Subscribe Twitter

Friday, August 31, 2012

14 August 2012..surprise n surprise..


OMG..OMG..besday this year mmg banyak sgt surprisenyaa..speechlesssssss mak jemah..

14 August 2012 - Lokasi : Office - 11am
Tgh sibuk2 buat kerja, reception kat bawah call..'happy besday girl'..eh tetiba pulak ko wish...Tqtq..
Ni ada flower for you...Hah!!! flower..tersipu2 jap..huahua..aiikk somi den ni mmg dah kena penyakit berjangkit ni..tak pernahnya nk buat surprise2 cam gini..this year bukan main lomantikk lagi..geli plk ketiak si bini ni..maklumlar selalunya tak rupe ni..bila dia buat cam ni rasa pelik pulakk..hehehe
* buat mengomel..tak buat tersentap2 makan hati *



Adoooiii malunya mak jemahh..bukan bunga jer rupanya..ada plk terselit sesuatu dekat bunga tu..
dema2 yg kat opis ni..duk keliling akak ni haa..dah kertu2 ni malu plk dapat surprise cam gini..

taraaaaaaaaa...



Fresh flower ni sgt awesome..eh, tak sangka somi eden ni ada taste jgk..hahhaha
bila dah dapat surprise cam gini..hatipun kembang kincup..kembang kincuplar..nk buat kerja pun dah tak reti..nebess tak tentu pasal..ko dah kenapakan?? hahahaha



Rupanya bukan dari si somi jer..opismate pun buat surprise jgk..sementara aku ke toilet tupun sempatt lagi si lengloi ni letak present kat atas my lappy....siap tampal2 'happy birthday'..comell sgt..
To my beloved amoii..tqvm..wǒ ài nǐ 


bila mood kerja tu dah takde..mula lar mengila diopis..kena pulak dgn geng yg obses berphoto..ambik kau!
Antara dorang ni..akak lar yg paling kertu..remaja vs dewasa..* tp akak jiwa remaja dik*

14 August 2012 - Grand Dorset Subang - Iftar 
Khatam dah kisah diopis tu..cepat2 menghaibkan diri balik ke rumah..cergass jer..coz, dah diwarning oleh si somi suh balik awal sikit..kalau lambat nanti murka pulak..huahua


Oh lalingg..aloo..aloo..speechless si isteri..
rupanya si somi dah booking awal2 for iftar di Grand Dorset subang ni..table yg sepatutnya utk 10 orang..hanya kami anak beranak jer yg duduk..privacy sikit katanya..*demam laki den ni kot* table lain full house..buffet dorset ni mmg mantappp...mcm2 ada..tgh duk kusyuk mengsantap sup gear box tu..
tetibaaaaaa...

dengar org nyanyi..Happyyyyy Birthdayyyyy to youuuuuu..2x..
then...keluar entah dari celah mana..ada 2 org staff dorset datang bawak kek siap berlilin bagai..sambil nyanyi happy besday...
Ya ampunnnnn..plss..plsss...rasa nk menyorok bawah meja masa tu..giler hapaa nyanyi time2 org nk berbuka posa ni..dah semua mata memandang..sumpah malu tahap gaban!!! si kakak ngn adik melompat2 suka..siap tepuk2 tangan lagi..bapak hangpa buat muka tak berdosa jer..kejam2..*walaupun niat tu suci murni..tapi timing tak betul*


Mabelesssss...Awesome..


Thanks for being my Husband.., Thanks for thinking about me.., Thanks for care about me..,Thanks for everything you did for me..,I can’t explain how surprised I was, and how fantastic a gift this is..
I lap you lalingg..


Habis makan..lari ke lounge..
Hotel lain semua duk import penyanyi nasyid..nyanyi lagu2 raya..pakai sopan2..tp hotel ni aku konpius sikit..nak krismas ker nak raya ni? hhahaha..*picture* Mak jemah tgh malu tu..dorang nyanyi lagu happy besday lagi..tak habis2 lagikan..adooii.. moh ler kita balikk..lagi lama kat sini lagi glamour i nyahhh..dah macam retiss pulak..



