Subscribe Twitter

Sunday, April 28, 2013

kemana aku menghilang?

Giler lar mati kena kutuk..call tak angkat..event tak pergi..blog tak update..semua activity social aku tergendala..hahaha..meroyan mak ajah kat kampung..mana lar anak mak ni..lupa mak dah ker..Mak i love u mak..anak mak skrg dilanda ribut taufan katrina..ekekek..habis satu project..project lain plk menanti..weekend kena outstation pulak lagi...tu belum lagi weekday yg kerja sampai larut malam..melayan auditor..year end closing..balik sambung kerja rumah plk..tu belum citer tiap2 tghari aku balik ambik anak dari tadika..bagi makan..mandi siap2..hantar daycare pulak..dlm masa 1 jam lunch break tu jer..mmg multitasking betul..HEBATNYA KAMU WAHAI WANITA!!

Meh aku nk citer..apa yg aku bussy sgt mengalahkan org nk berkempen PRU13 ni..seyess uolls, skrg ni baru aku sedar bertapa berharganya masa itu..dapat rehat 10 minitpun dah cukup..letak jer kepala kat bantall...terus kroohhhhhhzzzzz....

Chiffon in the houz


Project chiffon baru jer settle..mYsyera Chiffon Kimono baru jer dipasarkan..poyosss betul mcm famous sgtt..hahahaha..project ciput jer pun..tapi jiwa kena besar..angan2 kena tinggi beb! baru semangat!!

Inilar antara baju2 yg dah siap..ada yg dah sold out pun...harga pasaran RM115, tp harga blogger aku bagi lagi murah utk korang..betul ni..hehe..ini bukan chiffon biasa tu tau..jahitpun bukan cincai bocai jer..kakak aku siap gantung letak dalam plastik mcm baju kat dobi tu lagi..haaaaa keylass ko mYsyera ;) sampai aku tak tido mlm dek kerana nk megambik gambar baju ni kat patung tukar2 colour..mcm nk pitam bukak pasang tangan patung tu..

Last friday pulak kena pi penang..audit branch sana..3D2N..2 nite tuuuu..confirm anak bujang aku meroyan cari mak tgh2 malam..hahaha..belum pergi lagi dah berjurai2 airmata..part ni lar yg aku rasa lemah sgt nk berpisah dgn anak2 ni..


Anak menangis kat rumah..



Mak menangis kat hotel...



Pergi penang kalau tk kena kari kepala ikan mmg tak sah..pastu pasembur penang..3 hari pergi penang naik 2kg..sesuatu sungguhkannn...



Sampai rumah ahad malam..dlm kui 10..penat nk mati rasanya...zzzzzzzzzzzzzzzzz

Weekend ni pulak project bunga telur in the houz..confirm lar aku tak tido sampai ke pagi ni..citernya bunga telur ni dah terjanji awal dgn mak sue masa bibik ada hari tu..barang2 semua dah siap beli so, terpaksa lar aku buat jgk..chaiyok2!!






 Ni lar rupanya kalau dah siap..aku baru siap dalam 50pcs..ada lagi 150pcs to gooooo..pengsannn. Barang hantaran pulak next week sampai..to confirm aku subcon kat org jer..mata aku dah mcm mata panda jer..tak cukup tidur..huhuhu..mmg dah rupa pompuan giler uollsss..doakan ai tak giler betul2..hahahahaha


Friday, April 12, 2013

Ponteng mengaji..biasaa dia tuuuuuuu!!

biasaaa dia tuuuu..comey sungguh anak si tomok dalam video Keek tu..korang ada keek? aku ada dah..best jgk keek ni..upload video cepat giler..



 ni account keek aku..takde followers pun lagi..hahahaha..jom korang joint keek ;p..pastu kita buat video ' sayang apa kabar dengan mu..di sini ku merindukan kamu' tergolek2 aku gelak tgk video si bobo tu..sesomething sungguh budak tu...hhahahaa

Ok berbalik kepada tajuk asal entry ni..kuikuikui...anak2 terpaksa aku pontengkan mengaji disbbkan schedule harian dah berubah..since dorang duduk kat day care tu..takde sapa nk menghantar mengaji kat umah acik ros..jiran aku tu..nk ditukar kesisi malam dah penuh pulak..so temporary terpaksa lar break sekejap..Si kakak siap menangis2 nk pergi mengaji..mcm tak caya jer aku..hahahah..ker ada agenda lain kat rumah acik ros tu..maklumler ramai kengkawan..



