Subscribe Twitter

Sunday, June 9, 2013

Hantaran bunga tipu2 is done!

Finally uollsssss...Alhamdullillah siap jgk hantaran dan bunga telur utk wedding sepupu somi aku next week..mcm kena2 jer timing bibik baru ni sampai..kalau tak sure aku jadi pompuan giler yg multitasking..kaki tangan habis semua naik kot..tak cukup tu..aku kerah tenaga sisomi sekali..kakakaka..hantaran kali ni maha simple..pakai bunga plastik yg ala2 fresh flower giteww...bunga tipu namanya...tema peach..so cari flower yg ada peach sikit2...ada 8 dulang hantaran..weekend jer aku bertapa dalam bilik layan hantaran ni semua..then semalam siap jgk akhirnya..lompat bintang sambil goyang vontottt aku kegembiraan..dan tadi bakal pengantin dah datang ambik..clear sikit rumah mak geeee....

 


1) Jam tangan DKNY..
Akukan very the takut kalau buat hantaran yg barangnya tu harga riban2 beb..kalau lar terhilang ker..terjatuh ker...terosak ker...terr..terr..terketar2 aku nk mengantinya...that y kalau aku buat hantaran ni..lagi seminggu nk wedding baru aku suruh dorang hantar barang2 tu..so takde lar dalam simpanan aku tu lama sangatt...risiko beb!!


2) Perfume Givenchy
Siap dah berwrapping mcm tu..senang sikit kerja aku..tinggal letak jer atas dulang..



 3) Kasut


 4) Tafsir Al-Quran


5) Sepasang Sutera ( Kain 4 Meter ) 
Kain yg lembut2..lembik2 ni sgt susah nk digubah..jadi lar mcm ni..gubahan hantam kromo jer namanya..kakakaka



 6) Telekong
Aku paling suka gubah telekong...sbb telekong senang nk digubah..



 7) Handbag michael kors..
Berkenan tgk beg ni..sgt cantikkkk...hargapun cantikkkk..



8) Tempat Mas kawin & Rantai Tangan..
Mas kawinnya seketul duit emas..haaaa skrg dah tak bagi duit2 ni..bagi emas jer utk mas kawin..


   Cost nak buat hantaran ni tak mahalpun..tapi kalau dah dicampur dgn upah skli..jadi lar satu tu RM50 - RM70 sedulang..depend pada material yg dipilih dan jgk pada org yg buat tu..mcm hantaran kat atas ni costnya lebih kurang mcm ni
1) Bunga plastik tu sejambak RM18 x 10 = RM180.00
2 ) Extra daun yg berjalar2 tu RM10 x 5 = RM50.00
3) Reben  peach yg kecik tu RM0.90 x 4 = RM3.60
4) Reben putih yg besar and kecik = RM20.00
5) Polisterin dan kain pembalutnya = RM30.00

TOTAL dalam RM280..kalau org tu ambik upah RM20 sedulang so jadi lar RM450 utk 8 dulang..

Dawai and penembak tu aku dah ada..so pakai jer....then dulang putih tupun aku punya..recycle balik..so, kalau org tu nk dulang lain kena lar tambah cost utk dulang baru tu pulak..hehehehe..itu yg jadi satu hantaran cecah RM70 - RM150 sedulang..kitaorg sebelah lelaki..so mak pengantin nk simple2 jer..budget sedulang bawah RM50 jer..so ni lar hasilnya...
Sekian uollss...

Dalam Hati : Tiap2 tahun aku kata dah tak nk buat hantaran dan bunga telur ni lagi..tapiii aku buat jgk..kahkahkahkah...tk boleh kena pujuk rayu sikit..kecundang jua akhirnya..




Monday, June 3, 2013

Jalan jalan cari pasal!!!

Haiii uollssssss...ganas tak tajuk entry ai..hahahaha...mmg ganazz..sampai aku menyumpah seranah sepanjang jalan tu..urut dada 3..4 kali...mmg betul2 cari pasal lar kalau berjalan time cuti sekolah ni..jem sana sini..asalnya pergi wedding kawan somi kat Seremban, pastu gatai2 lajak ke Melaka..bawak budak2 naik beca lar..tgk A-famosa lar, then baliknya singgah pengkalan balak..pekena ikan bakar tepi pantai..ohsem sgtt..sekali otw nk balik tuuuuu..omgeeeeee...jem melekat tak henggatttttt...kematu vontot aku..1 pagi sampai rumahhh beb!!!! Stress gilerrr hokeyyy..lagi stress bila org memotong kat lorong kecemasan tu..dah kita yg kat tgh ni tk bergerak2...rasa nk turun tombok sorang2..acehhh ada hati nk tombok org..kuikuikui...takde sivik betoiii lar!!


Aku tukar cara pakai selendang ni..pin belakang...so muka nampak bulat mcm bola bowling hokey!!..sampai somi aku tegur..Asal muka u bulat sgt ni..tkde perasaan ai nk tgk..choiiiiiiiiiiiiiiii sungguhh..dusssshhhh!


tagline # beli lar 'mYsyera chiffon kimono'..sgt selesa..sesuai utk semua majlis..


