Subscribe Twitter

Thursday, May 31, 2012

Happy Birthday SAYANG ummi..

 Assalamualaikum
Buat anak ummi sayang..
 Hari ini genap kakak berusia 5 tahun..14.05.2012..
 5 tahun yg lalu, saat ini ummi sedang bertarung nyawa utk melahirkan kakak kedunia yg penuh liku ini. 
Mengalir airmata ummi saat mendengar tangisan pertama kakak..
Sesungguhnya kakak merupakan anugerah dari Allah s.w.t. yang cukup berharga buat ummi dan abbie. Amanah dari Allah untuk dijaga dan dipelihara dengan sempurna didunia dan juga diakhirat kelak. Amanah inilah yang akan ditanya oleh Allah diakhirat nanti, apakah ummi dan abbie telah menunaikan dengan sebaik baiknya ataupun sebaliknya. Beratnya tanggungjawab ummi dan abbie kakak...

 Cepatnya masa berlalu..rasanya baru semalam kakak disusu ummi..kini kakak semakin membesar..semakin bijak..semakin keletah..sudah tahu apa itu 'Birthday'..sudah tahu apa itu 'Hadiah'..
Walaupun sibuk bekerja, ummi & abbie akan tetap meluangkan masa utk kakak.
 Apa saja anakku..katakan..selagi terdaya ummi dan abbie akan turutkan jua..asal ia akan membuatmu tersenyum..ketawa..dan gembira dihari ulangtahun mu anakku..
 Ummi & abbie berdoa agar kakak menjadi anak yg solehah..taat kepada Allah..taat kepada ibubapa..menjadi anak yg bijaksana..sentiasa diberkati dan dirahmati Allah.

“  Apabila telah mati seorang anak Adam, maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu : Sedekah jariah, Ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang mendoakan kepadanya“.

Wassalam
Ummi & Abbie

Touching..Touching..

Kisahnya sikakak dah masuk 5 tahun..takde ler nak celebrate mewah2..beli kek semata..buat gudis..beli air kotak..hantar jer kesekolah dia..lanting2 kat kengkawan kelas..'sharing is caring'..semua merasa.


Kek baskin robbins ' cotton candy ' peberet si kakak..cantik sgt kek ni..sampai rasa syg nk makan.
Kek ni sudahnya meleleh2 bila sampai sekolah..hampir cair..si abbie yg baik hati ambik halfday sbb nk uruskan semua ni..pastu nk ler merakamkan moment2 anak daranya celebrate besday.


gudis ni idea ummi..sokmo lar suke buat menda2 ni..
Gelas plastik tu beli kat ikea, pastu beli sticker 30 sen satu..beli lar gula2..coklat..campak jer dalam tu..nak comey sikit ikat lar dgn reben..hampir 50 bekas jgk lar aku buat..saja bagi bebudak tu happy.


dah abbienya kata mintak apa ajerkan..so, bawak pergi Toyruss pilih lar apa nak..
tapi kalau ikutkan rules mak ko ni..tak dapat kott..
sebelum besday tu, hari2 sikakak dah berzikir kat telinga bapak dia..nak baby yg blh tukar pampers tu..
3 kali pusing dlm kedai tu..sudahnya jumpa jgk..chooiii mahalnya..
tapi yang paling choiii is pampers dia..harga asing..6 keping pampers is RM19.90..
lagi mahal dari pampers korang dulu..* bapaknya senyum kelat jer..kui..kui..*

Bermula lar episod sikakak menjadi ibu kepada baby dia..isi air dlm botol susu tu..pastu bg minum..
bila dah minum tu..pampers pun basah..tukar plk pampers..bagi air lagi..tukar pampers lagi..itu jer lar kerja dia selama seminggu..lepas jer seminggu..agak dah bosan kot..mintak kat ummi nk bagi susu infagrow letak dlm botol tu pulak..hapaaaaa!!!
* mak bertukar menjadi raksaksa yg ingin menentang superman *


Ummi beli apa??
Ummi semekin..cekak rambut merah ni jer ummi mampu beli utk kakak..hhahaha
 * Comey besday girl *

