Subscribe Twitter

Sunday, September 22, 2013

Die hard fans ONE DIRECTION

Umor baru 5..6..taun..dah admire ngn artis obersea..ummi dulu kenal siti sifir jer dgn along..A.L.O.N.G..Alonggggg...haaa..ingat tak? ingat tak? haha..pastu bila dah remaja sikit..baru lar kenal artis obersea..sapa??  shah rukh khan..amir khan..miahahaha..

Melin : Ummi..kakak suka sgt2 dgn zayn....
Ummi : Haaa...sapa plk zain tu??  
( dalam hati : anuar zain kah?? maher zain kah?? zain saidin kahhhhh?? omgee..mata keatas sgt2)
Melin : Alaaaa...kumpulan one directions tuuu...
Ummi : one direction yg mana ni? K-pop ker
Melin : eeeeeeee...one directionpun ummi tak kenall...apa larrrr..
see..budak2 skrg..

haaa..koranggg...zaman larr ni..mak pak kena up to date hokayyyy!! google2 sikit artis terkini...kalau tak korang mmg tertinggal ketapi ngn anak2..kita ni kena alert sikit dgn apa yg anak2 kita suka tgk..suka dgr..suka ckp..takut2 tersalah minat..tapi rupanya bukan anak aku sorang jer minat giler kat 1D ni...habis semua anak2 buah PEREMPUAN obses giler ngn 1D ni..termasuk lar adik aku jgk..disebabkan 1D fever ni melanda satu dunia..dorang keluar kat cinema pasal the best moment of One Direction’s new 3-D tour documentary, This Is Us..caye tak emilyn yg 6 tahun tu boleh bagitahu kat mak dia ni..Ummi, 29 Aug ni ada citer 1D kat wayang..tajuknya this is us...terlopong mak ko ni kakak..mana lar korang dapat info2 ni semua..haiisshh..so, utk tidak menghampakan permintaan melin yg dah hampir berminggu2 dizikirkannya kat telinga aku ni, maka akhirnya dapat lar jgk tgk movie ni dgn penuh keexcitedtann..*ada ker perkataan ni*..pastu ada plk poster besar 1D ni kat luar panggung tu..so apalagi..posing sakannn lerr






hensem jgk budak zayn ni..


sampai 2 kali dtg ambik gambar..

Hokeyy skrg aku nk citer dgn seriusnya pasal bebudak perempuan yg dlm cinema tu..These girls are seriously crazy about One Direction, akupun tak tahu kenapa..start jer citer tu..dah jerit2..harryyyyyyyyyy...Liammmmmmm..tepuk2 tangan, siap berdiri pulak lagi tu..eh eh ni tgk konsert ker tgk wayang..konfius kak tonnnn..tapikan nk tergelakpun ada jgk, sbb teringat zaman aku fanatik dgn kumpulan westlife dolu2..2 x 5 jer rasanya..hahaha..Si Melin sampai tak berkedip2 mata..tersengeh sorang2..nak jerit takut sbb mak ada sebelah..hahaha..
Masa nk keluar tu.. ada lar budak sorang ni tegur..

Budak : cayaaalahhhh aunty suka 1D..aunty suka sapa?
Aunty : eh tak...bukan aunty..anak aunty yg kat depan tu..
Budak : ooo yer ker..bestkan aunty..
Aunty : arr..bestlar jgkk...(mata keatas sgt2..oh i dah tua rupanya..aunty youuu)

Emilyn hafal semua lagu 1D ni..siap tahu nama penuh dorang  Zayn Malik, Harry Styles, bla..blaa..blaa....Actually movie ni documentary pasal konsert2 dorang..fans..family..kisah2 belakang tabir..pastu movie ni dlm 3D, so nampak mcm real lar dorang punya konsert tu..mcm kita tgk live..tapi serius mmg 1D ni jadi fenomena satu dunia..“The girls are not crazy,” the scientist says. “The girls are excited.”..apa tak crazynya..siap menangis2 mcm nampak hantu..haiiihhhh..istifar2..haha

Tu kisah melin..isyrafpun berjangkit jgk..tp dia ni bukan suka lagu 1D..dia ni suka tgk fesyen style 1D ni..hambooiiiii dah mcm beso sgt anak mak ni..



Hari tu weolls pergi Paradigm mall....skli isyraf nampak baju ni..terus melompat2 nak baju ni..
why? why?
slumber jer jawab > sbb ini baju Louis 1D..
hadooiiiiiii...cirit birit terus aku...


Ingatkan kakak minat2 giteww jer..rupanya dia mmg betul2 admire sampaikannn nk beli buku 1D..nk beli magazine..nk beli poster....pantang lalu bookstore..terus cari2 1D ni...ada lar satu hari tu..aku bawak dia pergi MPH..pastu tetiba datang kat aku bawak buku ni..

