Subscribe Twitter

Wednesday, November 26, 2014

COUNTDOWN..

Assalamualaikum uolls..
Aku dh start cuti minggu ni..sesama ngn budak sekolah..minggu ni dah 39 week..9 bulan ++..tunggu sakit jer nk ker spital ni..#neves#seram#excited..semua ada ;)(

Cuti sekolah ni volume pun kena extra vaganzaaa weyy..dh lar tgh sarat..bertabah lar nanti dlm pantang masa anak2 cuti sekolah..sure tak aman baby nk tido..hahaha
Aku dah siap ambik tuisyen dgn kelas mengaji extra time cuti ni..ada lar terisi sikit cuti dorang tu..daripada mengadap gajet2 jer, takpun mengacau baby..nk berjalan2 holiday mmg tk dapat larr..mahunya terberanak tgh jalan nanti..tapi kesian jgk kakak ngn adik..cuti sekolah sebulan tk kemana2..Persiapan baby 95% dh complete..skrg tgh sibuk dgn kelengkapan Isyraf nk masuk tahun satu..Melin tkde sgt..cuma stationery..beg..kasut jer nk cari baru..yg lain semua ok lagi..serabut iollss..terkejar2 nk buat semua benda sebelum i meletopss..

Minggu2 terakhir sebelum aku cuti hari tu..ramai plk yg belanja makan..cakap jer nk makan apa, semua ikut selera mak yong ni..ai is speechless sgtttt....tqvm semuaa...
Kat FB aku penuh gambar makanan jerr..pasrah lar sesapa yg terliur2 tu..



- The Coffee Club Subang Parade -
Ditaja oleh laki orang..hahaha..ni group whatapp mak pak..kalau jumpa citer pasal anak2 jer..geng2 opis jgk. Sedap wey semua makanan kat atas tu..kita share2 mkn..gi ler try..



- Serai Empire Mall - 
Kak bos yang belanja masa lastday kerja..mcm nk resign plk aku rasa ada org belanja2 ni..haha..kita tk mkn tu jer..ada lagi tapi lupa nk snap..tq kak bos yg sentiasa pemurah..


Kek pisang and brownies sedap giler..



Cara berlauk tersedap asia tenggara..haha..memula ada org bagi..pastu sbb sedap giler aku order 100 biji lagi..sedekah bebudak opis..


Alhamdulillah..rezeki makan mmg tk putus2 sepanjang preggy ni..babykan pembawa rezeki..Ini semua kengkawan opis bawak..hari2 ada jer makanan atas meja aku..


Ole Ole Bali Empire Mall


Night Circle
Ni mak yong yg teringin nk makan bubur nasi..sbb teringat bubur nasi kat Jakarta dulu..totally tk sama lar..but ok lar versi malaysia..


Chili's
Satu team gi mkn..dekat rm450 total semua..giler larrr..

Start last week aku dh mula check up seminggu sekali..pastu buat CTG..berat terkini 67kg..bermakna dah naik11kg..makkk pitammmmmm!!! Ni semua padah mengikut napsu makan seperti dinasour..xoxoxo
Doctor norleen kata..ala yus baru 11kg..ada org sampai naik 20kg++..omgee takutnyaa..
30/11 to 2/12 doctor tkde..pergi singapore..so baby jgn keluar time tu yer..ummi tk nk doctor lain..huhuhu


Dikesempatan ni..aku nk mintk ampun dan maaf..halal mkn minum..kalau ada terkecik hati ker..terlezer ker..korang ampunkan yer..doakan aku selamat bersalin..mungkin ni entry last sblm meletopss..kaki tangan semua dh demokkss2 ni..silap2 mlm ni aku bersalin..hehe...aku berpantang sendiri bersama bibik muda remaja..blh harap jgk lar dia ni, daripada tkde langsungkan..harap2 berkekalan.

Wassalam



7 comments:

ameris said...

tes, gerun aku tengok makanan ko. eehh nak oder gak cara berlauk tu. tempting laaa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
waaaaaaaaaaaaaaa,iols yang tak peknen ni dah termeningan itu cokolat brownies
sob3

GOLD FINGER said...

Hehehe..harusss..belum rasa lagi..hancus diet u..

GOLD FINGER said...

Tes mmg sedap kuih cara berlauk tu..aku x pernh rasa sesedap tu..

Mak lagenda said...

Noks..semoga semuanya dipermudahkan dan selamat ya..!! Chill2 selalu..selamat menjadi tukun dirumah selama 44 hari. ke 100 ari? hehehe..

alaaa..setakat 67kg tu, berat mak tanpa mengandung pun tau..x gemsss pun. Lain la mak. Lalala..

::EIDA:: said...

apeee ni ape niii.. setiap kali ida BW ptg ni , mestii ada pic makanan. sedapnya kak hoiiii lapaaaa niiiii

GOLD FINGER said...

Tq makkkk..

Post a Comment

Wednesday, November 26, 2014

COUNTDOWN..

