Subscribe Twitter

Saturday, June 23, 2012

Dress Up Your Home!

 Kisah deco mengdeco lagi..Adik beradik sesama giler mengdeco..
Exclusive live from my sis house pulak..* kalau dia tahu aku buat story pasal dia..matikk di kijak2 nya aku * hahahha...tapi takpe setakat picture2 rumah ni ok lagi..tapi jgn picture dia sudah..meroyan 3 hari 3 mlm nanti..we adik beradik mmg lar giler mengdeco..tp my sis lagi obses..somemore suri sepenuh masa pulak..kerjanya menelek setiap inci rumah dia tu..lalat mahupun semut mmg takde chann nk masuk..
Actually rumah we all ni berdepan jer..main jerit2 mintak garam sejemput..mintak halia sepotong..ni lar motip utama dik beradik duk dekat2 ni..bila time memasak tu, eh..ko masak apa? aku masak kari ikan..ko masak apa pulak?..aku masak sayur tauge..hah meh kita tukar2..complete lar satu hidangan tghari..ahahhahahahahahah
* dasar pemalas tahap dewa..padahal memasing ada maid *



Kehadiran wallpaper ni sememangnya memberi impak yg luar biasa pada sesebuah ruang. tapi jangan tersalah pilih sudah..



Ruang tamu hadapan..diserikan dgn jambangan bunga beserta lampu ikea.. :) Refleksi rona hitam putih dapat membangkitkan mood ruang yg lebih eksklusif, malahan nampak lebih elegan.  


Almari hiasan diruang tamu, nampak kemas dan menarik dengan aksesori hiasan dalamnya.



Ruang tamu ke2..



View ruang tamu utama & tengah..



Toilet utama..dihiasi pokok2 kecil..nampak moden dan yg paling penting suci dan murni..



Simple..

Later2..aku updatekan ruang bilik & ruang dapur pulak..

Thursday, June 21, 2012

Abbie hero kakak..

 * ini citer basi *
Aloo..alooo..looo..pandai sikakak bisik2 kat ummi suh beli kad utk si abbie dia..bila ummi tanya nk buat apa kad tu? teacher kata esk fathers day..oooo..kenapa kakak tak buat sendiri jer? eeee ummi ni..dah tak sempat larr..OK..layankan ajer..bukannya suh beli sebijik keta..beli kad jer pongg..hahaha..
Belum sempat mak ko masuk rumah lg..kakak dah jerit2 tanya mana kad..adoiii..kasi lar ummi ko masuk dulu anak oii..Cepatlar ummi sebelum abbie balik ni..kakak nk surprisekan abbie..SUPRISEEEEE mcm niee..*s ambil kembangkan tangan..silangkan kaki * emmmmmmm ummi mencebikkk..ahahahaha

Gigihnya si kakak ni

v
v
v
v



 kakak sayang abie
I love you
Abie hero kakak..ni yg tak tahan tu..
tapi suweet sgt..good job kakak..ummi pasti abbie suke sgt ni..kompom touching!


 Kakak lukis apa tu? Lukis abbie lar..
Pandai..cantik


 Eh..kenapa kakak colour gambar abbie cam tu?
Ooooo..sbb abbie kan gelappp..
OMG..letak tangan kat dahi mak ko..
ummi tak tahu samada nk gelak ataupun nk marah..confirmlar gelak guling tak henggatkan..bertuah tul anak dara sorang ni..kalau abbie tahu ni..sure kecik hati abbie tu.


Anyway..HAppY FaThErs DaY to my beloved Ayah & Papa Mertua..
You are my SUPERHERO to..