Melin : Tolong lar ummi belikan kakak buku ni..plsssss
Ummi : brapa harganya?
Melin : tak mahal..79 jer..belum one hundred lagi..
happeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..*panjang aku punya hapa..sambil cekak pinggang*
tak boleh..letak balik..mahalll!!!




 dalam hati agaknya > sabarnyaaa 1D, satu hari nanti..saya pasti beli..ummi tu kedekutt..beli handbag boleh jer..
hahahaha..imaginasi mak

Seharian kakak buat muka seposen jer..kalau 5 hari kakak buat muka mcm tu..dah dapat 50 sen..hahaha..blh kumpul duit buat beli buku tu..kalau kakak dah besar nanti..kakak baca blog ummi ni..sebenarnya bukan ummi tak nak belikan..buku tu pasal documentary hidup dorang..tk sesuai dgn age kakak..hargapun bukannya murah..lagi bagus kalau ummi beli buku belajar..ada jgk faedahnya..

disebabkan sifat mak2 ni mmg mudah kesian..aku pun gigih pergi printkan gambar2 1D ni..nak bagi dia happy sikit...skli kakak mintak belikan buku skrap kosong..nak buat apa??

uollsss tahu tak dia nk buat apaaaaa....see

v

v



1) Mula2 kita gunting..


2) Lepas tu kita gamkan


Lepas tu kita tulis nama dia..so jadi lar sebuah buku yg berharga 6.50..alololololo..touching sgt..

kreatifnya anak ummi...mcm ummi..kohkohkoh..
ini tak tifuuu uollss..aku mmg kreatif..pandai melukis mewarna masa zaman sekolah dulu..* saiko betul puji diri sendiri* aku dulu siap design t-shirt sekolah lagi..pastu design cover magazine sekolah...tukang tulis sijil *yg ni aku bencik*..masa SPM pendidikan seni dapat 1 uollss..kembang2 hidung..tapi tak tahu lar mcmana blh terjebak dlm finance ni..sob..sob..sob..:(( sedih bila ingat balik..tapi bila dah tua2 ni..eh silap berusia ni..;p suh lukis bola sebijikpun aku dah tak reti..seyesss korang!

Okey, itu lar kisah Emilyn vs One Direction yg maha panjang...skrg ni aku pun sama dah terikut2 nyanyi lagu2 1D ni...ko dah kenapa nk suka lagu budak2 ni?...ai jiwa remaja uuuu...pffttttttttt..*tolong lempang*


Monday, September 9, 2013

wedding vs cerry berry





















































Wordless Monday weyy..mom n son kena cerry berry terlampau gara2 kenduri semlm..sumpah tk blh blahhhhh..bergilir2 masuk toilet..Isyraf terus demam..muntah2..aku masih terkawal lagi lar..but still on MC, calling2 sedara mara yg lain..semua senasib rupanya...yg berkerja semua MC hari ni..hebat betul penangan makan beradab smlm..maklumlar mkn kat meja pengantin..lauk2 semua special dari meja lain..so mknpun mcm lupa diri..weolls suspek udang panjat nenas tu punya angkara..sbb sesapa yg tk mkn udang semua sihat walafiat..hahaha..


Ni sepupu2 yg terselamat..tidak dijangkiti..
Last weekend rumah aku penuh..fullhouse..mak aku..MIL..mak2 sedara..semua berkumpul..mak aku dtg coz hantar faten masuk Uitm..then petang sabtu tu jgk balik..yg side husband plk dtg coz ada dua wedding serentak kat sini..2 mlm dorang tido rumah aku..mmg riuh..mak2 sedara plk semua spesis ckp kuat..pastu non stop..paham2 jer lar kalau org perak bersembang..semua nk berckp..tkde yg mendengar...ahahhahahaha..sikit2..ater kome nie...ajer ler kome ni..bior benor...2 mlm tido kui 3 pagi beb!..mmg best..actuallykann rumah aku bukannya besar manapun..3 bilik jer..tp tak tahu kenapa dorang ni mmg suka sgt dtg bermalam kat rumah aku...* angkat kening * kat sini dh boleh nampak yg aku ni mmg baik hati..peramah..enak berkrim disukai ramai..miahahahaha...tetamu ni pembawak rezeki uollss..semoga murah rezeki kami sekeluarga..aminn...



Gambar pengantin ada satu jer..masa dorang dijulang..omgeee sgt2 scary masa babak pengantin perempuan di julang..letak kat bahu jer beb..risau aku kalau tergolek dokk..14 tahun menanggung malu..hehehe


