Subscribe Twitter

Monday, October 13, 2014

Sime Darby LPGA Malaysia 2014 Charity GALA DINNER


- A Night to Remember -
to celebrate WOMEN WITH DRIVE


Last week dpt invitation fr Gala Dinner at Grand Ballroom, Sime Darby Convention Centre..actually ni majlis amal every year dihostkan oleh Sime Darby..this time donate to CARIF..
Memula dpt mcm tk nk pergi..boyot2 ni jadi anti sosial pulak rasanya..lagipun pening pikir nk pakai baju apa? Limited sikit fesyen2 utk preggy mommy ni..Dress code is evening enttire with touch of pink, tp last minit dpt email dari organiser inform that Queen pun akan hadir jgk..sooo

Please note that the Raja Permaisuri Agong will be attending the dinner. The organiser has requested the male attendees to wear lounge suit (suit will be adequate) and evening dress (below knee length) or baju kurung or kebaya for female attendees (nothing revealing).
so, pakaian harus lar sopan santun gitew..ok fine aku repeat jer baju gi wedding hari tu.

Event start 7.30..DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah is our special guest mlm tu. Queen sampai 8.00pm..so sila sampai sebelum Queen sampai yer..we from shah alam nk ker damansara tu time2 peak hour tu..hazabedah sungguh..neves giler takut tk sampai before 8pm..nasib reen tahu jalan short cut..ikut jln dlm lalu ara damansara..fuhhhhhh lega..


Dress merah tu..Daphne Iking ;)

Register 1st then ada minum2 dulu before masuk dlm tu..wahh ramainya retisss..teruja ai..ada jer kot tetamu yg pakai seksi2..dh international eventkann..camner nk suh follow protokol..sbb tu guest kena sampai b4 Queen..so blh sorok2 sikit seksi tu..


Daulat Tuanku
DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah

8.30 Queen sampai..semua kena bangun..mohon sembah duli..cantik Queen serba pink mlm tu. Masa ni baby dlm perut dh main sepak raga kelaparan..bertabah lar nakkk, mak minum sky jus jer dulu buat lapik perut..1st speech by YAB Tun Musa Hitam ( Chairman of Yayasan Sime Darby)..bla..bla..all related to this charity..and CARIF ( Cancer Research Initiatives Foundation )

 

Amboii..bulatnya muka ai..tu baru muka..xoxoxo





Our table no.48, aku bayang jauh kedaung ke belakang..rupanya depan sebelah stage jer..dekat dgn emcee..oiit Elaine Daly lar MC nya..fuhh body diaa kemain lentikk..tgh practice 'daulat tuanku' 3..4 kali..fyi satu table utk 10 org about RM15k, tp satu seat kena reserve utk player golf..so kami dtg 9 org jer..ko rasa last minit kalau aku tk dtg mahunya bos mengamuk..dekat RM2k per person hokey.


Gourmet Dinner created by Dr Ezani Monoto, The 1st Winner of Masterchef Malaysia. Dia duk belakang table aku jer..simple orangnyaa..




1st Performance by Harith Iskandar..
Menyembah duli dulu..then mintak permission utk berbahasa english..joke Harith Iskandar ni mcm aku dh pernah dgr..tp tk ingat kat mana..mmg kelakor..》》 yang chinese2 nipun suka jgk kat dia..

Fashion and Music Extravaganza Featuring the Malaysia Divas, Presented by ELLE Malaysia






2nd performance by Sheila Majid...dia nyanyi 2 lagu..tk nampak tua dia ni, suara sedap maintain jer dulu kini dan selamanya..




Ning Baizura the 3rd one..kawan aku yg chinese ni tanya..who is this girl??u dun know arrr?
Akupun google2 lar kat HP...nk tunjuk images yg lebih clear..tp tetap tk kenal jgk, hohoho..whatever lahhh..





Bila Jaclyn Victor keluar semua sorak..mungkin ramai yg kenal dia ni..dia nyanyi semua lagu english. Cantik betul body Jac ni..aku yg pompuan ni pun teruja tgk tk kedip2 mata..mmg mantapp larr..




Kak Dibah punya performance last sekali..mmg aku tunggu2..aku suka dia..dia ada aura humor..pandai entertain org..ceria jer..voice dia jgn ckp larrr..mmg lemak berkrim disukai ramai..nyanyi pulak lagu I will survive..fuhhh yummy...