Friday, May 25, 2012

Austin Hills Golf Resort,JB

Check in..check out..check in..check out..
Menyakitkan hati nokk..dah check out Grand Paragon..check in pulak Austin Resort..
ingat syok dah packing semua barang..bukak balik beg..hangkut kesana kesini..geram kot!
Actually last week atas urusan kerja aku ker JB with others 4 person lagi..go on Wednesday sepatutnya balik sunday..tp extend lagi 1 day coz kerja tak siap..total 6 days..choooiii!!..sentap laki den..
Recommended by someone..suh stay jer kat Austin Resort..coz dekat jer ngn office..some more ada Jacuzzi..steam bath..sauna..etc..OMG i likeee * lompat bintang..sambil tergedik2*
5 days stay at Grand Paragon..1 day stay kat Austin Resort..giler gonjenggg cam org kaya duit terlebih!
yg grand paragon tu later2 aku citer..now excited sgt nk citer pasal Austin Resort ni..
Speechless sekejap bila tgk Resort tu..rasa cam bos ni over plk staykan we yg 5 ketoi ni kat room yg cam gini punya besow..yg blh muat sekampung kott..blh buat court tennis giteww!





Once you enter the Suite room, waahhhhhh..you will see the Living Hall (with old TV) separated from the bedroom, beside the living hall there was a small dining area..blh view padang golf yg menghijauu..
living hall dia cam blh buat board meeting kat dlm ni kan..melopong jappp..





Ni pulak bedroom dia..every bedroom ada jacuzzi..steam bath..
cer imagine besow mana bilik ni..dah mcm sama besow ngn umah aku kott...
Sangat2 sesuai untuk bawak family reramai..blh tido berjemaah kat bawah tu..



Jakun aku tgk ada Jacuzzi dlm room ni..siap kat atas tu ada TV lagi..sempooiii kan..


no body..no body..only us..
Outside view..scary tak? old2 fesyen design..

Walaupunn tegak2 bulu roma..pose tetap pose..*sila abaikan saja*


When u stay at suite room..dapat free package Jacuzzi + Steam Bath + Gim kat bawah tu for 4 person..
so, apa lagikan..jom kita berjimba2 dalam tu..tak leh lar nk tempek gambar2 18sx aksi terlampau dlm tu..
hahahahaha.. *gelak korang yerk..tungguuuuu..jap AKU datanggg*

dannnnnnnn
bermula lar episod misteri 5 sekawan....jeng..jeng..jeng..
 we yg memula excited..terkinja2..tergedik2..tetiba jadi cam pandang memandang..jeling menjeling..
then remang2 bulu roma cam ada tindakan graviti...alaa..choiii betoiiiii..

Omaakkkk den nk balikkkkk..tolonn..tolonn..

To be continue..mcm seram plk nk type entry misteri ni mlm2 cenggini..sambung siang sok!
ataupun close story kat sini jer..mcm lagu siti 'biarlar rahsia'

Tuesday, May 22, 2012

hallo..hallo anybody home??

Tuk..Tuk..Anybody home??
Husss..dah nk bersawang..semak samun..berlumut dah blog aku ni..busy cam superMak jer sampai tak sempat nk update blog ni..nk BW pun tak sempat....kira mmg super duper bussy lar ni..
at this time blog ni ditulis..aku ada di JB @ Grand Paragon Hotel..baru lar ada kesempatan nk membukak lappy ni...bussy yg mak2..ladies2 giteww..sebelum bebel2 panjang nk wish 
 'Happy Mothers Day'
Saya sangat sayang mak saya..muahhhhh
teringat pulak kata2 wardina kat tweeternya..

'tidak bermakna hari ibu jika anak yang pernah dikandung dalam rahimnya tidak pernah membaca Al-Quran..tapi cuma membaca gosip murahan sebagai santapan'

'tidak bermakna hari ibu jika tatkala ibunya sudah tiada, doa kita tidak sampai kepadanya, kerna kita bukan anak soleh & solehah, Kasihani lar ibumu..solatlah anakku'






( Entry lama yg baru nk dipostkan..gara2 hotel tu ada hantu terbantut entry ni kejap..choiiii betul )

