Subscribe Twitter

Thursday, October 31, 2013

Hua Hin Day 1 - Cha Am City & Monkey Temple

Sawadeekaappp...kapungkappp...ikan siakapp...
*sila sebut dgn lemah lembut..haluskan suara tu skli..baru boleh jadi org thailand yer*

Ok..tak tahu nk mulakan mcmana..blurrr sbb dah lama tak mengarang..karat jap otak aku ni..hehe..Percutian tiba2 bersama customer ni aku tahu 2 week before trip tu..dapat jer email dari bos terus teringat pasport dah expired..tetiba nebes tak tentu pasal..hahaha..next day terhegeh2 aku pergi Imigresen renew pasport tu..pastu boleh pulak sesat larat kat dlm kompleks PKNS tu..kahkahkah..ampun lar yer suami..aku punya sengal ni kadang2 mmg tahap kritikal..kadang2 larrr...

22 October 2013
Kuala Lumpur > Thai Airway > Bangkok > Bas >  Hua Hin

Weolls pergi 2 group..customer semua naik MAS..we all staff yg 8 org ni asing naik Thai Airway..memula rasa mcm kejamnya!!..diskriminasi ni..hahaha..tapi bila check balik..oooo kita naik Airbus..ia is relaaaaa sgttt...flight pukul 8am...kui 6am dah kena check in..bertabahlah sesubuh pagi aku bersiap tinggalkan anak2 yg tengah tidur...untuk tidak rasa berdosa, awal2 lagi aku dah import opah ngn atok dorang dari kampung khas utk anak2 sepanjang pemergian si emak..haa pandai tak aku..bijakkan..hehe

tapi ada jgk spesis mulut yg takde filter, sure ckp..eh sampai hati yer u tinggalkan anak2..eee ai tak tergamak nk tinggal anak2 ai.. stail ckp mcm sherry dlm citer Mr Arrogant tu..uiiiii mmg makan dalam beb!!..haa dia makan seliparr aku....hahaha..


Dalam ni semua ada..check in details..flight details..itinerary..hotel..contact no..lengkaplar semuanya..bagus travel agent ni...BON VOYAGE!


hai kasut..please be nice to me ya!!
(Kasut 1)


 Sampai jer kat KLIA, solat dulu..then dapat call dari tourguide tanya aku kat mana..sbb aku sorang jer yg belum check in luggage..haaaa...bersilat aku jap kat dlm surau tu..kohkohkoh..


Muka sembab tk cukup tidurr...
(Kasut 2)

Lepas clearance immigration, duk lar bertapa kat Airport Bangkok tu tunggu flight customer sampai..lewat sejam..chooiii sgtkan nk tunggu2 ni..nasib baik ada banyak wifi kat situ..sambil2 tu aku melayan lar local TG tu..nama dia petchi..mcm jantan plk dah aku tgk minah ni..yg sorang lagi betul2 jantan..tapi lembut dah mcm gurgirl, siap dgn payung..tisu..ishhh konflik jantina dorang ni!!


Bangkok, 12pm



Welcome Lunch at Sophia Restaurant, Bangkok.. Halal yer.. 


 Hamboiiiii...makan sakan nampakkk!! sorry, diet tertinggal kat shah alam...hahaha


 Dalam 8 org staff tu..aku kenal si salmi ni sorang jer..yg lain tu semua 1st time jumpa..maklumlar ada yg dari penang..prai..johor..ipoh..so mmg tak kenal langsung, nama jer satu companykan..lagi 40 org tu 99.9% adalah chinese..dan semua customer ni pun aku tak kenal jgk..pasrah jer lar..dah namanya pun customer trip..bukannya nk suruh ko keluar duit pun..follow jer..sambil senyum2..tunjuk gigi sudah!

 Monkey Temple, Hua Hin



 Perjalanan dari bangkok ker hua hin adalah dlm 3 jam..kitaorg naik dua bas..yg bestnya dlm bas tu dorang siap2 dah letak Pulut Mangga sorang satu...terus rasa VIP..hahaha..setakat pulut mangga dah VIP..pfftttt!! sedap giler wehhh, sapa tak nk meh bagi akak..5 bungkus pun akak boleh habiskan!!



