Subscribe Twitter

Friday, August 31, 2012

14 August 2012..surprise n surprise..


OMG..OMG..besday this year mmg banyak sgt surprisenyaa..speechlesssssss mak jemah..

14 August 2012 - Lokasi : Office - 11am
Tgh sibuk2 buat kerja, reception kat bawah call..'happy besday girl'..eh tetiba pulak ko wish...Tqtq..
Ni ada flower for you...Hah!!! flower..tersipu2 jap..huahua..aiikk somi den ni mmg dah kena penyakit berjangkit ni..tak pernahnya nk buat surprise2 cam gini..this year bukan main lomantikk lagi..geli plk ketiak si bini ni..maklumlar selalunya tak rupe ni..bila dia buat cam ni rasa pelik pulakk..hehehe
* buat mengomel..tak buat tersentap2 makan hati *



Adoooiii malunya mak jemahh..bukan bunga jer rupanya..ada plk terselit sesuatu dekat bunga tu..
dema2 yg kat opis ni..duk keliling akak ni haa..dah kertu2 ni malu plk dapat surprise cam gini..

taraaaaaaaaa...



Fresh flower ni sgt awesome..eh, tak sangka somi eden ni ada taste jgk..hahhaha
bila dah dapat surprise cam gini..hatipun kembang kincup..kembang kincuplar..nk buat kerja pun dah tak reti..nebess tak tentu pasal..ko dah kenapakan?? hahahaha



Rupanya bukan dari si somi jer..opismate pun buat surprise jgk..sementara aku ke toilet tupun sempatt lagi si lengloi ni letak present kat atas my lappy....siap tampal2 'happy birthday'..comell sgt..
To my beloved amoii..tqvm..wǒ ài nǐ 


bila mood kerja tu dah takde..mula lar mengila diopis..kena pulak dgn geng yg obses berphoto..ambik kau!
Antara dorang ni..akak lar yg paling kertu..remaja vs dewasa..* tp akak jiwa remaja dik*

14 August 2012 - Grand Dorset Subang - Iftar 
Khatam dah kisah diopis tu..cepat2 menghaibkan diri balik ke rumah..cergass jer..coz, dah diwarning oleh si somi suh balik awal sikit..kalau lambat nanti murka pulak..huahua


Oh lalingg..aloo..aloo..speechless si isteri..
rupanya si somi dah booking awal2 for iftar di Grand Dorset subang ni..table yg sepatutnya utk 10 orang..hanya kami anak beranak jer yg duduk..privacy sikit katanya..*demam laki den ni kot* table lain full house..buffet dorset ni mmg mantappp...mcm2 ada..tgh duk kusyuk mengsantap sup gear box tu..
tetibaaaaaa...

dengar org nyanyi..Happyyyyy Birthdayyyyy to youuuuuu..2x..
then...keluar entah dari celah mana..ada 2 org staff dorset datang bawak kek siap berlilin bagai..sambil nyanyi happy besday...
Ya ampunnnnn..plss..plsss...rasa nk menyorok bawah meja masa tu..giler hapaa nyanyi time2 org nk berbuka posa ni..dah semua mata memandang..sumpah malu tahap gaban!!! si kakak ngn adik melompat2 suka..siap tepuk2 tangan lagi..bapak hangpa buat muka tak berdosa jer..kejam2..*walaupun niat tu suci murni..tapi timing tak betul*


Mabelesssss...Awesome..


Thanks for being my Husband.., Thanks for thinking about me.., Thanks for care about me..,Thanks for everything you did for me..,I can’t explain how surprised I was, and how fantastic a gift this is..
I lap you lalingg..


Habis makan..lari ke lounge..
Hotel lain semua duk import penyanyi nasyid..nyanyi lagu2 raya..pakai sopan2..tp hotel ni aku konpius sikit..nak krismas ker nak raya ni? hhahaha..*picture* Mak jemah tgh malu tu..dorang nyanyi lagu happy besday lagi..tak habis2 lagikan..adooii.. moh ler kita balikk..lagi lama kat sini lagi glamour i nyahhh..dah macam retiss pulak..



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
Dalam usia begini…aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman.
Ya Allah…Sesungguhnya kematian itu benar…. Alam kubur itu benar…..Hari Pembalasan itu juga benar….Hari ini, semakin meningkat usia ku, maka semakin hampir aku kepada Alam Kematian…. Semakin dekat dengan Alam Kubur… izinkan ku Ya Allah, didalam usia yang semakin sedikit ini untuk aku menghimpun pahala, untuk ku jadikan bekalan kehidupan yang tiada penghujungnya nanti. 
Ya Allah..Kau pelihara lar keluarga ku..suami ku..anak2 ku..sesungguhnya mereka adalah sebahagian dari nyawa ku.. 
Terima kasih yang tidak terhingga buat MAK yg melahirkan aku..sayang mak banyak2..
 
Amin Ya Rabbil-Alamin.

4 comments:

~miss dyeLa~ said...

sweetnyer...:) happy blted bday...

GOLD FINGER said...

Tqtq..dyela

Mak Lagenda said...

hepinya dier dpt seperais..:)

GOLD FINGER said...

bukan selalu mak..malu plk..

Post a Comment

Friday, August 31, 2012

14 August 2012..surprise n surprise..

Posted by GOLD FINGER at Friday, August 31, 2012

OMG..OMG..besday this year mmg banyak sgt surprisenyaa..speechlesssssss mak jemah..