Tips utk kita buat anak yg degil dan malas (copy frm google ):
Jika anda merasakan anak punya sikap negatif ini maka berikut usaha yang boleh anda lakukan:-
1. Bangun ketika azan Subuh
2. Teruskan berwuduk dan menunaikan solat sunat
3. Selepas itu, bacalah surah al-Fatihah sebanyak 21 kali di hadapan sebotol air minuman yang di buka penutupnya
4. Berdoalah pada Allah dan mintalah apa yang dihajatkan dengan menyebut nama penuh mereka
5. Selepas itu, teruskan untuk solat subuh
6. Sekiranya kehabisan air maka ulangi langkah yang sama cuma bacaan al-Fatihah perlu ditambah sebanyak 41 kali bagi pengulangan kedua dan 70 kali untuk pengulangan ketiga.
 - InsyaAllah -

Tuesday, June 19, 2012

Jom Deco sebelum puasa..

 DECO Part 1 - Cat Mengecat

Wooott..Wooott..Nak puasa dah kite wey..makin terbiar dan bersawang lar blog GOLDFINGER ni..bukan sibuk menjahit baju..mahupun menjahit langsir..tapi sibuk mendeco..deco..rumah. Dari luar rumah sampai lar ke hujung dapur..setiap inci aku spot-check..setiap sudut aku decokan..cat mengecat tu jgn citer lar..sampai ker 2..3 pagi kami laki bini mengecat, dh mcm buruh binaan..* Hobi laki bini * Actually last year punya catpun masih cantik lagii..tapiii colour tu dah tak relevant utk tahun 2012 ni..hahahah..gigih tulll...korang tahu tak yg colour2 cat nipun ada musimnya...ingat fesyen baju jer ada trend2 ni..colour cat pun ada nokkkk...So, this year punya trend colour is grey..i likeeeee...ganda 30x..



Ni lar reference aku..tiap2 bulan WAJIB beli magazine ni..ID Design, Renovation & Impiana..

 

Yes done..suke sgt colour ni..ruang tamu tu kita buat gelap sikit..yg ruang makan tu terang sikit..2 tone..
Time mengecat tu mmg best..tapii bila bab nk mengemas balik tu..ya hampunn..nk mengangkat..menyusun balik perabot tu yg lotihhhh..


 Dari berdiri sampai lar cik abe duduk dah ni..hahahahaha
Ni bilik tetamu..green pucuk pisang..

PART 2 - Wallpaper




Giler lar shopping wallpaper ni..terbeliak2..juling2 bijik mata nk memilih designnya..2..3 kali dtg mengulang kedai ni...mcm memilih emas permata kot..



Finally we choose this..but laki den cam tak brapa nk agree..old design katenya..tp sapa lar yg blh lawan kuasa veto akukan..ahahahhaha..match kot ngn colour cat tu..


Nak pasang wallpaper ni bukan kerja mudah..bukan leh cincai bocai jer..kena potong betul2..nk temukan corak2 tu..nk menempek kat dinding lagi..betul2 kena teliti..kemas..takde ruang angin sikitpun..
mencabar minda betul..

 

 si adik anak bujang sorang ni meymey lar suka sgt menolong atau erti kata lain mengacau abienya kalu bertukang bagai ni..org manjat dia pun nk manjat jgk..bila dah sampai atas tak reti nk turun..we all pakat2 buat dek jer tinggal dia kat atas tu, pastu masuk bilik.
Tgk mak pak tak kuar2 dari bilik..dibantainya meraung tak henggat sampai setaman dgr dik..
hahahahha..tu lar omak dah pesan..tangga ni takde papan gelonsornya..naik pandai, turun dah pakinson..hahaha


Taraaaa...
Wallpaper yg telah selamat dipasang..tp still sentap coz takde batu bling2..Akan ku usahakan jgk nk tempek batu kat wallpaper ni..tungguuuuuu..