Ini ker temple nya?
Bukannn..tu yg kat atas puncak tu..
haaaaa...terus ketar2 lutut aku..tulunn..tulunnn




 
 Korangggggg...mencabar betul monkey temple ni..dah lar panas terik..kena panjat tangga..monyet pulak bersepah ala2 manja gitewww..kiri kanan..atas bawah..besar kecik..aiiihhh seram aku!


Aaacehcehcehh..poyo habisss!




Ini lar 4 org gergurl..3 org boboi..dan sorang lagi boboi jadi photographer..aku subcontract kan camera DSLR aku kat budak tu..dia pulak paksa rela menerimanya..*tqvm bob*..ni semua below age iolls..so, aku redha jer dorang panggil aku kakak..walaupun aku nampak lagi muda dari dorang..kahkahkah..*saiko sangat*


Amazing view..sangat2 cantik!


Senyum dalam tangisan..all the customer tu semua tua2..tp steady jer beb naik tangga..turun tangga..takyah nk pimpin tangan dorang...dasat2! * rasa mcm ikut rombongan warga emas*


See..tercabut lutut ko!


(Kasut 3)

Masa ni dah sampai kat bawah..walaupun penat nk mati..tapi bila org nk ambik gambar, aku tetap senyum dgn gojesnya..hahaha...ni bukan setakat peluh basah2 ketiak jer korang..tapi lenjun satu badan..


Last but not least..gambar monyet beromen utk tatapan semua....kahkahkah..
to be continue..belum habis day 1 lagii...

Sinopsis Kasut :  hahahaha..actually kenapa aku letak remark Kasut 1,2 & 3..sbbnya dalam masa setengah hari jer kat Bangkok tu aku blh tukar 3 pasang kasut beb!!! bonggok giler aku rasa...
Aku kalau pergi travel mmg ada masalah pasal kaki & kasut..lastnya sure selipar jamban jgk yg aku pakai..laki aku mmg selalu hangin bab ni..dia advise suh pakai sport shoes jer..senang dan selesa..oh tidakkkk..tidakkk..sport shoes mmg takde dlm kamus travel hidup aku..miahahahahah...tak blh accept rasanya pakai sport shoes dgn baju jalan2 ni..kekeke..


Thursday, October 10, 2013

Mahkota Hotel Melaka..

short cut citer jer yer..* salam dulu..assalamualaikum* hehe, actually aku nyampah nk citer panjang2 pasal staff day ni..bila ingat balik dinner kat Mahkota Hotel malam tu..sakit hati kak tonn..yg bestnya cuma dapat bonus letter jer..yg lain so so jer..hotelpun dari luar nampak ok..bila masuk dalam nampak sgt keuzurannya..aircondpun  semput2..tetiba tgh tido keluar bunyi ggggrrrrrrrrggrrr....tanjat gurgirlss tauu!!...hahahah..ai dah lar penakut ya rabbi..


this year tema 'Superhero'...malas nk serabut otak pikir pakai apa..aku sarung jer t-shirt kapten America..RM15 jerr, settle!..actuallykan korang, t-shirt2 superhero ni semuanya mahal2 nak mampuihhh...tak rela aku nak beli sampai beratus2 hanya untuk sehelai t-shirt lengan pendek..pakainya sekejap jer..


this is ironlady beb!! 
Aku mati2 ingat budak lelaki..dah bercostume mcm tu mana lar nk cam laki ker pompuan..biasalar dinnerkan, sapa pakai ikut tema sure ramai yg nak ambik gambar..so, akupun sama lar..blh tayang kat anak2..haha..skli tgh ambik gambar dia peluk pinggan aku..oooiiiiii tanjat datin maimon!! ini boleh mendatangkan kemarahannn beb!..skli ironman bukak topeng sikit..keluar suara gurgirlss..
ini Sue lar kak yus..
OMGeeee..*tarik nafas sambil urut dada* hahahaha...