Thursday, May 31, 2012

Happy Birthday SAYANG ummi..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, May 31, 2012 0 comments Links to this post
 Assalamualaikum
Buat anak ummi sayang..
 Hari ini genap kakak berusia 5 tahun..14.05.2012..
 5 tahun yg lalu, saat ini ummi sedang bertarung nyawa utk melahirkan kakak kedunia yg penuh liku ini. 
Mengalir airmata ummi saat mendengar tangisan pertama kakak..
Sesungguhnya kakak merupakan anugerah dari Allah s.w.t. yang cukup berharga buat ummi dan abbie. Amanah dari Allah untuk dijaga dan dipelihara dengan sempurna didunia dan juga diakhirat kelak. Amanah inilah yang akan ditanya oleh Allah diakhirat nanti, apakah ummi dan abbie telah menunaikan dengan sebaik baiknya ataupun sebaliknya. Beratnya tanggungjawab ummi dan abbie kakak...

 Cepatnya masa berlalu..rasanya baru semalam kakak disusu ummi..kini kakak semakin membesar..semakin bijak..semakin keletah..sudah tahu apa itu 'Birthday'..sudah tahu apa itu 'Hadiah'..
Walaupun sibuk bekerja, ummi & abbie akan tetap meluangkan masa utk kakak.
 Apa saja anakku..katakan..selagi terdaya ummi dan abbie akan turutkan jua..asal ia akan membuatmu tersenyum..ketawa..dan gembira dihari ulangtahun mu anakku..
 Ummi & abbie berdoa agar kakak menjadi anak yg solehah..taat kepada Allah..taat kepada ibubapa..menjadi anak yg bijaksana..sentiasa diberkati dan dirahmati Allah.

“  Apabila telah mati seorang anak Adam, maka putuslah amalnya kecuali tiga perkara, iaitu : Sedekah jariah, Ilmu yang bermanfaat dan anak yang soleh yang mendoakan kepadanya“.

Wassalam
Ummi & Abbie

Touching..Touching..

Kisahnya sikakak dah masuk 5 tahun..takde ler nak celebrate mewah2..beli kek semata..buat gudis..beli air kotak..hantar jer kesekolah dia..lanting2 kat kengkawan kelas..'sharing is caring'..semua merasa.


Kek baskin robbins ' cotton candy ' peberet si kakak..cantik sgt kek ni..sampai rasa syg nk makan.
Kek ni sudahnya meleleh2 bila sampai sekolah..hampir cair..si abbie yg baik hati ambik halfday sbb nk uruskan semua ni..pastu nk ler merakamkan moment2 anak daranya celebrate besday.


gudis ni idea ummi..sokmo lar suke buat menda2 ni..
Gelas plastik tu beli kat ikea, pastu beli sticker 30 sen satu..beli lar gula2..coklat..campak jer dalam tu..nak comey sikit ikat lar dgn reben..hampir 50 bekas jgk lar aku buat..saja bagi bebudak tu happy.


dah abbienya kata mintak apa ajerkan..so, bawak pergi Toyruss pilih lar apa nak..
tapi kalau ikutkan rules mak ko ni..tak dapat kott..
sebelum besday tu, hari2 sikakak dah berzikir kat telinga bapak dia..nak baby yg blh tukar pampers tu..
3 kali pusing dlm kedai tu..sudahnya jumpa jgk..chooiii mahalnya..
tapi yang paling choiii is pampers dia..harga asing..6 keping pampers is RM19.90..
lagi mahal dari pampers korang dulu..* bapaknya senyum kelat jer..kui..kui..*

Bermula lar episod sikakak menjadi ibu kepada baby dia..isi air dlm botol susu tu..pastu bg minum..
bila dah minum tu..pampers pun basah..tukar plk pampers..bagi air lagi..tukar pampers lagi..itu jer lar kerja dia selama seminggu..lepas jer seminggu..agak dah bosan kot..mintak kat ummi nk bagi susu infagrow letak dlm botol tu pulak..hapaaaaa!!!
* mak bertukar menjadi raksaksa yg ingin menentang superman *


Ummi beli apa??
Ummi semekin..cekak rambut merah ni jer ummi mampu beli utk kakak..hhahaha
 * Comey besday girl *