Friday, June 15, 2012

Labbaik Allahumma Labbaik

11.06.2012 baru2 ni..mak..ayah..adik2..serta abang ipar GF telah selamat berangkat menunaikan umrah sehingga 21.06.2012, selama 11 hari 10 malam. Segala urusan umrah ni dari A sampailar ke Z semuanya aku yg urusankan...sampaikan kursus umrah tu pun cik bedah ni ikut sklai..tu yg blog semakin terbiar ni..Mulanya nak ambik package swasta jer..tapi setelah dipikirkan balik..lebih senang & selamat kalau ambil package dari Tabung Haji jer. Kisahnyaa..service dari staff TH yg sgt2 terbaik..sopan2 jer..tabik spring..toing..toing..kat dorang..dari TH yg kat kampung tu..sehinggalah TH yg kat KL tu..very helpful.
Package yg mak jijah ambik ni..package Delima..Actually harga package ni berdasarkan jarak hotel kita ke Masjidil Haram..lagi dekat hotel tu..lagi mahal lar harganya.
Flight dorang dari KL ker Jeddah terus keMadinah..Alhamdulillah semalam dorang dah berangkat ke Makkah. Kekdahnyaaa masa kat KLIA tu..banjirlar dgn tangisan kami sefamily. Mana tidaknya..mak ngn ayah aku tu tak berapa sihat..bawak pulak adik GF yg Istimewa tu..ditambah pulak dgn airmata anak2 kakak aku tu haa...yg tak pernah berpisah ngn daddy dorang..dah mcm drama sinetron plk kat situ..hahahaha



KLIA - me & my sis..with our dearest Mak 

But now daysss..zaman dah canggih..pergi lar jauh manapun..tenetkan ada..blh skype..whatsapp..twitter..memacam kot..sehari 2..3..kali lar aku call mak jijah tu..yg adik aku lagi sorang tu pulak kerja mengWhatsApp picture dorang kat sana..tersentuh hati jgk melihat tanah suci Makkah & Madinah tu..
InsyaAllah..semoga satu hari nanti GF akan menjadi tetamu disana juga..Amin..
Sebahagian dari picture yg dihantar..SubhanaAllah..


Masjid Nabawi, Madinah


Masjid Quba di Madinah



View from the Hotel Anwar Al Madinah 
Berhampiran dgn masjid Nabawi 



Mengziarah bukit Uhud ( Adik, Mak, Ayah & Adik bongsu )
Skrg disana musim panas..sampai pecah2..merekah2 jari mak jijah


Makkah ( Kaabah )
Solat Jumaat di Masjidilharam

Labbaik Allahumma Labbaik:
Kami memenuhi dan akan melaksanakan perintah-Mu ya Allah.
Labbaika la syarika laka labbaik:
Tiada sekutu bagi-Mu dan kami insya Allah memenuhi panggilan-Mu.
Inna al hamda wa an ni’mata laka wa al mulka la syarika laka:
Sesungguhnya segala pujian, nikmat dan begitu juga kerajaan adalah milik-Mu dan tidak ada sekutu bagi-Mu.

Wednesday, June 6, 2012

AQUARIA KLCC ' See Them Live '


Biru jer entry ni kan..namanyapun AQUARIA yer dakk..
Aquatic adventures is begin with the little darling..
awalnya a few tempat jgk lar dlm our plannning..memandangkan mak pak bussy mcm YB..so, we decide pergi jer yg dekat..antaranya Pusat Sains Negara..* katanya ada dinasor dtg menyerang PSN * Desa Water Park..Morib Goldcost..then Aquaria..setelah ditimbang kati..kita gi jer lar Aquaria..ada aircond..blh mak korang invest kat KLCC tu skali..ahhaha..Motippnya skrg mak yg happy bukan anak2..ahahhaha
Lagipun mak pak aku kat kampung tu pun dah sampai Aquaria ni..aku yg duk setapak..dua ni haa tak jejak2pun lagi..

