Subscribe Twitter

Wednesday, November 26, 2014

COUNTDOWN..

Assalamualaikum uolls..
Aku dh start cuti minggu ni..sesama ngn budak sekolah..minggu ni dah 39 week..9 bulan ++..tunggu sakit jer nk ker spital ni..#neves#seram#excited..semua ada ;)(

Cuti sekolah ni volume pun kena extra vaganzaaa weyy..dh lar tgh sarat..bertabah lar nanti dlm pantang masa anak2 cuti sekolah..sure tak aman baby nk tido..hahaha
Aku dah siap ambik tuisyen dgn kelas mengaji extra time cuti ni..ada lar terisi sikit cuti dorang tu..daripada mengadap gajet2 jer, takpun mengacau baby..nk berjalan2 holiday mmg tk dapat larr..mahunya terberanak tgh jalan nanti..tapi kesian jgk kakak ngn adik..cuti sekolah sebulan tk kemana2..Persiapan baby 95% dh complete..skrg tgh sibuk dgn kelengkapan Isyraf nk masuk tahun satu..Melin tkde sgt..cuma stationery..beg..kasut jer nk cari baru..yg lain semua ok lagi..serabut iollss..terkejar2 nk buat semua benda sebelum i meletopss..

Minggu2 terakhir sebelum aku cuti hari tu..ramai plk yg belanja makan..cakap jer nk makan apa, semua ikut selera mak yong ni..ai is speechless sgtttt....tqvm semuaa...
Kat FB aku penuh gambar makanan jerr..pasrah lar sesapa yg terliur2 tu..



- The Coffee Club Subang Parade -
Ditaja oleh laki orang..hahaha..ni group whatapp mak pak..kalau jumpa citer pasal anak2 jer..geng2 opis jgk. Sedap wey semua makanan kat atas tu..kita share2 mkn..gi ler try..



- Serai Empire Mall - 
Kak bos yang belanja masa lastday kerja..mcm nk resign plk aku rasa ada org belanja2 ni..haha..kita tk mkn tu jer..ada lagi tapi lupa nk snap..tq kak bos yg sentiasa pemurah..


Kek pisang and brownies sedap giler..



Cara berlauk tersedap asia tenggara..haha..memula ada org bagi..pastu sbb sedap giler aku order 100 biji lagi..sedekah bebudak opis..


Alhamdulillah..rezeki makan mmg tk putus2 sepanjang preggy ni..babykan pembawa rezeki..Ini semua kengkawan opis bawak..hari2 ada jer makanan atas meja aku..


Ole Ole Bali Empire Mall


Night Circle
Ni mak yong yg teringin nk makan bubur nasi..sbb teringat bubur nasi kat Jakarta dulu..totally tk sama lar..but ok lar versi malaysia..


Chili's
Satu team gi mkn..dekat rm450 total semua..giler larrr..

Start last week aku dh mula check up seminggu sekali..pastu buat CTG..berat terkini 67kg..bermakna dah naik11kg..makkk pitammmmmm!!! Ni semua padah mengikut napsu makan seperti dinasour..xoxoxo
Doctor norleen kata..ala yus baru 11kg..ada org sampai naik 20kg++..omgee takutnyaa..
30/11 to 2/12 doctor tkde..pergi singapore..so baby jgn keluar time tu yer..ummi tk nk doctor lain..huhuhu


Dikesempatan ni..aku nk mintk ampun dan maaf..halal mkn minum..kalau ada terkecik hati ker..terlezer ker..korang ampunkan yer..doakan aku selamat bersalin..mungkin ni entry last sblm meletopss..kaki tangan semua dh demokkss2 ni..silap2 mlm ni aku bersalin..hehe...aku berpantang sendiri bersama bibik muda remaja..blh harap jgk lar dia ni, daripada tkde langsungkan..harap2 berkekalan.

Wassalam



Sunday, November 9, 2014

CHECK LIST keperluan menyambut baby baru ;)


CHECK LIST ni aku dapat dari Pa&Ma..ada yg aku tambah sikit yg mana aku perlu..then yg mana aku dah ada aku tak beli lar..dah lama tak beranak kecik ni..lupa dah apa yg nak kena beli..huhu..Barang2 Melin ngn Isyraf dulu habis dah semua aku let go..tinggal baby cot jer yg bertahan. Boleh recycle balik utk new baby..

