Subscribe Twitter

Friday, October 24, 2014

Bestnya Mom & Baby Expo 2014

Salam Jumaat muslimin muslimat

1st nk citer pasal check up for 32 week last sabtu hari tu..baru naik 7 kg jer..tp berat baby dh hampir 2kg..so kira berat badan aku tk byk naik lar..urut dada lega..kalau tk hazabedah lar nk turunkan berat badan lepas deliver nanti..padahal aku kuat mkn kot..yg sgt ketara perut dan vontot ai jer..mcm dipam2..sblm tu aku MC 3 hari sakit pinggang..nk jalan ngn dudukpun sakit..mampu baring jer..tak tahan punya pasal aku call makcik urut bersalin tu..mintk dia picit2 manja kat belakang..lain mcm cara urutnya wey, tp mmg sedap..posisi kita mcm merangkak tu..then dia urut2 vontot..turun ke kaki..bahu pulak..kepala..tangan..perghhh mmg best..#perut tak sentuh yer# next daynya baru blh gerak as usual..kalau tak aku rasa mcm suster ngesott jer..


Kebetulan kat DEMC ada excibition pagi tu..ada lar mcm2 booth..ada Dr bunny ni..laki aku ckp..
u dgn bunny ni mcm tkde beza jer i tgk...dusshhhhhh..hampeh u bie..tkpe2 bila i dh kurus mcm nelopa nanti..u jgn nk kejar2 i...HAHAHA..


Muka ai dh sembab2....hoi! Minum ais pagi2?

Sementara nk tunggu no. We lepak2 dulu kat 'Teh Tarik' cafe ni..akupun lapar belum bfast..selalu anak2 ikut kalau gi check up..but tadi dorang masih lagi membongkang..so biar lar..weekendkannn..



Aloolooloo...abg ngah yg tk sabar nk tunggu baby keluar..Dia lar yg rajin picit2 aku kalau balik dari kerja tu..

Habis check up dlm pukul 11.3pg..balik rumah ambik anak2 dgn bibik..Aku jarang lar nk tinggalkan maid kat umah sorang2..selalu mmg bawak. Dia pun laju jer bersiap..sblm siap dia akan sibuk2 tanya aku dulu..saya pakai ini sesuai tak ibu? Cocok ngak sama tudung ini..
Sebab aku selalu complain fesyen dia..kadang2 mcm badut..tudung biru baju hijau seluar kuning..HAHAHA..Emilyn kata..bibik mcm rainbow lar..cantikkk sgttt!! pastu dia letak tangan kat bahu mata keatas..ko raseeee nk cubit tak..saja nk bagi bibik tu perasan cunn..Kohkohkoh..



Antara barang2 yang aku borong kat exspo tu..mmg murah lar dari harga luar..

Daripada warna bedding set tu dh blh tahu aku dpt baby apa..HAHAHA..baby BOY in the house..;))
Pergi lar korang..next week ada kat shah alam pulak..aku tgk org borong pampers..mcm nk pakai satu family, mmg murah. Minggu depan ni baru aku nk beli pampers..pastu nk beli pillowcase baby tu skali..nk tukar2 bila basuh nanti senang.
Macam3 branded items yg ada..dari sekecik2 puting sampai lar sebesar2 katil..semua adooo

Tapiiii yang tak dayanya sesak lar oittt..coz ramai sgt org, sampai perut berlaga perut..hahaha
..maklumlar yg dtgnya semua memboyotkann..


31/10 ~ 2/11 di IDCC shah alam..jom jom menginvest

5 comments:

Mila Ahmad said...

ibu mengandung ni memg comey kan? mila teringinnya lahaiii tapi xtau bila mudah-mudahan dapat rasa feel mengandung feel laga-laga perut kat expo eh hahahaha...

Red Linda said...

ha ah laa..btul kata suami awak...lebih krg sama awak ngan dr bunny tu..hehe. jgn mrh haaa....

GOLD FINGER said...

Akak doakan mila akan lalui semua ni..mungkin masanya belum tiba..

GOLD FINGER said...

Hahahhaa..baju ngn seluar dh lebih kurang jer..

Bunda a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari Bunda....

