Subscribe Twitter

Sunday, February 20, 2011

Tony Roma’s @ The Gardens, Midvalley


Tony Roma's 


Ribs - Seafood - Steaks 
Tony Roma’s is the largest casual theme restaurant chain specializing in ribs in the world. With nearly 200 restaurant locations in 17 states, 33 countries and six continents, Tony Roma’s is one of the most globally recognizable names in the industry. From Miami to Los Angeles, Orlando to Edmonton, and Tokyo to Madrid, Tony Roma’s serves its signature ribs, world famous onion loaf, and other steak, chicken and seafood entrees to thousands of guests every day. This is my 1st visit at Tony Roma's !! check it out..





we start with this


Sorry to say..roti dia teramat lar keras..cicah kopi sedap ni..
Risau pulak tgk kelik depan ni potong roti tu..

takut pinggan yg terbelah 2...choi..choii..
  


GF order '' TR's Fish Grill with Sweet Thai Chili Sauce'' served with rice pilaf and fresh vegetable. All of us yg malay2 ni order fish & rice jer..


Before we eat..thumb up !! Bila dah makan..mmmm..from 5 *..i give 3 * jer lar..ini mengikut selera GF lar..


 Tak habispun GF makan..
  
Asal muka ko terkulat2 nk makan yus? mcm terpaksa jer..
Tak seperti yg diharapkan..frust ni..


But for Yan MJ..see this picture, habis ko..sedapnya tgk Yan MJ makan..



wait for desserts pulokk..


nyum..nyum..i like this, but apple pie dia tu teramat manis..tak dapat nk menikmati dgn tenang kesedapannya bcoz we are rushing to GCS.




order by my kelik..Fahmi..sedapppp



Order by Yan MJ, TR’s Chocolate Avalanche @ RM12.90. It was really awesome




 Order by YHL our big..big..bos,  Roma Rack @ RM49.90 or Full Rack @ RM68.90. Shown here is the Roma Rack which includes three pieces of beef rib, cole slaw and Potato.


 




Order by my kelik also PWK, One of TR’s signature steaks – Grilled Lamb Chops @ RM42.90. This is a real value-for-money dish, simply because you will be given five huge pieces of lamb chops!








I enjoyed the meal pretty much and it has changed my perception towards Tony Roma’s, they are OK..OK in my blog list.

http://www.tonyromas.com


10 comments:

Abu Hamzah said...

Cik, saya nk tanya. org yg cik call tanya Tony Romas nie halal ker x tu org islam ker kafir? tuan kedai ker pekerja?
If org Islam tp just pekerja, dia tau ker 100% proses p'buatan & ingrediant makanan kt situ? dah sah2 kdai tue kafir punya. Ada kesah ker org kafir nk jaga bab2 makanan halal nih sedangkn arak (air kencing setan) pn dia jual. Tp klu yg jwb call tu org kafir, dia tau ker apa konsep halal? mostly diorng faham pork free jer. Ingredient? minyak msk? halal ker? diorang org kafir, ada kesah nak jg halal nih? Kalu tokei lagilah, halal ker x halal ker yg pnting untung.
Harap cik jaga makan & tambahkn lg ilmu pasal HALAL. Syg muka comel tp mkn sembarangan.

Yusaniah said...

encik abu hamzah ni nak menegur ke nak marah orang. takyahla nak kutuk org muka comel makan sebarangan. kalau org tu dah cek dengan pekerja, dan pekerja tu jujur bagitau makanan yg dia sediakan halal, siapa kita nak kata org tu tipu. bukan sume org suka kelengtong org sana sini.masih ada yg jujur.sebelum en hamzah duk bising marah2 org apa kata pergi cek sendiri, tanya sendiri, masuk sendiri kitchen tu baru boleh kata org yg bagitau tu tau ke tak konsep halal..jangan nak tuduh org sebarang..tu dah jatuh fitnah juga.takkan tu pun tak tau

Anonymous said...

Kalau ragu-ragu, tinggalkan. Nak call orang pun kena la pastikan org yang menjawab tu adalah org yg betul-betul berkelayakan utk menjawab. Peace!

Anonymous said...

Salam, saya nak berkongsi. sekiranya kita makan di kedai yang menjual arak, tetapi kita makan makanan yang tidak mengandungi arak, hukumnya tetap haram..haram subahat. Boleh double check dgn uztad or ustazah. Kalau tak tau takpela. tapi lepas ni dah tau, kenala berwaspada. Wallahualam.

