Subscribe Twitter

Sunday, January 15, 2012

1st day emilyn @ Genius Aulad

Entry baru keluar peti ais ni..simpan bekukan masa blog 'missing in action'..ni baru nk panaskan balik..heheh
Actually si kakak dah sekolah seminggupun..baru ni sempat nk share kisah 1st day dia start kindergarden..
Excited giler aku nk hantar sikakak kesekolah..mcmana lar aksi anak ummi ni..mlm tu siap2 dah beg sekolah, baju sekolah..selalunya susah nk tido awal..kali ni tanpa disuruh dah zzzzzzzzzzz..


All barbie...obsess pink anak dara GF ni..ummi dah siap tag nama kat stationery sikakak..overkan mak dia..hehehe


 Sampai jer kat GA..terus masuk kelas..belum apa2 dorang dah bergosip kot..ahahah
Emilyn dah jumpa kawan tak pedulikan ummi kat luar tu..rasa mcm tak percaya anak ummi dah sekolah..sebak rasanya..sob..sob..sob..




 until 9am jer parent blh tunggu..so, dipersilakan turun yer..masa ni teacher dah start mengajar..
Nampak sempit sikit kelas ni..or student ramai sgt??


 Habis jer kelas 10.30, masuk keta emilyn terus tunjuk 1st task dia..wahhhhhhh..seni sungguh..
pastu....
'Ummi..ummi..esok kakak nk pakai tudungg..kakak malu lar..kawan kakak semua pakai tudung..'
OMG terkesima jap aku..sambil telan airliur..glurppppp
Alhamdullillah..kecik2 dah tahu malu..(dlm hati )



2nd day orientation..pagi2 lagi dah tanya mana tudung kakak..so, senang dah ringkas pakai jer tudung jenis syria ni..arr comel jerrkan...yang tak sedap didengar..si kakak nk bawak botol susu kesekolah..
arrr sudah..penat jgk lar memujuknyaa...akhirnya termakan pujuk jgk...
Masa ni van GA dah sampai..emilyn siap suh tunggu sbb dia nk habiskan susu dulu..hahahahah..
Pokcik tu dah hon....3..4 kali..'kejap lar kakak nk habiskan susu dulu' nk gelak ummi..slumber jer ko nak oiii..keh..keh..keh..

Now dh seminggu emilyn di GA..tiap2 pagi ummi akan tanya..semalam teacher ajar apa??
Kenapa pagi baru aku nk tanya? sbb aku balik kerja tak mcm org lain balik kerja..bila balik kakak dah tidur..sedih sungguh larr...


2 comments:

Mak Lagenda said...

hai kak temah, sampai je kelas, open table utk bergosip dulu ker??

Hik hik hik..yg x menahan tu, isi tabong x lupa yeh?

Mak Lagenda said...

ok..arini mak dtg utk curik link GF. Nak simpan kat bloglist mak! Hehehe..

Post a Comment

Sunday, January 15, 2012

1st day emilyn @ Genius Aulad

Posted by GOLD FINGER at Sunday, January 15, 2012
Entry baru keluar peti ais ni..simpan bekukan masa blog 'missing in action'..ni baru nk panaskan balik..heheh
Actually si kakak dah sekolah seminggupun..baru ni sempat nk share kisah 1st day dia start kindergarden..
Excited giler aku nk hantar sikakak kesekolah..mcmana lar aksi anak ummi ni..mlm tu siap2 dah beg sekolah, baju sekolah..selalunya susah nk tido awal..kali ni tanpa disuruh dah zzzzzzzzzzz..


All barbie...obsess pink anak dara GF ni..ummi dah siap tag nama kat stationery sikakak..overkan mak dia..hehehe


 Sampai jer kat GA..terus masuk kelas..belum apa2 dorang dah bergosip kot..ahahah
Emilyn dah jumpa kawan tak pedulikan ummi kat luar tu..rasa mcm tak percaya anak ummi dah sekolah..sebak rasanya..sob..sob..sob..




 until 9am jer parent blh tunggu..so, dipersilakan turun yer..masa ni teacher dah start mengajar..
Nampak sempit sikit kelas ni..or student ramai sgt??


 Habis jer kelas 10.30, masuk keta emilyn terus tunjuk 1st task dia..wahhhhhhh..seni sungguh..
pastu....
'Ummi..ummi..esok kakak nk pakai tudungg..kakak malu lar..kawan kakak semua pakai tudung..'
OMG terkesima jap aku..sambil telan airliur..glurppppp
Alhamdullillah..kecik2 dah tahu malu..(dlm hati )



2nd day orientation..pagi2 lagi dah tanya mana tudung kakak..so, senang dah ringkas pakai jer tudung jenis syria ni..arr comel jerrkan...yang tak sedap didengar..si kakak nk bawak botol susu kesekolah..
arrr sudah..penat jgk lar memujuknyaa...akhirnya termakan pujuk jgk...
Masa ni van GA dah sampai..emilyn siap suh tunggu sbb dia nk habiskan susu dulu..hahahahah..
Pokcik tu dah hon....3..4 kali..'kejap lar kakak nk habiskan susu dulu' nk gelak ummi..slumber jer ko nak oiii..keh..keh..keh..

Now dh seminggu emilyn di GA..tiap2 pagi ummi akan tanya..semalam teacher ajar apa??
Kenapa pagi baru aku nk tanya? sbb aku balik kerja tak mcm org lain balik kerja..bila balik kakak dah tidur..sedih sungguh larr...


2 comments on "1st day emilyn @ Genius Aulad"

Mak Lagenda on January 16, 2012 at 11:47 AM said...

hai kak temah, sampai je kelas, open table utk bergosip dulu ker??

Hik hik hik..yg x menahan tu, isi tabong x lupa yeh?

Mak Lagenda on January 18, 2012 at 8:17 PM said...

ok..arini mak dtg utk curik link GF. Nak simpan kat bloglist mak! Hehehe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...