Subscribe Twitter

Thursday, October 31, 2013

Hua Hin Day 1 - Cha Am City & Monkey Temple

Sawadeekaappp...kapungkappp...ikan siakapp...
*sila sebut dgn lemah lembut..haluskan suara tu skli..baru boleh jadi org thailand yer*

Ok..tak tahu nk mulakan mcmana..blurrr sbb dah lama tak mengarang..karat jap otak aku ni..hehe..Percutian tiba2 bersama customer ni aku tahu 2 week before trip tu..dapat jer email dari bos terus teringat pasport dah expired..tetiba nebes tak tentu pasal..hahaha..next day terhegeh2 aku pergi Imigresen renew pasport tu..pastu boleh pulak sesat larat kat dlm kompleks PKNS tu..kahkahkah..ampun lar yer suami..aku punya sengal ni kadang2 mmg tahap kritikal..kadang2 larrr...

22 October 2013
Kuala Lumpur > Thai Airway > Bangkok > Bas >  Hua Hin

Weolls pergi 2 group..customer semua naik MAS..we all staff yg 8 org ni asing naik Thai Airway..memula rasa mcm kejamnya!!..diskriminasi ni..hahaha..tapi bila check balik..oooo kita naik Airbus..ia is relaaaaa sgttt...flight pukul 8am...kui 6am dah kena check in..bertabahlah sesubuh pagi aku bersiap tinggalkan anak2 yg tengah tidur...untuk tidak rasa berdosa, awal2 lagi aku dah import opah ngn atok dorang dari kampung khas utk anak2 sepanjang pemergian si emak..haa pandai tak aku..bijakkan..hehe

tapi ada jgk spesis mulut yg takde filter, sure ckp..eh sampai hati yer u tinggalkan anak2..eee ai tak tergamak nk tinggal anak2 ai.. stail ckp mcm sherry dlm citer Mr Arrogant tu..uiiiii mmg makan dalam beb!!..haa dia makan seliparr aku....hahaha..


Dalam ni semua ada..check in details..flight details..itinerary..hotel..contact no..lengkaplar semuanya..bagus travel agent ni...BON VOYAGE!


hai kasut..please be nice to me ya!!
(Kasut 1)


 Sampai jer kat KLIA, solat dulu..then dapat call dari tourguide tanya aku kat mana..sbb aku sorang jer yg belum check in luggage..haaaa...bersilat aku jap kat dlm surau tu..kohkohkoh..


Muka sembab tk cukup tidurr...
(Kasut 2)

Lepas clearance immigration, duk lar bertapa kat Airport Bangkok tu tunggu flight customer sampai..lewat sejam..chooiii sgtkan nk tunggu2 ni..nasib baik ada banyak wifi kat situ..sambil2 tu aku melayan lar local TG tu..nama dia petchi..mcm jantan plk dah aku tgk minah ni..yg sorang lagi betul2 jantan..tapi lembut dah mcm gurgirl, siap dgn payung..tisu..ishhh konflik jantina dorang ni!!


Bangkok, 12pm



Welcome Lunch at Sophia Restaurant, Bangkok.. Halal yer.. 


 Hamboiiiii...makan sakan nampakkk!! sorry, diet tertinggal kat shah alam...hahaha


 Dalam 8 org staff tu..aku kenal si salmi ni sorang jer..yg lain tu semua 1st time jumpa..maklumlar ada yg dari penang..prai..johor..ipoh..so mmg tak kenal langsung, nama jer satu companykan..lagi 40 org tu 99.9% adalah chinese..dan semua customer ni pun aku tak kenal jgk..pasrah jer lar..dah namanya pun customer trip..bukannya nk suruh ko keluar duit pun..follow jer..sambil senyum2..tunjuk gigi sudah!

 Monkey Temple, Hua Hin



 Perjalanan dari bangkok ker hua hin adalah dlm 3 jam..kitaorg naik dua bas..yg bestnya dlm bas tu dorang siap2 dah letak Pulut Mangga sorang satu...terus rasa VIP..hahaha..setakat pulut mangga dah VIP..pfftttt!! sedap giler wehhh, sapa tak nk meh bagi akak..5 bungkus pun akak boleh habiskan!!



Ini ker temple nya?
Bukannn..tu yg kat atas puncak tu..
haaaaa...terus ketar2 lutut aku..tulunn..tulunnn




 
 Korangggggg...mencabar betul monkey temple ni..dah lar panas terik..kena panjat tangga..monyet pulak bersepah ala2 manja gitewww..kiri kanan..atas bawah..besar kecik..aiiihhh seram aku!


