Subscribe Twitter

Saturday, October 4, 2014

Dating berdua ;)

Dah lama tak dating berdua ngn husband..jalan2 pegang tangan..makan suap2..hahahaha..
Kalau anak2 ikut sure pegang tangan dorang sorang satu..Aku selalu pegang tangan adik..Kakak pulak memang kepit tangan bapak dia jer lar..since dah ada bibik baru ni..alhamdulillah...dapat lar nak anje2 balik ngn somi ai..auuwwww...keluar shopping berdua..lepak2..minum2..borak2 hal org tua dengan aman dan damai..hahaha..
# eh sebenarnya bertiga..termasuk baby dlm perut..hehe..
biasalarkan dah lama tk keluar berdua..anak2 sure question mcm polis pencen..exspecially kakak..
ummi siap2 ni nk pergi mana? kenapa ummi makeup2 ni ? ikut jer vontot mak dia selagi tak jawab..ummi ngn abbie ada hal sikit..
hal apa??
Nk jumpa kawan jap..
kawan yg mana...kenapa nk jumpa??
haa gitew ler lebih kurang kena soal siasat..hahaha..end up bapak dia akan bersuara..duduk jer rumah buat homework..baca buku..#buat suara garang sikit# terus diam..hahahaha..Aku pulak bisik2 kat kakak..nanti ummi belikan buku yer..buku frozen..terus senyum..ok boleh pergi dgn hati yg tenang..hehehe..anak anakkk...

Weekend tu teringin nk makan kat Madam Kwan..nk minum ABC..ok lar aku decide makan kat Empire Mall Subang jer..eh skli husband kata..tk jemu ker asyik pergi area subang jer..kerja kat subang..makan kat subang..hahaha..google2 kat mana ada lagi Madam Kwan. oooo..banyak rupanya branch Madam Kwan ni..ada kat Mid Valley, KLCC, OU, Pavillion...etc. so, pikir punya pikir..jom kita pi makan yg kat Pavillion tu..baru lar rasa org kaya sikit..kakakak..motif sangatkan pergi Pavillion semata2 nak makan ABC Madam Kwan..Tghari tu dah siap2 lunch kat umah ngan anak2..keluar dlm pukul 3 so perutpun masih kenyang lagi, order yg ringan2 jer..Aku order rojak buah & ABC..somi plk order noodle paveret dia..



Nak bak hangggg...sedap nk mampuihhh rojak buah ni....fresh jer..besar portion ni..RM14 kalau tk silap..sebab sedap tu aku tempet 2 gambar skli..bagi korang terliur..isshhh aku plk yg terliur balik \○


 Sang Ha Noodles
Harga ikut saiz udang..yg ni RM40.90..haa ambik kau..sedap jugak..puashati pakhencik ;)


My favorite foreverrrr...reverrr..

Habis makan..jalan2 kat dlm Pavi tu..dah mcm doremon jer aku tgk diri sendiri..nangis dalam hati..;( sabar2 lagi 2 bulan jer..tetiba nampak Butik Michael Kors. Omgeee..kat sini ada jgk, ingat kat Garden MV jer.
selain dari ABC..MK pun paveret aku jgk..boleh gitew..mcm takde related jer kan...kahkahkah..jauh betul menyimpangg..Ok lar kita masuk tgk2 jer..walaupun aku baru dapat bonus..$$$..alhamdulillah... tp kena saving utk deliver baby nanti...Kot2 lar kena ceaser ke, 10k tu mmg dh confirm punya. Pastu aku simpan sikit2 nk beli satu handbag ni, dah lama aku aim bag tu..telan2 air liur tgk gambar jer..sabar3 lepas deliver nanti cukup ler saving tu..saiko kann..hahahhaha..sanggup berjimat nk beli handbag 》》fuhhhh lap peluhh..



