Subscribe Twitter

Sunday, December 29, 2013

Jakarta Day 2 - Hard Rock & Pacific Place Jakarta


 Continue Day2
walaupun penat..tetap degil nk pergi jugak..part ni paling mencabar beb! sepanjang jalan jammed melekat tak hinggat!!! Macet katanye...padan mukakan..kena pulak time tu org balik kerja..package sekali dengan hujan..sempat lar aku tidur siap mimpi2 jumpa adi putra dgn skandal dia tu kat hard rock cafe ni..rasa nk tikam2 jer pompuan tu..hahaha
Tips# Jakarta memang terkenal dengan Macetnya..sila tambah budget utk transportation yer ;)



yang ini harus yer..bergambar kat gitar tu sebagai bukti dah sampai HR Jakarta, pastu send kat hubby...nak tahu dia reply apa???? dia reply gambar anak2 tengah tidur yer..sengajakan nak bagi aku rasa bersalah, terus mood shopping aku kelaut..*10 minit jer lar* hahaha


T-shirt hard rock utk my hubby yg jaga anak2 kat rumah..hashtag#makandalam
kan dah kataa..10 minit jer kelaut tu..


 Love All, Serve All..
HR cafe tu kecik jer yer..so macam biasa nk masuk tu kena scan dulu..memula nk lepak minum2 kat cafe tu..tapi penuh, so terpaksalar masuk pacific mall kat sebelah tu nk cari tempat mengopi yg best..hamboi statement 'terpaksa' sangatttkannn..kuikui


The Pacific Place Jakarta is an international shopping mall located in the Sudirman Central Business District, South Jakarta, Indonesia


Meh nk citer sikit korang..masuk jer kat dlm pacific mall ni terpegun aku tgk pompuan2 kat dlm tu..baru lar dapat jumpa muka2 yg mcm celebrity kat tv tu, cun2 meletopss semuanya, kulit putih licin tinggi letik2 jalan catwalk..hahaha..tertoleh2 aku tgk dorang..cantik2 mcm luna maya..agnes monica..gitew2 lerr.


macam cantik jerrr...mcm comey jerr..insaf..insaff...

 

 

 gggrrrrrrrr...ggggrrrrrr...roh shopping datang balik!!tolong lar azan kat telinga aku ni..


 



Kebetulan ada sales pulak tu..ada yg 40%..70%...bertabah jer lar...ini lar salah satu sbb kenapa tak bawak husband yer..ko ingat laki aku nk layan semua ni..mmg betul2 dia azan kat telinga aku nanti..seyess cakap!


Jalan punya jalan, tetiba baru teringat tujuan utama masuk pacific mall ni..hahaha..asalnyakan nk cari tempat mengopi jer..tp sekarang bukan setakat mengopi, jauh sangat korang menyimpang ni!!

tapi finally jumpa jgk..cafe ni yg disuggest terbaik katanya..mmg sedappun, nama cafe ni aku dah lupa..korang cari jer lar dalam tu..Habis minum gerak balik ke hotel..nasib baik dah tak jem..sampai bilik merebut2 sapa nak mandi dulu coz tak tahan tgk muka sendiri dgn bau sendiri..mcm biasa yg tua kena lar mengalah..nasib baik dalam hal ni aku muda..miahahahah...tq kak cik..
sebelum tido..whatapp dulu ngn somi tercinte..bagitahu tadi i terbeli itu ini..tak sengaja..ada sales..sekali sekali..murah sgt..bla..bla..bla...lasssttt sekali..u tak nk ker bagi i BR1M..Bantuan Rakyat 1 Malaysia..kekekekeke.ai dah pokai ni..
to be continue

Tips untuk para suami#sila ikut isteri anda kalau ke Jakarta ;)
.

2 comments:

Mrs Sweet said...

Amboiii..besnye shopping..!! meroyang nengok..huahua :-)

ieza ashaari said...

hahaha.. kak, gi sna xbawa balik bibik ke? kuikuikui..

