Subscribe Twitter

Sunday, September 22, 2013

Die hard fans ONE DIRECTION

Umor baru 5..6..taun..dah admire ngn artis obersea..ummi dulu kenal siti sifir jer dgn along..A.L.O.N.G..Alonggggg...haaa..ingat tak? ingat tak? haha..pastu bila dah remaja sikit..baru lar kenal artis obersea..sapa??  shah rukh khan..amir khan..miahahaha..

Melin : Ummi..kakak suka sgt2 dgn zayn....
Ummi : Haaa...sapa plk zain tu??  
( dalam hati : anuar zain kah?? maher zain kah?? zain saidin kahhhhh?? omgee..mata keatas sgt2)
Melin : Alaaaa...kumpulan one directions tuuu...
Ummi : one direction yg mana ni? K-pop ker
Melin : eeeeeeee...one directionpun ummi tak kenall...apa larrrr..
see..budak2 skrg..

haaa..koranggg...zaman larr ni..mak pak kena up to date hokayyyy!! google2 sikit artis terkini...kalau tak korang mmg tertinggal ketapi ngn anak2..kita ni kena alert sikit dgn apa yg anak2 kita suka tgk..suka dgr..suka ckp..takut2 tersalah minat..tapi rupanya bukan anak aku sorang jer minat giler kat 1D ni...habis semua anak2 buah PEREMPUAN obses giler ngn 1D ni..termasuk lar adik aku jgk..disebabkan 1D fever ni melanda satu dunia..dorang keluar kat cinema pasal the best moment of One Direction’s new 3-D tour documentary, This Is Us..caye tak emilyn yg 6 tahun tu boleh bagitahu kat mak dia ni..Ummi, 29 Aug ni ada citer 1D kat wayang..tajuknya this is us...terlopong mak ko ni kakak..mana lar korang dapat info2 ni semua..haiisshh..so, utk tidak menghampakan permintaan melin yg dah hampir berminggu2 dizikirkannya kat telinga aku ni, maka akhirnya dapat lar jgk tgk movie ni dgn penuh keexcitedtann..*ada ker perkataan ni*..pastu ada plk poster besar 1D ni kat luar panggung tu..so apalagi..posing sakannn lerr






hensem jgk budak zayn ni..


sampai 2 kali dtg ambik gambar..

Hokeyy skrg aku nk citer dgn seriusnya pasal bebudak perempuan yg dlm cinema tu..These girls are seriously crazy about One Direction, akupun tak tahu kenapa..start jer citer tu..dah jerit2..harryyyyyyyyyy...Liammmmmmm..tepuk2 tangan, siap berdiri pulak lagi tu..eh eh ni tgk konsert ker tgk wayang..konfius kak tonnnn..tapikan nk tergelakpun ada jgk, sbb teringat zaman aku fanatik dgn kumpulan westlife dolu2..2 x 5 jer rasanya..hahaha..Si Melin sampai tak berkedip2 mata..tersengeh sorang2..nak jerit takut sbb mak ada sebelah..hahaha..
Masa nk keluar tu.. ada lar budak sorang ni tegur..

Budak : cayaaalahhhh aunty suka 1D..aunty suka sapa?
Aunty : eh tak...bukan aunty..anak aunty yg kat depan tu..
Budak : ooo yer ker..bestkan aunty..
Aunty : arr..bestlar jgkk...(mata keatas sgt2..oh i dah tua rupanya..aunty youuu)

Emilyn hafal semua lagu 1D ni..siap tahu nama penuh dorang  Zayn Malik, Harry Styles, bla..blaa..blaa....Actually movie ni documentary pasal konsert2 dorang..fans..family..kisah2 belakang tabir..pastu movie ni dlm 3D, so nampak mcm real lar dorang punya konsert tu..mcm kita tgk live..tapi serius mmg 1D ni jadi fenomena satu dunia..“The girls are not crazy,” the scientist says. “The girls are excited.”..apa tak crazynya..siap menangis2 mcm nampak hantu..haiiihhhh..istifar2..haha

Tu kisah melin..isyrafpun berjangkit jgk..tp dia ni bukan suka lagu 1D..dia ni suka tgk fesyen style 1D ni..hambooiiiii dah mcm beso sgt anak mak ni..