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
Dalam usia begini…aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman.
Ya Allah…Sesungguhnya kematian itu benar…. Alam kubur itu benar…..Hari Pembalasan itu juga benar….Hari ini, semakin meningkat usia ku, maka semakin hampir aku kepada Alam Kematian…. Semakin dekat dengan Alam Kubur… izinkan ku Ya Allah, didalam usia yang semakin sedikit ini untuk aku menghimpun pahala, untuk ku jadikan bekalan kehidupan yang tiada penghujungnya nanti. 
Ya Allah..Kau pelihara lar keluarga ku..suami ku..anak2 ku..sesungguhnya mereka adalah sebahagian dari nyawa ku.. 
Terima kasih yang tidak terhingga buat MAK yg melahirkan aku..sayang mak banyak2..
 
Amin Ya Rabbil-Alamin.

Thursday, August 23, 2012

14.08.2012 yg penuh makna..Episod 1

Sweet 23 giteww..huahuahua..sila lar percaya dgn sepenuh hati..
bersamaan 26 ramadhan yg lalu..tarikh yang amat bermakna buat aku untuk tahun 2012 ni ..selain dari tarikh dapat surat bonus next month..huahuahua..
Speechless..tak tahu nk mula mcmana..sgt2 touching dgn surprise dari kengkawan..adik2..dan somi tercinta..sayang korang banyak2...

13.08.2012 - 7.29 mlm - Lokasi : Rumah aku
Seperti hari2 biasa aku dan somi duduk dimeja makan sambil menunggu azan berkumandang..makanan yg terhidang seperti ada 10 org yg ingin menjamahnya..habis saja si somi membaca doa makan..loceng rumah berbunyi..hati terdetik..siapa pula yg datang waktu magrib begini?? tak reti nk berbuka kah?? bibik yg baru seteguk air terus meluru ker pintu..siapa bibik?? entah..engak kenal..jawab bibik..
Aku terus menuju ke pintu..agak tergamam melihat tetamu yg datang..
SURPRISEEEE...Happy Birthdayyyyyyyyy...
Ya Allah..korang ker?? 
 ( eh, penat plk nk tulis mcm dlm novel..T***T )

' cepat lar bukak pagar kak yusssss oiiii..kitaorg nk berbuka ni '
tergamam jappp..terketar2 terkezuttt ni..korang tak baik buat akak cam gini..nasib lar akak ni berpakaian sopan santun..kalau tidak mau nya pitam..huahuahua..mula lar aku ni jadi pakinson kan..si somi cool jer..rupanya dorang dah pakat awal2 ngn si somi..pastikan aku tak kemana2..buat mcm biasa jer..eeeeee...geram betulllll ngn si somi..bagi lar hin2 ker..blh lar kemas2 sikit rumah..prepare apa yg patut.. kebetulan pulak hari tu aku halfday coz bibik tak sihat..agak huru hara jgk lar ptg tu..hikhik


 Ya Allah..hanya tuhan saja jer yg tahu betapa terharunya surprise yg korang buat ni..nak nangis tapi tahan jer..siap2 dah dorang beli makanan sorang sebungkus..siap beli air skali..dah macam rumah aku takde airkan..sengaja!!
banyaknya makanan..sudahnya tak dimakan jgk..air yg mcm2 jenis tu akhirnya hanya utk tatapan saja..



 What an awesome surprise party! and YES, I was surprised korangggg....
SELAMAT HARI TUA..adoooii sentap tang TUA tu..hahahahha




Alaaa..malunya korang nyanyi lagu happy besday..sumpah malu..hikhikhik..sangat2 tak sangka yg korang akan buat surprise mcm ni..tak terfikirpun..sebak..terharu..gembira..malu..semua ada masa ni..jgn buat lagi yer..huahuahua..

For Sofi, Tikko & Tokki, Kak Cik, Zamal..korang mmg terbaikkkkk..thank u..thank u..thank u so much..
 It was so thoughtful..
How lucky I am to have a friends like you all..tqvm again..

