Subscribe Twitter

Thursday, January 30, 2014

Super Bussy!!

Hi uollsss,

Sedihnya..lama dah tak update blog..sedih sgt uollsss..ni update masa lunch time..curi2 update since ramai yg cuti CNY ni..so free lar sikit!..bila kat rumah jgn mimpi ada masa nk pikir pasal blog ni..berlari2 buat kerja..kadang2 pukul 12 mlm baru nk jemur kain..semenjak emilyn dah sekolah ni life aku totally berubah!! Lagi huru hara sbb bibik dah takde..so aku lar bibik..aku lar mak..aku lar staff..aku lar isteri..semua aku larrr..sampai laki aku ckp..dlm tidopun u blh suruh emilyn kemas buku!! haa gitewwkan..hahaha..Bukan jer kaki tangan bergerak..mulutpun skali non stop bergerak..kalau tak jerit semua benda tak jadi. Pernah lar satu hari tu aku jerit2 suruh budak2 tu mandi..tetiba laki aku sound..tu ada benda jatuh kat bawah, aku tgk lar..APA?? laki aku jawab, anak tekak u jatuh kat bawah....Siot jer kannnn...malas nk layan! Actually diapun tension jgk sbb kena tempias jeritan aku..hahahaha..benda2 kecikpun kalau time penat tu boleh jadi gaduh besar!!!

Emilyn punya rutin harian sejak sekolah ni sangat2 padat..ada org kata aku dera anak aku..hahaha, tp what to do..dah memang keperluan dorang..takpe aku dulupun penat jgk..naik basikal lagi pergi sekolah..kena kejar lembu larr...jatuh dlm parit lar..rantai basikal putus lar..kena kejar ngn org giler kat kampung tu lar...hahaha..
8pg - 11.30pg - Sekolah Agama (KAFA)
1.10ptg - 6.30ptg - Sekolah Kebangsaan
8.30mlm - 9.14mlm - Kelas mengaji
9.30mlm - 10.30mlm - Buat homework
Lepas tu tidur..so takde masa nk tgk tv..nk main ipad ker..nk main toy ker..takde yer..padat sgt..kadang2 aku tgkpun kesian..masa tidur tu nampak sgt muka dorang terlalu letih. Kelas mengaji tu mmg dari dulu dorang dah pergi..jadi mcm syg pulak kalau aku berhentikan dorang..

So, korang bayangkan mcmana aku handle semua tu, mana lar aku tak menjerit..nak harapkan husband mmg tk jadi..semua benda tak complete kalau dia yg uruskan..biasalar bapak2 ni takkan sedetail kita as emak kalau buat kerja..korang sure sependapat dgn aku..ada jer yg terlupa, lupa nk bagi duit belanja lar..terlupa nk masukkan baju sukan lar..eh mcm2 lar..tu belum lagi pasal transporter...dah dua kali pakcik van ni terlupa ambik anak aku..ni lar masalahnya kalau pakcik2 yg dah retired jadi driver..

Ok stop citer pasal weekday..now citer pasal weekend pulak. Skrg ni every weekend aku balik kampung kat Teluk Intan. Sebulan yg lepas ayah aku diserang stroke. Anggota sebelah kanan semua tk blh bergerak...kesian ayah terbaring jer..so saat2 mcm ni anak2 kena sentiasa disisi. Kadang2 balik hari jer..pagi sabtu gerak..then malam tu jgk balik ke shah alam..sunday laki aku ada kelas!...walaupun penat aku tak kisah janji tiap2 minggu dapat jumpa ayah walaupun sekejap, dalam masa yg kejap tu lar aku blh suapkan ayah makan...pakaikan ayah baju..cukurkan misau janggut dia..bedak2kan muka dia..pastu borak2 ngn dia..satu hari tu aku akan mengadap ayah jer..tak buat benda lain..aku suruh anak2 aku duduk sebelah..tgk mcmana aku buat semua tu...sedih sgt korang..menitik2 airmata aku time suapkan ayah makan..:(((

Yaa Allah… 
Sayangilah dan kasihilah kedua orang tua kami sebagaimana mereka menyayangi dan mengasihi kami di masa kecil kami....Berilah kami kekuatan dan kesabaran untuk merawat dan slalu mendoakan kedua ibubapa kami, sebagaimana mereka dulu selalu sabar merawat dan slalu mendoakan kami...

