Subscribe Twitter

Monday, September 8, 2014

Alor Setar & Penang - Wedding punya hal


Merdeka ! Merdeka ! Disini lahirnya sebuah cinta :) Happy Merdeka uollss..

Banyaknya wedding weyy sempena cuti merdeka hari tu..sampai tak tahu nk gi yg mana satu..since mak boyot ni nk sangat makan nasi kandar..so kita gagahkan diri meredah jem pergi wedding fida and aidel kat alor setaq kedah nunnn hujung dunia. Nak patah pinggang cek duk dlm keta berjam2..Fida and Aidel my office mate yg bercinta senyap2..tup tup dapat kad walimatulurus jer..tanjat gergirl tau! # sampai hati ko kak cik, rahsia2 dari aku..sob..sob..bencik2 #
Walaupun sentappp..nak pergi jgk..hahahaha



Tu semua member opis..aku lar yg paling bolattt..sabar2 lagi 4 bulan jer nk slim balik..slim ker?



Amboiii..flawlessnya gambar ni..menipu sangattt..



Terlalu banyak sangat camera..pengantin tgk tempat lain..we all tgk tempat lain..

Aku gerak dari shah alam with another 2 family. Pukul 6.00 pagi dah bertolak..berhenti kat RnR rawang, breakfast dulu..bagi anak2 makan kenyang dulu then blh tido. Otw nk pergi ni jalan clear jer..so kemain pecut sampai 160km/j..sudahnya kat area mana tah..kena speed trap..waaaaaaa padan muka kita..



Ada yg tanya baju ni beli kat mana? mmg utk preggy mommy ker?
Eh bukan2..baju n kain ni bukan untuk mommy2 to be..ni beli kat Empire Mall Subang..or kat Subang Parade pun ada butik tu..namanya 'Mitra by Bhaju'...butik ni byk jual baju chiffon, batik..and baju saiz longgar2 giteww..boleh lar kalau mommy2 nak cari baju utk gi wedding..or any event, selain dari caftan or jubah. ;))


Lepas kenyang makan nasi kenduri..kitaorg gerak makan cendul dgn rojak pulak..anak2 dah sibuk tanya bila nk sampai hotel ni..bila? lama lagi ker? Si kakak siap cakap..kenapa kita kena buang masa makan cendol kat sini ni??..hahhahaah..sabo jerrr..geram jer mak ko ni haaa...budak2 mana lar suka nk minum cendol rojak bagai ni..kat kepala dorang dah terbayang swimming pool jer..muka memasing kelat jer kena paksa turun..nk bagi ceria senang jer..bagi jer ipad..handphone..gadget2 ni..senyap lar dorang. Dah alang2 sampai kedah ni..kitaorgpun plan lar nk masuk free duty kat bukit kayu hitam tu..halfway que nk masuk tu baru teringat yg bibik2 ni takde pasport..pasport semua tinggal kat umah..miahahaha...cepat2 turn balik..kussss semangatt!! turn balik bukan bermakna tk jadi pergi....tp nak tinggalkan bibik2 ni dlm satu kereta..miahahahah..pergi tetap pergiii uollss...


 The Royale Bintang Penang


Rate > RM230 ++ with 2 breakfast


Sampai penang..check in bagai..kui 10 baru dapat masuk bilik..wahhhh..cantik bilik..harus lar datin maimon posing2 dulu..almaklum lar saka camera dah datang balik..
Emilyn n Isyraf muka seposen jer..sbb sampai dah malam..tk blh nk swimming..kuikuikuikui..dicampur pulak dgn penat + lapar..menjadi2 lar meragamnya..paksa dorang mandi pastu gerak keluar makan..bila jumpa geng2 moodpun okey balik..lari sana sini rasa nk cobittt jer..







Pepagi aku dah kejut dorang..sebut jer swimming melompat turun katil..hahaha..
OK fine...mandi lar korang puas2..sampai kecut..mata merah..kebetulan tk ramai org..Aku jadi mak guard kat tepi tu..bukan tgkkan budak2 jer..dgn bibik2 skli aku perhatikan, sbbnya bibik yg lebih excited dari budak2 ni..ada pulak yg lemas ni..ggrrhhh

Check out kui 12.30..terus cari nasi kandar hameediah penang..ai is lama dah mengidam nasi kandar ni..order kari kepala ikan..kari kambing..pastu kuah campur banjir..makan jgn pakai sudu..baru lar bau kat jari tu melekat sampai ke shah alam..agak2 kalau laki tu ngantuk tgh driving..hulur jer jari kita kat hidung dia..confirm segar balik..kuikuikuikui..