Ini pulak lelaki..tp jadi pompuan..nasib baik aku yg tak peluk pinggan dia..kalau tak sure kontrovesi malam tu..esok keluar paper muka depan..datin maimom rangkul pinggang anak ikan...kohkohkoh


peveret isyraf ni..kalau lar dia nampak sure lompat2 bintang..* aku benci hulk ni*


ni pulak kapten america versi bollywood..



Kitaorg sampai dlm tghari, then terus lunch..pastu ada aktiviti luar, tak blh check in hokey..tapi aku special kes..sampai2 jer terus dapat kunci bilik..hehe..coz aku sebilik dgn mommy to be..pregnantkann, takkan lar nk joint aktiviti2 tu semua..akupun tumpang lar sekaki..hehehe..masuk jer bilik terus membongkang..zzzzzzz..






Ada dua bilik dalam satu apartment tu..besar..sesuai utk seisi keluarga..if datang berjamaah sesuai sgt lar duduk hotel ni..


Picture dalam toilet is wajib..
Sorry lar citer terbalik2..hahahaha..akupun pening baca citer sendiri..nak cepat punya pasal..

Actually mlm tu kenapa aku menyampah sesangat..sbb budak2 melayu ni slumber jer 'minum' sampai tak respect org lain..kuang ajoo sangat!! isshhh menyirap2 darah aku sampai skrg..at the 1st place..akupun tak paham kenapa management allowed 'minuman tu' masa staff day..staff day is for staff..bukan utk entertain customer or dealer..ker...dan yg vangangnya budak2 melayu yg minum tu..memalukan!!
Next day tu bila masuk office..aku terus cari committee..complain lar apalagi..rupanya bukan aku jer tak puas hati..ramai lagi rupanya..

Dalam Hati :  Aku terus benci budak2 yg minum tu..

Monday, October 7, 2013

Besday me & hubby

Besday dah lepas 2 bulan yg lalu yer..#harap maklum#..tapiii aku tak kira nk citer jgk kat dlm blog suam2 kuku ai ni..takpe2 citer sendiri baca sendiri..gelak sendiri..saiko kannn...miahahaha..tahun ni tak brapa nk romantik sgt mcm besday last year..huhuhuhu....besday time raya ni mmg tak fun langsung weyy..duit dah habis spend utk raya..so, celebrate gitew2 jer...tapi tetap lar celebrate hokey...berani tak celebrate besday aku!! hahahaha..


Eh ada mungaaaa larr...sekuntum jerr?..bapak lilin pun ada skli..
ok larrr..kira romantik jgk larkan..tp disbbkan ada 2 org budak keledek ngn keladi yg tk reti nk duduk diam tu..habis moment2 romantik kitaorg tu bertukar menjadi moment 'pasar borong selayang'..aku skrg ni mmg mood pasar borong jer..bukan sbb aku rajin kepasar kerr...tp disbbkan lately ni opis aku dah mcm pasar borong pagi yg basah2 tu...mali..mali..3 longngok sapuloh linggit..ikan segar..ikan mulahh..beli sekilo dapat sekilo..haaa lebih kurang mcm tu lar bisingnya..sampaikan aku balik rumahpun masih terdengar2 lagi suara dorang tu!! haaaaa penyakit ni..



MOTIF?


Sedappp...

tak sedappp..


Akukan poyoosss..mesti lar nk ambik gambar sendiri banyak2..kalau tk bergambar bukan aku lar tu..eh blogger mmg macam tu lar kot..sebelum makan ambik gambar..lepas makan ambik gambar..dlm keta ambik gambar..so, seandainya camera HP ni rosak..takde makna lar HP ni bagi aku..nak usung DSLR tu kesana sini mmg tak larrrkan...kuikuikui


Masa lunch time..bos pulak belanja kat chilis..ohmypeveretplace..skli dgn my buddy #wai kuan#reen#sofi..by the way thankss uollss..tak pernah lupa besday ai..touching gitew :p..



Chilis semua sedap...takde yg tak sedap..exspecially dia punya 'kentanglenyek' tu..


Sweet n sedap kek ni..mmg sedapp..


