Subscribe Twitter

Friday, September 21, 2012

Drama Adam dan Hawa

Sempena cuti bergaji ni..aku duk umah mengadap muka bibik..bibik plk mengadap muka aku..huhh bohhhsaann..maka, mencarilar aktiviti yg bersesuaian dgn tahap kesihatan aku ni...apa lagikan..mengadap lappy sambil baring..duduk..menirap..bersila..bersimpuh..mcm2 aksi lar..penyudahnya menonton drama adam dan hawa ni sampai lebam..ulang..3..4 kali..tanjattt gergurl..aoran ajis yg berlakon..hahahah...novel pun dah khatam...yg geramnya dah sampai terlepas ke episod 16 aku cuba memujuk si somi tukar ke astro beyond ni..harammm tak dilayannya jgk...hissshhh pakcik ni..makan hati pulak ehh! sib baik lar ada Adik Hensem ni tolong upload tetiap hari drama tu..dapat lar jgk aku tgk walaupun terlewat satu hari dari astro..


Novel asal..dan sebelah lagi novel cetakan baru..
lain feel baca novel compare to drama..feeling terlebih sikit tgk drama..maklumlar heronya aoran ajis..adoiii bergetar jiwa raga mak jemah tgk aoran ajis jadi abang pilot...* murka sang somi kalau baca ni * hahhahah

Bie..bie..kawan I tu dia pakai astro beyond..di kata best giler kalau tgk bola..kaki Roney tu dah mcm nk terkeluar keluar dari tv..jom lar kita tukar beyond..u blh nampak sebijik2 player MU tu nanti..

oooo..bukan ker sbb u nk tgk..sapa nama mamat singapore tu??
* elehhhh! buat2 lupa plk nama aoran ajis ku*

Sentappp..hentak2 kaki ni..dulupun sama, nak ajak tgk ombak rindu sampai kesudah tak dilayan..rasanya mmg semua somi2 ni tercabar dgn ketampanan dan keromantikan aoran ajis ni..maklumlar bini2 semua cam hesteria kalau tgk lakonan aoran ajis ni..ketap2 bibir you!! selagi tak habis drama tu hari2 merebut remote tv..huahuahua...
actuallykan bie, u lagi hensem dari aoran ajis tu...sambil kuis2 bahu...mata ke atas!!



Eh..sebenarnya bukan sbb aoran ajis jer aku tgk drama ni..tapi coz semua pelakonnya hebat2 belaka..terutamanya si manehh ni..Nadiya Nisaa..ohsemm! lagipun dah tahu jalan citer drama ni..happy ending..so, tergedik lebih sikit lar nk tgk novel ni didramakan....tapi yg makan hatinya, kenapa lar bukan tv3 ker..tv9 ker..yg tayang citer ni? kenapa Astro ?? pastu sengaja astro ni kan tayang kat Mustika HD...nk suh org langan beyond lar tu..*ampunnnnn astro* hahahha

Wednesday, September 19, 2012

Suka Menjadi Duka..


Wordless Wednesday..continue kisah september yg dinanti..sob..sob..tak tertulis rasanya cerita tu disini..
cukuplar sekadar aku memunasabah diri atas apa yg berlaku...rezeki Allah itu terlalu luas maksudnya..wang ringgit..zuriat..harta benda..usia..kesihatan..semua itu rezeki..but now everything is fine..tetapi aku masih lagi medical leave..tu lar.. hari tu kan tergedik2..terkinja2..sampai lupa diri!!!
Terpaksa lar menadah telinga mendengar bebelan..si somi..mak..mil..adik beradik..redha jer larkan..hehehe
Apa yg terjadi ??? biarlar ianya menjadi rahsia...sedih tu mmg sedih..sakitpun mmg lar sakit..tetapi aku pasrah dan redha dengan ketentuanNya..Aminn..



Allah SWT menjadikan manusia dalam keadaan yang berbeza beza sama ada diberi kesenangan, kesusahan, kelemahan, kemiskinan, kelaparan dan sebagainya. Setiap yang diturunkan adalah untuk menguji keimanan seseorang hambaNya.

Thanks to uolls yg mengdoakan GF..

September yg dinanti..

Assalamualaikum..