Resepi by Dr Ezani..semua sedap..tp ciput2 jer portionnya..presentation mmg debom..dorang serve sorang2..yg bestnya dorang hantar makanan tu kat aku dulu..siap ckp 'maaf yg lain sebentar ya'
..ko rasee..touching tak? Office mate aku tu dengki..dia kata tu mmg protocol nk serve makanan..dlm satu table tu kalau ada pompuan..dia akan bagi pompuan dulu..then kalau pompuan ada ramai dia akan serve pompuan yg TUA dulu..kuang ajor sgtkan statement tu, nk ckp aku nmpk tua larkan...hahaha..ckp lar aku pregnant sbb tu dia serve dulu. Sedap sikit telinga dgr..haha...ggrrhhhhh

We olls keluar awal sikit..masa tu 4 org artis ni tgh perform together2..kita takut jem..punya lar azabnya aku nk mintk lalu keluar dari ballroom tu..coz meja rapat2..asyik 'sorry excuse me..sorry excuse me'..grrhhh..yg si reen n wai kuan laju jer jln selit2 tinggalkan aku terhegeh2 kat belakang..ai kan boyot..tk lepas perut nk lalu kat celah2 kosi n table tu..malu jgk lar ;\○
Overall performance mmg best..puashati *** cuma makanan jer tak cukup utk aku yg pregnant ni..kohkohkoh..balik tu singgah beli burger pulak..baru lar betul2 kenyang..hehe

With Love - Mommy Boyot

5 comments:

ameris said...

adoii tes.. aku leh imagine dgn perot ko tuh...

GOLD FINGER said...

Hahaha..sangkut perut aku tes..

Mad Parihh said...

salam blogwalking :) jangan lupa singgah . . http://blogparihh.blogspot.com/

::EIDA:: said...

kita pempuan terkelip kelip tgok body jac. yang laki cmne la kan.. hehehehhhehe..............

GOLD FINGER said...

Betul ida..meleleh air liur mcm air paip dorang tgk jac tu..mmg cantik sungguh body dia

Post a Comment

Monday, October 13, 2014

Sime Darby LPGA Malaysia 2014 Charity GALA DINNER

Posted by GOLD FINGER at Monday, October 13, 2014

- A Night to Remember -
to celebrate WOMEN WITH DRIVE


Last week dpt invitation fr Gala Dinner at Grand Ballroom, Sime Darby Convention Centre..actually ni majlis amal every year dihostkan oleh Sime Darby..this time donate to CARIF..
Memula dpt mcm tk nk pergi..boyot2 ni jadi anti sosial pulak rasanya..lagipun pening pikir nk pakai baju apa? Limited sikit fesyen2 utk preggy mommy ni..Dress code is evening enttire with touch of pink, tp last minit dpt email dari organiser inform that Queen pun akan hadir jgk..sooo

Please note that the Raja Permaisuri Agong will be attending the dinner. The organiser has requested the male attendees to wear lounge suit (suit will be adequate) and evening dress (below knee length) or baju kurung or kebaya for female attendees (nothing revealing).
so, pakaian harus lar sopan santun gitew..ok fine aku repeat jer baju gi wedding hari tu.

Event start 7.30..DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah is our special guest mlm tu. Queen sampai 8.00pm..so sila sampai sebelum Queen sampai yer..we from shah alam nk ker damansara tu time2 peak hour tu..hazabedah sungguh..neves giler takut tk sampai before 8pm..nasib reen tahu jalan short cut..ikut jln dlm lalu ara damansara..fuhhhhhh lega..


Dress merah tu..Daphne Iking ;)

Register 1st then ada minum2 dulu before masuk dlm tu..wahh ramainya retisss..teruja ai..ada jer kot tetamu yg pakai seksi2..dh international eventkann..camner nk suh follow protokol..sbb tu guest kena sampai b4 Queen..so blh sorok2 sikit seksi tu..


