Subscribe Twitter

Wednesday, August 27, 2014

Selamat Hari Raya 2014 & 3rd Pregnancy


Selamat Hari Raya uollss...
Syukur aku dah kembali normal seperti dulu..hahah..dah boleh hadap blog ni balik..dah boleh ambik gambar..dasat betul 3rd pregnancy aku ni, dari ratu selfie jadi anti selfie..anti camera..mcm nk nangis kalau org nk ambik gambar..sangat2 tak suka..nasib lar sampai 5 bulan jer camtu..ngam2 time raya dah ok sikit..kalau tak takde lar gambar kenangan raya 2014..sob..sob..
kalau lar selamanya mcm tu harus aku tutup account FB, insta..blog ni..
#pemalu agaknya baby dlm perut ni..kohkohkoh..



Tema raya purple..suka sgt purple pregnant kali ni..Baju somi and anak2 semua dari BAK Tailor..caftan aku dari butik batik kat SACC Mall.
Punya lar suka purple sampaikan langsir, lapik meja..sarung sofa semua aku tukar ikut tema purple. Motiff sgt!! 


Ramai yg ckp aku berseri2 bak cahaya bulan purnama..hamboii!! #org yg ckp bukan aku cakap#hahahahha..anak pompuan kot..ada yg tanya makan apa? tukar skincare ker? ambik botox ker? minum aurawhite? eypra ? eh..eh..tkde2..tkde rahsia apa2..minum soya kot..


3rd Pregnancy..alooo baby bam bam
Pregnancy kali ni sangat2 mencabar..eh..tak juga, sama jer..dulu pun lebih kurang mcm ni jgk..mmg every pregnancy aku mencabar..drip air mmg wajib..kali ni 12 botol..coz dehydrated sgt2..pastu kena sembelit yg kronik..bleading pulak..and breast accessories yg kat bawah armpit tu bengkak sampai aku demam2..breast accessories ni penyakit wajib aku everytime pregnant..kat bawah armpit tu akan bengkak mcm besar telur ayam tu..kali ni lagi parah sebab ada dua biji kiri kanan ketiak..bertabah jer lar..
Due insyaAllah 12.12.2014, tapi kalau org tgk perut aku sure ingat dah nk due..ada yg kata kembar lar..sbb boyot mcm 8..9 bulan. Belum scan lagi baby girl or boy..side husband mengharapkan sgt baby girl..coz adik beradik jer 5 org semua lelaki..pastu cucu pulak ada 7..sorang jer gegurl..lagi 6 semua lelaki..emilyn sorang lar ratu diva side husband aku..siannn sgt kurang gen pompuan, ai pasrah jer nyahh..sbb dah ada sepasang...janji sihat sempurna.


Latest bulan Jun hari tu aku last check up..pastu sampai skrg tk pergi2 check up lagi..sama macam Melin ngn Isyraf sebelum ni aku refer Dr. Norleen @ DEMC, Shah Alam.

Aku dah dapat bibik..sweet seventeen giteww..baru jer sampai masa besday aku hari tu..laki aku kata tu hadiah hari jadi..sbb portion nk beli hadiah aku dah buat bayar bibik ni..boleh gitew!!! hahaha..tak patut..tak patut..next year i nak hadiah double hokey!!
Bibik ni masih dalam pemerhatian..kerja so far ok..Melin suka sbb blh layan dia..aku perhati jer dorang berdua ni menyanyi2..main salon2..ikat rambut tocang dua..main cikgu2..melin jadi cikgu bibik jadi murid..pastu bagi bibik homework dia, homework yg betul2 dari sekolah tu..siapkan homework ni sekarang cikgu nak tengok.#sambil cekak pinggang pegang rotan# bibik pun jawab..baik cikgu # sambil terkebil2 buat homework math tu# hangin tak kalau korang? Sekarang ni bibik yg sekolah ker kakak yg sekolah?

Review gambar yg ada kat phone..


Emilyn gi wedding skali beraya..diva tertinggal handbag kat umah..sentap terus..pastu salahkan ummi..abie..adik..semua org disalahkannya..sbb dlm handbag tu ada barang2 make up dia..sun glass..sikat..sabar jerr..



yang ni gi raya..eh wedding..entah lupa..Isyraf tiap2 hari tanya..bila baby nk keluar..bangun jer pagi tanya..hari ni ke baby keluar ummi?  Lama lagi sayang..lamaaaaaaaaa lagi..#kalau sampai 9 bulan Isyraf asyik tanya jer..mahu giler aku nk jawab soalan tu hari2..# 
Pastu hari2 nk cium perut..tak kira tempat..tapi kalau emilyn pulak..
Kakak..cepat2 rasa baby gerak ni..
Arhh bosannn dahh..!! 
Hahhahahaa..tu jawab dia..
  


Beli lapik meja ni dari Ikea..nk cari purple takde..yg ni pun ok larr..ada sikit2 purple..bersungguh aku susun bekas kuih raya atas tu..padahal biskut raya ada 3 jenis jer..






Langsir and sofa pun nk ikut tema jgk..menjeling jer laki aku..hahahahahha..
Ala layan jer lar..i dah lama tak pregnant..dah 6 tahun..bukan selalu penyakit ni datang..