Salam Syawal 2012


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

FROM : GF & FAMILY


( Tema tahun ni..hijau PAS..my sis pulak merah UMNO..maka bersatular UMNO dan PAS dirumah mak jijah..huahua)

Pantasnya masa berlalu..tup..tup..dah raye..dikesempatan yg ada ni GF nk mengucapkan selamat hari raya kepada semua muslimin muslimat..ampun dan maaf dipinta sekiranya ada tersalah bicara..tersilap kata..
Kepada yg berhari raya dikampung..berhati2 dijalan raya, semoga selamat pergi dan selamat kembali..

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah terlambat
 Wish pakai blog & FB pun kira ok what?

Tuesday, August 7, 2012

Happy 6th Anniversary

06.08.2006..kitaorg declare public holiday semalam sempena anniversary aku yg ke 6..aceh..acehh..malu i nyahhh..6 tahun dah rupanya berkongsi suka duka..pasang surut..pahit manis..aaaiii adat lar berumah tangga..sedangkan lidah lagi tergigitkan, inikan pula somi istri..ada masa bila hati berbau bunga ros mekar memerah di dalam taman..alahai indah! cer cuba kalau bunga tahi ayam datang mentengik di dalam hati tu..wahahahaha..mula lar angin sengugut datang menyerang..silat pulut..silat gayung..semua adooo...rasanya 6 tahun tu terlalu awal utk dikatakan perfect!!..masih banyak benda yg perlu diperbaiki untuk mengharumkan lagi rumahtangga kami ni..dan seperti biasalar, we all mmg takde celebrate anniversary ni, sbbnye kita akan jemaahkan special day in august ni dlm satu event...anniversary..besday aku and besday si somi...so, jgn lar bermimpi candle light dinner ker hapa..kena plk tu time bulan posa ni..ditambah pulak dengan aku yg tak brapa nk sihat ni..mood pun mcm suwinnggg jer..

TAPIIIII...semalam si somi tercinta ada lar menghadiahkan sesuatu..hikhikhik..berbunga2 hati i..but bukan lar hadiah supriseee cam dlm drama tv tu..ni face to face dia tanya..u nak apa sayang? ni spesis dalam hati takde taman..jangan ler mimpi stock aoron ajis dlm nora elana tu..non hadoo..
u nak belikan i apa? u nak apa? eh..eh..main tanya2 pulak..ni namanya rezeki dtg bergolek2..jgn banyak citer kekdahnya, moh kita pergi 1 utama..hahhahaha..kat sana nanti baru ada idea apa yg i nak....jeng..jeng..sure laki den..ketar2 jiwa dan raga...






Maka..bermula lar episod mengepow somi sendiri..dalam hati ' alang2 nak pow ni..pow hingga ker titisan terakhir'. 3..4 kedai handbag aku masuk..takde jgk yg berkenan..masuk kedai jam..takde jgk yg berkenan..masuk kedai kasut..takde jgk yg berkenan..last skli lalu kat butik Guess..then ada plk lastday sales..moh kita singgah..





 

 10% less for 1st item..another 10% less for 2nd item..
2nd item tu memulanya nk suh si somi ambik apa2 yg dia nk..jeans ker..t-shirt ker..dah namanya pun anniversary bersamakan..kejam pulak aku sorang2 jer nk dilayan..manis jer mulut aku suh somi pilih apa yg dia nak..hahhahah..tapiiiii...i tell youu..tak tahu kenapa hari tu si somi tercinta ni bermurah hati suh aku ambik purse skali, match kan dgn handbag ni..alahaaiii abbieeee...u dah kenapa? murah hati sangat ni..mcm ada udang disebalik mee jer ni..huahuahua..or u menang lottery ni..ehehhehe



 



Nak ker tak nak?? Eh..giler per takkan..of coroz lar i nakkk..hhahahaha...





Buat Suami ku, terima kasih daun keladi..next week besday i..u belanja lar lagi..huahuahua..
I lap u laling..peluk ketat2..nanti malam i belanja okey..belanja apa?? T.......T ssshhhhhh..


Monday, August 6, 2012

Kasut Raya Oh Kasut Raya..