Outfit kali ni..all from Jovian..selendang tu skli..ngam2 fit jer saiz M ni utk aku..emilyn duk usik2 bunga kat pinggang tu..jeless sbb baju dia takde bunga selambak kat situ..hahaha..sampai jer kat rumah uolls bunga tu pun terkehel, sikit jer lagi nk tercabut..nasiblar dh sampai rumah..kalau tk sure aku jalan pengang pinggang jer sepanjang majlis tu....kahkahkah..sengaja kiddos ni tk bagi maknya nk melawa sikit..
Actually baju ni aku tk pakaipun time raya..sbbnya aku rasa nampk gemmssss...walaupun org kata tk..aku tetap rasa nampak gemmss jgk..degilkan!! tp kali ni disbbkan dh takde baju nk dipakai..asyik2 gambar aku baju yg sama jer, so berani2kan diri sarung jgk..pastu ada org tegur..eh nampak kurus lar..HAAAAA...rasa nk pitam jap..nampak sgt kepalsuan disitu..baru jer tadi husband aku bisik2 ckp..takyah lar pakai baju ni lagi..nampak gemuk...menanah telinga aku beb!!! remuk hati kak tonnn....komen yg paling jujur dari seorang suami..agagagagagagagag...

Mood :  Benci org yg hipokrik..selfish..cakap pusing2..talam 2 muka!! kuih talam ai suka..peach no war


Thursday, September 5, 2013

Kenduri pengantin kecik

1st of all..congrate to my bff yg baru saja dapat baby girl..wah dah dapat sepasang ni sure happy giler..lompat bintang ko kan shima..give me five!! P/S for another bff : Zila ko jgn stress pulak, releks2..mila tu kawinpun belum lagi.....*lariiiiiiiikkk* so masih ada banyak masa lagi..chaiyok2!! 

Last sunday dpt invitation for majlis aqiqah aka cukur jambul baby Ameera Maisarah kat klang..aku ni kalau org sebut jer pasal sunday..mula lar down..mengeluhhh panjang!...sunday hari berpatah kaki..husband ada kelas dari kui 8 pagi sampai lar 6ptg..bertabah lar kami anak beranak memerap kat umah..tensi2 mak hencik..tapi kali ni disbbkan dah berjanji..berikrar bagai ngn tuan rumah..terpaksa lar jgk cari alternatif lain utk aku sampai kemajlis tu...after berhari2 berbincang mcm nk pergi kenduri kat oversea kena naik flight..turun keretapi..nak bot plk....makanya mahkamah memutuskan aku tumpang zila jer..hahaha..tq zila..



 Cantik decorationnya..simple & sweet..
teringat pulak masa emilyn ngn isyraf cukur jambul dulu..masa tu takde blog lagi..so takde lar kenangan citer tu..semua cucu mak wajib buat cukur jambul kat kampung..meriah mcm kenduri kawin beb!..sekampung dtg..almaklumler tok usop is tokey kedai yg famous kat kg tu kalah tok penghulu...sbb tu anak2 dara dia pun famous2 jgk..puiiiiii sgtttt!! dolu2 susah giler kalau nk berdating wey..haha..dah semua org kenal anak sapa, confirm kantoi lar..silap2 parang makannyaaa...



 

 ohmyanakdara..lari dari tema majlis ni anak oiiiiii..hahahaha



 One Direction sgttttt...

 

 the cute Little baby in the house..comeyyyy sgtttttt....mcm aunty..*kedip2 mata* confirm mak baby muntah hijau sebesen..kuikuikui



 korang tgk lar budak2 skrg..tak fun langsung life dorang..suara masing2 tak keluar...tangan jer bergerak..bila dah habis battery pandai pulak dorang main bersama..time tu suara anak ngn mak sama naikk..hahaha..eh..jgn kesana bahaya..eh..kotor tu..eh jgn sentuh org punya..eh jgn lari2 nanti jatuh....konflik dalaman budak2 tu...hahahahaha


Kitaorg datang tidak seperti yg dijanjikan..cukur jambul..marhaban..semua dh settle baru lar terkedek2 weolls sampai..ampunnn tuanku...hahahah..janji sampaikann...


Situasi gambar diatas :
Zila : Cma tolong ambik kan kitaorg air..plss
Cma :  eeee..mengada2 lar korang ni..japp
beberapa minit kemudian
Cma : eh tadi korang nk apa yer?
Aku : Airrr...tu air yg ko minum tu pehall??
Kami : Wakakakkakakakakakak..

Mak pengantin dah tak tentu hala..sabo jer lar..kita mintak air..dia ambik air..tp dia yg minum..haaa  nasib baik ada gambar sebagai bukti kejadian..hahahaha



 3 of us..miss Mila deep2..
setiap kali raya wajib ada gambar bertiga berdiri penuh..nk compare sapa dh gemuk..sapa dh kurus..hahahaha...perangai tk berubah..penat jer aku pakai kasut tinggi 4 inci..last2nya tangkap gambar kat dlm rumah..choiiii korang dengki kat aku tak nk bagi ai nampak tinggikan!..main tipu kalau pakai kasut..ni baru ketinggian asli..tulen you...haha


Lepas somi habis kelas..gerak terus rumah member dia..ada birthday party cum raya open house..tema black..actually aku tk banyak baju raya..so gambar raya semua repeat baju yg sama jer..huhuhu..
Ini semua salah bibik..motif sgt ko nk libatkan bibik kenapa??..kohkohkoh..