Check list ni penting wooo..bukan apa, kalau dah terberanak tu mmg susah lar nk bergerak kesana sini. Kalau dapat husband yg terror tu takpe..ni kalau kena yg ckp 10 kali baru paham apa nk dibeli..mahunya meroyan time tu..haha..so, awal2 dah kena prepare yer mommy to be..

PAKAIAN ASAS BABY
Baju lengan pendek
~ Baju lengan panjang
~ Seluar pendek
~ Seluar panjang
~ Barut
~ Sarung kaki
~ Sarung tangan
~ Kain bedung
~ Topi

Barang yg paling excited kita nk beli..pastinya pakaian baby..kalau masih tk sure gender baby..beli jer lar warna putih..hijau..purple..girl boleh boypun boleh..Awal2 ni takyah ler excited sgt sampai nk beli baju gaun ker..seluar jeans ker..kemeja ker..itu over tau!! Beli baju2 asas jer dlm tempoh berpantang ni. Kalau beli brand yg mahal2 tu..ambik lar saiz yg besar sikit..0-6 mth ker..so blh pakai lama.. berbaloi larr kan beli mahal2, coz baby ni cepat membesar..


Jangan lupa cuci dulu uolls..aku dah siap2 cuci lipat  gosok cun2 #eh bukan aku..bibik yg buat..hahahah.
Lagi satu kalau boleh jangan lar pakai pencuci kain kita yg biasa tu..for the 1st time ni cuci lar pakai product baby..aku dulu pakai brand NAPPIKLEEN or PUREEN Kiddi Wash. Pakai utk tempoh berpantang tu jer..kalau baby takde skin problem boleh lar tukar ker product pencuci biasa..kalau mampu teruskan pakai..lagi bagus.


After cuci..mmmmm sedapnya bau..alolololo

    LAMPIN / PAMPERS
    ~ Lampin pakaian buang atau lampin kain moden
    ~ Pelapik lampin (jika anda menggunakan lampin kain moden)
    ~ Tisu basah
    ~ Alas atau pelapik untuk menukar lampin
    ~ Beg lampin (digunakan untuk mengisi lampin ketika keluar dari rumah)

     SET MANDIAN BABY
    Besen mandi bayi
    ~ Tuala mandi
    ~ Tuala muka
    ~ Cecair mandian
    ~ Syampu


    SET PENJAGAAN BABY

    Minyak yg best utk perut baby ni aku suggest Krim Herba Bayi from TROPIKA..semua product Tropica ni mmg favorite aku. Terbaik sangat. Kalau korang pergi kedai yg jual barang2 baby ni blh tanya sendiri best seller item untuk penjagaan baby ni brand apa..sure dorang suggest product Tropica. Ni takde set2..semua loose item..cuma harga dia agak mahal sedikit lar dari brand2 dipasaran ni.

    Losen bayi
    ~ Minyak bayi
    ~ Bedak bayi
    ~ Sikat atau berus rambut
    ~ Minyak telon
    ~ Alat pemotong kuku
    ~ Kapas muka
    ~ Krim ruam lampin
    ~ Termometer digital
    ~ Tuam perut **
    ~ Tisu Basah

    ** utk tuam perut baby..alaa yg mcm sup bunjut tu..MIL aku buat sendiri, dlm tu letak lada hitam then ikat dgn kain..pastu yg menariknya MIL aku kata simpan semua tali pusat anak2 kita then letak dlm bunjut tu (Melin + Isyraf + baby), petuanya supaya anak2 kita ni tk bergaduh sesama mereka bila besar nanti. Allahualam..katanyaa..;)


    Krim Herba Bayi - TROPIKA



    Baby Hair & Baby Oil - Lavender

      SET TIDUR BABY
      Katil
      ~ Tilam
      ~ Bantal kepala
      ~ Bantal peluk
      ~ Cadar
      ~ Selimut
      ~ Extra sarung bantal

      Set kat bawah ni aku beli masa MOM & BABY Exspo hari tu..Baby organic pillow tu aku beli asing. Tu saja lar nk letak kat atas badan baby..konon2 dia akan rasa mcm tangan kita lar. Eh lagi satu korang jgn lupa beli extra pillow case..nanti kalau kotor senang nk tukar ganti.




