Subscribe Twitter

Tuesday, April 8, 2014

Klana Beach Resort Port Dickson


End of school holiday last week aku bawak budak2 gi PD, takde planpun..ni semua husband yg arrange, ikutkan aku mmg takde mood nk gi holiday, penat kerja last week tak hilang lagi, hari2 balik 1..2 pagi!! nak qado tido!..tp kesian pulak kat anak2 cuti sekolah tkde kemanapun....so, akupun angguk jer lar..campak baju dua tiga helai dalam beg, terus gerak ke Klana Beach Resort, Teluk Kemang..Masa nk pergi tu aku baru tahu nama hotel tu, otw kePD aku membuta jer dlm keta..sedar2 dah sampai..
datin bangun, dah sampai datin..baik punya perlikannn!!! 


wahhhh cantiknya vieww..hilang stress, Hotel ni hujungggggg sekali..kawasan bukit..privacy sangat..rasa mcm bukan kat PD pulak! Pandai jugak you bie, I ingat u book hotel cap ayam jer..hahaha.
tapi beachnya agak jauh kebawah..semput jugak lar nak turun naik tangga tu..



Gambar tuan blog harus lar tempek dulu..gaya kena ada beb! kataaa datinnnn..so, datin kena lar duduk jer takyah nk uruskan check-in bagai..bengang jer laki aku! kuikuikui..


Nak jugakkk..


Ini sorang lagi tak boleh nak kalah..please don't grow up to fast kakak..pening ummi..kasut nk memilih..handbag..accessories..semua nk tiru aku..hahaha..sampai style posing pun sama..parah!!


Ni lar bilik kitaorg..ok lar selesa jgk..beach view! toiletpun besar..


Settle check-in, budak2 dah excited nk pegi beach..dorang turun dulu..aku turun kemudian..sambung tidooo..miahahaha..pastu tetiba sedar dah pukul 6.40, melompat aku bangun dari katil, lari2 turun ke beach cari dorang..
Sekali tgk dorang bukannya mandi manda..tapi tgh main guling2 kat pasir..apa nk dikata, jeling jer larr..
Emilyn cakap 'ummi, kenapa ummi turun, tido lar sampai malam..ummi kan penat'
Hamboii..tak tahu ni ikhlas ataupun perli ummi?




Dalam pukul 7 tu, ombak semakin ganass!! ganas ko..hahaha 
aku dah bising ajak dorang naik.lagipun dah nk magribkan..Melin ngn Isyraf sampai kecut2 jari..pastu baru terasa lapar..


Lepas solat, gerak keluar cari dinner..tak tahu nk makan apa..aku memang dah tk blh nk fikir masa tu, menguap jer lebih 40 kali..hahaha..padahal baru pukul 8.30..giler punya penat weyyy..nk cover 5 hari punya tido..officemate cuti bersalin..
Malam tu ada Menteri Besar N9 lepak2 minum kat cafe hotel tu..something hotel ni, ramai pulak VVIP yg datang situ..maybe sbb hotel ni privacy kott..


Next day..lepas breakfast aku ikut dorang turun ke beach, pagi tu air surut..so, nk mandi pun tak best..jadinya buat aktiviti lain pulak..tangkap ketam and main pasir..



 

Picture ni mcm kat oversea pulak..mana datang mat salleh dua orang tu..tetiba sesat kat PD ni..


See..hasil tangan ummi, omputihh sangattkannn..kelass!!


Aku ni fanatik dgn brand H&M, for kiddos lar..mmg suka sgt..hargapun berpatutan..stylish!


Masa nk check out..isyraf buat muka sedih..pesal dik?
Adik tak nak balikkkkkk.. arrhhh sudah jgn buat hal!! jom2..kita naik kuda pulak..
ok later sambung kalau terdaya..hohoho..

3 comments:

Lynn Hamzah said...

hihihihi...x puas lg la tu duk PD...

::EIDA:: said...

haii akak gojes! lame ida tak menepek kat sini. akak still gojes !kekkekekke

Mila Ahmad said...

anak dara akak tu suka mila tengok kemain posingnya er.kiut !kita pun suka style akak, stylo tau.nampak muda padahal dua anak oke !