Tuesday, September 3, 2013

Kisah Raya 2013

Kalau aku kayaaaa...hari2 hari rayaaaaa...syok plk lagu ni..
Masih dlm bulan syawal lagikannn..so kira aci lar kalau aku nk citer pasal raya kami tahun ni..tak berseri blog aku kalau takde story pasal rayakan...blog org lain semua dh khatam citer raya..aku baru nk bismillah wey...raya tahun ni agak huru hara sikit..salah satu sbbnya is BIBIK larr..hahhahaa..apa lar lagi masalah aku kalau bukan pasal bibik..sampaikan nadia blogger yg famos tu pun call aku tanya pasal bibik jgk...kuikuikui...

Okeyy berbalik kepada citer raya yerr...hahaha..raya tahun ni sepatutnya rumah inlaw..tp disebabkan hal2 tertentu makanya service bertukar tangan...last minit tukar plan raya kat rumah mak aku pulak..horeeeyyyyy...hoyeeyyy!! Actually aku okey jer raya mana2..*angkat kening* umah mak ker..mama kerr..dua2 aku sukaaa...jgn suh aku raya kat umah sendiri sudah...takmo..takmoooo..ai org kampung youuu..raya kat kampung jgk best..blh tersangkut kat jem berjam2 sambil dgr lagu raya, ooooo balik kampung..takpun lagu ni..indahnya beraya didesaaa... pastu bukak biskut raya yg nk bagi kat mak tu..makan sikit2 dlm keta..sedar2 habis sebalang..kohkohkoh..ampun mak ajah...then packing baju mcm nk pindah, penuh padat kereta..kalau bagi lorrypun aku blh penuhkan jgk....pastu kat umah mak merebut bilik air..merebut ampaian..merebut bantal..pastu gaduh turn sapa basuh pinggan..dulu ada bibik..aku sub jer kat dia, kali ni bersenteng lengang aku bersilat kat dapur tu..*sila lar percayaaaa hokey * aihhh semua tu lar terapi buat aku..time2 tu dah tak pikir pasal kerja langsung..lupa dah aku kerja apa..kerja kat mana...hahhaa..losss..



Pagi2 raya selalunya lepas salam2 tu..kitaorg serang rumah abg long & Angah aku..jauh sgttttttttt *mata keatas* kat belakang rumah mak jer..hahaha...ni dua2 anak mak..tk blh duduk jauh dari makpak..
then weolls beraya rumah pakcik2 sblh ayah...punnn area situ2 jgk..kiranya hari raya pertama tu mmg jimat petrol larr...lenggang lenggok mak limah jln berlenggangggg...mak limah sayang..mak limahhhh larr sangatt..

 



Otai meriam kat teluk intan...ni baru fun!!
 
Balik jer berjalan raya...budak2 semua senyappp...hilanggg!! Rupanya dorang semua masuk bilik cari kipas bukak gajet masing2..eeeee..sakit hati hati mak korang ni tau!!..beria2 beli baju raya..bersampin bagai..last2nya duk dlm bilik main game..mmg mendatangkan kemarahan dipagi raya ni..rampas semua gajet2..suh dorang pi main meriam pulak...hahahahah..baguih sungguh idea maknya!!



2nd hari raya..tema black metal..kebaya ni actually stail panjang bawah lutut..tp aku nampak mcm cacat kalau pakai labuh2 ni..hahaha..so aku potong jadi mcm kebaya biasa..2nd & 3rd raya baru kereta bergerak..pg jauh2 sikit dari kampung..hahaha..time ni mmg hancus diet aku..tk peduli dahh..namanyapun rayakan..kalau tak makan baik ko niat puasa 6 jer terus..hahahaha




3rd raya..aku suka sgt2 baju ni..beli masa lastday puasa kat plaza masalam..followinsta #fyazara..giltershawl ni pulak dari #sincerelybyus aka SBU kat shah alam jgk..both is ohsem!!

 

tak mampu aku nk sara budak kecik sorang ni wey..hahahaha..dgn handbag..rantai..kasut..gelang..jam..semua nk pink..sbb pakai baju pink...then korang bayangkan kalau baju tu biru..eh semua dia nk biru..* pitam *


Emilyn..baju raya 3 pasang..peplum, kebaya biru..baju kurung kuning..yg lain semua baju2 krismas..Aku kalau raya bukan beli baju raya jer..baju tidur raya pun wajib beli..bukan sunat..wajib hokey!!
Maintenance for anak teruna senang sikit..takyah nk accessories bagai...janji rambut mesti pacak..

Ok..mesin kain dah siap..aku nk gi jemur jap..sempat jgk habis satu entry..skrg dh blh berdikari tanpa bibik..kohkohkoh..