Aikk cepatnya dah 17 ramadhan..pejam celik dah nk raya pulak..aku yg kerja cam org giler tak kira siang malam ni dah tak pikir soal lain bila time cuti ni..membongkang atas katil tido sampai dengkur2..ko dah kenapakan?? ni semua gara2 year end closing, sampai balik kui 1..2..pagi..terawihpun tak kemana..Sampai demam..batuk..selsema semua ada..but still gigih lagi ker ofis..gigih lar sangattt....choiii !!! 
 Ya Allah, kau permudahkan lar segala urusan kerja ku..tabahkan lar hati hambamu ini..Kesian sungguh ngn anak2 ummi yang dah mengerti apa itu RAYA..baju raya..kasut raya..beg raya..maklumlar dah berkawan ditadika tu..kawan2 dok bercerita baju baru..kasut baru..yg dorang pulak mcm takde apa2 berlaku..kesian anak2 ummi...

Lepas ummi qado tido..kita pergi shopping ok..


She want this..



 Ini sgt gorjess..i likee bling2..some of the shoes ada 50% less..tp semua kasut yg aku pilih haramnya takde less..sentapp!!



Payless shoes @ Sunway Pyramid..mmg always cari kasut bebudak ni kat situ..comey2..for gergirl satu kasut flat then satu lagi kasut hill utk pakai dgn baju kurung..Tak sampai brapa minitpun..try2 then sebat jer..mak korang masih ding dong lagi tak cukup tido..ditambah pulak srottt srettt hidung ni tersumbat..kena tido 3 hari 3 malam baru leh cover kepenatan tu kot..tapi kalau shopping barang2 ummi, sakitpun jadi sihat..yer dok..hehhe

 

 
For adik..senang jer..satu kasut for baju melayu..satu lagi kasut casual..
dah jom balik..ummi nak sambung zzzzzzzzz...krohhhh...


Friday, August 31, 2012

14 August 2012..surprise n surprise..

Posted by GOLD FINGER at Friday, August 31, 2012 4 comments Links to this post

OMG..OMG..besday this year mmg banyak sgt surprisenyaa..speechlesssssss mak jemah..

14 August 2012 - Lokasi : Office - 11am
Tgh sibuk2 buat kerja, reception kat bawah call..'happy besday girl'..eh tetiba pulak ko wish...Tqtq..
Ni ada flower for you...Hah!!! flower..tersipu2 jap..huahua..aiikk somi den ni mmg dah kena penyakit berjangkit ni..tak pernahnya nk buat surprise2 cam gini..this year bukan main lomantikk lagi..geli plk ketiak si bini ni..maklumlar selalunya tak rupe ni..bila dia buat cam ni rasa pelik pulakk..hehehe
* buat mengomel..tak buat tersentap2 makan hati *



Adoooiii malunya mak jemahh..bukan bunga jer rupanya..ada plk terselit sesuatu dekat bunga tu..
dema2 yg kat opis ni..duk keliling akak ni haa..dah kertu2 ni malu plk dapat surprise cam gini..

taraaaaaaaaa...



Fresh flower ni sgt awesome..eh, tak sangka somi eden ni ada taste jgk..hahhaha
bila dah dapat surprise cam gini..hatipun kembang kincup..kembang kincuplar..nk buat kerja pun dah tak reti..nebess tak tentu pasal..ko dah kenapakan?? hahahaha



Rupanya bukan dari si somi jer..opismate pun buat surprise jgk..sementara aku ke toilet tupun sempatt lagi si lengloi ni letak present kat atas my lappy....siap tampal2 'happy birthday'..comell sgt..
To my beloved amoii..tqvm..wǒ ài nǐ 


bila mood kerja tu dah takde..mula lar mengila diopis..kena pulak dgn geng yg obses berphoto..ambik kau!
Antara dorang ni..akak lar yg paling kertu..remaja vs dewasa..* tp akak jiwa remaja dik*

14 August 2012 - Grand Dorset Subang - Iftar 
Khatam dah kisah diopis tu..cepat2 menghaibkan diri balik ke rumah..cergass jer..coz, dah diwarning oleh si somi suh balik awal sikit..kalau lambat nanti murka pulak..huahua


