Subscribe Twitter

Monday, August 22, 2011

Giler Dokoh & KeRonsaNg !!

Kerongsang ni dah jadi trand pulak skrg..terjangkit dari geng2 opis..mmg sweett..terserleh keanggunan bila memakainya..Tidak kira bentuk, warna mahupun saiz, ia melambangkan adat seni budaya Melayu yang dipelihara sejak berkurun lalu..wahh hebat..
ni antara GF collections..


Yang ni jenis 3 serankai..sesuai utk kebaya..ada pin ni..


Yang ni bujur..warna gold..sgt2 cantik..i likeeeee




Giler lar shopping keronsang & Dokoh ni..ada bulat..bujur..4 segi..serangkai..2 rangkai..aaiii mcm2 larr..
Korang nk order pun boleh jgk..hehehhe, nanti GF upload picture lagi..
Price RM20 -----> RM100


Picture frm google


Picture frm google..pinjam yer

Sunday, August 21, 2011

FesYeN 'GaP BaBy'

Raye2 ni semua benda nk beli..tp aku lebih teruja utk anak2 jerr..baju tido pun kena beli jgk tuk budak2 ni..
dulu aku kecik2 takde pun baju tido raya..hahahaha
Aku beli sbb bila balik kg tu mlm2 kan ramai yg berkunjung..pastu dorang bukan duk dlm umah..berpeleseran kat luar main bunga api..tambah2 dorang dah besow2 ni..sehari 5 kali tukar baju..

Gaya seorang model..over lar kakak ni..
tergelak2 mak kau ni hah..bapak dia geleng2 kepala..ahahahah




Photo by : Puan Wife yerr

aPa NaK TuLis dLm Kad RaYe?

Lama dah tak dapat kad raya..kalau dulu2..10-15 keping kad confirm blh dapat
tahun ni aku teringin sgt nk hantar kad raya, nak hantar kat mak & mak mertua..dah lama tak menulis kad ni..blur sekejab ******* Apa nk tulis yer..nak tanya apa..nk ckp apa??? ahahhah


Aku nk cari kad raya yg utk ayahanda & bonda tp tak jumpa..sedihh tull..yg ada kad utk bonda saja..kad untuk ayahanda saja..takkan nk bagi asing2 mak & ayah..


Dah siap2 tulis..eh gam pulak takde..eh setem pun takde..
mmmm ku gigihkan jgk beli gam..letak setem..gi pos office..posssss..selamattt
semoga sampai sebelum aku balik raya..nanti aku dah balik kg tp kad tak sampai2..ehhehe

Wednesday, August 17, 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah

Thanks Amerda
Tapi camner ker nak joint..nk clik apa??
for more info pls visit tuan yg empunya blog Anif Abdullah @ AA or clik kat bawah ni



Name --- > Goldfinger

Aktiviti ---> Blogging & Shopping..

Hope dapat kenal ramai lagi..suke2

EmiLyN & HaiR SaLooN

Isyraf & Abbie kalau gunting rambut kat kedai mamak jer..tp aku ngn Melin haruslah ke saloonkan.
tapi takde lar nk ke saloon yg datin2 pergi tu..Hair Saloon kat Ole2 sek.18 tu jer. Itupun consider mahal jgk lar
Staff2 kat saloon tu mmg dah kenal lar melin ni..Melin ada nick name sendiri kat situ

Nak tahu apa?
Staff : Eh Dora datang..Dora puasa ker?
Melin : Eeeeee..bukan Dora lar..Princesssss
hahahhahaha


Potong depan jer..sbb dah nk tutup mata..nanti juling plk anak ummi ni


Hebat budak yg gunting ni..left hand okayyy..