 SELAMAT MENGHABISKAN SYAWAL UOLSS

Sunday, September 22, 2013

Die hard fans ONE DIRECTION

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 22, 2013 6 comments Links to this post
Umor baru 5..6..taun..dah admire ngn artis obersea..ummi dulu kenal siti sifir jer dgn along..A.L.O.N.G..Alonggggg...haaa..ingat tak? ingat tak? haha..pastu bila dah remaja sikit..baru lar kenal artis obersea..sapa??  shah rukh khan..amir khan..miahahaha..

Melin : Ummi..kakak suka sgt2 dgn zayn....
Ummi : Haaa...sapa plk zain tu??  
( dalam hati : anuar zain kah?? maher zain kah?? zain saidin kahhhhh?? omgee..mata keatas sgt2)
Melin : Alaaaa...kumpulan one directions tuuu...
Ummi : one direction yg mana ni? K-pop ker
Melin : eeeeeeee...one directionpun ummi tak kenall...apa larrrr..
see..budak2 skrg..

haaa..koranggg...zaman larr ni..mak pak kena up to date hokayyyy!! google2 sikit artis terkini...kalau tak korang mmg tertinggal ketapi ngn anak2..kita ni kena alert sikit dgn apa yg anak2 kita suka tgk..suka dgr..suka ckp..takut2 tersalah minat..tapi rupanya bukan anak aku sorang jer minat giler kat 1D ni...habis semua anak2 buah PEREMPUAN obses giler ngn 1D ni..termasuk lar adik aku jgk..disebabkan 1D fever ni melanda satu dunia..dorang keluar kat cinema pasal the best moment of One Direction’s new 3-D tour documentary, This Is Us..caye tak emilyn yg 6 tahun tu boleh bagitahu kat mak dia ni..Ummi, 29 Aug ni ada citer 1D kat wayang..tajuknya this is us...terlopong mak ko ni kakak..mana lar korang dapat info2 ni semua..haiisshh..so, utk tidak menghampakan permintaan melin yg dah hampir berminggu2 dizikirkannya kat telinga aku ni, maka akhirnya dapat lar jgk tgk movie ni dgn penuh keexcitedtann..*ada ker perkataan ni*..pastu ada plk poster besar 1D ni kat luar panggung tu..so apalagi..posing sakannn lerr






hensem jgk budak zayn ni..


sampai 2 kali dtg ambik gambar..

Hokeyy skrg aku nk citer dgn seriusnya pasal bebudak perempuan yg dlm cinema tu..These girls are seriously crazy about One Direction, akupun tak tahu kenapa..start jer citer tu..dah jerit2..harryyyyyyyyyy...Liammmmmmm..tepuk2 tangan, siap berdiri pulak lagi tu..eh eh ni tgk konsert ker tgk wayang..konfius kak tonnnn..tapikan nk tergelakpun ada jgk, sbb teringat zaman aku fanatik dgn kumpulan westlife dolu2..2 x 5 jer rasanya..hahaha..Si Melin sampai tak berkedip2 mata..tersengeh sorang2..nak jerit takut sbb mak ada sebelah..hahaha..
Masa nk keluar tu.. ada lar budak sorang ni tegur..

Budak : cayaaalahhhh aunty suka 1D..aunty suka sapa?
Aunty : eh tak...bukan aunty..anak aunty yg kat depan tu..
Budak : ooo yer ker..bestkan aunty..
Aunty : arr..bestlar jgkk...(mata keatas sgt2..oh i dah tua rupanya..aunty youuu)

Emilyn hafal semua lagu 1D ni..siap tahu nama penuh dorang  Zayn Malik, Harry Styles, bla..blaa..blaa....Actually movie ni documentary pasal konsert2 dorang..fans..family..kisah2 belakang tabir..pastu movie ni dlm 3D, so nampak mcm real lar dorang punya konsert tu..mcm kita tgk live..tapi serius mmg 1D ni jadi fenomena satu dunia..“The girls are not crazy,” the scientist says. “The girls are excited.”..apa tak crazynya..siap menangis2 mcm nampak hantu..haiiihhhh..istifar2..haha

Tu kisah melin..isyrafpun berjangkit jgk..tp dia ni bukan suka lagu 1D..dia ni suka tgk fesyen style 1D ni..hambooiiiii dah mcm beso sgt anak mak ni..



Hari tu weolls pergi Paradigm mall....skli isyraf nampak baju ni..terus melompat2 nak baju ni..
why? why?
slumber jer jawab > sbb ini baju Louis 1D..
hadooiiiiiii...cirit birit terus aku...


Ingatkan kakak minat2 giteww jer..rupanya dia mmg betul2 admire sampaikannn nk beli buku 1D..nk beli magazine..nk beli poster....pantang lalu bookstore..terus cari2 1D ni...ada lar satu hari tu..aku bawak dia pergi MPH..pastu tetiba datang kat aku bawak buku ni..