Harga tiket is below..utk yg ada my kad/my kid..yg tak ado..malas den nk tempek sini.
So..ngam2 sgt lar we sefamily ni utk school holiday promotion tu..
Adult  * RM 35
  
Child * RM 25
    
Senior Citizen * RM 25

School Holidays Promotion (26th May - 10th June 2012)
        Family Package (2 adults + 2 Children) * RM 99


    * Entry is absolutely FREE for infants
    * Children are visitors aged from 3-12 years old
    * Senior Citizens are patrons aged 60 years old & above

Open daily from Monday-Friday (Weekdays)
Operating Hours are from 11.00am to 8.00pm

Saturday and Sunday (Weekends), Public Holidays & School Holidays
Operating Hours are from 10.30am to 8.00pm

Last Admissions
Last entry to Aquaria closes at 7.00pm 

TIPS utk korang : Sila lar datang awal, kernanya berbaris nk beli tiket tu yaa hampunnn..panjang..mungkin jgk aku ni tersalah hari kot..time cuti sekolah then weekend pulak lagi..ada lar 1 jam berbaris.


1st entrance tu ada 'touch pool'...dalam tu ada baby shark..ada gamat..so korang blh pegang..rasa real2 shark okey..seram jgk lar nk celup tangan dlm tu..silap2 ngappp putus 5 jari..
tapi ada staff kat situ assist us utk keselamatan pengunjung..
Actually dorang ada memacam event kat dlm tu..sila lar korang baca sendiri kat SINI


Bila tgk picture ni..bukan anak aku yg jakun..tapi mak korang yg terlebih jakun..hahahaha

Benda2 cam kumbang..lipas..rerama..serangga..pun ada..mmg paveret anak bujang saya..




Sekor ikan pun mak tak kenal..bapak korang jer hebakk..dah mcm tourist guide pulak.
Aku bayangkan kalau lar ikan2 ni terlepas..agak2 makan org tak?? hahahaha


Sesapa pencinta ikan..mmg sesuai sgt lar kesini..termasuk lar laki aku tu..
Real awesome lar..




Journey of water is begin..
sib baik tak kena menapak..korang diri jer..benda tu bergerak pusing dlm tu..bermacam2 jenis ikan lar ada..dari sekecik2 ikan..sampai lar sebesar2 ikan...terteleng2 tgk kiri..kanan..atas..
Impress giler si kakak ngn adik..sampai tak nk keluar dari situ..mmg cantik


Sila jangan jakun mcm ummi korang yer..maklumlar ummi kecik2 dulu mana lar dapat tengok benda2 cam gini..dulu tgk ikan puyu...ikan haruan jer kat parit depan rumah tu..
nowday..semua adoooo


Atlantis Store
Memacam2 Souvenir lar korang blh beli kat sini..we takde lar beli apa2..cuma sikakak ni haa rengek2 kat bapak dia mintak toy..finally dapat lar jgk..




Dekat 2 jam jgk lar we dalam tu..actually aquaria ni tak lar besar manapun..kecik jer..
tp sebab leka menelek ikan2 dlm tu..jadi lar berjam2..
 Bila tgk bebudak ni happy..mak pak pun happy jgk..jadi lar kakak yer..weekend ni kita balik kampung....kita visit kolam ikan atok korang plk kat kampung tu..

Saturday, June 2, 2012

Oh my Charles & Keith

Nothing to say..luv this part pretty much..
ni namanya kerja giler bila stress..tekanan perasaan semasa outstation ker JB 1 week tu..
campak lar aku kemana skali pun..asal ada shopping mall jer dah cukup...hilang lar segala mak nek stress tu..
dannn hasilnyaaaa...

v

v

v

v

v



 Charles & Keith..Vincci..La Senza..Padini..chooiiiiiiiiiiiiiiii



Bab2 shopping ni..laki den ok jer..
' Beli lar apa u nak beli..u kerja penat2 buat per nk simpan2 duit tu..'
Memandangkan sesama kerja..bab2 shopping barang sendiri ni jarang lar mintak duit che abe..
 lain lar kalau tetime dia ada duit terlebih tu..ada lar ngenden2..kuis2 bahu..mintak tompang bayarkan..ehehhe

Saturday, June 23, 2012

Dress Up Your Home!