September yg dinanti akhirnya tiba jua..ada kisah suka..ada kisah duka..jadi aku sharekan kisah suka dulu..kerna kisah suka ni lar maka terjadi lar kisah duka tu..sob..sob..sob..org kata..bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..aku terbalik..dah tergedik2 bersuka ria..maka berduka akhirnya..tapi itu semua kuasa Allah..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..rezeki..ajal..maut..jodoh..semua hanya DIA yg mengetahuinya..tragis sungguh intro aku kali ni..hahahha

Journey is begin..from shah alam to prai (Lunch)..then gerak to padang kota lama ( Walk Hunt )..pastu baru check in paradise batu feringgi ( Annual Dinner )..damn tired mak jemah..dengan cuaca yg panas terik sepanjang hari..tetap jgk nk mengedikkan diri joint all the activity..nanti tak joint kata anti sosial pulakk..hidup tak bermasyarakat plkkan..kan.....huahua


Walk hunt town penang selama 3 jam..mmg rasa nk tercabut lutut dah..mmg crazy + scary..huh!!!! merembess peluh2 ketiak nk menghabiskan explorace ni..haduhhhh haiii..ngaperr ker walk hunt..bukan beca hunt..tak pernah tercapai akal fikiran aku ni nk menapak satu town penang tu..masuk temple ni keluar temple ni..mmg gonjeng lar..kena plk satu team ngn budak2 lelaki yg gagah perkasa..maka feeling ala2 ratu pecut negara aku berlari mengejar dorang dari belakang..hahahah


then..habis walk hunt..baru lar blh check in..around 6.00pm..
mcm last year jgk..atas katil ada notes from our director..cup cakes..n sebatang pen..aduh nebesnya nk tunggu bonus letter ni..hahah..then within 2 hour tu nak bermake over feeling mcm artis nk berjalan kat red carpetkan..confirm tak sempat..nk make up mata jer sejam..nk touch up hidung jer 30 min..nk lilit2 kat kepala ala2 serban yuna dah 1 jam..dengan penatnya lagi..dh lar pestime nk melilit ni..3..4 kali mengoogle kat you tube..finally jadi lar jgk....ada lar rupa turban kan..


Ready to go..Posing dulu with the gorgess gergurl ni..muka penat giler..



International traditional theme..sgt gojess mereka2 ini..



Oh..august babies...
mmg besday aku this year dipenuhi dgn surprise party jer..oh mak aii..sila control cun..jgn nebess..


Oppa Gangnam Style..
sampai pening kepala duk dgr lagu ni repeat 7 kali..adooiiii..dah ler kepala berat ngn serban ni..rasa cam nk cabut letak tepi jer..hahahaha..
time ni dah pukul 12 lebih..tak fedulikk dah apa nk jadi..menguap dah lebih 10 kali..bila nak habis ni wehhhh..


Yeah!!..saat yg ditunggu2..tepat jam 1.30pagi..bonus letter ditangan akhirnya..mmg giler dinner sampai pagi..MC tu pun dah speachless tak tahu nk ckp apa dah..lalok dh dia..
berapa bulan?? 7..8..9..or 10?? biar lar rahsiaaa..Alhamdulillah bersyukur dgn rezeki yg Allah berikan..syukur sgt2..



Next day..otw balik tu shah alam...dgn hati yg berbunga2 riang..singgah makan kat restoran pakeeza, Ipoh..
sgt2 awesome lar kedai ni..sedap giler..dgn cuaca yg panas terik..order plk lime jus..ushhhh sejuk sampai ketekak..mmmm...maka, bermula lar kisah duka apabila terasa perut seperti menyucuk2...subhanallah..

Monday, September 10, 2012

Open House 2 hari 2 malam..


Actually bukan lar open house sangat..gathering with kengkawan jer..last year mmg close house..sorangpun  aku tak jemput datang beraya..tapi tahun ni, dgn ikhlas aku menjemput dorang semua..tapi ada jgk yg mungkir janji..ni semua tak follow slogan merdeka kita tahun ni.."Janji Ditepati"..hahahha..tapi takpe lar..takkan kita nk paksa2 pulak..maybe ada hal yg tak blh dielakkan..kalau panjang umur, next raya i invite lagi kay...