Melin : Tolong lar ummi belikan kakak buku ni..plsssss
Ummi : brapa harganya?
Melin : tak mahal..79 jer..belum one hundred lagi..
happeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..*panjang aku punya hapa..sambil cekak pinggang*
tak boleh..letak balik..mahalll!!!




 dalam hati agaknya > sabarnyaaa 1D, satu hari nanti..saya pasti beli..ummi tu kedekutt..beli handbag boleh jer..
hahahaha..imaginasi mak

Seharian kakak buat muka seposen jer..kalau 5 hari kakak buat muka mcm tu..dah dapat 50 sen..hahaha..blh kumpul duit buat beli buku tu..kalau kakak dah besar nanti..kakak baca blog ummi ni..sebenarnya bukan ummi tak nak belikan..buku tu pasal documentary hidup dorang..tk sesuai dgn age kakak..hargapun bukannya murah..lagi bagus kalau ummi beli buku belajar..ada jgk faedahnya..

disebabkan sifat mak2 ni mmg mudah kesian..aku pun gigih pergi printkan gambar2 1D ni..nak bagi dia happy sikit...skli kakak mintak belikan buku skrap kosong..nak buat apa??

uollsss tahu tak dia nk buat apaaaaa....see

v

v



1) Mula2 kita gunting..


2) Lepas tu kita gamkan


Lepas tu kita tulis nama dia..so jadi lar sebuah buku yg berharga 6.50..alololololo..touching sgt..

kreatifnya anak ummi...mcm ummi..kohkohkoh..
ini tak tifuuu uollss..aku mmg kreatif..pandai melukis mewarna masa zaman sekolah dulu..* saiko betul puji diri sendiri* aku dulu siap design t-shirt sekolah lagi..pastu design cover magazine sekolah...tukang tulis sijil *yg ni aku bencik*..masa SPM pendidikan seni dapat 1 uollss..kembang2 hidung..tapi tak tahu lar mcmana blh terjebak dlm finance ni..sob..sob..sob..:(( sedih bila ingat balik..tapi bila dah tua2 ni..eh silap berusia ni..;p suh lukis bola sebijikpun aku dah tak reti..seyesss korang!

Okey, itu lar kisah Emilyn vs One Direction yg maha panjang...skrg ni aku pun sama dah terikut2 nyanyi lagu2 1D ni...ko dah kenapa nk suka lagu budak2 ni?...ai jiwa remaja uuuu...pffttttttttt..*tolong lempang*


Monday, September 9, 2013

wedding vs cerry berry

Posted by GOLD FINGER at Monday, September 09, 2013 2 comments Links to this post




















































Wordless Monday weyy..mom n son kena cerry berry terlampau gara2 kenduri semlm..sumpah tk blh blahhhhh..bergilir2 masuk toilet..Isyraf terus demam..muntah2..aku masih terkawal lagi lar..but still on MC, calling2 sedara mara yg lain..semua senasib rupanya...yg berkerja semua MC hari ni..hebat betul penangan makan beradab smlm..maklumlar mkn kat meja pengantin..lauk2 semua special dari meja lain..so mknpun mcm lupa diri..weolls suspek udang panjat nenas tu punya angkara..sbb sesapa yg tk mkn udang semua sihat walafiat..hahaha..


Ni sepupu2 yg terselamat..tidak dijangkiti..
Last weekend rumah aku penuh..fullhouse..mak aku..MIL..mak2 sedara..semua berkumpul..mak aku dtg coz hantar faten masuk Uitm..then petang sabtu tu jgk balik..yg side husband plk dtg coz ada dua wedding serentak kat sini..2 mlm dorang tido rumah aku..mmg riuh..mak2 sedara plk semua spesis ckp kuat..pastu non stop..paham2 jer lar kalau org perak bersembang..semua nk berckp..tkde yg mendengar...ahahhahahaha..sikit2..ater kome nie...ajer ler kome ni..bior benor...2 mlm tido kui 3 pagi beb!..mmg best..actuallykann rumah aku bukannya besar manapun..3 bilik jer..tp tak tahu kenapa dorang ni mmg suka sgt dtg bermalam kat rumah aku...* angkat kening * kat sini dh boleh nampak yg aku ni mmg baik hati..peramah..enak berkrim disukai ramai..miahahahaha...tetamu ni pembawak rezeki uollss..semoga murah rezeki kami sekeluarga..aminn...



Gambar pengantin ada satu jer..masa dorang dijulang..omgeee sgt2 scary masa babak pengantin perempuan di julang..letak kat bahu jer beb..risau aku kalau tergolek dokk..14 tahun menanggung malu..hehehe


Outfit kali ni..all from Jovian..selendang tu skli..ngam2 fit jer saiz M ni utk aku..emilyn duk usik2 bunga kat pinggang tu..jeless sbb baju dia takde bunga selambak kat situ..hahaha..sampai jer kat rumah uolls bunga tu pun terkehel, sikit jer lagi nk tercabut..nasiblar dh sampai rumah..kalau tk sure aku jalan pengang pinggang jer sepanjang majlis tu....kahkahkah..sengaja kiddos ni tk bagi maknya nk melawa sikit..
Actually baju ni aku tk pakaipun time raya..sbbnya aku rasa nampk gemmssss...walaupun org kata tk..aku tetap rasa nampak gemmss jgk..degilkan!! tp kali ni disbbkan dh takde baju nk dipakai..asyik2 gambar aku baju yg sama jer, so berani2kan diri sarung jgk..pastu ada org tegur..eh nampak kurus lar..HAAAAA...rasa nk pitam jap..nampak sgt kepalsuan disitu..baru jer tadi husband aku bisik2 ckp..takyah lar pakai baju ni lagi..nampak gemuk...menanah telinga aku beb!!! remuk hati kak tonnn....komen yg paling jujur dari seorang suami..agagagagagagagag...