Oh lalingg..aloo..aloo..speechless si isteri..
rupanya si somi dah booking awal2 for iftar di Grand Dorset subang ni..table yg sepatutnya utk 10 orang..hanya kami anak beranak jer yg duduk..privacy sikit katanya..*demam laki den ni kot* table lain full house..buffet dorset ni mmg mantappp...mcm2 ada..tgh duk kusyuk mengsantap sup gear box tu..
tetibaaaaaa...

dengar org nyanyi..Happyyyyy Birthdayyyyy to youuuuuu..2x..
then...keluar entah dari celah mana..ada 2 org staff dorset datang bawak kek siap berlilin bagai..sambil nyanyi happy besday...
Ya ampunnnnn..plss..plsss...rasa nk menyorok bawah meja masa tu..giler hapaa nyanyi time2 org nk berbuka posa ni..dah semua mata memandang..sumpah malu tahap gaban!!! si kakak ngn adik melompat2 suka..siap tepuk2 tangan lagi..bapak hangpa buat muka tak berdosa jer..kejam2..*walaupun niat tu suci murni..tapi timing tak betul*


Mabelesssss...Awesome..


Thanks for being my Husband.., Thanks for thinking about me.., Thanks for care about me..,Thanks for everything you did for me..,I can’t explain how surprised I was, and how fantastic a gift this is..
I lap you lalingg..


Habis makan..lari ke lounge..
Hotel lain semua duk import penyanyi nasyid..nyanyi lagu2 raya..pakai sopan2..tp hotel ni aku konpius sikit..nak krismas ker nak raya ni? hhahaha..*picture* Mak jemah tgh malu tu..dorang nyanyi lagu happy besday lagi..tak habis2 lagikan..adooii.. moh ler kita balikk..lagi lama kat sini lagi glamour i nyahhh..dah macam retiss pulak..



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
Dalam usia begini…aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman.
Ya Allah…Sesungguhnya kematian itu benar…. Alam kubur itu benar…..Hari Pembalasan itu juga benar….Hari ini, semakin meningkat usia ku, maka semakin hampir aku kepada Alam Kematian…. Semakin dekat dengan Alam Kubur… izinkan ku Ya Allah, didalam usia yang semakin sedikit ini untuk aku menghimpun pahala, untuk ku jadikan bekalan kehidupan yang tiada penghujungnya nanti. 
Ya Allah..Kau pelihara lar keluarga ku..suami ku..anak2 ku..sesungguhnya mereka adalah sebahagian dari nyawa ku.. 
Terima kasih yang tidak terhingga buat MAK yg melahirkan aku..sayang mak banyak2..
 
Amin Ya Rabbil-Alamin.

Thursday, August 23, 2012

14.08.2012 yg penuh makna..Episod 1

Posted by GOLD FINGER at Thursday, August 23, 2012 4 comments Links to this post
Sweet 23 giteww..huahuahua..sila lar percaya dgn sepenuh hati..
bersamaan 26 ramadhan yg lalu..tarikh yang amat bermakna buat aku untuk tahun 2012 ni ..selain dari tarikh dapat surat bonus next month..huahuahua..
Speechless..tak tahu nk mula mcmana..sgt2 touching dgn surprise dari kengkawan..adik2..dan somi tercinta..sayang korang banyak2...

13.08.2012 - 7.29 mlm - Lokasi : Rumah aku
Seperti hari2 biasa aku dan somi duduk dimeja makan sambil menunggu azan berkumandang..makanan yg terhidang seperti ada 10 org yg ingin menjamahnya..habis saja si somi membaca doa makan..loceng rumah berbunyi..hati terdetik..siapa pula yg datang waktu magrib begini?? tak reti nk berbuka kah?? bibik yg baru seteguk air terus meluru ker pintu..siapa bibik?? entah..engak kenal..jawab bibik..
Aku terus menuju ke pintu..agak tergamam melihat tetamu yg datang..
SURPRISEEEE...Happy Birthdayyyyyyyyy...
Ya Allah..korang ker?? 
 ( eh, penat plk nk tulis mcm dlm novel..T***T )

