
Teringat sbb tadi borak2 kat opis pasal pegnant2 ni..

Morning sickness?? Mengidam?? Perangai Pelik2 ??
korang ingat ni suka2 buat..sesungguhnya hanya Allah saja yg tahu kebenarannya dan apa yg dirasa oleh ibu2 yg pegnant tu..betul tak ibu2??
Teringat pulak masa GF pregnantkan si kakak dulu..
Teruk sesangat morning sicknessnya..lembik tak bermaya..
masuk wad..masuk air 11 botol..tak blh tgk cahaya matahari..dan yg paling tak masuk akal....Aku tak blh dengar lagu My Heart..Irwan & Archa..
Masa ni tgh famoss lagu ni..kat TV..radio..ring tone..aiiihh semua lagu ni larr..

Nak tahu apa jadi kat aku bila dengar lagu ni???
cer korang dengar..ada rasa apa??


Dgr jer intro lagu ni air mata aku akan bergenang dan mengalir berjurai2..sebak satu macam..non stopp..bila dengar lagi lama akan rasa loya2..mual2..dan terus jer muntah selambak ..hebat tak penangan lagu ni..
Mcm tak masuk akalkan..tp ni lar kenyataannya..all my kelik..family member..semua tahu lar perangai pelik aku ni..ahahahhahaha..
Pernah one time tu..we all gi staff day @ bukit cerakah..DJ event tu..gi pasang lagu ni sekuat alam..Aku masa ni rasa macam nk pitam..lari kebelakang..menangis tersedu2..muntah terus segala isi peyutt kat situ..tak dpt nk digambarkan apa yg aku rasa masa tu..giler tulll


 4 year ago...kat sini lar aku muntah masa company event kat bukit cerakah tu..
Walaupun pegnant..masih gojess lagi..ahhahaha
 
Jgn tak tahu yer..aku pernah jgk muntah hijau dalam keta..bcoz encit hubby tu konon2nya suh aku dgr jgk lagu ni dlm keta..suh aku tahan..tahan..cuba lawan perasaan tu..Hah sudahnya uwekkk..tersebur kat dashboard..ambik kauu..tu larr suh tahan2 lagi..
Sejak tu..encit hubby..kelik2..adik beradik..tobat tak nk bagi aku dgr lagu tu..baru jer setat muzik intro..naanaanaaaaa..terus tutup..hik..hikk..hikk..aarr tahu takut!!
Sorry lar sesangat to Irwan & Archa tu..bukannya suara korang tak sedap sampai aku muntah2..tapi aku sendiri tak tahu kenapa..bila deliver jer..terus ok..takde rasa apa2pun..

Dalam Hati : Nasib baik lar lagu ni jer..if semua lagu..tak tahu lar apa jadi kat aku..


Sunday, December 18, 2011

Christmas decoration 2011 @ Shopping Mall

Posted by GOLD FINGER at Sunday, December 18, 2011 2 comments Links to this post
Dah takde kerja ker?? 
bukan takde kerja..tapi ni mmg hobi we laki bini jalan2 tgk decoration kat shopping mall area lembah klang ni..tapi takde lar hobi tu sampai nk ke mall kat johor ker..penang ker..tu dah giler sawan kot!!
bukan lar Christmas jer..apa2 festivalpun mmg we suke bawak kekids tgk deco2 ni..
so far yg paling happening is christmas larr..
for the moment lar kan..GF dah pergi tgk the curve, mid valley, KLCC..Empire..



@ Mid Valley..dah mcm taman diraja jer..mmg smartt lar dorang buat..
budak kenit 2 org ni actually mencari pakcik santa..dah byk tempat pergi..
tapi satu santa claus pun tak jumpa..
suh jer lar bapak korang tu jadi santa claus..
nanti rupa santa claus kena sunburn..eheheh ( Matikk kalau SI baca ni )



@ Mid Valley kan ada south lar north lar..so, decoration dia berbeza2...cantik2..
Anak2 tu dah tentu lar suke sesangat..maknye pun tumpang sekaki lar..
kalau dah ada festival2 cam ni..tentu lar ada SALES..discount sana sini weyy!



@ The curve damansara..masa ni hujan lebat!
so, tak blh nk posing2 kat christmas three kat luar tu...tingggiiii ke langittt pokoknya..
tapi indoor pun dah mmg cantik..the curve ni mmg happening bab2 deco ni..1st mall yg we must visit sini lar.

Suria KLCC..aku gi ngn kengkawan opis..so..so..lar..
Empire pun suam2 jer decorationnya..
dlm waiting list aku skrg ni is Sunway Pyramid & 1 Utama..harap2 dapat lar jumpa pokcik santa yerr..
Si kakak ngn adik ni dok berzikir2 kat telinga mak pak..tanya mana santa claus tak muncul2..


Ummi : Kenapa kakak nk jumpa santa claus???
Kakak : Oooo..sbb nanti santa claus tu nk bagi kakak presents..mcm citer mr.bean tu.. 
mmmmmm..