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, November 26, 2014
Assalamualaikum uolls..
Aku dh start cuti minggu ni..sesama ngn budak sekolah..minggu ni dah 39 week..9 bulan ++..tunggu sakit jer nk ker spital ni..#neves#seram#excited..semua ada ;)(

Cuti sekolah ni volume pun kena extra vaganzaaa weyy..dh lar tgh sarat..bertabah lar nanti dlm pantang masa anak2 cuti sekolah..sure tak aman baby nk tido..hahaha
Aku dah siap ambik tuisyen dgn kelas mengaji extra time cuti ni..ada lar terisi sikit cuti dorang tu..daripada mengadap gajet2 jer, takpun mengacau baby..nk berjalan2 holiday mmg tk dapat larr..mahunya terberanak tgh jalan nanti..tapi kesian jgk kakak ngn adik..cuti sekolah sebulan tk kemana2..Persiapan baby 95% dh complete..skrg tgh sibuk dgn kelengkapan Isyraf nk masuk tahun satu..Melin tkde sgt..cuma stationery..beg..kasut jer nk cari baru..yg lain semua ok lagi..serabut iollss..terkejar2 nk buat semua benda sebelum i meletopss..

Minggu2 terakhir sebelum aku cuti hari tu..ramai plk yg belanja makan..cakap jer nk makan apa, semua ikut selera mak yong ni..ai is speechless sgtttt....tqvm semuaa...
Kat FB aku penuh gambar makanan jerr..pasrah lar sesapa yg terliur2 tu..



- The Coffee Club Subang Parade -
Ditaja oleh laki orang..hahaha..ni group whatapp mak pak..kalau jumpa citer pasal anak2 jer..geng2 opis jgk. Sedap wey semua makanan kat atas tu..kita share2 mkn..gi ler try..



- Serai Empire Mall - 
Kak bos yang belanja masa lastday kerja..mcm nk resign plk aku rasa ada org belanja2 ni..haha..kita tk mkn tu jer..ada lagi tapi lupa nk snap..tq kak bos yg sentiasa pemurah..


Kek pisang and brownies sedap giler..



Cara berlauk tersedap asia tenggara..haha..memula ada org bagi..pastu sbb sedap giler aku order 100 biji lagi..sedekah bebudak opis..


Alhamdulillah..rezeki makan mmg tk putus2 sepanjang preggy ni..babykan pembawa rezeki..Ini semua kengkawan opis bawak..hari2 ada jer makanan atas meja aku..


Ole Ole Bali Empire Mall


Night Circle
Ni mak yong yg teringin nk makan bubur nasi..sbb teringat bubur nasi kat Jakarta dulu..totally tk sama lar..but ok lar versi malaysia..


Chili's
Satu team gi mkn..dekat rm450 total semua..giler larrr..

Start last week aku dh mula check up seminggu sekali..pastu buat CTG..berat terkini 67kg..bermakna dah naik11kg..makkk pitammmmmm!!! Ni semua padah mengikut napsu makan seperti dinasour..xoxoxo
Doctor norleen kata..ala yus baru 11kg..ada org sampai naik 20kg++..omgee takutnyaa..
30/11 to 2/12 doctor tkde..pergi singapore..so baby jgn keluar time tu yer..ummi tk nk doctor lain..huhuhu


Dikesempatan ni..aku nk mintk ampun dan maaf..halal mkn minum..kalau ada terkecik hati ker..terlezer ker..korang ampunkan yer..doakan aku selamat bersalin..mungkin ni entry last sblm meletopss..kaki tangan semua dh demokkss2 ni..silap2 mlm ni aku bersalin..hehe...aku berpantang sendiri bersama bibik muda remaja..blh harap jgk lar dia ni, daripada tkde langsungkan..harap2 berkekalan.

Wassalam



7 comments on "COUNTDOWN.."

ameris on November 26, 2014 at 10:56 AM said...

tes, gerun aku tengok makanan ko. eehh nak oder gak cara berlauk tu. tempting laaa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH on November 26, 2014 at 11:00 AM said...

Assalam sis,
waaaaaaaaaaaaaaa,iols yang tak peknen ni dah termeningan itu cokolat brownies
sob3

GOLD FINGER on November 27, 2014 at 12:34 AM said...

Hehehe..harusss..belum rasa lagi..hancus diet u..

GOLD FINGER on November 27, 2014 at 12:35 AM said...

Tes mmg sedap kuih cara berlauk tu..aku x pernh rasa sesedap tu..

Mak lagenda on November 28, 2014 at 9:29 AM said...

Noks..semoga semuanya dipermudahkan dan selamat ya..!! Chill2 selalu..selamat menjadi tukun dirumah selama 44 hari. ke 100 ari? hehehe..

alaaa..setakat 67kg tu, berat mak tanpa mengandung pun tau..x gemsss pun. Lain la mak. Lalala..

::EIDA:: on December 1, 2014 at 6:08 PM said...

apeee ni ape niii.. setiap kali ida BW ptg ni , mestii ada pic makanan. sedapnya kak hoiiii lapaaaa niiiii

GOLD FINGER on December 2, 2014 at 12:30 AM said...

Tq makkkk..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...