Hari tu weolls pergi Paradigm mall....skli isyraf nampak baju ni..terus melompat2 nak baju ni..
why? why?
slumber jer jawab > sbb ini baju Louis 1D..
hadooiiiiiii...cirit birit terus aku...


Ingatkan kakak minat2 giteww jer..rupanya dia mmg betul2 admire sampaikannn nk beli buku 1D..nk beli magazine..nk beli poster....pantang lalu bookstore..terus cari2 1D ni...ada lar satu hari tu..aku bawak dia pergi MPH..pastu tetiba datang kat aku bawak buku ni..

Melin : Tolong lar ummi belikan kakak buku ni..plsssss
Ummi : brapa harganya?
Melin : tak mahal..79 jer..belum one hundred lagi..
happeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..*panjang aku punya hapa..sambil cekak pinggang*
tak boleh..letak balik..mahalll!!!




 dalam hati agaknya > sabarnyaaa 1D, satu hari nanti..saya pasti beli..ummi tu kedekutt..beli handbag boleh jer..
hahahaha..imaginasi mak

Seharian kakak buat muka seposen jer..kalau 5 hari kakak buat muka mcm tu..dah dapat 50 sen..hahaha..blh kumpul duit buat beli buku tu..kalau kakak dah besar nanti..kakak baca blog ummi ni..sebenarnya bukan ummi tak nak belikan..buku tu pasal documentary hidup dorang..tk sesuai dgn age kakak..hargapun bukannya murah..lagi bagus kalau ummi beli buku belajar..ada jgk faedahnya..

disebabkan sifat mak2 ni mmg mudah kesian..aku pun gigih pergi printkan gambar2 1D ni..nak bagi dia happy sikit...skli kakak mintak belikan buku skrap kosong..nak buat apa??

uollsss tahu tak dia nk buat apaaaaa....see

v

v



1) Mula2 kita gunting..


2) Lepas tu kita gamkan


Lepas tu kita tulis nama dia..so jadi lar sebuah buku yg berharga 6.50..alololololo..touching sgt..

kreatifnya anak ummi...mcm ummi..kohkohkoh..
ini tak tifuuu uollss..aku mmg kreatif..pandai melukis mewarna masa zaman sekolah dulu..* saiko betul puji diri sendiri* aku dulu siap design t-shirt sekolah lagi..pastu design cover magazine sekolah...tukang tulis sijil *yg ni aku bencik*..masa SPM pendidikan seni dapat 1 uollss..kembang2 hidung..tapi tak tahu lar mcmana blh terjebak dlm finance ni..sob..sob..sob..:(( sedih bila ingat balik..tapi bila dah tua2 ni..eh silap berusia ni..;p suh lukis bola sebijikpun aku dah tak reti..seyesss korang!

Okey, itu lar kisah Emilyn vs One Direction yg maha panjang...skrg ni aku pun sama dah terikut2 nyanyi lagu2 1D ni...ko dah kenapa nk suka lagu budak2 ni?...ai jiwa remaja uuuu...pffttttttttt..*tolong lempang*


6 comments:

Enny said...

hahaha...memang serius lawak la kak...
menahan nk gelak duk baca kat office ni...
adeh sakit perut..;P

ameris said...

wahhh kemain anak lu yer tess...

Mila Ahmad said...

heiii cumel nye mereka berdua ni kelasss...

GOLD FINGER said...

KIDS nowdays ;P

mak lagenda said...

budak2 skrg ni kannn..kita dolu2 mana ada semua penyakit sawan ginik? HIks..*mak x nak ngaku :p *

MizzTina said...

sy dulu admire goku je.. boleh kira artis obersi x??