Ni depan rumah aku..rumah acik ros yg ada CRV putih tu..mmg dekat sangat..selalunya bibik yg hantar dorang dalam kui 5.00 camtu then lepas satu jam datang ambik pulak..



 haii...sejuk perut ummi nak..
Aku suka acik ros ni..baik sesangat..kalau time nk bayar tu..bertolak2 tangan dgn dia..tak nk ambik upah katanya..ikhlas mengajar bebudak ni..tapi aku paksa jgk dia ambik..selit kat baju dia..takpun bagi kat anak dia..hahahah..Tadika melin takde kelas mengaji..almaklum ler cikgu india..cina..n sorang jer melayu..kohkohkoh..bulan 6 ni melin ada exam utk masuk sekolah Integrasi Sek.19..sekolah agama khas..dari 7.30 sampai 4.30 petang..satu sessi jer..as backup aku dah daftarkan jgk sekolah rendah Sek. 20 ni..mana lar tahu kot2 tak lepas ker..

Adiosssss...jom keek

Thursday, April 11, 2013

Model chiffon > pengsannn


Tarik napass panjang2 sebelum scroll down..pastu hembuss perlahan2..aku takut korang pengsan tgk model chiffon ni..miahahahaha

v



v




v




v




Taraaaaaaaaa.....

* PITAM *




  
Ni lar hasil chiffon tu..then pattern lagi satu belum siap lagi..yg lagi satu tu mcm kimono..pakai dgn seluarpun boleh, pario pun boleh.....haa amacam.. 
comey tak kak tonnnnnn
comey kak toooonnnnnn......> pfftttt





yg ni pulak selendang cotton..harga RM29..murah sangat..celah mana kakak aku dapat harga ni pun aku tak tahu..biarkan dia..untung sikit takpe katanya..janji laku yer dak..konsep apakah ini!!  hahaha
Aku plk sejak jadi supermom ni rajin melilit selendang cotton ni..sbbnya senang dibentuk..tp yg lemaunya nk kena gosok..cottonkannnn...haissshhh bila lar maid aku nk sampai ni..


Thursday, April 4, 2013

Project adik beradik > mYsyera

Aku medical leave hari ni..tajuk dia > Low blood pressure ditambah dengan sakit badan..migrain..sakit kaki..arrhh semua ada lar..walaupun namanya cuti sakit..tapi uolls dari pagi tadi aku tak duk diam..berpeluh2 ketiak buat kerja rumahhh..kat sini dah nampak dah betapa rajinnya i oullsss..puiiiiii..mati lar puji diri sendiri..
Abey, teh O beng ikat tepi satuuu..delivery boleh? hahaha..

Ok..now nk citer pasal project billion2 aku ngn kakak aku..Actually uollss, kakak aku ni ada butik tudung..brand sendiri..mYsyera..aku jer pemalas nk interpremkan dia dalam blog ni..untung nak share..kuikuikui..but, now kitaorg nk bergabung tenaga utk satu project baju chiffon ni..Aku sleeping partner jer..buat marketing..promosi sana sini..yg lain kakak aku settle kan..


If korang jumpa brand ni kat luar sana..this is our brand yerk..mYsyera > if nk order roger2 aku..

1st batch baju dah habis dijual..pastu yg kelakarnya, we yg bongok ni boleh pulak tak ambik gambar satu pun baju2 tu untuk dijadikan sample..hahhaha....excited sbb permintaan tinggi..mcm goreng pisang panas..so, ada gambar kain yg belum siap jer..ahhahaha




 Tu akak aku..aku ada sorang jer kakak..tp aku rasa mcm ada sepuloh org kakak..cerewet dia nauzubillahhhh..hahaha..mati ler kena tikam ni kalau dia baca..
org suka konpius mana adik mana kakak..kadang2 org jumpa aku tanya Syera ada tudung baru tak?..aku iye kan ajer..padahal salah tuan..apapun aku tetap nampak seperti adik..nak mude jerrr..kuikuikui.



 kannn aku kata..aku tak tahan kalau ikut kakak aku shopping kain..dia belek kain tu jer sejam..dia pilih colour 3 jam..dia nak tawar menawar lagi sejam..lastnya aku duduk jer tepi jadi pemerhati..kejang kaki berdiri kehulu kehilir...miahahaha..sbb tu kakak aku ramai regular customer..semua customer dia setia bertahun2, dia mmg teliti habisss..quality tu penting dari quantity katanyaa..kedut sikitpun tak boleh beb!!