Friday, May 25, 2012

Austin Hills Golf Resort,JB

Posted by GOLD FINGER at Friday, May 25, 2012 2 comments Links to this post
Check in..check out..check in..check out..
Menyakitkan hati nokk..dah check out Grand Paragon..check in pulak Austin Resort..
ingat syok dah packing semua barang..bukak balik beg..hangkut kesana kesini..geram kot!
Actually last week atas urusan kerja aku ker JB with others 4 person lagi..go on Wednesday sepatutnya balik sunday..tp extend lagi 1 day coz kerja tak siap..total 6 days..choooiii!!..sentap laki den..
Recommended by someone..suh stay jer kat Austin Resort..coz dekat jer ngn office..some more ada Jacuzzi..steam bath..sauna..etc..OMG i likeee * lompat bintang..sambil tergedik2*
5 days stay at Grand Paragon..1 day stay kat Austin Resort..giler gonjenggg cam org kaya duit terlebih!
yg grand paragon tu later2 aku citer..now excited sgt nk citer pasal Austin Resort ni..
Speechless sekejap bila tgk Resort tu..rasa cam bos ni over plk staykan we yg 5 ketoi ni kat room yg cam gini punya besow..yg blh muat sekampung kott..blh buat court tennis giteww!





Once you enter the Suite room, waahhhhhh..you will see the Living Hall (with old TV) separated from the bedroom, beside the living hall there was a small dining area..blh view padang golf yg menghijauu..
living hall dia cam blh buat board meeting kat dlm ni kan..melopong jappp..





Ni pulak bedroom dia..every bedroom ada jacuzzi..steam bath..
cer imagine besow mana bilik ni..dah mcm sama besow ngn umah aku kott...
Sangat2 sesuai untuk bawak family reramai..blh tido berjemaah kat bawah tu..



Jakun aku tgk ada Jacuzzi dlm room ni..siap kat atas tu ada TV lagi..sempooiii kan..


no body..no body..only us..
Outside view..scary tak? old2 fesyen design..

Walaupunn tegak2 bulu roma..pose tetap pose..*sila abaikan saja*


When u stay at suite room..dapat free package Jacuzzi + Steam Bath + Gim kat bawah tu for 4 person..
so, apa lagikan..jom kita berjimba2 dalam tu..tak leh lar nk tempek gambar2 18sx aksi terlampau dlm tu..
hahahahaha.. *gelak korang yerk..tungguuuuu..jap AKU datanggg*

dannnnnnnn
bermula lar episod misteri 5 sekawan....jeng..jeng..jeng..
 we yg memula excited..terkinja2..tergedik2..tetiba jadi cam pandang memandang..jeling menjeling..
then remang2 bulu roma cam ada tindakan graviti...alaa..choiii betoiiiii..

Omaakkkk den nk balikkkkk..tolonn..tolonn..

To be continue..mcm seram plk nk type entry misteri ni mlm2 cenggini..sambung siang sok!
ataupun close story kat sini jer..mcm lagu siti 'biarlar rahsia'

Tuesday, May 22, 2012

hallo..hallo anybody home??

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, May 22, 2012 1 comments Links to this post
Tuk..Tuk..Anybody home??
Husss..dah nk bersawang..semak samun..berlumut dah blog aku ni..busy cam superMak jer sampai tak sempat nk update blog ni..nk BW pun tak sempat....kira mmg super duper bussy lar ni..
at this time blog ni ditulis..aku ada di JB @ Grand Paragon Hotel..baru lar ada kesempatan nk membukak lappy ni...bussy yg mak2..ladies2 giteww..sebelum bebel2 panjang nk wish 
 'Happy Mothers Day'
Saya sangat sayang mak saya..muahhhhh
teringat pulak kata2 wardina kat tweeternya..

'tidak bermakna hari ibu jika anak yang pernah dikandung dalam rahimnya tidak pernah membaca Al-Quran..tapi cuma membaca gosip murahan sebagai santapan'

'tidak bermakna hari ibu jika tatkala ibunya sudah tiada, doa kita tidak sampai kepadanya, kerna kita bukan anak soleh & solehah, Kasihani lar ibumu..solatlah anakku'






( Entry lama yg baru nk dipostkan..gara2 hotel tu ada hantu terbantut entry ni kejap..choiiii betul )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...