Dalam hati : tak jumpa santa claus kita pergi santa barbara jer lar..mmmm umpama mimpi dlm mimpi jer lar

Saturday, December 17, 2011

Gathering buffet @ Mosaic, Mandarin Oriental..yummylicious!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, December 17, 2011 6 comments Links to this post
Uisshh Entry makan lagi..mana lar aku ni tak semakin comel n montel..
hilang gojessss..wink..winkk pengsan!!
Last minute decide..we choose the five-star Mandarin Oriental Hotel at KL..
time2 org balik kerja ni sure jam melekat2..ditambah pulak ngn hujan renyai2 ni..
nasib baik my kelik nk drive..tumpang sepunggung yer Cik Reen..hikhik..
entah kat manapun aku tak tahu..sedar2 jer dh sampai..
ooooo..rupanya jiran sebelah KLCC...anyways thanks to PAPAGO + T&GO + Reen GO..GOjess!
Kalau aku yg drive..esok kot baru dapat makan..hahaha

Buffet Dinner @ RM108++ per person (Mondays-Thursdays)
Buffet Dinner @ RM128++ per person (Fridays-Sundays)
Buffet Lunch @ RM88++ per person (Mondays-Sundays)

Price ni aku rasa mahal jgk utk peyut aku yg keyutt ni..tp menda dah free..kita layan jer 



Step in to Mosaic..you feel like you have stepped into a luxurious Restaurant & classic..Awesome!

Berpinar2 biji mata tgk variety food dia...mmmm..hancus lagi diet aku!!
Memacam ada..tekak melayu ada..tekak jepun ada..tekak omputihpun ada..
cold cuts, cheeses, fresh oysters, sushi, and freshly poached prawns, mussels, mamak2, rumput2, dezzett..etc




( Credit to Cik Fida yg rajin sesangat snap all picture2 ni )

 My peberett at this buffet is surely their grilled meats...sodapppp hingga tak toleh kiri kanan...Fokusss!
Prawn Tempura sedap...sushipun sedap jgk..oysters dia fresh..lazaattt.



Dessert lovers would go crazy with the fine selection here at the desserts bar..giler kentang!

Yang buat aku sampai hilang akal sekejap..bila 'delicious in house ice cream' ni sampai ke anak tekakk..
punya lar sedap aiskrim ni..tak pernah ku rasa sblm ni, if aku sorang jer ckp sedap mungkin lar korang tak cayakan..tekak org kampung lar katakan, but majority semua ckp sedap !!



 Mak dara bersama Anak2 dara yg vogue da vas..

2..3..kali mengulang ke tempat dezzett..yummyliciousssss!!
sampai dah rasa senak perut..kenyang sampai ke otak..
around 8.50pm we stop makan..pastu tergedik2 ke KLCC pulak..
yg anak2 dara ni ok lagi lar..tapi yg mak dara sorang ni mcm lupa diri ada laki kat umah..hehe



Christmas decoration @ KLCC

Overall..5 point for all the dessert..noodle & mamak corner tu tak berapa nk point sgt..hehehe
grilled corner i give 4 point..congrats to Masterchef!   

FYI, Mosaic ni bukak 24 hrs 
and serves buffet breakfast from 6.00am to 10.30am, lunch from 12pm to 2.30pm and dinner between 6.30pm to 10.30pm. The restaurant seats up to 148 diners.

For reservations, call 03-2179-8881 or
email: mokul-mosaic@mohg.com

Dalam Hati : Tengah sihat ni makan jer yer dak..nanti sakit dah tak blh nk makan mcm2..
(nk sedapkan hati jer)

Wednesday, December 14, 2011

Mee Cik Timah berhantu?

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, December 14, 2011 4 comments Links to this post
Ini bukan entry seram ataupun mistik..
ni entry melantak mee sampai 2..3..pinggan dah mcm hantu raya..hahaha
 Nak buat entry masak2..GF bukannya pandai masak, kang ajaran sesat pulak..
so kita buat entry jalan2 cari makan jer yer..

Mee Timah Batu Gajah..mmmm..kalau korang cari mmg tak jumpa..sbb namanya ni we all yg bagi sendiri
kedai ni takde bernama..ber bin..or binti pun takde..
kedai ni nunnnn ceruk peruk dlm kampung....ciput jer kedainya..mcm pondok2 jer..
Kedai ni kalau org yg tak berapa nk sabar tu..mmg tak datang lagi dahh..
tapi memandangkan sedap lazat tak terkata..GF ngn SI ni jadi penyabar pulak..hahah



 caya tak caya..aku ngn SI mesti makan 2 pinggan sorang..tu yg ckp mee ni berhantu..
takpun we all ni yg jadi hantu bila jumpa mee ni..ggrrrrrrr
Mee Kicap..Mee Bandung..Mee Rebus..Mee Sup..Mee Goreng..RM2.50 - RM3.00 jer!!
mmg never ever forever tak jumpa kat tempat lain!




Bebudak kenit nipun yg amat suka..if balik kg umah atok papa..mesti dah sebut2 pasal 'mee cik timah' ni..
Mak Pak apatah lagi..mengigau2 nk makan mee timah ni..