Post a Comment

Sunday, September 22, 2013

Die hard fans ONE DIRECTION

Posted by GOLD FINGER at Sunday, September 22, 2013
Umor baru 5..6..taun..dah admire ngn artis obersea..ummi dulu kenal siti sifir jer dgn along..A.L.O.N.G..Alonggggg...haaa..ingat tak? ingat tak? haha..pastu bila dah remaja sikit..baru lar kenal artis obersea..sapa??  shah rukh khan..amir khan..miahahaha..

Melin : Ummi..kakak suka sgt2 dgn zayn....
Ummi : Haaa...sapa plk zain tu??  
( dalam hati : anuar zain kah?? maher zain kah?? zain saidin kahhhhh?? omgee..mata keatas sgt2)
Melin : Alaaaa...kumpulan one directions tuuu...
Ummi : one direction yg mana ni? K-pop ker
Melin : eeeeeeee...one directionpun ummi tak kenall...apa larrrr..
see..budak2 skrg..

haaa..koranggg...zaman larr ni..mak pak kena up to date hokayyyy!! google2 sikit artis terkini...kalau tak korang mmg tertinggal ketapi ngn anak2..kita ni kena alert sikit dgn apa yg anak2 kita suka tgk..suka dgr..suka ckp..takut2 tersalah minat..tapi rupanya bukan anak aku sorang jer minat giler kat 1D ni...habis semua anak2 buah PEREMPUAN obses giler ngn 1D ni..termasuk lar adik aku jgk..disebabkan 1D fever ni melanda satu dunia..dorang keluar kat cinema pasal the best moment of One Direction’s new 3-D tour documentary, This Is Us..caye tak emilyn yg 6 tahun tu boleh bagitahu kat mak dia ni..Ummi, 29 Aug ni ada citer 1D kat wayang..tajuknya this is us...terlopong mak ko ni kakak..mana lar korang dapat info2 ni semua..haiisshh..so, utk tidak menghampakan permintaan melin yg dah hampir berminggu2 dizikirkannya kat telinga aku ni, maka akhirnya dapat lar jgk tgk movie ni dgn penuh keexcitedtann..*ada ker perkataan ni*..pastu ada plk poster besar 1D ni kat luar panggung tu..so apalagi..posing sakannn lerr






hensem jgk budak zayn ni..


sampai 2 kali dtg ambik gambar..

Hokeyy skrg aku nk citer dgn seriusnya pasal bebudak perempuan yg dlm cinema tu..These girls are seriously crazy about One Direction, akupun tak tahu kenapa..start jer citer tu..dah jerit2..harryyyyyyyyyy...Liammmmmmm..tepuk2 tangan, siap berdiri pulak lagi tu..eh eh ni tgk konsert ker tgk wayang..konfius kak tonnnn..tapikan nk tergelakpun ada jgk, sbb teringat zaman aku fanatik dgn kumpulan westlife dolu2..2 x 5 jer rasanya..hahaha..Si Melin sampai tak berkedip2 mata..tersengeh sorang2..nak jerit takut sbb mak ada sebelah..hahaha..
Masa nk keluar tu.. ada lar budak sorang ni tegur..

Budak : cayaaalahhhh aunty suka 1D..aunty suka sapa?
Aunty : eh tak...bukan aunty..anak aunty yg kat depan tu..
Budak : ooo yer ker..bestkan aunty..
Aunty : arr..bestlar jgkk...(mata keatas sgt2..oh i dah tua rupanya..aunty youuu)

Emilyn hafal semua lagu 1D ni..siap tahu nama penuh dorang  Zayn Malik, Harry Styles, bla..blaa..blaa....Actually movie ni documentary pasal konsert2 dorang..fans..family..kisah2 belakang tabir..pastu movie ni dlm 3D, so nampak mcm real lar dorang punya konsert tu..mcm kita tgk live..tapi serius mmg 1D ni jadi fenomena satu dunia..“The girls are not crazy,” the scientist says. “The girls are excited.”..apa tak crazynya..siap menangis2 mcm nampak hantu..haiiihhhh..istifar2..haha

Tu kisah melin..isyrafpun berjangkit jgk..tp dia ni bukan suka lagu 1D..dia ni suka tgk fesyen style 1D ni..hambooiiiii dah mcm beso sgt anak mak ni..



