Subscribe Twitter

Sunday, November 3, 2013

Hua Hin Day 1 - Sheep Farm, Mida De Sea Hotel & Chatchai Market


Sheep Farm, Hua Hun 4.30pm

Continue DAY 1..memula aku budget dorang nk balik terus ke hotel..rupanya takkk..dgn bau yg masam masam manis ni..terus gerak ker next place..Sheep Farm! Moodpun dah kelaut masa ni..tp bila sampai jer kat situ..omgeee...cantiknyaaaa uolls..i likeeeee...harus lar korang pergi tempat ni kalau datang ker Hua Hin hokey..Aku terus jadi mak jemahhh..banyaknya sudut nk bergambar..macamana ni..neves2..hahaha...

Actually kalau nk masuk tu kena bayar, tp disebabkan all is FOC, so aku pun tak ambik port sgt brapa entrance feesnya, ni yg best kalau pergi dgn company...bawak duit untuk shopping jerr...tkyah pening2 pikir budget utk transport..makan..hotel..misc lain2..semua dah disettlekan..mmg feeling2 datin maimon lar kejap, tourguide tu pulak asyik tanya..are u ok mam? everthing ok? anything that you want? wahhh mat salleh gitewww!! haruslar kan..takkan dia nk ckp thailand dgn aku..aku plk balas bahasa melayu..hahaha..jadi lar debat ayam ngn itik nanti...







Aku dah rasa mcm shooting utk rancangan Rasa Halal Oasis pulak....hahaha..imagine melampau!!
Biasalarkan teruja..sbb tempat ni super duper ohsem..setiap sudut aku pose!....over betul!!..tq salmi..


Menunggu Mr. Arrogant yg tak muncul2...feeling zarra pulak dah...hahaha..
iklan kejap..eh sukanya aku tgk irham tu..korang jgn lar suka dia jgk..cukup ler aku sharing dgn si zarra & sherry tu jer..korang ambik lar aoran ajiss tu..adi putra ker....aku dah tak minat dorang lagi, skrg taste kak tonn anak2 ikan jer....hahaha..statement mcm mintak penampar jerkan!!







Deco kat pokok ni aku suka..dorang gantung frame byk2..blh tiru gantung kat pokok rambutan mak kat kampung..ohsem sgt!!

 






Jangan lar korang muntah hijau..kuning..biru..tgk gambar aku ni..mmg dah ditakdirkan aku ni obses dgn camera..sila lar hadap dengan tenang..kekeke



kat sinipun nak jgk...tumpang lalu yerr...errkkkk..jangan dia ikut kita balik sudahh..






Robot2 pun ada uolls..ni kalau isyraf tgk sure lar menangis tak henggat, sbb pergi tak bawak dia..actually masa kat sheep farm ni tersentuh jgk lar hati ni..*hati mak2 gitew*...nampak transformers, hulk..semua tu paveret anak2 aku..kalau dorang ada sekali ni sure happy giler...tp apakan daya..emak pergi atas tuntutan kerja..cewaahhh, puiiiiii...





Actually ada byk sgt gambar nk di riakkan kat sini..tp tak terdaya nk menguploadnya..simpan jer lar buat pekasam..

Mida De Sea Hotel, 7pm

Sampai jer hotel, dorang bagi masa setengah jam utk bersiap..7.30pm nk gerak ke chatchai night market and sblm tu dinner dulu..giler ker hapa..we all nk mandi..solat..makeup2 lagi...mana lar sempat 30 min..kejam betul!! Arrhh aku buat degil jer..lantak situ..pukul 8pm baru turun..masa tu semua org dah siap tunggu dlm bas..kecuali kami..slumber jer naik bas buat muka tak bersalah..pastu jalan mcm ratu malaysia kat red carpet..miahahahah..


Motif sgt stay kat hotel berbintang2..kalau setakat utk mandi ngn tido jer..baik duduk kat rumah tumpangan Ah Chong jer kot..eh geram plk aku!!..haha..eh tak kisah lar yer dakk..bukan menjejaskan duit poket ko punnn....layan jer larr...tp serius korang, hotel ni mmg cantik..dekat dgn beach..aku suggest korang stay kat hotel ni...





 Amazing pool..
yg ni aku betul2 bengang..tk sempat nk tunjuk skill kuak kupu2 aku kat sini..sempat ambik gambar jer..meletoppsss uollsss..mmg ohsem sgt pool ni..

