Subscribe Twitter

Wednesday, January 25, 2012

Hong Bao Na Lai

Gong Xi Fa Cai to all the leng cai2 outside..Mo man taiii...
Gong Xi Fa Cai means wishing you to be prosperous in the coming year...
hah mcm kita lar selamat hari raya maaf zahir batin..

Lagi banyak festival cam ni..lagi banyak lar public holiday yer dok..Giler tak suka public holiday..tambah2 kerja cam aku ni..harapkan public holiday ni lar nk cuti lama pun...disebabkan hyper bussy this few week, tak sempat aku nk gi visit mall2 tgk CNY decoration...yg sempatnya pergi ke Pavillion ni jer.. 


cantikkan..dah mcm kat negara china jer..masa ni ada 'dong..dong..cheng' show kat bawah tu..si adik lari lintang pukang ketakutan..dia kan fobia benda2 cam ni..ahahaha


 Year of the DRAGON..tergeliat kepala nk tgk naga merah ni..Awesome!



Bila korang wish Gong Xi Fa Cai tu..
jgn lupa cakap ni skali --> Hong Bao Na Lai  "Red envelope please!" hehehe
Kalau tak dapat angpow..dapat penapoww...

2 comments:

Mak Lagenda said...

Duluuuuuu..taim mak kecik2, taim tok nenek cina mak masih ada, mmg sonok celebrate chinesee new year nih!

Tak sabar2 nak wish ' Kong hei Fatt Choii..angpau lai!!

Now, bila tok nenek dan takde, semua tu dah tinggal kenangan je. Rasa terkilan sgt2 sbb anak2 mak x dpt nak melalui pengalaman kongsi raya begini!

P/s: Err..dont be konpius dgn komen mak ni yeh GF. My mum adalah mualaf dan berketurunan cina.

GOLD FINGER said...

Hah yer ker mak..hebatnya ada mix ni..GFpun mix jgk..JAWA + MELAYU...ehehehhe

Post a Comment

Wednesday, January 25, 2012

Hong Bao Na Lai

Posted by GOLD FINGER at Wednesday, January 25, 2012
Gong Xi Fa Cai to all the leng cai2 outside..Mo man taiii...
Gong Xi Fa Cai means wishing you to be prosperous in the coming year...
hah mcm kita lar selamat hari raya maaf zahir batin..

Lagi banyak festival cam ni..lagi banyak lar public holiday yer dok..Giler tak suka public holiday..tambah2 kerja cam aku ni..harapkan public holiday ni lar nk cuti lama pun...disebabkan hyper bussy this few week, tak sempat aku nk gi visit mall2 tgk CNY decoration...yg sempatnya pergi ke Pavillion ni jer.. 


cantikkan..dah mcm kat negara china jer..masa ni ada 'dong..dong..cheng' show kat bawah tu..si adik lari lintang pukang ketakutan..dia kan fobia benda2 cam ni..ahahaha


 Year of the DRAGON..tergeliat kepala nk tgk naga merah ni..Awesome!



Bila korang wish Gong Xi Fa Cai tu..
jgn lupa cakap ni skali --> Hong Bao Na Lai  "Red envelope please!" hehehe
Kalau tak dapat angpow..dapat penapoww...

2 comments on "Hong Bao Na Lai"

Mak Lagenda on January 25, 2012 at 9:33 PM said...

Duluuuuuu..taim mak kecik2, taim tok nenek cina mak masih ada, mmg sonok celebrate chinesee new year nih!

Tak sabar2 nak wish ' Kong hei Fatt Choii..angpau lai!!

Now, bila tok nenek dan takde, semua tu dah tinggal kenangan je. Rasa terkilan sgt2 sbb anak2 mak x dpt nak melalui pengalaman kongsi raya begini!

P/s: Err..dont be konpius dgn komen mak ni yeh GF. My mum adalah mualaf dan berketurunan cina.

GOLD FINGER on January 25, 2012 at 9:39 PM said...

Hah yer ker mak..hebatnya ada mix ni..GFpun mix jgk..JAWA + MELAYU...ehehehhe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...