' cepat lar bukak pagar kak yusssss oiiii..kitaorg nk berbuka ni '
tergamam jappp..terketar2 terkezuttt ni..korang tak baik buat akak cam gini..nasib lar akak ni berpakaian sopan santun..kalau tidak mau nya pitam..huahuahua..mula lar aku ni jadi pakinson kan..si somi cool jer..rupanya dorang dah pakat awal2 ngn si somi..pastikan aku tak kemana2..buat mcm biasa jer..eeeeee...geram betulllll ngn si somi..bagi lar hin2 ker..blh lar kemas2 sikit rumah..prepare apa yg patut.. kebetulan pulak hari tu aku halfday coz bibik tak sihat..agak huru hara jgk lar ptg tu..hikhik


 Ya Allah..hanya tuhan saja jer yg tahu betapa terharunya surprise yg korang buat ni..nak nangis tapi tahan jer..siap2 dah dorang beli makanan sorang sebungkus..siap beli air skali..dah macam rumah aku takde airkan..sengaja!!
banyaknya makanan..sudahnya tak dimakan jgk..air yg mcm2 jenis tu akhirnya hanya utk tatapan saja..



 What an awesome surprise party! and YES, I was surprised korangggg....
SELAMAT HARI TUA..adoooii sentap tang TUA tu..hahahahha




Alaaa..malunya korang nyanyi lagu happy besday..sumpah malu..hikhikhik..sangat2 tak sangka yg korang akan buat surprise mcm ni..tak terfikirpun..sebak..terharu..gembira..malu..semua ada masa ni..jgn buat lagi yer..huahuahua..

For Sofi, Tikko & Tokki, Kak Cik, Zamal..korang mmg terbaikkkkk..thank u..thank u..thank u so much..
 It was so thoughtful..
How lucky I am to have a friends like you all..tqvm again..

Salam Syawal 2012

Posted by GOLD FINGER at Thursday, August 23, 2012 0 comments Links to this post

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

FROM : GF & FAMILY


( Tema tahun ni..hijau PAS..my sis pulak merah UMNO..maka bersatular UMNO dan PAS dirumah mak jijah..huahua)

Pantasnya masa berlalu..tup..tup..dah raye..dikesempatan yg ada ni GF nk mengucapkan selamat hari raya kepada semua muslimin muslimat..ampun dan maaf dipinta sekiranya ada tersalah bicara..tersilap kata..
Kepada yg berhari raya dikampung..berhati2 dijalan raya, semoga selamat pergi dan selamat kembali..

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah terlambat
 Wish pakai blog & FB pun kira ok what?

Tuesday, August 7, 2012

Happy 6th Anniversary

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, August 07, 2012 4 comments Links to this post
06.08.2006..kitaorg declare public holiday semalam sempena anniversary aku yg ke 6..aceh..acehh..malu i nyahhh..6 tahun dah rupanya berkongsi suka duka..pasang surut..pahit manis..aaaiii adat lar berumah tangga..sedangkan lidah lagi tergigitkan, inikan pula somi istri..ada masa bila hati berbau bunga ros mekar memerah di dalam taman..alahai indah! cer cuba kalau bunga tahi ayam datang mentengik di dalam hati tu..wahahahaha..mula lar angin sengugut datang menyerang..silat pulut..silat gayung..semua adooo...rasanya 6 tahun tu terlalu awal utk dikatakan perfect!!..masih banyak benda yg perlu diperbaiki untuk mengharumkan lagi rumahtangga kami ni..dan seperti biasalar, we all mmg takde celebrate anniversary ni, sbbnye kita akan jemaahkan special day in august ni dlm satu event...anniversary..besday aku and besday si somi...so, jgn lar bermimpi candle light dinner ker hapa..kena plk tu time bulan posa ni..ditambah pulak dengan aku yg tak brapa nk sihat ni..mood pun mcm suwinnggg jer..