Hari tu weolls pergi Paradigm mall....skli isyraf nampak baju ni..terus melompat2 nak baju ni..
why? why?
slumber jer jawab > sbb ini baju Louis 1D..
hadooiiiiiii...cirit birit terus aku...


Ingatkan kakak minat2 giteww jer..rupanya dia mmg betul2 admire sampaikannn nk beli buku 1D..nk beli magazine..nk beli poster....pantang lalu bookstore..terus cari2 1D ni...ada lar satu hari tu..aku bawak dia pergi MPH..pastu tetiba datang kat aku bawak buku ni..

Melin : Tolong lar ummi belikan kakak buku ni..plsssss
Ummi : brapa harganya?
Melin : tak mahal..79 jer..belum one hundred lagi..
happeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..*panjang aku punya hapa..sambil cekak pinggang*
tak boleh..letak balik..mahalll!!!




 dalam hati agaknya > sabarnyaaa 1D, satu hari nanti..saya pasti beli..ummi tu kedekutt..beli handbag boleh jer..
hahahaha..imaginasi mak

Seharian kakak buat muka seposen jer..kalau 5 hari kakak buat muka mcm tu..dah dapat 50 sen..hahaha..blh kumpul duit buat beli buku tu..kalau kakak dah besar nanti..kakak baca blog ummi ni..sebenarnya bukan ummi tak nak belikan..buku tu pasal documentary hidup dorang..tk sesuai dgn age kakak..hargapun bukannya murah..lagi bagus kalau ummi beli buku belajar..ada jgk faedahnya..

disebabkan sifat mak2 ni mmg mudah kesian..aku pun gigih pergi printkan gambar2 1D ni..nak bagi dia happy sikit...skli kakak mintak belikan buku skrap kosong..nak buat apa??

uollsss tahu tak dia nk buat apaaaaa....see

v

v



1) Mula2 kita gunting..


2) Lepas tu kita gamkan


Lepas tu kita tulis nama dia..so jadi lar sebuah buku yg berharga 6.50..alololololo..touching sgt..

kreatifnya anak ummi...mcm ummi..kohkohkoh..
ini tak tifuuu uollss..aku mmg kreatif..pandai melukis mewarna masa zaman sekolah dulu..* saiko betul puji diri sendiri* aku dulu siap design t-shirt sekolah lagi..pastu design cover magazine sekolah...tukang tulis sijil *yg ni aku bencik*..masa SPM pendidikan seni dapat 1 uollss..kembang2 hidung..tapi tak tahu lar mcmana blh terjebak dlm finance ni..sob..sob..sob..:(( sedih bila ingat balik..tapi bila dah tua2 ni..eh silap berusia ni..;p suh lukis bola sebijikpun aku dah tak reti..seyesss korang!

Okey, itu lar kisah Emilyn vs One Direction yg maha panjang...skrg ni aku pun sama dah terikut2 nyanyi lagu2 1D ni...ko dah kenapa nk suka lagu budak2 ni?...ai jiwa remaja uuuu...pffttttttttt..*tolong lempang*


6 comments on "Die hard fans ONE DIRECTION"

Enny on September 23, 2013 at 8:08 AM said...

hahaha...memang serius lawak la kak...
menahan nk gelak duk baca kat office ni...
adeh sakit perut..;P

ameris on September 23, 2013 at 8:29 AM said...

wahhh kemain anak lu yer tess...

Mila Ahmad on September 23, 2013 at 10:41 AM said...

heiii cumel nye mereka berdua ni kelasss...

GOLD FINGER on September 23, 2013 at 1:09 PM said...

KIDS nowdays ;P

mak lagenda on September 23, 2013 at 4:31 PM said...

budak2 skrg ni kannn..kita dolu2 mana ada semua penyakit sawan ginik? HIks..*mak x nak ngaku :p *

MizzTina on September 24, 2013 at 2:22 PM said...

sy dulu admire goku je.. boleh kira artis obersi x??

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...