Aku mmg nk tukar purse dari hari tu lagi..so nmpk design ni mcm best jer..blh letak hp skli dlm tu..ada byk color, tp 3 color ni jer yg aku berkenan..memula nk ambik yg biru tu..tp somi kata merah tu lagi cantik..new color! Ok lar..
Pastu aku try2 lar handbag skli..tak disangka2 somi bersuara..
Nak ker? Kalau nak ambik lar i bayar..kira hadiah besday hari tu..
ye kerr?? betul? 
iye..
auuwwww..terus rasa syg byk2 kat u bie ♡♡♡♡♡..hari tu masa besday i bila u ckp bibik tu sebagai hadiah besday i..remok hati i tau..kakakakakak

So, apalagi cepat2 aku pilih sebelum somi tukar fikiran...bukan senang dia nk offer aku time hari2 biasa ni..lain lar kalau time besday ker..anniversary ker..itu wajibulngunahh..
Kita ni yg jenis husband and wife sesama kerja..sesama ada gaji..kena lar saling bantu membantu, jangan ler duit i kerja utk i jer..kena lar hulur2 jgk..aku paham lar hari tu somi dh bayar cost ambik bibik dekat 8k jgk..sepatutnya aku yg bayar sbb bibik tu tolong buat kerja aku..kerja2 rumah..tp masa bibik tu sampai aku belum bonus lagi..kuikuikui..so, cost nk deliver baby ni aku plk yg hulur kat dia..gitew ler kita kena saling memahami..jgn ler ckp ko suami ko kena tanggung semua! sian pulakkan..lainlar kita tk kerja fulltime housewife..memasing pendapat lar kannn..


Saffiano Leather Large Phone Wristlet
&
 Jet Set Top-Zip Saffiano Leather Tote

Eh sambung balik..settle semua hatipun kembang kempis..berbunga2..jom kita balik, sampai umah dh malam..emilyn dh siap tunggu depan pintu..
mana buku frozen kakak?
Allahuakhbar..ummi lupeeee kakak..
jom2 kita gi kedai..sempat lagi ni..

Nasib baik kedai buku tu bukak lagi..kalau tk mak enon ni sure merajuk sambil membebel 3 hari 3 mlm..
masa nk tidur tu..kakak tetiba bersuara..
ummi beli handbag lagi yer?
Aku diam jer pura2 tido tk dengar
habis duit abie kakak..nanti kakak nk sekolah tkde duit dah..
Lol..saboorr jerr lar aku..mcm rasa kena panah petir jer ayat tu, mcm lar abie dia jer ada duit..ummi tkde..eeee geram2..hahahahaha..


5 comments:

Anonymous said...

Hahahhaha.....win betul hadiah birthday u hari tu. U patut sujud syukor sbb ada bibik suka kpop....ehhhh

kak jes....bila nk belanja I n pasangan yg bg i lagu "some" tu




yang dipaksa komen.....si manis piyah

GOLD FINGER said...

Yeah bolehh...kuang asam u..bilanya nk makan...pastikan bwk cincin skli

Mak lagenda said...

nak komen by number la pulak..sbb rasa mcm bnyk perlu dikomenkan

1- mee udang terbelah duo tu mmg bisa meruntunkan jiwo den yg sdg kesepian sipot ni. Cisssss..mejejes ailio i tau..tasuke..tasukee

2-rojak pom sodapppppp..mmg nmpk fresh2 betul semua buah2 dia. Yg putih ijo tu jambu eyh? Alahaiii..

3- kelako gila kakak wat statement tu. Tau la plak dia susah ati takut duet bapak dia abes eyh. Ahaha..patutnya u smash blk kakak..jwp je. better duet ur bapak abes kat mama drpd duet papa abes kat pompuan lain. Eh. Ada ke? *joking okeh* Kah kah kah kah kah..

GOLD FINGER said...

Hahaha..mak maha panjang komen ni..moh ler dtg sini kita gi mkn together2..yg no3 tu mmg nk kena debik apaknya kalau ada org lain..haha

::EIDA:: said...