Posted by GOLD FINGER at Saturday, June 23, 2012 1 comments Links to this post
 Kisah deco mengdeco lagi..Adik beradik sesama giler mengdeco..
Exclusive live from my sis house pulak..* kalau dia tahu aku buat story pasal dia..matikk di kijak2 nya aku * hahahha...tapi takpe setakat picture2 rumah ni ok lagi..tapi jgn picture dia sudah..meroyan 3 hari 3 mlm nanti..we adik beradik mmg lar giler mengdeco..tp my sis lagi obses..somemore suri sepenuh masa pulak..kerjanya menelek setiap inci rumah dia tu..lalat mahupun semut mmg takde chann nk masuk..
Actually rumah we all ni berdepan jer..main jerit2 mintak garam sejemput..mintak halia sepotong..ni lar motip utama dik beradik duk dekat2 ni..bila time memasak tu, eh..ko masak apa? aku masak kari ikan..ko masak apa pulak?..aku masak sayur tauge..hah meh kita tukar2..complete lar satu hidangan tghari..ahahhahahahahahah
* dasar pemalas tahap dewa..padahal memasing ada maid *



Kehadiran wallpaper ni sememangnya memberi impak yg luar biasa pada sesebuah ruang. tapi jangan tersalah pilih sudah..



Ruang tamu hadapan..diserikan dgn jambangan bunga beserta lampu ikea.. :) Refleksi rona hitam putih dapat membangkitkan mood ruang yg lebih eksklusif, malahan nampak lebih elegan.  


Almari hiasan diruang tamu, nampak kemas dan menarik dengan aksesori hiasan dalamnya.



Ruang tamu ke2..



View ruang tamu utama & tengah..



Toilet utama..dihiasi pokok2 kecil..nampak moden dan yg paling penting suci dan murni..



Simple..

Later2..aku updatekan ruang bilik & ruang dapur pulak..

Thursday, June 21, 2012

Abbie hero kakak..

Posted by GOLD FINGER at Thursday, June 21, 2012 4 comments Links to this post
 * ini citer basi *
Aloo..alooo..looo..pandai sikakak bisik2 kat ummi suh beli kad utk si abbie dia..bila ummi tanya nk buat apa kad tu? teacher kata esk fathers day..oooo..kenapa kakak tak buat sendiri jer? eeee ummi ni..dah tak sempat larr..OK..layankan ajer..bukannya suh beli sebijik keta..beli kad jer pongg..hahaha..
Belum sempat mak ko masuk rumah lg..kakak dah jerit2 tanya mana kad..adoiii..kasi lar ummi ko masuk dulu anak oii..Cepatlar ummi sebelum abbie balik ni..kakak nk surprisekan abbie..SUPRISEEEEE mcm niee..*s ambil kembangkan tangan..silangkan kaki * emmmmmmm ummi mencebikkk..ahahahaha

Gigihnya si kakak ni

v
v
v
v



 kakak sayang abie
I love you
Abie hero kakak..ni yg tak tahan tu..
tapi suweet sgt..good job kakak..ummi pasti abbie suke sgt ni..kompom touching!


 Kakak lukis apa tu? Lukis abbie lar..
Pandai..cantik


 Eh..kenapa kakak colour gambar abbie cam tu?
Ooooo..sbb abbie kan gelappp..
OMG..letak tangan kat dahi mak ko..
ummi tak tahu samada nk gelak ataupun nk marah..confirmlar gelak guling tak henggatkan..bertuah tul anak dara sorang ni..kalau abbie tahu ni..sure kecik hati abbie tu.


Anyway..HAppY FaThErs DaY to my beloved Ayah & Papa Mertua..
You are my SUPERHERO to..

