Subscribe Twitter

Sunday, February 26, 2012

Lama dah tinggalkan kerja ni...

Entry basi..tersimpan kat dalam inbox berkurun and finally post jgk entry ni..
if korang explore blog ni dari awal kemunculannya..sure tahu blog ni actually blog hantaran..dimana tersimpannya koleksi hantaran2 yg GF buat..sebab tu nama blog ni "Jari Emas''...tapi sudahnya jadi blog personal pulak..( ada korg kisah..takde kot..sob..sob..)

'Jejari emas' aku ni dah kematu kott..maklumlah lama dah tak mengubah..
idea2pun dah hampir pupus..memory lossss ( adakah disbbkan faktor usia??..omg )..
Baru2 ni..cepupu SI nk bertunang..so, dorang mintak GF gubahkan hantaran tu..simple2 jer..GF ni kiranya bidan terjun larr...bcz last minute request from our auntie..


 Dari pada kui 3 ptg..sampai lar 11 malam..settle 12 hantaran by the only one ME..


Malu i youuuuuu..semua org duk tgk GF..lepas sorang mengadap..datang org lain pulak mengadap..
selalunya kalau GF buat kat rumah tu..takde sapa yg tgk..tapi kali ni edisi live.. siaran secara langsung larr..
tu yang agak nebess sikit..


 3 dulang ni barangnya belum sampai lagi..so, GF siap2 buatkan utk dorang..



Antara hantaran from 'bidan terjun' ni..layannnnn




sila lar korang jgn gelak yer..bcoz GF dah lama tak tunjuk skill..so, suam2 kuku jer ni..
but..our lovely auntie sangat2 appreciate apa yg GF buat..so speechless..

Tuesday, February 21, 2012

Hanya kerana seekor nyamuk...

 Kisah sedih yg melanda family GF...sob..sob..
Demam..muntah2..yg melanda bibik rupanya berjangkit kepada Isyraf..and then menular pulak pada encik surben..last wednesday we all laki bini panik bila tgk si Isyraf dah lembik tak bermaya..akibat muntah2 yg berterusan..masuk jer apa bendapun keluar balik..even ubatpun dia akan muntahkan jap jap tu jgk..Suhu badan turun naik 39..37..38..39..malam tu..Hati ibu mana yg tenang kalau sianak hanya diam membisu bila kita panggil namanya..

Wed, 15 Feb 2012 - 9.30am @ SDMC
Pepagi esoknya terus bawak ker SDMC..seteret to emergency room then refer specialist. Dr. Hj Ali..After jumpa doctor..check..bla..bla..doctor kata 'admitted'..ok fine..dipendekkan citer dari dari kui 10 pagi tu sampai lar ptg..still takde room yg available lagi..Isyraf yg dari lembik tak bermaya..sampai dah blh berlari2..so, we decide cancel admitted..Aku dah nk mengamuk jgk lar masuk tu, berkarat menunggu..tp bila SI ckp..understand lar sikit..not only us yg sakit..org lainpun sakit jgk..that y takde room yg kosong..OK..OK..cooldown!! ( dalam hati :  sejak bila pulak SI jadi penyabar ni??? ) 


See..dari pada ramai org..sampai dah takde org..we setia menunggu..

Thursday, 16 Feb 2012
Bibik coleppss...panggil2 tak dengar..pengsan kot..tgk dia terbaring dalam bilik..kejut2 tak sedar..muka puncat..bibir biru..panik aku jap..ambik air sapu kat muka dia...2..3 min pastu tu dia bergerak..bukak mata..Alhamdullillah..nasib umur ko panjang lagi bibik..heyyyyy...tarik nafas lega aku..
 Bibik mengadu sakit kepala yg amat sangat..muntah2..berdiri jer nk pitam..so, aku terus bawak dia keklinik..doctor kata demam biasa..bagi ubat..then balik..

