Subscribe Twitter

Sunday, April 29, 2012

Run 10KM = 3KM Walk + 7KM via Ambulance

Bukan soalan matematik..atau soalan biologi...formular add math pun bukan jgk..hahhaah..
ni kes Marathon 10KM yesterday..i'm proud with my self blh habis 3km..walaupun sebenonya 10km..lagi 7km aku naik ambulance..hahahah..kira ok lar tu..janji sampai..
daripada niat asalnya aku nk lari 10meter jer..
yang jadi semputnya tu sbb jalan membukitt..sumpah cam rasa bontot tertinggal kat belakang..


Before we run..go gegurls..go gegurls..go mak gegurls also..7.30am at Bukit Jelutong
before marathon..muke semua ceria jer..wangi jerr...gojess jer..


  1st after 30 years in my life joint marathon ni.....ahhahah..
aku dah siap2 pilih nak naik ambulance yg mana...plan kena mantapppp...
Actually encik surben joint jgk marathon ni bcoz open for family members..tp awal2 dah pesan..
u lari lar ngn kengkawan u..takyah sama2 i..
cissss...hampeh dot com betul..ni lar lelaki kan..masa bercinta bukan main berkepit jer tp bila dah kahwin...ermmmmm yang adooooo..
dulu tak sempat lar peluh tu nk menitik..u panas i kipaskan..u jatuh i sambut..batupun blh kena makikan..hahahah




1..2..3..GO !!



Masa ni lar aku dah gonjeng..penat giler cam menoreh getah 3 ekar!
turun bukit laju jer..naik bukit cam unta bawak muatan lebih..
apa reason aku naik ambulance???
sakit perut tahap nk beranak tu..ahahahah..acting kena hebat cam fasha sandha..
 

Yeah...finally we finished 10KM..walaupun i dah disqualified awal2 lagi..janji sampai..
* Apapun tak dapat..pinjam certificate my hubby *


Lihat lar dunia..i menang ' Women Open Junior - Finisher '..* sila berangan dlm mimpi *

So, today ambik kauuuu..sakit kaki..sakit badan..sakit pinggang..aiihh semua sakit larrr...jalanpun cam tak cukup sifat jer..ni baru betul2 lepas beranak..

( Dalam hati : kalau shopping tu jln 10km punn sanggup )

Tuesday, April 24, 2012

Hadiah yg penuh makna..

Hadiah ker perli ni?????
Geram kotttt..entah bila lar laki aku mencapai benda ni masa kat ikea hari tu..
tiba2 jer dah ada kat umah..dgn muka tak berdosa..

' Nahh..hadiah u..sempena u dah semakin membesar ni..'

Terkesima jap aku..Choii..choiii..sentappppppp aku..sentapppp ganda 24 kali ni...
eeeee...sib baik teman sekatil..kalau tak dah lama kena walapppp...
tahu lar dah tak seramping dulu..tak secute dulu..tak seslim dulu..tapiiii bukan aku sorang jer yg semakin membesar bagai johan..yg cakap tu pun sama..


Ishh..ishh..tak blh jadi ni...hari tu dah turun 2kg..ni naik 4kg..giler hapaaaa...
ketat2 butang seluar ni..seketat otak aku yg tgh berfikir camner nk kurusss..ya hampuunnnnnn
 Tekak ni pun..selera jer nk menelan nasikk..
Last week aku gi joging..1.8km..rasa cam gempa bumi..gegar2 semua yg ada..ahahahha
sumpah penattt tahap membajak sawah bendang kottt..
This week company GF ada buat ' 10KM RUN 2012'....cam mimpi ngeri jer 10km tu..
realitynya yg termampu
v
v
v
v
v
 10M WALK 2012 jer larrr....hahahhaha

Sunday, April 22, 2012

Welcome to Thai Odyssey..Sawadika

Welcome to Traditional Thai Massage..
Kalau sebut 'Thai' ni teringgat lar citer Ong Bak..kan..kan..aarrrhhh scary lar pulak..hik..hikk..
takut ler juge kalau2 di Ong Baknye aku nanti..atau ditomoii atau disilat gayungnya...
lipat empat belas..kaki terselit kat leher..aaarrrrhhh apa kes?? * yg bermain difikiran*
Actually ni pestime gi Thai Massage..selalu pergi aromatherapy massage..foot massage..
kali ni kita cuba Traditional Thai Massage pulak..In Thailand, they called 'Sabai-Sabai'..for reduce stress and relieve muscle soreness..



Actually..ada banyak branch Thai Odyssey ni..tapi hari tu aku pergi yg kat subang empire mall..dekat jer dgn office..lepas jer habis kerja..zaaasss terus..location berhadapan dgn 'ToysRus'..


 Sila booking dulu yer..kalau walk-in jer..bai..bai..jawabnya..full house!