Kisah besday en suami lagi romantik..aka tragis..tragis dek sebab sikakak yg tak blh simpan rahsia...aku plan nk buat suprise bila en suami balik kerja mlm tu..tutup lampu..nyorok balik pintu..bawak kek ngn lilin..supriseeeeee!!..tapiiiiii..awal2 lagi si kakak dah pecah rahsia..dia call bapaknya cakap...

Abie..ummi ada beli kek kecik2..nanti abbie balik kita nk nyorok kat pintu..nk kejutkan abie..
haaaa..melopong aku dengar..yg kakak bagitahu abie kenapa??? dah namanyapun surprise..ishhhhhh geram jerkan!!



Kek of coz from Wondermilk..
Disebabkan plan dh terbongkar..en suami balik tersenyum2 dari pagar lagi..so, kekdahnya takyah lar kita nak nyorok2 yer..kita letak jer kek tu atas meja..then pasang lilin..pastu yg tiupnya bebudak 2 ni..
haisshh kakak..lagi kita cakap rahsia..lagi excited dia nk citer..kalah kiah propa!
Lastnya..we siap2 gi dinner kat luar jer..habis citer..

14 August & 21 August..tahun biar lar rahsia..aceehhh, rahsia lar sgtttt!!
Alhamdulillah, Ya Allah, syukur padaMu terhadap usia yang telah Engkau berikan padaku. Terima kasih atas segala nikmat yang telah Kau berikan. Terima kasih untuk setiap dugaan dan ujian yang telah Engkau turunkan terhadapku. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan padaku, namun terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu. Ampunkanlah aku Ya Allah. Aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku tewas dengan godaan yang melanda. Namun, dengan limpah rahmatMu, Engkau masih memberiku peluang mencari redhaMu. Terima kasih Ya Allah
Terima kasih mak ayah kerana telah melahirkan dan menjaga aku sejak dari kecil hingga dewasa begini.
Amin2

Thursday, October 31, 2013

Hua Hin Day 1 - Cha Am City & Monkey Temple

Posted by GOLD FINGER at Thursday, October 31, 2013 1 comments Links to this post
Sawadeekaappp...kapungkappp...ikan siakapp...
*sila sebut dgn lemah lembut..haluskan suara tu skli..baru boleh jadi org thailand yer*

Ok..tak tahu nk mulakan mcmana..blurrr sbb dah lama tak mengarang..karat jap otak aku ni..hehe..Percutian tiba2 bersama customer ni aku tahu 2 week before trip tu..dapat jer email dari bos terus teringat pasport dah expired..tetiba nebes tak tentu pasal..hahaha..next day terhegeh2 aku pergi Imigresen renew pasport tu..pastu boleh pulak sesat larat kat dlm kompleks PKNS tu..kahkahkah..ampun lar yer suami..aku punya sengal ni kadang2 mmg tahap kritikal..kadang2 larrr...

22 October 2013
Kuala Lumpur > Thai Airway > Bangkok > Bas >  Hua Hin

Weolls pergi 2 group..customer semua naik MAS..we all staff yg 8 org ni asing naik Thai Airway..memula rasa mcm kejamnya!!..diskriminasi ni..hahaha..tapi bila check balik..oooo kita naik Airbus..ia is relaaaaa sgttt...flight pukul 8am...kui 6am dah kena check in..bertabahlah sesubuh pagi aku bersiap tinggalkan anak2 yg tengah tidur...untuk tidak rasa berdosa, awal2 lagi aku dah import opah ngn atok dorang dari kampung khas utk anak2 sepanjang pemergian si emak..haa pandai tak aku..bijakkan..hehe

tapi ada jgk spesis mulut yg takde filter, sure ckp..eh sampai hati yer u tinggalkan anak2..eee ai tak tergamak nk tinggal anak2 ai.. stail ckp mcm sherry dlm citer Mr Arrogant tu..uiiiii mmg makan dalam beb!!..haa dia makan seliparr aku....hahaha..


