Subscribe Twitter

Saturday, April 2, 2011

Montreal food..cer..citer cer citer..

Kisah di Montreal..Mr Husband

 Nak citer pasal makanan kat sana jer..Mr Husband lar yg citer ni, sebulan kat sana, turun berat badan 5kg. Very the healty food ko..katanya.
Nak cari makanan yg betul2 kesahihan halalnya tu mmg susah. Ragu2 dah jadi haram pulak..So, ikut lar rasa hati..yakin makan!! was2 jgn mkn. Masa nk pergi tu mmg dah standby maggie 2 peket, lalu ko nk makan maggie jer hari2..sian pulak!!

1st day transit kat London, hanya makan sandwich ni jer..utk mengalas perut.


2nd day..arrive at Hotel Le Dauphin Montreal, Canada.


ahakk..lalu ker nk makan..selalu kat malaysia..breafast makan nasi lemak, roti canai, mee goreng..pelbagai unhealty food lar..so here no choice bebehh.lahap jer lar.

 Sampai jer sana terus terperangkap kat hotel..bcoz of rebut salji.. 


Hah ko..tak nampak jalan..gigil2

video

 ada satu resepi baru yg terbawak2 ker malaysia..apakah??

 ni dia..fries digoreng panas..pastu letak cheese + sos pautine..rupenya mmg sedap..
  
set nasi bungkus dorang kat sana..Mr Husband kata yg daging tu dia tak berani nk makan..
  

Sebulan kat sana tekak pun dah jadi loya..sampai jer KL..bantai menerjah kedai mamak..giler rindu roti canai + teh tarik Ali corner..ingat dah lupa roti canai..kot pagi2 nk bf yogurt..kacau!!


TBC
This story by Mr Husband




2 comments:

Raidenovich said...

Ni mesti banyak kali tengok citer hantu mak limah ni,hehe!

GOLD FINGER said...

tgk sekerat jer..bila dia nyanyi lagu enjit2 semut tu,terus tutup..eee seram

Post a Comment

Saturday, April 2, 2011

Montreal food..cer..citer cer citer..

Posted by GOLD FINGER at Saturday, April 02, 2011
Kisah di Montreal..Mr Husband

 Nak citer pasal makanan kat sana jer..Mr Husband lar yg citer ni, sebulan kat sana, turun berat badan 5kg. Very the healty food ko..katanya.
Nak cari makanan yg betul2 kesahihan halalnya tu mmg susah. Ragu2 dah jadi haram pulak..So, ikut lar rasa hati..yakin makan!! was2 jgn mkn. Masa nk pergi tu mmg dah standby maggie 2 peket, lalu ko nk makan maggie jer hari2..sian pulak!!

1st day transit kat London, hanya makan sandwich ni jer..utk mengalas perut.


2nd day..arrive at Hotel Le Dauphin Montreal, Canada.


ahakk..lalu ker nk makan..selalu kat malaysia..breafast makan nasi lemak, roti canai, mee goreng..pelbagai unhealty food lar..so here no choice bebehh.lahap jer lar.

 Sampai jer sana terus terperangkap kat hotel..bcoz of rebut salji.. 


Hah ko..tak nampak jalan..gigil2

video

 ada satu resepi baru yg terbawak2 ker malaysia..apakah??

 ni dia..fries digoreng panas..pastu letak cheese + sos pautine..rupenya mmg sedap..
  
set nasi bungkus dorang kat sana..Mr Husband kata yg daging tu dia tak berani nk makan..
  

Sebulan kat sana tekak pun dah jadi loya..sampai jer KL..bantai menerjah kedai mamak..giler rindu roti canai + teh tarik Ali corner..ingat dah lupa roti canai..kot pagi2 nk bf yogurt..kacau!!


TBC
This story by Mr Husband




2 comments on "Montreal food..cer..citer cer citer.."

Raidenovich on April 4, 2011 at 8:57 AM said...

Ni mesti banyak kali tengok citer hantu mak limah ni,hehe!

GOLD FINGER on April 4, 2011 at 11:26 PM said...

tgk sekerat jer..bila dia nyanyi lagu enjit2 semut tu,terus tutup..eee seram

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...