Subscribe Twitter

Friday, September 7, 2012

Raya Kilat..2012


Raya tahun ni..raya yg paling cepat kilat..raya ke3 dah balik shah alam..*yer ker?? ada org raya pertama dah kerja* ah fedulikkk situu..aku tetap jgk nk sentap..gara2 si somi dah start keja raya ke3 tu..maka aku dgn tangisan sedu sedan bersama anak2 diseret balik ke shah alam..kijam..kijam..mmg kilang omputih betul lar..tak tahu ker org nk raya kat malaysia ni hah!..huhh.
tapi dalam sentap2 tu..sakan jugak lar mak ngn anak2 ni haa beraya..bak kata aoran ajiss lar..raya ni utk isteri dan anak2..hah tu maknanya, bapak raya ala kadar jer...hahahha..



 

Malam raya dirumah tok usop @ teluk intan..aaaiii riang ria anak2 main bunga api..pakcik2 pulak bawak balik segala jenis mercun..berdetum2 dah mcm perang saudara pulak..ditambah pulak meriam anak abang long aku tu..heyyy..asyik..opocot2..jer opah korang terkejut...





Budak kecik ni..entah kenapa ambik gambo pose cam org sakit pinggang..konon2 dah bersampin tu..ala2 berzapin pulak yer..Si kakak pulak..dah tak blh nk dikawal..jumpa sepupu sepapat..hilang memanjang..




Ni lar anak2 mak yg dah kawin..aku susun ikut turutan..abg long..( ngaper long pakai t-shirt jer??..baju melayu tak sempat siap..pakai t-shirt hitampun jadi lar..janji sedondon..gelak tergolek2 kitaorg adik beradik..huahuahua )..abg ngah..pastu akak aku red family..then yg hijau mcm pokok merimbun bergerak tu..family goldfinger larrr...hehehehe..cucu mak 11 org..anak ada 6..complete lar masa raya tu..maka huru hara lar umah opah tu..dah cucunya kecik2 belaka..tapi sebenarnya itu lar yg buat dorang bahagia..bila anak2 dah balik, sepi lar rumah tu...

Dalam hati : banyak giler gambo..nk upload punya lar lemaunya..simpan buat pekasam jer larr jawabnya

1 comments:

Mak Lagenda said...

Kilat pon kilat lah..janji rayooooo!! ha ha ha ha

Post a Comment

Friday, September 7, 2012

Raya Kilat..2012

Posted by GOLD FINGER at Friday, September 07, 2012

Raya tahun ni..raya yg paling cepat kilat..raya ke3 dah balik shah alam..*yer ker?? ada org raya pertama dah kerja* ah fedulikkk situu..aku tetap jgk nk sentap..gara2 si somi dah start keja raya ke3 tu..maka aku dgn tangisan sedu sedan bersama anak2 diseret balik ke shah alam..kijam..kijam..mmg kilang omputih betul lar..tak tahu ker org nk raya kat malaysia ni hah!..huhh.
tapi dalam sentap2 tu..sakan jugak lar mak ngn anak2 ni haa beraya..bak kata aoran ajiss lar..raya ni utk isteri dan anak2..hah tu maknanya, bapak raya ala kadar jer...hahahha..



 

Malam raya dirumah tok usop @ teluk intan..aaaiii riang ria anak2 main bunga api..pakcik2 pulak bawak balik segala jenis mercun..berdetum2 dah mcm perang saudara pulak..ditambah pulak meriam anak abang long aku tu..heyyy..asyik..opocot2..jer opah korang terkejut...





Budak kecik ni..entah kenapa ambik gambo pose cam org sakit pinggang..konon2 dah bersampin tu..ala2 berzapin pulak yer..Si kakak pulak..dah tak blh nk dikawal..jumpa sepupu sepapat..hilang memanjang..




Ni lar anak2 mak yg dah kawin..aku susun ikut turutan..abg long..( ngaper long pakai t-shirt jer??..baju melayu tak sempat siap..pakai t-shirt hitampun jadi lar..janji sedondon..gelak tergolek2 kitaorg adik beradik..huahuahua )..abg ngah..pastu akak aku red family..then yg hijau mcm pokok merimbun bergerak tu..family goldfinger larrr...hehehehe..cucu mak 11 org..anak ada 6..complete lar masa raya tu..maka huru hara lar umah opah tu..dah cucunya kecik2 belaka..tapi sebenarnya itu lar yg buat dorang bahagia..bila anak2 dah balik, sepi lar rumah tu...

Dalam hati : banyak giler gambo..nk upload punya lar lemaunya..simpan buat pekasam jer larr jawabnya

1 comments on "Raya Kilat..2012"

Mak Lagenda on September 7, 2012 at 10:12 AM said...

Kilat pon kilat lah..janji rayooooo!! ha ha ha ha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...