With Love
Mommy Melin & Isyraf

Wednesday, August 27, 2014

Selamat Hari Raya 2014 & 3rd Pregnancy

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, August 27, 2014 6 comments Links to this post

Selamat Hari Raya uollss...
Syukur aku dah kembali normal seperti dulu..hahah..dah boleh hadap blog ni balik..dah boleh ambik gambar..dasat betul 3rd pregnancy aku ni, dari ratu selfie jadi anti selfie..anti camera..mcm nk nangis kalau org nk ambik gambar..sangat2 tak suka..nasib lar sampai 5 bulan jer camtu..ngam2 time raya dah ok sikit..kalau tak takde lar gambar kenangan raya 2014..sob..sob..
kalau lar selamanya mcm tu harus aku tutup account FB, insta..blog ni..
#pemalu agaknya baby dlm perut ni..kohkohkoh..



Tema raya purple..suka sgt purple pregnant kali ni..Baju somi and anak2 semua dari BAK Tailor..caftan aku dari butik batik kat SACC Mall.
Punya lar suka purple sampaikan langsir, lapik meja..sarung sofa semua aku tukar ikut tema purple. Motiff sgt!! 


Ramai yg ckp aku berseri2 bak cahaya bulan purnama..hamboii!! #org yg ckp bukan aku cakap#hahahahha..anak pompuan kot..ada yg tanya makan apa? tukar skincare ker? ambik botox ker? minum aurawhite? eypra ? eh..eh..tkde2..tkde rahsia apa2..minum soya kot..


3rd Pregnancy..alooo baby bam bam
Pregnancy kali ni sangat2 mencabar..eh..tak juga, sama jer..dulu pun lebih kurang mcm ni jgk..mmg every pregnancy aku mencabar..drip air mmg wajib..kali ni 12 botol..coz dehydrated sgt2..pastu kena sembelit yg kronik..bleading pulak..and breast accessories yg kat bawah armpit tu bengkak sampai aku demam2..breast accessories ni penyakit wajib aku everytime pregnant..kat bawah armpit tu akan bengkak mcm besar telur ayam tu..kali ni lagi parah sebab ada dua biji kiri kanan ketiak..bertabah jer lar..
Due insyaAllah 12.12.2014, tapi kalau org tgk perut aku sure ingat dah nk due..ada yg kata kembar lar..sbb boyot mcm 8..9 bulan. Belum scan lagi baby girl or boy..side husband mengharapkan sgt baby girl..coz adik beradik jer 5 org semua lelaki..pastu cucu pulak ada 7..sorang jer gegurl..lagi 6 semua lelaki..emilyn sorang lar ratu diva side husband aku..siannn sgt kurang gen pompuan, ai pasrah jer nyahh..sbb dah ada sepasang...janji sihat sempurna.


Latest bulan Jun hari tu aku last check up..pastu sampai skrg tk pergi2 check up lagi..sama macam Melin ngn Isyraf sebelum ni aku refer Dr. Norleen @ DEMC, Shah Alam.

Aku dah dapat bibik..sweet seventeen giteww..baru jer sampai masa besday aku hari tu..laki aku kata tu hadiah hari jadi..sbb portion nk beli hadiah aku dah buat bayar bibik ni..boleh gitew!!! hahaha..tak patut..tak patut..next year i nak hadiah double hokey!!
Bibik ni masih dalam pemerhatian..kerja so far ok..Melin suka sbb blh layan dia..aku perhati jer dorang berdua ni menyanyi2..main salon2..ikat rambut tocang dua..main cikgu2..melin jadi cikgu bibik jadi murid..pastu bagi bibik homework dia, homework yg betul2 dari sekolah tu..siapkan homework ni sekarang cikgu nak tengok.#sambil cekak pinggang pegang rotan# bibik pun jawab..baik cikgu # sambil terkebil2 buat homework math tu# hangin tak kalau korang? Sekarang ni bibik yg sekolah ker kakak yg sekolah?

Review gambar yg ada kat phone..


Emilyn gi wedding skali beraya..diva tertinggal handbag kat umah..sentap terus..pastu salahkan ummi..abie..adik..semua org disalahkannya..sbb dlm handbag tu ada barang2 make up dia..sun glass..sikat..sabar jerr..



yang ni gi raya..eh wedding..entah lupa..Isyraf tiap2 hari tanya..bila baby nk keluar..bangun jer pagi tanya..hari ni ke baby keluar ummi?  Lama lagi sayang..lamaaaaaaaaa lagi..#kalau sampai 9 bulan Isyraf asyik tanya jer..mahu giler aku nk jawab soalan tu hari2..# 
Pastu hari2 nk cium perut..tak kira tempat..tapi kalau emilyn pulak..
Kakak..cepat2 rasa baby gerak ni..
Arhh bosannn dahh..!! 
Hahhahahaa..tu jawab dia..
  


Beli lapik meja ni dari Ikea..nk cari purple takde..yg ni pun ok larr..ada sikit2 purple..bersungguh aku susun bekas kuih raya atas tu..padahal biskut raya ada 3 jenis jer..






Langsir and sofa pun nk ikut tema jgk..menjeling jer laki aku..hahahahahha..
Ala layan jer lar..i dah lama tak pregnant..dah 6 tahun..bukan selalu penyakit ni datang..


With Love
Mommy Melin & Isyraf

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...