Friday, 17 Feb 2012
SI pulak mengadu sakit kepala..sakit badan..muntah2..suhu 39..confirm demam..gi klinik ambik darah..result normal..dalam fikiran aku ni takde lain dah..ni mesti virus ' AGE ' or Rotavirus yg melanda perak baru2 ni..bcoz we baru jer balik dari kg last weekend. Aku suggest kat SI kita direct to hospital jer..dia kata esok lar..lagipun darah normal..mungkin demam biasa jer kot..since esknya akupun ada annual health screening at SDMC..so kita jemaah lar pergi sana together2.

 Saturday, 18 Feb 2012 - 9.00am @ SDMC
Aku hantar SI ker emergency room..then aku pulak ker health screening room..different building..North & South. Aku memang dah booking awal2 utk buat full medical check up ni..last nite dah siap2 puasa..seram sejuk jgk lar nk buat semua package yg ada ni..1st skali Urine test..pastu blood test..pastu x-ray..pastu ultrasound..and then dia suruh aku makan dulu sebelum buat check up yg lain..then habis makan buat ECG pulak..aduhh yg ni betul2 buat aku terkesima jap..tanpa seurat benang..dorang letakkan wayar2 dari kaki sampai lar ker badan..
sorry puan..jangan malu puan..puan jgn gerakkan badan..tangan disisi..cissssss...giler tak malu weyy!!!



Done blood test..eeeee..seramm tgk darah..sampai 3 bekas dia ambik.


   Sempat jgk lagi kan..sebelum nk X-ray & ultrasound..kita snap picture dulu..takde pulak aku nampak notis larangan mengambil gambar..so, kira halal larkan..


bfast disediakan..sila2 makan..
During this session semua nurse2 & staff2 kat department tu sgt2 memuaskan hati..terbaik lar dorang ni..
 Now..Puan naik tingkat atas pulak utk buat pap smear..eeeeee...gigil lutut den nk buat pap smear ni..kena kangkang pulak lagi..aahahhahahah
Naik jer atas..Ya Ampun ramainya manusia..ni dah mcm spital gomen pulak..aku terus jer register kat bilik Dr.Dalila..hampir sejam lebih menunggu..akupun gi lar tanya staff yg assist Dr. tu..
Sorry nak tanya..possible tak continue after lunch?
dgn tak pandang muka aku..dia jawab..
bukan jer sampai lepas lunch..sampai 9 mlmpun kita tunggu..dgn muka tersentap2 dia menjawap..
Eh..Eh..ko per hal..jawab jer lar ye ke tidak..dah lar haram tak senyum..muka kelat..cam ni ke muka duk kat front desk..ni kalau ada org SDMC baca sila lar letak muka yg sedap mata memandang sikit nk entertain customer..tak cantik takpe..janji senyum..tahu adap2 bercakap..
Tgh sakit2 hati tu..SI call..i admitted ni..wad 523..doctor kata DENGGI..
HAH!!!..terus jer aku tinggalkan pasal 'pap smear' tu..



Terus jer drip air..
19 Feb 2012 @ SDMC
Bila SI dah confirm denggi..we all anak beranakpun gi lar check darah..termasuklah bibik tu..3 of us platelet darah normal..bibik jer sangkut..130..normal 150..tak perlu admitted..but follow up dgn klinik jer..sehari 2 kali ambik darah..2nd day admitted..gusi SI start berdarah..sel darah putih pun menurun..Ya Allah sembuhkan lar suami ku..jauhkanlah dari segala perkara yg tidak diinginkan..

so, selama 4 hari ni..kerja aku pergi hospital..pastu balik umah bawak bibik ke klinik pagi petang..anak2 dihangkut jer kesana kemari..penatt seyyy..


Ubat sebeban &100plus for bibik..kata org ubat lagi mujarap is sup ketam ngn buah pisang..
terkedek2 lar aku ni pergi mencari ketam kat pasar malam tu..