 Poyoo sgtkannnn..kakakakak..jadi model baju sendiri..ai is redha kalau uolls nk kutukss ;p

Actually sblm nk gerak ke wedding tu singgah PARADIGM Mall kejap..pergi beli kasut si adik kat H&M..baru beli 2 bulan dh ketat..beli lagi..nasib lar kasut kat H&M tu murah sikit..RM39..RM45..so mampu lar lagi mak ko ni nk beli....kaki bebudak mmg cepat besow..tensi kot kalau beli yg mahal2!
Aku mmg suka sgt2 brand H&M ni..terutamanya baju budak2..sgt uptodate..cantik2..dah harganya berpatutan..



Habis kenduri gerak terus ke Melaka..Melaka is always jem..nasib baik ada polis jaga..so bertahan lar jgk..
Aku sampai skrg tk paham kenapa org beriya nk ambik gambar kat A-famosa ni..termasuk lar aku jgkk..kakakaka..



cost naik beca ni..RM30 satu pusingan..mahal kot..pusing sikit jer pun...


 Ummi : Kakak bagi lar ummi duduk dgn abie..kakak dgn adik naik dgn bibik..
Kakak : no..no..no...kakak tak nk naik dgn bibik..please okeyyy..( dgn gaya tangan2 skli )
Ummi dlm hati : hambooiiiiiiii.....




 Masa ni ada show 'hantu askar'..motif sgt pakcik ni..bebudak lain semua tak berani dekat..datang melin..
  selamber jer tegur Haii monster..kakakakakak...tanjat ai...then pokcik tu apa lagi..sini2 ambik gambar..RM3 jer..siap bergurau senda lagii..Si adik pulak dah cebik2 nak nangis nyorok belakang aku..takut punya hal..apa darrr anak jantan aku ni!



ni lar bibik baru aku..nama dia Rifa..tp aku panggil dia ripahh..ripah oooo ripah..biar mcm buruk sikitkan..kuikuikui...


Ada ironman korang kat melaka..
Sampai terlopong mulut si adik tgk real2 ironman depan mata dia..nk dekat tak berani..melin jer interpremm tk habis2..




Baliknya tu singgah pengkalan balak..makan ikan bakar..kiddos merengek2 nk mandi..mmg tk dapat lar..tgk jer lar ombak tu..seram aku..tp ada jgk org yg degil mandi manda mcm tkde hal jer..aisshhh korang tak sayang nyawa ker..




cantik sgt view matahari terbenam ni..


Sunday, June 9, 2013

Hantaran bunga tipu2 is done!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, June 09, 2013 5 comments Links to this post
Finally uollsssss...Alhamdullillah siap jgk hantaran dan bunga telur utk wedding sepupu somi aku next week..mcm kena2 jer timing bibik baru ni sampai..kalau tak sure aku jadi pompuan giler yg multitasking..kaki tangan habis semua naik kot..tak cukup tu..aku kerah tenaga sisomi sekali..kakakaka..hantaran kali ni maha simple..pakai bunga plastik yg ala2 fresh flower giteww...bunga tipu namanya...tema peach..so cari flower yg ada peach sikit2...ada 8 dulang hantaran..weekend jer aku bertapa dalam bilik layan hantaran ni semua..then semalam siap jgk akhirnya..lompat bintang sambil goyang vontottt aku kegembiraan..dan tadi bakal pengantin dah datang ambik..clear sikit rumah mak geeee....

 


1) Jam tangan DKNY..
Akukan very the takut kalau buat hantaran yg barangnya tu harga riban2 beb..kalau lar terhilang ker..terjatuh ker...terosak ker...terr..terr..terketar2 aku nk mengantinya...that y kalau aku buat hantaran ni..lagi seminggu nk wedding baru aku suruh dorang hantar barang2 tu..so takde lar dalam simpanan aku tu lama sangatt...risiko beb!!


2) Perfume Givenchy
Siap dah berwrapping mcm tu..senang sikit kerja aku..tinggal letak jer atas dulang..



 3) Kasut


 4) Tafsir Al-Quran


5) Sepasang Sutera ( Kain 4 Meter ) 
Kain yg lembut2..lembik2 ni sgt susah nk digubah..jadi lar mcm ni..gubahan hantam kromo jer namanya..kakakaka



 6) Telekong
Aku paling suka gubah telekong...sbb telekong senang nk digubah..



 7) Handbag michael kors..
Berkenan tgk beg ni..sgt cantikkkk...hargapun cantikkkk..



8) Tempat Mas kawin & Rantai Tangan..
Mas kawinnya seketul duit emas..haaaa skrg dah tak bagi duit2 ni..bagi emas jer utk mas kawin..


   Cost nak buat hantaran ni tak mahalpun..tapi kalau dah dicampur dgn upah skli..jadi lar satu tu RM50 - RM70 sedulang..depend pada material yg dipilih dan jgk pada org yg buat tu..mcm hantaran kat atas ni costnya lebih kurang mcm ni
1) Bunga plastik tu sejambak RM18 x 10 = RM180.00
2 ) Extra daun yg berjalar2 tu RM10 x 5 = RM50.00
3) Reben  peach yg kecik tu RM0.90 x 4 = RM3.60
4) Reben putih yg besar and kecik = RM20.00
5) Polisterin dan kain pembalutnya = RM30.00

TOTAL dalam RM280..kalau org tu ambik upah RM20 sedulang so jadi lar RM450 utk 8 dulang..

