Subscribe Twitter

Sunday, June 9, 2013

Hantaran bunga tipu2 is done!

Finally uollsssss...Alhamdullillah siap jgk hantaran dan bunga telur utk wedding sepupu somi aku next week..mcm kena2 jer timing bibik baru ni sampai..kalau tak sure aku jadi pompuan giler yg multitasking..kaki tangan habis semua naik kot..tak cukup tu..aku kerah tenaga sisomi sekali..kakakaka..hantaran kali ni maha simple..pakai bunga plastik yg ala2 fresh flower giteww...bunga tipu namanya...tema peach..so cari flower yg ada peach sikit2...ada 8 dulang hantaran..weekend jer aku bertapa dalam bilik layan hantaran ni semua..then semalam siap jgk akhirnya..lompat bintang sambil goyang vontottt aku kegembiraan..dan tadi bakal pengantin dah datang ambik..clear sikit rumah mak geeee....

 


1) Jam tangan DKNY..
Akukan very the takut kalau buat hantaran yg barangnya tu harga riban2 beb..kalau lar terhilang ker..terjatuh ker...terosak ker...terr..terr..terketar2 aku nk mengantinya...that y kalau aku buat hantaran ni..lagi seminggu nk wedding baru aku suruh dorang hantar barang2 tu..so takde lar dalam simpanan aku tu lama sangatt...risiko beb!!


2) Perfume Givenchy
Siap dah berwrapping mcm tu..senang sikit kerja aku..tinggal letak jer atas dulang..



 3) Kasut


 4) Tafsir Al-Quran


5) Sepasang Sutera ( Kain 4 Meter ) 
Kain yg lembut2..lembik2 ni sgt susah nk digubah..jadi lar mcm ni..gubahan hantam kromo jer namanya..kakakaka



 6) Telekong
Aku paling suka gubah telekong...sbb telekong senang nk digubah..



 7) Handbag michael kors..
Berkenan tgk beg ni..sgt cantikkkk...hargapun cantikkkk..



8) Tempat Mas kawin & Rantai Tangan..
Mas kawinnya seketul duit emas..haaaa skrg dah tak bagi duit2 ni..bagi emas jer utk mas kawin..


   Cost nak buat hantaran ni tak mahalpun..tapi kalau dah dicampur dgn upah skli..jadi lar satu tu RM50 - RM70 sedulang..depend pada material yg dipilih dan jgk pada org yg buat tu..mcm hantaran kat atas ni costnya lebih kurang mcm ni
1) Bunga plastik tu sejambak RM18 x 10 = RM180.00
2 ) Extra daun yg berjalar2 tu RM10 x 5 = RM50.00
3) Reben  peach yg kecik tu RM0.90 x 4 = RM3.60
4) Reben putih yg besar and kecik = RM20.00
5) Polisterin dan kain pembalutnya = RM30.00

TOTAL dalam RM280..kalau org tu ambik upah RM20 sedulang so jadi lar RM450 utk 8 dulang..

Dawai and penembak tu aku dah ada..so pakai jer....then dulang putih tupun aku punya..recycle balik..so, kalau org tu nk dulang lain kena lar tambah cost utk dulang baru tu pulak..hehehehe..itu yg jadi satu hantaran cecah RM70 - RM150 sedulang..kitaorg sebelah lelaki..so mak pengantin nk simple2 jer..budget sedulang bawah RM50 jer..so ni lar hasilnya...
Sekian uollss...

Dalam Hati : Tiap2 tahun aku kata dah tak nk buat hantaran dan bunga telur ni lagi..tapiii aku buat jgk..kahkahkahkah...tk boleh kena pujuk rayu sikit..kecundang jua akhirnya..




5 comments:

ameris said...

takpe laa tes, anak dh beso tak kacau lagi nk buat menda2 ni. kalu aku si yaya mmggg nakkkk sgt la menolong aku kalu buat mendaalah ni.

::EIDA:: said...

cantiknyeee.. kak yus mmg pandai gubah hntran yeeee.... ida sedang gigih mencari idea nk gubah hntrn along nii.... hukhuk

nadia farahida said...

hebatttnya kak yussss, tangan seni gileeeee. :) menyesallll tak tau awal2, kalau tak boleh mintak tolong kak yus buatkan utk kawen nadia. kuikuikui :p

GOLD FINGER said...

ieda, simple sgt ni..google2 ada banyak yg lain mantik2..
Nadia..kakakaka..boleh utk syafiq..(matik kena lempang ni..lariiiii)

nadia farahida said...

