Subscribe Twitter

Thursday, September 5, 2013

Kenduri pengantin kecik

1st of all..congrate to my bff yg baru saja dapat baby girl..wah dah dapat sepasang ni sure happy giler..lompat bintang ko kan shima..give me five!! P/S for another bff : Zila ko jgn stress pulak, releks2..mila tu kawinpun belum lagi.....*lariiiiiiiikkk* so masih ada banyak masa lagi..chaiyok2!! 

Last sunday dpt invitation for majlis aqiqah aka cukur jambul baby Ameera Maisarah kat klang..aku ni kalau org sebut jer pasal sunday..mula lar down..mengeluhhh panjang!...sunday hari berpatah kaki..husband ada kelas dari kui 8 pagi sampai lar 6ptg..bertabah lar kami anak beranak memerap kat umah..tensi2 mak hencik..tapi kali ni disbbkan dah berjanji..berikrar bagai ngn tuan rumah..terpaksa lar jgk cari alternatif lain utk aku sampai kemajlis tu...after berhari2 berbincang mcm nk pergi kenduri kat oversea kena naik flight..turun keretapi..nak bot plk....makanya mahkamah memutuskan aku tumpang zila jer..hahaha..tq zila..



 Cantik decorationnya..simple & sweet..
teringat pulak masa emilyn ngn isyraf cukur jambul dulu..masa tu takde blog lagi..so takde lar kenangan citer tu..semua cucu mak wajib buat cukur jambul kat kampung..meriah mcm kenduri kawin beb!..sekampung dtg..almaklumler tok usop is tokey kedai yg famous kat kg tu kalah tok penghulu...sbb tu anak2 dara dia pun famous2 jgk..puiiiiii sgtttt!! dolu2 susah giler kalau nk berdating wey..haha..dah semua org kenal anak sapa, confirm kantoi lar..silap2 parang makannyaaa...



 

 ohmyanakdara..lari dari tema majlis ni anak oiiiiii..hahahaha



 One Direction sgttttt...

 

 the cute Little baby in the house..comeyyyy sgtttttt....mcm aunty..*kedip2 mata* confirm mak baby muntah hijau sebesen..kuikuikui



 korang tgk lar budak2 skrg..tak fun langsung life dorang..suara masing2 tak keluar...tangan jer bergerak..bila dah habis battery pandai pulak dorang main bersama..time tu suara anak ngn mak sama naikk..hahaha..eh..jgn kesana bahaya..eh..kotor tu..eh jgn sentuh org punya..eh jgn lari2 nanti jatuh....konflik dalaman budak2 tu...hahahahaha


Kitaorg datang tidak seperti yg dijanjikan..cukur jambul..marhaban..semua dh settle baru lar terkedek2 weolls sampai..ampunnn tuanku...hahahah..janji sampaikann...


Situasi gambar diatas :
Zila : Cma tolong ambik kan kitaorg air..plss
Cma :  eeee..mengada2 lar korang ni..japp
beberapa minit kemudian
Cma : eh tadi korang nk apa yer?
Aku : Airrr...tu air yg ko minum tu pehall??
Kami : Wakakakkakakakakakak..

Mak pengantin dah tak tentu hala..sabo jer lar..kita mintak air..dia ambik air..tp dia yg minum..haaa  nasib baik ada gambar sebagai bukti kejadian..hahahaha



 3 of us..miss Mila deep2..
setiap kali raya wajib ada gambar bertiga berdiri penuh..nk compare sapa dh gemuk..sapa dh kurus..hahahaha...perangai tk berubah..penat jer aku pakai kasut tinggi 4 inci..last2nya tangkap gambar kat dlm rumah..choiiii korang dengki kat aku tak nk bagi ai nampak tinggikan!..main tipu kalau pakai kasut..ni baru ketinggian asli..tulen you...haha


Lepas somi habis kelas..gerak terus rumah member dia..ada birthday party cum raya open house..tema black..actually aku tk banyak baju raya..so gambar raya semua repeat baju yg sama jer..huhuhu..
Ini semua salah bibik..motif sgt ko nk libatkan bibik kenapa??..kohkohkoh..


3 comments:

ameris said...

wehh shima dh beranak ekk??

Umi Qi said...

Tahniah utk shima...adorable baby girl hehehhe oh hi dear Gold Finger...nice to meet u here...Umi Qi follow u back ya...keep in touch always :)

Anonymous said...

Ameris ....dah beranak la kak amy, setelah sekian lama peram!!!
Use ...thank you ...very gorges story!!