14 August 2012 - Lokasi : Office - 11am
Tgh sibuk2 buat kerja, reception kat bawah call..'happy besday girl'..eh tetiba pulak ko wish...Tqtq..
Ni ada flower for you...Hah!!! flower..tersipu2 jap..huahua..aiikk somi den ni mmg dah kena penyakit berjangkit ni..tak pernahnya nk buat surprise2 cam gini..this year bukan main lomantikk lagi..geli plk ketiak si bini ni..maklumlar selalunya tak rupe ni..bila dia buat cam ni rasa pelik pulakk..hehehe
* buat mengomel..tak buat tersentap2 makan hati *



Adoooiii malunya mak jemahh..bukan bunga jer rupanya..ada plk terselit sesuatu dekat bunga tu..
dema2 yg kat opis ni..duk keliling akak ni haa..dah kertu2 ni malu plk dapat surprise cam gini..

taraaaaaaaaa...



Fresh flower ni sgt awesome..eh, tak sangka somi eden ni ada taste jgk..hahhaha
bila dah dapat surprise cam gini..hatipun kembang kincup..kembang kincuplar..nk buat kerja pun dah tak reti..nebess tak tentu pasal..ko dah kenapakan?? hahahaha



Rupanya bukan dari si somi jer..opismate pun buat surprise jgk..sementara aku ke toilet tupun sempatt lagi si lengloi ni letak present kat atas my lappy....siap tampal2 'happy birthday'..comell sgt..
To my beloved amoii..tqvm..wǒ ài nǐ 


bila mood kerja tu dah takde..mula lar mengila diopis..kena pulak dgn geng yg obses berphoto..ambik kau!
Antara dorang ni..akak lar yg paling kertu..remaja vs dewasa..* tp akak jiwa remaja dik*

14 August 2012 - Grand Dorset Subang - Iftar 
Khatam dah kisah diopis tu..cepat2 menghaibkan diri balik ke rumah..cergass jer..coz, dah diwarning oleh si somi suh balik awal sikit..kalau lambat nanti murka pulak..huahua


Oh lalingg..aloo..aloo..speechless si isteri..
rupanya si somi dah booking awal2 for iftar di Grand Dorset subang ni..table yg sepatutnya utk 10 orang..hanya kami anak beranak jer yg duduk..privacy sikit katanya..*demam laki den ni kot* table lain full house..buffet dorset ni mmg mantappp...mcm2 ada..tgh duk kusyuk mengsantap sup gear box tu..
tetibaaaaaa...

dengar org nyanyi..Happyyyyy Birthdayyyyy to youuuuuu..2x..
then...keluar entah dari celah mana..ada 2 org staff dorset datang bawak kek siap berlilin bagai..sambil nyanyi happy besday...
Ya ampunnnnn..plss..plsss...rasa nk menyorok bawah meja masa tu..giler hapaa nyanyi time2 org nk berbuka posa ni..dah semua mata memandang..sumpah malu tahap gaban!!! si kakak ngn adik melompat2 suka..siap tepuk2 tangan lagi..bapak hangpa buat muka tak berdosa jer..kejam2..*walaupun niat tu suci murni..tapi timing tak betul*


Mabelesssss...Awesome..


Thanks for being my Husband.., Thanks for thinking about me.., Thanks for care about me..,Thanks for everything you did for me..,I can’t explain how surprised I was, and how fantastic a gift this is..
I lap you lalingg..


Habis makan..lari ke lounge..
Hotel lain semua duk import penyanyi nasyid..nyanyi lagu2 raya..pakai sopan2..tp hotel ni aku konpius sikit..nak krismas ker nak raya ni? hhahaha..*picture* Mak jemah tgh malu tu..dorang nyanyi lagu happy besday lagi..tak habis2 lagikan..adooii.. moh ler kita balikk..lagi lama kat sini lagi glamour i nyahhh..dah macam retiss pulak..



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
Dalam usia begini…aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman.
Ya Allah…Sesungguhnya kematian itu benar…. Alam kubur itu benar…..Hari Pembalasan itu juga benar….Hari ini, semakin meningkat usia ku, maka semakin hampir aku kepada Alam Kematian…. Semakin dekat dengan Alam Kubur… izinkan ku Ya Allah, didalam usia yang semakin sedikit ini untuk aku menghimpun pahala, untuk ku jadikan bekalan kehidupan yang tiada penghujungnya nanti. 
Ya Allah..Kau pelihara lar keluarga ku..suami ku..anak2 ku..sesungguhnya mereka adalah sebahagian dari nyawa ku.. 
Terima kasih yang tidak terhingga buat MAK yg melahirkan aku..sayang mak banyak2..
 
Amin Ya Rabbil-Alamin.

4 comments on "14 August 2012..surprise n surprise.."

~miss dyeLa~ on August 31, 2012 at 11:13 AM said...

sweetnyer...:) happy blted bday...

GOLD FINGER on September 1, 2012 at 12:57 PM said...

Tqtq..dyela

Mak Lagenda on September 2, 2012 at 8:26 PM said...

hepinya dier dpt seperais..:)

GOLD FINGER on September 4, 2012 at 10:39 PM said...

bukan selalu mak..malu plk..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...