Aaacehcehcehh..poyo habisss!




Ini lar 4 org gergurl..3 org boboi..dan sorang lagi boboi jadi photographer..aku subcontract kan camera DSLR aku kat budak tu..dia pulak paksa rela menerimanya..*tqvm bob*..ni semua below age iolls..so, aku redha jer dorang panggil aku kakak..walaupun aku nampak lagi muda dari dorang..kahkahkah..*saiko sangat*


Amazing view..sangat2 cantik!


Senyum dalam tangisan..all the customer tu semua tua2..tp steady jer beb naik tangga..turun tangga..takyah nk pimpin tangan dorang...dasat2! * rasa mcm ikut rombongan warga emas*


See..tercabut lutut ko!


(Kasut 3)

Masa ni dah sampai kat bawah..walaupun penat nk mati..tapi bila org nk ambik gambar, aku tetap senyum dgn gojesnya..hahaha...ni bukan setakat peluh basah2 ketiak jer korang..tapi lenjun satu badan..


Last but not least..gambar monyet beromen utk tatapan semua....kahkahkah..
to be continue..belum habis day 1 lagii...

Sinopsis Kasut :  hahahaha..actually kenapa aku letak remark Kasut 1,2 & 3..sbbnya dalam masa setengah hari jer kat Bangkok tu aku blh tukar 3 pasang kasut beb!!! bonggok giler aku rasa...
Aku kalau pergi travel mmg ada masalah pasal kaki & kasut..lastnya sure selipar jamban jgk yg aku pakai..laki aku mmg selalu hangin bab ni..dia advise suh pakai sport shoes jer..senang dan selesa..oh tidakkkk..tidakkk..sport shoes mmg takde dlm kamus travel hidup aku..miahahahahah...tak blh accept rasanya pakai sport shoes dgn baju jalan2 ni..kekeke..


1 comments:

::EIDA:: said...

tiap kali ida pergi jalan, mesti akan ade kasut baru yang ida akan beli,. HAHA. same lah kite ade masalah kasut dan kaki.. tapi ida xde la sampai sehari tukar 3jenis! hahhahahahhaa

Post a Comment

Thursday, October 31, 2013

Hua Hin Day 1 - Cha Am City & Monkey Temple

Posted by GOLD FINGER at Thursday, October 31, 2013
Sawadeekaappp...kapungkappp...ikan siakapp...
*sila sebut dgn lemah lembut..haluskan suara tu skli..baru boleh jadi org thailand yer*

Ok..tak tahu nk mulakan mcmana..blurrr sbb dah lama tak mengarang..karat jap otak aku ni..hehe..Percutian tiba2 bersama customer ni aku tahu 2 week before trip tu..dapat jer email dari bos terus teringat pasport dah expired..tetiba nebes tak tentu pasal..hahaha..next day terhegeh2 aku pergi Imigresen renew pasport tu..pastu boleh pulak sesat larat kat dlm kompleks PKNS tu..kahkahkah..ampun lar yer suami..aku punya sengal ni kadang2 mmg tahap kritikal..kadang2 larrr...

22 October 2013
Kuala Lumpur > Thai Airway > Bangkok > Bas >  Hua Hin

Weolls pergi 2 group..customer semua naik MAS..we all staff yg 8 org ni asing naik Thai Airway..memula rasa mcm kejamnya!!..diskriminasi ni..hahaha..tapi bila check balik..oooo kita naik Airbus..ia is relaaaaa sgttt...flight pukul 8am...kui 6am dah kena check in..bertabahlah sesubuh pagi aku bersiap tinggalkan anak2 yg tengah tidur...untuk tidak rasa berdosa, awal2 lagi aku dah import opah ngn atok dorang dari kampung khas utk anak2 sepanjang pemergian si emak..haa pandai tak aku..bijakkan..hehe

tapi ada jgk spesis mulut yg takde filter, sure ckp..eh sampai hati yer u tinggalkan anak2..eee ai tak tergamak nk tinggal anak2 ai.. stail ckp mcm sherry dlm citer Mr Arrogant tu..uiiiii mmg makan dalam beb!!..haa dia makan seliparr aku....hahaha..


Dalam ni semua ada..check in details..flight details..itinerary..hotel..contact no..lengkaplar semuanya..bagus travel agent ni...BON VOYAGE!


hai kasut..please be nice to me ya!!
(Kasut 1)


 Sampai jer kat KLIA, solat dulu..then dapat call dari tourguide tanya aku kat mana..sbb aku sorang jer yg belum check in luggage..haaaa...bersilat aku jap kat dlm surau tu..kohkohkoh..