Dalam ni semua ada..check in details..flight details..itinerary..hotel..contact no..lengkaplar semuanya..bagus travel agent ni...BON VOYAGE!


hai kasut..please be nice to me ya!!
(Kasut 1)


 Sampai jer kat KLIA, solat dulu..then dapat call dari tourguide tanya aku kat mana..sbb aku sorang jer yg belum check in luggage..haaaa...bersilat aku jap kat dlm surau tu..kohkohkoh..


Muka sembab tk cukup tidurr...
(Kasut 2)

Lepas clearance immigration, duk lar bertapa kat Airport Bangkok tu tunggu flight customer sampai..lewat sejam..chooiii sgtkan nk tunggu2 ni..nasib baik ada banyak wifi kat situ..sambil2 tu aku melayan lar local TG tu..nama dia petchi..mcm jantan plk dah aku tgk minah ni..yg sorang lagi betul2 jantan..tapi lembut dah mcm gurgirl, siap dgn payung..tisu..ishhh konflik jantina dorang ni!!


Bangkok, 12pm



Welcome Lunch at Sophia Restaurant, Bangkok.. Halal yer.. 


 Hamboiiiii...makan sakan nampakkk!! sorry, diet tertinggal kat shah alam...hahaha


 Dalam 8 org staff tu..aku kenal si salmi ni sorang jer..yg lain tu semua 1st time jumpa..maklumlar ada yg dari penang..prai..johor..ipoh..so mmg tak kenal langsung, nama jer satu companykan..lagi 40 org tu 99.9% adalah chinese..dan semua customer ni pun aku tak kenal jgk..pasrah jer lar..dah namanya pun customer trip..bukannya nk suruh ko keluar duit pun..follow jer..sambil senyum2..tunjuk gigi sudah!

 Monkey Temple, Hua Hin



 Perjalanan dari bangkok ker hua hin adalah dlm 3 jam..kitaorg naik dua bas..yg bestnya dlm bas tu dorang siap2 dah letak Pulut Mangga sorang satu...terus rasa VIP..hahaha..setakat pulut mangga dah VIP..pfftttt!! sedap giler wehhh, sapa tak nk meh bagi akak..5 bungkus pun akak boleh habiskan!!



Ini ker temple nya?
Bukannn..tu yg kat atas puncak tu..
haaaaa...terus ketar2 lutut aku..tulunn..tulunnn




 
 Korangggggg...mencabar betul monkey temple ni..dah lar panas terik..kena panjat tangga..monyet pulak bersepah ala2 manja gitewww..kiri kanan..atas bawah..besar kecik..aiiihhh seram aku!


Aaacehcehcehh..poyo habisss!




Ini lar 4 org gergurl..3 org boboi..dan sorang lagi boboi jadi photographer..aku subcontract kan camera DSLR aku kat budak tu..dia pulak paksa rela menerimanya..*tqvm bob*..ni semua below age iolls..so, aku redha jer dorang panggil aku kakak..walaupun aku nampak lagi muda dari dorang..kahkahkah..*saiko sangat*


Amazing view..sangat2 cantik!


Senyum dalam tangisan..all the customer tu semua tua2..tp steady jer beb naik tangga..turun tangga..takyah nk pimpin tangan dorang...dasat2! * rasa mcm ikut rombongan warga emas*


See..tercabut lutut ko!


(Kasut 3)

Masa ni dah sampai kat bawah..walaupun penat nk mati..tapi bila org nk ambik gambar, aku tetap senyum dgn gojesnya..hahaha...ni bukan setakat peluh basah2 ketiak jer korang..tapi lenjun satu badan..


Last but not least..gambar monyet beromen utk tatapan semua....kahkahkah..
to be continue..belum habis day 1 lagii...

Sinopsis Kasut :  hahahaha..actually kenapa aku letak remark Kasut 1,2 & 3..sbbnya dalam masa setengah hari jer kat Bangkok tu aku blh tukar 3 pasang kasut beb!!! bonggok giler aku rasa...
Aku kalau pergi travel mmg ada masalah pasal kaki & kasut..lastnya sure selipar jamban jgk yg aku pakai..laki aku mmg selalu hangin bab ni..dia advise suh pakai sport shoes jer..senang dan selesa..oh tidakkkk..tidakkk..sport shoes mmg takde dlm kamus travel hidup aku..miahahahahah...tak blh accept rasanya pakai sport shoes dgn baju jalan2 ni..kekeke..