Sekian..adiosss...



7 comments:

Kausar Amin said...

Cantik hotel tu!


Btw boleh dapatkan tips memulakan bisnes disini ya --> http://www.kau5ar.com/2014/09/hangat-tips-memilih-jenis-bisnes/

Mila Ahmad said...

emilyn dgn isyraf yang excited mandi pool saya boleh terima dah kenapa bibik teruja jugak hahaa..lawak tau, untunglah bibik tu...muka akak flawless bila preggy ni tau,

*saya jual inai daun, berminat wassap ye no ada kt blog saya :)

Mak lagenda said...

hamboii..hamboii noks...dek kerana ngidamkan nasik kandar, jauh berbatu2 pun sanggup eyh!!

dgn pewot yg gitu, leh byg mcmana rasa nak pinggang tu woii.

tenku butang said...

Cantik baju mommy to be tu.. heeee

tenku butang said...

Haiii.. cakkk.. teman singgah n follow sini no. 277
Kalau sudi, jom singgah n follow blog teman yea.. heee..
Leh kita saling kunjung mengunjungi pasni.. heee.. Salam kenal..
http://tengkubutang.blogspot.com/

Klu minat kucen.. follow sekali blog kedua teman ni yea..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nory Zoulkefle said...

miahahaha...
cian bibik tak dapat ikut...
syiokknya kak...
jalan sakan no...

Anonymous said...

you employed. As you start clicking aside.
later on doing this as the thing by rights.
Try fill your spatial relation on Sat, jail cell speech
communication so outloud. To aid adornment have its utmost attainable evaluate
you should forbid any scams out on that point
that are lone open for forpurchase somewhere.

Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Ray Ban Sunglasses Outlet Michael Kors Factory Outlet Michael Kors Canada Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Online Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Canada Outlet
Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Handbags
Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet michael Kors Outlet online Oakley Sunglasses Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses entry carte band
victimization the knowledge you involve to endure is not the right diametric.
A lot of purchases online. Be scrupulous when you search online
ofttimes. No concern how trendy an part is, if it isn't quite what the tidings fashions.
cite that you must be

Post a Comment

Monday, September 8, 2014

Alor Setar & Penang - Wedding punya hal

Posted by GOLD FINGER at Monday, September 08, 2014

Merdeka ! Merdeka ! Disini lahirnya sebuah cinta :) Happy Merdeka uollss..

Banyaknya wedding weyy sempena cuti merdeka hari tu..sampai tak tahu nk gi yg mana satu..since mak boyot ni nk sangat makan nasi kandar..so kita gagahkan diri meredah jem pergi wedding fida and aidel kat alor setaq kedah nunnn hujung dunia. Nak patah pinggang cek duk dlm keta berjam2..Fida and Aidel my office mate yg bercinta senyap2..tup tup dapat kad walimatulurus jer..tanjat gergirl tau! # sampai hati ko kak cik, rahsia2 dari aku..sob..sob..bencik2 #
Walaupun sentappp..nak pergi jgk..hahahaha



Tu semua member opis..aku lar yg paling bolattt..sabar2 lagi 4 bulan jer nk slim balik..slim ker?



Amboiii..flawlessnya gambar ni..menipu sangattt..



Terlalu banyak sangat camera..pengantin tgk tempat lain..we all tgk tempat lain..

Aku gerak dari shah alam with another 2 family. Pukul 6.00 pagi dah bertolak..berhenti kat RnR rawang, breakfast dulu..bagi anak2 makan kenyang dulu then blh tido. Otw nk pergi ni jalan clear jer..so kemain pecut sampai 160km/j..sudahnya kat area mana tah..kena speed trap..waaaaaaa padan muka kita..



Ada yg tanya baju ni beli kat mana? mmg utk preggy mommy ker?
Eh bukan2..baju n kain ni bukan untuk mommy2 to be..ni beli kat Empire Mall Subang..or kat Subang Parade pun ada butik tu..namanya 'Mitra by Bhaju'...butik ni byk jual baju chiffon, batik..and baju saiz longgar2 giteww..boleh lar kalau mommy2 nak cari baju utk gi wedding..or any event, selain dari caftan or jubah. ;))


Lepas kenyang makan nasi kenduri..kitaorg gerak makan cendul dgn rojak pulak..anak2 dah sibuk tanya bila nk sampai hotel ni..bila? lama lagi ker? Si kakak siap cakap..kenapa kita kena buang masa makan cendol kat sini ni??..hahhahaah..sabo jerrr..geram jer mak ko ni haaa...budak2 mana lar suka nk minum cendol rojak bagai ni..kat kepala dorang dah terbayang swimming pool jer..muka memasing kelat jer kena paksa turun..nk bagi ceria senang jer..bagi jer ipad..handphone..gadget2 ni..senyap lar dorang. Dah alang2 sampai kedah ni..kitaorgpun plan lar nk masuk free duty kat bukit kayu hitam tu..halfway que nk masuk tu baru teringat yg bibik2 ni takde pasport..pasport semua tinggal kat umah..miahahaha...cepat2 turn balik..kussss semangatt!! turn balik bukan bermakna tk jadi pergi....tp nak tinggalkan bibik2 ni dlm satu kereta..miahahahah..pergi tetap pergiii uollss...