Ni lar antara colour2 untuk 2nd batch project chiffon ni..
Dah siap jadi baju nanti aku post sini yer..JANJI tak tipuu....yg warna terang2 ni semua aku pilih..yg warna atas tu kakak aku pilih..will see warna sapa yg menjadi rebutan ramai..hahahha..
Aku ada tgk customer pakai..memang comey macam kak ton..mmg sengal iklan kak ton tuu...kekeke..



Sunday, April 28, 2013

kemana aku menghilang?

Posted by GOLD FINGER at Sunday, April 28, 2013 4 comments Links to this post
Giler lar mati kena kutuk..call tak angkat..event tak pergi..blog tak update..semua activity social aku tergendala..hahaha..meroyan mak ajah kat kampung..mana lar anak mak ni..lupa mak dah ker..Mak i love u mak..anak mak skrg dilanda ribut taufan katrina..ekekek..habis satu project..project lain plk menanti..weekend kena outstation pulak lagi...tu belum lagi weekday yg kerja sampai larut malam..melayan auditor..year end closing..balik sambung kerja rumah plk..tu belum citer tiap2 tghari aku balik ambik anak dari tadika..bagi makan..mandi siap2..hantar daycare pulak..dlm masa 1 jam lunch break tu jer..mmg multitasking betul..HEBATNYA KAMU WAHAI WANITA!!

Meh aku nk citer..apa yg aku bussy sgt mengalahkan org nk berkempen PRU13 ni..seyess uolls, skrg ni baru aku sedar bertapa berharganya masa itu..dapat rehat 10 minitpun dah cukup..letak jer kepala kat bantall...terus kroohhhhhhzzzzz....

Chiffon in the houz


Project chiffon baru jer settle..mYsyera Chiffon Kimono baru jer dipasarkan..poyosss betul mcm famous sgtt..hahahaha..project ciput jer pun..tapi jiwa kena besar..angan2 kena tinggi beb! baru semangat!!

Inilar antara baju2 yg dah siap..ada yg dah sold out pun...harga pasaran RM115, tp harga blogger aku bagi lagi murah utk korang..betul ni..hehe..ini bukan chiffon biasa tu tau..jahitpun bukan cincai bocai jer..kakak aku siap gantung letak dalam plastik mcm baju kat dobi tu lagi..haaaaa keylass ko mYsyera ;) sampai aku tak tido mlm dek kerana nk megambik gambar baju ni kat patung tukar2 colour..mcm nk pitam bukak pasang tangan patung tu..

Last friday pulak kena pi penang..audit branch sana..3D2N..2 nite tuuuu..confirm anak bujang aku meroyan cari mak tgh2 malam..hahaha..belum pergi lagi dah berjurai2 airmata..part ni lar yg aku rasa lemah sgt nk berpisah dgn anak2 ni..


Anak menangis kat rumah..



Mak menangis kat hotel...



Pergi penang kalau tk kena kari kepala ikan mmg tak sah..pastu pasembur penang..3 hari pergi penang naik 2kg..sesuatu sungguhkannn...



Sampai rumah ahad malam..dlm kui 10..penat nk mati rasanya...zzzzzzzzzzzzzzzzz

Weekend ni pulak project bunga telur in the houz..confirm lar aku tak tido sampai ke pagi ni..citernya bunga telur ni dah terjanji awal dgn mak sue masa bibik ada hari tu..barang2 semua dah siap beli so, terpaksa lar aku buat jgk..chaiyok2!!






 Ni lar rupanya kalau dah siap..aku baru siap dalam 50pcs..ada lagi 150pcs to gooooo..pengsannn. Barang hantaran pulak next week sampai..to confirm aku subcon kat org jer..mata aku dah mcm mata panda jer..tak cukup tidur..huhuhu..mmg dah rupa pompuan giler uollsss..doakan ai tak giler betul2..hahahahaha


Friday, April 12, 2013

Ponteng mengaji..biasaa dia tuuuuuuu!!

Posted by GOLD FINGER at Friday, April 12, 2013 4 comments Links to this post
biasaaa dia tuuuu..comey sungguh anak si tomok dalam video Keek tu..korang ada keek? aku ada dah..best jgk keek ni..upload video cepat giler..



 ni account keek aku..takde followers pun lagi..hahahaha..jom korang joint keek ;p..pastu kita buat video ' sayang apa kabar dengan mu..di sini ku merindukan kamu' tergolek2 aku gelak tgk video si bobo tu..sesomething sungguh budak tu...hhahahaa

Ok berbalik kepada tajuk asal entry ni..kuikuikui...anak2 terpaksa aku pontengkan mengaji disbbkan schedule harian dah berubah..since dorang duduk kat day care tu..takde sapa nk menghantar mengaji kat umah acik ros..jiran aku tu..nk ditukar kesisi malam dah penuh pulak..so temporary terpaksa lar break sekejap..Si kakak siap menangis2 nk pergi mengaji..mcm tak caya jer aku..hahahah..ker ada agenda lain kat rumah acik ros tu..maklumler ramai kengkawan..