Muka sembab tk cukup tidurr...
(Kasut 2)

Lepas clearance immigration, duk lar bertapa kat Airport Bangkok tu tunggu flight customer sampai..lewat sejam..chooiii sgtkan nk tunggu2 ni..nasib baik ada banyak wifi kat situ..sambil2 tu aku melayan lar local TG tu..nama dia petchi..mcm jantan plk dah aku tgk minah ni..yg sorang lagi betul2 jantan..tapi lembut dah mcm gurgirl, siap dgn payung..tisu..ishhh konflik jantina dorang ni!!


Bangkok, 12pm



Welcome Lunch at Sophia Restaurant, Bangkok.. Halal yer.. 


 Hamboiiiii...makan sakan nampakkk!! sorry, diet tertinggal kat shah alam...hahaha


 Dalam 8 org staff tu..aku kenal si salmi ni sorang jer..yg lain tu semua 1st time jumpa..maklumlar ada yg dari penang..prai..johor..ipoh..so mmg tak kenal langsung, nama jer satu companykan..lagi 40 org tu 99.9% adalah chinese..dan semua customer ni pun aku tak kenal jgk..pasrah jer lar..dah namanya pun customer trip..bukannya nk suruh ko keluar duit pun..follow jer..sambil senyum2..tunjuk gigi sudah!

 Monkey Temple, Hua Hin



 Perjalanan dari bangkok ker hua hin adalah dlm 3 jam..kitaorg naik dua bas..yg bestnya dlm bas tu dorang siap2 dah letak Pulut Mangga sorang satu...terus rasa VIP..hahaha..setakat pulut mangga dah VIP..pfftttt!! sedap giler wehhh, sapa tak nk meh bagi akak..5 bungkus pun akak boleh habiskan!!



Ini ker temple nya?
Bukannn..tu yg kat atas puncak tu..
haaaaa...terus ketar2 lutut aku..tulunn..tulunnn




 
 Korangggggg...mencabar betul monkey temple ni..dah lar panas terik..kena panjat tangga..monyet pulak bersepah ala2 manja gitewww..kiri kanan..atas bawah..besar kecik..aiiihhh seram aku!


Aaacehcehcehh..poyo habisss!




Ini lar 4 org gergurl..3 org boboi..dan sorang lagi boboi jadi photographer..aku subcontract kan camera DSLR aku kat budak tu..dia pulak paksa rela menerimanya..*tqvm bob*..ni semua below age iolls..so, aku redha jer dorang panggil aku kakak..walaupun aku nampak lagi muda dari dorang..kahkahkah..*saiko sangat*


Amazing view..sangat2 cantik!


Senyum dalam tangisan..all the customer tu semua tua2..tp steady jer beb naik tangga..turun tangga..takyah nk pimpin tangan dorang...dasat2! * rasa mcm ikut rombongan warga emas*


See..tercabut lutut ko!


(Kasut 3)

Masa ni dah sampai kat bawah..walaupun penat nk mati..tapi bila org nk ambik gambar, aku tetap senyum dgn gojesnya..hahaha...ni bukan setakat peluh basah2 ketiak jer korang..tapi lenjun satu badan..


Last but not least..gambar monyet beromen utk tatapan semua....kahkahkah..
to be continue..belum habis day 1 lagii...

Sinopsis Kasut :  hahahaha..actually kenapa aku letak remark Kasut 1,2 & 3..sbbnya dalam masa setengah hari jer kat Bangkok tu aku blh tukar 3 pasang kasut beb!!! bonggok giler aku rasa...
Aku kalau pergi travel mmg ada masalah pasal kaki & kasut..lastnya sure selipar jamban jgk yg aku pakai..laki aku mmg selalu hangin bab ni..dia advise suh pakai sport shoes jer..senang dan selesa..oh tidakkkk..tidakkk..sport shoes mmg takde dlm kamus travel hidup aku..miahahahahah...tak blh accept rasanya pakai sport shoes dgn baju jalan2 ni..kekeke..


1 comments on "Hua Hin Day 1 - Cha Am City & Monkey Temple"

::EIDA:: on November 21, 2013 at 1:58 PM said...

tiap kali ida pergi jalan, mesti akan ade kasut baru yang ida akan beli,. HAHA. same lah kite ade masalah kasut dan kaki.. tapi ida xde la sampai sehari tukar 3jenis! hahhahahahhaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...