        PENYUSUAN SUSU IBU

        Pam payu dara (manual / bateri / elektrik)
        ~ Bekas penyimpanan susu ibu
        ~ Beg pendingin
        ~ Nursing cover

        PENYUSUAN SUSU FORMULA

        Botol susu bebas BPA
        ~ Puting botol susu
        ~ Berus botol
        ~ Bekas untuk menyimpan susu formula
        ~ Bekas menyimpan air panas
        ~ Bekas menyimpan air kosong
        ~ Alat steril botol susu 

        SET BERPANTANG
        Ada bermacam2 set berpantang dipasaran skrg ni..yg murah..yg mahal..tinggal pilih jer..aku ni cerewet sikit bab2 set berpantang ni. Bukannya tk nak beli set..cuma takut tak berpakai semuanya..aku kenal sangat lar diri aku ni..aiihhhh susah nk citer lar..hahaha..Mula2 tu semangat berkobar2..tp bila dah tiba masa..aku tenung jer set2 tu nanti sampai expired..hehe..so, ada baiknya aku beli single item yg mana PERLU sahaja. Itupun tunggu baby dah keluar nanti..mana lar tahu..ceaser ke pulak dah tak blh nk guna.

        ~Set Berpantang
        ~ Bengkong
        ~ Tungku
        ~ Stokin
        ~ Kain Batik
        ~ Pad / Tuala Wanita


        Antara Set2 berpantang yg famous aku google dan survey dikedai2 is Nona Roguy, Tanamera, Anugerah, Grandma Secret, Spa & Ma, Shaklee, Amway, Mustika Ratu, Sendayu Tinggi..eh mcm2 larrr..Korang blh review sendiri product2 ni..tapi dari pembacaan aku lar, hot items terlajak laris yg org selalu beli antaranya 

        - Minyak Kelapa Dara & Sabun Mandi Herba from TANAMERA -
        - Minyak Herbanika from NONA ROGUY


         

        VCO @ Minyak Kelapa Dara from TANAMERA
         Aku suka sgt2 minyak ni..aku beli awal sbb nk sapu kat perut...byk sgt kegunaannya before and after deliver..#nanti aku review by details



        Bengkung Moden 
        Very recommended for Ceaserian momies. Dah habis pantangpun boleh pakai lagi..ni aku beli masa awal pregnancy lagi....kengkawan office yg tk pregnant pun sibuk jgk nk beli..;)



        Bengkong Tradisional
        Bengkung ni dah lama beli..masa zaman melin dulu..masih elok lagi walaupun dah 7 tahun berlalu..biras akupun ada pinjam, berjasa sgt bengkung ni...yang stressnya masa nk pakai bengkung ni..memang memerlukan bantuan suami or sesapa lar..takpun ikat lar kat tiang tangga ker..grill pintu ker..pastu lilit sendiri..hahaha

        SET PENGURUSAN URI

        Pengurusan uri skrg tak mcm dulu2..now day dah ada jual 'Set Kelengkapan Pengurusan Uri' lagi..aku dah siap2 beli..RM35 from Grandma Secret. Masa Melin ngn Isyraf dulu atok papa yg tolong..lepas cuci dgn asam jawa n garam..letak dlm kain..then letak dlm tempurung kelapa, baca Surah Al-Fatihah & Selawat pastu tanam. Atok papa suh tanam area masjid or surau..supaya selalu dgr azan..org berzikir..mengaji..Ada plk kawan aku citer..masa tanam tu letak lar pensil kalau nk anak tu rajin belajar. Laki aku kata kalau nk bagi anak tu terror main bola sepak..so nak kena tanam ngn bola skli ker?? hahahah..no komen..ikut lar cara masing2.


        Dalam set tu ada :
        - Periuk Tanah bertutup
        - Kain Putih
        - Asam Jawa
        - Garam
        - Sarung Tangan latex
        - Cara2 menguruskan uri

        # Cangkul ( Ini takde lar yer..hahahhahahhahaha )



        Sempat lagi selfie dgn Isyraf before jumpa doctor ; ))

        Aku gi check up last friday..kedudukan baby dah standby utk dipushkan keluar..huhu..Doctor advise suh aku deliver early..#induce# coz pinggang aku ni dh tk blh nk menampung berat lagi..
        Aku ni kalau dah duduk pastu nk bangun berjalan rasa mcm nk menitis air mata sakitnya..mcm ada org tumbuk2 pinggang ngn vontot aku rasanya..hahahha..
        Actual due is on 10 Dec..tp kalau blh doctor nk suh aku deliver awal  between 20 - 30 Nov tu..tapi kalau aku degil jgk nk tunggu sakit normal tu datang..dia akan bagi aku MC or home hospitalize..bed-rest kat umah jer..wahhhh i likeee...terus senyum tanda setuju..


        Wednesday, November 26, 2014

        COUNTDOWN..

        Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 26, 2014 7 comments Links to this post
        Assalamualaikum uolls..
        Aku dh start cuti minggu ni..sesama ngn budak sekolah..minggu ni dah 39 week..9 bulan ++..tunggu sakit jer nk ker spital ni..#neves#seram#excited..semua ada ;)(

        Cuti sekolah ni volume pun kena extra vaganzaaa weyy..dh lar tgh sarat..bertabah lar nanti dlm pantang masa anak2 cuti sekolah..sure tak aman baby nk tido..hahaha
        Aku dah siap ambik tuisyen dgn kelas mengaji extra time cuti ni..ada lar terisi sikit cuti dorang tu..daripada mengadap gajet2 jer, takpun mengacau baby..nk berjalan2 holiday mmg tk dapat larr..mahunya terberanak tgh jalan nanti..tapi kesian jgk kakak ngn adik..cuti sekolah sebulan tk kemana2..Persiapan baby 95% dh complete..skrg tgh sibuk dgn kelengkapan Isyraf nk masuk tahun satu..Melin tkde sgt..cuma stationery..beg..kasut jer nk cari baru..yg lain semua ok lagi..serabut iollss..terkejar2 nk buat semua benda sebelum i meletopss..

        Minggu2 terakhir sebelum aku cuti hari tu..ramai plk yg belanja makan..cakap jer nk makan apa, semua ikut selera mak yong ni..ai is speechless sgtttt....tqvm semuaa...
        Kat FB aku penuh gambar makanan jerr..pasrah lar sesapa yg terliur2 tu..



        - The Coffee Club Subang Parade -
        Ditaja oleh laki orang..hahaha..ni group whatapp mak pak..kalau jumpa citer pasal anak2 jer..geng2 opis jgk. Sedap wey semua makanan kat atas tu..kita share2 mkn..gi ler try..



        - Serai Empire Mall - 
        Kak bos yang belanja masa lastday kerja..mcm nk resign plk aku rasa ada org belanja2 ni..haha..kita tk mkn tu jer..ada lagi tapi lupa nk snap..tq kak bos yg sentiasa pemurah..


        Kek pisang and brownies sedap giler..



        Cara berlauk tersedap asia tenggara..haha..memula ada org bagi..pastu sbb sedap giler aku order 100 biji lagi..sedekah bebudak opis..


        Alhamdulillah..rezeki makan mmg tk putus2 sepanjang preggy ni..babykan pembawa rezeki..Ini semua kengkawan opis bawak..hari2 ada jer makanan atas meja aku..


        Ole Ole Bali Empire Mall


        Night Circle
        Ni mak yong yg teringin nk makan bubur nasi..sbb teringat bubur nasi kat Jakarta dulu..totally tk sama lar..but ok lar versi malaysia..


        Chili's
        Satu team gi mkn..dekat rm450 total semua..giler larrr..

        Start last week aku dh mula check up seminggu sekali..pastu buat CTG..berat terkini 67kg..bermakna dah naik11kg..makkk pitammmmmm!!! Ni semua padah mengikut napsu makan seperti dinasour..xoxoxo
        Doctor norleen kata..ala yus baru 11kg..ada org sampai naik 20kg++..omgee takutnyaa..
        30/11 to 2/12 doctor tkde..pergi singapore..so baby jgn keluar time tu yer..ummi tk nk doctor lain..huhuhu


        Dikesempatan ni..aku nk mintk ampun dan maaf..halal mkn minum..kalau ada terkecik hati ker..terlezer ker..korang ampunkan yer..doakan aku selamat bersalin..mungkin ni entry last sblm meletopss..kaki tangan semua dh demokkss2 ni..silap2 mlm ni aku bersalin..hehe...aku berpantang sendiri bersama bibik muda remaja..blh harap jgk lar dia ni, daripada tkde langsungkan..harap2 berkekalan.

        Wassalam



        Sunday, November 9, 2014

        CHECK LIST keperluan menyambut baby baru ;)

        Posted by GOLD FINGER at Sunday, November 09, 2014 4 comments Links to this post

        CHECK LIST ni aku dapat dari Pa&Ma..ada yg aku tambah sikit yg mana aku perlu..then yg mana aku dah ada aku tak beli lar..dah lama tak beranak kecik ni..lupa dah apa yg nak kena beli..huhu..Barang2 Melin ngn Isyraf dulu habis dah semua aku let go..tinggal baby cot jer yg bertahan. Boleh recycle balik utk new baby..

