Subscribe Twitter

Monday, March 19, 2012

Alahai anak omak..

MELINNNNNNNN....anak omakkk sayangggg!



 Geramnya ummi ngn anak dara sorang ni..sejak kebelakangan ni kemain lagi dia nk bersolek..tak dapat make-up ummi..colour pun jadik..kalau dah duk diam dalam bilik tu ada lar projek dorang ni...
so, tadi bila ummi tak dgr suara riuh2 dua beradik ni..ummipun intai lar dari tingkap..Hah ko..ramalan ku benar belaka..dah habis colour mata..tgh nk colourkan kuku pulak...yg siadik merati jer..apalagi ummipun keluarkan lar pencak silat pulut bagai...
oooooooooo....ni kerja dorang..
pandai betul budak2 skrg..kalau yg bab kaler mata tu ok lar lagi..mmg ummi ko selalu make-up pongg..tapi tang kaler kuku tu..sapa pulak yg dia tgk..haaaaiiiiii...budak2 skrg ni kalau terlepas pandang mcm2 blh jadi...geleng kepala mak pak!

Teringat pulak kisah last weekend we all pergi wedding sepupu SI..melin pakai kebaya merah dia tu..dalam kereta sibuk suh ummi ikatkan rambut dia..ikat tinggi2 pastu sepitkan..
Hah koo..nak sanggol rupanya...aduhhhaiiii anak omak...omak ni pun tak terpikirlar pulak kalau pakai kebaya kena sanggol cam ni anak oiii...



( Dalam Hati : Bestnya balik awal minggu ni..tu yg rajin update blog ni...uullaaahopp )

Sunday, March 18, 2012

Lets Have Some Fun!

Dear Team,
After all those long and hard days of doing Mplan 2012/2013. 
It would be great to have a little treat for ourselves.
Bla..bla..bla.....blaa....:))))

Lets Have Some Fun!  ;)

Haaaaaa..bila baca email ni tak jadi nk resign kot..mukapun ceria sikit..
stresss wooo..wa cakap lu beb..matik hidup balikpun tak jumpa kot staff yg workerholic..malankolic..berkolic2 mcm we all ni ( paksa rela..sob..sob..)..mcm yg aku selalu cakap lar..bila time buat budget ni..mmg akan pergi pagi balik malam....pergi gelap balikpun gelap..sedar2 ayam berkokok hari nak siang jer..Jgn lar korang rasa wahhh..bestnya uolls..pergi sana..pergi sini..dapat tu dapat ni..bonus berbulan2..benefit bermacam2..tapiiiiiii bahananya..hanya we all jer yg tahu..stress sampai mengalir airmata beb!

So, sebagai isteri yg solehah..akupun forward lar email ni pada sang suami..agar tidak murka..ataupun mendatangkan curiga..hahaha..JUJUR tu penting dlm rumahtangga..

Apa sang suami reply??
 Go lar sayang..have a fun!

Alahaii...muah...muah..kat u darling..peluk ketat2..erat2..Mekacihh...
Aku mmg dah tahu dah jawapan SI..bcoz dia tahu mcmana aku kerja..camne aku pressure..stress..tak cukup rehat..tak cukup tido..and also dia tahu aku pergi dgn siapa..dan yg penting akupun tahu lar menjaga batas2 sebagai seorang isteri...( i sedar diri kottt. bini org..mak org )..


 We dinner 1st..(Eh..sorry lar bro..ada plk muka lu dlm blog aku ni..hik..hikk)



 Walaupun kerja stress..tak jgk kurus fida ooiiii..lagi menaikkk ada ler...


 Ini lar team TEGAR..berani matik..yg always say nk resign..tapi tak resign2 jugak..Chayok2!


Eh..ada lar 2 ketoi lelaki yg terhangit dipasaran..ni pangkat adik2 jer kot ngn aku..
tapiiiii...aku nampak cam baya2 dorang jerkan?..sama ada aku nampak muda ataupun dorang nampak tua..ahakss..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii..( Ni kalau dorang baca..sure aku kena boooooo..perasan gojes).
 