Address : 1349 Soi Cha-Am 53
Bo Kia Road, Petchkasem
Cha Am District, Petchburri, 76120 Thailand
Tel : +660-3277 1976

Dinner > Cha Am City, 8.30pm



 Muka penat giler..mcm mak lampir dah rupa aku!!
Aku special sikit..tetiba jadi vegetarian plk kat sana..hahaha..aku mkn buah dgn pulut mangga jer..jangan ler korang tanya kenapa? mengapa ? paham2 sendiri sudah!!

Lepas dinner..terus gerak ker Chatchai night market..mmmmm..so so jer lar mcm pasar malam kita kat malaysia ni..walaupun aku ckp so so jerr..tp aku lar org yg paling byk membeli..haha..aku ni spesis manusia yg mana kalau korang bawak pergi kilang belacan pun aku boleh shopping jgk..haha..




Masa kat chatchai night market ni dorang bagi masa 2 jam utk shopping..aku pusing dlm 30 min jer dah habis satu pasar malam tu..haha..ada lagi 1jam lebih nk tunggu dorang yg lain sampai..memandangkan kat situ ada byk tempat urut yg sgt reasonable harganya..RM25 satu badan..giler murahkan!! so, weollspun try lar urut kaki jer dulu..uisshhhhh best gilerr beb!!..nk urut badan dah tak sempat coz kalau full body dia ambik masa 2 jam...so, kita concern kat kaki jer dulu..sbb kaki ni amat berguna utk esokk...

 Sampai kat hotel dalam pukul 12.30 mlm..giler penattt weyy!!...rasa nk merangkak dari bas nk naik ke bilik..tp bila dah sampai bilik..segar plk biji mata ni..tu yg sempat post gambar2 kat FB, IG..whatapp ngn hubby, i love u..i love u too..i miss u sayang..haaa skrg baru u nk rindu rinduan kat ai kan...hahaha..
Ok..nanti sambung day 2 plk..

3 comments:

ameris said...

sronok arr gi oliday pree gitew...

Umi Qi said...

Mata Umi Qi sgt2 terpaku bila tgk suasana menarik di Sheep Farm...untung sgt2 gold finger berada di sana...sgt2 mengkagumkan.......Umi Qi nak tgk lagi gambar u olls puas2...weeeeeeee besh!

::EIDA:: said...

cantiinya simimpul tu akak.................... huwaaaaaaaaaaaaaaaa

Post a Comment

Sunday, November 3, 2013

Hua Hin Day 1 - Sheep Farm, Mida De Sea Hotel & Chatchai Market

Posted by GOLD FINGER at Sunday, November 03, 2013

Sheep Farm, Hua Hun 4.30pm

Continue DAY 1..memula aku budget dorang nk balik terus ke hotel..rupanya takkk..dgn bau yg masam masam manis ni..terus gerak ker next place..Sheep Farm! Moodpun dah kelaut masa ni..tp bila sampai jer kat situ..omgeee...cantiknyaaaa uolls..i likeeeee...harus lar korang pergi tempat ni kalau datang ker Hua Hin hokey..Aku terus jadi mak jemahhh..banyaknya sudut nk bergambar..macamana ni..neves2..hahaha...

Actually kalau nk masuk tu kena bayar, tp disebabkan all is FOC, so aku pun tak ambik port sgt brapa entrance feesnya, ni yg best kalau pergi dgn company...bawak duit untuk shopping jerr...tkyah pening2 pikir budget utk transport..makan..hotel..misc lain2..semua dah disettlekan..mmg feeling2 datin maimon lar kejap, tourguide tu pulak asyik tanya..are u ok mam? everthing ok? anything that you want? wahhh mat salleh gitewww!! haruslar kan..takkan dia nk ckp thailand dgn aku..aku plk balas bahasa melayu..hahaha..jadi lar debat ayam ngn itik nanti...







Aku dah rasa mcm shooting utk rancangan Rasa Halal Oasis pulak....hahaha..imagine melampau!!
Biasalarkan teruja..sbb tempat ni super duper ohsem..setiap sudut aku pose!....over betul!!..tq salmi..


Menunggu Mr. Arrogant yg tak muncul2...feeling zarra pulak dah...hahaha..
iklan kejap..eh sukanya aku tgk irham tu..korang jgn lar suka dia jgk..cukup ler aku sharing dgn si zarra & sherry tu jer..korang ambik lar aoran ajiss tu..adi putra ker....aku dah tak minat dorang lagi, skrg taste kak tonn anak2 ikan jer....hahaha..statement mcm mintak penampar jerkan!!







Deco kat pokok ni aku suka..dorang gantung frame byk2..blh tiru gantung kat pokok rambutan mak kat kampung..ohsem sgt!!