Post a Comment

Tuesday, April 8, 2014

Klana Beach Resort Port Dickson

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, April 08, 2014

End of school holiday last week aku bawak budak2 gi PD, takde planpun..ni semua husband yg arrange, ikutkan aku mmg takde mood nk gi holiday, penat kerja last week tak hilang lagi, hari2 balik 1..2 pagi!! nak qado tido!..tp kesian pulak kat anak2 cuti sekolah tkde kemanapun....so, akupun angguk jer lar..campak baju dua tiga helai dalam beg, terus gerak ke Klana Beach Resort, Teluk Kemang..Masa nk pergi tu aku baru tahu nama hotel tu, otw kePD aku membuta jer dlm keta..sedar2 dah sampai..
datin bangun, dah sampai datin..baik punya perlikannn!!! 


wahhhh cantiknya vieww..hilang stress, Hotel ni hujungggggg sekali..kawasan bukit..privacy sangat..rasa mcm bukan kat PD pulak! Pandai jugak you bie, I ingat u book hotel cap ayam jer..hahaha.
tapi beachnya agak jauh kebawah..semput jugak lar nak turun naik tangga tu..



Gambar tuan blog harus lar tempek dulu..gaya kena ada beb! kataaa datinnnn..so, datin kena lar duduk jer takyah nk uruskan check-in bagai..bengang jer laki aku! kuikuikui..


Nak jugakkk..


Ini sorang lagi tak boleh nak kalah..please don't grow up to fast kakak..pening ummi..kasut nk memilih..handbag..accessories..semua nk tiru aku..hahaha..sampai style posing pun sama..parah!!


Ni lar bilik kitaorg..ok lar selesa jgk..beach view! toiletpun besar..


Settle check-in, budak2 dah excited nk pegi beach..dorang turun dulu..aku turun kemudian..sambung tidooo..miahahaha..pastu tetiba sedar dah pukul 6.40, melompat aku bangun dari katil, lari2 turun ke beach cari dorang..
Sekali tgk dorang bukannya mandi manda..tapi tgh main guling2 kat pasir..apa nk dikata, jeling jer larr..
Emilyn cakap 'ummi, kenapa ummi turun, tido lar sampai malam..ummi kan penat'
Hamboii..tak tahu ni ikhlas ataupun perli ummi?




Dalam pukul 7 tu, ombak semakin ganass!! ganas ko..hahaha 
aku dah bising ajak dorang naik.lagipun dah nk magribkan..Melin ngn Isyraf sampai kecut2 jari..pastu baru terasa lapar..


Lepas solat, gerak keluar cari dinner..tak tahu nk makan apa..aku memang dah tk blh nk fikir masa tu, menguap jer lebih 40 kali..hahaha..padahal baru pukul 8.30..giler punya penat weyyy..nk cover 5 hari punya tido..officemate cuti bersalin..
Malam tu ada Menteri Besar N9 lepak2 minum kat cafe hotel tu..something hotel ni, ramai pulak VVIP yg datang situ..maybe sbb hotel ni privacy kott..


Next day..lepas breakfast aku ikut dorang turun ke beach, pagi tu air surut..so, nk mandi pun tak best..jadinya buat aktiviti lain pulak..tangkap ketam and main pasir..



 

Picture ni mcm kat oversea pulak..mana datang mat salleh dua orang tu..tetiba sesat kat PD ni..


See..hasil tangan ummi, omputihh sangattkannn..kelass!!


Aku ni fanatik dgn brand H&M, for kiddos lar..mmg suka sgt..hargapun berpatutan..stylish!


Masa nk check out..isyraf buat muka sedih..pesal dik?
Adik tak nak balikkkkkk.. arrhhh sudah jgn buat hal!! jom2..kita naik kuda pulak..
ok later sambung kalau terdaya..hohoho..

3 comments on "Klana Beach Resort Port Dickson"

Lynn Hamzah on April 9, 2014 at 9:35 AM said...

hihihihi...x puas lg la tu duk PD...

::EIDA:: on April 9, 2014 at 11:24 AM said...

haii akak gojes! lame ida tak menepek kat sini. akak still gojes !kekkekekke

Mila Ahmad on April 10, 2014 at 11:38 AM said...

anak dara akak tu suka mila tengok kemain posingnya er.kiut !kita pun suka style akak, stylo tau.nampak muda padahal dua anak oke !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...