Feeling habis..Alizee, La Isla Bonita! 


Aku bukan berduet nyanyi lagu..dong..dong..cheng..tapi lagu rock kapak dulu2, The beatles.. I want to hold your hand..semuapun tahu lagu ni and senang nk nyanyi..so lets enjoy this song..ni antara lagu wajib aku ngn SI kalau gi karok..
Jangan tak tahu..we laki binipun layan jgk karok ni....mmg pecah retak lar speaker karok tu..dah berdua jerkan..apa nk kisah..ni lar dikatakan 'vokal takde rupapun takde'..ahahahhaha

Tgh syok2 nyanyi..tgk jam dah pukul XXam..ggrrrhhhhhhhh...jom balik weyyyy....


Cloth : My Poplook collection
Cuffed Jersey Blouse - Purple

Monday, March 12, 2012

1..2..3..smilezz

Riang ria anak beranak..berposing sakan..sambil menghirup udara segar... 
walaupun dh XXXL tetap nk posing jgk..hehe

Title : Mom & Kids
Lokasi :  Taman Tasik Shah Alam ( dekat kedai kopi )
Photographer : En Husband ( free of charges )
Model : Ummi yg gojes..with 2 sweet lil..  
Pakaian : Sponsor by duit sendiri

Sila lar jgn muntah hijau..menatap picture2 dibawah..


 Oh..just notice..kasut merah..aahahhahah


Emilyn cuba meniru pose ummi..walaweyyyy gergurl!!







  

 







En husband kata..eh u dah mcm pokok bergerak pulak..hijauuuu jerrr..





 Proud to be mother of this two sweet lil...peluk ketat2..

For all that you do. I'll kiss you and hug you 'Cause you love me, too.

  Sorry to Mr.Husband..takde picture dlm ni..bcoz 3 of us lupa diri bila berposing..hehehhe


Saturday, March 10, 2012

Body Age lebih tua dari usia..

BMI?? korang tahu ker BMI tu apa??
BMI is Body Mass Index..sgt berguna utk measure of overweight and obesity. It is calculated from your height and weight. BMI is an estimate of body fat and a good gauge of your risk for diseases that can occur with more body fat. The higher your BMI, the higher your risk for certain diseases such as heart disease, high blood pressure, type 2 diabetes, gallstones, breathing problems, and certain cancers. Sila lar korang check yer..sgt penting..

Baru2 ni opis aku ada buat HR4U open day..syokk abis lar mengecheck satu body..dah benda terhidang depan mata..so apalagi..check lar sana sini..selak sana sini..ahhahahahaha
yang buat aku STRESS tu bila time check BMI body aku ni..uish..uishh..uishhh...terjuling2 biji mata tgk current berat badan..MasyAllah..SubhanAllah..berzikir panjang aku..
pastu setelah dicampur tolak, age body 15 years lebih tua dari usia..walaweyyyyyyyyy..giler meroyan aku mendengarnya..


 woooott...woooottt...gonjeng betul!!..hilang gojes bila tgk berat badan..mengila naikkkk...

BMI Categories:
  • Underweight = <18.5
  • Normal weight = 18.5–24.9
  • Overweight = 25–29.9 ( Aku stage ni..sentap2)
  • Obesity = BMI of 30 or greater


 Nak ambik darah sikit jer..tapi aku rasa scary giler kot..tergelak2 nurse tu...


 alahai..tak rasa mendepun..control cun..
resultnya..dah ku jangka..low blood pressure..



Meeting room dah jadi tempat derma darah..
aku confirm tak blh donate coz tekanan darah rendah..
lagi pun everymth dah derma darah...datang bulan..wakakakka
 
Moral of the story..sila makan dgn sukatan yg betul..makan healthy food.. exercise and the most important
STAY YOUNG AT HEART..senyum sokmo

Kira BMI korang kat SINI
Sila jgn sentap kalau resultnya 'OBESITY'..