Post a Comment

Sunday, December 29, 2013

Jakarta Day 2 - Hard Rock & Pacific Place Jakarta

Posted by GOLD FINGER at Sunday, December 29, 2013

 Continue Day2
walaupun penat..tetap degil nk pergi jugak..part ni paling mencabar beb! sepanjang jalan jammed melekat tak hinggat!!! Macet katanye...padan mukakan..kena pulak time tu org balik kerja..package sekali dengan hujan..sempat lar aku tidur siap mimpi2 jumpa adi putra dgn skandal dia tu kat hard rock cafe ni..rasa nk tikam2 jer pompuan tu..hahaha
Tips# Jakarta memang terkenal dengan Macetnya..sila tambah budget utk transportation yer ;)



yang ini harus yer..bergambar kat gitar tu sebagai bukti dah sampai HR Jakarta, pastu send kat hubby...nak tahu dia reply apa???? dia reply gambar anak2 tengah tidur yer..sengajakan nak bagi aku rasa bersalah, terus mood shopping aku kelaut..*10 minit jer lar* hahaha


T-shirt hard rock utk my hubby yg jaga anak2 kat rumah..hashtag#makandalam
kan dah kataa..10 minit jer kelaut tu..


 Love All, Serve All..
HR cafe tu kecik jer yer..so macam biasa nk masuk tu kena scan dulu..memula nk lepak minum2 kat cafe tu..tapi penuh, so terpaksalar masuk pacific mall kat sebelah tu nk cari tempat mengopi yg best..hamboi statement 'terpaksa' sangatttkannn..kuikui


The Pacific Place Jakarta is an international shopping mall located in the Sudirman Central Business District, South Jakarta, Indonesia


Meh nk citer sikit korang..masuk jer kat dlm pacific mall ni terpegun aku tgk pompuan2 kat dlm tu..baru lar dapat jumpa muka2 yg mcm celebrity kat tv tu, cun2 meletopss semuanya, kulit putih licin tinggi letik2 jalan catwalk..hahaha..tertoleh2 aku tgk dorang..cantik2 mcm luna maya..agnes monica..gitew2 lerr.


macam cantik jerrr...mcm comey jerr..insaf..insaff...

 

 

 gggrrrrrrrr...ggggrrrrrr...roh shopping datang balik!!tolong lar azan kat telinga aku ni..


 



Kebetulan ada sales pulak tu..ada yg 40%..70%...bertabah jer lar...ini lar salah satu sbb kenapa tak bawak husband yer..ko ingat laki aku nk layan semua ni..mmg betul2 dia azan kat telinga aku nanti..seyess cakap!


Jalan punya jalan, tetiba baru teringat tujuan utama masuk pacific mall ni..hahaha..asalnyakan nk cari tempat mengopi jer..tp sekarang bukan setakat mengopi, jauh sangat korang menyimpang ni!!

tapi finally jumpa jgk..cafe ni yg disuggest terbaik katanya..mmg sedappun, nama cafe ni aku dah lupa..korang cari jer lar dalam tu..Habis minum gerak balik ke hotel..nasib baik dah tak jem..sampai bilik merebut2 sapa nak mandi dulu coz tak tahan tgk muka sendiri dgn bau sendiri..mcm biasa yg tua kena lar mengalah..nasib baik dalam hal ni aku muda..miahahahah...tq kak cik..
sebelum tido..whatapp dulu ngn somi tercinte..bagitahu tadi i terbeli itu ini..tak sengaja..ada sales..sekali sekali..murah sgt..bla..bla..bla...lasssttt sekali..u tak nk ker bagi i BR1M..Bantuan Rakyat 1 Malaysia..kekekekeke.ai dah pokai ni..
to be continue

Tips untuk para suami#sila ikut isteri anda kalau ke Jakarta ;)
.

2 comments on "Jakarta Day 2 - Hard Rock & Pacific Place Jakarta"

Mrs Sweet on December 29, 2013 at 9:55 AM said...

Amboiii..besnye shopping..!! meroyang nengok..huahua :-)

ieza ashaari on January 28, 2014 at 11:17 PM said...

hahaha.. kak, gi sna xbawa balik bibik ke? kuikuikui..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...