Daulat Tuanku
DYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah

8.30 Queen sampai..semua kena bangun..mohon sembah duli..cantik Queen serba pink mlm tu. Masa ni baby dlm perut dh main sepak raga kelaparan..bertabah lar nakkk, mak minum sky jus jer dulu buat lapik perut..1st speech by YAB Tun Musa Hitam ( Chairman of Yayasan Sime Darby)..bla..bla..all related to this charity..and CARIF ( Cancer Research Initiatives Foundation )

 

Amboii..bulatnya muka ai..tu baru muka..xoxoxo





Our table no.48, aku bayang jauh kedaung ke belakang..rupanya depan sebelah stage jer..dekat dgn emcee..oiit Elaine Daly lar MC nya..fuhh body diaa kemain lentikk..tgh practice 'daulat tuanku' 3..4 kali..fyi satu table utk 10 org about RM15k, tp satu seat kena reserve utk player golf..so kami dtg 9 org jer..ko rasa last minit kalau aku tk dtg mahunya bos mengamuk..dekat RM2k per person hokey.


Gourmet Dinner created by Dr Ezani Monoto, The 1st Winner of Masterchef Malaysia. Dia duk belakang table aku jer..simple orangnyaa..




1st Performance by Harith Iskandar..
Menyembah duli dulu..then mintak permission utk berbahasa english..joke Harith Iskandar ni mcm aku dh pernah dgr..tp tk ingat kat mana..mmg kelakor..》》 yang chinese2 nipun suka jgk kat dia..

Fashion and Music Extravaganza Featuring the Malaysia Divas, Presented by ELLE Malaysia






2nd performance by Sheila Majid...dia nyanyi 2 lagu..tk nampak tua dia ni, suara sedap maintain jer dulu kini dan selamanya..




Ning Baizura the 3rd one..kawan aku yg chinese ni tanya..who is this girl??u dun know arrr?
Akupun google2 lar kat HP...nk tunjuk images yg lebih clear..tp tetap tk kenal jgk, hohoho..whatever lahhh..





Bila Jaclyn Victor keluar semua sorak..mungkin ramai yg kenal dia ni..dia nyanyi semua lagu english. Cantik betul body Jac ni..aku yg pompuan ni pun teruja tgk tk kedip2 mata..mmg mantapp larr..




Kak Dibah punya performance last sekali..mmg aku tunggu2..aku suka dia..dia ada aura humor..pandai entertain org..ceria jer..voice dia jgn ckp larrr..mmg lemak berkrim disukai ramai..nyanyi pulak lagu I will survive..fuhhh yummy...


Resepi by Dr Ezani..semua sedap..tp ciput2 jer portionnya..presentation mmg debom..dorang serve sorang2..yg bestnya dorang hantar makanan tu kat aku dulu..siap ckp 'maaf yg lain sebentar ya'
..ko rasee..touching tak? Office mate aku tu dengki..dia kata tu mmg protocol nk serve makanan..dlm satu table tu kalau ada pompuan..dia akan bagi pompuan dulu..then kalau pompuan ada ramai dia akan serve pompuan yg TUA dulu..kuang ajor sgtkan statement tu, nk ckp aku nmpk tua larkan...hahaha..ckp lar aku pregnant sbb tu dia serve dulu. Sedap sikit telinga dgr..haha...ggrrhhhhh

We olls keluar awal sikit..masa tu 4 org artis ni tgh perform together2..kita takut jem..punya lar azabnya aku nk mintk lalu keluar dari ballroom tu..coz meja rapat2..asyik 'sorry excuse me..sorry excuse me'..grrhhh..yg si reen n wai kuan laju jer jln selit2 tinggalkan aku terhegeh2 kat belakang..ai kan boyot..tk lepas perut nk lalu kat celah2 kosi n table tu..malu jgk lar ;\○
Overall performance mmg best..puashati *** cuma makanan jer tak cukup utk aku yg pregnant ni..kohkohkoh..balik tu singgah beli burger pulak..baru lar betul2 kenyang..hehe

With Love - Mommy Boyot

5 comments on "Sime Darby LPGA Malaysia 2014 Charity GALA DINNER"

ameris on October 13, 2014 at 1:32 PM said...

adoii tes.. aku leh imagine dgn perot ko tuh...

GOLD FINGER on October 13, 2014 at 2:21 PM said...

Hahaha..sangkut perut aku tes..

Mad Parihh on October 13, 2014 at 5:05 PM said...

salam blogwalking :) jangan lupa singgah . . http://blogparihh.blogspot.com/

::EIDA:: on October 13, 2014 at 5:33 PM said...

kita pempuan terkelip kelip tgok body jac. yang laki cmne la kan.. hehehehhhehe..............

GOLD FINGER on October 13, 2014 at 11:17 PM said...

Betul ida..meleleh air liur mcm air paip dorang tgk jac tu..mmg cantik sungguh body dia

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...