Sang Ha Noodles tu sedapnya.. beso nye udang!!! kalau order kene makan berdua . sbb harga? HAHHAHHAH

Post a Comment

Saturday, October 4, 2014

Dating berdua ;)

Posted by GOLD FINGER at Saturday, October 04, 2014
Dah lama tak dating berdua ngn husband..jalan2 pegang tangan..makan suap2..hahahaha..
Kalau anak2 ikut sure pegang tangan dorang sorang satu..Aku selalu pegang tangan adik..Kakak pulak memang kepit tangan bapak dia jer lar..since dah ada bibik baru ni..alhamdulillah...dapat lar nak anje2 balik ngn somi ai..auuwwww...keluar shopping berdua..lepak2..minum2..borak2 hal org tua dengan aman dan damai..hahaha..
# eh sebenarnya bertiga..termasuk baby dlm perut..hehe..
biasalarkan dah lama tk keluar berdua..anak2 sure question mcm polis pencen..exspecially kakak..
ummi siap2 ni nk pergi mana? kenapa ummi makeup2 ni ? ikut jer vontot mak dia selagi tak jawab..ummi ngn abbie ada hal sikit..
hal apa??
Nk jumpa kawan jap..
kawan yg mana...kenapa nk jumpa??
haa gitew ler lebih kurang kena soal siasat..hahaha..end up bapak dia akan bersuara..duduk jer rumah buat homework..baca buku..#buat suara garang sikit# terus diam..hahahaha..Aku pulak bisik2 kat kakak..nanti ummi belikan buku yer..buku frozen..terus senyum..ok boleh pergi dgn hati yg tenang..hehehe..anak anakkk...

Weekend tu teringin nk makan kat Madam Kwan..nk minum ABC..ok lar aku decide makan kat Empire Mall Subang jer..eh skli husband kata..tk jemu ker asyik pergi area subang jer..kerja kat subang..makan kat subang..hahaha..google2 kat mana ada lagi Madam Kwan. oooo..banyak rupanya branch Madam Kwan ni..ada kat Mid Valley, KLCC, OU, Pavillion...etc. so, pikir punya pikir..jom kita pi makan yg kat Pavillion tu..baru lar rasa org kaya sikit..kakakak..motif sangatkan pergi Pavillion semata2 nak makan ABC Madam Kwan..Tghari tu dah siap2 lunch kat umah ngan anak2..keluar dlm pukul 3 so perutpun masih kenyang lagi, order yg ringan2 jer..Aku order rojak buah & ABC..somi plk order noodle paveret dia..



Nak bak hangggg...sedap nk mampuihhh rojak buah ni....fresh jer..besar portion ni..RM14 kalau tk silap..sebab sedap tu aku tempet 2 gambar skli..bagi korang terliur..isshhh aku plk yg terliur balik \○


 Sang Ha Noodles
Harga ikut saiz udang..yg ni RM40.90..haa ambik kau..sedap jugak..puashati pakhencik ;)


My favorite foreverrrr...reverrr..

Habis makan..jalan2 kat dlm Pavi tu..dah mcm doremon jer aku tgk diri sendiri..nangis dalam hati..;( sabar2 lagi 2 bulan jer..tetiba nampak Butik Michael Kors. Omgeee..kat sini ada jgk, ingat kat Garden MV jer.
selain dari ABC..MK pun paveret aku jgk..boleh gitew..mcm takde related jer kan...kahkahkah..jauh betul menyimpangg..Ok lar kita masuk tgk2 jer..walaupun aku baru dapat bonus..$$$..alhamdulillah... tp kena saving utk deliver baby nanti...Kot2 lar kena ceaser ke, 10k tu mmg dh confirm punya. Pastu aku simpan sikit2 nk beli satu handbag ni, dah lama aku aim bag tu..telan2 air liur tgk gambar jer..sabar3 lepas deliver nanti cukup ler saving tu..saiko kann..hahahhaha..sanggup berjimat nk beli handbag 》》fuhhhh lap peluhh..