Cloth : My Poplook Collection

Sunday, March 4, 2012

After 4 years..redeem points Enfamama club..

4 tahun bibik kumpul...hah ko!! terperanjat beruk aku..
tak sangka rupanya si bibik ni mengumpul benda ni..
since si isyraff ni berusia sebulan hingga lar sekarang dah nk masuk 4 tahun..
daripada infalac..infagrow..infakids..bebudak 2 ni bukan nk susu lain..susu perasa original mead johnson ni jgk yg menjadi pilihan tekak dorang..sebulan cost susu jer about RM500 for both of them..susu ni kira makanan utama dorang..pagi..ptg..siang..malam..tak blh dipisahkan..



Mcm tak caya jer bibik kumpul barcode ni sampai byk gini..aku duk selak2 kot2 ada barcode benda lain yg dia duk kumpul sekali dlm ni....ternyata takde..ahahahahha

Akupun lupa samada dah join atau belum enfamama club ni..try2 jenggah web enfamama club ni..oh banyak jgk gift yg boleh diredeemkan..daripada tak dpt apa2..at least ada gak something daripada meadjohnson ni yer dak..rajin tak rajin jer nk menredeem benda ni..
antara yg aku suke..

 DK Night Sky Glow in the Dark Sticker Book



 4 in 1 Animal Musical Instrutment 



DK Pop-Up Farm Animals 
 DK Pop-Up Animal Counting


 Smart Marble Roller Toy




Smart Construction Vehicle Set


 Arithmetic Junior Flash Cards

 ataupun ini..

-

-

-

-

 Maternity T-Shirt  ( hehehhe )

Thanks MEADJOHNSON

Monday, March 19, 2012

Alahai anak omak..

Posted by GOLD FINGER at Monday, March 19, 2012 5 comments Links to this post
MELINNNNNNNN....anak omakkk sayangggg!



 Geramnya ummi ngn anak dara sorang ni..sejak kebelakangan ni kemain lagi dia nk bersolek..tak dapat make-up ummi..colour pun jadik..kalau dah duk diam dalam bilik tu ada lar projek dorang ni...
so, tadi bila ummi tak dgr suara riuh2 dua beradik ni..ummipun intai lar dari tingkap..Hah ko..ramalan ku benar belaka..dah habis colour mata..tgh nk colourkan kuku pulak...yg siadik merati jer..apalagi ummipun keluarkan lar pencak silat pulut bagai...
oooooooooo....ni kerja dorang..
pandai betul budak2 skrg..kalau yg bab kaler mata tu ok lar lagi..mmg ummi ko selalu make-up pongg..tapi tang kaler kuku tu..sapa pulak yg dia tgk..haaaaiiiiii...budak2 skrg ni kalau terlepas pandang mcm2 blh jadi...geleng kepala mak pak!

Teringat pulak kisah last weekend we all pergi wedding sepupu SI..melin pakai kebaya merah dia tu..dalam kereta sibuk suh ummi ikatkan rambut dia..ikat tinggi2 pastu sepitkan..
Hah koo..nak sanggol rupanya...aduhhhaiiii anak omak...omak ni pun tak terpikirlar pulak kalau pakai kebaya kena sanggol cam ni anak oiii...



( Dalam Hati : Bestnya balik awal minggu ni..tu yg rajin update blog ni...uullaaahopp )

Sunday, March 18, 2012

Lets Have Some Fun!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, March 18, 2012 4 comments Links to this post
Dear Team,
After all those long and hard days of doing Mplan 2012/2013. 
It would be great to have a little treat for ourselves.
Bla..bla..bla.....blaa....:))))

Lets Have Some Fun!  ;)