Mood :  Benci org yg hipokrik..selfish..cakap pusing2..talam 2 muka!! kuih talam ai suka..peach no war


Thursday, September 5, 2013

Kenduri pengantin kecik

Posted by GOLD FINGER at Thursday, September 05, 2013 3 comments Links to this post
1st of all..congrate to my bff yg baru saja dapat baby girl..wah dah dapat sepasang ni sure happy giler..lompat bintang ko kan shima..give me five!! P/S for another bff : Zila ko jgn stress pulak, releks2..mila tu kawinpun belum lagi.....*lariiiiiiiikkk* so masih ada banyak masa lagi..chaiyok2!! 

Last sunday dpt invitation for majlis aqiqah aka cukur jambul baby Ameera Maisarah kat klang..aku ni kalau org sebut jer pasal sunday..mula lar down..mengeluhhh panjang!...sunday hari berpatah kaki..husband ada kelas dari kui 8 pagi sampai lar 6ptg..bertabah lar kami anak beranak memerap kat umah..tensi2 mak hencik..tapi kali ni disbbkan dah berjanji..berikrar bagai ngn tuan rumah..terpaksa lar jgk cari alternatif lain utk aku sampai kemajlis tu...after berhari2 berbincang mcm nk pergi kenduri kat oversea kena naik flight..turun keretapi..nak bot plk....makanya mahkamah memutuskan aku tumpang zila jer..hahaha..tq zila..



 Cantik decorationnya..simple & sweet..
teringat pulak masa emilyn ngn isyraf cukur jambul dulu..masa tu takde blog lagi..so takde lar kenangan citer tu..semua cucu mak wajib buat cukur jambul kat kampung..meriah mcm kenduri kawin beb!..sekampung dtg..almaklumler tok usop is tokey kedai yg famous kat kg tu kalah tok penghulu...sbb tu anak2 dara dia pun famous2 jgk..puiiiiii sgtttt!! dolu2 susah giler kalau nk berdating wey..haha..dah semua org kenal anak sapa, confirm kantoi lar..silap2 parang makannyaaa...



 

 ohmyanakdara..lari dari tema majlis ni anak oiiiiii..hahahaha



 One Direction sgttttt...

 

 the cute Little baby in the house..comeyyyy sgtttttt....mcm aunty..*kedip2 mata* confirm mak baby muntah hijau sebesen..kuikuikui



 korang tgk lar budak2 skrg..tak fun langsung life dorang..suara masing2 tak keluar...tangan jer bergerak..bila dah habis battery pandai pulak dorang main bersama..time tu suara anak ngn mak sama naikk..hahaha..eh..jgn kesana bahaya..eh..kotor tu..eh jgn sentuh org punya..eh jgn lari2 nanti jatuh....konflik dalaman budak2 tu...hahahahaha


Kitaorg datang tidak seperti yg dijanjikan..cukur jambul..marhaban..semua dh settle baru lar terkedek2 weolls sampai..ampunnn tuanku...hahahah..janji sampaikann...


Situasi gambar diatas :
Zila : Cma tolong ambik kan kitaorg air..plss
Cma :  eeee..mengada2 lar korang ni..japp
beberapa minit kemudian
Cma : eh tadi korang nk apa yer?
Aku : Airrr...tu air yg ko minum tu pehall??
Kami : Wakakakkakakakakakak..

Mak pengantin dah tak tentu hala..sabo jer lar..kita mintak air..dia ambik air..tp dia yg minum..haaa  nasib baik ada gambar sebagai bukti kejadian..hahahaha



 3 of us..miss Mila deep2..
setiap kali raya wajib ada gambar bertiga berdiri penuh..nk compare sapa dh gemuk..sapa dh kurus..hahahaha...perangai tk berubah..penat jer aku pakai kasut tinggi 4 inci..last2nya tangkap gambar kat dlm rumah..choiiii korang dengki kat aku tak nk bagi ai nampak tinggikan!..main tipu kalau pakai kasut..ni baru ketinggian asli..tulen you...haha


Lepas somi habis kelas..gerak terus rumah member dia..ada birthday party cum raya open house..tema black..actually aku tk banyak baju raya..so gambar raya semua repeat baju yg sama jer..huhuhu..
Ini semua salah bibik..motif sgt ko nk libatkan bibik kenapa??..kohkohkoh..