See..licinnn bersihh..yg datang mkn 5 org..tapi pinggan ada 7? 
sapa lar yg makan 2 pinggan tu?..mmg hantu pelahappp..hik..hikk



Kedai ni sebelah jer ngn jalan ketapi..so sambil2 mkn tu..blh lar tgk ketapi lalu lalang yer..sweettt
Ingat nk suggest kat cik timah ni suh buat drive thru..berdesupp aku naik ketapi dari KL..lalu depan kedai dia ni..jerit jerrr..

' Cik Timahhhh..Mee Rebus 3 bungkus'..zaassssss...

Saturday, December 10, 2011

Finally..'Ombak Rindu' bersama geng office!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, December 10, 2011 7 comments Links to this post
Finallyyyyyyy!! berjaya jgk GF menonton Ombak Rindu..
 Setelah diperkenankan oleh encit suami akhirnya terkinja2 aku ngn bebudak opis gi membeli tiket..
Happynya rasa mcm nk lompat bintang 3..4..kali..
Bukan senang SI nk lepaskan aku berpoya2 cam gini..uisshhh Makasihh Pak!!



 Walaupun gosip2 mengatakan filem ni tak sehebat novel asal..i dun care..sbb aku nk gi tgk aoran aziz jerr..
Pengsann tgk airmata Haris..fuhhh..meruntun2 jiwa!!
( ini lar punca SI tak suka gi tgk citer melayu, bini jadi lupa diri..hahahah )

Feel aku ni terganggu sikit ngn tudung si Izzah tu hah..walaupun org kampong..pakai lar betul2!!
 Maid GF pakai tudung lagi ok kott

Part mana yg uollss..sob..sob??
Actually aku tak nangispun..sebak2 jer..heheh..
  Part masa Izzah kena marah ngn Haris, pastu Izzah kejar dia tu...
and then part Haris & Izzah nangis sob..sob..dlm bilik masa kenduri tu..
dan yg paling menyentuh hati..adalah lagu Ombak Rindu tu sendiri..berhantu lagu ni!




Lepas habis jer movie tu..koranggg mengkritik kalah juri professional!!
Maya Karin tu tak sesuai jadi org kg larr..Lisa mcm terover larr..
Tiz Zaqiah sesuai jadi Izzah kot..Mila tu bagi fasha Sanda..mcm2!
Kenapa maya mesti berkemban masa jemur kain tu? itupun dipersoalkan..wakakakaka...



tacingg..tacing tgk picture ni..
Awesome to HARIS!!

Dalam Hati : Citer ni kalau buat drama mesti best..teringat Seith Tan dalam Nora Elena..
Fuhh!! romantika de amor

Thursday, December 8, 2011

Puss in Boot vs Happy Feet 2 mana best?

Posted by GOLD FINGER at Thursday, December 08, 2011 2 comments Links to this post
Entry basi..last weekend membawak bebudak kecik 2 org ni gi tgk wayang..
dah asyik berzikir siang malam nk tgk citer mioww & citer penguin!
sudahnya hari sabtu tgk happy feet2 kat summit USJ
and then sunday pulak tgk Puss in Boot kat Cinelaisure the curve.

Ummi ko ni hah kempunan nk tgk Ombak Rindu, takde sapa nk layan..
anak ngn bapak pakat2 mencebik..sob..sob..
lagi sedih bila baca entry MAK pasal filem OR..adusss rasa nk hentak2 kaki nangis.
SI ckp..kalau filem Ong Bak dia nak lar gi tgk..sabow jer!!
Laki aku ni mmg spesis tak tgk citer melayu..
hajeeerr ler geram meronta2 jiwa & raga



See..siap peluk cium kucing oren ni..
bila citer ni habis jer..siap jerit dlm panggung..ummi nak lagi..nak lagiii..aii sudah2 ler tu!
between PIB & HF2 budak2 suke PIB..mak pakpun suka PIB jgkk..hehhee
Lawak si Puss ni..


Nampak si chipmunks ni..merengek2 nk tgk citer ni pulak..oohhh tidakk.. 



The Curve mmg terbaik bab2 decoration for any festival..siap ada Encik Santa lagi.


Bapak tgh menyekolahkan anak2..sebabnya menangis nk tgk Puss in boot lagi!!
SI : Wayang blh tgk sekali jer!
tak blh tgk byk kali ..nanti telinga rosak..mata rosak..hahahahha
Kecik2 ni blh ler bg reason cam gitu..tunggu lar sikit lagiiii



Nasib lar ada menatang2 ni..dorangpun lupa lar pasal wayang tadi..main sampai puas 3..4..round!

Bab melayan mood anak2 ni..SI mmg terunggul lar..tabik spring..toing..toingg kat dia.
yang si ummi pulak alergic datang shopping mall ni..nak2 year end..yer dak!
pantang nampak 50%..70%..eerrgghhh juling2 biji mata!!

Dalam Hati : tetap sedih tak dapat tgk aoran aziz..akan ku usahakan jgk sampai berjaya..chai yokk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...