Subscribe Twitter

Tuesday, April 1, 2014

LEGOLAND Malaysia Best!!


Haloo..halooo..halooo..i am back uolls..air takde uollss takyah mop rumah..takyah masak..kerja rumahpun mcm berkurang sikit..so, bolehlar update blog..keji sgt perangaikann!! Alasan!!
Nak citer pasal pergi Legoland hari tu..eh bukan hari tu..hari..hari..harii..tuuuuuuuu..hahaha..ni kira mcm flashback lar..lebih kurang! Kat FB post gambar Port Dickson..kat blog citer pasal Legoland..tk synchronize langsung..lantak situ, hahaha..

Legoland bagi aku kategori BEST!...boleh datang lagi..berbaloi lar jgk..budak2 puas main..tapi dengan syarat korang kena stay dari pagi sampai lar kemalam kat situ..jangan datang time cuti sekolah nanti bertabah nk kena Q utk main benda2 dlm tu..below 4 year mcm tak fun sgt lar..yg best besar2 anak aku ni haa..6..7 tahun ke atas..happy sangat budak2 tu sampai hari ni tk habis citer legoland.
Pergi time musim hujan..so kami pasrah dan berserahh...hamboi mcm izah dlm ombak rindu plk..miahaha..
Gerak dari rumah pukul 6.30 pagi..sampai ngam2 legoland baru nak buka...mmg tercapai lar niat aku nk jadi org 1st yg sampai. Operating hours dari 10 am until 6 pm. Longer opening hours apply on weekends, during school and public holidays..lajak ker pukul 7.


Masa ni pukul 10 lebih..cuaca sangat2 baik..excited sgt dah budak2 ni..sampai tak nk breakfast..aku paksa2 jgk makan takut nanti sakit perut lapar pulak..dah terganggu mood nk main tu.



This area aku suka..yg lain semua mengerikann..yg tinggi2 tu satu pun aku tak naik..kecut perut..
yg nipun aku dah rasa mcm nk lemas..hahahaha..laki aku ckp drama betul you ni..siot jerr


As advise by the Legoland staff..dia kata main kat water park dulu..sbb cuaca tengah okey..kalau hujan water park ni dorang akan tutup..so, rugi larkan..pukul 2 ptg hujan turun siap package dgn kilat sambar menyambar lagi..time ni kita org lepak2 kat tepi tu sambil suap anak2 makan..Legoland punya security,safety, memang terbaik..harga makananpun terbaik..puashati kak kiah!




 masa ni hujan renyai2 but angin kemain kuat lagi, emilyn mengigil2 sejuk..motif sgt nk pakai raincoat padahal mmg tgh basahpun....aku biarkan jer..takpe2 ummi bagi change kali ni..saja jer diri kat tgh2 hujan tu kann..



Part ni aku paling tk boleh lupaa..dorang main roller coaster kat belakang tu..aku siap pujuk kakak ngn adik supaya jangan naik..tp dua2 tak makan saman..sudahnya mak mengalah, duk berdiri kat tepi sambil berdoa dlm hati..habis pusing 3 round..kakak turun muka sedih mcm nk nangis.....
Kenapa kakak?
Kepala kakak terhantuk byk kali..sakitt..
air mata dah bergenang2..nak nangis takut, nanti sia2 kena marah sbb tk nak dengar ckp ummi tadikan..
bukan tu jer, sampai tercabut tapak kasut tu..
Kesimpulannya..jangan naik uollsss...scary sangat utk anak2 kita!



Activity santai mcm ni lar yang aku suka..hahaha..takyah nk berlari2 kejar anak2, tk payah nk berdebar2..kecut perut..ketar2 lutut..duduk jer diam2 kat situ..



Ini tak aku tak paham..emilyn sampai merajuk nk suh buat kan driving license tu..ingatkan free..
rupanya RM30 utk license cam gitu..pasrah jer..*tangandibahumatakeatas*






we uolls keluar dari legoland ni dlm pukul 7.30 mlm camtu..terus check in Grand Paragon JB...penat tak terkata, melekit2 badan aku..syok dapat mandi cuci rambut kat hotel..tapau KFC jer makan kat bilik..
Thanks kat Yan sbb dapatkan 50% off for the legoland ticket..next time kita datang lagi..blh lar tumpang 50% off tu lagi..miahahaha..


2 comments:

ieza ashaari said...

Nk tergelak plak bila emilyn ckp sakit terhantuk..hihi..

Za pn teringin nk g,tp ank kecik so xberbaloi..

Memey Fashion House said...

Rasa macam nak pergi Legoland, tapi scary plak bila baca your review... sebab anak2 kecik2 belaka.. huhu...

Post a Comment

Tuesday, April 1, 2014

LEGOLAND Malaysia Best!!