Ni depan rumah aku..rumah acik ros yg ada CRV putih tu..mmg dekat sangat..selalunya bibik yg hantar dorang dalam kui 5.00 camtu then lepas satu jam datang ambik pulak..



 haii...sejuk perut ummi nak..
Aku suka acik ros ni..baik sesangat..kalau time nk bayar tu..bertolak2 tangan dgn dia..tak nk ambik upah katanya..ikhlas mengajar bebudak ni..tapi aku paksa jgk dia ambik..selit kat baju dia..takpun bagi kat anak dia..hahahah..Tadika melin takde kelas mengaji..almaklum ler cikgu india..cina..n sorang jer melayu..kohkohkoh..bulan 6 ni melin ada exam utk masuk sekolah Integrasi Sek.19..sekolah agama khas..dari 7.30 sampai 4.30 petang..satu sessi jer..as backup aku dah daftarkan jgk sekolah rendah Sek. 20 ni..mana lar tahu kot2 tak lepas ker..

Adiosssss...jom keek

Thursday, April 11, 2013

Model chiffon > pengsannn

Posted by GOLD FINGER at Thursday, April 11, 2013 5 comments Links to this post

Tarik napass panjang2 sebelum scroll down..pastu hembuss perlahan2..aku takut korang pengsan tgk model chiffon ni..miahahahaha

v



v




v




v




Taraaaaaaaaa.....

* PITAM *




  
Ni lar hasil chiffon tu..then pattern lagi satu belum siap lagi..yg lagi satu tu mcm kimono..pakai dgn seluarpun boleh, pario pun boleh.....haa amacam.. 
comey tak kak tonnnnnn
comey kak toooonnnnnn......> pfftttt





yg ni pulak selendang cotton..harga RM29..murah sangat..celah mana kakak aku dapat harga ni pun aku tak tahu..biarkan dia..untung sikit takpe katanya..janji laku yer dak..konsep apakah ini!!  hahaha
Aku plk sejak jadi supermom ni rajin melilit selendang cotton ni..sbbnya senang dibentuk..tp yg lemaunya nk kena gosok..cottonkannnn...haissshhh bila lar maid aku nk sampai ni..


Thursday, April 4, 2013

Project adik beradik > mYsyera

Posted by GOLD FINGER at Thursday, April 04, 2013 5 comments Links to this post
Aku medical leave hari ni..tajuk dia > Low blood pressure ditambah dengan sakit badan..migrain..sakit kaki..arrhh semua ada lar..walaupun namanya cuti sakit..tapi uolls dari pagi tadi aku tak duk diam..berpeluh2 ketiak buat kerja rumahhh..kat sini dah nampak dah betapa rajinnya i oullsss..puiiiiii..mati lar puji diri sendiri..
Abey, teh O beng ikat tepi satuuu..delivery boleh? hahaha..

Ok..now nk citer pasal project billion2 aku ngn kakak aku..Actually uollss, kakak aku ni ada butik tudung..brand sendiri..mYsyera..aku jer pemalas nk interpremkan dia dalam blog ni..untung nak share..kuikuikui..but, now kitaorg nk bergabung tenaga utk satu project baju chiffon ni..Aku sleeping partner jer..buat marketing..promosi sana sini..yg lain kakak aku settle kan..


If korang jumpa brand ni kat luar sana..this is our brand yerk..mYsyera > if nk order roger2 aku..

1st batch baju dah habis dijual..pastu yg kelakarnya, we yg bongok ni boleh pulak tak ambik gambar satu pun baju2 tu untuk dijadikan sample..hahhaha....excited sbb permintaan tinggi..mcm goreng pisang panas..so, ada gambar kain yg belum siap jer..ahhahaha




 Tu akak aku..aku ada sorang jer kakak..tp aku rasa mcm ada sepuloh org kakak..cerewet dia nauzubillahhhh..hahaha..mati ler kena tikam ni kalau dia baca..
org suka konpius mana adik mana kakak..kadang2 org jumpa aku tanya Syera ada tudung baru tak?..aku iye kan ajer..padahal salah tuan..apapun aku tetap nampak seperti adik..nak mude jerrr..kuikuikui.