20 Feb 2012 @ SDMC
air yg ke12 botol...
kesian encik surben..sampai lebam2 tangan dia..duk ambik darah jerr..
SI yg kat wad ni..dah tentu2 selamat dijaga oleh nurse2 ngn doctor2 kat situ..Aku yg kat umah ni nk menjaga bibik yg ala2 parah tu..pastu si kakak pulak sebak sob..sob..sedihkan bapaknya yg tinggal kat spital tu..tiap2 malam ko nangis sedu2 teringat kat bapaknya..sentimental anak dara aku ni..

21 Feb 2012 @ SDMC
finally discharges...alhamdullillah!! Fuh lega..4 hari mcm lipas kudung kesana kemari.inilah erti berdikari..:)) Rupanya baru tahu..area rumah GF ni ramai yg kena denggi..kena report kat MBSA ni..suh datang menyembur...So, apalagi..operasi membersih dilakukan secara besar2an..




Saturday, February 18, 2012

terjumpa picture zaman hingusan..oh comelnya

Title entry ni jer dah buat aku geli perut..akakakak..mintak mahap dulu kat kengkawan,dik beradik yang terbabit dalam entry ni..hahahah..sumpah comel kita dulu2.
Al kisahnya bermula..we all sefamily bergotong royong mengemas store yg dah sentak penuh!..barang2 dalam kotak masa bujang2 dulu yg tak pernah dibukakpun ado..now kita nk buat 5S..kasi clear! Bahana mengemas ni sampai sakit2 kami anak beranak..dengan bibik sekali koleps..giler sawan punya penat..


3 ketoi baby cot..dengan 2 ketoi penghadang pintu!! Agak hairan jap we all laki bini..camner kita ada 3 katil baby..sedangkan anak kita ada 2 jer????? Takkan bibik pulak yg tido dalam baby cot kot?..hahahhaha
Lelong..Lelong..kerat2 buat kayu api..baguih gak..
Lastnya lanting 2 set kat abg aku 1 set kat kawan aku..


5 kotak misteri yg memenuhkan store aku..apakah?? Ni semua bibik punya angkara..
Nak tahu amenda bibik simpan dalam ni??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Taraaaaaaa...Ya Ampun




Rupanya dia menternak sampah sarap dalam store tu....5 kotak mainan budak2 ni..include yg dah rosak..patah..tercabut roda..kepala robot...tangan barbies..semua ada..tak ker haku hangin satu badan! Sayang nk buang katanya..so, nak tak nak terpaksa lar lambakkan then pilih yg mana ok..yg mana nk diterebankan jer..haduhhhh..bila difikirkan balik brapa lar total damage utk semua ni..makan beribu kot!

Thennn...kemas punya kemas..tetiba encik surben ketawa terbahak2 kat belakang..
sambil pengang satu plastik..datang kat aku..'Nah gambar pakinson u dulu2.'
Hah!!! terjojol biji mata aku ni..aarrrrhhhh mana u jumpa ni..hahhahahahahahahahahahahahah..



Hahahahaahhaha..tak habis gelak lagi..ni masa zaman hingusan..' Tahun 5 'mean masa tu aku 11 tahun
siap tulis belakang gambar tu..
Mana Aku??? Korang cari lar sendiri..malu mak nyahhh..
uishhh more than 20 years picture ni..mana lar pergi kengkawan dalam ni..cikgu2 tu lagi lar tak tahu kemana dan dimana..lawaksssss


Ada lagii...


 GF & My sis..hahahhahaha, masa ni form 1..we 2 beradik duk hostel..
Asrama Puteri Pusat Sek.Men.Convent..bla..bla..
Ni kalau my sis tahu aku letak picture dia..mahunya kena kerat 14 kot..LOL!


Ni pulak masa GF form 4..or form 5..sapa budak pakai spek ni pun aku tak brapa nk hengat dah..maklum lar faktor usia..hahahah..rasanya adik angkat kot..masa duk asrama ni mmg tak sah lar kalau takde adik angkat..kakak angkat..pakwe angkat..sudahnya terangkat2..
Suci dan murni jer masa ni...aceehh..gelak guling aku bila tgk picture2 ni semua..