Haaaaaa..bila baca email ni tak jadi nk resign kot..mukapun ceria sikit..
stresss wooo..wa cakap lu beb..matik hidup balikpun tak jumpa kot staff yg workerholic..malankolic..berkolic2 mcm we all ni ( paksa rela..sob..sob..)..mcm yg aku selalu cakap lar..bila time buat budget ni..mmg akan pergi pagi balik malam....pergi gelap balikpun gelap..sedar2 ayam berkokok hari nak siang jer..Jgn lar korang rasa wahhh..bestnya uolls..pergi sana..pergi sini..dapat tu dapat ni..bonus berbulan2..benefit bermacam2..tapiiiiiii bahananya..hanya we all jer yg tahu..stress sampai mengalir airmata beb!

So, sebagai isteri yg solehah..akupun forward lar email ni pada sang suami..agar tidak murka..ataupun mendatangkan curiga..hahaha..JUJUR tu penting dlm rumahtangga..

Apa sang suami reply??
 Go lar sayang..have a fun!

Alahaii...muah...muah..kat u darling..peluk ketat2..erat2..Mekacihh...
Aku mmg dah tahu dah jawapan SI..bcoz dia tahu mcmana aku kerja..camne aku pressure..stress..tak cukup rehat..tak cukup tido..and also dia tahu aku pergi dgn siapa..dan yg penting akupun tahu lar menjaga batas2 sebagai seorang isteri...( i sedar diri kottt. bini org..mak org )..


 We dinner 1st..(Eh..sorry lar bro..ada plk muka lu dlm blog aku ni..hik..hikk)



 Walaupun kerja stress..tak jgk kurus fida ooiiii..lagi menaikkk ada ler...


 Ini lar team TEGAR..berani matik..yg always say nk resign..tapi tak resign2 jugak..Chayok2!


Eh..ada lar 2 ketoi lelaki yg terhangit dipasaran..ni pangkat adik2 jer kot ngn aku..
tapiiiii...aku nampak cam baya2 dorang jerkan?..sama ada aku nampak muda ataupun dorang nampak tua..ahakss..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii..( Ni kalau dorang baca..sure aku kena boooooo..perasan gojes).
 


Feeling habis..Alizee, La Isla Bonita! 


Aku bukan berduet nyanyi lagu..dong..dong..cheng..tapi lagu rock kapak dulu2, The beatles.. I want to hold your hand..semuapun tahu lagu ni and senang nk nyanyi..so lets enjoy this song..ni antara lagu wajib aku ngn SI kalau gi karok..
Jangan tak tahu..we laki binipun layan jgk karok ni....mmg pecah retak lar speaker karok tu..dah berdua jerkan..apa nk kisah..ni lar dikatakan 'vokal takde rupapun takde'..ahahahhaha

Tgh syok2 nyanyi..tgk jam dah pukul XXam..ggrrrhhhhhhhh...jom balik weyyyy....


Cloth : My Poplook collection
Cuffed Jersey Blouse - Purple

Monday, March 12, 2012

1..2..3..smilezz

Posted by GOLD FINGER at Monday, March 12, 2012 5 comments Links to this post
Riang ria anak beranak..berposing sakan..sambil menghirup udara segar... 
walaupun dh XXXL tetap nk posing jgk..hehe

Title : Mom & Kids
Lokasi :  Taman Tasik Shah Alam ( dekat kedai kopi )
Photographer : En Husband ( free of charges )
Model : Ummi yg gojes..with 2 sweet lil..  
Pakaian : Sponsor by duit sendiri

Sila lar jgn muntah hijau..menatap picture2 dibawah..


 Oh..just notice..kasut merah..aahahhahah


Emilyn cuba meniru pose ummi..walaweyyyy gergurl!!







  

 







En husband kata..eh u dah mcm pokok bergerak pulak..hijauuuu jerrr..





 Proud to be mother of this two sweet lil...peluk ketat2..

For all that you do. I'll kiss you and hug you 'Cause you love me, too.