RM5.00 jer dorang charges..hahah
Hasilnya


Selalunya aku akan suh potong belakang tu skali..tp nk raya ni..biarlar panjang blh ikat..
Kalau tak sebijik lar mcm 'Dora the Explorer'
tu yg budak2 saloon tu panggil dia Dora..hikhikhik


Tuesday, August 16, 2011

SeLeNdaNg eDiSi RaYe

Janji punya janji..tak terupload photo2 selendang chiffon ni..bussy wehh, siang kerja..malamnya jahit selendang lar..letak batu kat tudung, baju jgk..sampai tak terambik dah..
Ni ada lar antara selendang2 yg sempat ku snapkan utk tatapan korang yg asyik duk tanya2 tu..
memandangkan camera aku ni zaman purba punya..so tak lar clear sgt colour dia tu..


Warna ni lar yg paling aku suka..match tak ngn baju korang




Hitam ni lar menjadi rebutan ramai


Hah ni tudung terlatest sekali..GF panggil tudung ular senduk..ahahah


Hah..aku cuba lar..hah kan kata mcm ular senduk..


Ptg tu belek2 magazine..ternampak gambar irma pakai tudung sebijik cam ni..eh cantik larrr..
Comel..comell
Lupa plk..all selendang harganye RM68 jer..price kawan2..yg tak kawan RM75..ahahah

Monday, August 15, 2011

NeStLe CoNteSt..JoM JoiNt

Aku mmg suka joint contest2 ni..tapi menangnya mmg tak pernah lar kan..hahahha..
kadang2 tu beriya2 fill up form bagaiii, buat slogan lar..aleh2 tak post sampai dah tamat contest tu..
pastu dulu suka jgk masuk peraduan teka silang kata yg berita harian buat..memerah otak mcm nk giler..google sana sini..tido lambat..gara2 contest tu..ahhahah

Now mood contest aku dah datang balik..kali ni nk joint Nestle Contest plk..mcm2 ada..i likeeee



Nescafe Chill-Lah Express
Contest Period: 18th July 2011 - 1st November 2011


Peraduan Perkayakan Hidupmu
Contest Period: 1st July 2011 - 1st September 2011


Peraduan Nescafe Rumah Idaman
Contest Period: 13th June 2011 - 31st August 2011

Apalagi korang, jom lar joint..mana lar tahu rezeki dibulan ramadhan al-mubarak ni!!


Sunday, August 14, 2011

Bye..Bye AviLLioN

Finally..habis jgk kisah avillion ni,penutupnya aku sudahkan dgn wassalam..hahah
Kegumbiraan anak2 hingga ke hari ni dorang bercerita..demam pun hingga ker hari ini tak kebah2 lagi




mmmm sgt2 indah


Masa ni nk bagi dorang terlena, so pasang lar movie kat laptp..tp kesudahannya mak dia yg zzzzzzzzzz


Isyraff..smile plzzzz


Oh happynya dorang ni..kemana2 berpimpin tangan..


Walau dimanapun GF berada..update tetap update..:P



2 sepupu ni mmg menempel dlm bilik GF jer..bilik mak dia tak blh nk bising2 sbb ada baby Harith


Check out..jom balik..sudah2 ler tu..anyway thanks to my sis & bro
Wassalam

Saturday, August 13, 2011

SeMuAnya in AuGusT

Banyak tarikh2 penting in August ni..bukan saja bulan kemerdekaan, 31 August..
Tapi..
Anniversary GF - 6 August
Besday GF - 14 August
Besday En Hubby - 21 August
Besday Mak - 25 August
Besfren GF, Zila - 25 August
Ingat lagi masa wedding GF dulu..Nikah 6/8 pastu next weeknya masa besday GF kenduri kat umah hubby.
Masa tu potong kek besday togthr ngn kek kawin skali..
Tahun ni lain dari sblm ni..sbb august ni jatuh pada bulan ramadhan pulak..camner nk celebrate..
last year..every week in august ni kitaorg mkn kek
This year kita kumpul2kan date ni celebrate masa raya nanti..hahhahah

 



Friday, August 12, 2011

Lagi EnTry AviLLioN!!