Dawai and penembak tu aku dah ada..so pakai jer....then dulang putih tupun aku punya..recycle balik..so, kalau org tu nk dulang lain kena lar tambah cost utk dulang baru tu pulak..hehehehe..itu yg jadi satu hantaran cecah RM70 - RM150 sedulang..kitaorg sebelah lelaki..so mak pengantin nk simple2 jer..budget sedulang bawah RM50 jer..so ni lar hasilnya...
Sekian uollss...

Dalam Hati : Tiap2 tahun aku kata dah tak nk buat hantaran dan bunga telur ni lagi..tapiii aku buat jgk..kahkahkahkah...tk boleh kena pujuk rayu sikit..kecundang jua akhirnya..




Monday, June 3, 2013

Jalan jalan cari pasal!!!

Posted by GOLD FINGER at Monday, June 03, 2013 6 comments Links to this post
Haiii uollssssss...ganas tak tajuk entry ai..hahahaha...mmg ganazz..sampai aku menyumpah seranah sepanjang jalan tu..urut dada 3..4 kali...mmg betul2 cari pasal lar kalau berjalan time cuti sekolah ni..jem sana sini..asalnya pergi wedding kawan somi kat Seremban, pastu gatai2 lajak ke Melaka..bawak budak2 naik beca lar..tgk A-famosa lar, then baliknya singgah pengkalan balak..pekena ikan bakar tepi pantai..ohsem sgtt..sekali otw nk balik tuuuuu..omgeeeeee...jem melekat tak henggatttttt...kematu vontot aku..1 pagi sampai rumahhh beb!!!! Stress gilerrr hokeyyy..lagi stress bila org memotong kat lorong kecemasan tu..dah kita yg kat tgh ni tk bergerak2...rasa nk turun tombok sorang2..acehhh ada hati nk tombok org..kuikuikui...takde sivik betoiii lar!!


Aku tukar cara pakai selendang ni..pin belakang...so muka nampak bulat mcm bola bowling hokey!!..sampai somi aku tegur..Asal muka u bulat sgt ni..tkde perasaan ai nk tgk..choiiiiiiiiiiiiiiii sungguhh..dusssshhhh!


tagline # beli lar 'mYsyera chiffon kimono'..sgt selesa..sesuai utk semua majlis..


 Poyoo sgtkannnn..kakakakak..jadi model baju sendiri..ai is redha kalau uolls nk kutukss ;p

Actually sblm nk gerak ke wedding tu singgah PARADIGM Mall kejap..pergi beli kasut si adik kat H&M..baru beli 2 bulan dh ketat..beli lagi..nasib lar kasut kat H&M tu murah sikit..RM39..RM45..so mampu lar lagi mak ko ni nk beli....kaki bebudak mmg cepat besow..tensi kot kalau beli yg mahal2!
Aku mmg suka sgt2 brand H&M ni..terutamanya baju budak2..sgt uptodate..cantik2..dah harganya berpatutan..



Habis kenduri gerak terus ke Melaka..Melaka is always jem..nasib baik ada polis jaga..so bertahan lar jgk..
Aku sampai skrg tk paham kenapa org beriya nk ambik gambar kat A-famosa ni..termasuk lar aku jgkk..kakakaka..



cost naik beca ni..RM30 satu pusingan..mahal kot..pusing sikit jer pun...


 Ummi : Kakak bagi lar ummi duduk dgn abie..kakak dgn adik naik dgn bibik..
Kakak : no..no..no...kakak tak nk naik dgn bibik..please okeyyy..( dgn gaya tangan2 skli )
Ummi dlm hati : hambooiiiiiiii.....




 Masa ni ada show 'hantu askar'..motif sgt pakcik ni..bebudak lain semua tak berani dekat..datang melin..
  selamber jer tegur Haii monster..kakakakakak...tanjat ai...then pokcik tu apa lagi..sini2 ambik gambar..RM3 jer..siap bergurau senda lagii..Si adik pulak dah cebik2 nak nangis nyorok belakang aku..takut punya hal..apa darrr anak jantan aku ni!



ni lar bibik baru aku..nama dia Rifa..tp aku panggil dia ripahh..ripah oooo ripah..biar mcm buruk sikitkan..kuikuikui...


Ada ironman korang kat melaka..
Sampai terlopong mulut si adik tgk real2 ironman depan mata dia..nk dekat tak berani..melin jer interpremm tk habis2..




Baliknya tu singgah pengkalan balak..makan ikan bakar..kiddos merengek2 nk mandi..mmg tk dapat lar..tgk jer lar ombak tu..seram aku..tp ada jgk org yg degil mandi manda mcm tkde hal jer..aisshhh korang tak sayang nyawa ker..




cantik sgt view matahari terbenam ni..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...