Yaa Allah…

Ampunilah segala dosa dan kesalahan kedua ibubapa kami selama hidupnya di dunia, baik yang disengaja ataupun yang tidak disengaja, baik yang nyata maupun yang tersembunyi.

Yaa Allah… 

Khusus utk Ayah ku yang sedang terbaring sakit...
Jika Engkau berkenan mengangkat penyakitnya, berilah kesembuhan dan limpahkan baginya kesihatan sebagaimana sebelumnya, sehingga kami boleh berkumpul dan bersama lagi...

Namun, jika Engkau berkenan menjadikan penyakitnya sebagai penghapus dosa-dosanya di masa lalu, yaa Allah…Hilangkanlah segala rasa sakitnya, ringankan penderitaannya, dan gantikanlah dengan keinginan untuk selalu berzikir menyebut namaMu, yaa Allah... Jadikan hatinya selalu mengingatMu

Yaa Allah... Jika Engkau berkenan memanggilnya pulang ke pangkuanMu... Panggillah beliau dengan sebaik-baik dan selembut-lembut panggilan, yaa Allah...

Yaa Allah...

Engkaulah yang maha mengetahui dan menguasai segala urusan... Engkau pula yang tahu apa-apa yang terbaik bagi seluruh hambaMu, yaa Allah...Kami pasrahkan segala urusan kami kepadaMu, yaa Allah...
Aminnnn...korang doakan ayah aku yer..

Actually ada byk benda aku nk citer kat blog..tp tak sempat..citer bangkok tak habis..citer jakarta tak habis..citer legoland..citer ayah aku kena stroke..citer bibik baru balik kampung tk balik2 sini..citer melin masuk darjah satu...citer bff kawin...arrrggghhhhh stressssnyaaaa....kadang2 update blog ni satu terapi utk aku...hilang rasanya penat dan stress tu kalau dapat luahkan kat blog ni..hahaha..saiko sgt!!!

Tapi...tapii.....walaupun sibuk..penat..aku tak kurus2pun..haaaa..berat badan lagi naik adalah..sbb lagi stress lagi aku kuat makan..haaa...lantakkan situuu..

Bye uollss...

Thursday, January 30, 2014

Super Bussy!!

Posted by GOLD FINGER at Thursday, January 30, 2014 2 comments Links to this post
Hi uollsss,

Sedihnya..lama dah tak update blog..sedih sgt uollsss..ni update masa lunch time..curi2 update since ramai yg cuti CNY ni..so free lar sikit!..bila kat rumah jgn mimpi ada masa nk pikir pasal blog ni..berlari2 buat kerja..kadang2 pukul 12 mlm baru nk jemur kain..semenjak emilyn dah sekolah ni life aku totally berubah!! Lagi huru hara sbb bibik dah takde..so aku lar bibik..aku lar mak..aku lar staff..aku lar isteri..semua aku larrr..sampai laki aku ckp..dlm tidopun u blh suruh emilyn kemas buku!! haa gitewwkan..hahaha..Bukan jer kaki tangan bergerak..mulutpun skali non stop bergerak..kalau tak jerit semua benda tak jadi. Pernah lar satu hari tu aku jerit2 suruh budak2 tu mandi..tetiba laki aku sound..tu ada benda jatuh kat bawah, aku tgk lar..APA?? laki aku jawab, anak tekak u jatuh kat bawah....Siot jer kannnn...malas nk layan! Actually diapun tension jgk sbb kena tempias jeritan aku..hahahaha..benda2 kecikpun kalau time penat tu boleh jadi gaduh besar!!!

Emilyn punya rutin harian sejak sekolah ni sangat2 padat..ada org kata aku dera anak aku..hahaha, tp what to do..dah memang keperluan dorang..takpe aku dulupun penat jgk..naik basikal lagi pergi sekolah..kena kejar lembu larr...jatuh dlm parit lar..rantai basikal putus lar..kena kejar ngn org giler kat kampung tu lar...hahaha..
8pg - 11.30pg - Sekolah Agama (KAFA)
1.10ptg - 6.30ptg - Sekolah Kebangsaan
8.30mlm - 9.14mlm - Kelas mengaji
9.30mlm - 10.30mlm - Buat homework
Lepas tu tidur..so takde masa nk tgk tv..nk main ipad ker..nk main toy ker..takde yer..padat sgt..kadang2 aku tgkpun kesian..masa tidur tu nampak sgt muka dorang terlalu letih. Kelas mengaji tu mmg dari dulu dorang dah pergi..jadi mcm syg pulak kalau aku berhentikan dorang..