Day 1 - Friday Nite @ 8.00 pm

Ambik halfday semata nak masak..besenteng lengan sambil dibantu bibik..eh salah..aku membantu bibiks sebenarnya..huahuahua..bibik ni dah 5 taun duk ngn aku..dia dah lagi terror masak dari aku..tu sebab aku tak pernah buat entry masak2..hancusss..tetamu malam tu geng2 mingle aku..(datin, kak siti, kak hani, Roy & Siti )..dan kengkawan opis si somi..total tetamu dlm 25 org camtu..pakinson jgk lar nk mengagak masak ni..takut tak cukup..but, Alhamdullillah..makanan semua cukup..





MENU

Nasi Lemak dan accessories
Sambal Ikan bilis
Rendang Daging
Spagetti
Ubi Rebus
Desert + Fruitsss
Biskuitt raye larr




Outdoor ada 3 meja..lepas makan kat dalam layan biskut raya plk kat luar..


 Tetamu yg sempat disnapkan..eh, asal korang tgk aku mkn ni?? tuan tanah baru terasa lapar..hahahha


 Punya lar dasatnya bergosip..sampai serius cam tu kak siti oitt..masa ni dah kui 11.30 mlm kot..memula bibik buat kopi O panas..habis kopi setekoii, request teh tarik mamak dari kak siti plk..standard we all geng mingle2 ni..tak kira rumah sesapa..mmg ada turn buat air panas..huahua..yg always jadi mangsa kak siti larr...teh tarik dia terbaik dari ladang..bila dah pekena kopi tu..menjadi2 bersembang..bapak2 kat luar..smoking area..mak2 kat dlm sbb nk aircond..hehehe..
cube teka anak2 pulak buat apa??

-

-

-

-

-

-

-

-

v


 


HAHAHHAHAHA
Anak2 ambik port masing2 utk tido..letih menunggu mak pak yg tak henti bersembang...tp dorang sporting coz every year mmg cam gini..kalau tak sampai 1..2 pagi jangan mimpi nk bersurai..

THANKS u olls

Friday, September 7, 2012

Raya Kilat..2012


Raya tahun ni..raya yg paling cepat kilat..raya ke3 dah balik shah alam..*yer ker?? ada org raya pertama dah kerja* ah fedulikkk situu..aku tetap jgk nk sentap..gara2 si somi dah start keja raya ke3 tu..maka aku dgn tangisan sedu sedan bersama anak2 diseret balik ke shah alam..kijam..kijam..mmg kilang omputih betul lar..tak tahu ker org nk raya kat malaysia ni hah!..huhh.
tapi dalam sentap2 tu..sakan jugak lar mak ngn anak2 ni haa beraya..bak kata aoran ajiss lar..raya ni utk isteri dan anak2..hah tu maknanya, bapak raya ala kadar jer...hahahha..



 

Malam raya dirumah tok usop @ teluk intan..aaaiii riang ria anak2 main bunga api..pakcik2 pulak bawak balik segala jenis mercun..berdetum2 dah mcm perang saudara pulak..ditambah pulak meriam anak abang long aku tu..heyyy..asyik..opocot2..jer opah korang terkejut...





Budak kecik ni..entah kenapa ambik gambo pose cam org sakit pinggang..konon2 dah bersampin tu..ala2 berzapin pulak yer..Si kakak pulak..dah tak blh nk dikawal..jumpa sepupu sepapat..hilang memanjang..




Ni lar anak2 mak yg dah kawin..aku susun ikut turutan..abg long..( ngaper long pakai t-shirt jer??..baju melayu tak sempat siap..pakai t-shirt hitampun jadi lar..janji sedondon..gelak tergolek2 kitaorg adik beradik..huahuahua )..abg ngah..pastu akak aku red family..then yg hijau mcm pokok merimbun bergerak tu..family goldfinger larrr...hehehehe..cucu mak 11 org..anak ada 6..complete lar masa raya tu..maka huru hara lar umah opah tu..dah cucunya kecik2 belaka..tapi sebenarnya itu lar yg buat dorang bahagia..bila anak2 dah balik, sepi lar rumah tu...