TAPIIIII...semalam si somi tercinta ada lar menghadiahkan sesuatu..hikhikhik..berbunga2 hati i..but bukan lar hadiah supriseee cam dlm drama tv tu..ni face to face dia tanya..u nak apa sayang? ni spesis dalam hati takde taman..jangan ler mimpi stock aoron ajis dlm nora elana tu..non hadoo..
u nak belikan i apa? u nak apa? eh..eh..main tanya2 pulak..ni namanya rezeki dtg bergolek2..jgn banyak citer kekdahnya, moh kita pergi 1 utama..hahhahaha..kat sana nanti baru ada idea apa yg i nak....jeng..jeng..sure laki den..ketar2 jiwa dan raga...






Maka..bermula lar episod mengepow somi sendiri..dalam hati ' alang2 nak pow ni..pow hingga ker titisan terakhir'. 3..4 kedai handbag aku masuk..takde jgk yg berkenan..masuk kedai jam..takde jgk yg berkenan..masuk kedai kasut..takde jgk yg berkenan..last skli lalu kat butik Guess..then ada plk lastday sales..moh kita singgah..





 

 10% less for 1st item..another 10% less for 2nd item..
2nd item tu memulanya nk suh si somi ambik apa2 yg dia nk..jeans ker..t-shirt ker..dah namanya pun anniversary bersamakan..kejam pulak aku sorang2 jer nk dilayan..manis jer mulut aku suh somi pilih apa yg dia nak..hahhahah..tapiiiii...i tell youu..tak tahu kenapa hari tu si somi tercinta ni bermurah hati suh aku ambik purse skali, match kan dgn handbag ni..alahaaiii abbieeee...u dah kenapa? murah hati sangat ni..mcm ada udang disebalik mee jer ni..huahuahua..or u menang lottery ni..ehehhehe



 



Nak ker tak nak?? Eh..giler per takkan..of coroz lar i nakkk..hhahahaha...





Buat Suami ku, terima kasih daun keladi..next week besday i..u belanja lar lagi..huahuahua..
I lap u laling..peluk ketat2..nanti malam i belanja okey..belanja apa?? T.......T ssshhhhhh..


Monday, August 6, 2012

Kasut Raya Oh Kasut Raya..

Posted by GOLD FINGER at Monday, August 06, 2012 0 comments Links to this post
Aikk cepatnya dah 17 ramadhan..pejam celik dah nk raya pulak..aku yg kerja cam org giler tak kira siang malam ni dah tak pikir soal lain bila time cuti ni..membongkang atas katil tido sampai dengkur2..ko dah kenapakan?? ni semua gara2 year end closing, sampai balik kui 1..2..pagi..terawihpun tak kemana..Sampai demam..batuk..selsema semua ada..but still gigih lagi ker ofis..gigih lar sangattt....choiii !!! 
 Ya Allah, kau permudahkan lar segala urusan kerja ku..tabahkan lar hati hambamu ini..Kesian sungguh ngn anak2 ummi yang dah mengerti apa itu RAYA..baju raya..kasut raya..beg raya..maklumlar dah berkawan ditadika tu..kawan2 dok bercerita baju baru..kasut baru..yg dorang pulak mcm takde apa2 berlaku..kesian anak2 ummi...

Lepas ummi qado tido..kita pergi shopping ok..


She want this..



 Ini sgt gorjess..i likee bling2..some of the shoes ada 50% less..tp semua kasut yg aku pilih haramnya takde less..sentapp!!



Payless shoes @ Sunway Pyramid..mmg always cari kasut bebudak ni kat situ..comey2..for gergirl satu kasut flat then satu lagi kasut hill utk pakai dgn baju kurung..Tak sampai brapa minitpun..try2 then sebat jer..mak korang masih ding dong lagi tak cukup tido..ditambah pulak srottt srettt hidung ni tersumbat..kena tido 3 hari 3 malam baru leh cover kepenatan tu kot..tapi kalau shopping barang2 ummi, sakitpun jadi sihat..yer dok..hehhe

 

 
For adik..senang jer..satu kasut for baju melayu..satu lagi kasut casual..
dah jom balik..ummi nak sambung zzzzzzzzz...krohhhh...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...