 






Jangan lar korang muntah hijau..kuning..biru..tgk gambar aku ni..mmg dah ditakdirkan aku ni obses dgn camera..sila lar hadap dengan tenang..kekeke



kat sinipun nak jgk...tumpang lalu yerr...errkkkk..jangan dia ikut kita balik sudahh..






Robot2 pun ada uolls..ni kalau isyraf tgk sure lar menangis tak henggat, sbb pergi tak bawak dia..actually masa kat sheep farm ni tersentuh jgk lar hati ni..*hati mak2 gitew*...nampak transformers, hulk..semua tu paveret anak2 aku..kalau dorang ada sekali ni sure happy giler...tp apakan daya..emak pergi atas tuntutan kerja..cewaahhh, puiiiiii...





Actually ada byk sgt gambar nk di riakkan kat sini..tp tak terdaya nk menguploadnya..simpan jer lar buat pekasam..

Mida De Sea Hotel, 7pm

Sampai jer hotel, dorang bagi masa setengah jam utk bersiap..7.30pm nk gerak ke chatchai night market and sblm tu dinner dulu..giler ker hapa..we all nk mandi..solat..makeup2 lagi...mana lar sempat 30 min..kejam betul!! Arrhh aku buat degil jer..lantak situ..pukul 8pm baru turun..masa tu semua org dah siap tunggu dlm bas..kecuali kami..slumber jer naik bas buat muka tak bersalah..pastu jalan mcm ratu malaysia kat red carpet..miahahahah..


Motif sgt stay kat hotel berbintang2..kalau setakat utk mandi ngn tido jer..baik duduk kat rumah tumpangan Ah Chong jer kot..eh geram plk aku!!..haha..eh tak kisah lar yer dakk..bukan menjejaskan duit poket ko punnn....layan jer larr...tp serius korang, hotel ni mmg cantik..dekat dgn beach..aku suggest korang stay kat hotel ni...





 Amazing pool..
yg ni aku betul2 bengang..tk sempat nk tunjuk skill kuak kupu2 aku kat sini..sempat ambik gambar jer..meletoppsss uollsss..mmg ohsem sgt pool ni..

Address : 1349 Soi Cha-Am 53
Bo Kia Road, Petchkasem
Cha Am District, Petchburri, 76120 Thailand
Tel : +660-3277 1976

Dinner > Cha Am City, 8.30pm



 Muka penat giler..mcm mak lampir dah rupa aku!!
Aku special sikit..tetiba jadi vegetarian plk kat sana..hahaha..aku mkn buah dgn pulut mangga jer..jangan ler korang tanya kenapa? mengapa ? paham2 sendiri sudah!!

Lepas dinner..terus gerak ker Chatchai night market..mmmmm..so so jer lar mcm pasar malam kita kat malaysia ni..walaupun aku ckp so so jerr..tp aku lar org yg paling byk membeli..haha..aku ni spesis manusia yg mana kalau korang bawak pergi kilang belacan pun aku boleh shopping jgk..haha..




Masa kat chatchai night market ni dorang bagi masa 2 jam utk shopping..aku pusing dlm 30 min jer dah habis satu pasar malam tu..haha..ada lagi 1jam lebih nk tunggu dorang yg lain sampai..memandangkan kat situ ada byk tempat urut yg sgt reasonable harganya..RM25 satu badan..giler murahkan!! so, weollspun try lar urut kaki jer dulu..uisshhhhh best gilerr beb!!..nk urut badan dah tak sempat coz kalau full body dia ambik masa 2 jam...so, kita concern kat kaki jer dulu..sbb kaki ni amat berguna utk esokk...

 Sampai kat hotel dalam pukul 12.30 mlm..giler penattt weyy!!...rasa nk merangkak dari bas nk naik ke bilik..tp bila dah sampai bilik..segar plk biji mata ni..tu yg sempat post gambar2 kat FB, IG..whatapp ngn hubby, i love u..i love u too..i miss u sayang..haaa skrg baru u nk rindu rinduan kat ai kan...hahaha..
Ok..nanti sambung day 2 plk..

3 comments on "Hua Hin Day 1 - Sheep Farm, Mida De Sea Hotel & Chatchai Market "

ameris on November 4, 2013 at 9:05 AM said...

sronok arr gi oliday pree gitew...

Umi Qi on November 7, 2013 at 8:42 AM said...

Mata Umi Qi sgt2 terpaku bila tgk suasana menarik di Sheep Farm...untung sgt2 gold finger berada di sana...sgt2 mengkagumkan.......Umi Qi nak tgk lagi gambar u olls puas2...weeeeeeee besh!

::EIDA:: on November 21, 2013 at 2:02 PM said...

cantiinya simimpul tu akak.................... huwaaaaaaaaaaaaaaaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...