Dalam hati : banyak giler gambo..nk upload punya lar lemaunya..simpan buat pekasam jer larr jawabnya

Friday, September 21, 2012

Drama Adam dan Hawa

Posted by GOLD FINGER at Friday, September 21, 2012 3 comments Links to this post
Sempena cuti bergaji ni..aku duk umah mengadap muka bibik..bibik plk mengadap muka aku..huhh bohhhsaann..maka, mencarilar aktiviti yg bersesuaian dgn tahap kesihatan aku ni...apa lagikan..mengadap lappy sambil baring..duduk..menirap..bersila..bersimpuh..mcm2 aksi lar..penyudahnya menonton drama adam dan hawa ni sampai lebam..ulang..3..4 kali..tanjattt gergurl..aoran ajis yg berlakon..hahahah...novel pun dah khatam...yg geramnya dah sampai terlepas ke episod 16 aku cuba memujuk si somi tukar ke astro beyond ni..harammm tak dilayannya jgk...hissshhh pakcik ni..makan hati pulak ehh! sib baik lar ada Adik Hensem ni tolong upload tetiap hari drama tu..dapat lar jgk aku tgk walaupun terlewat satu hari dari astro..


Novel asal..dan sebelah lagi novel cetakan baru..
lain feel baca novel compare to drama..feeling terlebih sikit tgk drama..maklumlar heronya aoran ajis..adoiii bergetar jiwa raga mak jemah tgk aoran ajis jadi abang pilot...* murka sang somi kalau baca ni * hahhahah

Bie..bie..kawan I tu dia pakai astro beyond..di kata best giler kalau tgk bola..kaki Roney tu dah mcm nk terkeluar keluar dari tv..jom lar kita tukar beyond..u blh nampak sebijik2 player MU tu nanti..

oooo..bukan ker sbb u nk tgk..sapa nama mamat singapore tu??
* elehhhh! buat2 lupa plk nama aoran ajis ku*

Sentappp..hentak2 kaki ni..dulupun sama, nak ajak tgk ombak rindu sampai kesudah tak dilayan..rasanya mmg semua somi2 ni tercabar dgn ketampanan dan keromantikan aoran ajis ni..maklumlar bini2 semua cam hesteria kalau tgk lakonan aoran ajis ni..ketap2 bibir you!! selagi tak habis drama tu hari2 merebut remote tv..huahuahua...
actuallykan bie, u lagi hensem dari aoran ajis tu...sambil kuis2 bahu...mata ke atas!!



Eh..sebenarnya bukan sbb aoran ajis jer aku tgk drama ni..tapi coz semua pelakonnya hebat2 belaka..terutamanya si manehh ni..Nadiya Nisaa..ohsemm! lagipun dah tahu jalan citer drama ni..happy ending..so, tergedik lebih sikit lar nk tgk novel ni didramakan....tapi yg makan hatinya, kenapa lar bukan tv3 ker..tv9 ker..yg tayang citer ni? kenapa Astro ?? pastu sengaja astro ni kan tayang kat Mustika HD...nk suh org langan beyond lar tu..*ampunnnnn astro* hahahha

Wednesday, September 19, 2012

Suka Menjadi Duka..

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, September 19, 2012 6 comments Links to this post

Wordless Wednesday..continue kisah september yg dinanti..sob..sob..tak tertulis rasanya cerita tu disini..
cukuplar sekadar aku memunasabah diri atas apa yg berlaku...rezeki Allah itu terlalu luas maksudnya..wang ringgit..zuriat..harta benda..usia..kesihatan..semua itu rezeki..but now everything is fine..tetapi aku masih lagi medical leave..tu lar.. hari tu kan tergedik2..terkinja2..sampai lupa diri!!!
Terpaksa lar menadah telinga mendengar bebelan..si somi..mak..mil..adik beradik..redha jer larkan..hehehe
Apa yg terjadi ??? biarlar ianya menjadi rahsia...sedih tu mmg sedih..sakitpun mmg lar sakit..tetapi aku pasrah dan redha dengan ketentuanNya..Aminn..



Allah SWT menjadikan manusia dalam keadaan yang berbeza beza sama ada diberi kesenangan, kesusahan, kelemahan, kemiskinan, kelaparan dan sebagainya. Setiap yang diturunkan adalah untuk menguji keimanan seseorang hambaNya.

Thanks to uolls yg mengdoakan GF..

September yg dinanti..

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, September 19, 2012 3 comments Links to this post
Assalamualaikum..