Tips utk kita buat anak yg degil dan malas (copy frm google ):
Jika anda merasakan anak punya sikap negatif ini maka berikut usaha yang boleh anda lakukan:-
1. Bangun ketika azan Subuh
2. Teruskan berwuduk dan menunaikan solat sunat
3. Selepas itu, bacalah surah al-Fatihah sebanyak 21 kali di hadapan sebotol air minuman yang di buka penutupnya
4. Berdoalah pada Allah dan mintalah apa yang dihajatkan dengan menyebut nama penuh mereka
5. Selepas itu, teruskan untuk solat subuh
6. Sekiranya kehabisan air maka ulangi langkah yang sama cuma bacaan al-Fatihah perlu ditambah sebanyak 41 kali bagi pengulangan kedua dan 70 kali untuk pengulangan ketiga.
 - InsyaAllah -

Tuesday, June 19, 2012

Jom Deco sebelum puasa..

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, June 19, 2012 5 comments Links to this post
 DECO Part 1 - Cat Mengecat

Wooott..Wooott..Nak puasa dah kite wey..makin terbiar dan bersawang lar blog GOLDFINGER ni..bukan sibuk menjahit baju..mahupun menjahit langsir..tapi sibuk mendeco..deco..rumah. Dari luar rumah sampai lar ke hujung dapur..setiap inci aku spot-check..setiap sudut aku decokan..cat mengecat tu jgn citer lar..sampai ker 2..3 pagi kami laki bini mengecat, dh mcm buruh binaan..* Hobi laki bini * Actually last year punya catpun masih cantik lagii..tapiii colour tu dah tak relevant utk tahun 2012 ni..hahahah..gigih tulll...korang tahu tak yg colour2 cat nipun ada musimnya...ingat fesyen baju jer ada trend2 ni..colour cat pun ada nokkkk...So, this year punya trend colour is grey..i likeeeee...ganda 30x..



Ni lar reference aku..tiap2 bulan WAJIB beli magazine ni..ID Design, Renovation & Impiana..

 

Yes done..suke sgt colour ni..ruang tamu tu kita buat gelap sikit..yg ruang makan tu terang sikit..2 tone..
Time mengecat tu mmg best..tapii bila bab nk mengemas balik tu..ya hampunn..nk mengangkat..menyusun balik perabot tu yg lotihhhh..


 Dari berdiri sampai lar cik abe duduk dah ni..hahahahaha
Ni bilik tetamu..green pucuk pisang..

PART 2 - Wallpaper




Giler lar shopping wallpaper ni..terbeliak2..juling2 bijik mata nk memilih designnya..2..3 kali dtg mengulang kedai ni...mcm memilih emas permata kot..



Finally we choose this..but laki den cam tak brapa nk agree..old design katenya..tp sapa lar yg blh lawan kuasa veto akukan..ahahahhaha..match kot ngn colour cat tu..


Nak pasang wallpaper ni bukan kerja mudah..bukan leh cincai bocai jer..kena potong betul2..nk temukan corak2 tu..nk menempek kat dinding lagi..betul2 kena teliti..kemas..takde ruang angin sikitpun..
mencabar minda betul..

 

 si adik anak bujang sorang ni meymey lar suka sgt menolong atau erti kata lain mengacau abienya kalu bertukang bagai ni..org manjat dia pun nk manjat jgk..bila dah sampai atas tak reti nk turun..we all pakat2 buat dek jer tinggal dia kat atas tu, pastu masuk bilik.
Tgk mak pak tak kuar2 dari bilik..dibantainya meraung tak henggat sampai setaman dgr dik..
hahahahha..tu lar omak dah pesan..tangga ni takde papan gelonsornya..naik pandai, turun dah pakinson..hahaha


Taraaaa...
Wallpaper yg telah selamat dipasang..tp still sentap coz takde batu bling2..Akan ku usahakan jgk nk tempek batu kat wallpaper ni..tungguuuuuu..