 Come Madam..come..
Aiseyyy..dorang tak pandai cakap malay..or english..sila guna bahasa isyarat okey..
 Syok jer..ada org cucikan kaki..lapkan kaki..rasa cam nk suh bibik aku buat gini..ahahhaha


OMG..takde katil..kat lantai jer tilam dia..seram kot aku..
ni sure senang dia nk siku2 kan aku atau lututkan2 aku..


 

' disposal painties dgn hair cap '..so, apalagi cam biasalar kan..kena bogel *18SX*
 Sebelum bermulanya edisi urut mengurut...kita pekena chinese tea dulu...

Kita mulakan dgn bismillah...
1st 40min..massage hold body with aromatherapy oil..uishh best bangett..pastu dia keluar sekejap..maybe cuci tangan kot..thennnn..bermula lar episod silat pulut versi thai...omaakkkkkk tolongggg den....


 Picture from google
Lebih kurang camni lar massagenya..mmg sepenuh tenaga dilipat2nya kita..siap letak siku dia kat bahu aku ni pastu tekan..aku apa lagikannn..jerit2 manja giteww..arrgghhh..adoooiiii..eeeeerrkkk..*sila imagine*

OKAY madam..SORRY madam..
Hah..dah habis ker..fuuhhhhhhhh legaaaa....hahahha
Bila dia keluar..aku cepat2 bangun tgk cermin..kot2 siku aku dah sampai ker ketiak ker..kaki terlipat keatas ker..ahahhaha..syukur semua selamat..yg agak mengerunkan cuma rambut aku jer..dh mcm pempuan gila meroyan..
* habis jer massage..hanya picture kasut ni jer yg mampu aku snap*



Hah..aku tempek price list kat korang..malas nk type..kalau tak nampak sila visit SINI

Opening Hours :
    10.00 am – 10.00 pm (Monday To Sunday)
    
Tel: 03 - 56384366
    Empire Shopping Gallery
F-03A, 1st Floor, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya,
Selangor.

** Bila dah balik rumah..malamnya aku tidur dgn lena..terasa badan ringan..kepala ringan..best2..**
So mmg patutlar dorang dapat award for 'Malaysia Spa & Wellness Awards 2011 - Best Family Spa & Best Massage Centre'


 

Monday, April 16, 2012

Game org kaya2 @ KLGCC

Korang tahu ker apa game orang kaya2 ni..?? Golf lar apa lagi..
Last sunday dapat free invitation for 'Maybank Malaysian Open' Golf Tournament @ KL Golf & Country Club...lompat bintang laki mak ni nyahhh..


Sumpah dah aku tak nk gi any tournament golf ni..biarlar dipujuk rayu skali pongg..SI kata camner you nk jadi datin ni..hahahha
  Kenapa aku tak hengin nk pergi lagi ???

1) Panas yang hampunnn..menitik2 peluh ketiak..

2) Tak larat nk berjalan berkilo2 meter tu..dari PAR 1..ker PAR 2..dan sehingga ker PAR18 tu..ada lar 30..40km kottt..pukulll...pastu follow...pukul lagi follow..sudahnya nk masukkan dalam lubang tu jer..

3) Ni aku benci skali..tak blh lar nk bersuara sikit..berdetikpun tak blh..tgh2 berjalanpun blh suh berhenti bila time dorang nk pukul bola golf tu 'Stop don't move'..berdiri tegak cam patung!!

4) Silap sbb bawak my lil boy & girl..camne nk suruh bebudak ni duk diamkan..namapun budak2..jawabnya mak ngn anak2 bawak diri jauh2..bapak syok2 layan game.. 

5) Ramai sgt yg hensem2..macho2..smart2...bencilar jgk kan..kan..ahahhahahahah


 Dulu kalau SI main golf tak pernah aku nk ikut..mengulit anak2 kat umah lagi best..tp now bila anak2 dah besar sikit..sibuk dia nk bawak kepadang golf tu..tp mcm biasa lar, aku mmg tak confident nk lepaskan..takut nanti SI ralit sgt mengekor player golf tu lupa plk yg dia ada bawak anak skli..ahahhaha




Sesungguhnya sorang playerpun aku tak kenal..champion ker tidakpun akupun tak tahu..
Tiger Woods jer aku kenal dari dulu..kini..dan selamanya..
( Tapi..hensem2 player golf ni nokk..cool jerr )



Dari melayan golf ni..baik mengphoto sikakak yg gojeress ni..berposing mengalahkan supermodel..Jadi perhatian both of them ni..sorang atok @ Dato dtg cubit pipi melin..pastu dtg sorang lagi cubit lagi..Nasib tak cubit pipi mak dia ni..bola golf makannye..(Soalannya..ada ker?? )  






Thursday, April 12, 2012

Pusat Jagaan Baitul Hidayah

Pusat Jagaan Baitul Hidayah ini dihuni oleh 37 orang yang berusia antara 1 hingga 16 tahun yang tergolong daripada anak-anak yatim, miskin, anak asnaf zakat dan anak-anak yang memerlukan perlindungan, asuhan dan kasih sayang. Sebuah pertubuhan sukarela yang ditubuhkan pada 2003 dan dikendalikan secara persendirian di bawah pemerhatian Yayasan Kebajikan & Perkhidmatan Perubatan Malaysia (Yayasan).