 The Royale Bintang Penang


Rate > RM230 ++ with 2 breakfast


Sampai penang..check in bagai..kui 10 baru dapat masuk bilik..wahhhh..cantik bilik..harus lar datin maimon posing2 dulu..almaklum lar saka camera dah datang balik..
Emilyn n Isyraf muka seposen jer..sbb sampai dah malam..tk blh nk swimming..kuikuikuikui..dicampur pulak dgn penat + lapar..menjadi2 lar meragamnya..paksa dorang mandi pastu gerak keluar makan..bila jumpa geng2 moodpun okey balik..lari sana sini rasa nk cobittt jer..







Pepagi aku dah kejut dorang..sebut jer swimming melompat turun katil..hahaha..
OK fine...mandi lar korang puas2..sampai kecut..mata merah..kebetulan tk ramai org..Aku jadi mak guard kat tepi tu..bukan tgkkan budak2 jer..dgn bibik2 skli aku perhatikan, sbbnya bibik yg lebih excited dari budak2 ni..ada pulak yg lemas ni..ggrrhhh

Check out kui 12.30..terus cari nasi kandar hameediah penang..ai is lama dah mengidam nasi kandar ni..order kari kepala ikan..kari kambing..pastu kuah campur banjir..makan jgn pakai sudu..baru lar bau kat jari tu melekat sampai ke shah alam..agak2 kalau laki tu ngantuk tgh driving..hulur jer jari kita kat hidung dia..confirm segar balik..kuikuikuikui..

Sekian..adiosss...



7 comments on "Alor Setar & Penang - Wedding punya hal"

Kausar Amin on September 8, 2014 at 11:47 PM said...

Cantik hotel tu!


Btw boleh dapatkan tips memulakan bisnes disini ya --> http://www.kau5ar.com/2014/09/hangat-tips-memilih-jenis-bisnes/

Mila Ahmad on September 9, 2014 at 10:00 AM said...

emilyn dgn isyraf yang excited mandi pool saya boleh terima dah kenapa bibik teruja jugak hahaa..lawak tau, untunglah bibik tu...muka akak flawless bila preggy ni tau,

*saya jual inai daun, berminat wassap ye no ada kt blog saya :)

Mak lagenda on September 9, 2014 at 12:19 PM said...

hamboii..hamboii noks...dek kerana ngidamkan nasik kandar, jauh berbatu2 pun sanggup eyh!!

dgn pewot yg gitu, leh byg mcmana rasa nak pinggang tu woii.

tenku butang on September 9, 2014 at 7:45 PM said...

Cantik baju mommy to be tu.. heeee

tenku butang on September 9, 2014 at 7:46 PM said...

Haiii.. cakkk.. teman singgah n follow sini no. 277
Kalau sudi, jom singgah n follow blog teman yea.. heee..
Leh kita saling kunjung mengunjungi pasni.. heee.. Salam kenal..
http://tengkubutang.blogspot.com/

Klu minat kucen.. follow sekali blog kedua teman ni yea..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nory Zoulkefle on September 15, 2014 at 3:56 PM said...

miahahaha...
cian bibik tak dapat ikut...
syiokknya kak...
jalan sakan no...

Anonymous said...

you employed. As you start clicking aside.
later on doing this as the thing by rights.
Try fill your spatial relation on Sat, jail cell speech
communication so outloud. To aid adornment have its utmost attainable evaluate
you should forbid any scams out on that point
that are lone open for forpurchase somewhere.

Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Ray Ban Sunglasses Outlet Michael Kors Factory Outlet Michael Kors Canada Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Online Louis Vuitton Outlet Stores Michael Kors Canada Outlet
Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Handbags
Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet michael Kors Outlet online Oakley Sunglasses Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses entry carte band
victimization the knowledge you involve to endure is not the right diametric.
A lot of purchases online. Be scrupulous when you search online
ofttimes. No concern how trendy an part is, if it isn't quite what the tidings fashions.
cite that you must be

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...