Friday, June 15, 2012

Labbaik Allahumma Labbaik

Posted by GOLD FINGER at Friday, June 15, 2012 2 comments Links to this post
11.06.2012 baru2 ni..mak..ayah..adik2..serta abang ipar GF telah selamat berangkat menunaikan umrah sehingga 21.06.2012, selama 11 hari 10 malam. Segala urusan umrah ni dari A sampailar ke Z semuanya aku yg urusankan...sampaikan kursus umrah tu pun cik bedah ni ikut sklai..tu yg blog semakin terbiar ni..Mulanya nak ambik package swasta jer..tapi setelah dipikirkan balik..lebih senang & selamat kalau ambil package dari Tabung Haji jer. Kisahnyaa..service dari staff TH yg sgt2 terbaik..sopan2 jer..tabik spring..toing..toing..kat dorang..dari TH yg kat kampung tu..sehinggalah TH yg kat KL tu..very helpful.
Package yg mak jijah ambik ni..package Delima..Actually harga package ni berdasarkan jarak hotel kita ke Masjidil Haram..lagi dekat hotel tu..lagi mahal lar harganya.
Flight dorang dari KL ker Jeddah terus keMadinah..Alhamdulillah semalam dorang dah berangkat ke Makkah. Kekdahnyaaa masa kat KLIA tu..banjirlar dgn tangisan kami sefamily. Mana tidaknya..mak ngn ayah aku tu tak berapa sihat..bawak pulak adik GF yg Istimewa tu..ditambah pulak dgn airmata anak2 kakak aku tu haa...yg tak pernah berpisah ngn daddy dorang..dah mcm drama sinetron plk kat situ..hahahaha



KLIA - me & my sis..with our dearest Mak 

But now daysss..zaman dah canggih..pergi lar jauh manapun..tenetkan ada..blh skype..whatsapp..twitter..memacam kot..sehari 2..3..kali lar aku call mak jijah tu..yg adik aku lagi sorang tu pulak kerja mengWhatsApp picture dorang kat sana..tersentuh hati jgk melihat tanah suci Makkah & Madinah tu..
InsyaAllah..semoga satu hari nanti GF akan menjadi tetamu disana juga..Amin..
Sebahagian dari picture yg dihantar..SubhanaAllah..


Masjid Nabawi, Madinah


Masjid Quba di Madinah



View from the Hotel Anwar Al Madinah 
Berhampiran dgn masjid Nabawi 



Mengziarah bukit Uhud ( Adik, Mak, Ayah & Adik bongsu )
Skrg disana musim panas..sampai pecah2..merekah2 jari mak jijah


Makkah ( Kaabah )
Solat Jumaat di Masjidilharam

Labbaik Allahumma Labbaik:
Kami memenuhi dan akan melaksanakan perintah-Mu ya Allah.
Labbaika la syarika laka labbaik:
Tiada sekutu bagi-Mu dan kami insya Allah memenuhi panggilan-Mu.
Inna al hamda wa an ni’mata laka wa al mulka la syarika laka:
Sesungguhnya segala pujian, nikmat dan begitu juga kerajaan adalah milik-Mu dan tidak ada sekutu bagi-Mu.

Wednesday, June 6, 2012

AQUARIA KLCC ' See Them Live '

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, June 06, 2012 1 comments Links to this post

Biru jer entry ni kan..namanyapun AQUARIA yer dakk..
Aquatic adventures is begin with the little darling..
awalnya a few tempat jgk lar dlm our plannning..memandangkan mak pak bussy mcm YB..so, we decide pergi jer yg dekat..antaranya Pusat Sains Negara..* katanya ada dinasor dtg menyerang PSN * Desa Water Park..Morib Goldcost..then Aquaria..setelah ditimbang kati..kita gi jer lar Aquaria..ada aircond..blh mak korang invest kat KLCC tu skali..ahhaha..Motippnya skrg mak yg happy bukan anak2..ahahhaha
Lagipun mak pak aku kat kampung tu pun dah sampai Aquaria ni..aku yg duk setapak..dua ni haa tak jejak2pun lagi..