Terasa sebak sehingga bergenang airmata aku bila mendengar En.Gzahari ni bercerita sedikit sebanyak mengenai pusat jagaan baitul hidayah ni..daripada mulanya hanya 6 org sehingga kini menjadi 37 org..dalam serba kekurangan mereka membesarkan anak2 baitul hidayah sehingga kehari ini..semoga syurga lar bagi mereka yg menjaga anak2 ini..beliau memanjat kesyukuran kerana banyak pihak yg prihatin termasuklar team CSR kami ni..


 Dah bersiap sedia menunggu tetamu VIP dgn memakai t-shirt dah seluar yg diberikan oleh kami.
Pandai dorang main kompang..


 Our team ' Moving the word together '



 Masa ni mmg dah menitis airmata akak!!..lagi2 bila dia peluk aku..terbayangkan anak2 dirumah..( masa aku menulis entry nipun bergenang airmata..) hati mana yg tak tersentuh melihat mereka yg masih kecil dan tak mengerti apa2 lagi..hanya dapat menumpang kasih sayang org lain..( tapi yg kecik pakai songkok diatas tu anak staff kat sini )


Makan time..seronok sgt tgk dorang makan..
Aku duk lar ngn sorang adik ni..umur 7 tahun..mak & ayah masih ada..
Sedap tak?
Sedappp sangatt..
Selalu makan apa?
makan ikan..akak makan lar..
takpe..adik makan lar..( AKAK lar pulakk.. )


Adik ni 18 bulan..tersangat lar cutenya..mata dia bulat..


 Persembahan dari adik2 dibaitul hidayah..





Rasa nak terputus urat perut aku angkat pasu tu..cuba2 lar nk menolongkan kononnya..aleh2 berat nokk!
Some of the item that we give..thanks CSR
Semoga Allah memurahkan rezeki kita tahun ni..bonus + increment..$$$$ Aminnn





 

Habis jer penyerahan barang2 tu semua..kitaorg bermesra dgn anak2 baitul hidayah ni..main tiup2 belon..seronoknya dorang dapat bermain...Happy for them also.

Selain dari menjual pokok bunga..pasu bunga dorang jugak ada menjual barang2 lain di bawah Baitul Hidayah Niaga.
Baitul Hidayah Niaga ni adalah perniagaan yang dimiliki sepenuhnya oleh Rumah Amal Baitul Hidayah.Ia sebagai satu usaha ihktiar mereka untuk menampung keperluan kehidupan dan pendidikan pusat jagaan ni . Pengurusan Baitul Hidayah mewujudkan  pernigaan produk berikut:
Wangian Janji
Minyak Habbatus Sauda
Air Minuman R.O
Jus Roselle

For any donations, please contact the Home representative, Puan Azuana or En Gzahari :



Renung2kan dan selamat beramal

Rasulullah s.a.w. memberi galakan dengan memberi janji ganjaran yang cukup besar kepada mereka yang memberi perlindungan kepada anak yatim. Ini berdasarkan beberapa potong hadis baginda yang bermaksud: Aku dan penjaga (memberi perlindungan) kepada anak yatim seperti ini di dalam syurga. Berkata Malik, baginda telah mengisyaratkan dua jari baginda ia itu dengan merapatkan jari penunjuk dan jari hantu. (riwayat Muslim ).

Misalan yang disebut dan ditunjukkan oleh baginda itu menggambarkan akrabnya kelak orang yang menjaga dan memelihara anak yatim bersama baginda di dalam syurga. Memberi perlindungan dalam hadis ini bermaksud: memberi nafkah, pakaian, tempat tinggal, mengajar mereka agama, adab dan akhlak serta mendidik mereka menjadi insan yang berguna kepada negara.

Kelebihan ini diperoleh sama ada dengan melindungi anak yatim dengan hartanya atau pun dengan harta anak yatim yang ditinggalkan melalui pentadbiran dan pengurusan yang baik.Dalam sepotong athar daripada Abi Umamah berkata : Barang siapa yang mengusap kepala anak yatim kerana Allah baginya pahala atas setiap helai rambut yang disentuhnya.

Dalam riwayat Imam Ahmad daripada Abu Hurairah: Telah datang seorang lelaki kepada Rasulullah mengadu mengenai hatinya yang keras, lantaran baginda bersabda: berilah makan kepada orang miskin dan usaplah kepala anak yatim.