        Check list ni penting wooo..bukan apa, kalau dah terberanak tu mmg susah lar nk bergerak kesana sini. Kalau dapat husband yg terror tu takpe..ni kalau kena yg ckp 10 kali baru paham apa nk dibeli..mahunya meroyan time tu..haha..so, awal2 dah kena prepare yer mommy to be..

        PAKAIAN ASAS BABY
        Baju lengan pendek
        ~ Baju lengan panjang
        ~ Seluar pendek
        ~ Seluar panjang
        ~ Barut
        ~ Sarung kaki
        ~ Sarung tangan
        ~ Kain bedung
        ~ Topi

        Barang yg paling excited kita nk beli..pastinya pakaian baby..kalau masih tk sure gender baby..beli jer lar warna putih..hijau..purple..girl boleh boypun boleh..Awal2 ni takyah ler excited sgt sampai nk beli baju gaun ker..seluar jeans ker..kemeja ker..itu over tau!! Beli baju2 asas jer dlm tempoh berpantang ni. Kalau beli brand yg mahal2 tu..ambik lar saiz yg besar sikit..0-6 mth ker..so blh pakai lama.. berbaloi larr kan beli mahal2, coz baby ni cepat membesar..


        Jangan lupa cuci dulu uolls..aku dah siap2 cuci lipat  gosok cun2 #eh bukan aku..bibik yg buat..hahahah.
        Lagi satu kalau boleh jangan lar pakai pencuci kain kita yg biasa tu..for the 1st time ni cuci lar pakai product baby..aku dulu pakai brand NAPPIKLEEN or PUREEN Kiddi Wash. Pakai utk tempoh berpantang tu jer..kalau baby takde skin problem boleh lar tukar ker product pencuci biasa..kalau mampu teruskan pakai..lagi bagus.


        After cuci..mmmmm sedapnya bau..alolololo

          LAMPIN / PAMPERS
          ~ Lampin pakaian buang atau lampin kain moden
          ~ Pelapik lampin (jika anda menggunakan lampin kain moden)
          ~ Tisu basah
          ~ Alas atau pelapik untuk menukar lampin
          ~ Beg lampin (digunakan untuk mengisi lampin ketika keluar dari rumah)

           SET MANDIAN BABY
          Besen mandi bayi
          ~ Tuala mandi
          ~ Tuala muka
          ~ Cecair mandian
          ~ Syampu


          SET PENJAGAAN BABY

          Minyak yg best utk perut baby ni aku suggest Krim Herba Bayi from TROPIKA..semua product Tropica ni mmg favorite aku. Terbaik sangat. Kalau korang pergi kedai yg jual barang2 baby ni blh tanya sendiri best seller item untuk penjagaan baby ni brand apa..sure dorang suggest product Tropica. Ni takde set2..semua loose item..cuma harga dia agak mahal sedikit lar dari brand2 dipasaran ni.

          Losen bayi
          ~ Minyak bayi
          ~ Bedak bayi
          ~ Sikat atau berus rambut
          ~ Minyak telon
          ~ Alat pemotong kuku
          ~ Kapas muka
          ~ Krim ruam lampin
          ~ Termometer digital
          ~ Tuam perut **
          ~ Tisu Basah

          ** utk tuam perut baby..alaa yg mcm sup bunjut tu..MIL aku buat sendiri, dlm tu letak lada hitam then ikat dgn kain..pastu yg menariknya MIL aku kata simpan semua tali pusat anak2 kita then letak dlm bunjut tu (Melin + Isyraf + baby), petuanya supaya anak2 kita ni tk bergaduh sesama mereka bila besar nanti. Allahualam..katanyaa..;)


          Krim Herba Bayi - TROPIKA



          Baby Hair & Baby Oil - Lavender

            SET TIDUR BABY
            Katil
            ~ Tilam
            ~ Bantal kepala
            ~ Bantal peluk
            ~ Cadar
            ~ Selimut
            ~ Extra sarung bantal

            Set kat bawah ni aku beli masa MOM & BABY Exspo hari tu..Baby organic pillow tu aku beli asing. Tu saja lar nk letak kat atas badan baby..konon2 dia akan rasa mcm tangan kita lar. Eh lagi satu korang jgn lupa beli extra pillow case..nanti kalau kotor senang nk tukar ganti.