 Dalam hati : Tetiba teringat stock boyfriends zaman2 sekolah..ahaksss..

Saturday, February 11, 2012

1kg..2kg..3kg..4kg..5kg...

Selagi belum tutup mata..MAKAN..MAKAN..MAKAN...
Allahuakbar..tak tahu lar apa nak jadi ngn aku ni..semakin hari semakin comel..semakin tembam..semakin bulat..Niat nak berdiet tu ada dah..tapi entah bila lar agaknya akan terlaksana..tambah pulak kalau balik ke kampung..berkilo2 naik....adooiiiii...dah rasa mcm obesity pulak!!! Aku jemaahkan entry makan2 ni since last 2 week sampai lar kehari ni..hasilnya..= 3kg lemak2 dibadan..seyyhh!!

Sila korang jangan terliur yer...jenayah berat ni!



 Kari Kepala ikan...ya ampun sedap..giler kentang kalau tolak rezeki ni..tambah2 org belanja...Tajuk 'makan adik beradik'. Lokasi kedai ni..Petaling Jaya..hangkut semua anak2..ngn bibik2 sekali..makan lar sampai tak leh kancing seluar..2 ketul kari kepala ikan jerung..telur ikan..sotong..ayam..udang..damage RM270..takpe2 sekali sekala..


Selang 2..3..hari..encit suami pulak mengajak ke Concorde Shah Alam, Tajuk..'Saja2 makan anak beranak'..alo..alo..aloo..sukenye! lupa jap pasal diet..esok jer lar kita diet yer..sila makan..sila makan!



Hah..ni terbaikkkkk dari kolam! Tangkap ikan terus bakar..
Kalau dah balik kg tu..ni jer lar kerjanya..pagi petang siang malam melayan anak tekak 24 jam..kejap gi umah mak su, makan..pastu gi umah mak nyah, makan lagi..pastu gi umah mak we, makan jgk..
tekak nipun tak reti nk menolak..mcm berbisik2 jer kat telinga ni..makaannn..makannnnnnnnn
Camne yerk korang kurus?? bagi tips berdiet sikit..Aku tabik spring kat korang yg blh hidup tanpa nasi..

Dalam Hati : Kalau tak makan..STRESS..makanpun STRESS!!

Thursday, February 9, 2012

Kisah Emilyn & Red Kebaya

Meroyan mak dibuatnya dgn anak dara cenonit sorang ni..ada 10 anak gergirl cam gini mau lar duk sepital ummi ni kakak oiiii..Mana tidaknya, high maintenance..ngalahkan artis kot!!
Last long weekend..we all balik kg..ada wedding cepupu SI, tema black & white..mlm pulak arabian nite!
Hah ko..3 pasang baju kena prepare..mak & gegirl together..


Aku mmg dah lama nk beli kebaya nyonya utk emilyn..pakai ngn seluar jeans..look gojess gitu..
cari punya cari..jumpa lar jgk..1st beli warna biru..sweettt sgtt..
si kakak nangis2 tak nak bcoz kononnya 'blue for boy'..adooiii haii..terkedek2 lar maknya pergi kekedai tu balik tukar warna 'merah for gergirl'..( Note : Baju ni bukan dtg dgn package bunga kat kepala tu yer! )



Lastly..'Merah for Gegirl' jgk yg dipilih..siap mintak subang merah..flower kat kepala..payung pink..high hill jer tak jumpa....si melin sorang jer tergedik2 jalan bawak payung..mcm ratu kebaya gitu..
masa ni pergi mengantar sebelah perempuan..


Ni pulak umah lelaki..terpaksa gak beli sepasang warna hitam ni..


 Arabian Nite..arr sejuk mata memandang..siap match ngn langsir kat belakang tu hahah..
complete lar 3 pasang baju utk satu wedding jer..haiii kecik2 dah demand..kopak2..

Sunday, February 26, 2012

Lama dah tinggalkan kerja ni...