Allah s.w.t. memberi amaran yang keras ke atas orang-orang yang merosakkan harta anak-anak yatim dengan mencampuradukkan harta mereka dengan harta anak yatim. Firman Allah yang bermaksud: Dan berikanlah kepada anak-anak yatim (yang sudah baligh) harta mereka, jangan kamu menukar yang baik dengan yang buruk dan jangan kamu makan harta mereka bersama hartamu. Sesungguhnya tindakan-tindakan (menukar dan memakan) itu, adalah dosa yang besar. (al-Nisa: 2)

Dalam ayat-ayat yang lain Allah mengecam perbuatan memakan harta anak yatim tanpa hak. Antaranya, firman Allah yang bermaksud: Sesungguhnya mereka yang memakan harta anak yatim secara zalim, sebenarnya mereka sedang memenuhkan perut mereka dengan memakan api neraka dan tempat kembali mereka ialah neraka. (al-Nisa: 10)

Maksud firman Allah lagi:Sebab itu, terhadap anak yatim janganlah kamu berlaku sewenang-wenang. Dan terhadap orang yang minta-minta, janganlah kamu mengherdiknya. (Dhuha: 9-10)

Maksudnya: Tahukah kamu (orang) yang mendustakan agama? Itulah orang yang mengherdik anak yatim… (al-Maun: 1-2)

Maksudnya: Dan mereka bertanya kepadamu tentang anak yatim, katakanlah: Mengurus urusan mereka secara patut adalah baik, dan jika kamu bergaul dengan mereka, Maka mereka adalah saudaramu; dan Allah mengetahui siapa yang membuat kerosakan dari yang mengadakan perbaikan. Dan jikalau Allah menghendaki, nescaya dia dapat mendatangkan kesulitan kepadamu. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. (al-Baqarah: 220)

Dalam ayat yang lain, Allah berfirman yang bermaksud: Dan janganlah kamu menghampiri harta anak yatim melainkan dengan cara yang baik (halal). (al-Israk: 34)

Apabila turun ayat ini sahabat yang di rumahnya ada anak yatim mula mengasingkan makanan mereka daripada makanan yang lebih baik bagi anak-anak yatim. Kadang-kadang makan yang diasingkan itu menjadi basi dan rosak. Maka turunlah ayat 220 surah al-Baqarah itu tadi.

Anak-anak yatim adalah amanah Allah s.w.t., orang yang dipertanggungjawabk an menjaga kebajikan mereka perlu melaksanakan tanggungjawab mereka dengan seadil-adilnya. Mereka telah dijanjikan limpah kurnia di dunia dan balasan syurga dan mendampingi baginda di syurga kelak. Masyarakat awam juga mempunyai tanggungjawab sosial ke atas mereka dengan menghulurkan bantuan demi meringankan bebanan rumah anak- anak yatim yang kadang-kadang mengharapkan bantuan dari orang ramai. Masih banyak lagi rumah anak yatim yang serba daif menantikan bantuan dan perhatian orang ramai.
- Copy from google -

Monday, April 9, 2012

Upstairs Cafe, Subang SS12

UPSTAIRS..unikkan nama cafe ni..
Teringat aku kat satu insiden lucu yg mmg tak blh dilupakan..berpunca dari nama cafe ni..
Mr. Hef ( yg berada diopis 2nd floor ) : Hello, korang kat mana yer?
We : Kitaorg kat upstairs...
Mr. A : Eh tak nampakpun korang kat atas ni..!!
We : ( Gelak guling2 sampai kuaq airmata)..Upstairs cafe larr..buka kat atas lar..akakakakaka.

Upstairs Cafe is a more than ideal place to relax and unwind with your friends..located sebaris dengan SDMC..tetapi agak susah sikit utk mendapat parking..Actually cafe ni tak lar besar sgt..mcm sesuai2 gitu utk lepak2..cafe ni tingkat atas...of corozz lar namapun upstairskann..
Kat sini dorang hanya serve pasta meals ngn cake2 jer..sedap nokkkk...pricepun ok lar..
Pasta2 ni dlm RM9 camtu..cake2 RM6 camtu..quantitypun ngam2 jer utk perut korang yg nk berdiet tu..tapi kalau laki aku ni confirm tak cukup kot..maunya tambah 2 pinggan..






Mushroom sup ni sgt sedap..red velvet cakepun sodap jgk..air chocolate dia sgt2 sedappp..
**** Star!!
Actually aku datang sini celebrate besday my kelik kat opis tu..


Ni lar besday girl..with the red velvet cup cakes..2 cake tu bukan meaningnya baru 20-an yerk...
tapi takut tak cukup kalau beli satu jer..ahahahha
Mmmmmmm...just notice..entry ni takde muka akak yg gojeress ni..( geletisss jer kan ) 

Bila uolss jalan2 ke Subang Jaya tu jgn lupa visit Upstairs ni..kot2 teradmitted kat SDMC tu..suh lar nurse tu tapaukan red velvet ni satu..ahahahha..maunya makan penampoorrr!!