Tuesday, September 3, 2013

Kisah Raya 2013

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, September 03, 2013 4 comments Links to this post
Kalau aku kayaaaa...hari2 hari rayaaaaa...syok plk lagu ni..
Masih dlm bulan syawal lagikannn..so kira aci lar kalau aku nk citer pasal raya kami tahun ni..tak berseri blog aku kalau takde story pasal rayakan...blog org lain semua dh khatam citer raya..aku baru nk bismillah wey...raya tahun ni agak huru hara sikit..salah satu sbbnya is BIBIK larr..hahhahaa..apa lar lagi masalah aku kalau bukan pasal bibik..sampaikan nadia blogger yg famos tu pun call aku tanya pasal bibik jgk...kuikuikui...

Okeyy berbalik kepada citer raya yerr...hahaha..raya tahun ni sepatutnya rumah inlaw..tp disebabkan hal2 tertentu makanya service bertukar tangan...last minit tukar plan raya kat rumah mak aku pulak..horeeeyyyyy...hoyeeyyy!! Actually aku okey jer raya mana2..*angkat kening* umah mak ker..mama kerr..dua2 aku sukaaa...jgn suh aku raya kat umah sendiri sudah...takmo..takmoooo..ai org kampung youuu..raya kat kampung jgk best..blh tersangkut kat jem berjam2 sambil dgr lagu raya, ooooo balik kampung..takpun lagu ni..indahnya beraya didesaaa... pastu bukak biskut raya yg nk bagi kat mak tu..makan sikit2 dlm keta..sedar2 habis sebalang..kohkohkoh..ampun mak ajah...then packing baju mcm nk pindah, penuh padat kereta..kalau bagi lorrypun aku blh penuhkan jgk....pastu kat umah mak merebut bilik air..merebut ampaian..merebut bantal..pastu gaduh turn sapa basuh pinggan..dulu ada bibik..aku sub jer kat dia, kali ni bersenteng lengang aku bersilat kat dapur tu..*sila lar percayaaaa hokey * aihhh semua tu lar terapi buat aku..time2 tu dah tak pikir pasal kerja langsung..lupa dah aku kerja apa..kerja kat mana...hahhaa..losss..



Pagi2 raya selalunya lepas salam2 tu..kitaorg serang rumah abg long & Angah aku..jauh sgttttttttt *mata keatas* kat belakang rumah mak jer..hahaha...ni dua2 anak mak..tk blh duduk jauh dari makpak..
then weolls beraya rumah pakcik2 sblh ayah...punnn area situ2 jgk..kiranya hari raya pertama tu mmg jimat petrol larr...lenggang lenggok mak limah jln berlenggangggg...mak limah sayang..mak limahhhh larr sangatt..

 



Otai meriam kat teluk intan...ni baru fun!!
 
Balik jer berjalan raya...budak2 semua senyappp...hilanggg!! Rupanya dorang semua masuk bilik cari kipas bukak gajet masing2..eeeee..sakit hati hati mak korang ni tau!!..beria2 beli baju raya..bersampin bagai..last2nya duk dlm bilik main game..mmg mendatangkan kemarahan dipagi raya ni..rampas semua gajet2..suh dorang pi main meriam pulak...hahahahah..baguih sungguh idea maknya!!



2nd hari raya..tema black metal..kebaya ni actually stail panjang bawah lutut..tp aku nampak mcm cacat kalau pakai labuh2 ni..hahaha..so aku potong jadi mcm kebaya biasa..2nd & 3rd raya baru kereta bergerak..pg jauh2 sikit dari kampung..hahaha..time ni mmg hancus diet aku..tk peduli dahh..namanyapun rayakan..kalau tak makan baik ko niat puasa 6 jer terus..hahahaha




3rd raya..aku suka sgt2 baju ni..beli masa lastday puasa kat plaza masalam..followinsta #fyazara..giltershawl ni pulak dari #sincerelybyus aka SBU kat shah alam jgk..both is ohsem!!

 

tak mampu aku nk sara budak kecik sorang ni wey..hahahaha..dgn handbag..rantai..kasut..gelang..jam..semua nk pink..sbb pakai baju pink...then korang bayangkan kalau baju tu biru..eh semua dia nk biru..* pitam *


Emilyn..baju raya 3 pasang..peplum, kebaya biru..baju kurung kuning..yg lain semua baju2 krismas..Aku kalau raya bukan beli baju raya jer..baju tidur raya pun wajib beli..bukan sunat..wajib hokey!!
Maintenance for anak teruna senang sikit..takyah nk accessories bagai...janji rambut mesti pacak..

Ok..mesin kain dah siap..aku nk gi jemur jap..sempat jgk habis satu entry..skrg dh blh berdikari tanpa bibik..kohkohkoh..

 SELAMAT MENGHABISKAN SYAWAL UOLSS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...