              PENYUSUAN SUSU IBU

              Pam payu dara (manual / bateri / elektrik)
              ~ Bekas penyimpanan susu ibu
              ~ Beg pendingin
              ~ Nursing cover

              PENYUSUAN SUSU FORMULA

              Botol susu bebas BPA
              ~ Puting botol susu
              ~ Berus botol
              ~ Bekas untuk menyimpan susu formula
              ~ Bekas menyimpan air panas
              ~ Bekas menyimpan air kosong
              ~ Alat steril botol susu 

              SET BERPANTANG
              Ada bermacam2 set berpantang dipasaran skrg ni..yg murah..yg mahal..tinggal pilih jer..aku ni cerewet sikit bab2 set berpantang ni. Bukannya tk nak beli set..cuma takut tak berpakai semuanya..aku kenal sangat lar diri aku ni..aiihhhh susah nk citer lar..hahaha..Mula2 tu semangat berkobar2..tp bila dah tiba masa..aku tenung jer set2 tu nanti sampai expired..hehe..so, ada baiknya aku beli single item yg mana PERLU sahaja. Itupun tunggu baby dah keluar nanti..mana lar tahu..ceaser ke pulak dah tak blh nk guna.

              ~Set Berpantang
              ~ Bengkong
              ~ Tungku
              ~ Stokin
              ~ Kain Batik
              ~ Pad / Tuala Wanita


              Antara Set2 berpantang yg famous aku google dan survey dikedai2 is Nona Roguy, Tanamera, Anugerah, Grandma Secret, Spa & Ma, Shaklee, Amway, Mustika Ratu, Sendayu Tinggi..eh mcm2 larrr..Korang blh review sendiri product2 ni..tapi dari pembacaan aku lar, hot items terlajak laris yg org selalu beli antaranya 

              - Minyak Kelapa Dara & Sabun Mandi Herba from TANAMERA -
              - Minyak Herbanika from NONA ROGUY


               

              VCO @ Minyak Kelapa Dara from TANAMERA
               Aku suka sgt2 minyak ni..aku beli awal sbb nk sapu kat perut...byk sgt kegunaannya before and after deliver..#nanti aku review by details



              Bengkung Moden 
              Very recommended for Ceaserian momies. Dah habis pantangpun boleh pakai lagi..ni aku beli masa awal pregnancy lagi....kengkawan office yg tk pregnant pun sibuk jgk nk beli..;)



              Bengkong Tradisional
              Bengkung ni dah lama beli..masa zaman melin dulu..masih elok lagi walaupun dah 7 tahun berlalu..biras akupun ada pinjam, berjasa sgt bengkung ni...yang stressnya masa nk pakai bengkung ni..memang memerlukan bantuan suami or sesapa lar..takpun ikat lar kat tiang tangga ker..grill pintu ker..pastu lilit sendiri..hahaha

              SET PENGURUSAN URI

              Pengurusan uri skrg tak mcm dulu2..now day dah ada jual 'Set Kelengkapan Pengurusan Uri' lagi..aku dah siap2 beli..RM35 from Grandma Secret. Masa Melin ngn Isyraf dulu atok papa yg tolong..lepas cuci dgn asam jawa n garam..letak dlm kain..then letak dlm tempurung kelapa, baca Surah Al-Fatihah & Selawat pastu tanam. Atok papa suh tanam area masjid or surau..supaya selalu dgr azan..org berzikir..mengaji..Ada plk kawan aku citer..masa tanam tu letak lar pensil kalau nk anak tu rajin belajar. Laki aku kata kalau nk bagi anak tu terror main bola sepak..so nak kena tanam ngn bola skli ker?? hahahah..no komen..ikut lar cara masing2.


              Dalam set tu ada :
              - Periuk Tanah bertutup
              - Kain Putih
              - Asam Jawa
              - Garam
              - Sarung Tangan latex
              - Cara2 menguruskan uri

              # Cangkul ( Ini takde lar yer..hahahhahahhahaha )



              Sempat lagi selfie dgn Isyraf before jumpa doctor ; ))

              Aku gi check up last friday..kedudukan baby dah standby utk dipushkan keluar..huhu..Doctor advise suh aku deliver early..#induce# coz pinggang aku ni dh tk blh nk menampung berat lagi..
              Aku ni kalau dah duduk pastu nk bangun berjalan rasa mcm nk menitis air mata sakitnya..mcm ada org tumbuk2 pinggang ngn vontot aku rasanya..hahahha..
              Actual due is on 10 Dec..tp kalau blh doctor nk suh aku deliver awal  between 20 - 30 Nov tu..tapi kalau aku degil jgk nk tunggu sakit normal tu datang..dia akan bagi aku MC or home hospitalize..bed-rest kat umah jer..wahhhh i likeee...terus senyum tanda setuju..


              Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...