Thursday, October 10, 2013

Mahkota Hotel Melaka..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, October 10, 2013 0 comments Links to this post
short cut citer jer yer..* salam dulu..assalamualaikum* hehe, actually aku nyampah nk citer panjang2 pasal staff day ni..bila ingat balik dinner kat Mahkota Hotel malam tu..sakit hati kak tonn..yg bestnya cuma dapat bonus letter jer..yg lain so so jer..hotelpun dari luar nampak ok..bila masuk dalam nampak sgt keuzurannya..aircondpun  semput2..tetiba tgh tido keluar bunyi ggggrrrrrrrrggrrr....tanjat gurgirlss tauu!!...hahahah..ai dah lar penakut ya rabbi..


this year tema 'Superhero'...malas nk serabut otak pikir pakai apa..aku sarung jer t-shirt kapten America..RM15 jerr, settle!..actuallykan korang, t-shirt2 superhero ni semuanya mahal2 nak mampuihhh...tak rela aku nak beli sampai beratus2 hanya untuk sehelai t-shirt lengan pendek..pakainya sekejap jer..


this is ironlady beb!! 
Aku mati2 ingat budak lelaki..dah bercostume mcm tu mana lar nk cam laki ker pompuan..biasalar dinnerkan, sapa pakai ikut tema sure ramai yg nak ambik gambar..so, akupun sama lar..blh tayang kat anak2..haha..skli tgh ambik gambar dia peluk pinggan aku..oooiiiiii tanjat datin maimon!! ini boleh mendatangkan kemarahannn beb!..skli ironman bukak topeng sikit..keluar suara gurgirlss..
ini Sue lar kak yus..
OMGeeee..*tarik nafas sambil urut dada* hahahaha...


Ini pulak lelaki..tp jadi pompuan..nasib baik aku yg tak peluk pinggan dia..kalau tak sure kontrovesi malam tu..esok keluar paper muka depan..datin maimom rangkul pinggang anak ikan...kohkohkoh


peveret isyraf ni..kalau lar dia nampak sure lompat2 bintang..* aku benci hulk ni*


ni pulak kapten america versi bollywood..



Kitaorg sampai dlm tghari, then terus lunch..pastu ada aktiviti luar, tak blh check in hokey..tapi aku special kes..sampai2 jer terus dapat kunci bilik..hehe..coz aku sebilik dgn mommy to be..pregnantkann, takkan lar nk joint aktiviti2 tu semua..akupun tumpang lar sekaki..hehehe..masuk jer bilik terus membongkang..zzzzzzz..






Ada dua bilik dalam satu apartment tu..besar..sesuai utk seisi keluarga..if datang berjamaah sesuai sgt lar duduk hotel ni..


Picture dalam toilet is wajib..
Sorry lar citer terbalik2..hahahaha..akupun pening baca citer sendiri..nak cepat punya pasal..

Actually mlm tu kenapa aku menyampah sesangat..sbb budak2 melayu ni slumber jer 'minum' sampai tak respect org lain..kuang ajoo sangat!! isshhh menyirap2 darah aku sampai skrg..at the 1st place..akupun tak paham kenapa management allowed 'minuman tu' masa staff day..staff day is for staff..bukan utk entertain customer or dealer..ker...dan yg vangangnya budak2 melayu yg minum tu..memalukan!!
Next day tu bila masuk office..aku terus cari committee..complain lar apalagi..rupanya bukan aku jer tak puas hati..ramai lagi rupanya..

Dalam Hati :  Aku terus benci budak2 yg minum tu..