Upstairs Cafe
1st Flr, 12A, Jalan SS12/18
Subang Jaya, Selangor

Opening Hours: 3:00pm-11:00pm, Mon-Sat
Closed: Sun

Sunday, April 29, 2012

Run 10KM = 3KM Walk + 7KM via Ambulance

Posted by GOLD FINGER at Sunday, April 29, 2012 2 comments Links to this post
Bukan soalan matematik..atau soalan biologi...formular add math pun bukan jgk..hahhaah..
ni kes Marathon 10KM yesterday..i'm proud with my self blh habis 3km..walaupun sebenonya 10km..lagi 7km aku naik ambulance..hahahah..kira ok lar tu..janji sampai..
daripada niat asalnya aku nk lari 10meter jer..
yang jadi semputnya tu sbb jalan membukitt..sumpah cam rasa bontot tertinggal kat belakang..


Before we run..go gegurls..go gegurls..go mak gegurls also..7.30am at Bukit Jelutong
before marathon..muke semua ceria jer..wangi jerr...gojess jer..


  1st after 30 years in my life joint marathon ni.....ahhahah..
aku dah siap2 pilih nak naik ambulance yg mana...plan kena mantapppp...
Actually encik surben joint jgk marathon ni bcoz open for family members..tp awal2 dah pesan..
u lari lar ngn kengkawan u..takyah sama2 i..
cissss...hampeh dot com betul..ni lar lelaki kan..masa bercinta bukan main berkepit jer tp bila dah kahwin...ermmmmm yang adooooo..
dulu tak sempat lar peluh tu nk menitik..u panas i kipaskan..u jatuh i sambut..batupun blh kena makikan..hahahah




1..2..3..GO !!



Masa ni lar aku dah gonjeng..penat giler cam menoreh getah 3 ekar!
turun bukit laju jer..naik bukit cam unta bawak muatan lebih..
apa reason aku naik ambulance???
sakit perut tahap nk beranak tu..ahahahah..acting kena hebat cam fasha sandha..
 

Yeah...finally we finished 10KM..walaupun i dah disqualified awal2 lagi..janji sampai..
* Apapun tak dapat..pinjam certificate my hubby *


Lihat lar dunia..i menang ' Women Open Junior - Finisher '..* sila berangan dlm mimpi *

So, today ambik kauuuu..sakit kaki..sakit badan..sakit pinggang..aiihh semua sakit larrr...jalanpun cam tak cukup sifat jer..ni baru betul2 lepas beranak..

( Dalam hati : kalau shopping tu jln 10km punn sanggup )

Tuesday, April 24, 2012

Hadiah yg penuh makna..

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 24, 2012 2 comments Links to this post
Hadiah ker perli ni?????
Geram kotttt..entah bila lar laki aku mencapai benda ni masa kat ikea hari tu..
tiba2 jer dah ada kat umah..dgn muka tak berdosa..

' Nahh..hadiah u..sempena u dah semakin membesar ni..'

Terkesima jap aku..Choii..choiii..sentappppppp aku..sentapppp ganda 24 kali ni...
eeeee...sib baik teman sekatil..kalau tak dah lama kena walapppp...
tahu lar dah tak seramping dulu..tak secute dulu..tak seslim dulu..tapiiii bukan aku sorang jer yg semakin membesar bagai johan..yg cakap tu pun sama..


Ishh..ishh..tak blh jadi ni...hari tu dah turun 2kg..ni naik 4kg..giler hapaaaa...
ketat2 butang seluar ni..seketat otak aku yg tgh berfikir camner nk kurusss..ya hampuunnnnnn
 Tekak ni pun..selera jer nk menelan nasikk..
Last week aku gi joging..1.8km..rasa cam gempa bumi..gegar2 semua yg ada..ahahahha
sumpah penattt tahap membajak sawah bendang kottt..
This week company GF ada buat ' 10KM RUN 2012'....cam mimpi ngeri jer 10km tu..
realitynya yg termampu
v
v
v
v
v
 10M WALK 2012 jer larrr....hahahhaha

Sunday, April 22, 2012

Welcome to Thai Odyssey..Sawadika

Posted by GOLD FINGER at Sunday, April 22, 2012 2 comments Links to this post
Welcome to Traditional Thai Massage..
Kalau sebut 'Thai' ni teringgat lar citer Ong Bak..kan..kan..aarrrhhh scary lar pulak..hik..hikk..
takut ler juge kalau2 di Ong Baknye aku nanti..atau ditomoii atau disilat gayungnya...
lipat empat belas..kaki terselit kat leher..aaarrrrhhh apa kes?? * yg bermain difikiran*
Actually ni pestime gi Thai Massage..selalu pergi aromatherapy massage..foot massage..
kali ni kita cuba Traditional Thai Massage pulak..In Thailand, they called 'Sabai-Sabai'..for reduce stress and relieve muscle soreness..



Actually..ada banyak branch Thai Odyssey ni..tapi hari tu aku pergi yg kat subang empire mall..dekat jer dgn office..lepas jer habis kerja..zaaasss terus..location berhadapan dgn 'ToysRus'..


 Sila booking dulu yer..kalau walk-in jer..bai..bai..jawabnya..full house!



 Come Madam..come..
Aiseyyy..dorang tak pandai cakap malay..or english..sila guna bahasa isyarat okey..
 Syok jer..ada org cucikan kaki..lapkan kaki..rasa cam nk suh bibik aku buat gini..ahahhaha


OMG..takde katil..kat lantai jer tilam dia..seram kot aku..
ni sure senang dia nk siku2 kan aku atau lututkan2 aku..