Posted by GOLD FINGER at Sunday, February 26, 2012 3 comments Links to this post
Entry basi..tersimpan kat dalam inbox berkurun and finally post jgk entry ni..
if korang explore blog ni dari awal kemunculannya..sure tahu blog ni actually blog hantaran..dimana tersimpannya koleksi hantaran2 yg GF buat..sebab tu nama blog ni "Jari Emas''...tapi sudahnya jadi blog personal pulak..( ada korg kisah..takde kot..sob..sob..)

'Jejari emas' aku ni dah kematu kott..maklumlah lama dah tak mengubah..
idea2pun dah hampir pupus..memory lossss ( adakah disbbkan faktor usia??..omg )..
Baru2 ni..cepupu SI nk bertunang..so, dorang mintak GF gubahkan hantaran tu..simple2 jer..GF ni kiranya bidan terjun larr...bcz last minute request from our auntie..


 Dari pada kui 3 ptg..sampai lar 11 malam..settle 12 hantaran by the only one ME..


Malu i youuuuuu..semua org duk tgk GF..lepas sorang mengadap..datang org lain pulak mengadap..
selalunya kalau GF buat kat rumah tu..takde sapa yg tgk..tapi kali ni edisi live.. siaran secara langsung larr..
tu yang agak nebess sikit..


 3 dulang ni barangnya belum sampai lagi..so, GF siap2 buatkan utk dorang..



Antara hantaran from 'bidan terjun' ni..layannnnn




sila lar korang jgn gelak yer..bcoz GF dah lama tak tunjuk skill..so, suam2 kuku jer ni..
but..our lovely auntie sangat2 appreciate apa yg GF buat..so speechless..

Tuesday, February 21, 2012

Hanya kerana seekor nyamuk...

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, February 21, 2012 6 comments Links to this post
 Kisah sedih yg melanda family GF...sob..sob..
Demam..muntah2..yg melanda bibik rupanya berjangkit kepada Isyraf..and then menular pulak pada encik surben..last wednesday we all laki bini panik bila tgk si Isyraf dah lembik tak bermaya..akibat muntah2 yg berterusan..masuk jer apa bendapun keluar balik..even ubatpun dia akan muntahkan jap jap tu jgk..Suhu badan turun naik 39..37..38..39..malam tu..Hati ibu mana yg tenang kalau sianak hanya diam membisu bila kita panggil namanya..

Wed, 15 Feb 2012 - 9.30am @ SDMC
Pepagi esoknya terus bawak ker SDMC..seteret to emergency room then refer specialist. Dr. Hj Ali..After jumpa doctor..check..bla..bla..doctor kata 'admitted'..ok fine..dipendekkan citer dari dari kui 10 pagi tu sampai lar ptg..still takde room yg available lagi..Isyraf yg dari lembik tak bermaya..sampai dah blh berlari2..so, we decide cancel admitted..Aku dah nk mengamuk jgk lar masuk tu, berkarat menunggu..tp bila SI ckp..understand lar sikit..not only us yg sakit..org lainpun sakit jgk..that y takde room yg kosong..OK..OK..cooldown!! ( dalam hati :  sejak bila pulak SI jadi penyabar ni??? ) 


See..dari pada ramai org..sampai dah takde org..we setia menunggu..

Thursday, 16 Feb 2012
Bibik coleppss...panggil2 tak dengar..pengsan kot..tgk dia terbaring dalam bilik..kejut2 tak sedar..muka puncat..bibir biru..panik aku jap..ambik air sapu kat muka dia...2..3 min pastu tu dia bergerak..bukak mata..Alhamdullillah..nasib umur ko panjang lagi bibik..heyyyyy...tarik nafas lega aku..
 Bibik mengadu sakit kepala yg amat sangat..muntah2..berdiri jer nk pitam..so, aku terus bawak dia keklinik..doctor kata demam biasa..bagi ubat..then balik..