Banyaknya entry pasal avillion ni..mmg bykpun..
aktiviti kat sana mmg memacam..dari pagi sampai lar kemalam..
dari berenang2..terus ker berpasiran..lari ker pet farm pulak..gi pulak ker kids cabin
adoooiii tak letih ker bebudak ni


cepat2 dah pukul 10.30..kita nk gi bg rabbit makan


dgn basah2nya serbu masuk dlm kandang ni.


Hebat Meyya!!..clap..clap..semua org ambik picture meyya


Melin nangis2 suh tangkap turtle ni bawak balik sekor..haruslah tak blh kan..
dia mmg suka sgt turtle..rasanya dah 7 ekor abbie dia bela..tp semuanya dah arwah :(

Bila Malam menjelma..--->>>


Pukul 8.00 mlm dorang dah merengek2 nk ker Kids Cabin ni..tak sempat mak ko ni nk baring2 jap
Bagus tempat ni..aku suka bangettt..budak2 mmg takkan bosan, ada jer axtivit utk dorang..
Toilet dia sgt comellzzzz


Mewarna tu free jer..tp yg nk main game tu kena bayar..sejam RM20..hah ambik ko..untung lerr


Mula2 anak2 yg main..lama2 aku tgk bapak dia pulak yg lebih2..
eh tambah sejam lagi..amboi2..


Brother yg jaga cabin ni baguihh..takde nk berkira sgt..main lar korang..hahah


Ummi suka warna2 ni..
SPM seni lukis dapat grade 1 okayyy..hahah ( entah camner blh pg ke debit credit ni..huh)


Oh..tidakkk..outdoor pulakkk dahh..

Monday, August 22, 2011

Giler Dokoh & KeRonsaNg !!

Posted by GOLD FINGER at Monday, August 22, 2011 0 comments Links to this post
Kerongsang ni dah jadi trand pulak skrg..terjangkit dari geng2 opis..mmg sweett..terserleh keanggunan bila memakainya..Tidak kira bentuk, warna mahupun saiz, ia melambangkan adat seni budaya Melayu yang dipelihara sejak berkurun lalu..wahh hebat..
ni antara GF collections..


Yang ni jenis 3 serankai..sesuai utk kebaya..ada pin ni..


Yang ni bujur..warna gold..sgt2 cantik..i likeeeee




Giler lar shopping keronsang & Dokoh ni..ada bulat..bujur..4 segi..serangkai..2 rangkai..aaiii mcm2 larr..
Korang nk order pun boleh jgk..hehehhe, nanti GF upload picture lagi..
Price RM20 -----> RM100


Picture frm google


Picture frm google..pinjam yer

Sunday, August 21, 2011

FesYeN 'GaP BaBy'

Posted by GOLD FINGER at Sunday, August 21, 2011 0 comments Links to this post
Raye2 ni semua benda nk beli..tp aku lebih teruja utk anak2 jerr..baju tido pun kena beli jgk tuk budak2 ni..
dulu aku kecik2 takde pun baju tido raya..hahahaha
Aku beli sbb bila balik kg tu mlm2 kan ramai yg berkunjung..pastu dorang bukan duk dlm umah..berpeleseran kat luar main bunga api..tambah2 dorang dah besow2 ni..sehari 5 kali tukar baju..

Gaya seorang model..over lar kakak ni..
tergelak2 mak kau ni hah..bapak dia geleng2 kepala..ahahahah




Photo by : Puan Wife yerr

aPa NaK TuLis dLm Kad RaYe?

Posted by GOLD FINGER at Sunday, August 21, 2011 0 comments Links to this post
Lama dah tak dapat kad raya..kalau dulu2..10-15 keping kad confirm blh dapat
tahun ni aku teringin sgt nk hantar kad raya, nak hantar kat mak & mak mertua..dah lama tak menulis kad ni..blur sekejab ******* Apa nk tulis yer..nak tanya apa..nk ckp apa??? ahahhah


Aku nk cari kad raya yg utk ayahanda & bonda tp tak jumpa..sedihh tull..yg ada kad utk bonda saja..kad untuk ayahanda saja..takkan nk bagi asing2 mak & ayah..


