Subscribe Twitter

Tuesday, September 3, 2013

Kisah Raya 2013

Kalau aku kayaaaa...hari2 hari rayaaaaa...syok plk lagu ni..
Masih dlm bulan syawal lagikannn..so kira aci lar kalau aku nk citer pasal raya kami tahun ni..tak berseri blog aku kalau takde story pasal rayakan...blog org lain semua dh khatam citer raya..aku baru nk bismillah wey...raya tahun ni agak huru hara sikit..salah satu sbbnya is BIBIK larr..hahhahaa..apa lar lagi masalah aku kalau bukan pasal bibik..sampaikan nadia blogger yg famos tu pun call aku tanya pasal bibik jgk...kuikuikui...

Okeyy berbalik kepada citer raya yerr...hahaha..raya tahun ni sepatutnya rumah inlaw..tp disebabkan hal2 tertentu makanya service bertukar tangan...last minit tukar plan raya kat rumah mak aku pulak..horeeeyyyyy...hoyeeyyy!! Actually aku okey jer raya mana2..*angkat kening* umah mak ker..mama kerr..dua2 aku sukaaa...jgn suh aku raya kat umah sendiri sudah...takmo..takmoooo..ai org kampung youuu..raya kat kampung jgk best..blh tersangkut kat jem berjam2 sambil dgr lagu raya, ooooo balik kampung..takpun lagu ni..indahnya beraya didesaaa... pastu bukak biskut raya yg nk bagi kat mak tu..makan sikit2 dlm keta..sedar2 habis sebalang..kohkohkoh..ampun mak ajah...then packing baju mcm nk pindah, penuh padat kereta..kalau bagi lorrypun aku blh penuhkan jgk....pastu kat umah mak merebut bilik air..merebut ampaian..merebut bantal..pastu gaduh turn sapa basuh pinggan..dulu ada bibik..aku sub jer kat dia, kali ni bersenteng lengang aku bersilat kat dapur tu..*sila lar percayaaaa hokey * aihhh semua tu lar terapi buat aku..time2 tu dah tak pikir pasal kerja langsung..lupa dah aku kerja apa..kerja kat mana...hahhaa..losss..



Pagi2 raya selalunya lepas salam2 tu..kitaorg serang rumah abg long & Angah aku..jauh sgttttttttt *mata keatas* kat belakang rumah mak jer..hahaha...ni dua2 anak mak..tk blh duduk jauh dari makpak..
then weolls beraya rumah pakcik2 sblh ayah...punnn area situ2 jgk..kiranya hari raya pertama tu mmg jimat petrol larr...lenggang lenggok mak limah jln berlenggangggg...mak limah sayang..mak limahhhh larr sangatt..

 



Otai meriam kat teluk intan...ni baru fun!!
 
Balik jer berjalan raya...budak2 semua senyappp...hilanggg!! Rupanya dorang semua masuk bilik cari kipas bukak gajet masing2..eeeee..sakit hati hati mak korang ni tau!!..beria2 beli baju raya..bersampin bagai..last2nya duk dlm bilik main game..mmg mendatangkan kemarahan dipagi raya ni..rampas semua gajet2..suh dorang pi main meriam pulak...hahahahah..baguih sungguh idea maknya!!



2nd hari raya..tema black metal..kebaya ni actually stail panjang bawah lutut..tp aku nampak mcm cacat kalau pakai labuh2 ni..hahaha..so aku potong jadi mcm kebaya biasa..2nd & 3rd raya baru kereta bergerak..pg jauh2 sikit dari kampung..hahaha..time ni mmg hancus diet aku..tk peduli dahh..namanyapun rayakan..kalau tak makan baik ko niat puasa 6 jer terus..hahahaha




3rd raya..aku suka sgt2 baju ni..beli masa lastday puasa kat plaza masalam..followinsta #fyazara..giltershawl ni pulak dari #sincerelybyus aka SBU kat shah alam jgk..both is ohsem!!

 

tak mampu aku nk sara budak kecik sorang ni wey..hahahaha..dgn handbag..rantai..kasut..gelang..jam..semua nk pink..sbb pakai baju pink...then korang bayangkan kalau baju tu biru..eh semua dia nk biru..* pitam *


Emilyn..baju raya 3 pasang..peplum, kebaya biru..baju kurung kuning..yg lain semua baju2 krismas..Aku kalau raya bukan beli baju raya jer..baju tidur raya pun wajib beli..bukan sunat..wajib hokey!!
Maintenance for anak teruna senang sikit..takyah nk accessories bagai...janji rambut mesti pacak..

Ok..mesin kain dah siap..aku nk gi jemur jap..sempat jgk habis satu entry..skrg dh blh berdikari tanpa bibik..kohkohkoh..

 SELAMAT MENGHABISKAN SYAWAL UOLSS

4 comments:

ameris said...

kemahen raya ko tes...

izfanora said...

hahaha.. dtg sini je confirm nama bibik xlps.. lwk kak oi..

mantainance mak pun tggi, anak dara follow r.. huhu..

::EIDA:: said...

huuuhuuhu.. same laa kite kuning kak.. hehehe

Mak lagenda said...

Gila tinggi maintance si anak dara uolss!! Ha ha ha..x pe. Anak dara sorang jep *buat masa ni la kan*

Errr..slamat berkija bibik! :P Larikkkkkkkkkk!!!