So, korang bayangkan mcmana aku handle semua tu, mana lar aku tak menjerit..nak harapkan husband mmg tk jadi..semua benda tak complete kalau dia yg uruskan..biasalar bapak2 ni takkan sedetail kita as emak kalau buat kerja..korang sure sependapat dgn aku..ada jer yg terlupa, lupa nk bagi duit belanja lar..terlupa nk masukkan baju sukan lar..eh mcm2 lar..tu belum lagi pasal transporter...dah dua kali pakcik van ni terlupa ambik anak aku..ni lar masalahnya kalau pakcik2 yg dah retired jadi driver..

Ok stop citer pasal weekday..now citer pasal weekend pulak. Skrg ni every weekend aku balik kampung kat Teluk Intan. Sebulan yg lepas ayah aku diserang stroke. Anggota sebelah kanan semua tk blh bergerak...kesian ayah terbaring jer..so saat2 mcm ni anak2 kena sentiasa disisi. Kadang2 balik hari jer..pagi sabtu gerak..then malam tu jgk balik ke shah alam..sunday laki aku ada kelas!...walaupun penat aku tak kisah janji tiap2 minggu dapat jumpa ayah walaupun sekejap, dalam masa yg kejap tu lar aku blh suapkan ayah makan...pakaikan ayah baju..cukurkan misau janggut dia..bedak2kan muka dia..pastu borak2 ngn dia..satu hari tu aku akan mengadap ayah jer..tak buat benda lain..aku suruh anak2 aku duduk sebelah..tgk mcmana aku buat semua tu...sedih sgt korang..menitik2 airmata aku time suapkan ayah makan..:(((

Yaa Allah… 
Sayangilah dan kasihilah kedua orang tua kami sebagaimana mereka menyayangi dan mengasihi kami di masa kecil kami....Berilah kami kekuatan dan kesabaran untuk merawat dan slalu mendoakan kedua ibubapa kami, sebagaimana mereka dulu selalu sabar merawat dan slalu mendoakan kami...

Yaa Allah…

Ampunilah segala dosa dan kesalahan kedua ibubapa kami selama hidupnya di dunia, baik yang disengaja ataupun yang tidak disengaja, baik yang nyata maupun yang tersembunyi.

Yaa Allah… 

Khusus utk Ayah ku yang sedang terbaring sakit...
Jika Engkau berkenan mengangkat penyakitnya, berilah kesembuhan dan limpahkan baginya kesihatan sebagaimana sebelumnya, sehingga kami boleh berkumpul dan bersama lagi...

Namun, jika Engkau berkenan menjadikan penyakitnya sebagai penghapus dosa-dosanya di masa lalu, yaa Allah…Hilangkanlah segala rasa sakitnya, ringankan penderitaannya, dan gantikanlah dengan keinginan untuk selalu berzikir menyebut namaMu, yaa Allah... Jadikan hatinya selalu mengingatMu

Yaa Allah... Jika Engkau berkenan memanggilnya pulang ke pangkuanMu... Panggillah beliau dengan sebaik-baik dan selembut-lembut panggilan, yaa Allah...

Yaa Allah...

Engkaulah yang maha mengetahui dan menguasai segala urusan... Engkau pula yang tahu apa-apa yang terbaik bagi seluruh hambaMu, yaa Allah...Kami pasrahkan segala urusan kami kepadaMu, yaa Allah...
Aminnnn...korang doakan ayah aku yer..

Actually ada byk benda aku nk citer kat blog..tp tak sempat..citer bangkok tak habis..citer jakarta tak habis..citer legoland..citer ayah aku kena stroke..citer bibik baru balik kampung tk balik2 sini..citer melin masuk darjah satu...citer bff kawin...arrrggghhhhh stressssnyaaaa....kadang2 update blog ni satu terapi utk aku...hilang rasanya penat dan stress tu kalau dapat luahkan kat blog ni..hahaha..saiko sgt!!!

Tapi...tapii.....walaupun sibuk..penat..aku tak kurus2pun..haaaa..berat badan lagi naik adalah..sbb lagi stress lagi aku kuat makan..haaa...lantakkan situuu..

Bye uollss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...