 

' disposal painties dgn hair cap '..so, apalagi cam biasalar kan..kena bogel *18SX*
 Sebelum bermulanya edisi urut mengurut...kita pekena chinese tea dulu...

Kita mulakan dgn bismillah...
1st 40min..massage hold body with aromatherapy oil..uishh best bangett..pastu dia keluar sekejap..maybe cuci tangan kot..thennnn..bermula lar episod silat pulut versi thai...omaakkkkkk tolongggg den....


 Picture from google
Lebih kurang camni lar massagenya..mmg sepenuh tenaga dilipat2nya kita..siap letak siku dia kat bahu aku ni pastu tekan..aku apa lagikannn..jerit2 manja giteww..arrgghhh..adoooiiii..eeeeerrkkk..*sila imagine*

OKAY madam..SORRY madam..
Hah..dah habis ker..fuuhhhhhhhh legaaaa....hahahha
Bila dia keluar..aku cepat2 bangun tgk cermin..kot2 siku aku dah sampai ker ketiak ker..kaki terlipat keatas ker..ahahhaha..syukur semua selamat..yg agak mengerunkan cuma rambut aku jer..dh mcm pempuan gila meroyan..
* habis jer massage..hanya picture kasut ni jer yg mampu aku snap*



Hah..aku tempek price list kat korang..malas nk type..kalau tak nampak sila visit SINI

Opening Hours :
    10.00 am – 10.00 pm (Monday To Sunday)
    
Tel: 03 - 56384366
    Empire Shopping Gallery
F-03A, 1st Floor, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya,
Selangor.

** Bila dah balik rumah..malamnya aku tidur dgn lena..terasa badan ringan..kepala ringan..best2..**
So mmg patutlar dorang dapat award for 'Malaysia Spa & Wellness Awards 2011 - Best Family Spa & Best Massage Centre'


 

Monday, April 16, 2012

Game org kaya2 @ KLGCC

Posted by GOLD FINGER at Monday, April 16, 2012 2 comments Links to this post
Korang tahu ker apa game orang kaya2 ni..?? Golf lar apa lagi..
Last sunday dapat free invitation for 'Maybank Malaysian Open' Golf Tournament @ KL Golf & Country Club...lompat bintang laki mak ni nyahhh..


Sumpah dah aku tak nk gi any tournament golf ni..biarlar dipujuk rayu skali pongg..SI kata camner you nk jadi datin ni..hahahha
  Kenapa aku tak hengin nk pergi lagi ???

1) Panas yang hampunnn..menitik2 peluh ketiak..

2) Tak larat nk berjalan berkilo2 meter tu..dari PAR 1..ker PAR 2..dan sehingga ker PAR18 tu..ada lar 30..40km kottt..pukulll...pastu follow...pukul lagi follow..sudahnya nk masukkan dalam lubang tu jer..

3) Ni aku benci skali..tak blh lar nk bersuara sikit..berdetikpun tak blh..tgh2 berjalanpun blh suh berhenti bila time dorang nk pukul bola golf tu 'Stop don't move'..berdiri tegak cam patung!!

4) Silap sbb bawak my lil boy & girl..camne nk suruh bebudak ni duk diamkan..namapun budak2..jawabnya mak ngn anak2 bawak diri jauh2..bapak syok2 layan game.. 

5) Ramai sgt yg hensem2..macho2..smart2...bencilar jgk kan..kan..ahahhahahahah


 Dulu kalau SI main golf tak pernah aku nk ikut..mengulit anak2 kat umah lagi best..tp now bila anak2 dah besar sikit..sibuk dia nk bawak kepadang golf tu..tp mcm biasa lar, aku mmg tak confident nk lepaskan..takut nanti SI ralit sgt mengekor player golf tu lupa plk yg dia ada bawak anak skli..ahahhaha




Sesungguhnya sorang playerpun aku tak kenal..champion ker tidakpun akupun tak tahu..
Tiger Woods jer aku kenal dari dulu..kini..dan selamanya..
( Tapi..hensem2 player golf ni nokk..cool jerr )



Dari melayan golf ni..baik mengphoto sikakak yg gojeress ni..berposing mengalahkan supermodel..Jadi perhatian both of them ni..sorang atok @ Dato dtg cubit pipi melin..pastu dtg sorang lagi cubit lagi..Nasib tak cubit pipi mak dia ni..bola golf makannye..(Soalannya..ada ker?? )  






Thursday, April 12, 2012

Pusat Jagaan Baitul Hidayah

Posted by GOLD FINGER at Thursday, April 12, 2012 3 comments Links to this post
Pusat Jagaan Baitul Hidayah ini dihuni oleh 37 orang yang berusia antara 1 hingga 16 tahun yang tergolong daripada anak-anak yatim, miskin, anak asnaf zakat dan anak-anak yang memerlukan perlindungan, asuhan dan kasih sayang. Sebuah pertubuhan sukarela yang ditubuhkan pada 2003 dan dikendalikan secara persendirian di bawah pemerhatian Yayasan Kebajikan & Perkhidmatan Perubatan Malaysia (Yayasan).