Post a Comment

Tuesday, September 3, 2013

Kisah Raya 2013

Posted by GOLD FINGER at Tuesday, September 03, 2013
Kalau aku kayaaaa...hari2 hari rayaaaaa...syok plk lagu ni..
Masih dlm bulan syawal lagikannn..so kira aci lar kalau aku nk citer pasal raya kami tahun ni..tak berseri blog aku kalau takde story pasal rayakan...blog org lain semua dh khatam citer raya..aku baru nk bismillah wey...raya tahun ni agak huru hara sikit..salah satu sbbnya is BIBIK larr..hahhahaa..apa lar lagi masalah aku kalau bukan pasal bibik..sampaikan nadia blogger yg famos tu pun call aku tanya pasal bibik jgk...kuikuikui...

Okeyy berbalik kepada citer raya yerr...hahaha..raya tahun ni sepatutnya rumah inlaw..tp disebabkan hal2 tertentu makanya service bertukar tangan...last minit tukar plan raya kat rumah mak aku pulak..horeeeyyyyy...hoyeeyyy!! Actually aku okey jer raya mana2..*angkat kening* umah mak ker..mama kerr..dua2 aku sukaaa...jgn suh aku raya kat umah sendiri sudah...takmo..takmoooo..ai org kampung youuu..raya kat kampung jgk best..blh tersangkut kat jem berjam2 sambil dgr lagu raya, ooooo balik kampung..takpun lagu ni..indahnya beraya didesaaa... pastu bukak biskut raya yg nk bagi kat mak tu..makan sikit2 dlm keta..sedar2 habis sebalang..kohkohkoh..ampun mak ajah...then packing baju mcm nk pindah, penuh padat kereta..kalau bagi lorrypun aku blh penuhkan jgk....pastu kat umah mak merebut bilik air..merebut ampaian..merebut bantal..pastu gaduh turn sapa basuh pinggan..dulu ada bibik..aku sub jer kat dia, kali ni bersenteng lengang aku bersilat kat dapur tu..*sila lar percayaaaa hokey * aihhh semua tu lar terapi buat aku..time2 tu dah tak pikir pasal kerja langsung..lupa dah aku kerja apa..kerja kat mana...hahhaa..losss..



Pagi2 raya selalunya lepas salam2 tu..kitaorg serang rumah abg long & Angah aku..jauh sgttttttttt *mata keatas* kat belakang rumah mak jer..hahaha...ni dua2 anak mak..tk blh duduk jauh dari makpak..
then weolls beraya rumah pakcik2 sblh ayah...punnn area situ2 jgk..kiranya hari raya pertama tu mmg jimat petrol larr...lenggang lenggok mak limah jln berlenggangggg...mak limah sayang..mak limahhhh larr sangatt..

 



Otai meriam kat teluk intan...ni baru fun!!
 
Balik jer berjalan raya...budak2 semua senyappp...hilanggg!! Rupanya dorang semua masuk bilik cari kipas bukak gajet masing2..eeeee..sakit hati hati mak korang ni tau!!..beria2 beli baju raya..bersampin bagai..last2nya duk dlm bilik main game..mmg mendatangkan kemarahan dipagi raya ni..rampas semua gajet2..suh dorang pi main meriam pulak...hahahahah..baguih sungguh idea maknya!!



2nd hari raya..tema black metal..kebaya ni actually stail panjang bawah lutut..tp aku nampak mcm cacat kalau pakai labuh2 ni..hahaha..so aku potong jadi mcm kebaya biasa..2nd & 3rd raya baru kereta bergerak..pg jauh2 sikit dari kampung..hahaha..time ni mmg hancus diet aku..tk peduli dahh..namanyapun rayakan..kalau tak makan baik ko niat puasa 6 jer terus..hahahaha




3rd raya..aku suka sgt2 baju ni..beli masa lastday puasa kat plaza masalam..followinsta #fyazara..giltershawl ni pulak dari #sincerelybyus aka SBU kat shah alam jgk..both is ohsem!!

 

tak mampu aku nk sara budak kecik sorang ni wey..hahahaha..dgn handbag..rantai..kasut..gelang..jam..semua nk pink..sbb pakai baju pink...then korang bayangkan kalau baju tu biru..eh semua dia nk biru..* pitam *


Emilyn..baju raya 3 pasang..peplum, kebaya biru..baju kurung kuning..yg lain semua baju2 krismas..Aku kalau raya bukan beli baju raya jer..baju tidur raya pun wajib beli..bukan sunat..wajib hokey!!
Maintenance for anak teruna senang sikit..takyah nk accessories bagai...janji rambut mesti pacak..

Ok..mesin kain dah siap..aku nk gi jemur jap..sempat jgk habis satu entry..skrg dh blh berdikari tanpa bibik..kohkohkoh..

 SELAMAT MENGHABISKAN SYAWAL UOLSS

4 comments on "Kisah Raya 2013"

ameris on September 3, 2013 at 8:30 AM said...

kemahen raya ko tes...

izfanora on September 3, 2013 at 11:56 AM said...

hahaha.. dtg sini je confirm nama bibik xlps.. lwk kak oi..

mantainance mak pun tggi, anak dara follow r.. huhu..

::EIDA:: on September 4, 2013 at 1:06 PM said...

huuuhuuhu.. same laa kite kuning kak.. hehehe

Mak lagenda on September 4, 2013 at 8:56 PM said...

Gila tinggi maintance si anak dara uolss!! Ha ha ha..x pe. Anak dara sorang jep *buat masa ni la kan*

Errr..slamat berkija bibik! :P Larikkkkkkkkkk!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...