Monday, October 7, 2013

Besday me & hubby

Posted by GOLD FINGER at Monday, October 07, 2013 2 comments Links to this post
Besday dah lepas 2 bulan yg lalu yer..#harap maklum#..tapiii aku tak kira nk citer jgk kat dlm blog suam2 kuku ai ni..takpe2 citer sendiri baca sendiri..gelak sendiri..saiko kannn...miahahaha..tahun ni tak brapa nk romantik sgt mcm besday last year..huhuhuhu....besday time raya ni mmg tak fun langsung weyy..duit dah habis spend utk raya..so, celebrate gitew2 jer...tapi tetap lar celebrate hokey...berani tak celebrate besday aku!! hahahaha..


Eh ada mungaaaa larr...sekuntum jerr?..bapak lilin pun ada skli..
ok larrr..kira romantik jgk larkan..tp disbbkan ada 2 org budak keledek ngn keladi yg tk reti nk duduk diam tu..habis moment2 romantik kitaorg tu bertukar menjadi moment 'pasar borong selayang'..aku skrg ni mmg mood pasar borong jer..bukan sbb aku rajin kepasar kerr...tp disbbkan lately ni opis aku dah mcm pasar borong pagi yg basah2 tu...mali..mali..3 longngok sapuloh linggit..ikan segar..ikan mulahh..beli sekilo dapat sekilo..haaa lebih kurang mcm tu lar bisingnya..sampaikan aku balik rumahpun masih terdengar2 lagi suara dorang tu!! haaaaa penyakit ni..



MOTIF?


Sedappp...

tak sedappp..


Akukan poyoosss..mesti lar nk ambik gambar sendiri banyak2..kalau tk bergambar bukan aku lar tu..eh blogger mmg macam tu lar kot..sebelum makan ambik gambar..lepas makan ambik gambar..dlm keta ambik gambar..so, seandainya camera HP ni rosak..takde makna lar HP ni bagi aku..nak usung DSLR tu kesana sini mmg tak larrrkan...kuikuikui


Masa lunch time..bos pulak belanja kat chilis..ohmypeveretplace..skli dgn my buddy #wai kuan#reen#sofi..by the way thankss uollss..tak pernah lupa besday ai..touching gitew :p..



Chilis semua sedap...takde yg tak sedap..exspecially dia punya 'kentanglenyek' tu..


Sweet n sedap kek ni..mmg sedapp..


Kisah besday en suami lagi romantik..aka tragis..tragis dek sebab sikakak yg tak blh simpan rahsia...aku plan nk buat suprise bila en suami balik kerja mlm tu..tutup lampu..nyorok balik pintu..bawak kek ngn lilin..supriseeeeee!!..tapiiiiii..awal2 lagi si kakak dah pecah rahsia..dia call bapaknya cakap...

Abie..ummi ada beli kek kecik2..nanti abbie balik kita nk nyorok kat pintu..nk kejutkan abie..
haaaa..melopong aku dengar..yg kakak bagitahu abie kenapa??? dah namanyapun surprise..ishhhhhh geram jerkan!!



Kek of coz from Wondermilk..
Disebabkan plan dh terbongkar..en suami balik tersenyum2 dari pagar lagi..so, kekdahnya takyah lar kita nak nyorok2 yer..kita letak jer kek tu atas meja..then pasang lilin..pastu yg tiupnya bebudak 2 ni..
haisshh kakak..lagi kita cakap rahsia..lagi excited dia nk citer..kalah kiah propa!
Lastnya..we siap2 gi dinner kat luar jer..habis citer..

14 August & 21 August..tahun biar lar rahsia..aceehhh, rahsia lar sgtttt!!
Alhamdulillah, Ya Allah, syukur padaMu terhadap usia yang telah Engkau berikan padaku. Terima kasih atas segala nikmat yang telah Kau berikan. Terima kasih untuk setiap dugaan dan ujian yang telah Engkau turunkan terhadapku. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan padaku, namun terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu. Ampunkanlah aku Ya Allah. Aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku tewas dengan godaan yang melanda. Namun, dengan limpah rahmatMu, Engkau masih memberiku peluang mencari redhaMu. Terima kasih Ya Allah
Terima kasih mak ayah kerana telah melahirkan dan menjaga aku sejak dari kecil hingga dewasa begini.
Amin2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...