Subscribe Twitter

Saturday, February 18, 2012

terjumpa picture zaman hingusan..oh comelnya

Title entry ni jer dah buat aku geli perut..akakakak..mintak mahap dulu kat kengkawan,dik beradik yang terbabit dalam entry ni..hahahah..sumpah comel kita dulu2.
Al kisahnya bermula..we all sefamily bergotong royong mengemas store yg dah sentak penuh!..barang2 dalam kotak masa bujang2 dulu yg tak pernah dibukakpun ado..now kita nk buat 5S..kasi clear! Bahana mengemas ni sampai sakit2 kami anak beranak..dengan bibik sekali koleps..giler sawan punya penat..


3 ketoi baby cot..dengan 2 ketoi penghadang pintu!! Agak hairan jap we all laki bini..camner kita ada 3 katil baby..sedangkan anak kita ada 2 jer????? Takkan bibik pulak yg tido dalam baby cot kot?..hahahhaha
Lelong..Lelong..kerat2 buat kayu api..baguih gak..
Lastnya lanting 2 set kat abg aku 1 set kat kawan aku..


5 kotak misteri yg memenuhkan store aku..apakah?? Ni semua bibik punya angkara..
Nak tahu amenda bibik simpan dalam ni??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Taraaaaaaa...Ya Ampun




Rupanya dia menternak sampah sarap dalam store tu....5 kotak mainan budak2 ni..include yg dah rosak..patah..tercabut roda..kepala robot...tangan barbies..semua ada..tak ker haku hangin satu badan! Sayang nk buang katanya..so, nak tak nak terpaksa lar lambakkan then pilih yg mana ok..yg mana nk diterebankan jer..haduhhhh..bila difikirkan balik brapa lar total damage utk semua ni..makan beribu kot!

Thennn...kemas punya kemas..tetiba encik surben ketawa terbahak2 kat belakang..
sambil pengang satu plastik..datang kat aku..'Nah gambar pakinson u dulu2.'
Hah!!! terjojol biji mata aku ni..aarrrrhhhh mana u jumpa ni..hahhahahahahahahahahahahahah..



Hahahahaahhaha..tak habis gelak lagi..ni masa zaman hingusan..' Tahun 5 'mean masa tu aku 11 tahun
siap tulis belakang gambar tu..
Mana Aku??? Korang cari lar sendiri..malu mak nyahhh..
uishhh more than 20 years picture ni..mana lar pergi kengkawan dalam ni..cikgu2 tu lagi lar tak tahu kemana dan dimana..lawaksssss


Ada lagii...


 GF & My sis..hahahhahaha, masa ni form 1..we 2 beradik duk hostel..
Asrama Puteri Pusat Sek.Men.Convent..bla..bla..
Ni kalau my sis tahu aku letak picture dia..mahunya kena kerat 14 kot..LOL!


Ni pulak masa GF form 4..or form 5..sapa budak pakai spek ni pun aku tak brapa nk hengat dah..maklum lar faktor usia..hahahah..rasanya adik angkat kot..masa duk asrama ni mmg tak sah lar kalau takde adik angkat..kakak angkat..pakwe angkat..sudahnya terangkat2..
Suci dan murni jer masa ni...aceehh..gelak guling aku bila tgk picture2 ni semua..

 Dalam hati : Tetiba teringat stock boyfriends zaman2 sekolah..ahaksss..

3 comments:

Mishter Izwän said...

New Look new entry, feel free to visit
http://speechless009.blogspot.com/2012/02/design-review-presentation.html

Mak Lagenda said...

gila bnyk menan yg disimpan wlupun dah rosak! Hahaha..maid tu takut nk buang reta majikan dia tu GF.

GOLD FINGER said...