September yg dinanti akhirnya tiba jua..ada kisah suka..ada kisah duka..jadi aku sharekan kisah suka dulu..kerna kisah suka ni lar maka terjadi lar kisah duka tu..sob..sob..sob..org kata..bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..aku terbalik..dah tergedik2 bersuka ria..maka berduka akhirnya..tapi itu semua kuasa Allah..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..rezeki..ajal..maut..jodoh..semua hanya DIA yg mengetahuinya..tragis sungguh intro aku kali ni..hahahha

Journey is begin..from shah alam to prai (Lunch)..then gerak to padang kota lama ( Walk Hunt )..pastu baru check in paradise batu feringgi ( Annual Dinner )..damn tired mak jemah..dengan cuaca yg panas terik sepanjang hari..tetap jgk nk mengedikkan diri joint all the activity..nanti tak joint kata anti sosial pulakk..hidup tak bermasyarakat plkkan..kan.....huahua


Walk hunt town penang selama 3 jam..mmg rasa nk tercabut lutut dah..mmg crazy + scary..huh!!!! merembess peluh2 ketiak nk menghabiskan explorace ni..haduhhhh haiii..ngaperr ker walk hunt..bukan beca hunt..tak pernah tercapai akal fikiran aku ni nk menapak satu town penang tu..masuk temple ni keluar temple ni..mmg gonjeng lar..kena plk satu team ngn budak2 lelaki yg gagah perkasa..maka feeling ala2 ratu pecut negara aku berlari mengejar dorang dari belakang..hahahah


then..habis walk hunt..baru lar blh check in..around 6.00pm..
mcm last year jgk..atas katil ada notes from our director..cup cakes..n sebatang pen..aduh nebesnya nk tunggu bonus letter ni..hahah..then within 2 hour tu nak bermake over feeling mcm artis nk berjalan kat red carpetkan..confirm tak sempat..nk make up mata jer sejam..nk touch up hidung jer 30 min..nk lilit2 kat kepala ala2 serban yuna dah 1 jam..dengan penatnya lagi..dh lar pestime nk melilit ni..3..4 kali mengoogle kat you tube..finally jadi lar jgk....ada lar rupa turban kan..


Ready to go..Posing dulu with the gorgess gergurl ni..muka penat giler..



International traditional theme..sgt gojess mereka2 ini..



Oh..august babies...
mmg besday aku this year dipenuhi dgn surprise party jer..oh mak aii..sila control cun..jgn nebess..


Oppa Gangnam Style..
sampai pening kepala duk dgr lagu ni repeat 7 kali..adooiiii..dah ler kepala berat ngn serban ni..rasa cam nk cabut letak tepi jer..hahahaha..
time ni dah pukul 12 lebih..tak fedulikk dah apa nk jadi..menguap dah lebih 10 kali..bila nak habis ni wehhhh..


Yeah!!..saat yg ditunggu2..tepat jam 1.30pagi..bonus letter ditangan akhirnya..mmg giler dinner sampai pagi..MC tu pun dah speachless tak tahu nk ckp apa dah..lalok dh dia..
berapa bulan?? 7..8..9..or 10?? biar lar rahsiaaa..Alhamdulillah bersyukur dgn rezeki yg Allah berikan..syukur sgt2..



Next day..otw balik tu shah alam...dgn hati yg berbunga2 riang..singgah makan kat restoran pakeeza, Ipoh..
sgt2 awesome lar kedai ni..sedap giler..dgn cuaca yg panas terik..order plk lime jus..ushhhh sejuk sampai ketekak..mmmm...maka, bermula lar kisah duka apabila terasa perut seperti menyucuk2...subhanallah..

Monday, September 10, 2012

Open House 2 hari 2 malam..

Posted by GOLD FINGER at Monday, September 10, 2012 3 comments Links to this post

Actually bukan lar open house sangat..gathering with kengkawan jer..last year mmg close house..sorangpun  aku tak jemput datang beraya..tapi tahun ni, dgn ikhlas aku menjemput dorang semua..tapi ada jgk yg mungkir janji..ni semua tak follow slogan merdeka kita tahun ni.."Janji Ditepati"..hahahha..tapi takpe lar..takkan kita nk paksa2 pulak..maybe ada hal yg tak blh dielakkan..kalau panjang umur, next raya i invite lagi kay...