Terasa sebak sehingga bergenang airmata aku bila mendengar En.Gzahari ni bercerita sedikit sebanyak mengenai pusat jagaan baitul hidayah ni..daripada mulanya hanya 6 org sehingga kini menjadi 37 org..dalam serba kekurangan mereka membesarkan anak2 baitul hidayah sehingga kehari ini..semoga syurga lar bagi mereka yg menjaga anak2 ini..beliau memanjat kesyukuran kerana banyak pihak yg prihatin termasuklar team CSR kami ni..


 Dah bersiap sedia menunggu tetamu VIP dgn memakai t-shirt dah seluar yg diberikan oleh kami.
Pandai dorang main kompang..


 Our team ' Moving the word together '



 Masa ni mmg dah menitis airmata akak!!..lagi2 bila dia peluk aku..terbayangkan anak2 dirumah..( masa aku menulis entry nipun bergenang airmata..) hati mana yg tak tersentuh melihat mereka yg masih kecil dan tak mengerti apa2 lagi..hanya dapat menumpang kasih sayang org lain..( tapi yg kecik pakai songkok diatas tu anak staff kat sini )


Makan time..seronok sgt tgk dorang makan..
Aku duk lar ngn sorang adik ni..umur 7 tahun..mak & ayah masih ada..
Sedap tak?
Sedappp sangatt..
Selalu makan apa?
makan ikan..akak makan lar..
takpe..adik makan lar..( AKAK lar pulakk.. )


Adik ni 18 bulan..tersangat lar cutenya..mata dia bulat..


 Persembahan dari adik2 dibaitul hidayah..





Rasa nak terputus urat perut aku angkat pasu tu..cuba2 lar nk menolongkan kononnya..aleh2 berat nokk!
Some of the item that we give..thanks CSR
Semoga Allah memurahkan rezeki kita tahun ni..bonus + increment..$$$$ Aminnn





 

Habis jer penyerahan barang2 tu semua..kitaorg bermesra dgn anak2 baitul hidayah ni..main tiup2 belon..seronoknya dorang dapat bermain...Happy for them also.

Selain dari menjual pokok bunga..pasu bunga dorang jugak ada menjual barang2 lain di bawah Baitul Hidayah Niaga.
Baitul Hidayah Niaga ni adalah perniagaan yang dimiliki sepenuhnya oleh Rumah Amal Baitul Hidayah.Ia sebagai satu usaha ihktiar mereka untuk menampung keperluan kehidupan dan pendidikan pusat jagaan ni . Pengurusan Baitul Hidayah mewujudkan  pernigaan produk berikut:
Wangian Janji
Minyak Habbatus Sauda
Air Minuman R.O
Jus Roselle

For any donations, please contact the Home representative, Puan Azuana or En Gzahari :



Renung2kan dan selamat beramal

Rasulullah s.a.w. memberi galakan dengan memberi janji ganjaran yang cukup besar kepada mereka yang memberi perlindungan kepada anak yatim. Ini berdasarkan beberapa potong hadis baginda yang bermaksud: Aku dan penjaga (memberi perlindungan) kepada anak yatim seperti ini di dalam syurga. Berkata Malik, baginda telah mengisyaratkan dua jari baginda ia itu dengan merapatkan jari penunjuk dan jari hantu. (riwayat Muslim ).

Misalan yang disebut dan ditunjukkan oleh baginda itu menggambarkan akrabnya kelak orang yang menjaga dan memelihara anak yatim bersama baginda di dalam syurga. Memberi perlindungan dalam hadis ini bermaksud: memberi nafkah, pakaian, tempat tinggal, mengajar mereka agama, adab dan akhlak serta mendidik mereka menjadi insan yang berguna kepada negara.

Kelebihan ini diperoleh sama ada dengan melindungi anak yatim dengan hartanya atau pun dengan harta anak yatim yang ditinggalkan melalui pentadbiran dan pengurusan yang baik.Dalam sepotong athar daripada Abi Umamah berkata : Barang siapa yang mengusap kepala anak yatim kerana Allah baginya pahala atas setiap helai rambut yang disentuhnya.

Dalam riwayat Imam Ahmad daripada Abu Hurairah: Telah datang seorang lelaki kepada Rasulullah mengadu mengenai hatinya yang keras, lantaran baginda bersabda: berilah makan kepada orang miskin dan usaplah kepala anak yatim.