Mak..tu le pasal..rupanya banyak sampah dlm umah GF ni

Post a Comment

Saturday, February 18, 2012

terjumpa picture zaman hingusan..oh comelnya

Posted by GOLD FINGER at Saturday, February 18, 2012
Title entry ni jer dah buat aku geli perut..akakakak..mintak mahap dulu kat kengkawan,dik beradik yang terbabit dalam entry ni..hahahah..sumpah comel kita dulu2.
Al kisahnya bermula..we all sefamily bergotong royong mengemas store yg dah sentak penuh!..barang2 dalam kotak masa bujang2 dulu yg tak pernah dibukakpun ado..now kita nk buat 5S..kasi clear! Bahana mengemas ni sampai sakit2 kami anak beranak..dengan bibik sekali koleps..giler sawan punya penat..


3 ketoi baby cot..dengan 2 ketoi penghadang pintu!! Agak hairan jap we all laki bini..camner kita ada 3 katil baby..sedangkan anak kita ada 2 jer????? Takkan bibik pulak yg tido dalam baby cot kot?..hahahhaha
Lelong..Lelong..kerat2 buat kayu api..baguih gak..
Lastnya lanting 2 set kat abg aku 1 set kat kawan aku..


5 kotak misteri yg memenuhkan store aku..apakah?? Ni semua bibik punya angkara..
Nak tahu amenda bibik simpan dalam ni??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Taraaaaaaa...Ya Ampun




Rupanya dia menternak sampah sarap dalam store tu....5 kotak mainan budak2 ni..include yg dah rosak..patah..tercabut roda..kepala robot...tangan barbies..semua ada..tak ker haku hangin satu badan! Sayang nk buang katanya..so, nak tak nak terpaksa lar lambakkan then pilih yg mana ok..yg mana nk diterebankan jer..haduhhhh..bila difikirkan balik brapa lar total damage utk semua ni..makan beribu kot!

Thennn...kemas punya kemas..tetiba encik surben ketawa terbahak2 kat belakang..
sambil pengang satu plastik..datang kat aku..'Nah gambar pakinson u dulu2.'
Hah!!! terjojol biji mata aku ni..aarrrrhhhh mana u jumpa ni..hahhahahahahahahahahahahahah..



Hahahahaahhaha..tak habis gelak lagi..ni masa zaman hingusan..' Tahun 5 'mean masa tu aku 11 tahun
siap tulis belakang gambar tu..
Mana Aku??? Korang cari lar sendiri..malu mak nyahhh..
uishhh more than 20 years picture ni..mana lar pergi kengkawan dalam ni..cikgu2 tu lagi lar tak tahu kemana dan dimana..lawaksssss


Ada lagii...


 GF & My sis..hahahhahaha, masa ni form 1..we 2 beradik duk hostel..
Asrama Puteri Pusat Sek.Men.Convent..bla..bla..
Ni kalau my sis tahu aku letak picture dia..mahunya kena kerat 14 kot..LOL!


Ni pulak masa GF form 4..or form 5..sapa budak pakai spek ni pun aku tak brapa nk hengat dah..maklum lar faktor usia..hahahah..rasanya adik angkat kot..masa duk asrama ni mmg tak sah lar kalau takde adik angkat..kakak angkat..pakwe angkat..sudahnya terangkat2..
Suci dan murni jer masa ni...aceehh..gelak guling aku bila tgk picture2 ni semua..

 Dalam hati : Tetiba teringat stock boyfriends zaman2 sekolah..ahaksss..

3 comments on "terjumpa picture zaman hingusan..oh comelnya"

Mishter Izwän on February 18, 2012 at 8:56 AM said...

New Look new entry, feel free to visit
http://speechless009.blogspot.com/2012/02/design-review-presentation.html

Mak Lagenda on February 19, 2012 at 11:16 AM said...

gila bnyk menan yg disimpan wlupun dah rosak! Hahaha..maid tu takut nk buang reta majikan dia tu GF.

GOLD FINGER on February 19, 2012 at 11:08 PM said...

Mak..tu le pasal..rupanya banyak sampah dlm umah GF ni

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...