Dah siap2 tulis..eh gam pulak takde..eh setem pun takde..
mmmm ku gigihkan jgk beli gam..letak setem..gi pos office..posssss..selamattt
semoga sampai sebelum aku balik raya..nanti aku dah balik kg tp kad tak sampai2..ehhehe

Wednesday, August 17, 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, August 17, 2011 1 comments Links to this post
Thanks Amerda
Tapi camner ker nak joint..nk clik apa??
for more info pls visit tuan yg empunya blog Anif Abdullah @ AA or clik kat bawah ni



Name --- > Goldfinger

Aktiviti ---> Blogging & Shopping..

Hope dapat kenal ramai lagi..suke2

EmiLyN & HaiR SaLooN

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, August 17, 2011 0 comments Links to this post
Isyraf & Abbie kalau gunting rambut kat kedai mamak jer..tp aku ngn Melin haruslah ke saloonkan.
tapi takde lar nk ke saloon yg datin2 pergi tu..Hair Saloon kat Ole2 sek.18 tu jer. Itupun consider mahal jgk lar
Staff2 kat saloon tu mmg dah kenal lar melin ni..Melin ada nick name sendiri kat situ

Nak tahu apa?
Staff : Eh Dora datang..Dora puasa ker?
Melin : Eeeeee..bukan Dora lar..Princesssss
hahahhahaha


Potong depan jer..sbb dah nk tutup mata..nanti juling plk anak ummi ni


Hebat budak yg gunting ni..left hand okayyy..


RM5.00 jer dorang charges..hahah
Hasilnya


Selalunya aku akan suh potong belakang tu skali..tp nk raya ni..biarlar panjang blh ikat..
Kalau tak sebijik lar mcm 'Dora the Explorer'
tu yg budak2 saloon tu panggil dia Dora..hikhikhik


Tuesday, August 16, 2011

SeLeNdaNg eDiSi RaYe

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, August 16, 2011 0 comments Links to this post
Janji punya janji..tak terupload photo2 selendang chiffon ni..bussy wehh, siang kerja..malamnya jahit selendang lar..letak batu kat tudung, baju jgk..sampai tak terambik dah..
Ni ada lar antara selendang2 yg sempat ku snapkan utk tatapan korang yg asyik duk tanya2 tu..
memandangkan camera aku ni zaman purba punya..so tak lar clear sgt colour dia tu..


Warna ni lar yg paling aku suka..match tak ngn baju korang




Hitam ni lar menjadi rebutan ramai


Hah ni tudung terlatest sekali..GF panggil tudung ular senduk..ahahah


Hah..aku cuba lar..hah kan kata mcm ular senduk..


Ptg tu belek2 magazine..ternampak gambar irma pakai tudung sebijik cam ni..eh cantik larrr..
Comel..comell
Lupa plk..all selendang harganye RM68 jer..price kawan2..yg tak kawan RM75..ahahah

Monday, August 15, 2011

NeStLe CoNteSt..JoM JoiNt

Posted by GOLD FINGER at Monday, August 15, 2011 0 comments Links to this post
Aku mmg suka joint contest2 ni..tapi menangnya mmg tak pernah lar kan..hahahha..
kadang2 tu beriya2 fill up form bagaiii, buat slogan lar..aleh2 tak post sampai dah tamat contest tu..
pastu dulu suka jgk masuk peraduan teka silang kata yg berita harian buat..memerah otak mcm nk giler..google sana sini..tido lambat..gara2 contest tu..ahhahah

Now mood contest aku dah datang balik..kali ni nk joint Nestle Contest plk..mcm2 ada..i likeeee



Nescafe Chill-Lah Express
Contest Period: 18th July 2011 - 1st November 2011


Peraduan Perkayakan Hidupmu
Contest Period: 1st July 2011 - 1st September 2011


Peraduan Nescafe Rumah Idaman
Contest Period: 13th June 2011 - 31st August 2011

Apalagi korang, jom lar joint..mana lar tahu rezeki dibulan ramadhan al-mubarak ni!!