Aku mmg nk tukar purse dari hari tu lagi..so nmpk design ni mcm best jer..blh letak hp skli dlm tu..ada byk color, tp 3 color ni jer yg aku berkenan..memula nk ambik yg biru tu..tp somi kata merah tu lagi cantik..new color! Ok lar..
Pastu aku try2 lar handbag skli..tak disangka2 somi bersuara..
Nak ker? Kalau nak ambik lar i bayar..kira hadiah besday hari tu..
ye kerr?? betul? 
iye..
auuwwww..terus rasa syg byk2 kat u bie ♡♡♡♡♡..hari tu masa besday i bila u ckp bibik tu sebagai hadiah besday i..remok hati i tau..kakakakakak

So, apalagi cepat2 aku pilih sebelum somi tukar fikiran...bukan senang dia nk offer aku time hari2 biasa ni..lain lar kalau time besday ker..anniversary ker..itu wajibulngunahh..
Kita ni yg jenis husband and wife sesama kerja..sesama ada gaji..kena lar saling bantu membantu, jangan ler duit i kerja utk i jer..kena lar hulur2 jgk..aku paham lar hari tu somi dh bayar cost ambik bibik dekat 8k jgk..sepatutnya aku yg bayar sbb bibik tu tolong buat kerja aku..kerja2 rumah..tp masa bibik tu sampai aku belum bonus lagi..kuikuikui..so, cost nk deliver baby ni aku plk yg hulur kat dia..gitew ler kita kena saling memahami..jgn ler ckp ko suami ko kena tanggung semua! sian pulakkan..lainlar kita tk kerja fulltime housewife..memasing pendapat lar kannn..


Saffiano Leather Large Phone Wristlet
&
 Jet Set Top-Zip Saffiano Leather Tote

Eh sambung balik..settle semua hatipun kembang kempis..berbunga2..jom kita balik, sampai umah dh malam..emilyn dh siap tunggu depan pintu..
mana buku frozen kakak?
Allahuakhbar..ummi lupeeee kakak..
jom2 kita gi kedai..sempat lagi ni..

Nasib baik kedai buku tu bukak lagi..kalau tk mak enon ni sure merajuk sambil membebel 3 hari 3 mlm..
masa nk tidur tu..kakak tetiba bersuara..
ummi beli handbag lagi yer?
Aku diam jer pura2 tido tk dengar
habis duit abie kakak..nanti kakak nk sekolah tkde duit dah..
Lol..saboorr jerr lar aku..mcm rasa kena panah petir jer ayat tu, mcm lar abie dia jer ada duit..ummi tkde..eeee geram2..hahahahaha..


5 comments on "Dating berdua ;)"

Anonymous said...

Hahahhaha.....win betul hadiah birthday u hari tu. U patut sujud syukor sbb ada bibik suka kpop....ehhhh

kak jes....bila nk belanja I n pasangan yg bg i lagu "some" tu




yang dipaksa komen.....si manis piyah

GOLD FINGER on October 7, 2014 at 5:15 PM said...

Yeah bolehh...kuang asam u..bilanya nk makan...pastikan bwk cincin skli

Mak lagenda on October 8, 2014 at 10:12 AM said...

nak komen by number la pulak..sbb rasa mcm bnyk perlu dikomenkan

1- mee udang terbelah duo tu mmg bisa meruntunkan jiwo den yg sdg kesepian sipot ni. Cisssss..mejejes ailio i tau..tasuke..tasukee

2-rojak pom sodapppppp..mmg nmpk fresh2 betul semua buah2 dia. Yg putih ijo tu jambu eyh? Alahaiii..

3- kelako gila kakak wat statement tu. Tau la plak dia susah ati takut duet bapak dia abes eyh. Ahaha..patutnya u smash blk kakak..jwp je. better duet ur bapak abes kat mama drpd duet papa abes kat pompuan lain. Eh. Ada ke? *joking okeh* Kah kah kah kah kah..

GOLD FINGER on October 8, 2014 at 2:09 PM said...

Hahaha..mak maha panjang komen ni..moh ler dtg sini kita gi mkn together2..yg no3 tu mmg nk kena debik apaknya kalau ada org lain..haha

::EIDA:: on October 10, 2014 at 9:06 AM said...

Sang Ha Noodles tu sedapnya.. beso nye udang!!! kalau order kene makan berdua . sbb harga? HAHHAHHAH

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...