Harga tiket is below..utk yg ada my kad/my kid..yg tak ado..malas den nk tempek sini.
So..ngam2 sgt lar we sefamily ni utk school holiday promotion tu..
Adult  * RM 35
  
Child * RM 25
    
Senior Citizen * RM 25

School Holidays Promotion (26th May - 10th June 2012)
        Family Package (2 adults + 2 Children) * RM 99


    * Entry is absolutely FREE for infants
    * Children are visitors aged from 3-12 years old
    * Senior Citizens are patrons aged 60 years old & above

Open daily from Monday-Friday (Weekdays)
Operating Hours are from 11.00am to 8.00pm

Saturday and Sunday (Weekends), Public Holidays & School Holidays
Operating Hours are from 10.30am to 8.00pm

Last Admissions
Last entry to Aquaria closes at 7.00pm 

TIPS utk korang : Sila lar datang awal, kernanya berbaris nk beli tiket tu yaa hampunnn..panjang..mungkin jgk aku ni tersalah hari kot..time cuti sekolah then weekend pulak lagi..ada lar 1 jam berbaris.


1st entrance tu ada 'touch pool'...dalam tu ada baby shark..ada gamat..so korang blh pegang..rasa real2 shark okey..seram jgk lar nk celup tangan dlm tu..silap2 ngappp putus 5 jari..
tapi ada staff kat situ assist us utk keselamatan pengunjung..
Actually dorang ada memacam event kat dlm tu..sila lar korang baca sendiri kat SINI


Bila tgk picture ni..bukan anak aku yg jakun..tapi mak korang yg terlebih jakun..hahahaha

Benda2 cam kumbang..lipas..rerama..serangga..pun ada..mmg paveret anak bujang saya..




Sekor ikan pun mak tak kenal..bapak korang jer hebakk..dah mcm tourist guide pulak.
Aku bayangkan kalau lar ikan2 ni terlepas..agak2 makan org tak?? hahahaha


Sesapa pencinta ikan..mmg sesuai sgt lar kesini..termasuk lar laki aku tu..
Real awesome lar..




Journey of water is begin..
sib baik tak kena menapak..korang diri jer..benda tu bergerak pusing dlm tu..bermacam2 jenis ikan lar ada..dari sekecik2 ikan..sampai lar sebesar2 ikan...terteleng2 tgk kiri..kanan..atas..
Impress giler si kakak ngn adik..sampai tak nk keluar dari situ..mmg cantik


Sila jangan jakun mcm ummi korang yer..maklumlar ummi kecik2 dulu mana lar dapat tengok benda2 cam gini..dulu tgk ikan puyu...ikan haruan jer kat parit depan rumah tu..
nowday..semua adoooo


Atlantis Store
Memacam2 Souvenir lar korang blh beli kat sini..we takde lar beli apa2..cuma sikakak ni haa rengek2 kat bapak dia mintak toy..finally dapat lar jgk..




Dekat 2 jam jgk lar we dalam tu..actually aquaria ni tak lar besar manapun..kecik jer..
tp sebab leka menelek ikan2 dlm tu..jadi lar berjam2..
 Bila tgk bebudak ni happy..mak pak pun happy jgk..jadi lar kakak yer..weekend ni kita balik kampung....kita visit kolam ikan atok korang plk kat kampung tu..

Saturday, June 2, 2012

Oh my Charles & Keith

Posted by GOLD FINGER at Saturday, June 02, 2012 6 comments Links to this post
Nothing to say..luv this part pretty much..
ni namanya kerja giler bila stress..tekanan perasaan semasa outstation ker JB 1 week tu..
campak lar aku kemana skali pun..asal ada shopping mall jer dah cukup...hilang lar segala mak nek stress tu..
dannn hasilnyaaaa...

v

v

v

v

v



 Charles & Keith..Vincci..La Senza..Padini..chooiiiiiiiiiiiiiiii



Bab2 shopping ni..laki den ok jer..
' Beli lar apa u nak beli..u kerja penat2 buat per nk simpan2 duit tu..'
Memandangkan sesama kerja..bab2 shopping barang sendiri ni jarang lar mintak duit che abe..
 lain lar kalau tetime dia ada duit terlebih tu..ada lar ngenden2..kuis2 bahu..mintak tompang bayarkan..ehehhe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...