  Sorry to Mr.Husband..takde picture dlm ni..bcoz 3 of us lupa diri bila berposing..hehehhe


Saturday, March 10, 2012

Body Age lebih tua dari usia..

Posted by GOLD FINGER at Saturday, March 10, 2012 4 comments Links to this post
BMI?? korang tahu ker BMI tu apa??
BMI is Body Mass Index..sgt berguna utk measure of overweight and obesity. It is calculated from your height and weight. BMI is an estimate of body fat and a good gauge of your risk for diseases that can occur with more body fat. The higher your BMI, the higher your risk for certain diseases such as heart disease, high blood pressure, type 2 diabetes, gallstones, breathing problems, and certain cancers. Sila lar korang check yer..sgt penting..

Baru2 ni opis aku ada buat HR4U open day..syokk abis lar mengecheck satu body..dah benda terhidang depan mata..so apalagi..check lar sana sini..selak sana sini..ahhahahahaha
yang buat aku STRESS tu bila time check BMI body aku ni..uish..uishh..uishhh...terjuling2 biji mata tgk current berat badan..MasyAllah..SubhanAllah..berzikir panjang aku..
pastu setelah dicampur tolak, age body 15 years lebih tua dari usia..walaweyyyyyyyyy..giler meroyan aku mendengarnya..


 woooott...woooottt...gonjeng betul!!..hilang gojes bila tgk berat badan..mengila naikkkk...

BMI Categories:
  • Underweight = <18.5
  • Normal weight = 18.5–24.9
  • Overweight = 25–29.9 ( Aku stage ni..sentap2)
  • Obesity = BMI of 30 or greater


 Nak ambik darah sikit jer..tapi aku rasa scary giler kot..tergelak2 nurse tu...


 alahai..tak rasa mendepun..control cun..
resultnya..dah ku jangka..low blood pressure..



Meeting room dah jadi tempat derma darah..
aku confirm tak blh donate coz tekanan darah rendah..
lagi pun everymth dah derma darah...datang bulan..wakakakka
 
Moral of the story..sila makan dgn sukatan yg betul..makan healthy food.. exercise and the most important
STAY YOUNG AT HEART..senyum sokmo

Kira BMI korang kat SINI
Sila jgn sentap kalau resultnya 'OBESITY'..

Cloth : My Poplook Collection

Sunday, March 4, 2012

After 4 years..redeem points Enfamama club..

Posted by GOLD FINGER at Sunday, March 04, 2012 3 comments Links to this post
4 tahun bibik kumpul...hah ko!! terperanjat beruk aku..
tak sangka rupanya si bibik ni mengumpul benda ni..
since si isyraff ni berusia sebulan hingga lar sekarang dah nk masuk 4 tahun..
daripada infalac..infagrow..infakids..bebudak 2 ni bukan nk susu lain..susu perasa original mead johnson ni jgk yg menjadi pilihan tekak dorang..sebulan cost susu jer about RM500 for both of them..susu ni kira makanan utama dorang..pagi..ptg..siang..malam..tak blh dipisahkan..



Mcm tak caya jer bibik kumpul barcode ni sampai byk gini..aku duk selak2 kot2 ada barcode benda lain yg dia duk kumpul sekali dlm ni....ternyata takde..ahahahahha

Akupun lupa samada dah join atau belum enfamama club ni..try2 jenggah web enfamama club ni..oh banyak jgk gift yg boleh diredeemkan..daripada tak dpt apa2..at least ada gak something daripada meadjohnson ni yer dak..rajin tak rajin jer nk menredeem benda ni..
antara yg aku suke..

 DK Night Sky Glow in the Dark Sticker Book



 4 in 1 Animal Musical Instrutment 



DK Pop-Up Farm Animals 
 DK Pop-Up Animal Counting


 Smart Marble Roller Toy




Smart Construction Vehicle Set


 Arithmetic Junior Flash Cards

 ataupun ini..

-

-

-

-

 Maternity T-Shirt  ( hehehhe )

Thanks MEADJOHNSON
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...