Sunday, August 14, 2011

Bye..Bye AviLLioN

Posted by GOLD FINGER at Sunday, August 14, 2011 0 comments Links to this post
Finally..habis jgk kisah avillion ni,penutupnya aku sudahkan dgn wassalam..hahah
Kegumbiraan anak2 hingga ke hari ni dorang bercerita..demam pun hingga ker hari ini tak kebah2 lagi




mmmm sgt2 indah


Masa ni nk bagi dorang terlena, so pasang lar movie kat laptp..tp kesudahannya mak dia yg zzzzzzzzzz


Isyraff..smile plzzzz


Oh happynya dorang ni..kemana2 berpimpin tangan..


Walau dimanapun GF berada..update tetap update..:P



2 sepupu ni mmg menempel dlm bilik GF jer..bilik mak dia tak blh nk bising2 sbb ada baby Harith


Check out..jom balik..sudah2 ler tu..anyway thanks to my sis & bro
Wassalam

Saturday, August 13, 2011

SeMuAnya in AuGusT

Posted by GOLD FINGER at Saturday, August 13, 2011 0 comments Links to this post
Banyak tarikh2 penting in August ni..bukan saja bulan kemerdekaan, 31 August..
Tapi..
Anniversary GF - 6 August
Besday GF - 14 August
Besday En Hubby - 21 August
Besday Mak - 25 August
Besfren GF, Zila - 25 August
Ingat lagi masa wedding GF dulu..Nikah 6/8 pastu next weeknya masa besday GF kenduri kat umah hubby.
Masa tu potong kek besday togthr ngn kek kawin skali..
Tahun ni lain dari sblm ni..sbb august ni jatuh pada bulan ramadhan pulak..camner nk celebrate..
last year..every week in august ni kitaorg mkn kek
This year kita kumpul2kan date ni celebrate masa raya nanti..hahhahah

 



Friday, August 12, 2011

Lagi EnTry AviLLioN!!

Posted by GOLD FINGER at Friday, August 12, 2011 0 comments Links to this post
Banyaknya entry pasal avillion ni..mmg bykpun..
aktiviti kat sana mmg memacam..dari pagi sampai lar kemalam..
dari berenang2..terus ker berpasiran..lari ker pet farm pulak..gi pulak ker kids cabin
adoooiii tak letih ker bebudak ni


cepat2 dah pukul 10.30..kita nk gi bg rabbit makan


dgn basah2nya serbu masuk dlm kandang ni.


Hebat Meyya!!..clap..clap..semua org ambik picture meyya


Melin nangis2 suh tangkap turtle ni bawak balik sekor..haruslah tak blh kan..
dia mmg suka sgt turtle..rasanya dah 7 ekor abbie dia bela..tp semuanya dah arwah :(

Bila Malam menjelma..--->>>


Pukul 8.00 mlm dorang dah merengek2 nk ker Kids Cabin ni..tak sempat mak ko ni nk baring2 jap
Bagus tempat ni..aku suka bangettt..budak2 mmg takkan bosan, ada jer axtivit utk dorang..
Toilet dia sgt comellzzzz


Mewarna tu free jer..tp yg nk main game tu kena bayar..sejam RM20..hah ambik ko..untung lerr


Mula2 anak2 yg main..lama2 aku tgk bapak dia pulak yg lebih2..
eh tambah sejam lagi..amboi2..


Brother yg jaga cabin ni baguihh..takde nk berkira sgt..main lar korang..hahah


Ummi suka warna2 ni..
SPM seni lukis dapat grade 1 okayyy..hahah ( entah camner blh pg ke debit credit ni..huh)


Oh..tidakkk..outdoor pulakkk dahh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...