Friday, 17 Feb 2012
SI pulak mengadu sakit kepala..sakit badan..muntah2..suhu 39..confirm demam..gi klinik ambik darah..result normal..dalam fikiran aku ni takde lain dah..ni mesti virus ' AGE ' or Rotavirus yg melanda perak baru2 ni..bcoz we baru jer balik dari kg last weekend. Aku suggest kat SI kita direct to hospital jer..dia kata esok lar..lagipun darah normal..mungkin demam biasa jer kot..since esknya akupun ada annual health screening at SDMC..so kita jemaah lar pergi sana together2.

 Saturday, 18 Feb 2012 - 9.00am @ SDMC
Aku hantar SI ker emergency room..then aku pulak ker health screening room..different building..North & South. Aku memang dah booking awal2 utk buat full medical check up ni..last nite dah siap2 puasa..seram sejuk jgk lar nk buat semua package yg ada ni..1st skali Urine test..pastu blood test..pastu x-ray..pastu ultrasound..and then dia suruh aku makan dulu sebelum buat check up yg lain..then habis makan buat ECG pulak..aduhh yg ni betul2 buat aku terkesima jap..tanpa seurat benang..dorang letakkan wayar2 dari kaki sampai lar ker badan..
sorry puan..jangan malu puan..puan jgn gerakkan badan..tangan disisi..cissssss...giler tak malu weyy!!!



Done blood test..eeeee..seramm tgk darah..sampai 3 bekas dia ambik.


   Sempat jgk lagi kan..sebelum nk X-ray & ultrasound..kita snap picture dulu..takde pulak aku nampak notis larangan mengambil gambar..so, kira halal larkan..


bfast disediakan..sila2 makan..
During this session semua nurse2 & staff2 kat department tu sgt2 memuaskan hati..terbaik lar dorang ni..
 Now..Puan naik tingkat atas pulak utk buat pap smear..eeeeee...gigil lutut den nk buat pap smear ni..kena kangkang pulak lagi..aahahhahahah
Naik jer atas..Ya Ampun ramainya manusia..ni dah mcm spital gomen pulak..aku terus jer register kat bilik Dr.Dalila..hampir sejam lebih menunggu..akupun gi lar tanya staff yg assist Dr. tu..
Sorry nak tanya..possible tak continue after lunch?
dgn tak pandang muka aku..dia jawab..
bukan jer sampai lepas lunch..sampai 9 mlmpun kita tunggu..dgn muka tersentap2 dia menjawap..
Eh..Eh..ko per hal..jawab jer lar ye ke tidak..dah lar haram tak senyum..muka kelat..cam ni ke muka duk kat front desk..ni kalau ada org SDMC baca sila lar letak muka yg sedap mata memandang sikit nk entertain customer..tak cantik takpe..janji senyum..tahu adap2 bercakap..
Tgh sakit2 hati tu..SI call..i admitted ni..wad 523..doctor kata DENGGI..
HAH!!!..terus jer aku tinggalkan pasal 'pap smear' tu..



Terus jer drip air..
19 Feb 2012 @ SDMC
Bila SI dah confirm denggi..we all anak beranakpun gi lar check darah..termasuklah bibik tu..3 of us platelet darah normal..bibik jer sangkut..130..normal 150..tak perlu admitted..but follow up dgn klinik jer..sehari 2 kali ambik darah..2nd day admitted..gusi SI start berdarah..sel darah putih pun menurun..Ya Allah sembuhkan lar suami ku..jauhkanlah dari segala perkara yg tidak diinginkan..

so, selama 4 hari ni..kerja aku pergi hospital..pastu balik umah bawak bibik ke klinik pagi petang..anak2 dihangkut jer kesana kemari..penatt seyyy..


Ubat sebeban &100plus for bibik..kata org ubat lagi mujarap is sup ketam ngn buah pisang..
terkedek2 lar aku ni pergi mencari ketam kat pasar malam tu..