Allah s.w.t. memberi amaran yang keras ke atas orang-orang yang merosakkan harta anak-anak yatim dengan mencampuradukkan harta mereka dengan harta anak yatim. Firman Allah yang bermaksud: Dan berikanlah kepada anak-anak yatim (yang sudah baligh) harta mereka, jangan kamu menukar yang baik dengan yang buruk dan jangan kamu makan harta mereka bersama hartamu. Sesungguhnya tindakan-tindakan (menukar dan memakan) itu, adalah dosa yang besar. (al-Nisa: 2)

Dalam ayat-ayat yang lain Allah mengecam perbuatan memakan harta anak yatim tanpa hak. Antaranya, firman Allah yang bermaksud: Sesungguhnya mereka yang memakan harta anak yatim secara zalim, sebenarnya mereka sedang memenuhkan perut mereka dengan memakan api neraka dan tempat kembali mereka ialah neraka. (al-Nisa: 10)

Maksud firman Allah lagi:Sebab itu, terhadap anak yatim janganlah kamu berlaku sewenang-wenang. Dan terhadap orang yang minta-minta, janganlah kamu mengherdiknya. (Dhuha: 9-10)

Maksudnya: Tahukah kamu (orang) yang mendustakan agama? Itulah orang yang mengherdik anak yatim… (al-Maun: 1-2)

Maksudnya: Dan mereka bertanya kepadamu tentang anak yatim, katakanlah: Mengurus urusan mereka secara patut adalah baik, dan jika kamu bergaul dengan mereka, Maka mereka adalah saudaramu; dan Allah mengetahui siapa yang membuat kerosakan dari yang mengadakan perbaikan. Dan jikalau Allah menghendaki, nescaya dia dapat mendatangkan kesulitan kepadamu. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. (al-Baqarah: 220)

Dalam ayat yang lain, Allah berfirman yang bermaksud: Dan janganlah kamu menghampiri harta anak yatim melainkan dengan cara yang baik (halal). (al-Israk: 34)

Apabila turun ayat ini sahabat yang di rumahnya ada anak yatim mula mengasingkan makanan mereka daripada makanan yang lebih baik bagi anak-anak yatim. Kadang-kadang makan yang diasingkan itu menjadi basi dan rosak. Maka turunlah ayat 220 surah al-Baqarah itu tadi.

Anak-anak yatim adalah amanah Allah s.w.t., orang yang dipertanggungjawabk an menjaga kebajikan mereka perlu melaksanakan tanggungjawab mereka dengan seadil-adilnya. Mereka telah dijanjikan limpah kurnia di dunia dan balasan syurga dan mendampingi baginda di syurga kelak. Masyarakat awam juga mempunyai tanggungjawab sosial ke atas mereka dengan menghulurkan bantuan demi meringankan bebanan rumah anak- anak yatim yang kadang-kadang mengharapkan bantuan dari orang ramai. Masih banyak lagi rumah anak yatim yang serba daif menantikan bantuan dan perhatian orang ramai.
- Copy from google -

Monday, April 9, 2012

Upstairs Cafe, Subang SS12

Posted by GOLD FINGER at Monday, April 09, 2012 4 comments Links to this post
UPSTAIRS..unikkan nama cafe ni..
Teringat aku kat satu insiden lucu yg mmg tak blh dilupakan..berpunca dari nama cafe ni..
Mr. Hef ( yg berada diopis 2nd floor ) : Hello, korang kat mana yer?
We : Kitaorg kat upstairs...
Mr. A : Eh tak nampakpun korang kat atas ni..!!
We : ( Gelak guling2 sampai kuaq airmata)..Upstairs cafe larr..buka kat atas lar..akakakakaka.

Upstairs Cafe is a more than ideal place to relax and unwind with your friends..located sebaris dengan SDMC..tetapi agak susah sikit utk mendapat parking..Actually cafe ni tak lar besar sgt..mcm sesuai2 gitu utk lepak2..cafe ni tingkat atas...of corozz lar namapun upstairskann..
Kat sini dorang hanya serve pasta meals ngn cake2 jer..sedap nokkkk...pricepun ok lar..
Pasta2 ni dlm RM9 camtu..cake2 RM6 camtu..quantitypun ngam2 jer utk perut korang yg nk berdiet tu..tapi kalau laki aku ni confirm tak cukup kot..maunya tambah 2 pinggan..






Mushroom sup ni sgt sedap..red velvet cakepun sodap jgk..air chocolate dia sgt2 sedappp..
**** Star!!
Actually aku datang sini celebrate besday my kelik kat opis tu..


Ni lar besday girl..with the red velvet cup cakes..2 cake tu bukan meaningnya baru 20-an yerk...
tapi takut tak cukup kalau beli satu jer..ahahahha
Mmmmmmm...just notice..entry ni takde muka akak yg gojeress ni..( geletisss jer kan ) 

Bila uolss jalan2 ke Subang Jaya tu jgn lupa visit Upstairs ni..kot2 teradmitted kat SDMC tu..suh lar nurse tu tapaukan red velvet ni satu..ahahahha..maunya makan penampoorrr!!

Upstairs Cafe
1st Flr, 12A, Jalan SS12/18
Subang Jaya, Selangor

Opening Hours: 3:00pm-11:00pm, Mon-Sat
Closed: Sun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...