Post a Comment

Thursday, September 5, 2013

Kenduri pengantin kecik

Posted by GOLD FINGER at Thursday, September 05, 2013
1st of all..congrate to my bff yg baru saja dapat baby girl..wah dah dapat sepasang ni sure happy giler..lompat bintang ko kan shima..give me five!! P/S for another bff : Zila ko jgn stress pulak, releks2..mila tu kawinpun belum lagi.....*lariiiiiiiikkk* so masih ada banyak masa lagi..chaiyok2!! 

Last sunday dpt invitation for majlis aqiqah aka cukur jambul baby Ameera Maisarah kat klang..aku ni kalau org sebut jer pasal sunday..mula lar down..mengeluhhh panjang!...sunday hari berpatah kaki..husband ada kelas dari kui 8 pagi sampai lar 6ptg..bertabah lar kami anak beranak memerap kat umah..tensi2 mak hencik..tapi kali ni disbbkan dah berjanji..berikrar bagai ngn tuan rumah..terpaksa lar jgk cari alternatif lain utk aku sampai kemajlis tu...after berhari2 berbincang mcm nk pergi kenduri kat oversea kena naik flight..turun keretapi..nak bot plk....makanya mahkamah memutuskan aku tumpang zila jer..hahaha..tq zila..



 Cantik decorationnya..simple & sweet..
teringat pulak masa emilyn ngn isyraf cukur jambul dulu..masa tu takde blog lagi..so takde lar kenangan citer tu..semua cucu mak wajib buat cukur jambul kat kampung..meriah mcm kenduri kawin beb!..sekampung dtg..almaklumler tok usop is tokey kedai yg famous kat kg tu kalah tok penghulu...sbb tu anak2 dara dia pun famous2 jgk..puiiiiii sgtttt!! dolu2 susah giler kalau nk berdating wey..haha..dah semua org kenal anak sapa, confirm kantoi lar..silap2 parang makannyaaa...



 

 ohmyanakdara..lari dari tema majlis ni anak oiiiiii..hahahaha



 One Direction sgttttt...

 

 the cute Little baby in the house..comeyyyy sgtttttt....mcm aunty..*kedip2 mata* confirm mak baby muntah hijau sebesen..kuikuikui



 korang tgk lar budak2 skrg..tak fun langsung life dorang..suara masing2 tak keluar...tangan jer bergerak..bila dah habis battery pandai pulak dorang main bersama..time tu suara anak ngn mak sama naikk..hahaha..eh..jgn kesana bahaya..eh..kotor tu..eh jgn sentuh org punya..eh jgn lari2 nanti jatuh....konflik dalaman budak2 tu...hahahahaha


Kitaorg datang tidak seperti yg dijanjikan..cukur jambul..marhaban..semua dh settle baru lar terkedek2 weolls sampai..ampunnn tuanku...hahahah..janji sampaikann...


Situasi gambar diatas :
Zila : Cma tolong ambik kan kitaorg air..plss
Cma :  eeee..mengada2 lar korang ni..japp
beberapa minit kemudian
Cma : eh tadi korang nk apa yer?
Aku : Airrr...tu air yg ko minum tu pehall??
Kami : Wakakakkakakakakakak..

Mak pengantin dah tak tentu hala..sabo jer lar..kita mintak air..dia ambik air..tp dia yg minum..haaa  nasib baik ada gambar sebagai bukti kejadian..hahahaha



 3 of us..miss Mila deep2..
setiap kali raya wajib ada gambar bertiga berdiri penuh..nk compare sapa dh gemuk..sapa dh kurus..hahahaha...perangai tk berubah..penat jer aku pakai kasut tinggi 4 inci..last2nya tangkap gambar kat dlm rumah..choiiii korang dengki kat aku tak nk bagi ai nampak tinggikan!..main tipu kalau pakai kasut..ni baru ketinggian asli..tulen you...haha


Lepas somi habis kelas..gerak terus rumah member dia..ada birthday party cum raya open house..tema black..actually aku tk banyak baju raya..so gambar raya semua repeat baju yg sama jer..huhuhu..
Ini semua salah bibik..motif sgt ko nk libatkan bibik kenapa??..kohkohkoh..


3 comments on "Kenduri pengantin kecik"

ameris on September 5, 2013 at 8:41 AM said...

wehh shima dh beranak ekk??

Umi Qi on September 5, 2013 at 9:12 AM said...

Tahniah utk shima...adorable baby girl hehehhe oh hi dear Gold Finger...nice to meet u here...Umi Qi follow u back ya...keep in touch always :)

Anonymous said...

Ameris ....dah beranak la kak amy, setelah sekian lama peram!!!
Use ...thank you ...very gorges story!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...