20 Feb 2012 @ SDMC
air yg ke12 botol...
kesian encik surben..sampai lebam2 tangan dia..duk ambik darah jerr..
SI yg kat wad ni..dah tentu2 selamat dijaga oleh nurse2 ngn doctor2 kat situ..Aku yg kat umah ni nk menjaga bibik yg ala2 parah tu..pastu si kakak pulak sebak sob..sob..sedihkan bapaknya yg tinggal kat spital tu..tiap2 malam ko nangis sedu2 teringat kat bapaknya..sentimental anak dara aku ni..

21 Feb 2012 @ SDMC
finally discharges...alhamdullillah!! Fuh lega..4 hari mcm lipas kudung kesana kemari.inilah erti berdikari..:)) Rupanya baru tahu..area rumah GF ni ramai yg kena denggi..kena report kat MBSA ni..suh datang menyembur...So, apalagi..operasi membersih dilakukan secara besar2an..




Saturday, February 18, 2012

terjumpa picture zaman hingusan..oh comelnya

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 18, 2012 3 comments Links to this post
Title entry ni jer dah buat aku geli perut..akakakak..mintak mahap dulu kat kengkawan,dik beradik yang terbabit dalam entry ni..hahahah..sumpah comel kita dulu2.
Al kisahnya bermula..we all sefamily bergotong royong mengemas store yg dah sentak penuh!..barang2 dalam kotak masa bujang2 dulu yg tak pernah dibukakpun ado..now kita nk buat 5S..kasi clear! Bahana mengemas ni sampai sakit2 kami anak beranak..dengan bibik sekali koleps..giler sawan punya penat..


3 ketoi baby cot..dengan 2 ketoi penghadang pintu!! Agak hairan jap we all laki bini..camner kita ada 3 katil baby..sedangkan anak kita ada 2 jer????? Takkan bibik pulak yg tido dalam baby cot kot?..hahahhaha
Lelong..Lelong..kerat2 buat kayu api..baguih gak..
Lastnya lanting 2 set kat abg aku 1 set kat kawan aku..


5 kotak misteri yg memenuhkan store aku..apakah?? Ni semua bibik punya angkara..
Nak tahu amenda bibik simpan dalam ni??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Taraaaaaaa...Ya Ampun




Rupanya dia menternak sampah sarap dalam store tu....5 kotak mainan budak2 ni..include yg dah rosak..patah..tercabut roda..kepala robot...tangan barbies..semua ada..tak ker haku hangin satu badan! Sayang nk buang katanya..so, nak tak nak terpaksa lar lambakkan then pilih yg mana ok..yg mana nk diterebankan jer..haduhhhh..bila difikirkan balik brapa lar total damage utk semua ni..makan beribu kot!

Thennn...kemas punya kemas..tetiba encik surben ketawa terbahak2 kat belakang..
sambil pengang satu plastik..datang kat aku..'Nah gambar pakinson u dulu2.'
Hah!!! terjojol biji mata aku ni..aarrrrhhhh mana u jumpa ni..hahhahahahahahahahahahahahah..



Hahahahaahhaha..tak habis gelak lagi..ni masa zaman hingusan..' Tahun 5 'mean masa tu aku 11 tahun
siap tulis belakang gambar tu..
Mana Aku??? Korang cari lar sendiri..malu mak nyahhh..
uishhh more than 20 years picture ni..mana lar pergi kengkawan dalam ni..cikgu2 tu lagi lar tak tahu kemana dan dimana..lawaksssss


Ada lagii...


 GF & My sis..hahahhahaha, masa ni form 1..we 2 beradik duk hostel..
Asrama Puteri Pusat Sek.Men.Convent..bla..bla..
Ni kalau my sis tahu aku letak picture dia..mahunya kena kerat 14 kot..LOL!


Ni pulak masa GF form 4..or form 5..sapa budak pakai spek ni pun aku tak brapa nk hengat dah..maklum lar faktor usia..hahahah..rasanya adik angkat kot..masa duk asrama ni mmg tak sah lar kalau takde adik angkat..kakak angkat..pakwe angkat..sudahnya terangkat2..
Suci dan murni jer masa ni...aceehh..gelak guling aku bila tgk picture2 ni semua..

