Subscribe Twitter

Sunday, January 8, 2012

OMG..dapat balik blog ni dgn selamat

Suspend..panik..sebak..aiiii..mcm2 aku feel..
siap dah create blog baru lagi..ehehhehe..dah ada entry pun blog tu..
tetapi tetiba dipagi yang hening di hari yg bersejarah 8 Jan 2012..
aku try2 click http://use-goldfinger.blogspot.com/ tataraaaaaaaaa..
aaaarrrhhhhhggggggg...---> jerit mcm nampk aoran ajisss 

happynya rasa nk lompat bintang...toing..toing...lari2 cari encit suami...
' blog dah ada balikkk..blog dh ok...tak hilang..arrrghhhh...happynyaaaa..happynyaaa'
SI garu2 kepala..apa ker hal bini aku meroyan pagi2 ni..????
bibik pulak berlari2 itik dari dapur ' kenapa buu..kenapa ibu jerittt..jeriittt kok???'

Hampir 2 minggu blog ni 'missing in action'
bila clik jer..dia akan keluar ni


'Sorry the blog has been removed'
masa tu tk tahu nk cakap mcmana dah..all entry..follower..has been removed by google...
tak tahu lar sapa punya angkara mengHACK blog aku yg tak seberapa ni..bukannya entry politikpun..entry 18sx pun tak jugak..entry gosip2pun bukan..nk kata blog ni ada income riban2 dari nuffnangpun tak jgk..blog GF ni hanya lar sekadar diary harian GF, Encit hubby with our lovely kids..apa ker yg nk didengkikan..bukan aku jer yg sedih..laki den pun ikut sedih..reader2 yg sejemputt tupun ikut sedih jgk..

if happen kat korang follow jer instruction from google tu..tunggu lar 2 week..dapat lar balik..
so, kesimpulannya....pls import your blog as backup if anything happen..so entry2 yg dah bertahun2 kita type tu akan selamat..if kena hack blh export balik entry2 tu kat blog baru..

6 comments:

ameris said...

heheheh... baru ko rasa cmner gua rasa bila blog ilang ekk...

Mak Lagenda said...

Adeh..baru ada kesempatan nak email GF utk bg cadangan, alih2 dah ada blog baru.

Bila baca entry blog baru tu, gatai2 la tgn nk klik link blog lama. Alih, Taraaaaa..mmg ada dah blk blog GF yg lama nih. Huhuhu

Tahniah..lega rasa kan bila blog dah ada blk. Pasni kena buat backup sesekali ye..Ingat tuh!

Kalo x pun, nak lebh selamat, guna je hosting sendiri like mak..dah sah2 blog tu hak mutlak kita. Idok ijo muka bila kena camni lg..

M1ss F0r3st said...

Alhamdulillah. suker bc post blog ni. nak letak link kat blog saya leh? makach.

goldfinger said...

miss forest blh jer...mekasih yer...

goldfinger said...

lega mak..rasa nk meroyan dh GF masa tu..sib baikk muncul jgk..

goldfinger said...

tes...arrrrrrrrrggggg semputtttt

Post a Comment

Sunday, January 8, 2012

OMG..dapat balik blog ni dgn selamat

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 08, 2012
Suspend..panik..sebak..aiiii..mcm2 aku feel..
siap dah create blog baru lagi..ehehhehe..dah ada entry pun blog tu..
tetapi tetiba dipagi yang hening di hari yg bersejarah 8 Jan 2012..
aku try2 click http://use-goldfinger.blogspot.com/ tataraaaaaaaaa..
aaaarrrhhhhhggggggg...---> jerit mcm nampk aoran ajisss 

happynya rasa nk lompat bintang...toing..toing...lari2 cari encit suami...
' blog dah ada balikkk..blog dh ok...tak hilang..arrrghhhh...happynyaaaa..happynyaaa'
SI garu2 kepala..apa ker hal bini aku meroyan pagi2 ni..????
bibik pulak berlari2 itik dari dapur ' kenapa buu..kenapa ibu jerittt..jeriittt kok???'

Hampir 2 minggu blog ni 'missing in action'
bila clik jer..dia akan keluar ni


'Sorry the blog has been removed'
masa tu tk tahu nk cakap mcmana dah..all entry..follower..has been removed by google...
tak tahu lar sapa punya angkara mengHACK blog aku yg tak seberapa ni..bukannya entry politikpun..entry 18sx pun tak jugak..entry gosip2pun bukan..nk kata blog ni ada income riban2 dari nuffnangpun tak jgk..blog GF ni hanya lar sekadar diary harian GF, Encit hubby with our lovely kids..apa ker yg nk didengkikan..bukan aku jer yg sedih..laki den pun ikut sedih..reader2 yg sejemputt tupun ikut sedih jgk..

if happen kat korang follow jer instruction from google tu..tunggu lar 2 week..dapat lar balik..
so, kesimpulannya....pls import your blog as backup if anything happen..so entry2 yg dah bertahun2 kita type tu akan selamat..if kena hack blh export balik entry2 tu kat blog baru..

6 comments on "OMG..dapat balik blog ni dgn selamat"

ameris on January 9, 2012 at 8:26 AM said...

heheheh... baru ko rasa cmner gua rasa bila blog ilang ekk...

Mak Lagenda on January 10, 2012 at 8:42 PM said...

Adeh..baru ada kesempatan nak email GF utk bg cadangan, alih2 dah ada blog baru.

Bila baca entry blog baru tu, gatai2 la tgn nk klik link blog lama. Alih, Taraaaaa..mmg ada dah blk blog GF yg lama nih. Huhuhu

Tahniah..lega rasa kan bila blog dah ada blk. Pasni kena buat backup sesekali ye..Ingat tuh!

Kalo x pun, nak lebh selamat, guna je hosting sendiri like mak..dah sah2 blog tu hak mutlak kita. Idok ijo muka bila kena camni lg..

M1ss F0r3st on January 12, 2012 at 4:48 PM said...

Alhamdulillah. suker bc post blog ni. nak letak link kat blog saya leh? makach.

goldfinger on January 12, 2012 at 11:43 PM said...

miss forest blh jer...mekasih yer...

goldfinger on January 12, 2012 at 11:45 PM said...

lega mak..rasa nk meroyan dh GF masa tu..sib baikk muncul jgk..

goldfinger on January 12, 2012 at 11:46 PM said...

tes...arrrrrrrrrggggg semputtttt

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...