Subscribe Twitter

Sunday, January 29, 2012

Tolong lar jgn mkn Fast Food!


Weekend jer bebudak ngajak ker Mcd, A&W, KFC, Nando's, Pizza Hut, Dominos..burger king..subway.. uweekkk..uweekkkk..adooiii aiii..ummi udah nk muntah makan fastfood ni..blh tak weekend kita makan nasi kat umah jer..bukannya apa, sbb kat opis tu blh dikatakan kerap sesangat dah mkn menda2 segera ni..bila stay late nite time closing tu..ni lar benda2 yg we order hari2..isnin makan nandos, selasa makan Mcd, rabu makan Burger King, Khamis Subway...dah seterusnya..sampai dah lupa mcmana rupa ikan..eheheh
Tapi kesian pulak..diterbalikkan citer ni..anak2 pulak yg hari2 mengadap nasi..weekend lar time dorang nk makan benda2 ni..dahkan mak pak bussy mengalahkan YB..hari2 balik lambat..so, weekend jer yg ada..
We decide..kita gi umah Pakcik Kenny jer lar.. 


Kenapa takde org..bcoz this space hanya utk kitaorg sefamily jer..tu yg suke pergi Kenny Rogers The Curve..CLOSE for other customer..tapi yg kat depan tu ramai larr..


'warm choc oasis '..best cake ever!! 
Yang atas tu aiskrim..bawah tu warm choc kek..kek suam2 kuku..deliciousness..yummyliciouss..




Ini saja yg aku blh telan..if pergi KR wajib order ni..sedap sesangat & sesuai utk korang yg nk naikkan berat badan..1..2..kilo lagi..hancus diet! hahahah


 Si Kakak kemana2 pergi mesti order spaghetti..sampaikan kat kedai tomyam pun dia mintak spaghetti..padahal kat umah tu blh dikatakan seminggu sekali masak spaghetti..mmg tekak itali betul lar budak gergurl ni..



Sampai jer set quarter chicken ni..kembang tekak aku weyyy bila tgk ayam tu..
bukan sebab tak sedap, tapi sebab dah tak blh nk masuk..jemu tahap garu2 kepala yg tak gatal ni..
eeeeeeee ayam lagi..ikan takde??
Settle jer dorang makan..jom lar kita cari nasi..sambal belacan..ikan goreng..telur mata..letak kicap sikit..terangkat ko!! Peace...

Dalam Hati : Mcmana lar aku nk kurus ni..nasi dan aku umpama irama dan lagu..tak dapat dipisahkan..Speechless!


4 comments:

Mak Lagenda said...

Tu lah jd bila kita dah slalu sgt mkn fast food kan. Bdk mmg suka mkn benda2 gitu. Kita yg tua ni jer dah x bleh blah


P/s: Tp mujur anak2 mak pun kurang suka mkn fast food gini! Hihihi

GOLD FINGER said...

Anak2 GF ni mmg susah sgt nk makan nasi..jenuh pujukkk..

ameris said...

tes, gua ada bad experience dgn cik kenny. xnk jejak kaki lg laaa

Mine and Me said...

nyam nyam...
look so yummy... especially for the ice cream..

i want it... hehehe^_^

Post a Comment

Sunday, January 29, 2012

Tolong lar jgn mkn Fast Food!

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 29, 2012

Weekend jer bebudak ngajak ker Mcd, A&W, KFC, Nando's, Pizza Hut, Dominos..burger king..subway.. uweekkk..uweekkkk..adooiii aiii..ummi udah nk muntah makan fastfood ni..blh tak weekend kita makan nasi kat umah jer..bukannya apa, sbb kat opis tu blh dikatakan kerap sesangat dah mkn menda2 segera ni..bila stay late nite time closing tu..ni lar benda2 yg we order hari2..isnin makan nandos, selasa makan Mcd, rabu makan Burger King, Khamis Subway...dah seterusnya..sampai dah lupa mcmana rupa ikan..eheheh
Tapi kesian pulak..diterbalikkan citer ni..anak2 pulak yg hari2 mengadap nasi..weekend lar time dorang nk makan benda2 ni..dahkan mak pak bussy mengalahkan YB..hari2 balik lambat..so, weekend jer yg ada..
We decide..kita gi umah Pakcik Kenny jer lar.. 


Kenapa takde org..bcoz this space hanya utk kitaorg sefamily jer..tu yg suke pergi Kenny Rogers The Curve..CLOSE for other customer..tapi yg kat depan tu ramai larr..


'warm choc oasis '..best cake ever!! 
Yang atas tu aiskrim..bawah tu warm choc kek..kek suam2 kuku..deliciousness..yummyliciouss..




Ini saja yg aku blh telan..if pergi KR wajib order ni..sedap sesangat & sesuai utk korang yg nk naikkan berat badan..1..2..kilo lagi..hancus diet! hahahah


 Si Kakak kemana2 pergi mesti order spaghetti..sampaikan kat kedai tomyam pun dia mintak spaghetti..padahal kat umah tu blh dikatakan seminggu sekali masak spaghetti..mmg tekak itali betul lar budak gergurl ni..



Sampai jer set quarter chicken ni..kembang tekak aku weyyy bila tgk ayam tu..
bukan sebab tak sedap, tapi sebab dah tak blh nk masuk..jemu tahap garu2 kepala yg tak gatal ni..
eeeeeeee ayam lagi..ikan takde??
Settle jer dorang makan..jom lar kita cari nasi..sambal belacan..ikan goreng..telur mata..letak kicap sikit..terangkat ko!! Peace...

Dalam Hati : Mcmana lar aku nk kurus ni..nasi dan aku umpama irama dan lagu..tak dapat dipisahkan..Speechless!


4 comments on "Tolong lar jgn mkn Fast Food!"

Mak Lagenda on January 29, 2012 at 7:47 PM said...

Tu lah jd bila kita dah slalu sgt mkn fast food kan. Bdk mmg suka mkn benda2 gitu. Kita yg tua ni jer dah x bleh blah


P/s: Tp mujur anak2 mak pun kurang suka mkn fast food gini! Hihihi

GOLD FINGER on January 29, 2012 at 8:17 PM said...

Anak2 GF ni mmg susah sgt nk makan nasi..jenuh pujukkk..

ameris on January 30, 2012 at 8:04 AM said...

tes, gua ada bad experience dgn cik kenny. xnk jejak kaki lg laaa

Mine and Me on February 6, 2012 at 11:28 PM said...

nyam nyam...
look so yummy... especially for the ice cream..

i want it... hehehe^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...