 Dalam hati : Tetiba teringat stock boyfriends zaman2 sekolah..ahaksss..

Saturday, February 11, 2012

1kg..2kg..3kg..4kg..5kg...

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 11, 2012 1 comments Links to this post
Selagi belum tutup mata..MAKAN..MAKAN..MAKAN...
Allahuakbar..tak tahu lar apa nak jadi ngn aku ni..semakin hari semakin comel..semakin tembam..semakin bulat..Niat nak berdiet tu ada dah..tapi entah bila lar agaknya akan terlaksana..tambah pulak kalau balik ke kampung..berkilo2 naik....adooiiiii...dah rasa mcm obesity pulak!!! Aku jemaahkan entry makan2 ni since last 2 week sampai lar kehari ni..hasilnya..= 3kg lemak2 dibadan..seyyhh!!

Sila korang jangan terliur yer...jenayah berat ni!



 Kari Kepala ikan...ya ampun sedap..giler kentang kalau tolak rezeki ni..tambah2 org belanja...Tajuk 'makan adik beradik'. Lokasi kedai ni..Petaling Jaya..hangkut semua anak2..ngn bibik2 sekali..makan lar sampai tak leh kancing seluar..2 ketul kari kepala ikan jerung..telur ikan..sotong..ayam..udang..damage RM270..takpe2 sekali sekala..


Selang 2..3..hari..encit suami pulak mengajak ke Concorde Shah Alam, Tajuk..'Saja2 makan anak beranak'..alo..alo..aloo..sukenye! lupa jap pasal diet..esok jer lar kita diet yer..sila makan..sila makan!



Hah..ni terbaikkkkk dari kolam! Tangkap ikan terus bakar..
Kalau dah balik kg tu..ni jer lar kerjanya..pagi petang siang malam melayan anak tekak 24 jam..kejap gi umah mak su, makan..pastu gi umah mak nyah, makan lagi..pastu gi umah mak we, makan jgk..
tekak nipun tak reti nk menolak..mcm berbisik2 jer kat telinga ni..makaannn..makannnnnnnnn
Camne yerk korang kurus?? bagi tips berdiet sikit..Aku tabik spring kat korang yg blh hidup tanpa nasi..

Dalam Hati : Kalau tak makan..STRESS..makanpun STRESS!!

Thursday, February 9, 2012

Kisah Emilyn & Red Kebaya

Posted by GOLD FINGER at Thursday, February 09, 2012 3 comments Links to this post
Meroyan mak dibuatnya dgn anak dara cenonit sorang ni..ada 10 anak gergirl cam gini mau lar duk sepital ummi ni kakak oiiii..Mana tidaknya, high maintenance..ngalahkan artis kot!!
Last long weekend..we all balik kg..ada wedding cepupu SI, tema black & white..mlm pulak arabian nite!
Hah ko..3 pasang baju kena prepare..mak & gegirl together..


Aku mmg dah lama nk beli kebaya nyonya utk emilyn..pakai ngn seluar jeans..look gojess gitu..
cari punya cari..jumpa lar jgk..1st beli warna biru..sweettt sgtt..
si kakak nangis2 tak nak bcoz kononnya 'blue for boy'..adooiii haii..terkedek2 lar maknya pergi kekedai tu balik tukar warna 'merah for gergirl'..( Note : Baju ni bukan dtg dgn package bunga kat kepala tu yer! )



Lastly..'Merah for Gegirl' jgk yg dipilih..siap mintak subang merah..flower kat kepala..payung pink..high hill jer tak jumpa....si melin sorang jer tergedik2 jalan bawak payung..mcm ratu kebaya gitu..
masa ni pergi mengantar sebelah perempuan..


Ni pulak umah lelaki..terpaksa gak beli sepasang warna hitam ni..


 Arabian Nite..arr sejuk mata memandang..siap match ngn langsir kat belakang tu hahah..
complete lar 3 pasang baju utk satu wedding jer..haiii kecik2 dah demand..kopak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...