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 01, 2014

Haloo..halooo..halooo..i am back uolls..air takde uollss takyah mop rumah..takyah masak..kerja rumahpun mcm berkurang sikit..so, bolehlar update blog..keji sgt perangaikann!! Alasan!!
Nak citer pasal pergi Legoland hari tu..eh bukan hari tu..hari..hari..harii..tuuuuuuuu..hahaha..ni kira mcm flashback lar..lebih kurang! Kat FB post gambar Port Dickson..kat blog citer pasal Legoland..tk synchronize langsung..lantak situ, hahaha..

Legoland bagi aku kategori BEST!...boleh datang lagi..berbaloi lar jgk..budak2 puas main..tapi dengan syarat korang kena stay dari pagi sampai lar kemalam kat situ..jangan datang time cuti sekolah nanti bertabah nk kena Q utk main benda2 dlm tu..below 4 year mcm tak fun sgt lar..yg best besar2 anak aku ni haa..6..7 tahun ke atas..happy sangat budak2 tu sampai hari ni tk habis citer legoland.
Pergi time musim hujan..so kami pasrah dan berserahh...hamboi mcm izah dlm ombak rindu plk..miahaha..
Gerak dari rumah pukul 6.30 pagi..sampai ngam2 legoland baru nak buka...mmg tercapai lar niat aku nk jadi org 1st yg sampai. Operating hours dari 10 am until 6 pm. Longer opening hours apply on weekends, during school and public holidays..lajak ker pukul 7.


Masa ni pukul 10 lebih..cuaca sangat2 baik..excited sgt dah budak2 ni..sampai tak nk breakfast..aku paksa2 jgk makan takut nanti sakit perut lapar pulak..dah terganggu mood nk main tu.



This area aku suka..yg lain semua mengerikann..yg tinggi2 tu satu pun aku tak naik..kecut perut..
yg nipun aku dah rasa mcm nk lemas..hahahaha..laki aku ckp drama betul you ni..siot jerr


As advise by the Legoland staff..dia kata main kat water park dulu..sbb cuaca tengah okey..kalau hujan water park ni dorang akan tutup..so, rugi larkan..pukul 2 ptg hujan turun siap package dgn kilat sambar menyambar lagi..time ni kita org lepak2 kat tepi tu sambil suap anak2 makan..Legoland punya security,safety, memang terbaik..harga makananpun terbaik..puashati kak kiah!




 masa ni hujan renyai2 but angin kemain kuat lagi, emilyn mengigil2 sejuk..motif sgt nk pakai raincoat padahal mmg tgh basahpun....aku biarkan jer..takpe2 ummi bagi change kali ni..saja jer diri kat tgh2 hujan tu kann..



Part ni aku paling tk boleh lupaa..dorang main roller coaster kat belakang tu..aku siap pujuk kakak ngn adik supaya jangan naik..tp dua2 tak makan saman..sudahnya mak mengalah, duk berdiri kat tepi sambil berdoa dlm hati..habis pusing 3 round..kakak turun muka sedih mcm nk nangis.....
Kenapa kakak?
Kepala kakak terhantuk byk kali..sakitt..
air mata dah bergenang2..nak nangis takut, nanti sia2 kena marah sbb tk nak dengar ckp ummi tadikan..
bukan tu jer, sampai tercabut tapak kasut tu..
Kesimpulannya..jangan naik uollsss...scary sangat utk anak2 kita!



Activity santai mcm ni lar yang aku suka..hahaha..takyah nk berlari2 kejar anak2, tk payah nk berdebar2..kecut perut..ketar2 lutut..duduk jer diam2 kat situ..



Ini tak aku tak paham..emilyn sampai merajuk nk suh buat kan driving license tu..ingatkan free..
rupanya RM30 utk license cam gitu..pasrah jer..*tangandibahumatakeatas*






we uolls keluar dari legoland ni dlm pukul 7.30 mlm camtu..terus check in Grand Paragon JB...penat tak terkata, melekit2 badan aku..syok dapat mandi cuci rambut kat hotel..tapau KFC jer makan kat bilik..
Thanks kat Yan sbb dapatkan 50% off for the legoland ticket..next time kita datang lagi..blh lar tumpang 50% off tu lagi..miahahaha..


2 comments on "LEGOLAND Malaysia Best!!"

ieza ashaari on April 1, 2014 at 10:29 PM said...

Nk tergelak plak bila emilyn ckp sakit terhantuk..hihi..

Za pn teringin nk g,tp ank kecik so xberbaloi..

Memey Fashion House on June 3, 2014 at 1:27 PM said...

Rasa macam nak pergi Legoland, tapi scary plak bila baca your review... sebab anak2 kecik2 belaka.. huhu...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...