Day 1 - Friday Nite @ 8.00 pm

Ambik halfday semata nak masak..besenteng lengan sambil dibantu bibik..eh salah..aku membantu bibiks sebenarnya..huahuahua..bibik ni dah 5 taun duk ngn aku..dia dah lagi terror masak dari aku..tu sebab aku tak pernah buat entry masak2..hancusss..tetamu malam tu geng2 mingle aku..(datin, kak siti, kak hani, Roy & Siti )..dan kengkawan opis si somi..total tetamu dlm 25 org camtu..pakinson jgk lar nk mengagak masak ni..takut tak cukup..but, Alhamdullillah..makanan semua cukup..





MENU

Nasi Lemak dan accessories
Sambal Ikan bilis
Rendang Daging
Spagetti
Ubi Rebus
Desert + Fruitsss
Biskuitt raye larr




Outdoor ada 3 meja..lepas makan kat dalam layan biskut raya plk kat luar..


 Tetamu yg sempat disnapkan..eh, asal korang tgk aku mkn ni?? tuan tanah baru terasa lapar..hahahha


 Punya lar dasatnya bergosip..sampai serius cam tu kak siti oitt..masa ni dah kui 11.30 mlm kot..memula bibik buat kopi O panas..habis kopi setekoii, request teh tarik mamak dari kak siti plk..standard we all geng mingle2 ni..tak kira rumah sesapa..mmg ada turn buat air panas..huahua..yg always jadi mangsa kak siti larr...teh tarik dia terbaik dari ladang..bila dah pekena kopi tu..menjadi2 bersembang..bapak2 kat luar..smoking area..mak2 kat dlm sbb nk aircond..hehehe..
cube teka anak2 pulak buat apa??

-

-

-

-

-

-

-

-

v


 


HAHAHHAHAHA
Anak2 ambik port masing2 utk tido..letih menunggu mak pak yg tak henti bersembang...tp dorang sporting coz every year mmg cam gini..kalau tak sampai 1..2 pagi jangan mimpi nk bersurai..

THANKS u olls

Friday, September 7, 2012

Raya Kilat..2012

Posted by GOLD FINGER at Friday, September 07, 2012 1 comments Links to this post

Raya tahun ni..raya yg paling cepat kilat..raya ke3 dah balik shah alam..*yer ker?? ada org raya pertama dah kerja* ah fedulikkk situu..aku tetap jgk nk sentap..gara2 si somi dah start keja raya ke3 tu..maka aku dgn tangisan sedu sedan bersama anak2 diseret balik ke shah alam..kijam..kijam..mmg kilang omputih betul lar..tak tahu ker org nk raya kat malaysia ni hah!..huhh.
tapi dalam sentap2 tu..sakan jugak lar mak ngn anak2 ni haa beraya..bak kata aoran ajiss lar..raya ni utk isteri dan anak2..hah tu maknanya, bapak raya ala kadar jer...hahahha..



 

Malam raya dirumah tok usop @ teluk intan..aaaiii riang ria anak2 main bunga api..pakcik2 pulak bawak balik segala jenis mercun..berdetum2 dah mcm perang saudara pulak..ditambah pulak meriam anak abang long aku tu..heyyy..asyik..opocot2..jer opah korang terkejut...





Budak kecik ni..entah kenapa ambik gambo pose cam org sakit pinggang..konon2 dah bersampin tu..ala2 berzapin pulak yer..Si kakak pulak..dah tak blh nk dikawal..jumpa sepupu sepapat..hilang memanjang..




Ni lar anak2 mak yg dah kawin..aku susun ikut turutan..abg long..( ngaper long pakai t-shirt jer??..baju melayu tak sempat siap..pakai t-shirt hitampun jadi lar..janji sedondon..gelak tergolek2 kitaorg adik beradik..huahuahua )..abg ngah..pastu akak aku red family..then yg hijau mcm pokok merimbun bergerak tu..family goldfinger larrr...hehehehe..cucu mak 11 org..anak ada 6..complete lar masa raya tu..maka huru hara lar umah opah tu..dah cucunya kecik2 belaka..tapi sebenarnya itu lar yg buat dorang bahagia..bila anak2 dah balik, sepi lar rumah tu...

Dalam hati : banyak giler gambo..nk upload punya lar lemaunya..simpan buat pekasam jer larr jawabnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...