GOLD FINGER said...

Thanks sesapa yg bagi comments..InsyaAllah lepas ni GF lebih berhati2..To Encik Abu Hamzah..thanks for the word 'comel'..To Yusaniah, thanks also backup GF..

Anonymous said...

Jangan salah ertikan subahat 2. Contoh subahat paling tepat kalo pekerja islam di 7e menjual arak kepada org islam. Kalo setakat makan mknn halal di kedai jual arak adakah berdosa????sama jugak kt beli roti kat 7e yg dh tentu2 jual arak. Fikirkan dgn akal dan elok lg tny pd ulamak.

Anonymous said...

Check yourself ( by any means), and if you are satisfied without prejudice then just enjoy the food.. Islam is that simple.. I've been all around and that's the way we gone through. Be simple yet adhered to the rules. How to deal with living in a community where you, yourself being the only of your religion? Be a wise-Muslim. Don't complicate things. Assalamualaikum.

Anonymous said...

Salam...sekadar berkongsi..mencari halal itu wajib.di malaysia..kita tak susah mncari yg halal..apa yg di makan akan mnjadi darah daging...bila mana dah brcampur halal haram ni takut hati jd glap..itu yg nnt dah tak kisah makan mee kedai cina...mee habis daging bbi letak tepi. Byk kdai muslim yg buat western...rasanya..dh msuk prut..yg kluar ttp najis yg busuk walau tmpat 5stars..kita sbgai org islam..bkn sja zahir..tapi batin harus seiring...moga sama2 mndapat ptunjuk...

Anonymous said...


Assalamualaikium,
pandang lah jauh kehadapan. buat lah perkara yang Allah suka, buka ikut selera kita yang suka?.
wassalam

leyadesign said...

x de logo halal x payah makan.. salah 1 steak sdp.. lembut sbb ltk wine.. mmg la enjoy mkn kan.. sedap kann... setakat pekerja kata halal tp x de bukti kehalalannyer.. x pyh la.. semua org leh kata halal.. ntah2 makna halal pun diorg tak tahu..

Post a Comment

Sunday, February 20, 2011

Tony Roma’s @ The Gardens, Midvalley

Posted by GOLD FINGER at Sunday, February 20, 2011

Tony Roma's 


Ribs - Seafood - Steaks 
Tony Roma’s is the largest casual theme restaurant chain specializing in ribs in the world. With nearly 200 restaurant locations in 17 states, 33 countries and six continents, Tony Roma’s is one of the most globally recognizable names in the industry. From Miami to Los Angeles, Orlando to Edmonton, and Tokyo to Madrid, Tony Roma’s serves its signature ribs, world famous onion loaf, and other steak, chicken and seafood entrees to thousands of guests every day. This is my 1st visit at Tony Roma's !! check it out..





we start with this


Sorry to say..roti dia teramat lar keras..cicah kopi sedap ni..
Risau pulak tgk kelik depan ni potong roti tu..

takut pinggan yg terbelah 2...choi..choii..
  


GF order '' TR's Fish Grill with Sweet Thai Chili Sauce'' served with rice pilaf and fresh vegetable. All of us yg malay2 ni order fish & rice jer..


Before we eat..thumb up !! Bila dah makan..mmmm..from 5 *..i give 3 * jer lar..ini mengikut selera GF lar..


 Tak habispun GF makan..
  
Asal muka ko terkulat2 nk makan yus? mcm terpaksa jer..
Tak seperti yg diharapkan..frust ni..


But for Yan MJ..see this picture, habis ko..sedapnya tgk Yan MJ makan..



wait for desserts pulokk..


nyum..nyum..i like this, but apple pie dia tu teramat manis..tak dapat nk menikmati dgn tenang kesedapannya bcoz we are rushing to GCS.




order by my kelik..Fahmi..sedapppp



Order by Yan MJ, TR’s Chocolate Avalanche @ RM12.90. It was really awesome




 Order by YHL our big..big..bos,  Roma Rack @ RM49.90 or Full Rack @ RM68.90. Shown here is the Roma Rack which includes three pieces of beef rib, cole slaw and Potato.


 




Order by my kelik also PWK, One of TR’s signature steaks – Grilled Lamb Chops @ RM42.90. This is a real value-for-money dish, simply because you will be given five huge pieces of lamb chops!