kak yus nak nadia guna kaki ke tangan? muahahahhaa

Post a Comment

Sunday, June 9, 2013

Hantaran bunga tipu2 is done!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, June 09, 2013
Finally uollsssss...Alhamdullillah siap jgk hantaran dan bunga telur utk wedding sepupu somi aku next week..mcm kena2 jer timing bibik baru ni sampai..kalau tak sure aku jadi pompuan giler yg multitasking..kaki tangan habis semua naik kot..tak cukup tu..aku kerah tenaga sisomi sekali..kakakaka..hantaran kali ni maha simple..pakai bunga plastik yg ala2 fresh flower giteww...bunga tipu namanya...tema peach..so cari flower yg ada peach sikit2...ada 8 dulang hantaran..weekend jer aku bertapa dalam bilik layan hantaran ni semua..then semalam siap jgk akhirnya..lompat bintang sambil goyang vontottt aku kegembiraan..dan tadi bakal pengantin dah datang ambik..clear sikit rumah mak geeee....

 


1) Jam tangan DKNY..
Akukan very the takut kalau buat hantaran yg barangnya tu harga riban2 beb..kalau lar terhilang ker..terjatuh ker...terosak ker...terr..terr..terketar2 aku nk mengantinya...that y kalau aku buat hantaran ni..lagi seminggu nk wedding baru aku suruh dorang hantar barang2 tu..so takde lar dalam simpanan aku tu lama sangatt...risiko beb!!


2) Perfume Givenchy
Siap dah berwrapping mcm tu..senang sikit kerja aku..tinggal letak jer atas dulang..



 3) Kasut


 4) Tafsir Al-Quran


5) Sepasang Sutera ( Kain 4 Meter ) 
Kain yg lembut2..lembik2 ni sgt susah nk digubah..jadi lar mcm ni..gubahan hantam kromo jer namanya..kakakaka



 6) Telekong
Aku paling suka gubah telekong...sbb telekong senang nk digubah..



 7) Handbag michael kors..
Berkenan tgk beg ni..sgt cantikkkk...hargapun cantikkkk..



8) Tempat Mas kawin & Rantai Tangan..
Mas kawinnya seketul duit emas..haaaa skrg dah tak bagi duit2 ni..bagi emas jer utk mas kawin..


   Cost nak buat hantaran ni tak mahalpun..tapi kalau dah dicampur dgn upah skli..jadi lar satu tu RM50 - RM70 sedulang..depend pada material yg dipilih dan jgk pada org yg buat tu..mcm hantaran kat atas ni costnya lebih kurang mcm ni
1) Bunga plastik tu sejambak RM18 x 10 = RM180.00
2 ) Extra daun yg berjalar2 tu RM10 x 5 = RM50.00
3) Reben  peach yg kecik tu RM0.90 x 4 = RM3.60
4) Reben putih yg besar and kecik = RM20.00
5) Polisterin dan kain pembalutnya = RM30.00

TOTAL dalam RM280..kalau org tu ambik upah RM20 sedulang so jadi lar RM450 utk 8 dulang..

Dawai and penembak tu aku dah ada..so pakai jer....then dulang putih tupun aku punya..recycle balik..so, kalau org tu nk dulang lain kena lar tambah cost utk dulang baru tu pulak..hehehehe..itu yg jadi satu hantaran cecah RM70 - RM150 sedulang..kitaorg sebelah lelaki..so mak pengantin nk simple2 jer..budget sedulang bawah RM50 jer..so ni lar hasilnya...
Sekian uollss...

Dalam Hati : Tiap2 tahun aku kata dah tak nk buat hantaran dan bunga telur ni lagi..tapiii aku buat jgk..kahkahkahkah...tk boleh kena pujuk rayu sikit..kecundang jua akhirnya..




5 comments on "Hantaran bunga tipu2 is done!"

ameris on June 10, 2013 at 8:31 AM said...

takpe laa tes, anak dh beso tak kacau lagi nk buat menda2 ni. kalu aku si yaya mmggg nakkkk sgt la menolong aku kalu buat mendaalah ni.

::EIDA:: on June 11, 2013 at 11:40 AM said...

cantiknyeee.. kak yus mmg pandai gubah hntran yeeee.... ida sedang gigih mencari idea nk gubah hntrn along nii.... hukhuk

nadia farahida on June 12, 2013 at 4:20 AM said...

hebatttnya kak yussss, tangan seni gileeeee. :) menyesallll tak tau awal2, kalau tak boleh mintak tolong kak yus buatkan utk kawen nadia. kuikuikui :p

GOLD FINGER on June 13, 2013 at 11:11 PM said...

ieda, simple sgt ni..google2 ada banyak yg lain mantik2..
Nadia..kakakaka..boleh utk syafiq..(matik kena lempang ni..lariiiii)

nadia farahida on June 19, 2013 at 3:46 AM said...

kak yus nak nadia guna kaki ke tangan? muahahahhaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...