Post a Comment

Friday, October 24, 2014

Bestnya Mom & Baby Expo 2014

Posted by GOLD FINGER at Friday, October 24, 2014
Salam Jumaat muslimin muslimat

1st nk citer pasal check up for 32 week last sabtu hari tu..baru naik 7 kg jer..tp berat baby dh hampir 2kg..so kira berat badan aku tk byk naik lar..urut dada lega..kalau tk hazabedah lar nk turunkan berat badan lepas deliver nanti..padahal aku kuat mkn kot..yg sgt ketara perut dan vontot ai jer..mcm dipam2..sblm tu aku MC 3 hari sakit pinggang..nk jalan ngn dudukpun sakit..mampu baring jer..tak tahan punya pasal aku call makcik urut bersalin tu..mintk dia picit2 manja kat belakang..lain mcm cara urutnya wey, tp mmg sedap..posisi kita mcm merangkak tu..then dia urut2 vontot..turun ke kaki..bahu pulak..kepala..tangan..perghhh mmg best..#perut tak sentuh yer# next daynya baru blh gerak as usual..kalau tak aku rasa mcm suster ngesott jer..


Kebetulan kat DEMC ada excibition pagi tu..ada lar mcm2 booth..ada Dr bunny ni..laki aku ckp..
u dgn bunny ni mcm tkde beza jer i tgk...dusshhhhhh..hampeh u bie..tkpe2 bila i dh kurus mcm nelopa nanti..u jgn nk kejar2 i...HAHAHA..


Muka ai dh sembab2....hoi! Minum ais pagi2?

Sementara nk tunggu no. We lepak2 dulu kat 'Teh Tarik' cafe ni..akupun lapar belum bfast..selalu anak2 ikut kalau gi check up..but tadi dorang masih lagi membongkang..so biar lar..weekendkannn..



Aloolooloo...abg ngah yg tk sabar nk tunggu baby keluar..Dia lar yg rajin picit2 aku kalau balik dari kerja tu..

Habis check up dlm pukul 11.3pg..balik rumah ambik anak2 dgn bibik..Aku jarang lar nk tinggalkan maid kat umah sorang2..selalu mmg bawak. Dia pun laju jer bersiap..sblm siap dia akan sibuk2 tanya aku dulu..saya pakai ini sesuai tak ibu? Cocok ngak sama tudung ini..
Sebab aku selalu complain fesyen dia..kadang2 mcm badut..tudung biru baju hijau seluar kuning..HAHAHA..Emilyn kata..bibik mcm rainbow lar..cantikkk sgttt!! pastu dia letak tangan kat bahu mata keatas..ko raseeee nk cubit tak..saja nk bagi bibik tu perasan cunn..Kohkohkoh..



Antara barang2 yang aku borong kat exspo tu..mmg murah lar dari harga luar..

Daripada warna bedding set tu dh blh tahu aku dpt baby apa..HAHAHA..baby BOY in the house..;))
Pergi lar korang..next week ada kat shah alam pulak..aku tgk org borong pampers..mcm nk pakai satu family, mmg murah. Minggu depan ni baru aku nk beli pampers..pastu nk beli pillowcase baby tu skali..nk tukar2 bila basuh nanti senang.
Macam3 branded items yg ada..dari sekecik2 puting sampai lar sebesar2 katil..semua adooo

Tapiiii yang tak dayanya sesak lar oittt..coz ramai sgt org, sampai perut berlaga perut..hahaha
..maklumlar yg dtgnya semua memboyotkann..


31/10 ~ 2/11 di IDCC shah alam..jom jom menginvest

5 comments on "Bestnya Mom & Baby Expo 2014"

Mila Ahmad on October 24, 2014 at 3:28 PM said...

ibu mengandung ni memg comey kan? mila teringinnya lahaiii tapi xtau bila mudah-mudahan dapat rasa feel mengandung feel laga-laga perut kat expo eh hahahaha...

Red Linda on October 24, 2014 at 4:49 PM said...

ha ah laa..btul kata suami awak...lebih krg sama awak ngan dr bunny tu..hehe. jgn mrh haaa....

GOLD FINGER on October 25, 2014 at 12:15 AM said...

Akak doakan mila akan lalui semua ni..mungkin masanya belum tiba..

GOLD FINGER on October 25, 2014 at 12:16 AM said...

Hahahhaa..baju ngn seluar dh lebih kurang jer..

Bunda a.k.a KN on November 3, 2014 at 4:05 PM said...

Salam ukhuwah dari Bunda....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...