I enjoyed the meal pretty much and it has changed my perception towards Tony Roma’s, they are OK..OK in my blog list.

http://www.tonyromas.com


10 comments on "Tony Roma’s @ The Gardens, Midvalley"

Abu Hamzah on October 19, 2011 at 5:45 PM said...

Cik, saya nk tanya. org yg cik call tanya Tony Romas nie halal ker x tu org islam ker kafir? tuan kedai ker pekerja?
If org Islam tp just pekerja, dia tau ker 100% proses p'buatan & ingrediant makanan kt situ? dah sah2 kdai tue kafir punya. Ada kesah ker org kafir nk jaga bab2 makanan halal nih sedangkn arak (air kencing setan) pn dia jual. Tp klu yg jwb call tu org kafir, dia tau ker apa konsep halal? mostly diorng faham pork free jer. Ingredient? minyak msk? halal ker? diorang org kafir, ada kesah nak jg halal nih? Kalu tokei lagilah, halal ker x halal ker yg pnting untung.
Harap cik jaga makan & tambahkn lg ilmu pasal HALAL. Syg muka comel tp mkn sembarangan.

Yusaniah on November 1, 2011 at 11:31 AM said...

encik abu hamzah ni nak menegur ke nak marah orang. takyahla nak kutuk org muka comel makan sebarangan. kalau org tu dah cek dengan pekerja, dan pekerja tu jujur bagitau makanan yg dia sediakan halal, siapa kita nak kata org tu tipu. bukan sume org suka kelengtong org sana sini.masih ada yg jujur.sebelum en hamzah duk bising marah2 org apa kata pergi cek sendiri, tanya sendiri, masuk sendiri kitchen tu baru boleh kata org yg bagitau tu tau ke tak konsep halal..jangan nak tuduh org sebarang..tu dah jatuh fitnah juga.takkan tu pun tak tau

Anonymous said...

Kalau ragu-ragu, tinggalkan. Nak call orang pun kena la pastikan org yang menjawab tu adalah org yg betul-betul berkelayakan utk menjawab. Peace!

Anonymous said...

Salam, saya nak berkongsi. sekiranya kita makan di kedai yang menjual arak, tetapi kita makan makanan yang tidak mengandungi arak, hukumnya tetap haram..haram subahat. Boleh double check dgn uztad or ustazah. Kalau tak tau takpela. tapi lepas ni dah tau, kenala berwaspada. Wallahualam.

GOLD FINGER on January 25, 2012 at 7:36 PM said...

Thanks sesapa yg bagi comments..InsyaAllah lepas ni GF lebih berhati2..To Encik Abu Hamzah..thanks for the word 'comel'..To Yusaniah, thanks also backup GF..

Anonymous said...

Jangan salah ertikan subahat 2. Contoh subahat paling tepat kalo pekerja islam di 7e menjual arak kepada org islam. Kalo setakat makan mknn halal di kedai jual arak adakah berdosa????sama jugak kt beli roti kat 7e yg dh tentu2 jual arak. Fikirkan dgn akal dan elok lg tny pd ulamak.

Anonymous said...

Check yourself ( by any means), and if you are satisfied without prejudice then just enjoy the food.. Islam is that simple.. I've been all around and that's the way we gone through. Be simple yet adhered to the rules. How to deal with living in a community where you, yourself being the only of your religion? Be a wise-Muslim. Don't complicate things. Assalamualaikum.

Anonymous said...

Salam...sekadar berkongsi..mencari halal itu wajib.di malaysia..kita tak susah mncari yg halal..apa yg di makan akan mnjadi darah daging...bila mana dah brcampur halal haram ni takut hati jd glap..itu yg nnt dah tak kisah makan mee kedai cina...mee habis daging bbi letak tepi. Byk kdai muslim yg buat western...rasanya..dh msuk prut..yg kluar ttp najis yg busuk walau tmpat 5stars..kita sbgai org islam..bkn sja zahir..tapi batin harus seiring...moga sama2 mndapat ptunjuk...

Anonymous said...


Assalamualaikium,
pandang lah jauh kehadapan. buat lah perkara yang Allah suka, buka ikut selera kita yang suka?.
wassalam

leyadesign on June 7, 2013 at 4:15 PM said...

x de logo halal x payah makan.. salah 1 steak sdp.. lembut sbb ltk wine.. mmg la enjoy mkn kan.. sedap kann... setakat pekerja kata halal tp x de bukti kehalalannyer.. x pyh la.. semua org leh kata halal.. ntah2 makna halal pun diorg tak tahu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...